«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πάνε να ντροπιάσουν όλη την Ελλάδα οι Κρητικοί;..Να ξεπουληθούν τελείως;..Υπερισχύει το αγαρηνό αίμα τελικά;... Δυστυχώς..ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ με τον γνωστό πασοκικό χαζοχαρούμενο ενθουσιασμό. Το "ΙΣΧΥΣ", το πιο ποιοτικό πατριωτικό ιστολόγιο της Κρήτης ΣΙΓΕΙ από απογοήτευση.

Σε πλήρη εξέλιξη η εισβολή στην Κρήτη με την πλήρη και αγαστή συνεργασία των κρατικών αρχών. 256 ήδη αποβιβάσθηκαν.
ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; ΚΑΜΜΙΑ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΟΛΟΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ;  ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ; ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ; Η ΚΡΗΤΗ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΡΘΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ  Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ. Η "ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ" ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ... "ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ". ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ..."ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ" ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΤΑ ΕΤΗ.



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου. Το τελευταίο 24ωρο αναχώρησαν από το νησί συνολικά 408 άτομα οι 152 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και άλλοι 256 για το Ηράκλειο της Κρήτης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεγάλος αριθμός, έχει σχεδιαστεί να αναχωρήσει από τη Λέσβο την Κυριακή, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου να παραμείνουν στη Λέσβο περί τους 3.500, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

256, περιμένουν να μπουν στο πλοίο "Νήσος Σάμος", με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, αναχωρώντας από τη Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα συνολικά 256 άτομα από το πλοίο «Νήσος Σάμος» που είχε ναυλώσει ειδικά για τον σκοπό αυτό η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι τους περίμεναν στελέχη του ΟΗΕ αλλά και των φορέων που υλοποιούν το πρόγραμμα φιλοξενίας στην Κρήτη που τους παρείχαν διευκρινήσεις για τη διαδικασία παραμονής τους. Επιβιβάστηκαν σε μισθωμένα πούλμαν και αναχώρησαν για τη Σητεία και τα Χανιά, ενώ όσοι παρέμειναν στο Ηράκλειο οδηγήθηκαν στα σπίτια που έχουν εξασφαλιστεί για τις ανάγκες τους. Η παραμονή τους θα συνεχιστεί έως ότου εξεταστούν τα αιτήματα τους για άσυλο. Σε περίπτωση κατά την οποία θα γίνεται δεκτό το αίτημα, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να κινηθούν προς τις χώρες όπου επιθυμούν. Υπενθυμίζεται πως αναμένονται άλλοι 20 περίπου οι οποίοι θα φτάσουν στην Κρήτη προερχόμενοι από τη Ρόδο.


ΑΜΠΕ

Ο τουρκοκρητικός πρώην δήμαρχος του Κουσάντασι στην Κρήτη

Η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στην Κρήτη, όπως επίσης η ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών με την εξαγωγή Κρητικών αγροτικών προϊόντων στη γείτονα χώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρώην δήμαρχο Κουσάντασι Καμίλ Σουμπασή που έχει καταγωγή από το Ηράκλειο και το Σοκαρά.Ο κ. Σουμπασή, σημερινό υψηλόβαθμο στέλεχος στο δήμο Κουσάντασι, τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Κρήτη και κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κρήτης παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πρόσκληση του δήμου Κουσάντασι και του συλλόγου «Cretans Culture, Friendship and Walfare Association» να παραβρεθεί στο διεθνές συμπόσιο για την Κρήτη με θέμα «Από το παρελθόν στο μέλλον της Κρήτης-Ιστορία Κοινωνία Πολιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί στις 16,17,18 Οκτωβρίου 2015 στη πόλη του Κουσάντασι. Στην συνάντηση στην Περιφέρεια, παραβρέθηκαν επίσης η κα. Ναταλία Ινιωτάκη- Σιαρλίδου, Ελληνίδα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία, ο συγγραφέας Κωστής Μουδάτσος, και ο Πρόεδρος Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ:


πηγή: isxys.blogspot.gr
το είδαμε στο esxatianasxesi.blogspot.gr

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.