«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για την επίσκεψη αυτή, είναι επικίνδυνοι... φέρανε τον Ερντογάν για να απευθύνει ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

 

Παρατηρήσεις σχετικά με τον χαιρετισμό αυτό, από τον Αθανάσιο Δρούγο, διεθνολόγο, στρατηγικό αναλυτή στο enikos.gr ...


Τι σημαίνει ο χαιρετισμός του Ερντογάν στη Θράκη με τα 4 υψωμένα δάχτυλα

Τον ιδιαίτερο χαιρετισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την άφιξη του στην Κομοτηνή εξήγησε στο enikos.gr ο διεθνολόγος, στρατηγικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος.


«Η χειρονομία του Ερντογάν στην Κομοτηνή έχει την ιστορία της σε προγράμματα του Ισλαμιστή πολιτικού και θρησκευτικού αναλυτή ως ιεροκήρυκα, Καρανταούι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στα ισλαμικά ζητήματα. Είχε, μάλιστα, τηλεοπτικές εκπομπές σε κανάλια του Κόλπου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούγος.
«Η χειρονομία, η λεγόμενα Ραμπιά-Ραμπάα επίσης βασίζεται στην ισλαμιστική αντίσταση κατά του καθεστώτος του στρατηγού, Αλ Σίσι που το 2013 ανέτρεψε τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου, Μόρσι, που ήταν ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», συμπλήρωσε.


«Ο Ερντογάν θεωρεί την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως την πιο νόμιμη οργάνωση των Σουνιτών Μουσουλμάνων», υπογράμμισε και πρόσυεσε: «Η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη χειρονομία και ήταν αυτή που βρέθηκε στην πλατεία του Καϊρού, Ραμπάα Αλ Ανταουγί διαμαρτυρόμενη για την ανατροπή του Μόρσι, όπου, μάλιστα, πολλοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και πολλοί φυλακίστηκαν. Έκτοτε ο Ερντογάν την κάνει πολύ και σε πολλά κράτη, καυώς και μετά την επιβίωση του στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016».

«Επίσης την χρησιμοποιούν ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας σε Συρία, Σουδάν, Εμιράτα, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν και ειδικά στο Κατάρ», επισήμανε.

1 σχόλιο:

  1. Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, μετά τις δηλώσεις του για την καταπιεστική διαβίωση των μουσουλμάνων της Θράκης:

    http://www.katanixis.gr/2017/12/blog-post_372.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή