Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...



Έγραψε ένας αναγνώστης μας χθες.. "Αυτήν την σχέση με τον Κύριο της Δόξης τρέμουν τα σκουλήκια". 
Σε ένα άλλο του σχόλιο έγραψε "έχετε ιδέα τί είναι ο αγγελικός κόσμος;". 
Και σε ένα τρίτο του σχόλιο έγραψε την καταλυτική για εμένα φράση "εννοείστε το κάποιοι.. βάλτε σταυρούς και καντήλι στα σπίτια για να έχετε προστασία, σπίτι όπου καίει το καντήλι και καίει θυμίαμα και στην πρώτη θέση είναι η εικόνα του Χριστού.. ο διάβολος και τα δουλάκια του τρέμουν να πλησιάσουν' έχει δώσει ειδοποίηση η Παναγία τί να έχουμε να καίμε.. θυμίαμα, τους στραβώνει' αυτό κάντε το όλοι' είναι πόλεμος κυρίως πνευματικός.."

Είπα "καταλυτική για εμένα φράση", γιατί μού έφερε στο νου  την ιστορία που ακολουθεί και η οποία είναι πραγματική. 
Μού την αφηγήθηκε μια προσωπική μου φίλη, η οποία επιθυμεί, λεπτομέρειες (πρόσωπα, τόπος, χρόνος) να μην δημοσιοποιηθούν. 
Την απέδωσα όσο πιο σύντομα γινόταν, σε μορφή μικροσκοπικού διηγήματος, χωρίς να αλλάξω κανένα πραγματικό της στοιχείο. Και να προσθέσω, πως η αφήγηση σταματά κάπως απότομα, αλλά αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί μετά την τελευταία πρόταση.., οποιαδήποτε, έστω και μία λέξη, ήταν περιττή. 
Επίσης, αν και η ιστορία αυτή μοιάζει να προέρχεται από τη «ζώνη του λυκόφωτος» όπως θα έλεγαν μερικοί..
 ..όχι φίλοι μου.. δεν προέρχεται από εκεί. Προέρχεται από τη «ζώνη Του Ουρανίου Φωτός»
 Ας την ακούσουμε:

....Εργαζόμουν εκείνο το διάστημα σε ένα εργοστάσιο, απογευματινή βάρδια 7-3, το οποίο απείχε 10 λεπτά από το σπίτι μου με τα πόδια.

Δεν φοβόμουν την ερημιά, μιας και είχα συνηθίσει πλέον την βιομηχανική αυτή περιοχή. Το βράδυ εκείνο όμως είχα μια ανησυχία η οποία επιβεβαιώθηκε όταν από κάποια γωνία αντιλήφθηκα τη σκιά και παρουσία κάποιου ατόμου, που καθόταν ακίνητος στο σκοτάδι, τριάντα περίπου μέτρα μακρύτερα. Αν δεν ήθελα, που δεν ήθελα, να αλλάξω και να ακολουθήσω μιαν άλλη λιγότερο κοντινή και περισσότερο ερημική διαδρομή, έπρεπε να περάσω ακριβώς από δίπλα του.

Κάνω τρεις φορές το σταυρό μου, λέω και το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» ψιθυριστά, και συνεχίζω το δρόμο μου. 
Πέρασα ακριβώς από δίπλα του παρακολουθώντας τον με την άκρη του ματιού μου, και προσπερνώντας τον.. τάχυνα το βήμα μου, μέχρι τη στιγμή που έφτασα σπίτι.

Την επόμενη μέρα, δεν χρειάστηκε να το ακούσω στις ειδήσεις, έγινε από νωρίς το πρωί ντόρος στη γειτονιά: Μάθαμε ότι κοντά στο σημείο εκείνο που είδα τον ακίνητο άνδρα, βρέθηκε νεκρή από μαχαιριές και βιασμένη, μια κοπέλα κοντά στην ηλικία μου. Το σοκ που υπέστην δεν περιγράφεται.
Βρήκα όμως γρήγορα το θάρρος να ξεκινήσω για το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, γιατί ένιωθα πως όφειλα να καταθέσω το χθεσινοβραδινό επεισόδιο μήπως και σχετιζόταν με το έγκλημα' όπως κι έγινε.

Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όμως, γιατί δεν περίμενα να έλθω αντιμέτωπη και με κάτι τέτοιο, όταν ο αξιωματικός που πήρε την κατάθεση μου, μού λέει.. "έχουμε συλλάβει τρεις υπόπτους. Είστε σε θέση να αναγνωρίσετε το άτομο που είδατε; ". 
Δεν ήξερα αν επρόκειτο για το δολοφόνο, όμως κατά 95% μπορούσα να αναγνωρίσω το άτομο που με κοίταζε ενώ το προσπερνούσα.

Και όντως, ήταν ο ένας από τους τρεις, ο οποίος μάλιστα εύκολα ομολόγησε ότι ήταν και ο δράστης. 
Μου ζητήθηκε να περιμένω για μισή ώρα περίπου σε ένα γραφείο, μήπως ξαναχρειαστεί να ερωτηθώ περαιτέρω πράγματα. Ώσπου μπήκε στο δωμάτιο ένας αστυνομικός, κάθισε σε μια καρέκλα απέναντι μου στο ίδιο τραπέζι, με κοίταξε λίγο καχύποπτα και εξεταστικά, κατευθείαν στα μάτια, και μου είπε:

"Κάτι δεν κολλάει με την κατάθεσή σας… Ρωτήσαμε το δράστη αν θυμάται, λίγη ώρα νωρίτερα από το έγκλημα, να περνάει από δίπλα του κάποια με τα χαρακτηριστικά τα δικά σας. Και μας είπε πως ναι, σας θυμάται. 
Όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν διάλεξε εσάς για να επιτεθεί, μας είπε: « Ήταν αδύνατο, γιατί δεν ήταν μόνη της. Συνοδευόταν από δύο ψηλούς γυμνασμένους τύπους.. » ………………………………………………………………………………………"

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
  

21 σχόλια:

  1. Εγώ σε πιστεύω ,πιστεύω ακράδαντα και την κυρία.Σας το έχω ξαναγράψει ,είναι εδώ ,ανάμεσα μας .ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ,ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ ΝΟΗΤΙΚΑ .Η κυρία δεν είναι η μοναδική.Σας το ξαναγράφω !Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΦΙΝΙΑ.Ο ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΝ.Φαντασθειτε τι σκατιαρης ήταν αυτός που δολοφόνησε την δυστυχη κοπέλλα.Φαντασθειτε ,ότι τον άφησαν να τους δη.Το 'πιασε το ακάθαρτο τομάρι .Τους είδε.Το 'παμε...το ποτήρι...ο πάτος της βαρελας που ήδη μπήκαμε...ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ !ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άραγε όλοι οι Έλληνες που έχουν δολοφονηθεί ανά τους αιώνες δεν τα ήξεραν τα κολπάκια με το θυμίαμα και το καντήλι ή απλά δεν ήταν σωστοί Χριστιανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σας έχει πολύ υφάκι. Φυσιολογικά δεν θα το αναρτούσα. Αλλά πρέπει να σας πληροφορήσω ότι είναι και ασέβεια επίσης να αποκαλείτε τα εθιμοτυπικά της θρησκείας μας "κολπάκια".
      Αυτά, για μαγείες και ταχυδακτυλουργίες, όχι για εδώ.

      Διαγραφή
    2. και για να εξηγούμεθα περισσότερο, ώστε να καταλάβετε κι εσείς σε τί χώρο έχετε εισέλθει.. σάς πληροφορώ ότι πολλές φορές δεν έχουν αναρτηθεί δεκάδες σχόλια επίσης, αλλά αυτή τη φορά των χριστιανοταλιμπάν, οι οποίοι έχουν ασεβώς ειρωνευτεί παμπαλαιότερα θρησκευτικά σύμβολα των Ελλήνων (Ζεύς, Αθηνά, Απόλλων κλπ..)

      Διαγραφή
  3. Πες τα κύριε Κώστα ,το κερί ,η προσευχή ,η συμπροσευχη,το θυμίαμα ,οι καθαρές σκέψεις ,όλα έχουν να κάνουν με το θεϊκό στοιχείο μέσα μας.Η αυτοσυγκέντρωση ,η ψυχική ανάταση ,η επικοινωνία με το ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ ,ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τα άλλα τι άνθρωπος είναι αυτή η φίλη σου; Σίγουρα υπάρχουν και πολλές θρησκευόμενες Ορθόδοξες που δεν γλύτωσαν από τέτοιες περιπτώσεις και έπεσαν θύματα βιασμού. Οπότε γιατί να ασχοληθούν μαζί με τη δική σου οι άγγελοι, κάτι ιδιαίτερο θα είχε. Μπορεί να είναι ανώτερη ψυχή. Κάτι σαν ενσαρκωμένος άγγελος. Wanderer.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα περισσότερο από ότι έχω εγώ κι εσύ Γιώργο.
      Απλά είπε την "ευχή" (έτσι λέγεται η συγκεκριμένη σύντομη προσευχή) ΜΕ Σ Υ Ν Τ Ρ Ι Β Η ! Απόλυτη δηλ. αίσθηση της ασημαντότητάς της μπρος στο Θεό, και απόλυτης πίστης στην ύπαρξή του, στην δύναμή του, στην αδιάλειπτη εποπτεία του και προστασία του. Αυτό είναι κάτι που ελάχιστες φορές το πετυχαίνουμε όταν προσευχόμαστε (είτε προσευχή ικεσίας είτε ευχαριστίας - μάλιστα τον Θεό τον κάνουμε ευτυχισμένο με τις προσευχές ευχαριστίας, τις οποίες αποζητά περισσότερο από τις ικετευτικές, γιατί τον θυμόμαστε και όταν όλα πάνε καλά).
      Όλα κρύβονται στον Λόγο, στις προθέσεις, στις πραγματικές μας σκέψεις, στο μέγεθος που έχει πάρει η σχέση εμπιστοσύνης με τον Θεό. Μην ξεχνάς και ότι η λέξη "πίστη", στην Ορθοδοξία, προέρχεται από το ρήμα "εμπιστεύομαι" και όχι από το "πιστεύω".

      Διαγραφή
  5. το όπλο σας το πε η κοπέλα συνέχεια νοερά και στην γλώσσα και να πάνε να γ οι εχθροί του Χριστού, κάποτε δεκαετία 90 γινόντουσαν κάτι εκπομπές στην τιβι για τον σατανισμό και είχε καταθέσεις ανθρωπων με γυρισμένη πλάτη, ένας σατανιστής ομολόγησε ότι πίστεψε στον Χριστό και μετανόησε γιατί τον έβαλαν να φάει μια δημοσιογράφο γνωστή τότε που έκανε ρεπορτάζ γι αυτούς κι ενώ την είχε μπρος του με τον άντρα της ανάμεσα σε κόσμο οπου και θα περνουσε απαρατηρητος μετα το κακό, ξαφνικά την έχανε και ξαφνικά την έβλεπε να περπατά ανάμεσα στον κόσμο πενήντα μέτρα πιό πέρα, εκεί προβληματίστηκε πάρα πολύ σχετικά με τις δυνάμεις που την προστατεύουν και επέστρεψε μετανοημένος στον Κύριο, να ναι ευλογημένος ο άνθρωπος που γλίτωσε, ακόμα και αόρατο σε κάνουν οι άγγελοι, τα λένε όλα οι άγιοι του Θεού, αν ζεις κατά το θέλημα Του κι αν είσαι οπλισμένος, η κοπέλα- απαντώ στον πιο πάνω σχολιαστή= γλίτωσε γιατί ζήτησε την βοήθεια του Θεού την ζήτησε κι όταν ζητάς την βοήθεια Του ο Κύριος είναι υποχρεωμένος να σε βοηθήσει, άγνωστες όμως οι βουλές Του γιατί δεν γνωρίζουμε αν έφυγαν ως μάρτυρες τα θύματα, ή αν μέσα από αυτόν τον΄όλεθρο δεν μετανοήσει και ο δολοφόνος, ο Θεός εργάζεται την σωτηρία ΟΛΩΝ, όποιος θελήσει θα βρει τον δρόμο θα τον δει θα σωθεί μην εξετάζετε το θέλημα του Θεού δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε στην άλλη ζωή θα φανερωθούν όλα εμείς να ζούμε οπως μας είπε και να αγαπάμε χωρίς εττικέτες και χωρίς να ζητάμε βιογραφικά από τον άλλον ή έστω να προσευχόμαστε για τον πλησίον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώτερο ον και λοιπά είναι νεοταξίτικα εμείς έχουμε Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο ο Υιός του Θεού αυτό δεν ανέχτηκαν οι εβραίοι το ότι ήταν ο Υιός του Θεού και Τον σταύρωσαν έχουμε Τριαδικό Θεό Πατήρ, Υιό και Αγιον Πνεύμα Τριάδα ομοούσιο και αχώριστο, ο Θεός δεν είναι ον ΕΙΝΑΙ Ο ΩΝ την ερμηνεία περί Αγίας Τριάδας στο σύμβολο της πίστεως την δίνει ο άγιος Αθανάσιος αν δεν κάνω λάθος ίσως κάνω, πάντως ο άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός λέει πώς είναι το ύδωρ που είναι και χιόνι και είναι και πάγος ενώ είναι ύδωρ έτσι είναι ο Τριαδικός Θεός τρία πρόσωπα αλλά ένας Θεός , ψάξτε έχει τόσα ορθόδοξα σάιτς να μάθετε την αλήθεια δεν έχουμε καμιά δικαιολογία ότι δεν γνωρίζαμε, τόσα πατερικά κείμενα τόσα λόγια βίοι ερμηνείες αγίων, ανώτερος νους και ανώτερα όντα είναιεκφράσεις νεοταξίτικες Χριστός Παναγία Υιός του Θεού ο Αναστημένος Χριστός, ο Τριαδικός Θεός, αυτή είναι η σωστή ομολογία, σχετικά με τον Ελληνισμό σαφώς γνωρίζετε ότι υπάρχουν τοιχογραφίες των Ελλήνων φιλοσοφων σε μονές αγιο ορος Ιωαννινα και αλλού επομένως οποιαδήποτε προπαγάνδα δεν στέκει, οι αρχαίοι φιλόσοφοι σύμφωνα με την πατερική θεολογία είχαν την λεγόμενη σπερματική θεολογία, τους τιμούμε ανάλογα, και σε σύγχρονους ναούς όπως στην λίμνη του πορτο λάγος στο αγιορείτικο μετόχι, δεν θα μας αφήσει ο Θεός, θα επέμβει αργεί γιατί δεν Τον ζητούμε, οι προσευχές είναι ελάχιστες, οι χριστιανοί δεν πάνε πνευματικά καλά έχουν άγνοια έχουν φαρισαισμό κάποιοι, παρ όλα αυτά οι προσευχές των ολίγων εκλεκτών μας κρατάν και θα τους ακούσει ο Κύριος γιατί μην ξεχνάτε ότι εκατομμύρια κόσμου δεν Τον γνώρισαν πχ παπικοί, πρώτα θα Τον γνωρίσουν όλοι θα πάει το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη και μετά θα γίνει η Κρίση, αυτή την στιγμή δεν έχει πάει σε όλα τα έθνη και κάποια που τάχα είναι χριστιανοί είναι αιρετικοί λόγω πάπα και αιρέσεων που ξεπήδησαν από τον παπισμό στερούνται τον Χριστό και την Αλήθεια και δεν θα αφήσει ο Κύριος να πάνε χαμένοι άλλωστε η ορθοδοξία από αιώνες πριν υπήρχε στην μ Βρεττανία Ισπανία Γαλλία Σουηδία, οι πάπες τα ρήμαξαν όλα μετά, υπάρχουν ναοί εκεί μέχρι πάνω στα νησιά της Βρετανίας άγιοι που οι λαοί αυτοί τους αγνοούν, ο πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ είχε ξεκινήσει να γράφει βιβλίο γι αυτό αλλά εκοιμήθη νέος δεν πρόλαβε.. πρέπει να σωθούν κι άλλοι λαοί γι αυτό ο Θεός θα επέμβει για το πλάσμα Του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιτ...ανώνυμε...εμμέσως πλην σαφώς κι εκ του πλαγίου με λες νεοταξιτη γιατί έγραψα για ανώτερο ον. ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ, δεν με ξέρεις..Πιστευε ότι θελεις ,λιβάνι και φασκόμηλο χρησιμοποιώ στο σπίτι,τον σταυρό μου κάνω,αγιασμό παίρνω ,ο παπάς έρχεται των Φώτων,με τον παππά της ενορίας μου τα λέμε κάθε ημέρα ,σε μοναστήρια πήγαινα όταν ήμουν νεώτερος ,σε ξωκλήσια έχω ανάψει το κεράκι,στην έρημο της Αραβίας μου τράβηξαν την αλυσίδα με τον σταυρό ,να την σπασουν και μόνος μου τότε στην έρημο και γαμωπουστηρλα κατεβάζω σε όσους έχουν ψηφίσει την κατάργηση της χριστιανικής θρησκείας από επίσημη θρησκεία της πατρίδος μας και σε γιαχωβαδες τα χώνω ,έτσι για την πλάκα μου.ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ,ΔΕΝ ΣΕΡΝΟΜΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ.ΤΟΝ ΣΑΒΑΩΘ ΤΟΝ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ .ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ,ΕΝΑΝ ΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟ ,ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ.Σταυρουδακι έχω στο αμάξι ,σταυρουδάκι έχω και στην δουλειά.Και προχθές μου έφεραν και αγιασμό από τα Ιεροσόλυμα.ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ,. ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΑΝ !!!ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ,ΔΑΧΤΥΛΑ , ΑΠΕΙΛΕΣ...ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ,ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ,ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΩ,ΣΗΚΩΝΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΩ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΟΥΛΟΣ,ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ,ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ,ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ.ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΝΙΟΥΣ ΑΡΧΙΔΕΣ.ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΣΥΡΙΟ ΜΑΧΗΤΗ ,ΜΑΧΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΥΤΗ ΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΣΑΤΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑ.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν σε είπα νεοταξίτη αγόρι μου απλώς μην τα χρησιμοποιείς άθελα σου, είναι η μόδα να μην μιλάμε για τον Χριστό και τον σατανά αλλά για δυνάμεις κακές για όν καλό και τέτοια αόριστα... Η Ορθοδοξία δεν είναι ο Αβραάμ κι ο Ισαάκ, περιορίσου στην Καινή Διαθήκη και στους προφήτες από την Παλαιά που τους καθάρισαν όλους τότε και ρίχνει το γνωστό μπινελίκι στους Ιουδαίους ο Κύριος, οι προφήτες προείδαν και τον πυρηνικό και την ανάσταση των νεκρών, όπως οι Σίβυλλες προείδαν την έλευση του Μεσσία Ιησού Χριστού του Θεανθρώπου, όποιος τολμήσει να πειράξει Ορθοδοξία και Ελλάδα έχει να κάνει με τον Τριαδικό Θεό, ένας μπάτσος σήκωσε το χέρι να χτυπήσει τον Αγιο Νεκτάριο που τον είχαν αδίκως συκοφαντήσει, εκείνο το χέρι έπαθε γάγγραινα και σάπισε κι ο τυπος πέθανε, ο Θεός τα παιδιά Του δεν θα τα αφήσει, είμαστε η μόνη αδικημένη χώρα στον κόσμο αυτή την στιγμή γιατί αδίκως μας παγίδευσαν και θέλουν να μας εξοντώσουν, επειδή όμως είναι χώρα βαφτισμένων στο άγιο όνομα του Θεού με πλήθη αγίων ψηλά τα βάζουν απευθείας με τον Δημιουργό, το τέλος τους θα είναι φριχτό φριχτό, ίσως δεν θα χρειαστεί καν να αμυνθούμε πολύ κακό τέλος περιμένει όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν και είναι έτοιμοι να μας εξοντώσουν , ο Θεός τα επιτρέπει όλα αυτά στην πατρίδα μας γιατί ξεφύγαμε από Κείνον επειδή θα είναι μαζική η μετάνοια και η επιστροφή λόγω των δεινών θα τους ξεπαστρεψει σε χρόνο ντετε ή μαλλον θα τους εξαφανίσει, η κόλαση τους περιμένει

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Κάποτε κατά τύχη (σε κάποιο λεωφορείο στην Αθήνα) βρέθηκα δίπλα σε δολοφόνο. Ξέρετε πόσο "βρωμάει" η αύρα του; Ξερατό σκέτο! Πώς κρατήθηκα να μή γεμίσω εμετούς το λεωφορείο, ούτ' εγώ ξέρω.

    Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να πας στην Αστυνομία να τον καταγγείλεις με μόνο στοιχείο τη διαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ Εργοδότα!

      Σε κατανοώ πλήρως. Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Να μην σου πω ότι αντιλαμβανομουν όλη την σκοτεινή λεγεώνα που τον περιέβαλε.. Στην περίπτωση αυτή απομακρύνεται πάραυτα!

      Διαγραφή
  8. Πως ξέρεις ότι έκανε την ευχή με συντριβή; Μη μου πεις ότι το ξέρεις επειδή έφερε αποτέλεσμα γιατί αυτό θα ήταν κυκλικό επιχείρημα (="γιατί βοηθήθηκε; διότι έκανε την Ευχή με συντριβή. πως το ξέρεις; διότι βοηθήθηκε). Τέλος πάντων υπάρχει η περίπτωση να την κατέχει την Ευχή καλύτερα από άλλους που κι αυτό για να συμβεί δεν είναι εύκολο σε καθέναν. Αλλά πάλι αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, τότε δεν θα υπήρξε ποτέ εισβολή από Καταλανούς στο Άγιο Όρος, δεν θα σφάζονταν όσοι είχαν κλειστεί στην Αγία Σοφία τη μέρα της Άλωσης. Ένας με συντριβή δεν βρέθηκε. Γι αυτό πιάσε και την άλλη περίπτωση, σαν πείραμα σκέψης και μόνο. Αν την είχαμε μπροστά μας και της παίρναμε συνέντευξη της φίλης σου ίσως να προέκυπταν άλλα στοιχεία, μεταφυσικά και μη που δεν ξέρουμε, δεν ξέρω εγώ δηλαδή. Είναι όμορφη; Με άριστα το 10 όπου 10=θεά του Ολύμπου τι θα της έβαζες εμφανισιακά;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο,

    ο Θεός είναι άχρονος και το κοσμικό του σχέδιο είναι ασύλληπτο σε εμάς. Κάθε γεγονός και κάθε άνθρωπος είναι είναι μια ψηφίδα σε μια συνολική εικόνα που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να δούμε ολόκληρη με την τωρινή μας μορφή. Κι όχι ψηφίδα μόνο, αλλά και ψηφίο σε ένα πανσυμπαντικό μαθηματικό οικοδόμημα. Σοφία εμπεριέχεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το πότε πρέπει να πεθάνει κάποιος (να έχει δηλαδή ολοκληρωθεί ο σκοπός της παρουσίας του στο γήινο μάτριξ), το πότε θα ανεγερθεί ένα έθνος, κλπ..

    Άγγελοι υπάρχουν κάθε στιγμή δίπλα μας, όσο είναι γλυκιά η καρδιά μας, έχουμε συμπόνια, ταπεινότητα, σέβας στη ζωή και στον δημιουργό. Μια βλασφήμια ρίχνεις.. και ο άγγελός σου ντρέπεται τόσο για σένα, που θα απομακρυνθεί για λίγο από δίπλα σου. Μάλιστα τρελαίνεται τότε από τη χαρά της η κάθε σκοτεινή αντίπαλή του οντότητα, όταν συμβαίνει αυτό, και τρέχει μπας και σταθεί τυχερή να μπαστακωθεί για μεγάλο διάστημα αυτή δίπλα σου αντί γι αυτόν, για να σού κάνει τη ζωή δύσκολη, από μίσος.. γιατί δεν έχει μπορέσει ως τώρα να έχει μόνο αυτή την αποκλειστικότητα στη ζωή σου.
    Ξέρω.. ότι όλα αυτά μπορεί να σού φαίνονται λίγο θρησκόληπτα, αλλά νά 'ξερες πόσα έχουν δει τα μάτια μου και πόσες φορές πήρα απαντήσεις από το Θεό (σε ερωτήσεις μου ή στιγμές που τον ευχαριστούσα), με τρόπο υπερφυσικό, που άνετα ο καθένας θα ονόμαζε UFO ή δεν ξέρω τί άλλο...

    Στην ιστορία της ανάρτησης, θα μπορούσα να πω απλά ότι την συγκεκριμένη κοπέλα, όπως τον κάθε ένα από εμάς, ο Θεός είχε τους λόγους του να την κρατήσει ζωντανή από αυτόν τον κίνδυνο, με τον τρόπο αυτό που διάλεξε.

    Η άποψη που σού εξέθεσα σε αυτό το σχόλιο, απαντάει σε περιπτώσεις όπως τους Καταλανούς και τους σφαγιασθέντες στην Αγιά Σοφιά.

    Και ξέρω.. αντίκειται στην αρχική θεωρία περί συντριβής, όσον αφορά την ιστορία της κοπέλας. Η συντριβή αυτή όμως, όποτε είμαστε τυχεροί να μάς προκύψει, φέρνει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα, ενίοτε και πάλι θαύματα. Είναι υπολογίσιμη από τον Θεό, ώστε να κάνει κάποιες προσαρμογές στο αρχικό του σχέδιο.

    Μία από τις δυο αυτές εκδοχές παίζει και με την κοπέλα. Και δεν είμαστε σε θέση να συμπεράνουμε με σιγουριά ποια.

    Με το θέμα της ομορφιάς της κοπέλας, ξέρω σε πόσες ατραπούς το οδηγείς το θέμα, ενδιαφέροντες μάλιστα, οι οποίες είναι ικανές να συμπληρώσουν και μια αρκετά εκτεταμένη ανάλυση από εγκληματολόγο. Ξέρω.. σκέφτηκες: "σκότωνε άσχημες ή όμορφες; ξανθιές ή μελαχρινές κλπ..
    Αλλά νομίζω.. μάς είπε ξεκάθαρα γιατί δεν διάλεξε αυτήν.

    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μού έδωσες να εκθέσω μερικές ακόμα απόψεις μου για το Θεό. Να σε έχει πάντα καλά, που καθώς φαίνεται.. πρέπει να τού είσαι ιδιαίτερα χρήσιμος. Χρήσιμος δηλαδή για την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η γερόντισσα Γαβριηλία το έλεγε απλά τώρα βλέπουμε το κάτω μέρος ενός κεντήματος με τους κόμπους τις κλωστές τα ξέφτια, το σχέδιο του κεντήματος θα το δούμε στην άλλη ζωή, το σχέδιο του Θεού για καθένα από μας και για όλον τον κόσμο . να έχουμε απλό νου μην τα φιλοσοφείτε πολύ με το νου πλησιάστε σαν παιδιά άκακα με πλήρη εμπιστοσύνη τον Πατέρα Θεό

      Διαγραφή
    2. ο απλούς νους, οι άγιοι είχαν απλότητα, ακριβώς επειδή είχαν απλότητα και ταπείνωση το Αγιο Πνεύμα τους έκανε πάνσοφους και τους έδινε γνώσεις απίστευτες διόραση προοραση αορασία τα πάντα τους έδινε νου να ερμηνεύουν και να κατανοούν τα μυστήρια του Θεού να μιλούν με τα ζώα να μιλούν με αγγλους γάλλους πορτογάλους χωρίς να γνωρίζουν την γλώσσα απλός νους ο Θεός γνωρίζει αν τί και πότε θα δώσει στον καθένα μας!!!!

      Διαγραφή
  10. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ23 Οκτωβρίου, 2019 19:15

    Έχω μια απορία:Υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν εν Χριστώ ζωή και οι δοκιμασίες δεν έχουν τελειωμό. Από τον Ιώβ,έως τον Άγιο Λουκά τον ιατρό και πόσους άγνωστους στρατιώτες του Χριστού που δοκιμάζονται σκληρά κάθε στιγμή της ζωής τους."Πέφτουν" και "σηκώνονται" κάθε δευτερόλεπτο.Την παρουσία του Θεού την βλέπουν ελάχιστα και όμως προχωρούν γιατί εμπιστεύονται απόλυτα Αυτόν που Σταυρώθηκε γι'αυτούς και για όλους μας.
    Και όμως είναι δίπλα μας ζώντας βασανισμένοι μια ζωή.Άγνωστα αναστήματα σε εμάς,αλλά όχι για τον Κύριο των Δυνάμεων.
    Συνέχεια ακούμε και βλέπουμε για ανθρώπους που ζούνε και βλέπουν θαύματα.
    Πόσοι όμως είναι αυτοί που πιστεύουν χωρίς να έχουν δεί σχεδόν τίποτα;
    Αυτοί αξίζουν της προσοχής μας
    Και αυτούς τους ανθρώπους τους μακάρισε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ομορφιά ή η έλλειψη αυτής έχει και μεταφυσική ερμηνεία, όχι βέβαια από μόνη της αλλά πακέτο με άλλα στοιχεία που θα μας έλεγε σε μία συνέντευξη ή θα φαίνονταν ή θα νοιώθαμε, γι αυτό ρώτησα περί ομορφιάς και όχι για εγκληματολογικούς λόγους. Ακόμα και η απόφαση να περπατήσει μόνη μέχρι το σπίτι της μετά τις 3 τη νύχτα κάτι μπορεί να σημαίνει μεταφυσικά αλλά μεμονωμένη ούτε αυτή η πληροφορία λέει πολλά. Τέλος πάντων, ίσως να μη θέλεις να πεις τίποτα προσωπικό χωρίς την άδειά της και καλά κάνεις. Κατ' εμέ αξίζει να ψάχνεις τους λόγους που επεμβαίνει ή όχι ο Θεός, απευθείας ή μέσω οντοτήτων, αν μη τι άλλο γιατί η σειρά σου έρχεται, κι εσύ μπορεί να βρεθείς στη θέση της και χειρότερη.

    Να σου πω την αλήθεια που με κάνει να αισθάνομαι άβολα, μου φαίνεται κατά βάθος το επιδιώκεις να βρεθείς στη θέση της. Διψάς για περιπέτεια και το αν θα βγεις ζωντανός ή όχι είναι δευτερεύον. Αυτό είναι λάθος, δεν χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες. Πολυμήχανους Έλληνες θέλουμε, απρόβλεπτους και παίκτες που παίζουν για να νικήσουν ή δεν παίζουν καθόλου ή αν το παιχνίδι είναι στημένο δεν παίζουν με τους κανόνες.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η άμοιρη και ταλαίπωρη ανθρωπότητα μαρτύρησε και μαρτυράει από πολυμήχανους έξυπνους υπερανθρώπους, αυτούς που θέλησαν να δοκιμάσουν από το δέντρο της γνώσης και να γίνουν θεοί από μόνοι τους, όπως ακριβώς τους υπέδειξε ο όφις ο αρχαίος.

    Η κατάσταση, αγαπητοί αδελφοί, αλλάζει μόνο με Μάρτυρες της αγάπης, μιμητές Εκείνου που έφτασε στην άκρα ταπείνωση όντας Θεός και αναμάρτητος, που βασανίστηκε και Σταυρώθηκε συγχωρώντας και τους εχθρούς Του και έδωσε το αίμα Του λίτρο για τις αμαρτίες όλων μας!
    Αυτόν θέλω, γι Αυτόν αξίζει να ζήσω, Αυτόν αξίζει να αγαπήσω, μ Αυτόν θα Αναστηθώ και μαζί ο κόσμος όλος!

    Με το μυαλό μην προσπαθείς, αγαπητέ φίλε! Το κεφάλι σου στον τοίχο χτυπάς!
    Άνοιξε την καρδιά σου, για να ακούσεις τη φωνή Εκείνου, που, αν και ασύλληπτος και ανυπέρβλητος, χτυπάει διακριτικά την πόρτα της ψυχής σου και περιμένει να του ανοίξεις για να μπει και να σε γεμίσει Φως!
    Πέσε κάτω από τον θρόνο του εγώ σου, για να ανοίξουν τα τυφλωμένα μάτια σου και να δεις την αλήθεια ως αποκάλυψη, γιατί μόνος σου δεν είσαι ικανός πέρα από τη μύτη σου να δεις!
    Φύγε από τα καταχθόνια και γίνε υψιπέτης!
    Προσκύνησε τον Κύριο και Θεό σου, για να φτάσεις στον προορισμό σου και να λάβεις τα δώρα του σύμπαντος!

    Αγαπητέ φίλε, αρκετά έκανες το δικό σου!
    Άφησε τις εξυπνάδες, δεν σου βγήκαν σε καλό!
    Επειδή το σύστημα σε άφησε να εκθέτεις τις <> ιδέες σου στα blog ή τις αρλούμπες που θεωρείς άποψη, δεν σημαίνει αυτό ότι κατάφερες να απαλλαγείς από τα πάθη και τη βρωμιά, που κρύβεις μέσα σου και να βιώσεις χαρά πραγματική στην ψεύτικη ζωή σου!
    Δες τα πράγματα πιο σοβαρά και επιτέλους ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ζητώ συγγνώμη, αν έθιξα κάποιον!!! Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν!!!
    Ήμουν και εγώ ένα ανθρωπάκι, που νόμιζα ότι μετράω πολύ, αλλά προσγειώθηκα απότομα!!!
    ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για σκεπτόμενα άτομα με παιδεία έχω το εξής που είναι και επίκαιρο:

    Εφευρέτες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου τελείως άσχετοι μεταξύ τους εφευρίσκουν τα ίδια πράγματα την ίδια περίπου χρονική στιγμή. Αυτό έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η ιδέα του πολυμήχανου δεν είναι αποτέλεσμα σκέψης. Είναι προσπέλαση στο συλλογικό μας ασυνείδητο που κι αυτό με τη σειρά του είναι συνδεδεμένο με την άπειρη συνειδητότητα. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νικούσε σε μάχες με υπέρτερους αριθμητικά στρατούς και ειδικά στην καθοριστική μάχη στα Γαυγάμηλα δεν έκανε αυτό που περίμενε ο εχθρός αλλά είχε εμπνευσμένες ιδέες για ελιγμούς αυτοσχεδιαζόμενους επί τόπου γι αυτό και νίκησε. Όταν ο Λεωνίδας τα έβαλε με τους υπέρτερους αριθμητικά Πέρσες δεν πήγε να το κάνει σε πεδιάδα αλλά στα Στενά των Θερμοπυλών όπου οι αριθμοί δεν σήμαιναν τίποτα. Το αυτό και ο Κολοκοτρώνης στη μάχη των Δερβενακίων. Όταν οι ιδρυτές του κράτους των ΗΠΑ τα έβαλαν με τον αριθμητικά ΚΑΙ ποιοτικά υπέρτερο στρατό των Άγγλων, δεν έκαναν ότι και οι Άγγλοι αλλά αναζήτησαν τακτικές πρωτοποριακές για την εποχή και η κυριότερη πρέπει να ήταν οι πεπειραμένοι στη σκόπευση κυνηγοί με μακρύκανα που έγιναν ελεύθεροι σκοπευτές. Όποιος λοιπόν τα βάλει σήμερα με τα λάθρο και τους τούρκους πρέπει να μην τους υποτιμά. Να μη σκέφτεται "εμείς είμαστε έλληνες γι αυτό και θα νικήσουμε". Δεν σκέφτοταν έτσι ούτε ο Λεωνίδας ούτε κανένας από τους παραπάνω. Πρέπει όπως αυτοί να αναζητεί ότι τακτικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα μπορεί, να είναι πολυμήχανος και απρόβλεπτος. Τότε θα είναι Έλληνας και άξιος συνεχιστής τους. Ποιες είναι σήμερα οι καινοτομίες; Τα drones; Το EMP; Ο μαγνητικός συντονισμός για ανίχνευση εκρηκτικών; Η ραβδοσκοπία; Αρχαίοι κρύσταλλοι; Άλλα που δεν τα ξέρω εγώ αλλά τα ξέρουν αυτοί που πρέπει; Το γένος κινδυνεύει. Δεν είναι ώρα για μοιρολατρείες.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή