«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΚΕΛΟΝΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΤ... ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜIKΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΙΟΥ Ή Ό,ΤΙ ΆΛΛΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ (1/12/2020) ΤΟΥ  halithheia.blogspot.com, ΜΕ ΤΙΤΛΟ 


 

από Silviu "Silview" Costinescu_
 
Δεν ξέρω αν το κάνουν, γιατί κανένας ανεξάρτητος ερευνητής δεν εξετάζει αυτά τα επιχρίσματα, αλλά πάντα έχω επισημάνει ότι οι άρχοντες μας φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δοκιμές παρά για τον εμβολιασμό. Σχεδόν σαν τα εμβόλια ήταν το δόλωμα και οι δοκιμές ήταν ο διακόπτης. Και τώρα ξέρουμε επίσης ότι μπορούν να το κάνουν εντελώς.

3 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ KATAΣKEYAZOYN ΜIKΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins
Απλώς ακολουθήστε την παρακάτω επιστήμη.

 


 

Ένα theragripper (θεραπευτής λαβή ή δαγκάνα) έχει περίπου το μέγεθος μιας κηλίδας σκόνης. Αυτό ο στυλεός ( μπατονέτα) περιέχει δεκάδες μικροσκοπικές συσκευές. 

Πίστωση: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Εμπνευσμένοι από ένα παρασιτικό σκουλήκι που σκάβει τα αιχμηρά δόντια του στα έντερα του ξενιστή του, οι ερευνητές του Johns Hopkins έχουν σχεδιάσει μικροσκοπικές μικροσυσκευές σε σχήμα αστεριού που μπορούν να κολλήσουν στον εντερικό βλεννογόνο και να απελευθερώσουν φάρμακα στο σώμα.

Ο David Gracias, Ph.D., καθηγητής στο Johns Hopkins University Whiting School of Engineering, και ο γαστρεντερολόγος Johns Hopkins Florin M. Selaru, MD, διευθυντής του Johns Hopkins Inflammatory Bowel Disease Center, οδήγησε μια ομάδα ερευνητών και βιοϊατρικών μηχανικών που σχεδιασμένες και δοκιμασμένες μικροσυσκευές που αλλάζουν σχήμα που μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο το παρασιτικό αγκυλόστομο στερεώνεται στα έντερα ενός οργανισμού.

Κατασκευασμένο από μέταλλο και λεπτό φιλμ που αλλάζει σχήμα και επικαλύπτεται με ένα ευαίσθητο στη θερμότητα κερί παραφίνης, ''theragrippers'', το καθένα περίπου στο μέγεθος μιας κηλίδας σκόνης, μπορεί ενδεχομένως να μεταφέρει οποιοδήποτε φάρμακο και να το απελευθερώσει σταδιακά στο σώμα.

Η ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης σε ζώα αυτήν την εβδομάδα ως εξώφυλλο στο περιοδικό Science Advances.

Η σταδιακή ή παρατεταμένη βραδείας αποδέσμευσης ενός φαρμάκου είναι ένας μακροχρόνιος στόχος στην ιατρική. Ο Selaru εξηγεί ότι ένα πρόβλημα με τα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης είναι ότι περνάν διαμέσου  του γαστρεντερικού σωλήνα προτού τελειώσουν τη διανομή των φαρμάκων τους.

''Η φυσιολογική συστολή και η χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα καθιστούν αδύνατο για τα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης να παραμείνουν στο έντερο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε ο ασθενής να λάβει την πλήρη δόση'', λέει ο Selaru, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Gracias για περισσότερα από 10 χρόνια. 

''Εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του προβλήματος, σχεδιάζοντας αυτούς τους μικρούς φορείς φαρμάκων που μπορούν να κολλήσουν αυτόνομα στον εντερικό βλεννογόνο και να διατηρήσουν το φορτίο του φαρμάκου μέσα στο γαστρεντερικό σωλήνα για μια επιθυμητή χρονική περίοδο.''
 

 
Όταν ένα ανοιχτό  theragripper, αριστερά, εκτίθεται σε εσωτερικές θερμοκρασίες σώματος, κλείνει στο τοίχωμα του οργάνου. 
Στο κέντρο της λαβής υπάρχει χώρος για μια μικρή δόση φαρμάκου. Πίστωση: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

Χιλιάδες theragrippers μπορούν να αναπτυχθούν στο γαστρεντερικό σωλήνα. Όταν η επένδυση κεριού παραφίνης στις λαβές φτάσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σώματος, οι συσκευές κλείνουν αυτόνομα και σφίγγουν στο τοίχωμα του παχέος εντέρου. 
Η δράση κλεισίματος αναγκάζει τις μικροσκοπικές, εξάγωνες συσκευές να σκάψουν στον βλεννογόνο και να παραμείνουν προσκολλημένες στο κόλον, όπου συγκρατούνται και απελευθερώνουν σταδιακά τα ωφέλιμα φάρμακά τους στο σώμα. 
Τελικά, οι  theragrippers χάνουν το κράτημά τους στον ιστό και καθαρίζονται από το έντερο μέσω φυσιολογικής γαστρεντερικής μυϊκής λειτουργίας.
 
 

 

 

Προέρχεται από τα πρωτότυπα ερευνητικά παραρτήματα

O Gracias σημειώνει πρόοδο στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής τα τελευταία χρόνια.

''Έχουμε δει την εισαγωγή δυναμικών, μικροκατασκευασμένων έξυπνων συσκευών που μπορούν να ελεγχθούν από ηλεκτρικά ή χημικά σήματα'', λέει. 
''Αλλά αυτές οι λαβές είναι τόσο μικρές που οι μπαταρίες, οι κεραίες και άλλα εξαρτήματα δεν θα χωράνε πάνω τους''.

Oι theragrippers, λέει ο Gracias, δεν βασίζoνται σε ηλεκτρικό ρεύμα, ασύρματα σήματα ή εξωτερικά χειριστήρια. 
"Αντ 'αυτού, λειτουργούν σαν μικρά, συμπιεσμένα ελατήρια με επικάλυψη που προκαλείται από τη θερμοκρασία στις συσκευές που απελευθερώνει την αποθηκευμένη ενέργεια αυτόνομα σε θερμοκρασία σώματος."

Οι ερευνητές του Johns Hopkins δημιούργησαν τις συσκευές με περίπου 6.000 theragrippers ανά γκοφρέτα πυριτίου 3 ιντσών. 
Στα πειράματά τους σε ζώα, φόρτωσαν ένα φάρμακο ανακούφισης του πόνου στις λαβές. Οι μελέτες των ερευνητών διαπίστωσαν ότι τα ζώα στα οποία χορηγήθηκαν θεραπευτές είχαν υψηλότερα συμπυκνώματα του ανακουφιστικού πόνου στην κυκλοφορία του αίματος από ό, τι η ομάδα ελέγχου. Το φάρμακο παρέμεινε στα συστήματα των εξεταζομένων για σχεδόν 12 ώρες έναντι δύο ωρών στην ομάδα ελέγχου.


 

 
 Σμήνη μικροσκοπικών ρομπότ που μπορούν να εγχυθούν"
Πείτε στη Melinda Gates ότι μπορούμε να εγχύσουμε ρομπότ αυτές τις μέρες.


ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΝΑΝΟ ΝΕΥΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
 
 

 

Shadab Md  1 Gulam Mustafa  2   3 Sanjula Baboota  3 Javed Ali  3 Affiliations Expand

  • PMID: 26057769
  • DOI: 10.3109/03639045.2015.1052081

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • Πλαίσιο: 
  • Οι διαταραχές του εγκεφάλου παραμένουν η κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο και αντιπροσωπεύουν περισσότερες νοσηλείες και παρατεταμένη περίθαλψη από σχεδόν όλες τις άλλες ασθένειες. Η πλειονότητα των φαρμάκων, των πρωτεϊνών και των πεπτιδίων δεν διαπερνούν εύκολα στον εγκέφαλο λόγω της παρουσίας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (BBB), εμποδίζοντας έτσι τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.
  • Στόχος: Η προσοχή έχει στραφεί στην ανάπτυξη νέων και αποτελεσματικών συστημάτων παράδοσης για την παροχή καλής βιοδιαθεσιμότητας στον εγκέφαλο.
  • Μέθοδοι: Η ενδορινική χορήγηση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος χορήγησης φαρμάκου που μπορεί να παρακάμψει το αιματοεγκεφαλικό φραγμό BBB, επιτρέποντας στις θεραπευτικές ουσίες να έχουν άμεση πρόσβαση στον εγκέφαλο. Ωστόσο, η ενδορινική χορήγηση παράγει αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις φαρμάκου στον εγκέφαλο λόγω περιορισμένης διαπερατότητας του ρινικού βλεννογόνου και του σκληρού περιβάλλοντος της ρινικής κοιλότητας. 
  • Οι προ-κλινικές μελέτες που χρησιμοποιούν εγκλεισμό φαρμάκων σε συστήματα νανοσωματιδίων βελτίωσαν τη στόχευση από τη μύτη στον εγκέφαλο και τη βιοδιαθεσιμότητα στον εγκέφαλο. Ωστόσο, οι τοξικές επιδράσεις των νανοσωματιδίων στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι άγνωστες.
  • Αποτέλεσμα και συμπέρασμα: Αυτή η ανασκόπηση υπογραμμίζει την κατανόηση αρκετών εγκεφαλικών ασθενειών και των σημαντικών παθοφυσιολογικών μηχανισμών που εμπλέκονται. 
  • Η ανασκόπηση συζητά το ρόλο των νανοθεραπευτικών στη θεραπεία διαταραχών του εγκεφάλου μέσω της παροχής από τη μύτη έως τον εγκέφαλο, τους μηχανισμούς απορρόφησης φαρμάκων μέσω του ρινικού βλεννογόνου στον εγκέφαλο, στρατηγικές για την υπέρβαση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού του εγκεφάλου, στρατηγικές νανοδιαμόρφωσης για βελτιωμένη στόχευση του εγκεφάλου μέσω ρινικής οδού και ζητήματα της νευροτοξικότητας των νανοσωματιδίων.

 


 

  • Epub 2013 Oct 16.

  • NANOEMULSION-BASED INTRANASAL DRUG DELIVERY SYSTEM OF SAQUINAVIR MESYLATE FOR BRAIN TARGETING
  • Hitendra S Mahajan  1 , Milind S Mahajan, Pankaj P Nerkar, Anshuman Agrawal Affiliations Expand
  • PMID: 24128122

  • DOI: 10.3109/10717544.2013.838014

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • Το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ ) είναι μια δεξαμενή ανοσολογικής προνομιακής περιοχής που παρέχει ο ιός HIV-1.
  • [Εδώ οι πολλές χρηματοδοτήσεις, που αλλού για τον περίφημο HIV, που ποτέ δεν απομονώθηκε, αλλα είναι το παγκόσμιο επιστημονικό πλυντήριο.
  • Η περίφημη "PrEP" η χρήση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου σε άτομα που ΔΕΝ έχουν ακόμη εκτεθεί σε παράγοντα που προκαλεί ασθένεια, συνήθως έναν ιό. Ο όρος αναφέρεται συνήθως στην ειδική χρήση αντιιικών φαρμάκων ως στρατηγική για την πρόληψη του HIV / AIDS.]
  • Τα τρέχοντα φάρμακα κατά του HIV, αν και είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων του ιού στο πλάσμα, δεν μπορούν να εξαλείψουν εντελώς τον ιό από το σώμα. 
  • Η χαμηλή διαπερατότητα των αντι-HIV φαρμάκων του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (BBB) ​​οδηγεί σε ανεπαρκή παράδοση. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη μιας νέας προσέγγισης για την ενίσχυση της παράδοσης των αντι-HIV φαρμάκων στο ΚΝΣ απαιτείται για τη θεραπεία του νευρο-AIDS.
  • Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να αναπτυχθεί ένα ενδορινικό νανογαλάκτωμα (ΕΝ) για βελτιωμένη βιοδιαθεσιμότητα και στόχευση του ΚΝΣ με  saquinavir mesylate (SQVM). Το SQVM είναι ένας αναστολέας πρωτεάσης που είναι ένα ελάχιστα διαλυτό φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως ως αντιρετροϊκό φάρμακο, με βιοδιαθεσιμότητα από το στόμα είναι περίπου 4%.
  • Η αυθόρμητη μέθοδος γαλακτωματοποίησης χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή νανογαλακτώματος φορτωμένου με φάρμακο.
  • Επιπλέον, διεξήχθησαν μελέτες διείσδυσης ex-vivo χρησιμοποιώντας ρινικό βλεννογόνο προβάτου. Η βελτιστοποιημένη ΕΝ παρουσίασε σημαντική αύξηση στο ρυθμό διαπερατότητας φαρμάκου σε σύγκριση με το απλό εναιώρημα φαρμάκου (PDS). Μελέτη τοξικότητας του επιθηλίου στον ρινικό βλεννογόνο των προβάτων δεν έδειξε σημαντική ανεπιθύμητη ενέργεια του ΕΝ φορτωμένου με SQVM. 
  • Τα αποτελέσματα των in vivo μελετών βιοκατανομής δείχνουν υψηλότερη συγκέντρωση φαρμάκου στον εγκέφαλο μετά από ενδορινική χορήγηση ΕΝ από την ενδοφλέβια χορηγούμενη PDS. 
  • Το υψηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας στόχευσης φαρμάκων (% DTE) και ποσοστού άμεσης μεταφοράς φαρμάκων από τη μύτη προς τον εγκέφαλο (% DTP) για βελτιστοποιημένη EΝ έδειξε αποτελεσματική στόχευση CNS του SQVM μέσω ενδορινικής οδού. Η απεικόνιση με σπινθηρογράφημα γάμμα του εγκεφάλου αρουραίου κατέδειξε οριστικά τη μεταφορά φαρμάκου στο ΚΝΣ σε μεγαλύτερο βαθμό μετά την ενδορινική χορήγηση ως ΝΕ.
  • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
  • Intranasal nanoemulsion based brain targeting drug delivery system of risperidone. Kumar M, Misra A, Babbar AK, Mishra AK, Mishra P, Pathak K. Int J Pharm. 2008 Jun 24;358(1-2):285-91. doi: 10.1016/j.ijpharm.2008.03.029. Epub 2008 Mar 27. PMID: 18455333
  • Preliminary brain-targeting studies on intranasal mucoadhesive microemulsions of sumatriptan. Vyas TK, Babbar AK, Sharma RK, Singh S, Misra A. AAPS PharmSciTech. 2006 Jan 20;7(1):E8. doi: 10.1208/pt070108. PMID: 16584167
  • Nanoneurotherapeutics approach intended for direct nose to brain delivery. Md S, Mustafa G, Baboota S, Ali J. Drug Dev Ind Pharm. 2015;41(12):1922-34. doi: 10.3109/03639045.2015.1052081. Epub 2015 Jun 9. PMID: 26057769 Review.
  • Intranasal microemulsion for targeted nose to brain delivery in neurocysticercosis: Role of docosahexaenoic acid. Shinde RL, Bharkad GP, Devarajan PV. Eur J Pharm Biopharm. 2015 Oct;96:363-79. doi: 10.1016/j.ejpb.2015.08.008. Epub 2015 Aug 28. PMID: 26318978
  • Targeted drug delivery to the brain via intranasal nanoemulsion: Available proof of concept and existing challenges. Chatterjee B, Gorain B, Mohananaidu K, Sengupta P, Mandal UK, Choudhury H. Int J Pharm. 2019 Jun 30;565:258-268. doi: 10.1016/j.ijpharm.2019.05.032. Epub 2019 May 13. PMID: 31095983 Review.
  •  
  •                 Βίντεο: Η έλευσις των Cyborg βακτηρίων 


  •  
    • PubMed Epub, 2016 Jun 28:

    • ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΔΡΟΓΕΛΗ ΓΙΑ ΡΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ / ΕΜΒΟΛΙΩΝ
    • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
      • 1 Research Center for Pharmaceutical Nanotechnology, Tabriz University of Medical Science, Tabriz, Iran.
      • 2 Student Research Committee, Tabriz University of Medical Science, Tabriz, Iran.
      • 3 Department of Pharmaceutics, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Mailbox 51664, Tabriz, Iran.
      • 4 Drug Applied Research Center and Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
      • 5 Department of Pharmaceutics, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Mailbox 51664, Tabriz, Iran. mitra_jelvehgari@yahoo.com.
      • 6 Drug Applied Research Center and Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran. mitra_jelvehgari@yahoo.com.
      ΠΕΡΙΛΗΨΗ


      • Τα τελευταία χρόνια, η παροχή ρινικών φαρμάκων έχει προσελκύσει όλο και μεγαλύτερη προσοχή και έχει αναγνωριστεί ως η πιο υποσχόμενη εναλλακτική οδός για τη συστηματική φαρμακευτική αγωγή φαρμάκων που περιορίζεται στην ενδοφλέβια χορήγηση. Πολλά πειράματα σε ζωικά μοντέλα έχουν δείξει ότι οι φορείς νανοκλίμακας έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη ρινική απελευθέρωση πεπτιδίων / πρωτεϊνικών φαρμάκων και εμβολίων σε σύγκριση με τα συμβατικά σκευάσματα διαλύματος φαρμάκου. Ωστόσο, η ταχεία κάθαρση των βλεννογόνων των νανοσωματιδίων που φορτώνεται με φάρμακο μπορεί να προκαλέσει μείωση του ποσοστού βιοδιαθεσιμότητας μετά την ενδορινική χορήγηση. Έτσι, οι ερευνητικές προσπάθειες κατευθύνθηκαν σημαντικά προς την ανάπτυξη νανοσυστημάτων υδρογέλης τα οποία έχουν βλεννοσυγκολλητικές ιδιότητες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο παραμονής και συνεπώς να αυξήσουν την περίοδο επαφής με τον ρινικό βλεννογόνο και να ενισχύσουν την απορρόφηση του φαρμάκου. Είναι πολύ σίγουρο ότι το υψηλό ιξώδες των νανοσυστημάτων με βάση υδρογέλη μπορεί αποτελεσματικά να προσφέρει αυτή τη βλεννοσυγκολλητική ιδιότητα. Αυτή η ανασκόπηση ενημέρωσης συζητά τα πιθανά οφέλη από τη χρήση νανοσωματιδίων με βάση πολυμερές υδρογέλης και νανοσύνθετα υδρογέλης για χορήγηση φαρμάκου / εμβολίου μέσω της ενδορινικής χορήγησης.

      • Λέξεις-κλειδιά: Brain; Υδρογέλη; Νανοσωματίδια; Ρινική παράδοση; Εμβόλιο.
      • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
      • Nanoparticles for nasal vaccination. Csaba N, Garcia-Fuentes M, Alonso MJ.Csaba N, et al.Adv Drug Deliv Rev. 2009 Feb 27;61(2):140-57. doi: 10.1016/j.addr.2008.09.005. Epub 2008 Dec 13.Adv Drug Deliv Rev. 2009.PMID: 19121350 Review.
      • Nanoparticulate systems for nasal delivery of drugs: a real improvement over simple systems? Illum L.Illum L.J Pharm Sci. 2007 Mar;96(3):473-83. doi: 10.1002/jps.20718.J Pharm Sci. 2007.PMID: 17117404 Review.
      • Pharmaceutical aspects of intranasal delivery of vaccines using particulate systems. Sharma S, Mukkur TK, Benson HA, Chen Y.Sharma S, et al.J Pharm Sci. 2009 Mar;98(3):812-43. doi: 10.1002/jps.21493.J Pharm Sci. 2009.PMID: 18661544 Review.
      • Nanoemulsion-based intranasal drug delivery system of saquinavir mesylate for brain targeting. Mahajan HS, Mahajan MS, Nerkar PP, Agrawal A.Mahajan HS, et al.Drug Deliv. 2014 Mar;21(2):148-54. doi: 10.3109/10717544.2013.838014. Epub 2013 Oct 16.Drug Deliv. 2014.PMID: 24128122
      • The application of mucoadhesive polymers in nasal drug delivery. Jiang L, Gao L, Wang X, Tang L, Ma J.Jiang L, et al.Drug Dev Ind Pharm. 2010 Mar;36(3):323-36. doi: 10.1080/03639040903170750.Drug Dev Ind Pharm. 2010.PMID: 19735210 Review.




    https://www.nibib.nih.gov/science-education/science-topics/drug-delivery-systems-getting-drugs-their-targets-controlled-manner



    https://www.altexsoft.com/blog/datascience/10-ways-machine-learning-and-ai-revolutionizes-medicine-and-pharma/


    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128139325000030

    http://tapnewswire.com/2020/11/yes-they-can-vaccinate-us-through-nasal-test-swabs-and-target-the-brain/


4 σχόλια:

  1. ΑΔΗΣ o φασισταράς.29 Μαρτίου, 2021 10:06

    Ο κοβιντ είναι η αφορμή για τον εμβολιασμό
    που δέν προστατευει απο αυτόν, αντίθετα
    μετατρέπει τους εμβολιασμένους σε φορείς
    ευρύτερης διάδοσης. Βρήκα κάτι το οποίο θα
    ήθελα να μοιραστώ με την εδώ παρέα διοτι
    όλοι σας είσθε νοήμονες και χαίρομαι που
    σας βρήκα.
    Αναζητείστε την παρακάτω ακολουθία στο google:

    animal vaccination through nose

    και δείτε φωτογραφίες ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΖΩΩΝ
    απο την μύτη! Θυμίζει κατι σαν το τεστ...

    https://i1.wp.com/stateofthenation.co/wp-content/uploads/2021/02/0-2.png

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο το σκουληκι [επιστημονικα αποδεδειγμενο] ειναι απο την συνομοταξια του κουλη..ειναι τα λεγομενα κουλοειδη ...θανατηφορα,δηλητηριωδη,με αγκυλωτα δοντια,που σε φαρμακωνουν..τι απο μενα το ακουτε;;;;ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΣΤ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙ Τ Ε Λ Ο Σ....θελετε να γινετε ενα κουλοειδες;;; εγω κατηγορηματικα ΟΧΙ...εσεις;;;;Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν! Ο “μοσχαροκέφαλος” Χαρδαλιάς ανακοίνωσε “παιδομάζωμα” σε ζωντανή σύνδεση (ΒΙΝΤΕΟ)

    .
    https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD-%CE%8C/
    .

    AYTO ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝΕ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ......


    ..

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα φρίξετε! Ποιος αποφασίζει για τα αίτια θανάτου???
    ENA ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ?????
    ..
    https://www.youtube.com/watch?v=Ow6cYNHOIwY

    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή