«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

KOΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!

Ι.Ν.Αγίων Αποστόλων, Άργος Καλύμνου


Στα 5 χρόνια του ιστολογίου, σάς έχω πει πολλά πράγματα για την Κάλυμνο, και πώς εγώ, ένας Μακεδόνας από την Βεργίνα και Κεφαλλονίτης από το σόι της μητέρας μου, έχω συνδεθεί με την Κάλυμνο και αρκετούς αξιολογότατους κατοίκους της, και αυτοί επίσης με αποζητούν τα καλοκαίρια και να με θεωρούν Καλύμνιο. Ίσως ήταν αποφασισμένο από τον Θεό να επιτευχθεί αυτή η ένωση, ώστε να υπερασπιστώ με ό,τι μέσο βρω (καλή ώρα ο Διόδοτος ο οποίος προέκυψε στην πορεία) αυτό το νησί, όταν χρειαστεί. 

Σήμερα λοιπόν, ζητώ από τους απανταχού αναγνώστες μας να κοινοποιήσουν μείζον πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο νησί, και μάλιστα προσωπικού φίλου.

Όλοι καταλάβαμε πώς έχει στοχοποιηθεί το νησί με την ψευτοπανδημία. Κατελήφθη από υγειονομικά κλιμάκια και έξτρα αστυνομικούς από Κω και Αθήνα, από πέρυσι. και δεν σταμάτησαν να τούς κάνουν κατά χιλιάδες τα τεστ, αυτά που δείχνουν θετική και την κοκα-κόλα. 

Ναι, οι Καλύμνιοι είναι απείθαρχοι και Ελληναράδες. Οι 9 στις 10 εκκλησίες της έκαναν εφέτος Ανάσταση στις 12, κι αυτό το πληροφορήθηκαν οι χαζαροκούληδες. Φυσικά, και ανάμεσα στους Καλύμνιους δυστυχώς, δεν λείπουν κάποια ανθελληνικά και νεοταξικά μικρόβια-καταδότες, τα οποία τούς κουβάλησαν μέχρι και τον Τσίπρα στο νησί επί 2 συνεχόμενες χρονιές. Μόνο από αυτό καταλαβαίνετε πολλά. Τώρα.. προσπαθούν να τούς βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Με 57 "κρούσματα" τούς έβαλαν στο "κόκκινο" και μάλιστα στην αρχή τούς είπαν ότι θα κρατήσει 5 ημέρες. Μετά από 3 ημέρες τούς το πήγαν στις 17 Μαΐου, και προχθές τούς ανήγγειλαν ότι θα πάει στις 27 Ιουνίου! Έπεται καταστροφή σε πολλούς τομείς, προεξέχοντος του τουριστικού.

Στοχοποιημένες περισσότερο, είναι οι πιο αγωνιζόμενες ομάδες, για εθνικά θέματα, θέματα πίστεως και συγκροτημένων κοινωνιών. Το σύστημα σήμερα ενδιαφέρεται για διάσπαση και ατομική απομόνωση. Όπου δουν ενότητα και φιλότιμες προσπάθειες από ανθρώπους, για να αναβαθμίσουν και να εξωραΐσουν τον τόπο τους και το χωρίο τους με φιλότητα κι εν Χριστώ αγάπη.. σκυλιάζουν! Γι αυτό και έφτασε η άκρη του σατανικού νήματος στον φίλο και πνευματικό μου εν Καλύμνω, π.Ιγνάτιο. Έναν ιερέα πατριώτη, κάτω τον 50, μικρότερο από εμένα, με 4 παιδιά, που τον είχαν ξανα απειλήσει για την θέση του, επειδή κράδαινε μια τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι, στους αγώνες για την Μακεδονία μας. Είναι μάλλον ο πιο αγαπητός σε όλο το νησί πνευματικός κι εξομολογητής. Το νησί, όλο σοκαρισμένο από την ειδοποίηση που του έστειλαν, για μετάθεσή του -μέσω viber μάλιστα οι "γύφτοι", χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους πραγματικούς γύφτους- από το χωριό (οροπέδιο) Άργος.. αρκετά χιλιόμετρα πιο μακρυά, στην Πόθια, που είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Μετάθεση μετά από 26 χρόνια ταπεινής προσφοράς στην περιοχή, με πάμπολλους τρόπους.

Αντιγράφω ανάρτηση του Μιχάλη Βαζανέλλη, μαθηματικού, επίτροπου του Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Άργους, ενορία του π.Ιγνατίου.

Για τον πατέρα μας Ιγνάτιο

Αρχικά θα ξεκινήσω ζητώντας συγγνώμη από τους συγχωριανούς μου που ενεργώ αυτοβούλως, αλλά πιστεύω πως σε αυτά τα λίγα λόγια μου, θα συμφωνήσουν.

O πατήρ Ιγνάτιος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος τόσο με την ενορία όσο και με την ίδια την κοινωνία του Άργους. Επί των ημερών του, ο ναός των Αγίων Αποστόλων, ανασύρθηκε από την αφάνεια και εδραιώθηκε ως ενορία. Για περίπου τρεις δεκαετίες, αφιερώνει τη ζωή του στην διακονία και την ευημερία του χωριού, με δράσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις υποχρεώσεις ενός εφημερίου.

Οι κάτοικοι του Άργους, στο πρόσωπό του βρήκαν έναν αδελφό, έναν γιο, μα πάνω απ’ όλα έναν πατέρα που φροντίζει για το καλό τους. Ο ταπεινός του χαρακτήρας και η ειρηνοποιητική του φύση, έφεραν όλο το χωριό στην εκκλησία. Η αγάπη του κόσμου, όπως είναι γνωστό άλλωστε, έχει ξεπεράσει την ενορία μας, καθιστώντας τον ως έναν από τους πιο αγαπητούς ιερείς του νησιού. Κάτω από τη στοργική θεώρηση των προβλημάτων τους, εκατοντάδες νέοι βρήκαν το δρόμο της εκκλησίας και της εξομολόγησης.

Όλα αυτά είναι γνωστά στον κόσμο, γι αυτό η ανακοίνωση της μετάθεσής του εξέπληξε τους πάντες. Ο ξεριζωμός ενός τόσο αγαπητού ιερέως από τον τόπο που έχει ως σπίτι του και από τους κατοίκους που έχει ως τέκνα του, δεν είναι προς όφελος κανενός. Είναι μια κίνηση που σίγουρα δεν προσβλέπει στο καλό του ποιμνίου αφού οι αντιδράσεις θα είναι έντονες. Πως μπορείς να διώχνεις έναν παπά από μια ενορία που μόνο καλά έχει να πει για το πρόσωπό του;

Θα μπορούσα να πω κι άλλα για το έργο που επιτελεί στο χωριό μας αλλά βρεθήκαμε όλοι προ εκπλήξεως και η θλίψη μου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω. Ζητούμε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας να σεβαστεί την επιθυμία των ενοριτών και να αποσύρει την απόφαση της μετάθεσης. Ο πατήρ Ιγνάτιος για μας δεν είναι απλώς ένας ιερέας. Είναι πατέρας κι αδελφός. Όπως το λέμε εδώ, είναι Αργώτης.

Χριστός Ανέστη.

   

Εύχομαι αυτή η ανάρτηση να φτάσει σε όλη την Ελλάδα και στούς Έλληνες του εξωτερικού. Οι δε Καλύμνιοι της υπόλοιπης Ελλάδος, του Τάρπον Σπρίνγκς Φλώριδας, Ντάργουιν Αυστραλίας, κλπ, που αριθμούν στις 200 χιλιάδες κ άνω, έχουν ήδη ενημερωθεί και κινητοποιηθεί.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ* !!! 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ


* Το οροπέδιο ονομάστηκε έτσι από Έλληνες στρατιώτες, που μετά τον Τρωικό Πόλεμο, τα πλοία τους κατέληξαν στην Κάλυμνο, και διάλεξαν το οροπέδιο αυτό για να ζήσουν, λόγω του καλού κλίματος. 

 

 

30 σχόλια:

  1. Μα καλα, στην Καλυμνο δεν ειπαν τα ΜΜΕ οτι εχουν εμβολιασθει οι περισσοτεροι κατοικοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού το είπαν τα ΜΜΕ.. είναι αλήθεια! 🤣

      Διαγραφή
    2. Απ' οτι φαινεται το χιουμορ μου δεν γινεται αμεσα αντιληπτο!!! Ποτε δεν ειπα οτι πιστευω τα ΜΜΕ!!! Απλως τονισα, τι μας ειπαν πριν λιγες μερες!!! Αφου λοιπον εχουν εμβολιασθει οι περισσοτεροι, ρωταω , εκει δεν εχουν ανοσια;;; Γιατι συνεχιζουν με σκληροτερα μετρα;;; Και σε ρωταω , γιατι εσυ προφανως ξερεις τι παιζε!!! Αν δεν θελεις, ν' απαντησεις, πασο!!!

      Διαγραφή
    3. Βούλα μου, δεν ειρωνεύτηκα εσένα, αλλά τα μμε, ότι λένε ψέμματα δηλαδή.
      Οι κάτοικοι στην Κάλυμνο είναι περίπου 16.000. Έχουν εμβολιαστεί περίπου 5.000. Στα μμε λένε κάποιο νούμενο πάνω από 50% νομίζω.

      Διαγραφή
    4. Σε καποιο video στο youtube που αναφεροταν σε αποσπασμα συστημικου καναλιου, μιλουσαν για το συνολο των κατοικων και μου εκανε εντυπωση που βγηκε και καποιος δημαρχος και το επιβεβαιωσε. Δυστυχως, δεν θυμαμαι που. Και μου εκανε τεραστια εντυπωση, για τους Καλυμνιους, επειδη ξερω οτι εχουν πολλες επαφες με Αμερικη και θαπρεπε να ειναι πιο ενημερωμενοι για τα τεκταινομενα!!!

      Διαγραφή
  2. Κώστα,εμείς πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, εκτός βέβαια από την προσευχή μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είπα, να το κοινοποιήσουμε όπου μπορούμε. Η πανελλαδική μετάδοση και γνωστοποίηση, και τα μπινελίκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι που τούς πονάει και ακυρώνουν κάποιες αποφάσεις τους.

      Διαγραφή
    2. Μπούρδες με αυγολέμονο..

      Διαγραφή
    3. Ζητώ συγνώμη, το "μπούρδες με αυγολέμονο" προοριζόταν ως απάντηση σε άλλη ανάρτηση.

      Διαγραφή
    4. ΥΠΟΨΙΝ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ!!!
      ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΉΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δικτύου Ελληνισμού ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γιώργο Παύλο.
      ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ . ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΗΓΟΡΏ ,ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ https://www.diktyoellinismou.gr
      Υ.Γ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΤΕ (ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΊΤΕ) ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΩΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩ.ΧΘΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ (www.diktyoellinismou.gr). ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ,ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ (ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΊΤΕ)!!!
      Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙ...
      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

      Διαγραφή
    5. Και μόνο που αναδημοσιεύτηκε από Αττικά Νέα, αλλά κυρίως από The Secret Real Truth το οποίο έχει αναγνωσιμότητα όσο το Μακελειό και το Pronews..
      έχει πλέον μαθευτεί σε όλη την Ελλάδα. Ο μητροπολιτης αλλά και όλο το αντίχριστο σύστημα από πίσω του έγιναν ήδη ρόμπα.
      Ο π.Ιγνάτιος αποφάσισε να αποδεχτεί την μετάθεση. Η επαφή του 26 χρόνια με τους Αγίους Αποστόλους Άργους δεν πρόκειται να σπάσει. Είναι πια μια εν παντί τρόπω και κυρίως εν Χριστώ.. αδιάσπαστη οικογενειακή σχέση.

      Διαγραφή
  3. Κάνετε μιά διαμαρτυρία να υπογράψουμε όσοι θέλουμε. Με τί αιτιολογικό τον μεταθέτουν; Τί έκανε; Μπορεί να είναι δημ.υπάλληλος, αλλα η ζωή του και η οικογένειά του δεν ανήκουν σε κανέναν Μητροπολίτη να την χειρίζεται όπως αυτός θέλει. Σταματείστε πιά να προκαλείτε το ποίμνιό σας με αναίτιες και παράλογες αποφάσεις. Αλλιώς το χάσατε!
    Capricorn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχουμε διωγμο αν δεν το καταλαβαν καποιοι, στα κατοχικα, δικογραφια κατα ιερεων που χτυπησαν κανονικα Ανασταση, συγκινει το ενδιαφερον των δικαστικων αρχων σε τετοια θεματα
    ο Καληωρας συμβουλεψε πριν μηνες να ετοιμαζονται οι σωστοι ιερεις για το οδοιπορικο ραβδι το βιβλιο του Βλογιν, αραγε μας ανηκουν οι ναοι μας; τι γνωριζει η ιεραρχια και μας το κρυβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικος αντωνιαδης δικηγορος ποινικολογος.κερδισε την δικη για το μοναστηρι στην ναυπακτο.nikosantoniadisnet η σελιδα του για το φβ συνεχεια την ριχνη και στο φβ απο την σελιδα της συζυγου του marianna roupalioti.εχη βοηθησει πολυ κοσμο και τρεχη παντου.ρωτηστε τον οπωσδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://nikosantoniadis.net/2020/10/09/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%84/ η δικη του σελιδα.Θεου δωρο αυτος ο δικηγορος ενημερωστε τους ειμαι σιγουρη οτι θα βρη τροπο μεχρι και αγιορειτες τον φωναξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ12 Μαΐου, 2021 22:52

    ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ !.
    ΓΡΆΦΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ.
    ΑΠΛΟ :
    ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΆΠΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΥΝΗΘΗ ΚΑΤΑ ,ΤΟ ΠΕΤΟΎΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
    ΩΣ ΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ !.
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ ΡΕ ΣΕΙΣ !
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ ;;;;;;;;
    ΚΩΛΟ ΚΩΛΟ ΟΛΟΙ ,ΑΣΠΙΔΑ ΑΣΠΙΔΑ ΟΛΟΙ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑ ΚΟΥΝΟΎΠΙ.
    ΔΙΩΧΝΗΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ;
    ΟΛΟΙ ΕΞΩ !.
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΤΤΑΤΕ ;
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.
    ΘΑ ΠΑΡΗ ΦΟΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ,ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΛΑΣΟΥΝ.
    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΛΩΣΗ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ;
    ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΓΗΣ ΜΑΔΙΆΜ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ,ΟΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ;;;
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΘΕ !!!
    ΑΠΑΣΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟΙ ,ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΕΡΕΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ :
    ΣΥΣΣΩΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ,ΒΑΡΒΑΤΗ ,ΤΟΥΣ ΚΑΝΗ ΠΙΣΩ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.
    ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΝΤΡΑΡΗ ;
    Ο ΣΚΑΤΩΝΥΜΟΣ Ο ΨΟΦΙΟΣ ;
    Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙΣ ;
    Η ΧΑΙΔΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ;
    Ο ΦΡΑΜΠΑΛΙΑΣ ;
    Ο ΠΟΡΔΑΣ ;
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΣ ΚΟΒΟΥΜ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.
    ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ.
    ΜΟΥΛΑΡΩΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ !
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ !.
    ΑΜΑ ΞΕΡΑΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΒΛΕΠΕΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΩΝ :
    ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΤΕ !!!
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΗ !.
    ΟΛΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ.
    ΠΑΙΔΙΑ !.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΕΡΕΣ.
    ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το έχεις το ..... ;( έδειξα το φίμωτρο κάτω απ΄το σαγόνι)
      Για να μου κρύβει το προγούλι
      Κάνατε εικόνα;
      Θέτε και ποσοστό;
      Τρανό πολύ τρανό
      Astillais

      Διαγραφή
  10. Ο πόλεμος είναι σε όλα τα επίπεδα. Ας ετοιμαστούμε, δεν υπάρχει χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ"
    ΠΡΌΣΕΧΕ, ΓΙΑΤΊ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΊΑΣ ΤΩΡΑ. ΤΗΝ ΑΣΤΙΛΛΑΪΔΑ 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά το λέει.
      Προστίματα έτσι θα τόλεγε και η γιαγιά μου που έλεγε κι άλλο ένα εύμορφο και ωραίο και αναντίρρητο. (γιού νόου αναντίρρητο; )
      Γιατί γιαγιά δεν κάνεις παρέα με την Βάγγιω (Βαγγελιώ στα Καραγκούνικα)
      Δεν οντίζουν τα χνώτα μας, γιέμ ( εκ του υγεία και ουχί εκ του γυιέ μου)
      Α ρε γιαγιά και νάξαιρα τότε τι σημαίνουν τα λόγια σου.
      Δεν πειράζει τα μαθαίνω τώρα που έγινα κι εγώ γιαγιά*

      *Και για να μαθαίνουν τα νεούλια, γιαγιά είναι συγγενική σχέση δηλαδή την λέξη ΓΙΑΓΙΑ την δικαιούνται ΜΟΝΟ τα εγγόνια της.
      Όποια δε ευτύχησε-αξιώθηκε να δη και δισέγγονα λέγεται ΒΑΒΩ
      Τι σημαίνουν οι λέξεις;
      Να πω τώρα;
      Μπα θα γίνη μακρυνάρι το σχόλιο.
      Μια άλλη φορά ,ευκαιρίας δοθείσης
      Η ηλικιωμένοι λέγοντες αλλοιώς αναλόγως ηλικίας , θέσεως και καταστάσεως
      Όπως και νάχη όμως άλλο γερόντισσα άλλο γιαγιά.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, μού άρεσε πολύ το σχόλιο,
      εγκυκλοπαιδικότατα τα της παράδοσης..

      λίγο με αυτό το "νάξαιρα" πήγα να χάσω την όρασή μου..

      Διαγραφή
  12. Το σχόλιο με τηνεξήση του ξαίρω που πήγε;
    Για τα ματάκια σου το έγραψα, μπρε.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξαναγράφτο μια κουβέντα είναι.
    Γράφω απ΄ευθείας και άντε τώρα να τα ξαναβάλω σε τάξη.
    Ας κάνω μια προσπάθεια για την χάρη σου και μόνο
    Λεεεεπόν
    Ξαίρω εκ του έξω αίρω δηλαδή βγάζω από μέσα μου και όπως είπε ο Σωκράτης μέσω Πλάτωνος
    Η γνώση είναι ανάμνηση ιδεών
    Ιδέα αναγραμματιζομένη είδα
    Είδα- είδος= δημιουργία μορφής
    Τα γράφω συν-οπτικά και εσύ φτιάχνεις εικόνα
    Είναι αυτό που θα λέγεται στο μέλλον

    Βάζω την ιδέα βάζεις τις συνάψεις;

    Σαν να Γιαννοκοζανιτιάζω λιγουλάκι, μου φαίνεται. (χε χε χε)
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα.. "νάξαιρα" είχε θέση του "να ήξερα"
      Το "ξέρω" = ἠξεύρω < αρχαία ελληνική ἐξεῦρον, αόριστος του ἐξευρίσκω
      καμία σχέση λοιπόν του "εξευρίσκω" με το "έξω αίρω", θα με κάνεις να ξεχάσω κι αυτά που ξέρω.. χαχαχα

      Διαγραφή
  14. Τα γραπτά είναι πειραγμένα.
    Όλο και πληθαίνουν οι αναζητητές που το αποδεικνύουν
    Ο Παλαμάς είχε πεί τότε διαφωνώντας με τον Ψυχάρη
    Εγώ ένα Ξαιρω ξαίρω , πως θα το αλλάξης;
    Θα το αλλάξω και θα το δεχτής γιατί έτσι θα το λένε οι πολλοί
    Παραδείγματα άπειρα Κωνσταντίνε
    Σήμερα δε γίνεται του κουτρούλη η εμποροπανήγυρις
    Η κάθοδος των αγραμμάτων
    Σε λίγο θα συνεννοούμαστε με καρδούλες και μούτζες

    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Θα το αλλάξω και θα το δεχτής γιατί έτσι θα το λένε οι πολλοί"

      Αυτό, να σού πω τί μού θύμισε:

      Έτος 1977, εγώ στην Γ'Γυμνασίου.
      Μπαίνει μια μέρα στην αίθουσα η φιλόλογος των Αρχαίων Ελληνικών. Η κυρία Χανιά. Μεγάλος μου έρωτας, κι εγώ μεγάλος έρωτας της φιλολόγου [πλατωνικός έρως -μην πάει το μυαλό σου αλλού- λόγω της κοινής μας αγάπης για τρεις προσωπικότητες: Φίλιππο Β', Θουκυδίδη, Σωκράτη].
      Μπήκε χαρούμενη, γιατί ήταν πραγματική πατριώτισσα, αρχαιολάτρης, και σιχαινόταν τα αριστερά τσουτσέκια συναδέλφους της που δυστυχώς αποτελούσαν τον πυρήνα και τον κυρίως κορμό της ΟΛΜΕ.
      "Σήμερα παιδιά..", μάς είπε, "Ήρθε στην ΟΛΜΕ η απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το αίτημα της ΟΛΜΕ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ, Η ΦΡΑΣΗ 'ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ', ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η απάντηση του Υπ.Παιδείας ήταν αρνητική!!!".
      Κι όπως μάς το έλεγε..έλαμπε το πρόσωπό της από χαρά.

      Όπως κατάλαβες φίλη Αστιλλαΐς..
      τα ανθελληνικά αριστερά σκουπίδια της εκπαίδευσης [τα οποία νιώθουν σαν νικητές σήμερα, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά], εν έτη 1977.. πήραν από το τότε πιο ελληνοπρεπές Υ.Π. .. τ' αρ@@δια του!!! ..ή αλλιώς.. "τα τρία του", όσα και τα θαυμαστικά. 🤣

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω, όπως και σε κάποιες άλλες αναρτήσεις:

      Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες, που ξεφεύγω κι εγώ σε αθυροστομίες.. αλλά δεν πάει άλλο με αυτή την μαφία που κυβερνάει τον τόπο. Μάς έχουν φέρει πολλούς πια, σε σημείο να χρησιμοποιούμε αυτή τη γλώσσα. Την γλώσσα του Καραϊσκάκη. Έτσι μιλούσε κι ο Καραϊσκάκης για τους τουρκαλάδες και τους προδότες, με τέτοιες λέξεις. Το ευχαριστιόταν. Ήταν σαν να έκανε συντήρηση/καθαρισμό οπλισμού 🙂

      Διαγραφή