Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΚΑ(Η)ΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

 του Γιώργου Α. Μεσσήνιου


 

Σχόλιο Διόδοτου: Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι.. αλλά να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον αγαπητό Γιώργο Α. Μεσσήνιο, ο οποίος επίσης..σχολιάζει συχνά και στο ιστολόγιό μας. Το άρθρο του αυτό, θεωρούμε ότι είναι από τα πιο όμορφα άρθρα που έχουμε αναδημοσιεύσει. Με κορυφαία όπλα του την λογική, το ανυποχώρητο αγωνιστικό πνεύμα και μία ξεχωριστή αναλυτική ικανότητα πηγάζουσα από ερευνητικό πείσμα.

 

 

  Το πλέον σημαντικό όργανο του σώματος είναι από πολλές απόψεις ο εγκέφαλος αφού εκεί εδράζεται αυτό που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο: η μνήμη, η σκέψη και επεξεργασία δεδομένων, η λήψη πληροφοριών μέσω των διαφόρων αισθητήριων οργάνων και εντέλει η εκτέλεση των όποιων αποφάσεων με την διαβίβαση των εντολών μέσω του νευρικού συστήματος προς τα περιφερειακά όργανα-μέλη καθώς και πολλές άλλες λειτουργίες που ούτε έχουμε αναγνωρίσει. Δίχως να υποτιμάται η χρησιμότητα των υπολοίπων τμημάτων, αφού όλα είναι απαραίτητα για την ομαλή-ορθή λειτουργία του οργανισμού, ο εγκέφαλος είναι ο Διοικητής.


    Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψα πώς η διαστρέβλωση μιας έννοιας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την επεξεργασία. Όπως ένα και μόνο αλλαγμένο bit μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το αρχείο μιας φωτογραφίας. Αρκεί μια αλλαγή από 0 σε 1 ή το αντίστροφο και το αποτέλεσμα είναι απλά καταστροφή:



    Φυσικά έχει σημασία και η θέση του λάθους μέσα στο σύνολο της πληροφορίας. Αρκετές φορές συμβαίνουν αλλαγές οι οποίες περνάνε απαρατήρητες είτε λόγω της δικής μας ανικανότητας να τις εντοπίσουμε είτε λόγω της μικρής αλλοίωσης που αποφέρουν στο αποτέλεσμα. Ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η επαναλαμβανόμενη αλλοίωση μέσω απειροελάχιστων μη εμφανών αλλαγών γιατί η αλλαγή είναι μακρόχρονη και δεν ενεργοποιεί τα αυτόματα ανακλαστικά.

Αυτή η νεκρολογία η οποία δημοσιεύθηκε στους Times του Λονδίνου: 

Σήμερα πενθούμε τον θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, της Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις.

Θα την θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως :

– Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.

– Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.

– Μαγείρεψε πριν πεινάσεις.

– Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και…

– Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές πολιτικές, όπως:

– Μην ξοδεύετε περισσότερα απ’ αυτά που κερδίζετε,

και…αξιόπιστες στρατηγικές, όπως:

– Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.

Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί.

Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του στο νηπιαγωγείο, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.

Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους επειδή έκαναν την δουλειά την οποία οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση των ανυπάκουων και κακομαθημένων παιδιών τους.

Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία υποχρεώθηκαν να παίρνουν την γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ’ έναν μαθητή, αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.

Η Κοινή Λογική έχασε την θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.

Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από έναν διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.

Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι’ ανταμείφθηκε άμεσα μ’ έναν τεράστιο διακανονισμό.

Πριν από τον θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος των γονιών της, της Αλήθειας και της Εμπιστοσύνης,

της συζύγου Σύνεσης και των παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.

Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:

– Ξέρω τα Δικαιώματά μου

– Το Θέλω τώρα

– Κάποιος άλλος φταίει

– Είμαι θύμα

Στην κηδεία της δεν παρευρέθηκαν πολλοί, καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.

Εάν την θυμάστε ακόμα, προωθήστε το.

Εάν όχι, συνταχθείτε με την πλειοψηφία και μην κάνετε τίποτα."

     

  Όμως η Κοινή Λογική έχει έναν προαιώνιο, ύπουλο, σκοτεινό εχθρό που διαβάλλει έννοιες, σκέψεις, κοινωνικές συμπεριφορές, όλο τον ιστό που δένει την ανθρωπότητα σαν κοινωνία. Η συνταγή είναι σχετικά απλή: μίξη των πάντων σε μια ακατανόητη άγευστη σούπα δήθεν νεωτερισμών και φιλελεύθερων ιδεών περιτυλιγμένων με όμορφες λέξεις όπως ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αυτοπροσδιορισμό, διαφορετικότητα. 


    Πόσο όμως δίκαιο είναι ένας trans βιολογικά άνδρας ν' αγωνίζεται σε γυναικείες ομάδες; Πού βρίσκεται η ισότητα όταν μια γυναίκα καταγγέλλει ψευδώς σεξουαλική παρενόχληση καταστρέφοντας την ζωή ενός άντρα και όταν αποκαλύπτεται το ψέμα της, μετά από χρόνια ή και δεκαετίες, παίρνει συγχωροχάρτι, ωσάν αδύναμο φύλο, πέφτοντας στα μαλακά; Πόσο άχρηστος είσαι όταν αυτοπροσδιορίζεσαι κάτι που δεν είσαι μόνο και μόνο για ν'αποκτήσεις εφήμερη αξία; Πόσο δίκαιο είναι να μηνύσεις μια εταιρία που παρασκευάζει σούπερ κόλλες και εσύ σαν ηλίθια την άπλωσες επίτηδες στο κεφάλι σου, το οποίο κατέληξε σαν γυαλιστερό τούβλο*;  

*H Tessica Brown ξεκίνησε καμπάνια συλλογής χρημάτων για να ξαναπάρει ανθρώπινη όψη.

    

  Το αξιοπερίεργο είναι πως αυτοί που απαιτούν διαφορετικότητα είναι οπαδοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων παραβλέποντας το γεγονός πως η Ν.Τ.Π. είναι υπέρμαχος της ισοπέδωσης των πάντων. Δήθεν προστατεύουν τις μειονότητες προωθώντας ατζέντες με αντικρουόμενες ιδέες. Πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρεσαι πχ για τις φυλετικές μειονότητες όταν είσαι πολέμιος των λευκών καυκάσιων; Αν καταλήξει η λευκή φυλή μειονότητα λόγω των εσκεμμένων επιμειξιών; Πώς ενδιαφέρεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών όταν καταπατάς τα δικαιώματα των ιθαγενών; Γιατί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ο παραλογισμός μόνο πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον που προσπαθεί να ακολουθήσει αυτόν τον ειρμό σκέψης, συνήθως αριστερής απόχρωσης. Ας μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να εφαρμοστεί η πολυπολιτισμικότητα και η διατήρηση των φυλετικών μειονοτήτων αφού εξ ορισμού η μία αναιρεί την άλλη με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει ύποπτη ατζέντα από τους υπέρμαχους της Ν.Τ.Π.

    Στην εποχή του Διαδικτύου που έχουν εκμηδενιστεί οι αποστάσεις και οι περισσότεροι είμαστε πολύγλωσσοι, οι έννοιες είναι πλέον ακατάληπτες. Λέμε την ίδια λέξη και εννοούμε κάτι διαφορετικό. Το πρόβλημα επικοινωνίας γιγαντώνεται γιατί έχει πάψει η ορθή κατανόηση των εννοιών. Σήμερα όλοι μιλάμε για καταπίεση των ελευθεριών μας. Όμως η καταπίεση ασκείται από κάποιον που έχει εξουσία.

    Είναι γνωστό πως οι σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες βασίζονται σε τρεις πυλώνες εξουσίας, τη νομοθετική, την εκτελεστική και την δικαστική. Ο Γάλλος διαφωτιστής Μοντεσκιέ όταν μιλούσε για κράτος δικαίου όριζε την διάκριση των εξουσιών ως θεμελιώδης αρχή ορθής εφαρμογής της δημοκρατίας. Όμως πριν από αυτόν ο Αριστοτέλης στο έργο Πολιτικά, έχει δώσει την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά: Αν τα τρία αυτά δομικά στοιχεία του πολιτεύματος λειτουργούν σωστά και το πολίτευμα οπωσδήποτε λειτουργεί σωστά.

    Όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει λίγο ή πολύ ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε τέλμα, αλλά δεν φαίνεται λύση στον άμεσο ορίζοντα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της μίξης και της διαπλοκής αυτών των τριών εξουσιών, οι οποίες συμμαχώντας και με τη –πρόσφατη στην ανθρώπινη ιστορία- τέταρτη εξουσία, τον Τύπο, συνωμότησαν εναντίον αυτού που υποτίθεται υπηρετούν και μάλιστα ενόρκως, τον ταλαίπωρο Λαό, ένας όρος που έχει εκπέσει εσκεμμένως σε αξία σαν κάτι υποδεέστερο και μιαρό.

    Η λέξη «Λαός» σπάνια συνοδεύεται με κάποιο θετικό επιθετικό προσδιορισμό. Μάλιστα δεν έχω εντοπίσει άλλον πλην του «ο σοφός Λαός». Συνήθως η λέξη Λαός χρησιμοποιείται σαν συνώνυμο του παρακατιανού, της πλέμπας. Το περίεργο είναι πως αυτή την έκπτωση την χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο Λαός, σιωπηρά αποδεχόμενος τον υποβιβασμό και συνεπώς την μοίρα  που του έχουν υποδείξει οι υπόλοιπες τέσσερεις εξουσίες, παραβλέποντας το γεγονός πως είναι η Κύρια εξουσία στην οποία έχουν ορκιστεί να υπηρετούν οι υπόλοιπες τρεις. Ο Τύπος συνήθως είναι ιδιωτική υπόθεση οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει ο Λαός για να τον αντιμετωπίσει είναι απλά να τον αγνοήσει. Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει να υπηρετεί ξανά αυτό που από την αρχή ετάχθη: την αλήθεια.

    Όταν όμως μιλάμε για εξουσία πρέπει να κατανοήσουμε ότι ΠΑΝΤΟΤΕ υπάρχουν δύο μέρη: ένα που ασκεί την εξουσία και ένα που την δέχεται. Όταν λοιπόν έχουμε φτάσει σε τέλμα σαν κοινωνία λόγω της ασφυξίας που έχει επιφέρει η αλυσίδα νόμων, μέτρων και κανόνων που επιβάλλουν οι τρεις εξουσίες, ο μόνος τρόπος για ν’ απελευθερωθούμε είναι να σπάσουμε την αλυσίδα. Και η αλυσίδα σπάει συνήθως στον αδύναμο κρίκο. Το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζεις κάθε έναν από αυτούς τους κρίκους; Και ποιος είναι ο αδύναμος;

    Η Δικαστική και Νομοθετική εξουσία έχουν αποκοπεί από την Κοινωνία εδώ και δεκαετίες και ίσως είναι οι πιο δυσπρόσιτες και απροσπέλαστες. Επίσης στα ανώτερα στρώματα είναι τελείως κλειστές κάστες και δύσκολα μπορεί να λάβει θέση κάποιος που δεν έχει κληρονομικό δικαίωμα. Οι Δικαστικοί και ιδίως οι Εισαγγελείς αντί να κάθονται άπραγοι στα εγκλήματα που συντελούνται στον Λαό αρέσκονται στην αποστασιοποίηση. Είναι πολύ βολικό να εισπράττουν τον μισθό τους, να διορίζουν τα παιδιά τους σε υψηλόμισθες θέσεις συνήθως στον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες κλπ) και ν' αποφαίνονται  για την συνταγματικότητα των μέτρων που συνήθως δεν αφορούν τους ίδιους αλλά την πλέμπα. Πόσο μάλιστα όταν ανταμείβονται γι'αυτές τις αποφάσεις τους με προεδρικά αξιώματα.

    Η μόνη ελπίδα του Λαού να βρει ένα σύμμαχο, παραμένει η εκτελεστική εξουσία, ιδίως το κομμάτι των Σωμάτων Ασφαλείας που ως επί το πλείστον αποτελείται από παιδιά του Λαού. Όμως η πρόσφατη εμπλοκή του Στρατού στην 7ετία έχει κάνει απρόθυμους  τους Στρατιωτικούς να κάνουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν αυτούς που έχουν ορκιστεί να προστατεύουν από κάθε εχθρό, εξωτερικό ή εγχώριο. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την λοιδορία και την χλεύη που εισέπραξαν οι πρωταγωνιστές και κανένας στρατιωτικός καριέρας δεν φαίνεται ικανός να κάνει θυσίες. Όλη η προσπάθεια πρέπει να  επικεντρωθεί στην μεταστροφή των κατώτερων εκτελεστικών οργάνων, αστυνομικών και στρατιωτικών, δίνοντας τους να κατανοήσουν πως το "Εγώ εντολές εκτελώ" ΔΕΝ είναι δικαιολογία. 

    Παρά τα όσα του καταμαρτυρούν ο Λαός σέβεται τους θεσμούς. Όμως άλλο ο θεσμός του Πρωθυπουργού και άλλο ο άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή την θέση. Η απαξίωση έρχεται στον εκπρόσωπο του θεσμού και όχι στον ίδιο τον θεσμό. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας και σε όλους αυτούς που ζητάμε να λάβουν θέσεις. Άλλο ο θεσμός του Στρατού και άλλο ο κάθε δειλός άμπαλος Συνταγματάρχης. Άλλο η Αστυνομία και άλλο ο γιδοβοσκός που διορίσθηκε και βγάζει τον κακό του εαυτό σαπίζοντας στο ξύλο και πνίγοντας στα χημικά συνταξιούχους που διαμαρτύρονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί πρέπει ν' αναλογιστούν ότι κάθε έγκλημα έχει και μια τιμωρία. Και η τιμωρία είναι πάντα προσωποποιημένη. 

    Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ ξεγύμνωσε με τον πιο θεαματικό τρόπο την διαπλοκή των τριών εξουσιών αναδεικνύοντας το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα. Διεφθαρμένοι ως το μεδούλι πολιτικοί, επίορκοι δικαστές και Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης συνωμότησαν έναντι του μισού πληθυσμού των ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Τραμπ, παρόλα όσα του έχουν καταλογίσει, έκανε στην άκρη αφήνοντας τον Στρατό να κάνει το καθήκον του. Έδειξε με τον καλύτερο τρόπο σε όλους όσους τον κατηγορούσαν ότι είναι γαντζωμένος στην εξουσία πόσο λάθος έκαναν και πόσο διέφερε από έναν πολιτικό καριέρας.

    Η επικείμενη εκκαθάριση πρέπει να αρχίσει από κάτω προς τα πάνω γιατί σε ένα μοντέλο πυραμίδας η κορυφή είναι τόσο ισχυρή όσο υπάρχει η βάση.

    Εάν το εγχείρημα στις ΗΠΑ πετύχει και αρχίσει η καθαίρεση των επίορκων και διεφθαρμένων αξιωματούχων ΙΣΩΣ υπάρχει ελπίδα να το μιμηθούν και άλλα κράτη αλλάζοντας τα πάντα στον τρόπο ζωής μας. Ειδάλλως θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν λίγοι μισάνθρωποι παράφρονες, αυτοπροσδιοριζόμενοι θεοί, όπως ο άχρηστος Μπιλάκος που αν του αφαιρέσεις τα δισεκατομμύρια του το μόνο που μένει είναι ένα ανθρωπάκι για πολλές σφαλιάρες. Το ίδιο και ο τοπικός, προσωρινός δυνάστης μας, ο Κούλης. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα προσλάμβανε αυτόν τον ψυχάκια στην επιχείρηση του εάν δεν ήταν γόνος. Το πολύ-πολύ να έκανε καριέρα pool-boy σε καμιά ξελιγωμένη πλούσια θείτσα (ή και μπάρμπα, γούστα είναι αυτά...). 

    Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα ας θυμόμαστε πως οι άνθρωποι που μας δυσκολεύουν την ζωή είναι τα απαραίτητα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο Ποιητής για την πνευματική μας εξέλιξη.

 

messinian-argonaut.blogspot.com 

 

23 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό άρθρο. Αλήθεια, πόσες από αυτές τις περιπτώσεις βιασμού της λογικής μας δεν αντιμετωπίζουμε καθημερινά, παντού, σε κάθε μας βήμα.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ειναι ο Μπιλ Μαχερ ο θεωρητικος της προοδευτικαριας και πασων Σημιταιων εθνικιστων. Εδω τον βλεπετε σ΄ενα παραληρημα χαρας να εδρεωση τα κεκτημενα μετα τις εκλογες του ΄20, τις οποιες πιστευει οτι τις κερδισαν. Ειρωνευεται καργα τους αφυπνισμενους και τους καλει ν΄αποδεχθουν τον Νεο Κοσμο ο οποιος πλεον αφιχθη επι της γης.

    Τρανο παραδειγμα οτι η φυγη απο τον κοσμο της λογικης σε καθιστα περιπτωση ερευνης ειδικου ψυχιατρου.

    Ο Μπιλ Μαχερ της Ελλαδος ειναι το ΕΛΙΑΜΕΠ. Το πιστευω τους. "Προτιμω να Ειμαι μια Ζωσα Πορνη, περα Ενας Πεθαμενος Ηρωας". Λογικον και αυτο, δεν συμφωνειτε; και η "Κυπρος κειτε μακραν" αλλο βραβειον λογικης. Τα παντα ολα εν Ελλαδι, οπως θα ελεγε ο αειμνηστος Αλεφαντος, κινουνται πολυ λογικα σ΄ενα παραλογο κοσμο.

    https://twitter.com/ClayTravis/status/1403693133620256770

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ.
    Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΑΒΔΙ.
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΉ.
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΣΘΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΈΣ ΞΑΝΑ !.
    Α ! ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ !.
    ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΕΕΕ !.
    ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ !
    ΤΟ MAGA ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.
    ΓΙΑ ΚΑΜ ΤΟΥ ΔΩΘΕ ΡΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΛΊΑΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
    ΤΣΑΧΠΙΝΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΡΟ ΜΑΦΙΟΖΑΚΟ ΜΟΥ !.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΤΑ ΜΆΓΟΥΛΑ ΚΑΙ.
    ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ Ε ;
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΣΎ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟΎΛΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΕΤΕ.
    ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΜΟΥ !.
    ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ !.
    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΚΙ ΜΟΥ !.
    ΤΙ ΟΛΟΣΤΡΟΜΠΟΥΛΟΣ ΜΑΦΙΟΖΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ !.
    ΚΑΙ ΤΙ ΣΒΕΡΚΑΡΑ ΕΧΕΙΣ !.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστόμαχε αργούν οι γουρουνοσφαξιές και έχω ξελιγωθεί από την πείνα.

    Πες μας πώς να βάλουμε κι εμείς το ... ραβδί μας σε λειτουργία να τελειώνουμε μιαν ώρα αρχύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΡΑΒΔΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΡΙΞΕΤΕ ,ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΥΛΉΣΕΙ ΜΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
      -ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΣ-.
      ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ ΝΕΟ ΣΚΑΤΙΤΗΣ.
      ΠΆΣΑ ΜΑΓΚΙΆ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
      Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ :
      ΡΑΒΔΙ.
      "ΕΣΥ !ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ,ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΩ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΒΆΛΑΝΕ ΝΑ ΛΕΣ ".
      ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.
      Ή ΝΑ ΕΛΘΩ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ;
      ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ;
      ΕΧΟΥΝ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΙΟΝΙΔΙΑ.
      ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ;
      ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ;
      ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ !.
      ΡΕ ΣΑΣ ΕΙΠΑ !.
      ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΖΑΜΙ !.
      ΘΑ ΑΣΤΡΑΦΤΗ !.
      ΜΠΑΖΟ ;ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ !.
      ΣΒΕΡΚΑΡΑ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ.
      ΕΤΣΙ ;
      ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ.
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Πόσο δίκιο είχες, Κώστα, όταν έγραφες πως στο ζήτημα ζωής και θανάτου και τον εκβιασμό τους που μας έχει ρημάξει τη ζωή, δεν τίθεται στην ουσία θέμα αριστερού - δεξιού ανθρώπου. Στα δύσκολα φαίνεται το ποιόν του καθένα. Η αριστερή Μαυρογένη στην ερτοπεν τους ξεσκίζει μαζί με το Μαυραγάνη για την απάτη κοβιντ και τα μπόλια. Πάντα τέτοια και να πληθαίνουν !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=dUbo3wLiVpk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα τέτοια, πάντα τέτοια! Ο Μαυραγάνης συμπαθής από παλιά..

      Διαγραφή
  6. TO ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ...
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΗΡΑΜΕ.
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΡΙΣΗ.
    ΑΛΛΑΓΗ, ΑΛΛΑΓΗ...
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ- ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ [ΤΟΤΕ] ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.
    ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΑΛΛΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    -ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΥΡΙΕ Η ΑΛΛΑΓΗ;
    -ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΓΚΑ, ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ, ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    -ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΠΑ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ ``ΑΛΛΑΓΗ''... ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ;
    - !!!!!!
    - ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ``ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ'';
    ----------------
    ΕΤΣΙ, ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ [ΑΚΟΜΑ] ΣΚΕΨΗ-ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΙΕΣ-ΙΣΩΣ ΞΕΦΥΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.... Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.
    ΟΤΙ ΦΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ, ΠΟΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ:

    ο μόνος τρόπος για ν’ απελευθερωθούμε είναι να σπάσουμε την αλυσίδα. Και η αλυσίδα σπάει συνήθως στον αδύναμο κρίκο. Το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζεις κάθε έναν από αυτούς τους κρίκους; Και ποιος είναι ο αδύναμος;

    ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.

    Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΜΜΕΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΧΑΘΗΚΕ Η ΛΟΓΙΚΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΚΕΨΗ;

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ EYHΜΕΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ;
    ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ;

    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ Ν ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
    ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.

    ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.
    ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ - ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ.
    ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.

    ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;
    MHΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2;

    ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΕ,
    Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ,
    Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΚΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΚΡΙΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ; ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΚΡΙΚΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ, ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ.

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟ, ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ.

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ,
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ.

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ.
    http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/06/21_12.html#comment-form

    ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ.

    ΗΛΙΑΣ.+++.12 Ιουνίου, 2021 21:52
    ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,
    ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ,
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Η ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΛΥΚΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝΕ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΑΝΑΛΑΦΡΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΙΝΔΙΑΝΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ.

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ
    ΗΛΙΑΣ.+++.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό και πολύ λογικό άρθρο.
    Η κοινή λογική πρέπει να επανέλθει.
    Είναι πανεύκολο. Πώς;

    Κλείνεις τα ανύπαρκτα ΔΗΘΕΝ ΙΔΩΤΙΚΑ ΜΜΕ και
    αρχίζεις ευθύς αμέσως να αντιλαμβάνεσαι πως
    δεν υπάρχουν ιδιωτικές (μεγάλες) επιχειρήσεις.
    Τα πάντα ολα ανήκουν στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κράτος
    που εκπροσωπείται απο τους τραπεζίτες που προωθούν
    την ανθελληνική αντίχριστη διεθνιστική
    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

    Τι πρέπει να κάνεις αφού το συνειδητοποιήσεις;
    Να στραφείς στις παραδοσιακές Ελληνοχριστιανικές αξίες,
    ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,
    τις οποίες εκπροσωπεί η δεξιά κοσμοθέαση και μισεί η αριστερά.
    Τι άλλο πέπει να κατανοήσουμε;
    Πως ότι σωστό και να λέει ένας αριστερός είναι δώρον άδωρον.
    Είναι σαν ένας αμετανόητος δολοφόνος εκατομμυρίων ανθρώπων , ενα απάνθρωπο τέρας ως π.χ. στάλιν μαο τσε τουγκ πολ ποτ να μάχεται κατά των εκτρώσεων.
    Η κοινή λογική που πολύ σωστά επισημαίνεται στο άρθρο πως χάθηκε, λέει μακριά απο αυτά τα αριστερά κομμουνιστικά τέρατα μαρξ λενιν τροτσκι και την απάνθρωπη ιδεολογία τους και ας τάζουν όσους επίγειους παράδεισους θέλουν.

    Πως αντιλαμβανόμαστε πως πράγματι χάθηκε η κοινή λογική;
    Απο την ύπαρξη πολυάριθμων υποστηρικτών των αριστερών απάνθρωπων τεράτων που προανέφερα.



    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ .
    .
    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2021/06/blog-post_383.html
    --------------------------------------
    TA MEDIA MARK ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .
    ΕΓΓΡΑΦΟ
    .
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ



    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

      ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΑΔΙΑ.
      1ο ΣΤΑΔΙΟ, ΣΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΖΩ, ΑΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΕΩΝΩ, ΑΡΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ.

      2ο ΣΤΑΔΙΟ, ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΩΡΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

      3ο ΣΤΑΔΙΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΠΩΣ;
      ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΘΕΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ; ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΣ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ.

      ΟΣΟΙ ΠΡΟΝΟΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ, ΑΡΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΑΡΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΝΟΝΤΑΝ,
      ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ,
      ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.

      ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ.
      ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
      ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ, ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.

      ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΠΡΙ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ, ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΦΤΩΧΕΙΑ.

      ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ;
      ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ.

      ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΟΥ.
      ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΖΑΙΡΗ.

      ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
      ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΗΛΙΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.
      ΟΤΙ ΛΕΣ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ, ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ.
      Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΛΑΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.
      ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ.
      ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ 2 ΛΑΘΗ.
      ΑΝ ΞΕΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 2 ΤΑ ΣΩΣΤΑ.
      ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΕΙ.
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    3. Κάαααποτε τα παληά τα χρόνια υπήρχε η μέρα της αποταμιεύσεως.
      ήταν αν θυμάμαι 31 Οκτωβρίου
      Γράφαμε και εκθέσεις, η καλλίτερη έπαιρνε έναν κουμπαρά εν είδη βραβείου.
      Και είχε και κλειδαριά αυτός ο κουμπαράς.
      Κόκκινος με χερούλι και κάτι σαν γρέζια στην σχισμή για να μην βγαίνουν τα νομίσματα με μαχαίρι.
      Σήμερα, υποτίθεται, πως υπάρχει αυτή η παγκόσμια ημέρα αποταμιεύσεως.
      Ως μη υπάρχουσα, βεβαίως, αφού την αγνοούν , σχεδόν, άπαντες.
      Η παροιμία "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακκούλι"
      μετετράπη σε "ότι φάμε ο,τι πιούμε κι ό,τι ........
      Γιατί δανείζεσαι ρε σύ; Τόχεις ανάγκη;
      Και τι να καταντήσω σαν εσένα με το ίδιο αυτοκίνητο εδώ και πέντε χρόνια;
      Εμ , ένα δίκηο τόχει ο συνάνθρωπος. Μα αυτοκίνητο πενταετίας;
      Τι κατάντια κι αυτή.
      Astillais


      Astillais

      Διαγραφή
    4. Βρε τί περιγραφές είναι αυτές..;
      Κρύβε χρόνια, κρύβε χρόνια!....
      🤣

      Διαγραφή
    5. EΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΣΩΣΤΑ, ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
      ΧΡΟΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ``Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ'' ΧΑΧΑ...
      ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΟΡΟΣ...
      ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ``ΑΒΓΟ'' ΚΑΙ ``ΑΦΤΙ'' ΕΤΣΙ.
      ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ. ΕΣΥ -ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ- ΤΟ ΤΗΡΕΙΣ.
      ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ ``ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ'' ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΡΑΨΑ, ΑΛΛΑ ``ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΗΣ''...
      ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ``ΝΑ, ΘΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ''... Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕ ΗΤΑ.
      ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    6. ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..! ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ..
      ΠΟΥΡΌ 57 ΕΤΩΝ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ..

      Διαγραφή
    7. Α ΡΕ ASTILLAIS TI MOY ΘΥΜΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ.
      ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

      ASTILLAIS, TΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ, ΕΙΝΑΙ 21 ΧΡΟΝΩΝ, ΤΙΜΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΣΑΧΠΗΝΟΓΑΡΓΑΛΙΑΡΙΚΟ.
      ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 21 ΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ;
      ΑΜΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ.
      ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΩ Η ΝΑ ΒΑΛΩ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ;
      YΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      ASTILLAIS, ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ;

      ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ;

      ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΛΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ.

      ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.

      ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

      ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΜΕΤΡΟ, ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΤΡΟ. ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ.
      ΕΙΧΑΝ ΑΔΙΚΟ;

      ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
      Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ,
      Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ,
      Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΑ.



      Διαγραφή
  10. Εχυαριστώ όλους σας που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σαν για να διαβάσετε την ανάρτηση μου και να σχολιάσετε.

    Στην δεύτερη παράγραφο δίνω λινκ για προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟ Ή ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ;" ( https://messinian-argonaut.blogspot.com/2021/01/blog-post.html ) όπου αναφέρω "τις πταίει" για την έλλειψη κρίσης και πώς οδηγηθήκαμε σε αυτά που βιώνουμε σήμερα. Αυτό συμπληρώνει τα σχόλια του αγαπητού φίλου Δημήτρη.

    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και με τον φίλο Ηλία και τη "ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ" αν και η διαφορά μας με τον Ηλία εντοπίζεται στον αδύναμο κρίκο από τις Εξουσίες που μας (κατα-)δυναστεύουν. Όπως αναφέρω και στο άρθρο μου η Νομοθετική εξουσία είναι κλειστή κλίκα και δεν υπάρχει περίπτωση να την προσεγγίσει και να εισχωρήσει σε αυτή ο Λαός. Δεν μπορείς να ανελιχθείς στα ανώτερα και ανώτατα στρώματα της Νομοθετικής εξουσίας αν δεν είσαι με "κληρονομικό δικαίωμα" ή ποδίτσα. Και στην Εκτελεστική είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ασε που ο Λαός έχει συνήθως απέναντι του την Αστυνομία και τα ΜΑΤ και όχι τους δικαστές όταν ζητάει -ειρηνικά- τα δικαιώματα του.
    Επίσης μας έχει δείξει η Δικαστική εξουσία πόσο σέβεται την Νομοθετική όταν κάνει την πάπια την στιγμή που γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και καταπατώντας τους νόμους που η ίδια η Νομοθετική θέσπισε.

    Τέλος πάντων, τα άρθρα γράφτηκαν πριν από 4-5 μήνες και τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Δεν είναι ώρα αυτοκριτικής και επίδοσης προσωπικών ευθυνών. Κινδυνεύει το μέλλον του ελληνισμού: τα παιδιά. Είναι ώρα να βγάλουμε τα ραβδιά μας και να βοηθήσουμε τον Αριστόμαχο.

    Μόλις καταλαγιάσει ο χαμός να φροντίσουμε να γραφεί σωστά η Ιστορία ώστε να ενθυμούνται οι ερχόμενες γενιές για να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

    Εύχομαι να γίνει εκ του σύνεγγυς με τα τυρού και αχλάδου, λαχανοντολμάδων, γουρουνοπούλας και άλλων εδεσμάτων που έχουν ακουστεί κατά καιρούς(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή