«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

«Ευθείες απειλές προς την Ελλάδα για την στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου», ρωσικό δημοσίευμα

 ΠΙΟ ΧΥΜΑ.. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Ιούνιος 9, 2022. Ελλάδα.

«Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει για τη ρωσοφοβία από τις πρώτες», είναι ο τίτλος του ρωσικού άρθρου στην ιστοσελίδα «Ρεπόρτερ» (topcor.ru) που το υπογράφει ο Konstantin Kotlin, αρθρογράφος στρατιωτικών-πολιτικών αναλύσεων.

Γράφει ο Ρώσος συντάκτης:


Η Ελλάδα πρόκειται να μεταφέρει στην Ουκρανία «απίστευτη ποσότητα» όπλων και πυρομαχικών. Αυτό αναφέρουν κορυφαία ελληνικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με τα μέσα αυτά, περισσότερα από εκατόν είκοσι τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού BMP-1, εξήντα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων FIM-92 Stinger και είκοσι χιλιάδες τυφέκια AK-47 Kalashnikov, μαζί με φυσίγγια, σχεδιάζονται να παραδοθούν από την ελληνική δημοκρατία.


Στις αρχές Μαρτίου, η Ελλάδα έστειλε ήδη δύο στρατιωτικά μεταφορικά S-130 στην Πολωνία, μεταφέροντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, αρκετές χιλιάδες καλάσνικοφ, καθώς και εκτοξευτές χειροβομβίδων που προορίζονται για την Ουκρανία. 

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε μόλις στα μέσα Απριλίου ότι δεν σχεδιάζονταν νέες προμήθειες όπλων στο καθεστώς του Κιέβου.

«Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που έχουμε ήδη στείλει στην Ουκρανία ελήφθη από αποθήκες. Δεν τίθεται θέμα αποστολής ακόμη περισσότερων», ανέφερε ο Παναγιωτόπουλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο μέσων ενημέρωσης Euractiv.

Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, όπως φαίνεται, δεν επρόκειτο να κρατήσει τον λόγο του. 

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι γενικά οι Έλληνες έχουν έντονα αρνητική στάση απέναντι στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με κοινωνιολογική έρευνα του ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού MEGA TV, το 66% του ελληνικού πληθυσμού, η συντριπτική πλειοψηφία, είναι αντίθετο με τη μεταφορά όπλων στο Κίεβο.

 Αυτή είναι η πολιτική θέση του ελληνικού λαού, που πρέπει να ληφθεί υπόψη από μια δημοκρατική κυβέρνηση.

 Ωστόσο, οι σύγχρονοι πολιτικοί στην Αθήνα δεν ενδιαφέρονται πραγματικά.

 Το καθεστώς της ιστορικής πατρίδας της δημοκρατίας για την ελληνική ηγεσία σε αυτή την περίπτωση αποδείχθηκε μια κενή φράση. 

Να πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να μην ξέρει ποιες διαθέσεις κυριαρχούν στην κοινωνία του, τουλάχιστον  είναι αφελές.

 Όχι, είναι πιο πιθανό να υπάρξει πλήρης αδιαφορία για τις απόψεις των δικών του ανθρώπων για χάρη των συμφερόντων των επιμελητών στο εξωτερικό. 

Αν και θα άξιζε να ακούσουμε  τους απλούς Έλληνες. Άλλωστε, η στάση τους απέναντι στη Ρωσία έχει αρκετές πραγματικές ιστορικές προϋποθέσεις.

 

Η Ρωσία βοήθησε στην αναβίωση του ελληνικού κράτους


Ολόκληρη η ιστορική μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας καθορίστηκε de facto από τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828-1829, ο οποίος έληξε με τη νίκη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. 

Σύμφωνα με τη συνθήκη ειρήνης της Αδριανούπολης που υπογράφηκε στο τέλος της, η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναγνώρισε την ελληνική αυτονομία με τον όρο να πληρώσει φόρο τιμής στον Σουλτάνο. 

Ωστόσο, μετά από μόλις ένα χρόνο, η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατάφερε ακόμα να αποκτήσει πλήρη ανεξαρτησία.

 Είναι σημαντικό ότι ο πρώτος ηγεμόνας της ανεξάρτητης Ελλάδας ήταν ένας Ρώσος πολιτικός, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, κόμης Ιβάν Αντόνοβιτς Καποδίστριας. 

Δηλαδή, η Ρωσία κυριολεκτικά αναβίωσε το ελληνικό κράτος, παραχωρώντας στην Αθήνα την ανεξαρτησία και την κυριαρχία που είχαν χάσει.

 Δεν προσάρτησε στην επικράτειά της, δεν την έκανε υποτελές κράτος, αλλά κατέστησε δυνατή την επιστροφή όσων χάθηκαν για σχεδόν τετρακόσια χρόνια, παρελθόν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ένα κράτος.

 Και αν οι Έλληνες που έζησαν πριν από διακόσια χρόνια ήξεραν τι θα έκαναν οι απόγονοί τους σε σχέση με την ελευθερώτρια χώρα - τη Ρωσία, θα έτρεμαν. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τουρκικός παράγοντας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας δεν έχει εκλείψει.


(Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: ο Ρώσος συντάκτης εκφράζει τη θέση ότι χάρη της Ρωσίας δημιουργήθηκε ανεξάρτητο ελληνικό κράτος, την ίδια άποψη έχουν εκφράσει ποικιλότροπα οι Ρώσοι και για τη Βουλγαρία, ότι δηλαδή έδωσαν κρατική υπόσταση στους Βουλγάρους, όταν οι Βούλγαροι στάθηκαν αντίθετοι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία).

 

 Η Ελλάδα και η Τουρκία οδεύουν σε πόλεμο


Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας γίνονται όλο και χειρότερες τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι εδαφικές διαφορές σχετικά με την ιδιοκτησία των υφαλοκρηπίδων και τα όρια κατά μήκος των οποίων  βρίσκεται η αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι στις αμφισβητούμενες περιοχές βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου, τα οποία, δεδομένης της εξελισσόμενης ενεργειακής κρίσης, χρειάζονται επειγόντως από όλους. 

Είναι σαφές ότι μέχρι να αναπτυχθούν, η κρίση μπορεί να τελειώσει, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σκληρότητα του αγώνα για ενεργειακούς πόρους και τα πράγματα αργά αλλά σταθερά οδεύουν προς τον πόλεμο. 

Άγκυρα και Αθήνα αναφέρουν τακτικά παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους από μαχητικά της αντίθετης πλευράς.

 Επιπλέον, και οι δύο χώρες εξοπλίζονται ενεργά και διεξάγουν τακτικά ασκήσεις κοντά στα αμφισβητούμενα εδάφη. 

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να μιλάμε για διπλωματική λύση της σύγκρουσης. 

Έτσι, στα τέλη Μαΐου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ανοιχτά ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν υπάρχει γι' αυτόν και αρνήθηκε να διεξαγάγει διμερείς διαπραγματεύσεις μαζί του.

Και η απόρριψη της διπλωματίας σε αυτή την περίπτωση μοιάζει εξαιρετικά δυσοίωνη.

 Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, η Άγκυρα ενισχύει με συνέπεια τον στρατό της, διεξάγοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών σχηματισμών στο Ιράκ και τη Συρία. 

Από το 2017, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία: την Ασπίδα του Ευφράτη, τον Κλάδο Ελαίας και την Πηγή της Ειρήνης. Και στα τέλη Μαΐου 2022, ο Ερντογάν ανακοίνωσε την τέταρτη.

«Ξεκινά μια νέα φάση σχηματισμού (στη Συρία) «ζώνης ασφαλείας» 30 χλμ στο εσωτερικό από τα σύνορα με την Τουρκία. Καθαρίζουμε το Ταλ Ριφάτ και τη Μανμπίτζ από τρομοκράτες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος την 1η Ιουνίου, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια άλλες περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία θα εκκαθαριστούν από μαχητές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός είναι αρκετά έτοιμος για μάχη και έχει πραγματική εμπειρία στη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τον Ελληνικό.

 

Γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα: σε τι υπολογίζει η Αθήνα; 

Για τη βοήθεια της Ουάσιγκτον, φυσικά. Δεν είναι τυχαίο ότι στα μέσα Μαΐου 2022, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν νέα συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα θα διπλασιαστεί από τέσσερις σε οκτώ. 

Και η παραμονή των Αμερικανών στρατιωτών στο ελληνικό έδαφος θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε χρόνια, μετά τα οποία, σύμφωνα με τα υπογεγραμμένα έγγραφα, θα πρέπει να καταστεί αόριστη. Στα χαρτιά, όλα φαίνονται λογικά, αν δεν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στις ελπίδες τους για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οι Έλληνες μπορούν να εξαπατηθούν σκληρά.

 

Το ΝΑΤΟ υπολογίζει περισσότερο την Τουρκία

Το ΝΑΤΟ δεν θα σώσει την Αθήνα από τις τουρκικές φιλοδοξίες, κυρίως επειδή η Τουρκία είναι πολύ πιο πολύτιμο μέλος της συμμαχίας από την Ελλάδα. Η Αμερική, ως η πιο επιθετική και συχνά αντιμαχόμενη χώρα στον πλανήτη, είναι πάντα επιρρεπής στον ακραίο πραγματισμό σε τέτοια θέματα. 

Και, με μεγάλη πιθανότητα, σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, θα προσπαθήσει να μείνει στο περιθώριο, καλύπτοντας τη δική της πολιτική ανικανότητα με τις εκκλήσεις των πλευρών για διάλογο.

 Ναι, θα υπάρχουν αμερικανικές βάσεις σε ελληνικό έδαφος, αλλά είναι απίθανο να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό. 

Το πιθανότερο είναι ότι θα επιτρέψουν στους Έλληνες να υπερασπιστούν ανεξάρτητα αυτό που θεωρούν υφαλοκρηπίδα τους.

 Και τότε η Αθήνα θα φωνάζει απελπισμένα για βοήθεια σε όλες τις χώρες. 

Είναι πιθανό και στη Ρωσική Ομοσπονδία. Άλλωστε, ήταν η Ρωσία που κάποτε κέρδισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Τουρκία…

Και τι να πω... Από καθαρά ανθρώπινη άποψη, θα ήθελα η Ρωσία να πουλήσει στην Τουρκία μόνο τον μέγιστο δυνατό αριθμό αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 (ZRS). Και όχι μόνο αυτοί - πρέπει να ικανοποιηθούν τυχόν στρατιωτικο-τεχνικά αιτήματα της τουρκικής πλευράς που δεν απειλούν τα κρατικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 Γιατί;

 Γιατί σήμερα η ελληνική ηγεσία θέλει να σκοτώσει Ρώσους στρατιώτες, προμηθεύοντας το καθεστώς του Κιέβου με όπλα. 

Ναι, μιμούμενη την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, η Αθήνα το κάνει έμμεσα, χρησιμοποιώντας ένα «προφυλακτικό» στο πρόσωπο των Ουκρανών εθνικιστών, αλλά αυτό δεν θα τους σώσει από τη μόλυνση με τον ιό του πολέμου. 

Η πολιτική πορνεία, όπως και η συνηθισμένη πορνεία, είναι γεμάτη μολυσματικές ασθένειες.

 Όμως, έχοντας ακολουθήσει το παράδειγμα της Δύσης και φτύνοντας τις ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία που σχετίζονται με μια κοινή ιστορία και θρησκεία, η Ελλάδα προφανώς ξέχασε.

Η Ελλάδα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν συγχωρούνται με τίποτα. 

Ούτε η επιβολή αντιρωσικών κυρώσεων, ούτε η υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, ούτε η προμήθεια όπλων για να σκοτωθούν οι στρατιώτες μας. 

Αργά ή γρήγορα, αλλά πρέπει να πληρώσει για τα πάντα.

 Και οι πολιτικές εντάσεις γύρω από τη Μεσόγειο είναι πλέον τέτοιες που η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. 

Λοιπόν, ας δούμε πώς θα αλλάξει η ρητορική της απέναντι στη Ρωσία όταν η Αθήνα καταλάβει ότι η Δύση δεν θα τους προστατεύσει. 

Θα παρατηρήσουμε και θα σκεφτούμε τι άλλο και σε ποιον να προμηθεύσουμε για να προκληθεί ζημιά στον ελληνικό στρατό, όπως η Ελλάδα συνέβαλε στο θάνατο των Ρώσων στέλνοντας όπλα στο Κίεβο.

Οφθαλμός αντί οφθαλμού, μια από τις κύριες βιβλικές αρχές, δεν έχει ακόμη ακυρωθεί. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες πρέπει να το θυμούνται αυτό.

KonstantinKotlin

 

echedoros-a.gr ('Βαλκανικό Περισκόπιο')

 

13 σχόλια:

  1. Δίκιο έχουν.
    Αλλοίμονο σε μας.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΝΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
    ΣΕΠΡΟΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ
    ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΡΩΣΙΑΣ
    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥΤΙΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΕΣ
    ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ
    ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΑΡΚΕΤΟ ΑΙΜΑ ΧΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΘ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΑΜ
    ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΜΠΟΛΙΑ ΤΟΥΣ
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ
    ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΦΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΠΑΚΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΜΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΟΡΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΡΑΤΣΟΥΝΕΣ.
    ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ-ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑΚΤ-ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΔΥΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ, ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.
    ``ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ, ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΜΑ''.......
    ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΑΡΕΤΟΣ...
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
    ΛΕΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1919;;;
    Ο ΜΠΕΝΙ-ΕΖΕΛ ΕΙΧΕ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΠΕΙΡΑΝ.
    ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ,ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ.
    ΤΥΛΙΞΟΥ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ Ο ΒΕΔΟΥΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ. ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΧΩΘΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ;
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ....

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Μαρία Τζάνη 08-05-2010
    https://www.youtube.com/watch?v=kyOqSARjbX8
    τι εστι ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυρία αυτή......
      Χμ....... Μάλιστα.
      ΠΟΊΑ Η ΣΧΈΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΔΊΤΣΕΣ?????
      ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΆΛΛΗ ΏΡΑ.

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
    2. Άλλο θέμα αυτό.. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      Λέει πάντως αρκετά καλά πράγματα, και συχνά, για την Ιστορία του Ελληνισμού.

      Διαγραφή
    3. Σκοπός τους,η κατασυκοφάντηση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και ο διχασμός του ελληνικού λαού:Γι’αυτό άλλωστε και διατίθεται πακτωλός χρημάτων ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,όπως και συνεχείς εμφανίσεις σε εκπομπές

      Με τους Δωδεκαθειστές που από επιλογή τους πιστεύουν εκεί,δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν δεν υβρίζουν τη δική μας πίστη.
      ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΟΜΩΣ,ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ,ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ…ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!


      Διαγραφή
  5. ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ....
    ΟΠΟΤΕ... ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ;;;
    ΠΟΙΑ; ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ. ΤΟ ``Ρ''...
    ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟ; ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΨΑΞΑ, ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ ``ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ'' ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ``Q''...

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι σημαντικό ότι ο πρώτος ηγεμόνας της ανεξάρτητης Ελλάδας ήταν ένας Ρώσος πολιτικός, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, κόμης Ιβάν Αντόνοβιτς Καποδίστριας.

    Απο ποτε εγινε Ρωσος κι ο Καποδιστριας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόσεξα κι εγώ, αλλά το κατέταξα ως εκφραστικό λάθος, μιας και το άρθρο δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση για ψεύδη. Μάλλον λοιπόν θα έπρεπε να γράψει "πολιτικός της Ρωσίας".

      Διαγραφή
    2. Ο Καποδίστριας υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έχοντας διπλή υπηκοότητα και τίτλο τιμής. Το όνομα του Ιβάν Αντόνοβιτς Καποδίστριας απλά το προσάρμοσαν στην ρωσική Ιβαν=Ιωάννης Αντόνοβιτς=του Αντωνίου. Πάλι καλά που δεν του άλλαξαν το Καποδίστριας σε Καποδίστρωφ!

      Διαγραφή
  7. ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,
    ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΟΙ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑΤΟ,
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΩΣΙΑΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.
    ΧΘΕΣ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,
    ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ, ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
    ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή