Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 17 Μαρτίου 2026

Καλημέρα!

9 σχόλια:

  1. Γειά σας!

    https://xcancel.com/PoliticalThugs/status/2033784775429775753

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο προφήτης Τράμπ...

    https://xcancel.com/ivan_zatarra/status/2033782305420951731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. #IranWar‌

    https://xcancel.com/PoliticalThugs/status/2033784775429775753

    https://xcancel.com/problembear/status/2033784151682548143

    https://xcancel.com/Pakistani__aura/status/2033742791944356000

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Παπάτζα {Νέα ελληνικά (el)}

    ορισμός Νο1:
    https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B6%CE%B1

    ορισμός Νο2:
    https://xcancel.com/Acyn/status/2033644340443304443

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ SABBATH17 Μαρτίου, 2026 12:16

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους, έβαλε και κάποιος σχόλιο για την μουσικούλα μας.

      Διαγραφή
  6. Προς το φίλο Διός Κούρο
    Αυτή η «κατάσταση» μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια με τον πατέρα μου, που ήτανΑπολλωνιστής - ήταν παλιός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης και αργότερα προπονητής στους εφήβους της ομάδα, όπου έβγαλε σπουδαίους ποδοσφαιριστές με μεγάλες καριέρες, με πρώτο και καλύτερο τον Αρδίζογλου- αλλά ταυτόχρονα ήταν και κρυφο-βάζελος, γκάγκαρος Αθηναίος γαρ, αλλά και γιατί αυτές οι δύο ομάδες ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Έτσι λοιπόν, ήταν φανατικός εχθρός της ΑΕΚ, αλλά και αριστερός μέχρι το κόκκαλο. Το κουλό της υπόθεσης, όμως, ήταν το ότι όλοι οι φίλοι του και οι παρέες στου στο καφενείο ήταν δεξιοί εθνικόφρονες και αεκτζήδες. Τον θυμάμαι να λέει συχνά: αν και αεκτζής, αυτός είναι πολύ καλός άνθρωπος.
    Εγώ πάλι, επειδή την περιοχή μας τη χωρίζει από τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο ο Κηφισός, τα απογεύματα της Κυριακής άκουγα τις ιαχές από ο γήπεδο όταν η ΑΕΚ έβαζε γκολ και αυτό έδινε έναν τόνο χαράς στην πλήξη του αναγκαστικού κυριακάτικου διαβάσματος για το σχολείο. Αγαπούσα την ΑΕΚ αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια, που πάντα πήγαινα εκεί στις κοπάνες από το σχολείο, στην Αύρα, στο Άλσος, στου Κανάκη το ζαχαροπλαστείο και στις πέριξ καφετέριες. Κατά περίεργη σύμπτωση, όλα τα φλερτ και οι σχέσεις μου ήταν με αεκτζήδες. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα ποδοσφαιρόφιλη, πήγαινα γήπεδο πολλές φορές και πάντα στη σκεπαστή, γιατί και μου άρεσε πολύ όλο το τζέρτζελο που γινόταν εκεί( σεν ξεχνώ και το χαμό που είχε γίνει με τη συναυλία του Ρόρυ Γκάλαχερ).
    Γι αυτό’ αγαπητέ μου φίλε, που ξέρω πόσο αγαπάς αυτή την ομάδα, σου αφιερώνω μερικά άσματα για την ΑΕΚΑΡΑ

    Τραγούδι για την Νέα ΦΙλαδέλφεια, όταν είχαν γκρεμίσει το παλιό γήπεδο
    https://www.youtube.com/watch?v=Oth2zsn_-DE&list=PLQNX3Q-

    AEK YMNOΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=w1F1KDfjv_o&list=PLQNX3Q-TdqkrQ5ekWFX6AN8jcDAJlOHxt&index=1

    Ενα τραγούδι για την ΑΕΚ, Παντελής Θαλασσινός
    https://www.youtube.com/watch?v=vS-Jjnh2Y5E&list=PLQNX3Q-TdqkrQ5ekWFX6AN8jcDAJlOHxt&index=2
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διός Κούρος17 Μαρτίου, 2026 13:09

      @Αναστασία.

      Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις φίλαθλες απόψεις σου, μιας και τα έχουμε συζητήσει και από κοντά. Εμείς οι πραγματικοί φίλαθλοι δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι (όπως και οι Έλληνες δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι). Ανεξαρτήτως ποιά ομάδα υποστηρίζουμε, πρωτίστως υπηρετούμε το φίλαθλο πνεύμα. Μακρυά από εμάς οι φανατισμοί !!! Και ο συγχωρεμένος ο Αριστόμαχος ήταν φίλος του Απόλλωνος Σμύρνης !!!

      Σε ευχαριστώ για τις αφιερώσεις. Το πρώτο ομολογώ δεν το είχα ακούσει !!

      Δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνεις, μιας και το πρώτο τραγούδι μιλά για το γκρέμισμα του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ, να ολοκληρώσω με μια αναφορά σε αυτό και ας έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια.

      Το γκρέμισμα του παλαιού γηπέδου και το κτίσιμο του νέου, είναι άρρηκτα δεμένα με τους πρόσφυγες. Με το νέο γήπεδο, μετά από 19 χρόνια και 5 μήνες, τελείωσε μια περιπλάνηση ενός ιστορικού προσφυγικού σωματείου.

      Όσοι είμαστε Α.Ε.Κ. δεν διαλέξαμε εμείς αυτή την ομάδα. Μας διάλεξε εκείνη. Αντιπροσωπεύει τις χαμένες πατρίδες, τον πολιτισμό της προσφυγιάς, τα ιδεώδη της Ιωνίας. Υπάρχουν και άλλα πολλά παρόμοια σωματεία (και όλα συμπαθή, βεβαίως), αλλά το συγκεκριμένο είναι ο βασικός και πολυπληθέστερος αντιπρόσωπος των προσφύγων. Η μοίρα το έφερε η ομάδα να γίνει ξανά πρόσφυγας για 19 χρόνια και 5 μήνες. Και με το νέο γήπεδο οριστικοποιήθηκε η επιστροφή της στο σπίτι της.

      Σε ένα σπίτι που, για όσους δεν το γνωρίζουν, το έχτισαν πετραδάκι πετραδάκι οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι μετά τις δουλειές τους μαζευόντουσαν στα Φιλαδέλφεια και έχτιζαν το ΣΠΙΤΙ τους. Εννοώ το παλαιό γήπεδο.

      Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ήταν 21/09/2022 και έβρεχε. Αλλά αυτή η βροχή δεν ήταν μια συνηθισμένη βροχή. Για εμάς τους ΑΕΚτζήδες ήταν τα δάκρυα χαράς των προγόνων προσφύγων που «από εκεί επάνω» είδαν το στολίδι της προσφυγιάς να στέκεται ξανά στης Φιλαδέλφειας τα μέρη.

      Να ' σαι καλά Αναστασία μου που μου το θύμισες.

      Έρρωσο

      Διός Κούρος

      Υ.Γ. Εδώ αγαπώ τον Κώστα που είναι ... γαύρος, μια Απολλωνίστρια δεν θα αγαπώ ; 🤣🤣🤣

      Διαγραφή