Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

«ἔχουσι τὴν γνῶσιν οἱ φύλακες»

























Την φράση αυτή την χρησιμοποιούμε συχνά για να δηλώσουμε ότι παρότι δεν το διατυμπανίζουμε, γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει. Αλλά και ως υπονοούμενο για να αναφερθούμε σε κάποιους αόρατους για την ώρα προστάτες της πατρίδος μας, οι οποίοι επαγρυπνούν...


Λάθος! 
Πρόκειται για ευαγγελική φράση, η οποία αναφέρεται στους ρωμαίους στρατιώτες, φύλακες του τάφου του Χριστού, διατυπωμένη έτσι ώστε να δηλώσει ότι εγνώριζαν ποίον εφύλασσον και τί εκπλήξεις πιθανόν τους επιφύλασσε η φύλαξις αυτή, γι αυτό και θα έπρεπε να επαγρυπνούν.

Η Ελλάς, ως σύγχρονος δεσμώτης, σαφώς και αποτελεί επί μονίμου βάσεως, έναν απρόβλεπτο κίνδυνο, έναν ναρκωμένο προς ώρας γίγαντα, από τους πανούργους εχθρούς της. Γι αυτό και οι εχθροί μας επαγρυπνούν. Έχουν γνώση του κρυφού αποθεματικού μας, της δυνατότητός μας στην ύστατη στιγμή να ενεργοποιήσουμε τα ασύλληπτα γι αυτούς ψυχικά μας όπλα, την παροιμιώδη πνευματική μας ρώμη και θάρρος.
Ξέρουν επίσης πως όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο dna μας.

 Ξέρουν πως υπάρχουν κωδικοί διάσπαρτοι, εμπνευσμένοι σε προϊστορικούς, αρχαίους αλλά και νεότερους χρόνους, ικανοί να ενεργοποιήσουν αυτό το dna, το επισταμένης θείας εμπνεύσεως, το στα "όρια" των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Πως αυτοί οι κωδικοί είναι ικανοί να κάνουν μέσα μας ένα "κλικ" σε ανύποπτη στιγμή, και η εν τάφω/θαλάμω κρυονική νάρκη μας να λάβει τέλος. 

Ξέρουν ότι οφείλουν να μας φοβούνται και να επαγρυπνούν, γιατί παρόλο που γνωρίζουν τα παραπάνω, οι διάσπαρτοι κωδικοί είναι τρεις φορές περισσότεροι από όσους ήδη ξέρουν και προσπαθούν να εξαλείψουν. 

Αν και εθνικά σύμβολα έχουν όλοι οι λαοί, τα δικά μας έχουν αναφορές στην χιλιόχρονη Ιστορία μας και φτάνουν βαθιά, και στην προϊστορία ακόμα. Τέτοια είναι ο Ισοσκελής Σταυρός που εντοπίζεται προ Γεωμετρικής Εποχής, στην Νεοανακτορική περίοδο (1600 π.Χ.), ο Μαίανδρος, ο οποίος εντοπίστηκε και στην Κίνα, από την Πανάρχαια εκστρατεία του Διονύσου σε Ινδία και Κίνα, η Τετρακτύς και η  Χειρώνειος ή μαιάνδριος λαβή.



Μαίανδρος

Τετρακτύς

Ισοσκελής Σταυρός


Θεομαχία-Χειρώνιος λαβή



Χειρώνειος ή μαιάνδριος λαβή









Μαίανδροι, Χειρώνιες λαβές, Ανθέμια


Στην εποχή μας, πολλά ακόμα σύμβολα (σε στολές, νομίσματα κ.ά.) μας υπ-ενθυμίζουν σημαντικά στοιχεία -κλειδιά της Ιστορίας μας: Αργοναυτική εκστρατεία, Τρωικό πόλεμο, εκστρατεία Μ.Αλεξάνδρου κ.ά..


Το έμβλημα αυτό μαζί με τα επιράμματα "ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ" είχε καθιερωθεί από το ΓΕΣ για τις αντίστοιχες Μονάδες από το έτος 1971. Μαζί όμως με τον μπερέ μπλε χρώματος θεωρείται ως έμβλημα των Ειδικών Δυνάμεων από το έτος 1976, εποχή που οι Μονάδες Πεζοναυτών εντάχθηκαν οργανικά στη Διοίκηση Καταδρομών.

Είναι σχήματος μεσαιωνικής ασπίδας μπλε χρώματος και η παράσταση πάνω σε αυτό συμβολίζει το αρχαίο πλοίο "ΑΡΓΩ", το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον μυθικό ηρώα Ιάσονα, γιο του βασιλιά της Ιωλκού Αίσονα, κατά την Αργοναυτική Εκστρατεία του στη Μαύρη Θάλασσα για την αρπαγή του "χρυσόμαλλου δέρατος" από τη μυθική Κολχίδα. 
Η επιχείρηση αυτή θεωρείται ως η πρώτη αμφίβια στην Ελληνική Μυθολογία. Οι δύο λέξεις στην κορυφή του εμβλήματος "ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ", αποτελεί τμήμα της φράσης "Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον", που σημαίνει "Πρέπει να έχετε θάρρος ίσως αύριο να είναι καλύτερα", τη φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, δια του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία, όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να εμψυχωθούν και να την καταλάβουν με την καταδρομική επιχείρηση "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"


Και κλείνουμε το θέμα μας με το νόμισμα των 100 Δραχμών στο οποίο Έλληνες μυημένοι μάς έδωσαν ένα μήνυμα γραμμένο σε "ιερογλυφικά"...


Στη μια πλευρά του νομίσματος εμφανίζεται ο Αλέξανδρος με μια κορδέλα στα μαλλιά, σύμβολο του μυημένου στα Ελληνικά Μυστήρια και με τα κέρατα του Άμμωνος Διός που σημαίνουν την ισόρροπη ανάπτυξη των δύο
λοβών του εγκεφάλου, πράγμα που συμβαίνει μόνον σε λίγους μυημένους και σε ακόμη λιγότερους προικι­σμένους από τη φύση, γι' αυτό και μετωπικές οργανώσεις των εχθρών του Ελληνισμού με καλυμμένα ερωτηματολόγια ή και ανοιχτά
ακόμη, διαδίδουν πως κάνουν ελέγχους δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου, για να εντοπίσουν τους προικισμένους Έλληνες και να τους εξοντώσουν.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, δίπλα στην ημερομηνία κατα­σκευής του, στο αριστερό μέρος, υπάρχει ένα ανθέμιο. Το λουλούδι αυτό θα το δούμε να το κρατά στο δεξί της χέρι στα ΤΡΙΑ της δάχτυλα η Φρασίκλεια, ένα άγαλμα που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το οποίο είναι το μόνο του οποίου απαγορεύεται η φωτογράφηση, από τους Έλληνες, αφού κατά καιρούς το κινηματογραφούν ξένα τηλεοπτικά συνεργεία.

Το ανθέμιο αυτό σε άλλα αγάλματα το βλέπουμε τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του μετώπου, που στα Ελληνικά στέμματα μοιάζει με ένα τρίγωνο.

Είναι το κωνάριο, το γνωστό "τρίτο μάτι", που ως συνήθως το βλέπουμε στην κορυφή του θύρσου του Διονύσου.


Τρίτο στοιχείο στο νόμισμα αυτό είναι ο λεγόμενος "Ήλιος της Βεργίνας". Θα δούμε πως έχει 16 "ακτίνες" που αν τις προσέξουμε καλά θα κατανοήσουμε το κρυφό τους νόημα. Ο Μακρόβιος λέει πως η ψυχή όταν κινείται εγκαταλείπει το σφαιρικό τέλειο σχήμα της και αποκτά τη μορφή ενός κομήτη. Το κέντρο του ήλιου αυτού παρατηρούμε πως υπάρχει ένα λουλούδι με 10 πέταλα.

Έχουμε λοιπόν τα εξής στοιχεία: Δύο λοβούς, ένα ανθέμιο με πέ­ντε πέταλα, 16 ψυχές, έναν πυρήνα με 10 φύλλα και ένα φωτοστέφανο με τη μορφή κορδέλας. Η "ιερογλυφική" φράση είναι η εξής: "Ο μυη­μένος άνθρωπος, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του, ο ήρωας (που ο Νίτσε ονομάζει Υπεράνθρωπο) με ανεπτυγμένους τους δύο λοβούς και ενεργοποιημένο το κωνάριο, απελευθερώνει την ψυχή του από τον υποσελήνιο κόσμο για να συναντήσει και να ενωθεί με την αιώνια ψυχή τον τέλειο αριθμό των Πυθαγορείων".

(Από το βιβλίο του Δημητρίου Κύθρα «Κανείς δεν τολμά να τα γράψει»)

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ :  ΤΟ ΑΝΘΕΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ.]
[ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ  ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ (
ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ) ]


πηγές για την παρούσα ανάρτηση:

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ταυράκο μου!

    Όλες οι αναρτήσεις σου είναι διαμαντάκια! Αναρωτιέμαι πόσο χρόνο κάνεις, γιά να επιλέξεις καθεμιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη τιμή δάσκαλε από εσένα ένα τέτοιο σχόλιο.
    Ο χρόνος είναι όσος έτσι κι αλλιώς έκανα πάντα, γενικώς προς αναζήτηση πληροφοριών.
    Τα δικά μου κειμενάκια κι οι ιδέες γεννιούνται αυθόρμητα εμπνεόμενα από την Αγία Ελλάδα.
    Ο πολύς χρόνος τρώγεται όταν προσπαθω να αλλάξω το μέγεθος των φώτο για να χωρέσουν η μία δίπλα στην άλλη ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυτιμη η προσφορα σου να μας υπενθυμηζεις τους Μεγαλους που μας χαραξαν πορεια. Ευγε Κωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεκτίμητες οι πληροφορίες για άλλη μια φορά,χαίρομαι να διαβάζω και να ξαναδιαβάζω το κείμενο!
    Εύγε Κώστα, συνέχισε την έρευνα και την ανάρτηση άρθρων-διαμαντιών, που αντανακλούν τους κόπους σου,τον πατριωτισμό σου, τις γνώσεις σου και την ακατάβλητη θέληση σου να φέρνεις στην επιφάνεια θέματα όπως αυτό!
    Εύγε και από εμένα!
    Αναξιμένης ο ασήμαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου27 Οκτωβρίου, 2017 12:20

    Καλημέρα Κώστα. Έχεις αποδειχτεί κρυφό ταλέντο στην αναζήτηση και παρουσίαση θεμάτων που τονώνουν τον ψυχισμό του Έλληνα. Σου εύχομαι να μείνεις σταθερός στα "υψηλά πεδία", για το καλό της πατρίδος μας και καθ ενός μας προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερινάκι μας!!!
    Ευχαριστώ!
    Κι εγώ σε διαβάζω ανελλιπώς. Γράψε τίποτα γι αυτό το έμμισθο σίχαμα τον Σιλλα, γιατί αν είναι να αρχίσω να γράφω εγώ, θα αρχίσω να λέω για εκτελέσεις κλπ και θα με πουν φασίστα LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικος παντα!

    Σε ευχαριστουμε!

    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κωστα καλες οι θετικες παρεμβασεις των αναγνωστων γιατι τα ευσημα σε καθιστουν δυνατο καταλαβαινω οτι αφου δεν λογοκρινεις και την αρνητικη κριτικη εισαι ανοιχτος στον διαλογο για να ειμαι ειλικρινης περιμενα την παρεμβαση μου για τον Ναπολεωντα Σουκατζιδη να την κοψεις σαν αριστερη τουναντιον δεν λειτουργεις ισοπεδωτικα και αυτο ενισχυει την αρχικη μου θεση. ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλεπω την φωτο στο # Τιμη σ' εκεινους που δοξασαν την Ελλαδα # και θλιβομαι Κωστα. Η εγκυκλιος του Υπουργειου Παιδειας να κατεβουν τα καδρα απο τους τοιχους των σχολειων εξεδοθη επι Παπαδοπουλου. Ευχομαι ο αγωνας ΚΩΣΤΑΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ να γραψει 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή