Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση «αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας» από Κοτζιά, ΕΡΤ, ΕΦΣΥΝ και Σία.



Τον ισχυρισμό περί «αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας» από το 1977, που κακώς αποδίδεται στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, διέψευσε την Κυριακή 3 Ιουνίου μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Κι όμως, το «κόλπο» εξυφαίνεται από την κυβέρνηση και τους κολαούζους της έξι μήνες τώρα. «Το μόνο θέμα που συζητήθηκε σε εκείνη τη διάσκεψη του ΟΗΕ ήταν ο μεταγραμματισμός τοπωνυμίων με λατινικούς χαρακτήρες διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων και των Σκοπίων» εξήγησε σήμερα ο κ. Μπαμπινιώτης.

«Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων ως ‘’μακεδονικής’’» πρόσθεσε. «Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’» είχε σημειώσει νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί αυτή ως σλαβική γλώσσα.

Δήλωσε δε, πως υπήρξε σχετική συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πραγματικότητα, ο κος Κουρουμπλής απλά έκανε χρήση ενός προπαγανδιστικού εργαλείου που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στήνει από την αρχή της χρονιάς Πώς στήθηκε η μηχανή της προπαγάνδας Είναι αλήθεια, ότι μέρος των ιστορικών λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν στο σημερινό πρόβλημα βαρύνουν τον αείμνηστο «εθνάρχη».

Επί των ημερών του, ειδικά την περίοδο της πρώτης του πρωθυπουργίας στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές του ’60, είναι που ανεμπόδιστα σφυρηλατήθηκε η απάτη της σλαβομακεδονικής ταυτότητας στη σύγχρονη μορφή της. Εντούτοις, η συγκυρία στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας αφορά σε γεγονότα του 1977, όταν κατά την Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, έγινε όντως επίσημη αναφορά στο «μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο», δηλαδή στο αλφάβητο που χρησιμοποιείται στην ΠΓΔΜ (το αλφάβητο δεν μεταφράζεται σε γλώσσα, αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» για τους σεφ και τους σερβιτόρους του σανού).

Το ιστορικό περιστατικό ήρθε πρόσφατα και καθόλου αθώα στο φως, όταν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου ένα «μπουκέτο» μέσων της πληρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας έσπευσαν να μας βομβαρδίσουν με δημοσιεύματα για το πώς η Ελλάδα το 1977 δήθεν αναγνώρισε τη «μακεδονική γλώσσα».
Είχε προηγηθεί συνέντευξη Κοτζιά στη ναυαρχίδα των ψεμάτων, ΕΡΤ, στις 29 Ιανουαρίου 2018, όταν και «ήρθαν στο φως» τα έγγραφα με τα οποία υποτίθεται ότι τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός. Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στο ποιοι προσπαθούν να μας ταΐσουν τέτοια χυδαία ψέματα για να διευκολύνουν την κυβέρνηση της νεομνημονιακής αριστεράς στην προσπάθειά της να ολοκληρώσει την προδοσία που οι πολιτικοί της πρόγονοι επιχείρησαν κατά τον εμφύλιο: ΕΦΣΥΝ (που έβγαλε και τη «μήτρα» των σχετικών δημοσιευμάτων στις 31 Ιανουαρίου), Documento, altsantiri, μερικά μόνο από τα καλοπληρωμένα μέσα της επιχείρησης «δώστε τη Μακεδονία».

Είναι λάθος, λοιπόν, να παρουσιάζεται το τελευταίο αυτό επεισόδιο ως μια αψιμαχία μεταξύ των κυρίων Μπαμπινιώτη και Κουρουμπλή. Ναι, ο ευπατρίδης γλωσσολόγος και ψυχή της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας ξεκαθαρίζει προτάσσοντας το βάρος του ονόματός του την αλήθεια, αλλά το πράγμα πηγαίνει βαθύτερα από μια αποστροφή του λόγου του Υπουργού Ναυτιλίας.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την μανία ενός συστήματος εξουσιολάγνων διεθνιστών που για να υπηρετήσουν τους προστάτες τους θα σκαρφιστούν το παν ώστε να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία του αντιπάλου. Δεν χρειάζεται φιλολογική εξειδίκευση για να αντιληφθεί κανείς ότι η λέξη που περιγράφει αυτή τη συμπεριφορά είναι «προδοσία».

Σε μία ευνομούμενη χώρα θα έπρεπε να εκκρεμούν τώρα η παραπομπή και η δίκη των υπευθύνων, που σαμποτάρουν εσκεμμένα μιαν εθνική διαπραγμάτευση για να εξυπηρετήσουν ιδεολογικές εμμονές και προσωπικά συμφέροντα.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών προτίμησε να πιστέψει ότι δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ διότι αυτό έταξε ένα τσούρμο κουτσαβάκηδων που το έπαιξαν πατριώτες. Έτσι, τώρα τον τόπο κυβερνούν υπηρέτες άλλων αφεντάδων.
ΠΗΓΗ: meaculpa.gr

2 σχόλια:

  1. Μπαμπινιώτη κατά Κοτζιά : «Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα αλλά σλαβοβουλγαρική - Ήμουν στη διάσκεψη»
    https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/211130/vomva-bampinioti-kata-kotzia-den-yparxei-makedoniki-glossa-alla-slavovoulgariki-imoun-sti-diaskepsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομοιος ομοίω ...
    Κομμουνιστής ήταν ο "εθνάρχης" !
    Προς τι η απορία για την Μακεδονία;
    Ολοι οι αριστεροί για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη δεν πάλευαν;
    Για αυτό δεν επετέθησαν στην Ιερή γη μας κατά τον συμμοριτοπόλεμο;

    ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΓΚ ΚΑΙ

    Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ









    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι δύο Πρόεδροι Δημοκρατίας Κ Τσάτσος και Κ Καραμανλής συμμετείχαν κατά την κατοχή σε μία άτυπη ομάδα πολιτικού προβληματισμού με ονομασία «Σοσιαλιστική Ένωση».




    Κατά την διάρκεια της κατοχής ο καθηγητής Άγγελος Θ Αγγελόπουλος δημιούργησε την αντιαξονική οργάνωση «Σοσιαλιστική Ένωση», ο Α. Αγγελόπουλος πήρε μέρος σαν αντιπρόσωπος στην ΠΕΕΑ το 1944.


    Τα μέλη της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» μετείχαν ο Κων Τσάτσος (πρόεδρος Δημοκρατίας), ο Ξενοφών Ζολώτας (καθηγητής και πρωθυπουργός), ο Ιωάννης Πολίτης (πρέσβης στην Ιταλία πριν τον πόλεμο), ο Πέτρος Κόκκαλης (υπουργός της Προσωρινής κυβέρνησης στην περίοδο του Εμφυλίου), ο Γιώργος Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Λάππας, ο Πέτρος Γαρουφαλιάς (υπουργός στην περίοδο της αποστασίας), ο Δημήτρης Νιάνιας (Ευρωβουλευτής), ο Απόστολος Γουλής (δημοσιογράφος) και ο Κώνσταντίνος Καραμανλής (πρωθυπουργός και Πρόεδρος Δημοκρατίας), συνεργαζόντουσαν χωρίς να είναι μέλη ο Αλέξανδρος Σβώλος και Γεώργιος Μαύρος.





    Για συναντήσεις αυτής της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» κάνει λόγο και η Ιωάννα Τσάτσου, μιλά ειδικά για μια συνάντηση στο σπίτι της την 25η Νοεμβρίου 1942.


    Από την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην «Σοσιαλιστική Ένωση» ο Α Αγγελόπουλος αναφέρει ότι ιδέες από αυτή του την συμμετοχή χρησιμοποίησε κατά την μεταπολιτευτική του πολιτική σταδιοδρομία και την προσπάθειά να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΟΚ που κατά την προσφιλή του φράση η Ελλάδα ήταν «ο μεσογειακός εξώστης της Κοινότητας».


    Οι σκοποί της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» ήταν η προετοιμασία για την μετά την απελευθέρωση οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, την αύξηση του εθνικού εισοδήματος, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.








    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Τα μέλη της ΠΕΕΑ και ο Μητροπολίτης Ιωακείμ. Από αριστέρα προς δεξιά: Κ. Γαβριηλίδης, Στ. Χατζήμπεης, Αγγελος Αγγελόπουλος, Στρατηγός Μανώλης Μάντακας, Γιώργ. Σιάντος, Πέτρος Κόκκαλης, Αλεξ. Σβώλος, Ιωακείμ Κοζάνης, Ευρ. Μπακιρτζής, Ηλίας Τσιριμώκος και Νίκος Ασκούτσης.

    http://pluton22.blogspot.com/2015/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή