Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ρήξη στους G7! Έριξε «σφαλιάρες» ο Ν.Τραμπ, τούς παράτησε και έφυγε με ατάκα «έπρεπε να είχαμε και τη Ρωσία εδώ»

 
 
 
«Πιστεύω πως είναι καλό για τον κόσμο και καλό για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, είναι καλό για όλες τις χώρες των G-7. Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει.
Πρέπει να έχουμε ειρήνη στον κόσμο.
Δεν ψάχνουμε να παίξουμε παιχνίδια.
Η Ρωσία γιατί δεν είναι εδώ;».
Ο Ν.Τραμπ έβαλε μπουρλότο, έκανε γνωστές τις προθέσεις του σε βασικούς τομείς όπως εμπόριο, μετανάστευση, παγκόσμια τάξη (Ιράν, εξτρεμισμός) και έπειτα έφυγε ρίχνοντας την βόμβα:
«Εκμεταλλεύονταν τις ΗΠΑ για δεκαετίες, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Οι Ευρωπαίοι έθαψαν γρήγορα την ιδέα, που προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, για μια επιστροφή της Ρωσίας στους κόλπους της ομάδας, από την οποία αποκλείσθηκε το 2014.
«Μια επιστροφή της Ρωσίας στο σχήμα G7 δεν είναι δυνατή όσο δεν θα βλέπουμε ουσιαστικές προόδους σε σχέση με το ουκρανικό πρόβλημα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εκπροσωπεί την ΕΕ κατά τη διάσκεψη κορυφής των G7, δήλωσε ότι η Ένωση έχει σαφείς διαφορές σε θέματα εμπορίου, αλλαγής του κλίματος και της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν.


Είναι πλέον φανερό, πως η τακτική Τραμπ μόνος εναντίον όλων επιφέρει «απομονωτισμό» 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχώρησε από τη διάσκεψη, πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία των Ωκεανών, κίνηση που δείχνει τις «ρωγμές» που υπάρχουν στο πλαίσιο της G7 που έγιναν ακόμη πιο βαθιές, από την επιβολή των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων στην αμερικανική αγορά.
Μέχρι το τέλος, οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας προσπαθούσαν να εκπονήσουν μια κοινή ανακοίνωση που να κλείνει τις διήμερες συζητήσεις στη Λα Μαλμπέ, τη μικρή τουριστική πόλη στον μεγαλοπρεπή ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου στο Κεμπέκ (ανατολικός Καναδάς).
Το επίμαχο ζήτημα είναι το εμπόριο, καθώς η Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ισχύος των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Βαθαίνει το ρήγμα: Aποχώρησε ο Τραμπ από τη συζήτηση για το κλίμα στη Σύνοδο G7
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πριν από την διάσκεψη της ομάδας των πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών G7, πριν από την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.
 
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η εκμετάλλευση των ΗΠΑ από άλλες χώρες, είπε ο Τραμπ από τη G7

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διάσκεψη της ομάδας των χωρών G7 στον Καναδά, ήταν πολύ επιτυχής και ότι το εμπόριο ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης για δεκαετίες από τις άλλες χώρες, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.
Παράλληλα, τόνισε ότι είπε στις χώρες της ομάδας G7 ότι απαιτεί δίκαιη και αμοιβαία πρόσβαση στις αγορές, αλλά και τερματισμό της άδικης πρακτικής στο εμπόριο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε την απειλή της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε την απειλή της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, υπογράμμισε ότι στη διάσκεψη της ομάδας χωρών G7 συζητήθηκε η απειλή από το Ιράν, όπως επίσης κι ο εξτρεμισμός, ενώ τόνισε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στην αναφερόμενη ομάδα μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Είπε επίσης, ότι μπορούν να συντονιστούν και να πετύχουν για το κοινό καλό.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι χώρες της ομάδας G7 αρχίζουν να αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για ένα πιο δίκαιο εμπόριο με τις ΗΠΑ, ενώ δεν τις κατηγόρησε για τις εμπορικές συμφωνίες του παρελθόντος, αποδίδοντας την ευθύνη στους προηγούμενους ηγέτες των ΗΠΑ.



Παράλληλα, δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη, είναι μία «αποστολή ειρήνης».

Αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα επεσήμανε ότι πρέπει να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του για την δουλειά που έχει κάνει ο Β. Κορέα για την προετοιμασία της διάσκεψης.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνει κάτι θετικό για τον λαό του, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να κάνει «μεγάλη» την Βόρεια Κορέα, αλλά, όπως είπε, αυτό πρέπει να γίνει μόνο για μια φορά.

Επίσης εκτίμησε πως η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την ερχόμενη Τρίτη είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, οι διπλωμάτες της οποίας, όπως είπε, συνεργάζονται «πολύ καλά» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία» η οποία «δεν θα παρουσιαστεί ποτέ» ξανά, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν φύγει από τη σύνοδο κορυφής.

«Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να δούμε αν είναι σοβαροί ή όχι;
Πιστεύω ίσως από το πρώτο λεπτό», τόνισε.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες.

«Ποιος ξέρει; Μπορεί να μην προχωρήσει.
Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να μην προχωρήσει.
Και μια πιο ισχυρή πιθανότητα να πάρει κάποιο χρόνο. Θα είναι μια διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «θα συναντηθούμε.
Θα ιδωθούμε. Και ελπίζω πως θα εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον, και πως θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία».

Τι είπε ο Ν.Τούσκ

Ο Τούσκ προειδοποίησε τον Τραμπ ότι «η διεθνής τάξη» βασίζεται σε κανόνες οι οποίοι αμφισβητούνται κατά τρόπο εκπληκτικό όχι από τους συνηθισμένους υπόπτους αλλά από τον κύριο αρχιτέκτονα και εγγυητή της, τις ΗΠΑ».

Πρόσθεσε ότι η επιβολή δασμών στο εμπόριο και η κρυφή διπλωματία με εχθρούς της Αμερικής θα προκαλέσει «εκείνους  που αναζητούν μια νέα μεταδυτική τάξη όπου η φιλελεύθερη δημοκρατία και οι θεμελιώδεις ελευθερίες θα πάψουν να υπάρχουν».

Πληροφορίες φέρουν τον Τραμπ να ήρθε σε ευθεία ρήξη λοιπόν με την ηγεσία της ΝΤΠ πραγμάτων, την ΕΕ και ειδικά την Γερμανία και για αυτό αποφάσισε την  εσπευσμένη  αναχώρηση του σήμερα από την διάσκεψη της ομάδας των πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών G7, πριν από την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.

Πηγές και αξιωματούχοι που βρίσκονται στο Λα Μαλμπέ δήλωσαν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να συμφωνηθεί ένα τελικό κείμενο μεταξύ των ηγετών του Καναδά, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας.

Λόγω των διαφωνιών των υπόλοιπων έξι χωρών με τις ΗΠΑ το πιθανότερο είναι ο Καναδάς, η χώρα που φιλοξενεί φέτος τη G7, να παρουσιάσει ένα απλό κείμενο στο οποίο θα δίνεται μια σύνοψη της συνόδου και θα περιγράφονται τα θέματα στα οποία συμφωνούν οι έξι χώρες, όπως το εμπόριο και το κλίμα, ανέφερε ένας Γάλλος διπλωμάτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αν και δήλωσε ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος» κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης συνόδου κορυφής της G7, μάλλον τους έκανε πλάκα διότι μετά την συζήτηση για την επιβολή δασμών από τον ίδιο σε  χάλυβα και αλουμίνιο ξεκίνησε ο Γ’ παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος και επίσημα .
Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει σοβαρούς δασμούς σε αυτά τα προϊόντα σε  Καναδά,  ΕΕ και Μεξικό λόγω ανησυχιών «εθνικής ασφάλειας» έχει εξοργίσει τους συμμάχους των ΗΠΑ , και ειδικά το Βερολίνο ενώ ξεκίνησε  έναν τρομερό εμπορικό πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, προσπάθησε να βρει ένα αισιόδοξο πρόσωπο μετά από δύο συναντήσεις με τον Τραμπ  μιλώντας για «πολύ ανοιχτή και άμεση συζήτηση» στο θέμα του εμπορίου και υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μια κρίσιμη πορεία, υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά» .

Η κρίση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων μελών της Ομάδας των G7, ειδικά των Γερμανών έκανε την εμφάνιση της νωρίς, όταν ο Τραμπ  ανέφερε ότι η Ρωσία μπορεί να επανενταχθεί στην ελίτ των χωρών της συνόδου μετά την απομάκρυνσή της από τη G8  λόγω της ένωσης με την Κριμαία.

Η πρόταση του Τραμπ όμως αντιμετωπίστηκε ως  περιττή λόγω μιας σειράς  άλλων πιεστικών ζητημάτων που έφεραν  Ουάσινγκτον και δυτικούς συμμάχους στην όρια της ανοικτής οικονομικής σύγκρουσης.
pentapostagma.gr  

2 σχόλια:

  1. Saarbrücker Zeitung: Το ΔΝΤ αποχωρεί οριστικα από το πρόγραμμα της ελλαδος.
    -----
    «Το ΔΝΤ αφήνει την Ευρώπη μόνη της», είναι ο τίτλος άρθρου της Saarbrücker Zeitung που αναφέρεται στη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.

    Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «παρά την υπόσχεση της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ και του πρώην υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ΔΝΤ θα αποχωρήσει πιθανότατα από το τρέχον και όπως φαίνεται τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της CDU/CSU για θέματα προϋπολογισμού Έκχαρντ Ρέμπεργκ, η Χριστιανική Ένωση δεν προτίθεται να επιμείνει στην οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ εάν το τίμημα είναι πολύ υψηλό.

    «Το ΔΝΤ θέλει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση όλων των δανείων που έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, πρόκειται για περίπου 10 δισ. ευρώ. Μελλοντικά θα τα επωμιστεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ESM. Συνολικά οι απαιτήσεις του ΔΝΤ όσον αφορά τις ελαφρύνσεις του χρέους ανέρχονται σε τριψήφιο ποσό δισ. Εάν επικρατήσει η γραμμή του ΔΝΤ, τότε φτάνουμε στο σημείο που εγώ λέω: μπορούμε και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα διάσωσης χωρίς το ΔΝΤ», είπε ο Ρέμπεργκ προς την Saarbrücker Zeitung.

    […] Η απόφαση για την τελευταία συμμετοχή του ΔΝΤ με 1,6 δισ. ευρώ δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστικά. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Διαφαίνεται όμως ήδη ότι το ΔΝΤ θα διαδραματίζει πλέον στην Ελλάδα απλώς συμβουλευτικό ρόλο. Η απόφαση αποχώρησης του Ταμείου έχει ουσιαστικά ληφθεί», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα.

    «’Βάση για πιθανή ελάφρυνση του χρέους αποτελεί η απόφαση του Eurogroup του Μαΐου του 2016’, λέει ο Ρέμπεργκ. ‘Εκεί παρουσιάζονται πιθανά βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Επί αυτής της βάσης διαπραγματεύονται στην παρούσα φάση οι εμπλεκόμενες πλευρές. Το εύρος της ελάφρυνσης πρέπει να είναι περιορισμένο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ευχάριστη οικονομική κατάσταση. Με πλεονάσματα σε δυο διαδοχικές χρονιές τα δημοσιονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα», σχολιάζει ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, παραπέμποντας στο γεγονός ότι από τα συνολικά 86 δισ. του τρίτου πακέτου έχουν εκταμιευτεί μέχρι στιγμής περίπου τα μισά.
    Πηγή: DW
    🔹️🔹️🔹️
    ☆ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕ(ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΝΤ) Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΥΡΩ.☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο μυστικό κρύβει η «Κιβωτός του Γαβριήλ» που έχουν οι Ρώσοι; (βίντεο)
    10/06/2018 - 14:01 | Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2018 - 14:25
    ------

    Αρκετοί, ίσως, θυμούνται την παράξενη επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου στην Ανταρκτική.

    Σε κάποιους φάνηκε ύποπτη.

    Ίσως, λοιπόν, τώρα μετά από τόσο καιρό μαθαίνουμε την αλήθεια εκείνης της επίσκεψης…!!!

    O πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πήγε στην Ανταρκτική για να επισκεφθεί την μόνη εκκλησία που διατηρείται στο Νότιο Πόλο για να μιλήσει με τους επιστήμονες που εργάζονται σε μια βάση και βέβαια για να κάνει τη βόλτα του με τους πιγκουίνους.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο προκαθήμενος της επισκέπτεται την Antarctique.

    Ο πατριάρχης Κύριλλος περιηγήθηκε με τους επιστήμονες που του μίλησαν για τους πιγκουίνους και τις συνήθειές τους.

    Ο Ρώσος πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο νησί του Βασιλιά -Γεωργίου. Δομημένη από ξύλο στην αρχή των ετών του 2000, είναι η μόνη εκκλησία που διατηρείται στην Ανταρκτική.

    Αυτή η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της επίσημης περιοδείας του πατριάρχη στη Λατινική Αμερική. RT 18.2.16


    Εκπληκτική έκθεση του ρωσικού υπουργείου άμυνας..

    ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ»!

    Σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου άμυνας, ο Πατριάρχης Κύριλλος μετέβη στην Ανταρκτική, όπου τέλεσε «ειδικό αρχαίο τελετουργικό» διαβάζοντας ένα αρχαίο μυστικό κείμενο, για να εξευμενίσει τις «άγριες διαθέσεις» της «Κιβωτού»!

    Ως γνωστόν η «Κιβωτός του Γαβριήλ» ανευρέθη κάτω από ένα από τα μεγαλύτερα Τζαμιά της Σαουδικής Αραβίας και προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων που επεχείρησαν να την παραβιάσουν και που βρίσκονταν κοντά της. Οι Σαουδάραβες την εμπιστεύτηκαν στους Ρώσους, όπου μετέβη εκεί ολόκληρη μοίρα του ρωσικού στόλου, την παρέλαβε και την μετέφερε στην Ανταρκτική.

    Από τις 6 Δεκεμβρίου 2015 οπότε ανακοινώθηκε ότι η «Κιβωτός του Γαβριήλ» μεταφέρεται από το ρωσικό ναυτικό στην Ανταρκτική, συνέβησαν ενδιαφέροντα πράγματα. Για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια, συναντήθηκαν ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κούβα, για να συζητήσουν το θέμα της «Κιβωτού»!!!
    🔹️🔹️🔹️
    ☆ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ..☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή