Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Όταν ανακαλύφθηκε η βυθισμένη πόλη που ένωνε την Αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο! - Απίστευτες φωτογραφίες!

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία 
κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
 

Το λιμάνι Θώνις – Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια 
«Αλεξάνδρεια 
πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του
 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα
 ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.

 
 
Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και 
Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο 
αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων
 ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.

 
Μέχρι το 2013 είχαν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 
άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη 
φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές
 γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη 
σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.



pentapostagma
 
 

2 σχόλια:

  1. Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς μας πληροφορούν ότι στην Αλεξάνδρεια (στο προάστιο Θώνις) υπήρχε ο Μέγας ναός του Ηρακλέους στον οποίο κατέφυγε ο Πάρις και με το χρυσό άγαλμα (είδωλο) της Ελένης και τα χρήματα του ναού όταν "άναξ του κόσμου" ήταν ο Πρωτεύς. Άρα ο Ηρακλής ήταν πολύ προγενέστερος του Πρωτέως.
    Ο Πρωτέας δεν ήταν Αιγύπτιος, αλλιώς δεν θα έδινε ελληνικά ονόματα στα παιδιά του.Πολύ-γονος και Τηλέ-γονος.....και στα δύο το δεύτερο συνθετικό έχει σχέση με τον γόνο....την γενεά ...το πρώτο μας δηλώνει μια μεγάλη γενιά,πολυπληθής,και το δεύτερο μια γενιά που εξαπλώθηκε μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Απολλώνιος Τυανεύς ορκιζόταν μόνο στον Ηρακλή και σπάνια σε κάποιον άλλο θεό. Θεωρεί όμως τον εαυτόν του ένα νέο Πρωτέα.Έχουμε λοιπόν μέχρι εδώ μερικά καλά στοιχεία. Ηρακλή, Ηράκλειο, Μέγας ναός του Ηρακλέους στην Θώνιν(Ηράκλειον), η οποία έχει καταγραφεί ως Θαουάνα από τους Αιγυπτίους και μέσα σε αυτόν τον χώρο ένα Πρωταγωνιστή. Τον Πρωτέα, ο οποίος πηγαίνει από την Θώνιν δίπλα στο ανάκτορό του στην νήσο Φάρο με το άρμα του μέσα σε μισή ώρα.Το καλοκαίρι έμπαινε και στο υπόγειο μετρό από την Θώνιν και εξπρές έβγαινε στην Αμφίπολη για να ρίζει και καμιά ματιά στις δουλειές του.
    Πάμε τώρα και στο τελευταίο. Τα Τύανα, της Καππαδοκίας αναφέρονται και αυτά ως Θαουάνα. Ο Ξενοφών τα καταγράφει ως Θόανα.Μπέρδεμα, του Φιλόστρατου, ή άγνοιά του για το τι ήταν τα Τύανα, ή Θαουάνα; Μην ξεχνάμε ότι η ιστορία ξαναγράφτηκε από θρύλους σχεδόν 300 χρόνια αργότερα.Πρώτα όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι τι σημαίνει Θαουάνα, ή Θόανα, ή Τύανα, ή αν θες και Θώνι ή Θώνες ή Τοούνες, για τους λαούς της Νότιας Μεσογείου και μετά να κάνουμε το μεγάλο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή