Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Νέα Υόρκη: Η φυλή των Καλάς, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαδήλωσε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας!



Οι φωτογραφίες από την διαδήλωση της φυλής των Καλάς στη Νέα Υόρκη, υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, από σήμερα πρέπει να γίνουν σημαία στο υπουργείο Εξωτερικών και στους διεθνείς οργανισμούς, για να συνειδητοποιήσει η παγκόσμια κοινότητα ότι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου αισθάνονται και είναι Έλληνες, οπότε και η Μακεδονία είναι μια και ελληνική κι ας υπογράψουν οι εθνοπροδότες όσες «Συμφωνίες των Πρεσπών» επιθυμούν! Για τους μη γνωρίζοντες, οι Καλάς, είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί δική της γλώσσα. Ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στις 5.000 και παραδόξως, διαφέρει από τις γειτονικές φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά, αφού οι Καλάς είναι πολυθεϊστές εν μέσω τεραστίου μουσουλμανικού πληθυσμού. Την διαφοροποίηση αυτή οι ίδιοι οι Καλάς την αποδίδουν στο γεγονός ότι έχουν ελληνική καταγωγή, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η γλώσσα τους, ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως, παρουσιάζει στοιχεία από τα Περσικά, τα Σανσκριτικά και τα Ελληνικά, με λέξεις στις οποίες κάποιοι γλωσσολόγοι εντοπίζουν κοινές ρίζες με τις ελληνικές. ΝΟΜ είναι το όνομα. ΠΑΡΕΙΜ, από το αρχαίο πάρειμι, σημαίνει πορεύομαι, διαβαίνω. «Δεν υπάρχει ούτε μια νομάδα, ούτε μια απλή χωριάτισσα της Ινδίας που να μην γνωρίζει το μύθο του Σικάντα Ράζαμ, του Μεγάλου Αλεξάνδρου» έλεγε ο Γιώργος Αλεξάνδρου, ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου «Καλάς: οι Έλληνες των Ιμαλαΐων», ο οποίος έχει επισκεφτεί τις περιοχές που ζει η εν λόγω φυλή.

«Όταν έλεγες ότι είσαι Έλληνας, από την συμπεριφορά τους αντιλαμβανόσουν πως οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονταν να σας συνδέει μια κοινή καταγωγή αίματος» συμπλήρωνε, ενώ χαρακτήριζε εντυπωσιακά και τα στοιχεία που εντοπίζει κανείς στην προφορική παράδοση ή στα αρχαία μνημεία, τα οποία σχετίζονται με κάποιον τρόπο με τον Μέγα Αλέξανδρο και την εκστρατεία του. «Οι Καλάς είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι μια χρονοκάψουλα που διασώζει στοιχεία αρχαίας ελληνικής θρησκευτικότητας και μάλιστα ανόθευτα» αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο κ. Αλεξάνδρου, κατόπιν δημοσίευσης σχετικής μελέτης για την θρησκεία και την κοσμοθέαση των Καλάς. Σε αυτήν κατέγραφε την σχέση που παρουσίαζε η θρησκεία τους με την αρχαία μητριαρχική θρησκεία της εποχής του Διονύσου ή της νεολιθικής εποχής που συνδέεται με τον αρχαίο ελληνικό Δωδεκάθεο και με τον ενοθεϊσμό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι προήλθαν από την πρόσμειξη των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου με ντόπια φύλα, προερχόμενα κι αυτά από το Αιγαίο. Εκτός από τον Γιώργο Αλεξάνδρου κι ένας άλλος Έλληνας εκπαιδευτικός και ακτιβιστής, ο οποίος απασχόλησε την παγκόσμια κοινότητα όταν απήχθη για 7 μήνες από τους Ταλιμπάν, γνώρισε την φυλή των Καλάς από κοντά και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να μας την συστήσει.

Η αφορμή για την επαφή του με τους Καλάς δόθηκε σε κάποιο από τα ταξίδια του στην Ασία, όταν ένας αμερικανός του σύστησε να επισκεφτεί τον παράδεισο τον ορειβατών, το βόρειο Πακιστάν. «Πριν τον συναντήσω δεν είχα σκοπό να επισκεφτώ το Πακιστάν. Την πρώτη φορά όμως που έφτασα, το πολιτισμικό σοκ ήταν μεγάλο. Στα μουσεία του Ισλαμαμπάντ και άλλων μεγάλων πόλεων υπήρχαν ελληνικές επιγραφές και νομίσματα, χρυσά και αργυρά, με ονόματα όπως Πανταλέων, Καλλιόπη, Ευκρατίδης, Δημήτριος. Εντυπωσιάστηκα γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ιδέα πότε οι βασιλείς αυτοί βασίλεψαν σε μέρη όπως το Ιράν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, το Κιρκιστάν αφού στα βιβλία της ιστορίας μας, δεν υπάρχει ούτε μια σελίδα αφιερωμένη στην ιστορία των διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου. Σε ένα από αυτά τα μουσεία, ένας Πακιστανός ξεναγός μου σύστησε τον όρθιο βούδα με τον αρχαϊκό χιτώνα, τον greekstyle βούδα. Όταν μάλιστα άκουσε την εθνικότητά μου αυτός και πολλοί άλλοι που συνάντησα σε αυτά τα πρώτα ταξίδια με συμβούλευαν να κατευθυνθώ προς το βορρά, στις χαράδρες των βουνών, για να συναντήσω τους συγγενείς μου» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον θρύλο τους, όπως υπογραμμίζει ο κ. Λερούνης, όταν ο μεγάλος βασιλιάς έφυγε για νέες κατακτήσεις στην Ανατολή, άφησε πίσω στα βουνά του Πακιστάν πολλούς στρατιώτες του λέγοντάς τους να περιμένουν την μέρα που θα γυρίσει χωρίς να αλλάξουν θρησκεία, γλώσσα, κουλτούρα, συνήθειες και ζωή. Τα παιδιά των πολεμιστών αυτών 23 αιώνες μετά περιμένουν ακόμα να έρθει ο Σικάτρα, για να γυρίσουν μαζί του πίσω στα αδέρφια τους, στην πατρίδα. Αλήθεια, εμείς στην Ελλάδα με ποιο δικαίωμα ξεπουλάμε την ιστορία μας;

Μάχη Γραικού


πηγή


1 σχόλιο:

  1. Ο Βασιλεύς έχει επιστρέψει και τους προφυλαττει , ευρίσκεται άνωθεν αυτών ,είναι ο Κυβερνήτης του μητρικού σκαφους Πήγασος ,φορά μπλε στολή φόρμα και αριστερά αυτής φέρει 3 αστέρια ,ενδεικτικό του βαθμού του,εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του ,το σκάφος έχει εντολές ,ότι ρυπαρό γένος εξέρχεται εκ της χθόνος ,το εξολοθρευει και αυτά εξέρχονται με ανθρώπινη μορφή....Ο Βασιλεύς είναι εδώ , ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος ; ζει και βασιλευει .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή