Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Η τυραννία των νεοπλατωνικών ιερέων της ψηφιοποίησης του ανθρώπου δεν θα περάσει.

της Χρυσούλας Μπουκουβάλα

Σχόλιο Διόδοτου: Είναι από αυτά τα άρθρα που τα ρουφάς και θέλεις κι άλλο.  O τρόπος γραφής του αποτελεί.. ελιξήριο αφοβίας. Σε έναν πλανήτη, που οι σκοτεινοί εξουσιαστές, όντας λίγοι και ηθικά μικροί απέναντι στην ανθρωπότητα, κρύβονταν σε πολυτελή σκοτάδια και μάς εξαπατούσαν ως τώρα με μαγεία και -ισμούς, ετοίμασαν εντωμεταξύ τον επόμενο τρόπο ελέγχου μας, μέσω θαυμαστής νέας τεχνολογίας. Με σημείο εκκίνησης έναν ψευτο-ιό, ετοιμάζονται να την εφαρμόσουν πάνω μας. Όλα όμως δείχνουν ότι θα την βάλουν στο απευθυσμένο τους. Έκαναν τη γκάφα να μάς δώσουν το διαδίκτυο. Τώρα και να μάς το πάρουν, είναι αργά γι αυτούς...


 

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. ΕΧΟΥΝ ΞΩΦΛΗΣΕΙ.  

Τα μισανθρωπικά σκοτεινά ιερατεία που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα επί 500 χρόνια, θα ενεργοποιήσουν σύντομα τα επόμενα “ηλεκτροσόκ” εναντίον των λαών, αλλά θα συντριβούν παταγωδώς.

Οι ελεύθεροι στοχαστές και οι επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο που καταγγέλουν τις παρανομίες που επιχειρούνται ώστε το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech να ληφθεί βεβιασμένα και μαζικά, πολλαπλασιάζονται συνεχώς. 

Ωστόσο, οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκινούν σύντομα. 

Χωρίς να έχουν ακόμα δημοσιευτεί Peer Reviews (αυτό που λέμε στα ελληνικά Ομότιμες Αναθεωρήσεις, δηλαδή ανεξάρτητοι έλεγχοι από εξωτερικούς, επιστημονικούς οργανισμούς), που θα επιβεβαιώνουν όσα ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει η παρασκευάστρια εταιρεία.

Πώς πήρε λοιπόν άδεια το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech στη Μεγάλη Βρετανία; 

Πήρε διότι η Μεγ. Βρετανία, λόγω Brexit, δεν δεσμεύεται πλέον από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των εμβολίων που της υποβάλλονται προς έγκριση.

Πήρε διότι ο Σερ Πάτρικ Βάλανς (Sir Patrick Vallance), υπεύθυνος του εκεί εθνικού οργανισμού υγείας, -όλως τυχαίως πρώην πρόεδρος της Glaxo Smith Kline- κατέχει μετοχές αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών στερλινών στην εν λόγω εταιρεία από την εποχή που ήταν πρόεδρός της, κάτι που η βρετανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι …αγνοούσε όταν τον διόρισε αρχηγό της επιστημονικής ομάδας για την πανδημία της Covid-19. 

Η Glaxo Smith Kline συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια για την Covid-19 παγκοσμίως, και έχει κι αυτή συμφωνήσει με τη βρετανική κυβέρνηση να παραδώσει μερικά εκατομμύρια όταν θα τα έχει έτοιμα.

https://www.standard.co.uk/.../patrick-vallance-vaccine...  

Πώς να μην επιμένει λοιπόν ο Σερ Βάλανς ότι μόνο ο μαζικός εμβολιασμός είναι η λύση, όπως τσιρίζουν και άλλοι “επιστημονικοί σύμβουλοι” στην Ελλάδα και οι πόρνες της καθεστωτικής δημοσιογραφίας; 

Κανείς τους δεν αναφέρει ποτέ τη λέξη ΦΑΡΜΑΚΑ, λες και δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση μιας νόσου, που σε τελευταία ανάλυση είναι από τις ελάχιστα θανατηφόρες. 

Δίχως λοιπόν να υπάρχει επαλήθευση των όσων ισχυρίζεται η Pfizer, αρκετοί άνθρωποι που είτε φοβούνται υπερβολικά, είτε είναι διανοητικώς ανεπαρκείς και δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, θα πάνε να εμβολιαστούν.

Ποιος διασφαλίζει όμως τους εμβολιαζόμενους κάθε χώρας; 

Mα κανείς φυσικά. Μ’ άλλα λόγια, πρώτα θα γίνει μαζικά το εμβόλιο και μετά θα φανεί ποιος θα πάθει τι, και πότε. Συνεπώς, όσοι το κάνουν θα χρησιμοποιηθούν ως δωρεάν πειραματόζωα.

Από πού θα αποζημιωθούν αν υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες ή ακόμα και θάνατος, εφόσον οι φαρμακευτικές έχουν απαλλαχθεί από κάθε ευθύνη;

Μα από τα κράτη, όταν και εφόσον ο ίδιος ο παθών, αν επιζήσει, ή οι συγγενείς του, αν πεθάνει, καταφέρουν να αποδείξουν πως ο άνθρωπός τους πέθανε από το εν λόγω εμβόλιο.

Και εννοείται ότι όπως συνέβη στο παρελθόν όπου τα εμβόλια των φαρμακευτικών δημιούργησαν πολλά θύματα (π.χ. στη Νιγηρία και στην Ινδία), το λογαριασμό των αποζημιώσεων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι, δηλαδή εσείς κι εγώ. 

Τι συμπέρασμα βγάζει κάθε λογικός άνθρωπος από όλα τα παραπάνω; 

1ον, ότι είναι κολοσσιαία τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται εις βάρος των λαών.

2ον, ότι ο χαρακτηρισμός “εμβόλιο” είναι παραπλανητικός, παράνομος και καταχρηστικός. Ο ακριβής όρος είναι γενετική τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, που επιχειρείται χωρίς οργανωμένη ενημέρωση κινδύνων για τον ανυποψίαστο πληθυσμό. Τα δε αποτελέσματά της θα καταγραφούν λεπτομερώς και θα χρησιμοποιηθούν για την επόμενη φάση του σχεδίου επίθεσης κατά των λαών. 

3ον, ότι όλα αυτά έχουν στόχο μια δικτατορικού τύπου βίαιη “αλλαγή καθεστώτος” (regime change) που στοχεύει στη μαζική τρομοκρατία, τον θάνατο πολλών ανθρώπων και τη καταστροφή της οικονομίας της Δύσης, πιθανότατα εις όφελος της Κίνας.

4ον, ότι όλα αυτά συμβαίνουν εξ αιτίας της ανοχής των κρατικών δικαστικών λειτουργών που σιωπούν απέναντι σε φρικώδη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. 

Ωστόσο, όλα αυτά τα αποτρόπαια που επιχειρούνται δεν θα πετύχουν τελικά. 

Και τούτο διότι οι “πεφωτισμένες ιεραρχίες” την πάτησαν με το διαδίκτυο. 

Μεγάλοι μάγιστροι, Κρανίο και Οστά, περιστύλια, κραταιοί διδάσκαλοι, διεθνείς τραπεζίτες, καμπαλιστικά και ερμητικά ιερατεία των συγκοινωνούντων δοχείων της σκιώδους κυβέρνησης, ο πλανήτης ολόκληρος σας έχει πάρει χαμπάρι. 

Πρέπει να γίνετε πιο ωμοί. Εδώ και τώρα. Είστε λίγοι, ενώ όσοι συνάνθρωποί μας συνέρχονται από τη πλάνη τους παγκοσμίως, είναι δισεκατομμύρια. 

Δεν προλαβαίνετε πια.

Εμπρός λοιπόν: βάλτε σε χρήση τη δεύτερη φάση του πολέμου σας: ρίξτε το ίντερνετ εδώ και τώρα, να τελειώνουμε με σας μια καλή. 

Κάντε πράξη άμεσα τη προσομοίωση Cyber Polygon. https://www.youtube.com/watch?v=msYb8Pk_unk

Χακάρετε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών, των δημόσιων νοσοκομείων, της ηλεκτρικής ενέργειας, της ύδρευσης, των χερσαίων, εναέριων και θαλασσίων μεταφορών, τα cloud όσων επιχειρήσεων δεν είναι “δικές” σας, ώστε να χάσουν τα αρχεία τους, και το πόπολο ό,τι έχει αποθηκεύσει εκεί.

Βγείτε μετά και πείτε ότι όλα αυτά τα έκαναν εγκληματικές ομάδες διεθνών χάκερ, κατά προτίμηση …Ιρανών. 

Μετά από το πανδαιμόνιο που θα προκαλέσετε, ο κόσμος θα αφηνιάσει από οργή, και πάλι θα ξεμπροστιαστείτε γιατί σας έχει πάρει είδηση πια και γιατί θα έχετε προκαλέσει ακόμα περισσότερους νεκρούς, και κυρίως παιδιά.

Η διαστροφή σας είναι γνωστό ότι ποτέ δεν γνώριζε όρια. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από εσάς.

Tι άλλο έχετε μηχανευτεί; Μα ναι! Αφού η “δική” σας Google και περισσότερο οι Κινέζοι φίλοι σας πετύχατε τη κβαντική υπεροχή https://www.sciencenews.org/.../new-light-based-quantum... και έχετε και όπλα ηλεκτρομαγνητικών παλμών, τι περιμένετε;

Προκαλέστε τεχνητά τσουνάμι, στείλτε μερικά εκατομμύρια “κλιματικούς πρόσφυγες” στην Eυρώπη -γιατί αυτή σας ενοχλεί περισσότερο απ’ όλη τη Δύση- που θα είναι όλοι μουσουλμάνοι, και γεμίστε τη με στρατόπεδα αιτούντων άσυλο.

Εμπρός λοιπόν, κατεβάστε ιδιωτικούς μισθοφορικούς στρατούς στους δρόμους και στήστε παντού καταυλισμούς μουσουλμάνων. 

Πως είπατε; Ακόμα δεν είδαμε τίποτε; 

Μα φυσικά! Περιμένουμε κάτι πιο “μεγάλο”, κάτι πιο φανφαρόνικο όπως οι μπούρδες που γράφετε στα βιβλία σας για τη παγκοσμιοποίηση και τον μετανθρωπισμό που τα κατά τόπους τσιράκια σας παπαγαλίζουν δίχως να καταλαβαίνουν τι θέλετε να πείτε οι “ποιητές¨.

Τι; Πως; Δεν φανταζόμαστε καν οι ψωραλέοι τι μας περιμένει; Ελάτε τώρα, 500 χρόνια τα ίδια κάνετε. Έχετε γίνει προβλέψιμοι.

Εμπρός λοιπόν, ανοικοδομείστε και τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα, εμφανείστε εσπευσμένα τον Αντίχριστο, προβάλλετε τον θεοσοφικό Μεσσία - άβαταρ της Lucis Trust στον ουρανό ή εξωγήινους να κατεβαίνουν με διαστημόπλοια. 

Ό,τι και να κάνετε θα χάσετε. Γιατί αυτό που δεν έχετε καταλάβει, είναι τι σας περιμένει. 

Χρυσούλα Μπουκουβάλα

9.12.2020

https://www.sciencenews.org/article/new-light-based-quantum-computer-jiuzhang-supremacy?fbclid=IwAR3MbV0TR_Vwmlea7mZ_Ucc9ZutX3Xd6ABVeWRHhhPIEd3QKO9DCA0xAS5k

  

70 σχόλια:

  1. ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ ΑΡΘΡΟ !!
    Η κυρία αυτή (Χρυσούλα Μπουκουβάλα) είναι πολύ προχωρημένη και έχει σελίδα στο φέισμπουκ και δικό της πολύ αξιόλογο σάιτ (https://aperopia.fr/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟ ΚΑΜΠΑΛΟ ΜΑΦΙΑΣ.
    ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΎΜΕΡΑΝΓΚ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΦΘΑΣΕ .
    ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗ.
    Η ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    ΑΜΦΙΒΆΛΛΕΤΕ ;
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ.
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σχέση έχει ο νεοπλατωνισμός με τον καμπαλισμο; Τι σχεση έχει ο Πλάτωνας με το ταλμούδ, την πεντάτευχο και το τάγμα της χρυσής αυγής του Άλιστερ Κρόουλι; Η Ελληνική διανόηση πρεσβεύει την ανύψωση του ανθρωπίνου όντος κι όχι την καταβαράθρωσή του. Αν δανείστηκαν κάποια στοιχεία ελληνικά για να ωραιοποιήσουν τις άθλιες καμπαλιστικές, μιαρές απόψεις τους, και τα χρησιμοποίησαν για δόλιους σκοπούς θα στιγματίσουμε την Ελληνική διανόηση; Αυτά πρεσβεύει ο Νεοπλατωνισμός κυρά μου;;;;;Ποιός τολμά να χαρακτηρίσει τις διδασκαλίες του Πλάτωνα και κατ επέκταση των νεοπλατωνικών απάνθρωπες;
    Είναι ντροπή και αίσχος να χαρακτηρίζονται οι νεοπλατωνιστές, παγκοσμιοποιητές.

    Οι υπολογιστές φτιάχτηκαν απ την άλγεβρα του Boole, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Α=Β=Γ. Το Θείο συλλογιστικό σχήμα που η χρήση του κάνει θαύματα και αφυπνήζει το παθητικό Νου, οπως αυτός συντονιστεί με τον Ενεργητικό Νου.
    Η ενέργεια δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Η δόλια χρήση της είναι αυτή που καταστρέφει. Ο χρήστης κάνει την ζημιά. Αν βάλουμε το δάχτυλο στην πριζα θα μας τινάξει το ρεύμα. Αν βάλουμε το φις του στερεωφονικού, θα ακουσουμε κλασική μουσική στα 432hz. Το ρεύμα φταίει;
    Με την ημιμάθεια και τις απιστευτες γνώσεις που προσφερει ο κυβερνοχώρος, το παίζουμε πανεπιστήμονες.
    Ποιά είναι η κυρά Μπουκουβάλα που κρίνει τον πλατωνισμό; Με γραφικές τέχνες δεν αναλύεις Πλάτωνα. Άντε η κάθε πλύστρα που θα κάνει και φιλοσοφική ανάλυση. Ας πάει να τραβήξει κανένα ψυγείο σπίτι της να φυγει από πίσω η μάκα και οι κατσαρίδες και μετά να ασχοληθεί με αρχαία Ελληνική γραμματεία, η πλυστρα. Τσατίστηκα πρωί πρωί, κάθε φλώρα διαβαζει πεντε αραδες και νομιζει οτι έπιασε τον πάπα απ τα ....ημιμαθή, ναρκισσιστικά ζωντανά.



    Από ΕΚΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκάτη μου,

      ψυχραιμία. Συμφωνώ μαζί σου, αλλά όντως οι ίδιοι οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους νεοπλατωνιστές. Και με αυτή την έννοια πιστεύω ότι χρησιμοποίησε την ονομασία αυτή η Μπουκουβάλα. Από πού όμως ξεκίνησε αυτή η ταύτιση των σκοτεινών με τον Πλάτωνα; Μα από την πλευρά ενός μέρους της διανόησης, η οποία ανέκαθεν ήθελε τον Πλάτωνα, όχι απλώς εμπνευστή του "Σπηλαίου", αλλά και δημιουργό του, δηλαδή συστημικό. Εξ ου και η έκφραση για τον Πλάτωνα, "Σκοτεινός Φιλόσοφος". Η Μπουκουβάλα μπορεί να έχει πραγματικά αντινεοταξικές απόψεις και να αγωνίζεται πραγματικά. Αυτό εξάλλου εισπράττουμε αρκετό καιρό τώρα από τις δημοσιεύσεις της. Τυχαίνει όμως μάλλον να ενστερνίζεται το σκεπτικό αυτό για τον Πλάτωνα, το οποίο είναι κραταιό, ακόμα περισσότερο στις μέρες μας, από ότι παλιότερα.
      Το θέμα χρίζει ενδελεχούς ανάλυσης. Επ'ουδενί τρόπο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία επιγραμματική απάντηση προς εσένα από την πλευρά μου. Υπάρχει βέβαια στο διαδίκτυο σχετική αρθρογραφία, ο κύριος Διονύσης Κλαδάς ή ο Εργοδότης, σίγουρα θα μπορούσαν να καταθέσουν σημαντικότερα ακόμα στοιχεία επ'αυτού.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη που μιλά για όλα αυτά;;;
      ΔΠ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή ΔΠ,

      στον τίτλο. Γιατί αυτός είναι ο αρχικός τίτλος του άρθρου της Μπουκουβάλα στο facebook.

      Διαγραφή
    4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
      ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΣΩΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ (deconstruction) ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ. ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ (you cannot build something out of nothing).

      Διαγραφή
    5. Άδικη και άκυρη η κριτική σου. Η Μπουκουβάλα ξέρει τί της γίνεται σε αντίθεση με εσένα. Άνοιξε κανένα βιβλίο να δεις τις σκοτεινές διαδρομές του νεοπλατωνισμού στην Αναγέννηση με Φιτσίνο και Μέδικους και τις απαρχές της Καμπάλα. Διάβασε τι γινόταν στην μετα-"ελληνιστική" (κακός ο όρος) εποχή με τη διαστρέβλωση του πλατωνισμού από τους "μάγους" του νεοπλατωνισμού. Κατηγορείς τη Μπουκουβάλα, αλλά καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα με αυτή: ο Νεοπλατωνισμός είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ του πλατωνισμού.

      Διαγραφή
  4. Το διαδίκτυο δεν το έδωσαν αυτοί, είναι δημιούργημα της ανθρωπότητας, το πρώτο συλλογικό έργο της. Χωρίς το open source και την δωρεάν προσφορά εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων το διαδίκτυο δεν θα υπήρχε. Η ανθρωπότητα ανέπτυξε νευρικό σύστημα και οδεύει προς το συλλογικό υπερ-ον. Αυτοί απλά προσπαθούν να το ελέγξουν και να αποτρέψουν την άμεση δημοκρατία, που είναι πλέον εφικτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👍
      Από ό,τι όμως έχω ακούσει στην προηγούμενη δεκαετία, λέγεται ότι ξεκίνησε ως εργαλείο-μέσο επικοινωνίας της CIA ή του ΝΑΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Το διαδίκτυο δημιουργήθηκε (στη πρώτη του μορφή) από τον Αμερικάνικο Στρατό.

      Διαγραφή
  5. Και μερικά σχετικά:

    Η Κίνα έλυσε το ενεργειακό πρόβλημα.

    China turns on nuclear-powered 'artificial sun'

    Η Ιβερμικτίνη, φάρμακο που θεωρείται θαύμα και για το οποίο έχει δωθεί Νόμπελ, είναι ότι πιο αποτελεσματικό στον COVID, θεραπεία και πρόληψη. Γιατροί προβαίνουν σε συνεντεύξεις τύπου και εκλιπαρούν κυβερνήσεις να δώσουν βάση και στα φάρμακα, όχι μόνο στα εμβόλια. Στην Ελλάδα δεν βρήκα το φάρμακο, βρήκα όμως γενόσημα στην Ινδία, κόστος θεραπείας €1 (ένα ευρώ). Πιθανόν χρήσιμη για την επόμενη επίθεσή τους, αν προλάβουν.

    Ivermectin May Defeat Covid-19

    Proven Drug That is Now Saving Thousands of Lives Should Be Approved to Prevent/Cure COVID-19 Instead of Unproven Vaccines

    Χτεσινό William Engdahl, κορωνο-σκάνδαλο στη Γερμανία, οι ομότιμες αναθεωρήσεις για τη "μελέτη" για το "τεστ" PCR ολοκληρώθηκαν σε μια μέρα και την επόμενη η μελέτη είχε δημοσιευθεί, και άλλα πολλά.

    Coronavirus Scandal Breaking in Merkel’s Germany

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. `Δεν ανεβάζετε το σχολιό μου για να μην θιχτεί η πολυγραφής πανεπιστημιακού επιπέδου μορφώσεως και κύρους κυρία που αρθρογραφεί και μας παραπέμπει με τον τίτλο της στο ψευδές γεγονός πως ο Πλάτων και αργότερα οι νεοπλατωνικοί Πορφύριος, Πλωτίνος και Ιάμβλιχος ταυτίζονται με την NWO!!!
    Είναι ντροπή να αφήνεται ως Έλλην έναν τέτοιο τίτλο άκριτα και αναπόδεικτα και μόνο εκ του πονηρού γίνεται αυτό, για την στρέβλωση της αρχαιοελληνικής γραμματείας και την δημιουργία εντυπώσεων.
    Καθίστε λοιπόν μεταξύ σας να ομφαλοσκοπείτε και να ανακυκλώνεστε σε 2-3 site μεταξύ σας, για το ποιός θα ενημερώσει κι εκπαιδεύσει το πλήθος καλύτερα ασκώντας μυωπική, άνευ διορθωτικών φακών, διόραση. Με απογοητεύσατε. Δεν έχει νόημα πλέον η δημοσίευση ή μη των σχολίων μου.
    Αν έγραφα διάφορα γραφικά τύπου σκοτώστε τους, δεν θα περάσει, πες τα Θεάρα μου, θα ήμουν υπάκουο αρνάκι.
    Δεν φταίει όμως η μανταμίτσα ούτε εσείς. Εγώ φταίω για τις λανθασμένες επιλογές ενημέρωσής μου. Ας πρόσεχα.
    Χαιρετώ
    ΕΚΑΤΗ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Εκάτη,

      δεν έχουμε υπαλλήλους να κάθονται μπροστά σε υπολογιστές να αναρτούν αμέσως σχόλια. Κι έχουμε και τις πρωινές εργασίες μας. Αδίκως λοιπόν βιαστήκατε να συμπεράνετε ότι λογοκρίθηκε το σχόλιό σας. Αναρτήθηκε πριν από 15 περίπου και σάς απάντησα κιόλας.

      Ίσως πρέπει να αλλάξετε τελικά nick name, όπως σάς είχε πει και κάποιος σχολιαστής μας πριν από λίγο καιρό, γιατί σάς κάνει κακό. Η Εκάτη μπορεί να έχει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδιότητες όπως είχατε επισημάνει. Ωχριούν όμως μπροστά στις αρνητικές, φιλοσοφικά και πολιτικά στο βάθος της Ιστορίας.

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάμε τον Πρόκλο...
      πολυγραφότατος...
      ( Αναλυτής της κατανόησης των Πλατωνικών διαλόγων )

      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
  7. Με τα περισσότερα σημεία του κειμένου μπορώ άνετα να συμφωνήσω (ενώ με κάποια άλλα ως ιδιοκτήτης καράφλας δεν έχω μαλλιά για να τραβάω). Όμως ένα λειτουργικό κείμενο δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται μόνον από συρραφή επί μέρους ορθών σημείων. Σε τελευταία ανάλυση, ένα κείμενο αποτελεί μια νοητική δοκό, η οποία καταπονείται μεταξύ δυο σημείων στήριξης, δηλαδή τον πρόλογο και τον επίλογο. Ο μεν πρόλογος διέπει την εισαγωγή στο νόημα, ο δε επίλογος συνοψίζει το επιμύθιο, δηλαδή το δίδαγμα του κειμένου. Στο παρόν κείμενο αναφέρει ο τίτλος του κειμένου της κυρίας Μπουκουβάλα: "Η τυραννία των νεοπλατωνικών ιερέων της ψηφιοποίησης του ανθρώπου δεν θα περάσει". Και στον επίλογο γράφει: "Εμπρός λοιπόν, ανοικοδομείστε και τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα, εμφανείστε εσπευσμένα τον Αντίχριστο, προβάλλετε τον θεοσοφικό Μεσσία - άβαταρ της Lucis Trust στον ουρανό ή εξωγήινους να κατεβαίνουν με διαστημόπλοια". Και αναρωτιέμαι, γαμώ το φελέκι μου: Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πλάτων και οι Νεοπλατωνικοί με τον κάθε αντιχρηστάκη, την θεος-οφία και και την κάθε Luci, ως λουσιφεριανή κοπριά; Δεν ρωτάω τι "μελέτησαν", ρωτάω μόνον τι "διάβασαν" από Πλάτωνα και Νεοπλατωνικούς, ώστε να επιτρέπουν στον εαυτό τους να καταθέτουν τέτοιου είδους ανπσιουργήματα στον δημόσιο διάλογο;

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο αφορά τον σύνδεσμο μετά το τέλος του κειμένου σχετικά με τον υπερυπολογιστή της google και των κινέζων κρετίνων: Είναι μακράν νυχτωμένος, όποιος νομίζει, ότι σημαντικό στοιχείο της όποιας νοημοσύνης είναι η ταχύτητα. Οι αριθμομηχανές δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο, από το να υπολογίζουν δεδομένα, που εισάγουν σε αυτές άνθρωποι. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΠΟΣΟΤΙΚΟ. Ο καλός Σαμαρίτης δεν μπορούσε να τρέξει γρηγορότερα από τον οποιονδήποτε ΔΡΟΜέα, πρόστρεχε όμως αμέσως να ΣΥΝδράμει, όποτε τον καλούσε η μεγάλη ανάγκη τον συνανθρώπου του και κοινωνικού συνόλου. Στην διάνυση του όποιου δρόμου αποφασιστικό ρόλο έχει η ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ, και όχι τα δκαεξαβάλβιδα. Γι αυτόν τον λόγο τόνισε ο ο πλάτων, ότι "Η ΓΝΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ". Αυτά είναι προφανώς "ψιλά" γράμματα, για την ιδιοκτήτρια του "πρώτου" ελληνικού ιστολογίου για τον μετανθρωπισμό. Ο Πλάτων δεν διέθετε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ούτε άλλου είδους αριθμομηχανές. Περίγραψε όμως με ακρίβεια τα πεδία πληροφορίας της κβαντικής φυσικής χιλιάδες χρόνια πριν τον Rupert Sheldrake, ο οποίος είχε όλη την σύγχρονη τεχνολογία στην διάθεσή του. Πριν αναφερθώ στο εν τέλει γνωσιολογικό υπόβαθρο της κυρίας Μπουκουβάλα, ως στοιχειώδη προϋπόθεση να χειρισθεί το ζήτημα που μεγαλοστόμως αξιεί, θα την κρίνω (και επί του προκειμένου θα διαφωνήσω με τον καλό φίλο Κώστα, που συνιστά ψυχραιμία, διότι σε τέτοιου είδους φιλάρεσκα ανουσιουργήματα αρμόζει μόνον το ματσούκι της κριτικής) βάσει της ιδιότητος, την οποία ωεπικαλείται ως graphic designer. Δεν έχει ακούσει κάτι στοιχειώδες η εν λόγω κυρία, κατά την διάρκεια της γραφιστικής της ενασχολήσεως περί αισθητικής; Δεν κατανοεί, ότι όσοι ισχυρίζονται ότι είναι οι "πρώτοι" ηχούν ως κενά δοχεία; Κάποιος, εάν έχει κατανοήσει και γνωρίζει πέντε πράγματα, εκδηλώνει ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, διότι έχει επίγνωση, ότι όσα κι αν γνωρίζει, αυτά είναι ελαχιστότατα σε σύγκριση με όσα αγνοεί και με όσα καλείται να μάθει στο μέλλον. Προσοχή: Διότι, "οι ΕΣΧΑΤΟΙ έσονται πρώτοι".

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου Διονύση,

    εν αναμονή του τρίτου μέρους του σχολίου σου, θέλω να πω δυο πραγματάκια.

    Δεν θεωρώ ότι η επιλογή του άρθρου της κας Μπουκουβάλα ήταν λανθασμένη από την πλευρά μου, και ότι βλάπτει το αναγνωστικό κοινό. Με προσέλκυσε το βασικό νόημα το οποίο αναδυόταν από εκφράσεις του τύπου "Νεοταξίτες εξαπολύστε τώρα ετούτο και το άλλο εργαλείο σας.. δεν σάς φοβόμαστε". Ακολουθώντας την πορεία των αρχικών σου σχολιασμών, μού δημιουργείται σιγά σιγά η ανάγκη να αναφωνήσω για την κα Μπουκουβάλα.. "Αποκτήσαμε τώρα και Τραϊανή!". Αν και δεν μού μοιρίζει ακριβώς πρακτοράντζα, αλλά μάλλον Τεχνοκράτισσα.

    Όσον αφορά την αγαπητή Εκάτη, βιάστηκε να εξαπολύσει κατηγορίες προς το μέρος μου και με εκνεύρισε (γι αυτό και δεν της μίλησα και ωραία θα έλεγε κανείς), με αποτέλεσμα να χάσει και το δίκιο που έχει. Παρόλα αυτά, της έγραψα ότι συμφωνώ μαζί της, και ότι όντως κυκλοφορά αυτή η τάση του να χαρακτηρίζεται ο Πλάτων και οι συνεχιστές του ως σκοτεινοί φιλόσοφοι, οι ίδιοι εμπνευστές ίσως και δημιουργοί του μάτριξ. Φυσικά και είναι εκ του πονηρού κατασκευασμένη αυτή η άποψη από πλευράς μέρους της διανόησης. Διανοητές εσκεμμένης σύγχυσης λέγονται αυτοί, και βέβηλοι διαστρεβλωτές της ελληνικής σκέψης.

    Η κα Εκάτη ας δείξει κατανόηση λοιπόν, δεν είμαστε πονηροί, εκπαιδευτές του πλήθους με αντινόηση, ή ό,τι άλλο νομίζει.
    Και την ξανακαλούμε στον δημόσιο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν και παλιότερα δημοσιευτεί εδώ, άρθρα που αποδείχτηκαν πονηρά. Αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία να αναπτυχθεί δημόσιος διάλογος που ξεκαθάρισε περισσότερο τα πράγματα, και τελικά βγήκαμε κερδισμένοι και αποδομητές της όποιας συστημικής (με προβειά καλής) προσπάθειας να διανεμηθούν περαιτέρω τέτοια πονηρά άρθρα.

      Διαγραφή
  10. https://www.smh.com.au/politics/federal/australian-covid-vaccine-terminated-due-to-hiv-false-positives-20201210-p56mju.html?fbclid=IwAR07wKuEwVevQrj9Lqx4BDVEfec_UKcX_EWxIePE6vocbk6RReDcpiDj-Fg

    οι ψεκασμενοι ....ειχαν δικιο τελικα .... οι ερευνητες που λεγαν οτι ο κοβιντ περιεχει στελεχος γονιδιων απο τον ιο του AIDS , HIV-1.

    Υπηρχαν πολλες ερευνες τον φλεβαρη , τωρα μονο μια βρηκα, αλλα ευτυχως το ειχε δηλωσει ενας νομπελιστας γαλλος , luc KATI ....

    γινεται ολο και καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια πληροφορία. Τα αττικα νεα τα έριξαν και προσπαθεί η Πόπη να ανεβάσει άλλο. Τα ερπετά δουλεύουν υπερωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνέχεια προηγούμενου...

    Είμαι ο τελευταίος, που εκτιμά, ότι δικαιούται κάποιος να έχει άποψη περί ποδοσφαίρου, μόνον στην περίπτωση που είναι προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδος. Έχω δηλώσει χωρίς περιστροφές, ότι είμαι (πρώην) μπετατζής, που την ψάχνει (όμως την ψάχνω και πριν βγω να καταθέσω άποψη στον δημόσιο διάλογο, έχω βγάλει τον σκασμό για μεγάλο διάστημα, ώστε να μπορέσω να χειριστώ στον ελάχιστο βαθμό το δεδομένο, ότι είμαι βλαξ).
    Ο ΕργΔημΕργ, ο ποίος είναι αναμφισβήτητα ο πλέον σημαντικός διαδικτυακός ακτιβιστής, όσο αφορά την εφαρμογή επιστημονικών επισημάνσεων στα κοινωνικά δρώμενα (με τα συμπεράσματα του οποίου ενίοτε διαφωνώ, αλλά αυτό ουδόλως εκτιμώ ότι μπορεί να περιορίσει την αξία της προσφοράς του, καθ' ότι έχει αφυπνίσει και εμένα σε πολλά θέματα, μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπων, που έχουμε ωφεληθεί) σε πρόσφατη ανάρτησή του τόνισε ορθότατα, ότι όσοι αποφαίνονται δημόσια και με στόμφο σε ζητήματα, που αφορούν την επιστήμη, βαδίζουν σε πολύ αφελή οδό, εφ' όσον αντλούν την πληροφόρηση τους σχετικά, αποκλειστικά από λαϊκές περί επιστήμης περιοδικές εκδόσεις. Διαφωνώ περεταίρω με την άποψη, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοιου είδους πρακτική είναι τουλάχιστον οι σπουδές στους κλάδους φυσικής ή/και μαθηματικών σε κάποιο ίδρυμα της "ανώτατης εκπαίδευσης". Έχω θητεύσει σε κάποιο τεχνικό κλάδο σε υποτιθέμενο "καλό" πανεπιστήμιο του εξωτερικού και έχω σαφή επίγνωση, ότι εισήλθα σε αυτό βλαξ, και εξήλθα από αυτό ηλίθιος. Πέραν αυτού, ένας από τους μέγιστους επιστημονικούς αστέρες, που διαμόρφωσαν την ατομική θεωρία κατά την δεκαετία του 1930, ήταν ο Louis de Broglie, ο οποίος, ως αριστοκράτης, οι μόνοι χώροι στους οποίους εθήτευσε, ήταν οι κήποι των επαύλεων του και οι αγκάλες των καμαριέρων του. Δεν έχω κατά συνέπεια την παραμικρή αντίρρηση απέναντι στο ιστιοπλοϊκό της κυρίας Μπουκουβάλα, εφ' όσον αυτό έχει μέσα μια ενημερωμένη επιστημονική βιβλιοθήκη. Όχι όμως μόνον "περί επιστήμης" βιβλιοθήκη, αλλά βιβλιοθήκη επιστημονικών πονημάτων. Όταν όμως βλέπω μόνον κόπυ πάστε και έπαρση, τότε σαν μποτίλια στο πέλαγος μεταβαίνω στον βυθό, για να αποφύγω την καρίνα τέτοιων σκαφών. Και επιμένω να υποκλίνομαι μπροστά στην σκάφη της ταλαιπωρημένης γυναίκας, που ξενόπλενε στο σπίτι μας, όταν ήμουν νήπιο. Διότι τα πρησμένα από τους σάπωνες δάκτυλά της είναι αυτά, που αναδύουν υψηλή σοφία, διότι με αυτά έθρεψε τέσσερα ορφανά από πατέρα παιδιά. Σχετικά με τον μετανθρωπισμό, έχει εκδώσει βιβλία, που είναι διαμάντια πραγματείας και ο Dr. Joseph Farrell, ο οποίος έχει σπουδάσει "μόνον" θεολογία. Εάν μεταβεί όμως κάποιος στην ιστοσελίδα του gizadeathstar.com θα εκπλαγεί από το εύρος και το βάθος των επιστημονικών του γνώσεων και τον τρόπο που εφαρμόζει αυτές στην ανάλυση ιστορικών και κοινωνικών πεπραγμένων.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφου σηκωσε τοσα σχολια το αρθρο , ειπα να το διαβασω.
    "Ανθρωποι , ανθρωποι προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος ; "
    "οι αποψεις ειναι σαν τις κολοτρυπιδες, ολοι εχουν απο μια"
    Με τα κομμάτια του παζλ που συνέλλεξε , εφτιαξε αυτη την εικονα, δεν εγινε και τιποτα...
    +1 για ταυρο με το "δεν έχουμε υπαλλήλους να κάθονται μπροστά σε υπολογιστές"
    +1 για μποτιλια με το "ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ"
    να'στε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέχεια προηγούμενου...

    Δεν αποσκοπώ με τα προηγούμενα σχόλιά μου να απαξιώσω τις προθέσεις της κυρίας Μπουκουβάλα, οι οποίες είναι προφανώς υπό την (πολύ) γενική έννοια αγνές. Κάνει πολύ καλά που γράφει και δημοσιεύει, έστω κι αν γράφει ότι της κατεβαίνει. Είμαι φανατικά ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ, ΩΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ". Ο Αριστοτέλης λέει στο έργο του "ΠΟΛΙΤΙΚΑ", ότι ΑΠΑΝΤΕΣ πρέπει να περάσουν από τα αξιώματα των αρχόντων μέσω κληρώσεως (διότι αυτό ήταν η πραγματική δημοκρατία και όχι οι κοινοβουλευτικοί σκουπιδότοποι) για να διδαχθούν. Ανεξαρτήτως εάν αυτοί είναι φιλόσοφοι, ρήτορες, τζομπαναραίοι, οδοκαθαριστές, περιπτεράδες, περιώνυμοι γλύπτες, τα έργα των οποίων κοσμούν την πόλη, ή μέθυσοι. Το δικαίωμα στην έκφραση είναι αναφέρετο και δηλώνω, ότι θα πράξω ότι μπορώ, ώστε να μπορεί η κυρία Μπουκουβάλα να γράφει ότι επιθυμεί, διατηρώντας για το πρόσωπό μου το δικαίωμα της κριτικής.
    Συγχαρητήρια θα δώσω επίσης στον φίλο Κώστα ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΩΤΑΝΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, είναι φυσικό επόμενο να ξεφύγουν και λάθη. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Και θα προτρέψω τον Κώστα να κάνει και άλλα, που κάποιοι από εμάς μπορεί να θεωρήσουμε λανθασμένα. Διότι με τα σωστά προχωράμε προς τα εμπρός, ενώ με τα λάθη μαθαίνουμε, δηλαδή πάλι προχωράμε προς τα εμπρός.
    Στο πρώτο σχόλιο εκθειάζει ο/η φίλος/η Kapa Mi αυτήν την ανάρτηση. Μερικές αναρτήσεις πιο πριν εκθειάζει ένα κείμενο δικό μου. Τι να του πω; Διάλεξε με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις; Οχι. Δεν πρόκειται να πω ποτέ κάτι τέτοιο. Θα του πω, φίλε συνέχισε να διαβάζεις, συνέχισε να ψάχνεις, συνέχισε να επικροτείς οτιδήποτε το κριτήριο σου λέει, ότι κάπου ωφελήθηκες από αυτό. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις. Και όταν προχωράς εσύ, με παίρνεις και μένα μαζί σου, προχωράμε όλοι.
    Δεν αμφιβάλλω, ότι η κυρία Μπουκουβάλα διαθέτει πολύ καλό περιτύλιγμα στο προϊόν της. Δεν αμφιβάλω επίσης, ότι αναφέρεται, παρέχοντας από δεύτερο χέρι στοιχεία, που αρκετοί δεν γνωρίζουν, για ένα θέμα που εξίσου πολλοί θεωρούν πολύ μεγάλης σημασίας (προσωπικά θεωρώ την σημασία της προβληματικής του "μετανθρωπισμού" κάτω από μηδενική). Χαρακτηριστικά σε φιλικό ιστολόγιο έγραψε κάποιος φίλος ένα σχόλιο, που εκθείαζε ένα κείμενο που έγραψα, με ταυτόχρονο έπαινο για το ιστολόγιο της κυρίας Μπουκουβάλα. Τι να του απαντήσω; Σβήσε ή εμένα , ή την Μπουκαβάλα από το σχόλιο, διότι είναι αδύνατον να πάμε πακέτο; Όχι. Απλά τον ευχαρίστησα τον άνθρωπο, που πρόβαλε κάτι δικό μου. Από κει και πέρα δεν θα αναλάβω το ρόλο του δασκάλου κανενός (που σε τελευταία ανάλυση μπορεί να γνωρίζει περισσότερα από ότι εγώ).
    (σχόλιο του παλαιού)
    https://ergdhmerg.wordpress.com/2020/12/03/%ce%ba%ce%b9-%cf%8c%ce%bc%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9/#comments
    Όταν όμως δυσφημούν τον Πλάτωνα και τους Νεοπλατωνικούς με τον πλέον προκλητικό και αδαή τρόπο, δεν μπορώ να μην αντιδράσω. Λυπάμαι, που δεν θα ασκήσω κριτική μεταβαίνοντας στους ιστοχώρους της κυρίας Μπουκουβάλα. Και για μένα η μέρα έχει 24 ώρες. Θα ασκήσω κριτική εδώ, σε ένα χώρο που σέβομαι και εκτιμώ, άρα θεωρώ άξιο κριτικής.
    Πέραν, ότι ανάλογες φλούδες διάβασα και σε μια από τις βασικότατες διεθνείς ιστοσελίδες, που προβάλλουν την πολιτική του Προέδρου Τραμπ. Τους έστειλα ένα σχετικό σχόλιο και το κόψανε. Από την άλλη μεριά μου στέλνουνε σχεδόν κάθε μέρα με μέιλ για να αποστείλω διαμαρτυρίες για την καλπονοθεία. Τι να κάνουμε; Εδώ ισχύει η προτροπή του Κώστα: Παιδιά, ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάθησα και ξαναδιάβασα το άρθρο αυτό, για να εντοπίσω τί το στραβό είπε η κυρία Μπουκουβάλα και τη κατηγορείτε μ' αυτόν τον τρόπο και δεν βρήκα κάτι.

    Νομίζω ότι την αδικείτε και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

    Νοητικός ανταγωνισμός ; Διεκδίκηση πνευματικής πρωτοπορείας ; Απλή ζήλεια ή κάτι συναφές ;

    Θα περιμένω την ολοκλήρωση των σχολίων του botilastopelagos και θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Kapa Mi

    Αγαπητέ φίλε,
    δεν γνωρίζω εάν, όταν έγραψες το προηγούμενο σχόλιο, είχες διαβάσει το δικό μου που αναρτήθηκε στις 14:37.
    Αυτό όμως δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο. Εφόσον κάνω σκληρή κριτική, είμαι έτοιμος να δεχθώ και σκληρή κριτική.
    Ναι, έχεις δίκιο στις εκτιμήσεις σου: Νοητικός ανταγωνισμός. Διεκδίκηση πνευματικής πρωτοπορείας. Απλή ζήλεια ή κάτι συναφές.
    Αφαίρεσα ερωτηματικά και έβαλα τελείες, διότι αυτά δεν με ενοχλούν καθόλου. Δεν συμμετέχω εδώ για να υπερασπιστώ τίποτε προσωπικό. Πλην ενός: Την ουσία μου. Και γι αυτήν ενημερώθηκα κάτι ψιλά μελετώντας Πλάτωνα.
    Εγώ κάλλιστα συμφωνώ μαζί σου. Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο θα συμφωνούσε και ο Πλάτων. Εξ άλλου αυτός έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Οι Σοφοί όμως ζουν και θα ζουν αιωνίως με το έργο τους. Ο γενετικός κώδικας καθορίζεται κυρίως από την συνείδηση. Και όσοι "εν Χριστώ εβαπτίσθησθε, Χριστόν ενεδύσασθο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν πρεπει να κρινουμε τοσο καταφορικα την κ. αρθρογραφο οταν τα αρθρα της στο διαδικτυο διακρινονται για την αρτιοτητα και την βαθυτητα τους. Ακομα και αν συνεβει καποια εκφραστικη αστοχια (που μαλλον συνεβει) νομιζω οτι δεν πρεπει να ειμαστε αφοριστικοι........... Ο Νεοπλατωνισμος αναπτυχθηκε ως φιλοσοφικο ρευμα της Ελληνικης Αρχαιοτητας σε μια ματαιη προσπαθεια να αντιπαρατεθει η και να αποτρεψει τον επελαυνοντα Χριστιανισμο.Σε μια εποχη που η πιστη στην σωτηρια του Ανθρωπου ηταν κατι κατακλυσμιαιο, ο Νεοπλατωνισμος μαλλον φορεσε οσα περισσοτερα μυστικα και μεταφυσικα ρουχα ειχαν οι Πλατωνικες ιδεες και θεωριες σε μια προσπαθεια ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ της θρησκευτικης πιστης κατι που διαφαινονταν οτι δεν θα μπορουσε ΠΟΤΕ να συμβει με την διαλεκτικη, τον λογο, την λογικη και την αμφισβητηση!Τα κλασσικα δηλαδη εργαλεια της Ελληνικης φιλοσοφιας!!! Για μενα ηταν μια μακροχρονη προσπαθεια παρομοια με τις σημερινες οταν η εν γενει αστικη παραταταξη προσπαθει αδοκιμα να αντιμετωπισει ιδεολογικα την Μαρξιστικη αντιληψη χρησιμοποιωντας (κακιστα κατα την γνωμη μου) τα ιδεολογικα εργαλεια και τα οπλα της τελευταιας.Που δεν εδραζουν τοσο στην λογικη και στην διαλεκτικη οσο στην μεταφυσικου τυπου πιστη σε μια υποτιθεται καλυτερη κοινωνια!!!! Το βλεπουμε αυτο καθημερινα!! Ο Νεοπλατωνισμος απο μια αποψη λοιπον ηταν μια προσπαθεια να διαλεχθει η μεταφυσικη πιστη με τον Ελληνα λογο!!! Κομματι δυσκολο και ανεφικτο κατα την γνωμη μου. Σιγουρα οι γνωστοι-αγνωστοι εισοδιστες θα εκαναν φανταζομαι και εκει την δουλεια τους οπως και σημερα βλεπουμε τα αστικα -πατριωτικα υποτιθεται κομματα να εκπροσωπουνται ουσιαστικα απο πρακτορες εισοδιστες της αλλης πλευρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου καλέ,
      κάνεις χρήση ενός του ονόματος ενός αρχαίου Σοφού και προσπαθείς να υποστηρίξεις τον χριστιανισμό, χωρίς όμως να μπορώ να διακρίνω, ότι έχεις εντρίψει δεόντως ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο, ενώ διατυπώνεις κατηγορηματικούς ισχυρισμούς επί των δυο αυτών (Αρχαία Σοφία, χριστιανισμός) και αφοριστικές κρίσεις αναφορικά με τον Νεοπλατωνισμό.
      Επί του προκειμένου αναφέρεις:
      Ο Νεοπλατωνισμος αναπτυχθηκε ως φιλοσοφικο ρευμα της Ελληνικης Αρχαιοτητας σε μια ματαιη προσπαθεια να αντιπαρατεθει η και να αποτρεψει τον επελαυνοντα Χριστιανισμο.Σε μια εποχη που η πιστη στην σωτηρια του Ανθρωπου ηταν κατι κατακλυσμιαιο, ο Νεοπλατωνισμος μαλλον φορεσε οσα περισσοτερα μυστικα και μεταφυσικα ρουχα ειχαν οι Πλατωνικες ιδεες και θεωριες σε μια προσπαθεια ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ της θρησκευτικης πιστης κατι που διαφαινονταν οτι δεν θα μπορουσε ΠΟΤΕ να συμβει με την διαλεκτικη, τον λογο, την λογικη και την αμφισβητηση!Τα κλασσικα δηλαδη εργαλεια της Ελληνικης φιλοσοφιας!!!
      Αναφορικά με τον Πλάτωνα και τον Νεοπλατωνισμό: Ουδόλως συνιστούν αυτές οι θεωρήσεις διαλεκτικές διεργασίες (ως προς το περιεχόμενο και όχι ως προς την μέθοδο παράθεσης) ή αναφέρονται σε λογική, η προτίθενται να αμφισβητούν οι ίδιες αυτοβούλως όσα προάγουν. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΙΓΩΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ. Δεν σε ενδιαφέρει η μυστική φιλοσοφία; Σύμφωνοι και είναι δικαίωμά σου. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση οφείλεις να ξεγράψεις και την Ορθοδοξία. Αυτή δομήθηκε κύρια από τους Μυστικούς Πατέρες των μέσων Χρόνων, που είναι διαποτισμένοι από τα γραπτά του Πλάτωνος και των Νεοπλατωνικών. Μεταξύ αυτών είναι: Ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, ο Άγιος Μάξιμος Ομολογητής, Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς. Δεν προτίθεμαι να δώσω άλλη έκταση εδώ, διότι το θέμα αυτό υπερεπεκτάθηκε. Καλώ μόνον όποιον ενδιαφέρεται, να διαβάσει χαρακτηριστικά το έργο "Εις τα Εισόδια της Θεοτόκου" του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Εκεί βρίσκεται γραμμένος ολόκληρος ο κορμός του Πλατωνικού Φαίδρου, γραμμένος με άλλες φράσεις, ως εκτιμήσεις του Αγίου.

      Διαγραφή
    2. Ηθελα να πω με το σχολιο μου οτι η Ελληνικη αντιληψη των πραγματων προσπαθησε οπως προσπαθησε μεσα απο τον Νεοπλατωνισμο να αντισταθει ιδεολογικα στον επελαυνοντα Χριστιανισμο. Οχι ομως με τον κλασσικο τροπο της διαλεκτικης φιλοσοφιας που ηταν η βαση και ο κορμος της διαπαλης των ιδεων ως τοτε αλλα με τον μυστικισμο, την υφερπουσα μεταφυσικη και την πιστη ακομα στον ενα Θεο. Η υποστολη αυτη της σημαιας εγινε γιατι ηταν αδυνατο να διαλεχθει η μεταφυσικη πιστη του Χριστιανισμου με τον Ελληνικο λογο. Δεν υπηρχε κοινος τοπος, ολα ηταν ασυμβατα.Ηταν δυο αντιδιαμετρικοι κοσμοι!! Γιαυτο νομιζω εξ αναγκης επιλεχθηκαν οι Πλατωνικες ιδεες ως πλησιεστερες προς την μεταφυσικη πιστη σε μια προσπαθεια διαλεκτικης αντιστασης του Ελληνισμου εστω δια της τεθλασμενης. Δεν θα μπορουσε αυτο να το κανει ας πουμε ο Αριστοτελισμος ως πλησιεστερος προς την λογικη και τον ορθολογισμο και πορω μακραν της μεταφυσικης αντιληψης.Ο Νεοπλατωνισμος ηταν και η τελευταια προσπαθεια της Ελλαδος να διαλεχθει πνευματικα η και να συνεννοηθει με την αλλη πλευρα αλλα εις ματην!! Η στρατευμενη πιστη επεκρατησε καταλυτικα μη αφηνοντας κανενα παραθυρο συνυπαρξης. Και μετα απο λιγο καταργηθηκε και η Ανεξιθρησκεια παντελως αυτη που απλοχερα δοθηκε απο τον αρχαιο κοσμο με το διαταγμα του 313μχ του Μεδιολανου.

      Διαγραφή
    3. 'Φίλε μου καλέ,
      κάνεις χρήση ενός του ονόματος ενός αρχαίου Σοφού και προσπαθείς να υποστηρίξεις τον χριστιανισμό"

      Υποστηρικτής του Χριστιανισμού ο "Θάλες";;;
      Εμένα μου φαίνεται πως ο "θάλες" κάνει ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λέτε.
      Υποτίθεται πως ο Χριστιανισμός επελαύνει χωρίς να το αξίζει και έτσι ο έξυπνος νεοπλατωνισμός προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει με τα ίδια τα "ψεύτικα" όπλα του Χριστιανισμού.

      Ο πιο κατάλληλος να απαντήσει είναι ο ίδιος.
      Εάν επεμβαίνω το κάνω απλώς διότι αυτός ο διάλογος ,αναμεταξύ μας , που γίνεται σε αυτό το άρθρο είναι το καλλίτερο όπλο μας εναντίον του ...μετανθρωπισμού!

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
  18. (Φίλε botilastopelagos, μόλις πήγα να ανεβάσω το παρακάτω σχόλιό μου, είδα ότι έχει έρθει ένα νέο δικό σου. Δεν αλλάζει τίποτα, παραθέτω όπως το έγραψα το δικό μου)

    Στα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου (που ξεκαθαρίζει περισσότερο τα πράγματα, όπως πολύ σωστά γράφει πιο πάνω ο Κώστας) θέλω να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, χαρά μου θα είναι κάποιος να με διαψεύσει σε κάτι, γιατί τότε θα γίνω πιο σοφός.

    1) Το ιστολόγιό της κ. Μπουκουβάλα (aperopia.fr) είναι το πρώτο χρονικά ελληνικό σάιτ που ασχολείται, μίλησε και μιλάει για μετανθρωπισμό, διανθρωπισμό, τεχνητή νοημοσύνη κλπ (έννοιες που ήδη έχουν όχι μόνον εξελίξει θεωρητικά, αλλά και σχηματοποιήσει οι Εξουσιαστές και τα Κράτη, την ίδια ώρα που εμείς οι απλοί άνθρωποι ψάχνουμε να βρούμε απλά τι σημαίνουν). Τουλάχιστον είναι το πρώτο χρονικά ελληνικό σάιτ, που ανακάλυψα εγώ. Πιθανόν κάποιο άλλο ιστολόγιο να προηγήθηκε και να μου έχει διαφύγει. Παρακαλώ δώστε μου το σχετικό link, ώστε να ενημερωθώ σχετικά και να αποδεχθώ ότι δεν είναι το πρώτο.

    Αν όμως αυτό είναι το πρώτο χρονικά ιστολόγιο που μιλάει για τα προαναφερθέντα, τότε είναι άδικη η επίθεση εναντίον της και τα κηρύγματα περί ταπεινότητας. Ο καθένας θέλει να υπερασπιστεί και να διαφημίσει το προϊόν του, θεμιτό είναι αυτό.

    2) Το graphic designer είναι το επάγγελμά της, κάποια εργασία χρειαζόμαστε όλοι μας για βιοπορισμό, εκτός αν είμαστε εισοδηματίες. Από εκεί και πέρα δηλώνει ερευνήτρια και μεταφράστρια. Σας πείραξε και το επάγγελμά της ακόμα και μιλάτε για αισθητική ;

    Γράφει ο botilastopelagos κάπου : "Γι αυτόν τον λόγο τόνισε ο ο πλάτων, ότι "Η ΓΝΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ". Αυτά είναι προφανώς "ψιλά" γράμματα, για την ιδιοκτήτρια του "πρώτου" ελληνικού ιστολογίου για τον μετανθρωπισμό."

    Τι υπεκφυγή είναι αυτή ; Έμμεσα τη χαρακτηρίζετε ως μη ενάρετη ; Προσωπικά αυτό που αποκόμισα από το άρθρο της και το σάιτ της είναι ότι αυτή είναι ένα ηθικό άτομο, που βγάζει μια αγωνία για τις εξελίξεις.

    3) Όσον αφορά το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, για το οποίο δέχτηκε σκληρή κριτική από τον botilastopelagos (παρότι δεν αναφέρεται κάτι σχετικό σ' αυτό το άρθρο), έχω να του πω ότι έχει τεράστια σημασία η ταχύτητα επεξεργασίας των παραμέτρων που έχουν εισαχθεί σε έναν υπολογιστή.

    Γράφει ο botilastopelagos : " Είναι μακράν νυχτωμένος, όποιος νομίζει, ότι σημαντικό στοιχείο της όποιας νοημοσύνης είναι η ταχύτητα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΠΟΣΟΤΙΚΟ."

    Αν ο υπερ-υπολογιστής αυτός όμως έχει ήδη τις απαντήσεις/κινήσεις για 1002 εκδοχές που θα σκεφτεί και θα επιλέξει ένας άνθρωπος, πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος να τον αντιμετωπίσει ; Είναι λοιπόν και ποσοτικό το ζήτημα και δεν είναι θέμα γνώσης, αλλά είναι θέμα επιβίωσης πλέον, botilastopelagos.

    4) Γράφει ο botilastopelagos : "Δεν έχω κατά συνέπεια την παραμικρή αντίρρηση απέναντι στο ιστιοπλοϊκό της κυρίας Μπουκουβάλα, εφ' όσον αυτό έχει μέσα μια ενημερωμένη επιστημονική βιβλιοθήκη."

    Τι υπονοούμενο είναι αυτό για το ιστιοπλοϊκό της ; Το ζήτημά μας αυτόν τον καιρό είναι ταξικό ; Η κυρία αυτή υποθέτω ότι είναι αστή. Ε και λοιπόν ; Η ίδια δηλώνει ότι τον περισσότερο χρόνο της ζει και γράφει μέσα σ’ ένα ιστιοφόρο σκάφος. Πού είναι το κακό ; Υπάρχουν μερικές φορές κάποια θέματα, που μόνον ένας αστός θα μπορούσε να μας πληροφορήσει, γιατί έχει τις εσωτερικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε.
    ΤΕΛΟΣ να πω ότι το τελευταίο σχόλιο του botilastopelagos βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

    θα προτίμαγα να υπερασπίσει τον εαυτό της η ίδια η κ.Μπουκουβάλα και όχι εγώ.

    Με ξένισε όμως η επίθεση στο άτομό της και το σάιτ της και όχι στο συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύεται εδώ, γι' αυτό και παρενέβην. Είναι σαν να ανεβάσει ο Διόδοτος κάποιο άρθρο και ένας σχολιαστής να κάνει επίθεση στον άνθρωπο Κώστα ή στο επάγγελμά του ή στον τρόπο ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πρωί είδα τον τίτλο και απέφυγα να διαβάσω γιατί κατάλαβα ότι δεν θα συμφωνώ, τώρα είδα τόσα σχόλια και θέλω να επισημάνω ότι οι μιαροί μπορεί να ισχυρίζονται ότι θέλουν, ή να υιοθετούν ότι σύμβολο θέλουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε ανεκτικοί στις οικειοποιήσεις και τους δανεισμούς!
    Αντίθετα θα πρέπει να ξεμπροστιάζονται ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό που ισχυρίζονται ότι έχουν!
    Γιατί η ανεκτικότητα αυτή δημιουργεί προηγούμενο! Όπως μερικοί βρίζουν τον μέγιστο των Ελλήνων, τον Μέγα Αλέξανδρο που του προσάπτουν άθλιες κατηγορίες (που αρνούμαι να επαναλάβω) και πες – πες, κάτι μένει και βλέπεις νέα παιδιά να αναρωτιόνται μήπως υπάρχει δόση αλήθειας στις συκοφαντίες, μπήκε δηλαδή ο σπόρος της αμφιβολίας!
    Κατηγορούν όποιον ή όποια φέρει αρχαία ελληνικά σύμβολα στο σώμα του ή στα ρούχα μόνο και μόνο γιατί ο Χίτλερ υιοθέτησε την σβάστικα!
    file:///C:/Users/User/Documents/PP%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/XA/%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1/%CE%A3%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%20%20%CE%95%CE%BD%CE%B1%20%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF.htm
    Συμφωνώ με την Εκάτη και θα έγραφα κι άλλα, όμως τα σχόλια του “Μποτίλια στο Πέλαγος” με κάλυψαν και συμφωνώ απόλυτα με την έκφραση:
    “Όταν όμως δυσφημούν τον Πλάτωνα και τους Νεοπλατωνικούς με τον πλέον προκλητικό και αδαή τρόπο, δεν μπορώ να μην αντιδράσω.”
    Εξευτελίζουν τους προγόνους μας, και παρόλα αυτά βρίσκονται ελληνόφωνοι που νομίζουν ότι οι σκόρπιες πληροφορίες που διάβασαν από εδώ κι εκεί μπορούν να αντικαταστήσουν την συστηματική μελέτη που χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσεις άποψη!
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. .....

    Το άρθρο της εν λόγω κυρίας είναι αρκετά καλό και δείχνει να " κινείται " στα δικά μας συλλογιστικά.

    Ο τίτλος του άρθρου είναι εκείνο που προβληματίζει και διεργείρει απορίες.

    Αν γίνει σύνδεση του τίτλου ως επικεφαλίδα του άρθρου με όσα καταγράφει το θεωρώ αρκετά επικίνδυνο.

    Χρειάζεται στον λόγο ή στην γραφή 5% ψεύδους για να διαβάλει - διαβρώσει το 95% της Αλήθειας.

    Δεν κατάλαβα..;

    Συνδέει όλη αυτήν την σκοτεινή λαίλαπα με τον όρο " νεοπλατωνικοί"..;;;

    Δεν κρίνω όλο το έργο της ούτε το άρθρο της..

    αλλά ο τίτλος του άρθρου είναι λίαν επιεικώς.. απαράδεκτος..!

    Πιστεύω δε ακράδαντα ότι όποιος έχει εντρυφήσει Νεοπλατωνικούς και ειδικά τον Πρόκλο..
    δεν θα νοηματοδοτούσε - τολμούσε να βάλει τέτοιο τίτλο και να κάνει τέτοια αλληλοσύνδεση.. ούτε κατά διάνοια..!


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε παιδιά έλεος. Ποιοί Έλληνες νεοπλατωνιστές;;; Ελληνοσύροι και Αιγύπτιοι με υποβαθμισμένη αντίληψη της ελληνικής γλώσσας... Από την ύστερη αρχαιότητα και μετά η φιλοσοφία με το νεοπλατωνισμό παρεκτράπηκε σε ΜΑΓΕΙΑ. Ψάξτε λίγο τί εστί Θεουργία Πρόκλου.... Hello!
    Όλη η στρέβλωση της σύγχρονης δυτικής "φιλοσοφίας" στηρίζεται σε αυτό το μπαστάρδεμα του Λόγου από τα μαγικομυστικιστικά των ανατολικών θρησκειών. Γνωστικισμός και νεοπλατωνισμός = στρεβλά θεμέλια ερμηνευτικής, φαινομενολογίας,ιδεαλισμού, στρουκτουραλισμού, κριτικής θεωρίας, αποδόμησης, μεταμοντερνισμού και δεν συμμαζεύεται...
    Για αυτό έγιναν όλα μπάχαλο στο μυαλό του δυτικού ανθρώπου και τραβά αυτά που τραβά σήμερα... Τα λέει η Μπουκουβάλα, αλλά ποιός την ακούει... Τα γράφει κι ο Θεόδοτος, αλλά ποιός τον διαβάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ελληνοσύροι και Αιγύπτιοι με υποβαθμισμένη αντίληψη της ελληνικής γλώσσας": Καμιά πηγή, κανένα λεξικό;
      Μπάχαλο είναι το αράδιασμα δήθεν πληροφοριών που αναφέρεις!
      Με μαγείες και άλλες σαχλαμάρες και σατανισμό ασχολούνται οι της καμπάλ!
      Κρείττον του λαλείν το σιγάν!
      Και για όλα αυτά που έγραψες:
      Ο αν μη ίδης, μη λέγε. Ειδώς σιγά.(Σόλων)
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    2. Από όλους τους νεοπλατωνιστές, εξακριβωμένης ελληνικής καταγωγής ήταν μόνο η Υπατία κι ο Πλούταρχος. Ιάμβλιχος και Δαμάσκιος: συριακής, ο δε πρώτος αραβικής/σημιτικής, Πορφύριος: φοινικικής από Τύρο (αρχικό όνομα Μάλχος). Πρόκλος από Λυκία. Στην καλύτερη περίπτωση εικάζουμε ότι ήταν μεικτής καταγωγής. (Wallis) Πέραν αυτών: έχετε διαβάσει Πλωτίνο στο πρωτότυπο και ποιά ή γνώμη σας για τα ελληνικά του; Μέτρια ορθογραφία, κακός συλλαβισμός, στρυφνό ύφος, γλωσσικά ολισθήματα (Edwards γράφει για πρώτη διαγνωσμένη δυσλεξία κι αφασία). Μόνιμο παράπονό του: οι λέξεις δεν τον καλύπτουν να εκφράσει το άφατο (πόσο γνωστικιστικό αυτό με τη γλώσσα των εκπεπτωκότων και της Βαβέλ!- κατά τ' άλλα έγραψε κατά των Γνωστικών!). Ολόκληρη ελληνική ακριβείας ανέπτυξαν οι Πλάτων, Αριστοτέλης, αλλά εδώ αλλοίμονο είναι ελλιπής. Ελάχιστη γνώση ομηρικών επών! Τεχνική ορολογία (θεωρείν, βλέπειν)-: κάποτε μύλος! Δεν συζητώ για τις υποστάσεις, αντί για πρωταρχές που του φόρτωσε ο Πρόκλος.
      Και κάτι ανεκδοτολογικό: πόσο ελληνική νοοτροπία σας φαίνεται η αποφυγή λουσίματος/πλύσης του σώματος σε βαθμό αυτό να γεμίζει έλκη και άλλες αρρώστιες που οδηγούν σε θάνατο;
      Τέσπα, δεν μου εξηγήσατε τί εστί θεουργία (άλλη τεχνιτή λεξιπλασία των Νεοπλατωνιστών) ούτε είπατε κάτι για το ξεστράτισμα της φιλοσοφίας σε θεολογία...
      Θα ήταν ενδιαφέρον να μην επιλέξετε το σιγάν...
      Τέσπα

      Διαγραφή
  22. .....

    "Το πεδίον μελέτης και προσοχής.
    ο ΟΡΙΖΩΝ εκάστοτε μελετητού..
    εξαρτάται από το πΕδΙον καΘάρσΕΩς και αγνότητός του"

    Ξενοφών


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε μου,

    αγνοείς πλήρως, ότι η Αλεξάνδρεια ήταν κατά την εποχή των Πτολεμαίων μια πόλις με εντονότατη επιρροή του Ελληνικού στοιχείου. (Και δυστυχώς δεν είσαι μόνος σου, αλλά εντάσσεσαι στην συντριπτική πλειοψηφία των ελλαδιτών). Έχουμε καταντήσει να αναφερόμαστε στην Κλεοπάτρα ως Αιγυπτία, ενώ αυτή ήταν η τελευταία αυτοκράτειρα της δυναστείας των Πτολεμαίων. Μετά την καταστροφή της Ελλάδας από τους Ρωμαίους η πλειοψηφία των φιλοσόφων και των επιστημόνων καθώς και χιλιάδες άνθρωποι με ελεύθερο πνεύμα ματανάστευσαν από την Αθήνα και άλλες πόλεις στην Αλεξάνδρεια, όπου έθεσαν σε κίνηση μια τεράστια ανάπτυξη αυτής της πόλης, τόσο πνευματική, όσο και τεχνολογική με υδρευτικά έργα σε όλη την βόρεια Αίγυπτο. Αυτά τα αγνοούμε στην Ελλάδα, αλλά μας ξυπνάνε σχετικά κάποιοι "στρεβλοί" (κατά την άποψή σου) Ευρωπαίοι. Ο αλεξανδρινός Ωριγένης, ο οποίος έχει αποκατασταθεί από την 5η οικουμενική σύνοδο σαν Άγιος της χριστιανικής εκκλησίας, είναι ο πρώτος (από όσα έχω μελετήσει) που κωδικοποιεί στο έργο του "Περί Αρχών" το Τριαδικό Δόγμα. Αυτός θήτευσε μαζί με τον Πλωτίνο και τον Αμμώνιο Σακκά δίπλα στον φιλόσοφο θαλάσσιο. Αυτός που προέδρευσε στην πρώτη οικουμενική σύνοδο ήταν ο αλεξανδρινός Μέγας Αθανάσιος, διότι εκεί ήσαν εκείνη την περίοδο οι κυριότερες πνευματικές κορυφές όλων των αποχρώσεων. Όσο αφορά την καταδίκη των "γνωστικών", αυτός που τους καταδίκασε ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ, ήταν ο Πλωτίνος ("Προς τους Γνωστικούς) και όχι ο μπάρμπα μήτσος. Ναι, φίλε, θα εξακολουθήσω να μην επισκέπτομαι σελίδες όπως της κυρίας Μπουκουβάλα, ούτε σάιτς, που διακατέχονται από παραταξιακή ψύχωση όπως ο "Θεόδοτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αγνοείς πλήρως..." : Κακή εκτίμηση. Τουναντίον: δεσπόζουσα θέση της ελληνικής ως Lingua franca και γενικότερα οικουμενικότητα του ελληνικού τρόπου ζωής σημαίνει εξελληνισμός των εθνικών ελίτ -που στην Αλεξάνδρεια συνέθεταν μωσαϊκό...
      Η Κλεοπάτρα Αιγύπτια;;;; Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες...
      Μας τα είπαν αυτά οι Ευρωπαίοι;;; Εδώ σας χάνω!
      Προς Γνωστικούς: στόχος του περισσότερο ο χριστιανισμός παρά ο γνωστικισμός καθεαυτός. Δεν μπόρεσε να εξηγήσει την εκπόρευση του ατελούς/ μερικού/ ή κακού από το τέλειο Εν... προφανώς από αμηχανία το άφησε στο ... μπαρμπα-Μήτσο...
      Παραταξιακή ψύχωση ο Θεόδοτος: μπορεί, αλλά προκατάληψη και εμπάθεια βλέπω στα δικά σας ταξικά γυαλιά (να κι η ζημιά του Μαρξισμού!) με τα οποία κρίνετε την κυρία Μπουκουβάλα, όπως εύστοχα έγραψαν οι KapaM και μνκ...

      Διαγραφή
  24. Ρε τον Ωριγένη, τον αποκαταστήσαμε κι αυτόν!
    «Ει τις μη αναθεματίζει Άρειον, Ευνόμιον, Μακεδόνιον, Απολινάριον, Νεστόριον, Ευτυχέα, και Ωριγένην , μετά των ασεβών αυτών συγγραμμάτων, και τους άλλους πάντας αιρετικούς, τους κατακριθέντας και αναθεματισθέντας υπό της αγίας καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας και των προειρημένων αγίων τεσσάρων συνόδων, και τους τα όμοια των προειρημένων αιρετικών φρονήσαντας ή φρονούντας και μέχρι τέλους τη οικεία ασεβεία εμμείναντας, ο τοιούτος ανάθεμα έστω…» Ε΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 553 μ.Χ - ΒΛΑΣΙΟΥ ΦΕΙΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΜΟΣ Α΄- Σελ. 721 ΑΘΗΝΑΙ 1992.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ίδια στο "συνημμένο" άρθρο της , απαλλάσσει την αριστερή κοσμοθεώρηση ως υπαίτιο των δεινών μας. Θεωρεί πως είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ να πιστεύουμε πως όλα όσα επιδιώκουν οι τραπεζίτες έχουν σοσιαλιστικό - αριστερό πρόσημο!!!
    Αφού δεν έχουν αριστερό σοσιαλιστικό πρόσημο, τότε τι έχουν;;;
    Δεξιό!!! Μακριά λοιπόν απο την κακιά δεξιά, την υπεύθυνη για όλα τα δεινά μας!!!
    Εμπρός λοιπόν αριστερά η θέση σου εκεί στο μεγάλο το μέτωπο της εργατιάς ...
    στην ...καλή αριστερά.\, οχι στην κακή την μπολσεβίκικη , στην καλή!!!!!!
    Για να σας προλάβω, η ίδια τα λέει στο άρθρο της , όχι εγώ!

    Βεβαίως δεν θα μπορούσε να ξεφεύγει από το πολιτικά ορθό λεξιλόγιο:
    Ο κακός λόγος = Φασιστικός λόγος
    Οι χιτλερίσκοι που μας διώκουν = πάντα κακός για όλους τους αριστεροσκεπτόμενους είναι ο Χίτλερ.
    Ποτέ δεν θα ακούσουμε κανέναν από αυτούς να μας πουν οι …λενινίσκοι που μας κυβερνούν! Ετσι που να ξυπνήσουν και οι σημερινοί Ανθωρποι για να μη γίνουν μετάνθρωποι!!!

    Και το κερασάκι στην τούρτα.
    Η λύση είναι μία και μοναδική!

    Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    (την βόμβα την φυλάει για το τέλος του άρθρου. Μην τύχει και …παραπλάνηθούμε)!!!

    https://aperopia.fr/11-2020/o-metanthropismos-piso-apo-ti-megali-epanekkinisi/

    Και μια επιπόλαιη αφελέστατη ερώτηση .
    Όλα αυτά τα άρθρα τα έχει γράψει, ανεξάρτητα από το επιστημονικό της υπόβαθρο, μόνη της;;;

    Πάντως την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ…ΕΝΑ …ΣΟΡΟ…ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΑΙΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ορισμένοι γνωστικοί, από κοινού με νεοπλατωνικούς φιλοσόφους όπως ο Πλωτίνος, θεωρούσαν την ύλη βδελυρή
    ..............................
    Οι περισσότεροι γνωστικοί ασκούσαν την αγαμία και τον ασκητισμό, θεωρώντας ότι οι ηδονές της σάρκας συνδέονταν με το Κακό. Ωστόσο, ορισμένοι ασκούσαν επίσης ένα είδος λιμπερτινισμού (ελευθεριασμού), αν και ο όρος είναι νεόδμητος στην ιστορία της φιλοσοφίας, θεωρώντας ότι αφού το σώμα είναι κακό χρειάζεται κανείς να το διαφθείρει, ή αφού το σώμα είναι κακό δεν έχει σημασία τι κάνει ο άνθρωπος μέσω αυτού.
    .........................
    Για παράδειγμα, παρουσιάζεται η μαρτυρία του Επιφανίου και άλλων εκκλησιαστικών συγγραφέων ότι οι γνωστικοί συμμετείχαν σε σεξουαλικά όργια με χαρακτήρα λατρευτικών ακολουθιών. (Όπως οι ακόλουθοι του Σαμπετάι Σεβί)


    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82




    Το 1945, όμως, ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο η βιβλιοθήκη μιας γνωστικής κοινότητας (γνωστή πλέον από την πλησιέστερη πόλη ως Nag Hammadi Corpus = N.H.C.) η οποία περιέχει, σε 13 κώδικες, 46 ελληνικά έργα, τα περισσότερα άγνωστα ώς τότε, σε κοπτική μετάφραση . Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένα μικρό απόσπασμα από την πλατωνική Πολιτεία (588a-589b), γεγονός που δείχνει ότι ανάμεσα στα αναγνώσματα των Γνωστικών περιλαμβάνονταν και πλατωνικοί διάλογοι.
    ..................
    Από το σύνολο της γνωστικής γραμματείας τέσσερα έργα διακρίνονται για τον χαρακτηριστικά πλατωνίζοντα χαρακτήρα τους. Πρόκειται για τον Ζωστριανό (N.H.C. VIII.1), τον Αλλογενή (N.H.C. XI.3), τις Τρεις Στήλες του Σηθ ( N.H.C. VII.5) και τον Μαρσάνη ( N.H.C. X.1). Τα δύο πρώτα αναφέρονται από τον Πορφύριο (Πλωτ. 16) ως κείμενα που διαβάστηκαν στο σεμινάριο του Πλωτίνου και αντικρούστηκαν σθεναρά από τον Αμέλιο, τον Πλωτίνο και ίσως και τον Πορφύριο.
    ................................................
    Όψεις του αρχαίου γνωστικισμού έχουν επιβίωσει διαμέσου των αιώνων σε διάφορες μορφές και διάσημοι πνευματικοί άνθρωποι των νεότερων χρόνων (William Blake, Arthur Schopenhauer, Herman Melville, Madame Blavatsky, W. B. Yeats, C.G. Jung, Hermann Hesse, Hans Jonas, Laurence Durrell, Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Jorge Luis Borges κ.ά.) επηρεάστηκαν καίρια από αυτόν.

    http://n1.intelibility.com/ime/lyceum/?p=lemma&id=350&lang=1



    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ως απλή Ελληνίδα πολίτης θα σας πω το εξής
    ''Εμένα μου αρέσει το άρθρο και αυτά που λέει και μάλιστα πολύ και δεν είμαι η μόνη, τον τίτλο αυτόν δεν τον είχα δει, άλλος ήταν αλλά και πάλι μένω στο άρθρο που ειλικρινά μου αρέσει, τώρα γιατί παρεξηγήθηκαν τόσοι άνθρωποι και δη μορφωμένοι δεν το κατανοώ. Εμένα μου μίλησε το άρθρο στη ψυχή και ασχολήθηκα με αυτό. Σίγουρα τόσο μορφωμένοι άνθρωποι θάχουν κάποιο λόγο αλλά δεν με νοιάζει" Σας μιλά ο απλός Ελληνικός λαός, προσοχή όχι ο Ελλαδικός.. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
    Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις που πετάνε έξω τον λαό και τη ψυχή του ΕΚΤΌΣ από τον Κώστα και μπράβο του γιατί μιλά με τη ψυχή και καθοδηγείται από αυτήν. Η ΕΛΛΑΔΑ τέτοιους χρειάζεται και ευτυχώς έχουμε μπόλικους.
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ανώνυμον 21:50

    Αγαπητέ φίλε,
    αναγνωρίζω ότι έχεις ΜΕΡΙΚΩΣ δίκιο ως προς την ένστασή σου. Μετά από πολλαπλούς σχολιασμούς καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και ανασύροντας κάποια στοιχεία από μνήμης, απέδωσα λαθεμένα και από σύγχυση στην 5η οικουμενική σύνοδο την αποκατάσταση του Ωριγένους, ενώ εκεί "υποτίθεται" ότι έλαβε χώρα καταδίκη του. Επειδή δεν τυγχάνω ούτε χριστιανός, ούτε οπαδός του Ωριγένους, αισθάνομαι, ότι δεν με αφορά διόλου το παρόν θέμα, καθότι η επιχειρηματολογία μου αφορούσε ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Δηληδή κατά πόσον αυτοί οι άνθρωποι ήσαν Αιγύπτιοι (δεν εννοώ μη Αιγυπτιώτες, καθότι και ο Καβάφης ήταν Αιγυπτιώτες) ή τέκνα του Ελληνικού, υπό την ελληνιστική μορφή Πνεύματος. Υπό αυτήν την συλλογιστική, θα μπορούσα να παρακάμψω το σχόλιό σου τελείως, όχι με την έννοια, ότι αυτό περιέχει στοιχεία μόνον ορθότητος, αλλά υπό την έννοια, ότι δεν αναφέρεται στην ουσία της επιχειρηματολογίας που κατάθεσα.
    Επειδή όμως είχες την διάθεση να διορθώσεις την σχετική αναφορά μου (πιστεύω καλόπιστα και με αυτήν την έννοια είναι η ένστασή σου από εμένα αποδεκτή) και παρόλο που το όλο θέμα των ιερών συνόδων κρίνω ότι δεν με αφορά, θέλω για λόγους ιστορικής αποκατάστασης να αναφέρω τα εξής:
    Το κείμενο που παραθέτεις από την Ιστορία του Βλασίου Φειδά, εικάζω έντονα, ότι δεν αφορά τις αποφάσεις της 5ης οικουμενικής συνόδου, αλλά το προσάρτημα των αναθεματισμών, που μετά από πολύ έντονες διενέξεις και παρεμβάσεις καισαροπαπικού χαρακτήρα ενσωματώθηκε σε αυτές. Εκτός από τον Φειδά, την εγκυρότητα του οποίου ουδόλως αμφισβητώ, έχω στην κατοχή μου, ως ευρισκόμενος στο εξωτερικό, την επίσης έγκριτη "Εκκλησιαστική Ιστορία" του Βασιλείου Κ. Στεφανίδου, Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, έργο που έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Εάν ανατρέξεις στην σελίδα 238 αυτού του έργου, υπάρχει η εξής αναφορά:

    συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1) Σκοτεινός φιλόσοφος δεν επονομαζόταν ο Πλάτων, αλλά ο Ηράκλειτος ως δυσνόητος.

    2) Η σελίδα της κυρίας Μπουκουβάλα είναι πράγματι η πρώτη ελληνόφωνη σελίδα που ασχολείται με τον διανθρωπισμό/μετανθρωπισμό και, εξ όσων γνωρίζω, η μοναδική. Έγραφε γι' αυτά τα θέματα, όταν ακόμα οι περισσότεροι έλληνες δεν είχαν ούτε ακουστά τους όρους κι αν κάποτε τους άκουγαν, αναρωτιόντουσαν αν είναι κανενός είδους νέα μόδα που λανσάρουν οι μόδιστροι.
    Εγώ προσωπικά την τιμώ και την ευγνομωνώ γι' αυτή την επίμονη και κοπιαστική εργασία της, που ξύπνησε πολλά μυαλά.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Μνκ,
      μπερδεύτηκα προς στιγμήν, ενώ τα προηγούμενα περί εμπνευστή αλλά και δημιουργού του σπηλαίου/μάτριξ ισχύουν όντως και θα τα έχεις συναντήσει κι εσύ. Υπάρχει και μια σχετική ανάρτηση κάπου στον Διόδοτο, αλλά τρέχα γύρευε πού μπορεί να είναι, αν και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα στη συνέχεια να την εντοπίσω, γιατί θα βοηθούσε, αλλά ουδέν αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  30. Κατά τα λοιπά, με κάλυψαν πλήρως ο Kapa Mi, ο Ανώνυμος11 Δεκεμβρίου, 2020 17:23 και ο Ανώνυμος11 Δεκεμβρίου, 2020 21:50.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το πρώτο σχόλιο δεν έφτασε, μάλλον επειδή ήταν μεγάλο. Το κοβω λοιπόν σε φέτες:

    Οι ιδέες έχουν την δική τους ιστορία...
    Οι λέξεις-κλειδί είναι "εποχή συγκρητιστικού χάους".


    Ο Πρόκλος, από τους τελευταίους μεγάλους διανοητές της νεοπλατωνικής φιλοσοφίας και του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού στοχασμού
    ......................
    Ζώντας σε μια εποχή συγκρητιστικού χάους, θα συνθέσει σε ένα ενιαίο και πολύπλοκο σύστημα ολόκληρη την προγενέστερή του νεοπλατωνική φιλοσοφική παράδοση, επηρεασμένη από στοιχεία πυθαγορικά, αριστοτελικά και στωικά· στο σύστημά του θα συνωθήσει τον ένα θεό, τη μαγεία και διάφορα όντα δαιμονικού χαρακτήρα, και με αυτή τη μορφή θα το παραδώσει στον σχολαστικό Μεσαίωνα.

    https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=30636



    Ο Πρόκλος, μυήθηκε στα ανώτερα Μυστήρια και στην Θεουργία από την Ασκληπιγένεια, κόρη του Πλουτάρχου του νεώτερου του Αθηναίου, η οποία ήταν επικεφαλής της Νέας Ακαδήμειας των Αθηνών. Ο χαρισματικός Πλούταρχος είχε μυήσει σε βάθος την κόρη του στην φιλοσοφία, στα μυστήρια και στα μυστικά της θεουργίας. Η Ασκληπιγένεια αποκάλυψε στον Πρόκλο τις παλαιές μυστηριακές τελετές - τα ιερά όργια, τα οποία ήσαν μέρος των Ελευσινίων Μυστηρίων, καθώς και την Χαλδαϊκή λευκή μαγεία.

    https://www.ancientgreecereloaded.com/files/ancient_greece_reloaded_website/great_persons/proclus_gr.php

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Ψελλός ήταν αυτός που αναβίωσε με το έργο του τους Νεοπλατωνικούς συγγραφείς ξεχασμένων, απόκρυφων, μαγικών και ερμητικών κειμένων, όπως το “ars hieratikca” του Πρόκλου και των Χαλδαικών χρησμών.
    ..........................................
    Ο Μαγικός Κόσμος του Ψελλού εκπήγαζε απο Τον Νεοπλατωνικό γνωστικισμό όπως αυτός παρουσιάζεται στους χαλδαικούς χρήσμούς.
    ..........................................
    Ο Ψελλός, επαναλαμβάνωντας στην ουσία την θεωρία του Πρόκλου, τους ονομάζει Κλιματάρχες. Οι Κακοδαίμονες είναι η πηγή των δεινών της ανθρωπότητας ενώ οι Άγγελοι και οι Αγαθοδαίμονες είναι αρωγοί των θνητών στην αιώνια πάλη καλού και κακού. Θα ήταν υπερβολικό να πούμε εδώ ότι η δαιμονολογία που έφερε ο βυζαντινός φιλόσοφος θυμιζει εδώ, σε μεγάλο μάλιστα βαθμό, την κοσμοθέαση του Ελισσαβετιανού μάγου John Dee; Εξάλλου και ο ίδιος ο Dee είχε την ίδια γνώμη για την κατάτμηση του πλανητη σε ζώνες που τις κυβερνουν ξεχωριστές οντότητες. Αλλά και το ότι οι Κακοδαίμονες ήταν αναπόσπαστο μέρος του Αγγελικού του συστήματος καταδυκνείει τη φιλοσοφική και ιδεολογική σύνδεση των δύο αντρών.
    ..........................................
    Ας μην ξεχνάμε ότι, η συγκεκριμένη δαιμονολογία δεν ήταν παρά συραφή νεοπλατωνικών κειμένων με μπόλικη δόση λαικής δεισιδαιμονίας. Παρ’όλα αυτά παρατηρουμε μια συνέχεια μεταξύ της μαγείας των νεοπλατωνικών και της γριμοριακής μαγείας των μεσαιωνικών χρόνων με ενδιάμεσο σταθμό το Βυζάντιο και τον Ψελλό Αυτό θα εξηγούσε γιατί φημολογείται ότι ο Βυζαντινός Λόγιος διετέλεσε αρχηγός του “ Τάγματος της Ανατολής” ,που έγινε πρότυπο του Ναιτικού Τάγματος καθώς και αυτόυ των Ροδοσταύρων. Στο τάγμα άνηκε και ο ίδιος ο Πατριαρχης Φώτιος και άλλες επιφανείς προσωπικότητες, γεγονός που αποσαφηνίζει, εν μέρει, το γιατί ο νεοπλατωνιστής ψελλός δεν καταδικάστηκε ποτέ ως αιρετικός. Ίσως επίσης με αυτόν τον τρόπο πέρασαν αυτές οι φιλοσοφικές ιδέες και οι μαγικές πρακτικές από την Ανατολή στην Δύση.Το σίγουρο είναι πως στα Βαλκάνια και στην Ρωσσία έφθασαν μέσω κάποιων μαθητών του Ιωάννη Ιταλικού, Μαθητή και διαδόχου του ψελλού στο βαθμό του υπάτου φιλοσόφου, ο οποίος αν και φυλακίστηκε σε μοναστήρι ως ¨”Ελληνόπληκτος”!!!! και στασιαστής κατα της Νέας Ρώμης, κατάφερε να αποκτησει μαθητές ένας εκ των οποίων μετέφερε τις ιδέες του στην μολδαβία και στην βουλγαρία άρα ίσως και απο εκέι στην Ρωσία φτιάχνωντας πιθανότατα εκεί μια νέα μαγική παράδοση.


    https://www.diadrastika.com/2012/06/blog-post_7668.html


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι χαλδαϊκοί χρησμοί, που μας μεταφέρει ο Ψελλός μέσα από τις επιστολές του, ονομάζονται έτσι επειδή σχετίζονται άμεσα με την αστρολογία και την μαγεία.
    ..............
    Ο Μαγικός Κόσμος του Ψελλού εκπήγαζε απο Τον Νεοπλατωνικό γνωστικισμό όπως αυτός παρουσιάζεται στους χαλδαικούς χρήσμούς.
    ..............
    Οι Χαλδαϊκοί χρησμοί επηρέασαν μεταξύ άλλων τον Πλωτίνο, τον Ιάμβλιχο και τον Πρόκλο, φιλοσόφους που ο Ψελλός μελετά συστηματικά και τον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Σε γενικές γραμμές ο νεοπλατωνισμός υπήρξε θετικά κείμενος απέναντι στους χρησμούς και υπήρξαν αρκετοί που υπομνημάτισαν αυτούς, χωρίς όμως το έργο τους να έχει διασωθεί. Ο Πλωτίνος ταξίδεψε μέχρι την Περσία για να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τον βαβυλώνιο πολιτισμό, ο Ιάμβλιχος πίστευε πως ήταν μέσο για θέαση του Αγαθού και πως μεταφέρουν αυτούσια την σοφία των Ασσυρίων και ο Πρόκλος κατέγραψε, το υπόμνημα το οποίο μελέτησε ο Ψελλός προτού γράψει το δικό του.

    https://cognoscoteam.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CF%88%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B4%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BC%CE%BF/


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συνέχεια προηγούμενου:

    "... Εν αυτοίς αναθαματίζονται αι εν τη μνημονευθείση επιστολή του Ιουστινιανού αναφερόμεναι κακοδοξίαι, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΩΡΙΓΕΝΟΥΣ Αύτη λοιπόν, είναι η της συνόδου απάντησις εις την επιστολήν του Ιουστινιανού. Αλλά περί όλων τούτων τα εν λατινική μεταφράσει σωζόμενα πρακτικά της Ε' Οικουμενικής Συνόδου ουδένα λόγον κάμνουσι. Δια τούτο αμφότερα τα έγγραφα (η επιστολή του Ιουστινιανού και οι 15 κανόνες της συνόδου) εθεωρήθησαν υπό τινων ως έχοντα σχέσιν, όχι με την Ε' Οικουμενικήν Σύνοδον, αλλά με την επί πατριάρχου Κων/πόλεως Μηνά ενδημούσαν σύνοδον, η οποία δέκα έτη προηγουμένως εδέχθη το κατά του Ωριγένους και του ωριγενισμού διάταγμα του Ιουστινιανού (543)..."
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΥ (Για να μην υπεισέλθουμε στα περί Ιουστινιανού περεταίρω...).
    Συνεχίζει το κείμενο:
    "...Αλλ΄ η επιστολή του Ιουστινιανού, συγκρινόμενη προς το διάταγμα τούτο, δεικνύει, ότι εγγράφη πολύ βραδύτερον (553). Προς εξήγησιν της σιωπής των πρακτικών της Ε΄ Οικουμενικής Συνόδου, ως ήτο επόμενον, προυτάθησαν όλαι οι δυνατοί λύσεις, τας οποίας παραθέτομεν..."
    Και ακολουθεί μετά πληθώρα ερμηνειών και εικασιών.
    ΑΡΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ Ε' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΙΓΕΝΟΥΣ.
    Συνεχίζει όμως το κείμενο:
    "...Μόνον εν τοις αναθεματισμοίς της ογδόης συνεδρίας της Ε΄ Οικουμενικής συνόδου, μεταξύ των ήδη αναθεματισμένων αιρετικών η σύνοδος ανέφερε και τον Ωριγένην (11ος αναθεματισμός)..."
    Αυτό που κατανοώ εγώ από τα προηγηθέντα γραφόμενα, παρότι δεν μου πέφτει λόγος, καθότι δηλώνω ροκάς, είναι, ότι έλαβαν χώρα έντονες διενέξεις μεταξύ των οπαδών του Ωριγένους και τους θεολογίζοντες αχθοφόρους της αυτοκρατορικής επιβολής, με αποτέλεσμα μια πολύ συμβιβαστική καταδίκη του Ωριγένους, που συμπεριλήφθηκε με ισχνό τρόπο, όχι στα πρακτικά, αλλά στο προσάρτημα αφορισμών της συνόδου. Και δεν διακρίνω τον αυτοκράτορα να παρεμβαίνει για να αποκαταστήσει την όποια δογματική ευταξία. Προφανώς αποσκοπούσε να κοπάσουν οι Ωριγενικές έριδες, που διήρκησαν μεγάλο διάστημα, για να ησυχάσει η όλη ατμόσφαιρα στα πλαίσια της κοσμικής κυριαρχίας.

    συνεχίζεται...

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνέχεια προηγούμενου...

    Μια και μπήκαμε όμως στον κόπο, να παραθέσουμε χωρία από το εν λόγω πόνημα, ας ανατρέξουμε λίγο και ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ της επιχειρηματολογίας, που ανάφερα:
    Ήταν τελικά "συροαιγύπτιος" ο Ωριγένης, ή γνήσιο τέκνον ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (της όποιας μορφής, διότι εγώ τον θεωρώ κρυφό αντίπαλο του Πλατωνισμού):
    Γράφει σχετικά ο Βασίλειος Στεφανίδης, Σελίδα 128:
    "...Επομένως ιδρυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ θεολογίας παραμένει ο Ωριγένης. Η Ελληνική θεολογία είναι θεοκεντρική, δεχόμενη ως αντικείμενον απ' ευθείας τον Θεόν και τα θεία πράγματα. Δέχεται, ότι το ανθρώπινον πνεύμα δύναται να σκεφθή επί των θείων πραγμάτων, να γεννήση ζητήματα και να εύρη την λύσιν αυτών. Η ελληνική Θεολογία εδέσποσεν απολύτως εν τη Ανατολή και εν τη Δύσει μέχρι των αρχών της ιθ΄ εκατονταετηρίδος, ότε ιδρύθη η κριτική θεολογία, επί τη βάσει της φιλοσοφίας του Καντίου....).
    Παρεμπιπτόντως γεννάται το ερώτημα, ποιου "ελληνικού πνεύματος" ήτο τέκνον ο Ωριγένης; Κατά την άποψή μου, το "ελληνικό πνεύμα" είναι γαλότσα, μέσα στην οποια εισήλθαν πολλά και διαφορετικά ποδάρια. Αλλά όπως αποσαφήνισα προηγουμένως, εγώ είμαι ροκάς.
    Ας δούμε σύντομα, σύμφωνα με το αυτό πόνημα (σελίδα 206) και ποιους επηρέασε ο Ωριγένης (τουτέστιν το βαρύ πυροβολικό των Πατέρων) μια και κάποιοι επιμένουν να τον εξοβελίζουν:
    "... Ούτως οι σπουδαιότεροι υπερασπισταί της Ορθοδοξίας κατά του αρειανισμού ο Μέγας Αθανάσιος, οι τρεις Καππαδόκες και άλλοι, εστηρίχθησαν εν πολλοίς επί του Ωριγένους. Εκ των τριών Καππαδόκων ο Μ. Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός εσταχυολόγησαν εκ του Ωριγένους και συνέταξαν την "Φιλοκαλίαν".
    Και ας μην παραβλέπουμε, ότι ο Ωριγένης μαρτύρησε επί Δεκίου. Παρότι διαφωνώ με αυτόν, αυτό και μόνον το δεδομένο αρκεί, για να υποκλίνομαι ενώπιόν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ
    Μην τσακώνεστε δεξιοί κι αριστεροί. Τα επίδοξα αφεντικά του πλανήτη (τον πλανήτη τον ρωτήσανε;) είναι απ' όλα. Εκτός από σατανιστές και ψυχάκηδες, είναι και τροτσκιστές, ομόδοξοι του πράκτορα των τραπεζιτών, Τρότσκυ. Αυτό που σχεδιάζουν, από πολύυυυυ παλιά, είναι διεθνής κομμουνισμός για το πόπολο, καπιταλισμός για την πάρτη τους. Οι -ισμοί είναι -και πάντα ήταν- το καρότο για τους χρήσιμους ηλίθιους, το -και καλά- αντικειμενικό "υποκείμενο" της ιστορίας.

    @ Μποτίλια
    Ο Θεόδοτος μας έμαθε πολλά πράγματα και ξεκαθάρησε σε μεγάλο βαθμό το νοηματικό τοπίο. (Τουλάχιστον εδώ σε μας, εσείς στην Εσπερία μπορεί και να τα ξέρατε.)
    Έχει όντως ενοχλητικά ελαττώματα. Π.χ είναι φρικτός μισογύνης. Άμα δεις εκεί μέσα σχόλιο από γυναίκα, να μου περάσεις σκουλαρίκι στο φρύδι. Ακόμα, έχει φοβερή λόξα με τον δυτικό ιπποτισμό, σε βαθμό που αναδίδει έναν υπόγειο μισελληνισμό. Τα παραταξιακά δεν τα πιάνω. Αλλού φαν παρκ.

    Παρ' όλα αυτά, επειδή η δικιά μου ιδεολογία είναι η Αλήθεια, την ψαρεύω όπου την βρω, ακόμα και σε θολά νερά, διότι, ως γνωστόν, άμα δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως.
    Απ' την άλλη, ο καθένας έχει τις δικές του αλλεργίες και δυσανεξίες. Π.χ. εγώ δεν πατάω ποτέ πόδι στον Ντε Σαντ και δεν διαβάζω ποτέ άρθρα του Ακατονόμαστου Γέρου.
    Όλα καλά.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ μνκ

    Είναι καλό να μην συγχέουμε οτιδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι πλατωνικό με τον ίδιο τον Πλάτωνα και την Διδασκαλία του. Για παράδειγμα, η λεγόμενη "πλατωνική ακαδημία" της Φλωρεντίας στηρίχθηκε στις λατινικές μεταφράσεις των μαγικών παπύρων της Αιγύπτου από tον Marcilo Ficino. Πρόκειται κυρίως για τον "Ερμή τον Τρισμέγιστο", που είναι κατά την γνώμη μου σατανολατρικό κείμενο και τον μαγικό πάπυρο "ΑΒΡΑΣΑΞ" (Δες και τον δίσκο "Abraxas" των σαντάνα, με "evil ways", "soul sucrifice" και τα συναφή. Προφανώς, ο Carlos δεν ευθύνεται άμεσα, αυτός μουσική έγραφε. Τα εξώφυλλα των δίσκων και τους τίτλους των κομματιών επέβαλλαν προφανώς οι παραγωγοί, που είναι πράκτορες των δισκογραφικών εταιρειών). Το αυτό ισχύει και για κάποιους ύστερους "πλατωνικούς", όπως ο Πλήθων ο Γεμιστός, που δεν έχει, κατά την γνώμη μου, την παραμικρή σχέση με τον Πλάτωνα και που προβάλλουν έντονα οι δωδεκαθεϊστές.
    Όσο αφορά τον John Dee, το θέμα της αλχημείας είναι πολύ καυτό και απαιτεί πολύ γερά θεωρητικά κότσια. Δεν είναι μόνον ο Giordano Bruno, που οι ιεροεξεταστές έκαψαν τότε ζωντανό, αλλά και ο Michael Baigent, που επειδή τόλμησε να ανοίξει με γνώσεις και σοβαρότητα το θέμα της αλχημείας πρόσφατα, οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές υποψιάζομαι ότι δολοφόνησαν.
    Όσα αφορά τους παπύρους του Nag Hamadi, θεωρώ προτιμότερο να τους αφήσετε να κοιμόνται. Διότι όταν τους ανοίξουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Οπότε θα γκρεμιστούν πολλοί χάρτινοι πύργοι. (Εγώ πάντως δεν προτίθεμαι να το αποτολμήσω το επόμενο διάστημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες πουθενά να συγχέω κάτι, που ισχυρίζεται ότι είναι πλατωνικό, με τον Πλάτωνα; Αν μη τι άλλο, λίγη ιστορία την ξέρω και καταλαβαίνω από χρονολογίες και ιστορικές εξελίξεις. Και από ιστορική εξέλιξη των ιδεών καταλαβαίνω, ώστε να μην συγχέω τα μήλα με τα μπρόκολα.

      Μερικά στοιχεία παρέθεσα. Από κει και πέρα, όλοι εδώ είμαστε ενήλικες και ανάγνωση γνωρίζουμε. Αν κάποιος δυσκολεύεται να προσθέσει 2+2, δεν είναι δικιά μου δουλειά.

      Τίποτα δεν "ανοίγω" και την πτώση κανενός χάρτινου πύργου δεν φοβάμαι. Ό,τι δεν στέκει καλά στα πόδια του, ας πέσει να ξεμπερδεύουμε. Έχω την "αυταρέσκεια" να πιστεύω ότι ξέρω που πατάω και γιατί πατάω εκεί κι όχι αλλού, κι αυτό δεν έχει να κάνει με "πύργους" χάρτινους ή μπετόν αρμέ.

      μνκ

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. "θεωρώ προτιμότερο να τους αφήσετε να κοιμόνται"

      "Αφήσετε";;; Δεύτερο πληθυντικού.
      Σε ποιούς απευθύνεσαι; Εγώ μία είμαι.
      Δεν πιστεύω να άρχισες, μετά από 10 χρόνια, να μου μιλάς στον πληθυντικό;!!

      μνκ

      Διαγραφή
  38. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΣΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΟΥ 2 ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ.

    1o ΕΡΩΤΗΜΑ) ΤΟ ΘΕΙΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ;

    2ο ΕΡΩΤΗΜΑ) ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΣE ΚΑΘΕ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΜΑΣ,
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ;
    Η ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ, ΝΑ ΑΝΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΘΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΟΥ;

    ΟΙ 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΑΘΕΣ.

    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητη μνκ, ο Θεοδοτος δεν εχει μονο ελαττωματα, ειναι περα για περα ανθελλην. Ειναι φανατικος οπαδος του Γιακομπ Φιλιπ Φλαμεραιερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακό του κεφαλιού του. Δεν το είχα καταλάβει, αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σου. Για να το λες, έτσι θα είναι. Εγώ πάντως, κι απ' αυτόν άντλησα χρήσιμες γνώσεις.

      μνκ

      Διαγραφή
  40. Προς μνκ
    Ευχαριστώ για την προτροπή.
    Δεν τσακώνομαι με κανέναν. Αυτά ήταν καμώματα παιδικά.

    Ισως σε πολλούς να φαίνεται περίεργο και συνάμα κουραστικό , το γιατί στηλιτεύω συνεχώς όσους αποκαλούν ακροδεξιά εθνικισμό φασισμό ναζισμό νεοφιλελευθερισμό την αριστερά και τον κομμουνισμό.
    Εάν αυτές τις έννοιες είχαν φροντίσει τα λεγόμενα πατριωτικά ιστολόγια να τις ξεδιαλύνουν, δεν θα ασχολούμουν στο ελάχιστο.
    Κατά την άποψη σου δεν θα έπρεπε να τις έχουν ήδη ,μετά από τόσα χρόνια παρουσίας τους στο διαδίκτυο , ξεδιαλύνει; Γιατί , πάντα κατά την δική σου άποψη , όχι μόνο αποφεύγουν να το κάνουν, αλλά ρίχνουν και λάδι στην φωτιά της σύγχυσης ;
    Ποσώς λοιπόν θα με ενδιέφερε και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενός , να είναι και να παραμένει αριστερός.

    Μην βρίζεις όμως άνθρωπε μου μετά τον τσίπρα η τον μητσοτάκη ως φασίστα η νεοφιλελέ , διότι τότε υποτιμάς την νοημοσύνη μου και σε αυτό ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να αντιδράσω. Υποχρεούμαι να αποκαλύψω την αριστερή ταυτότητά σου! Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι γνωρίζουν απο ιδεολογίες και να μην (εσκεμμένα (;)) μπερδεύουν τον αυταρχισμό με τον φασισμό ...επειδή καθιερώθηκε.
    Δεν το ανέχομαι λοιπόν να με δουλεύει ο κάθε ένας, που διόλου απίθανο να
    ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΙΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ...ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ … ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

    Που τον είδε ο κάθε ένας ... συγγραφέας;
    (Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική, αυταρχική και εθνικιστική πολιτική ιδεολογία που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.[1])

    Εγω δηλώνω δεξιός και εφόσον διαβάζεις Θεόδοτο δεν θα έπρεπε να με "ταξινομήσεις" με τον καπιταλισμό…την άλλη όψη του ιδίου αριστερού νομίσματος.

    Καπιταλισμός κομμουνισμός φιλοσοφική σχολή σκαϊ

    https://theodotus.blogspot.com/2017/04/blog-post_26.html

    Υ.Γ.
    Με την παρέμβαση σου απεκαλύφθησαν , για εμένα , πολλά που απλώς τα υποψιαζόμουν.
    Να έχεις ενα καλό και ευλογημένο Σαββατοκύριακο.


    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Το "μην τσακώνεστε" ήταν αστεϊσμός, ίσως αποτυχημένος.

      Σχετικά με την αταίριαστη και αντεστραμμένη χρήση των λέξεων, έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως δεν είναι οι μόνες των οποίων το νόημα έχει διαστρεβλωθεί. Τα τελευταία 20-30 χρόνια, αυτό γίνεται εσκεμμένα και συστηματικά, δημιουργώντας έτσι ένα newspeak που έχει αφομοιωθεί απ' τους περισσότερους, ιδίως τους νεότερους, που βγαίνουν απ' τα σχολεία μισοαγράμματοι κι αγνοούν το πραγματικό νόημα των λέξεων.
      Το να χρησιμοποιήται ο όρος "φασισμός", αντί του "ολοκληρωτισμός", είναι κάτι που προέκυψε στα χρόνια της μεταπολίτευσης, όπως είμαι σίγουρη ότι πολύ καλά γνωρίζεις, λόγω της αριστερής ιδεολογικής και εννοιολογικής επικράτησης.

      Πολλά απ' τα πατριωτικά ιστολόγια δεν είναι σε θέση να δουν τόσο "ψιλά γράμματα" κι απλώς χρησιμοποιούν τις λέξεις ως είθισται, χωρίς να τις πολυεξετάζουν. Ο Πανούσης [http://panusis.blogspot.com/] έχει κάνει μια σειρά δημοσιεύσεων για να ξεκαθαρίσει το νόημα κάποιων πολιτικών όρων και τα έχει καταφέρει αρκετά καλά.
      Κάποια άλλα ιστολόγια δεν είναι πατριωτικά, αλλά "πατριωτικά".

      Βάζεις τους όρους "ακροδεξιά, εθνικισμός, φασισμός, ναζισμός, νεοφιλελευθερισμός" σε μια πρόταση, σαν είναι παρεμφερείς. Απέχουν όμως πολύ μεταξύ τους, κάποιες είναι και αντίθετες όπως π.χ. ο εθνικισμός και ο νεοφιλελευθερισμός. [Στην ουσία τους, όχι στο ιδεολογικό μπλα-μπλα τους. Στο μπλα-μπλα μπορεί και κάπου να τέμνονται.]

      (συνεχίζεται)

      μνκ

      Διαγραφή
  41. Λές πως είσαι δεξιός. Εγώ, λοιπόν, δεν κατάλαβα ποτέ πως ορίζεται αυτή η δεξιά. Μιλάμε για την αστική δεξιά ή την λαϊκή δεξιά, την βασιλική δεξιά ή την ρεπουμπλικάνικη δεξιά, την δεξιά των κατοχικών μαυραγοριτών ή του ΕΔΕΣ, της ΚΥΠ ή του ΝΑΤΟ...; Στην δεξιά έχουν βρει στέγη οι πιο αντικρουόμενες ομάδες, με συχνά εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις, επιδιώξεις και συμφέροντα.


    Αν είναι ο Τσίπρας κι ο Κούλης φασίστες ή νεοφιλελεύθεροι: Ναι, είναι. Ο μεν Τσίπρας φασίστας, ο δε Μητσοτάκης νεοφιλελεύθερος. Και εξηγούμαι:

    Που στηρίζεται ο φασισμός; Στον κορπορατισμό (πέραν των "ιδεολογικών" μπλα-μπλα για το πόπολο). Τι είναι ο κορπορατισμός; Συνεργασία εθνικού κεφαλαίου και εργατικής τάξης, υπό την εποπτεία και διαιτησία του κράτους. Αυτό δεν προσπάθησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα; (πέραν των "ιδεολογικών" μπλα-μπλα για τις συνιστώσες).

    Τι είναι ο Νεοφιλελευθερισμός; Η ιδιωτικοποίηση των πάντων, υπό τον φερετζέ της "ελεύθερης αγοράς" (που μόνον ελεύθερη δεν είναι, αλλά αιχμάλωτη του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου). Αυτό δεν εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Στεγνά, χωρίς "ιδεολογικό" μπλα-μπλα.

    Τι (υποτίθεται) πως είναι ο Ναζισμός; Εθνικο-σοσιαλισμός. Δηλαδή, σοσιαλισμός σε ένα κράτος, όπως ακριβώς και ο Σταλινισμός, σε αντίθεση με τον διεθνιστικό σοσιαλισμό του Τροτσκισμού και την διαρκή επανάσταση "μέχρι η γη να γίνει κόκκινη".
    Αδελφές ιδεολογίες είναι ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός (πέραν των "ιδεολογικών" μπλα-μπλα για το πόπολο). Μέχρι την καταπάτηση του συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότωφ, είχαν τα ίδια συνθήματα, ακόμα και τις ίδιες αφίσες, σαν να τις είχε σχεδιάσει ο ίδιος άνθρωπος και να είχαν τυπωθεί στις ίδιες πρέσσες.

    Κυκλοφορεί μια φωτογραφία όπου ο Χίτλερ παίζει σκάκι με τον Λένιν σε καφενείο της Βιέννης. Χρηματοδοτήθηκαν απ' τους ίδιους τραπεζίτες. [Βλ. βιβλία του Antony Sutton, "Wall Street and the Bolshevik Revolution" και "Wall Street and the Rise of Hitler"]
    Αναλώσιμα εργαλεία στα χέρια των ίδιων βρυκολάκων, στην υπηρεσία του σχεδίου υποδούλωσης των ανθρώπων.


    (συνεχίζεται)

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ούτε η ναζιστική Γερμανία, ούτε η φασιστική Ιταλία, μπορούν να θεωρηθούν εθνικιστικά ή εθνικοσοσιαλιστικά καθεστώτα, ασχέτως "ιδεολογικού" περιτυλίγματος, διότι η μεν Ιταλία είχε εξ αρχής αποικιοκρατικές βλέψεις, η δε Γερμανία παρουσίασε ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες.
    Ιμπεριαλισμός και αποικιοκρατία δεν χωράνε στον εθνικισμό, είναι μορφές διεθνισμού.
    Πραγματικός εθνικιστής ήταν ο Νάσσερ. Εθνικοσοσιαλιστές, ο Μεταξάς και ο Καντάφι. Εκ των πράξεών τους κι όχι εκ της ταμπέλας τους.


    Σήμερα, οι διαχωρισμοι αριστερά-δεξιά δεν έχουν πια νόημα, κατά την γνώμη μου. Έχει πέσει, εκ των πραγμάτων, ο τεχνητός, παραπλανητικός διαχωρισμός κι έχει φανεί το πρόσωπο του κοινού εντολοδότη τους.

    Αν με τον αυτοπροσδιορισμό "δεξιός" εννοείς αυτό:
    "Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών."
    Τότε κι εγώ μαζί σου.


    Ευχαριστώ για τις ευχές.
    Κι εγώ σου εύχομαι να αξιωθείς να δεις την πατρίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ!


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ μνκ

      Και τα δύο σχόλια είναι όχι μόνον εξαιρετικά, αλλά και από καιρό άκρως απαραίτητα. Εύγε!
      (Πλην όμως προηγούμενα σχόλια περί "νεοπλατωνικού γνωστικισμού" με απογοήτευσαν. Η παράθεση συνδέσμων από φληναφήματα δεν επαρκεί για να τεκμηριώσει οτιδήποτε. Η ενασχόληση με την φιλοσοφία απαιτεί κότσια και προ πάντων ενδελεχή μελέτη των πηγών, δηλαδή των έργων των φιλοσόφων. Ο άλλος παραπάνω γράφει για να απαξιώσει τον Πλωτίνο, ότι "είναι στριφνός". Ότι "δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια".)

      Διαγραφή
    2. "Ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια": ...Εξ' ιδίων κρίνεις τα αλλότρια... παλίνδρομο λακανικό στάδιο του καθρέπτη σε αυτή την ηλικία;;;;; Συγγνώμη κύριε "κοτσονάτε της μελέτης" που δεν σας παρέθεσα διατριβή περί Πλωτίνου.
      Στριφνότητα σημαίνει είτε κακοχωνεμένες ιδέες, είτε αδυναμία/έκπτωση του γλωσσικού οργάνου, κάτι που συνέβαινε στην ύστερη αρχαιότητα με την οικουμενική εξάπλωση της ελληνικής... αποδεδειγμένα!
      Όταν κάποιος φορά ιδεολογικές παρωπίδες είναι λογικό να χαρακτηρίζει μωρολογίες την παράθεση απλών δεδομένων... κατά το αλήστου μνήμης "δεν μας αρέσει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για αυτήν".

      Υ.Γ. Η εμπάθεια σε αυτή την ηλικία είναι κακός σύμβουλος.

      Διαγραφή