Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου: "Εκτελεστική εντολή για τον επαναπροσδιορισμό* της εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ ώστε να προωθηθεί η αμερικανική επιρροή" _ DONALD J. TRUMP THE WHITE HOUSE, December 10, 2020.

 μετάφραση: ΥΠΕΡΙΩΝ

Το διάταγμα Τραμπ αναφέρεται στην αναγνωρισιμότητα της Αμερικανικής βοήθειας που φτάνει σε τρίτους μέσω της δημιουργίας ενός λογότυπου, γιατί προφανώς μέχρι τώρα περνούσε απαρατήρητη.

 

Εκτελεστική εντολή για τον επαναπροσδιορισμό* της εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ ώστε να προωθηθεί η αμερικανική επιρροή


ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   Εκδόθηκε στις: 10 Δεκεμβρίου 2020


* επαναπαρουσίαση με νέα ταυτότητα (εννοεί το λογότυπο που θα βοηθά την αναγνωρισιμότητα)



Από την αρχή που μου έχει ανατεθεί ως Πρόεδρος από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Νόμου περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 (22 USC 2151 επ.) (FAA), όπως τροποποιήθηκε, και το τμήμα 301 του τίτλου 3, Κωδικός των Ηνωμένων Πολιτειών, εντέλλονται τα εξής:

 

Τμήμα 1. Πολιτική. Για να προωθηθεί η καλή θέληση μεταξύ των αποδεκτών εξωτερικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανικού λαού, και να ενθαρρυνθούν οι κυβερνήσεις των εθνών που λαμβάνουν ξένη βοήθεια να υποστηρίξουν τις ΗΠΑ, είναι απαραίτητο οι αποδέκτες εξωτερικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών να γνωρίζουν τις πολλαπλές προσπάθειες των Αμερικανών φορολογουμένων να τους βοηθήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η συνειδητοποίηση και να διασφαλιστεί ότι η εξωτερική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και διατηρεί την αμερικανική επιρροή και ηγεσία, αυτή η βοήθεια πρέπει να αναγνωριστεί κατάλληλα και εμφανώς ως αμερικανική βοήθεια.

 

Τμήμα 2. Θέσπιση τυπικών ομοσπονδιακών κανονισμών σήμανσης. (α) Εντός 120 ημερών από την ημερομηνία της παρούσας παραγγελίας, ο Υπουργός Εξωτερικών (Γραμματέας), σε συντονισμό με τον Διαχειριστή του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (Διαχειριστής) και τους επικεφαλής άλλων εκτελεστικών τμημάτων και υπηρεσιών (υπηρεσίες), ανάλογα με την περίπτωση, θα ξεκινήσουν τη θέσπιση κανόνων ειδοποίησης και σχολιασμού για να προσδιορίσουν και να σηματοδοτήσουν όλη τη ξένη βοήθεια των ΗΠΑ που παρέχεται βάσει της FAA ή οποιουδήποτε άλλου νόμου, συμπεριλαμβανομένης όλης της βοήθειας που παρέχεται στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας ή προγραμμάτων βοήθειας σε καταστροφές, κατάλληλα ως «αμερικανική βοήθεια», σύμφωνα με ενότητα 641 του FAA (22 USC 2401). Αυτή η νομοθεσία για τη θέσπιση ομοσπονδιακών κανονισμών σήμανσης περιλαμβάνει την πρόταση τυχόν τροποποιήσεων που είναι απαραίτητες για τυχόν υφιστάμενους κανονισμούς που ενδέχεται να είναι κατάλληλοι για την εφαρμογή των οδηγιών που αναφέρονται στην παρούσα σειρά. Οι οργανισμοί που υπόκεινται σε αυτούς τους κανονισμούς θα τους εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό μετά την οριστικοποίησή τους.

 

(β) Για τους σκοπούς των τυπικών ομοσπονδιακών κανονισμών σήμανσης που περιγράφονται στην ενότητα 2 (α) αυτής της παραγγελίας:

 

(i) Εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αυτής της παραγγελίας, ο Πρόεδρος θα επιλέξει

ένα λογότυπο που ενσωματώνει τις αξίες και τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού («ενιαίο λογότυπο») · και

 

(ii) Το ενιαίο λογότυπο θα προβάλλεται σε όλα τα υλικά που σχετίζονται με προγράμματα, έργα και δραστηριότητες εξωτερικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών, σε όλα τα υλικά επικοινωνίας και δημοσίων υποθέσεων, σε όλα τα ξένα αγαθά και υλικά βοήθειας και σε όλες τις συσκευασίες τέτοιων αγαθών και υλικών και σε όλη την μετονομασία των συσκευασιών εξαγωγής. Η απαίτηση εμφάνισης του ενιαίου λογότυπου δεν ισχύει για καθαρά διοικητικά, μη παραδοτέα αντικείμενα εργολάβων και παραλήπτες ξένης βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών ή για εταιρικά ή μη έργα υλικών πρακτορείων που δεν συνδέονται με έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της FAA και δεν θα απαιτήσει την αναδιατύπωση των ολοκληρωμένων έργων ή προϊόντων στο εξωτερικό.


πηγή: whitehouse.gov


3 σχόλια:

  1. Διόδοτε, το flagreport (το οποίο κακώς ξέχασα να μνημονεύσω σε παρελθόν σχόλιο μου, όσον αφορά την ενημέρωσή μας για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ) έχει ανεβάσει σήμερα 2 ενδιαφέροντα άρθρα :

    https://theflagreport.com/o-trab-egkrinei-tin-ypovoli-anadiamorfomenon-agogon-se-stil-texas/

    https://theflagreport.com/me-to-eklogiko-mas-systima-ypo-epithesi-oi-amerikanoi-chreiazetai-na-milisoun/



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέρ-ευχαριστώ αγαπητέ Κάπα Μι,

      έριξα μια γρήγορη ματιά και όντως φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Μόλις βρώ χρόνο θα τα μελετήσω και ίσως αναρτήσω κάποιο.

      Διαγραφή
  2. Μόλις πριν λίγο παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο. Τα σχόλια δικά σας...

    https://www.youtube.com/watch?v=k0Ee4xL9bbQ&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή