Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

"Πώς οι κυρώσεις επιταχύνουν την Επανεκκίνηση και το φιάσκο της Δύσης" - του Γάλλου αναλυτή/συγγραφέα Nicolas Bonnal

" Και επειδή τυχαίνει να είμαι αισιόδοξος, θα έλεγα ότι φαίνεται δύσκολο να εγκαθιδρυθεί μια ολοκληρωτική και ψηφιακή δικτατορία στο πλαίσιο μιας ενεργειακής και συστημικής κατάρρευσης ! "


 

Πρόσφατα αναρωτήθηκα αν ζούμε τη Μεγάλη Επαναφορά ή απλώς το μεγάλο δυτικό αποκαλυπτικό επεισόδιο: το τέλος των ορυκτών καυσίμων, το τέλος της βιομηχανικής εποχής και η κανονική κατάρρευση της ευρωαμερικανικής πόλης Ποτέμκιν που είναι χτισμένη πάνω σε ένα βουνό χρέους. Ο πόλεμος του Πούτιν επιταχύνει αυτή την τρομερή κατάρρευση που κάποιοι έχουν προφητεύσει. Και επειδή τυχαίνει να είμαι αισιόδοξος, θα έλεγα ότι φαίνεται δύσκολο να εγκαθιδρυθεί μια ολοκληρωτική και ψηφιακή δικτατορία στο πλαίσιο μιας ενεργειακής και συστημικής κατάρρευσης. Μπορούν μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά δεν βλέπω τις λαμπρές ελίτ μας να κερδίζουν αυτόν τον πόλεμο.


Ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει 2,13 ευρώ, ένα κυβικό μέτρο φυσικού αερίου 2.500 δολάρια. Είμαστε μόνο στην αρχή. Με επικεφαλής τον Τρουντό, τον Μακρόν και τον Μπάιντεν, η Δύση έχει κάνει κακή αρχή. Στρατιωτικά, είναι χάλια (βλ. το κείμενό μου για τον Μπιουκάναν) και αυτό ήταν γνωστό σε υψηλές θέσεις. Αυτό είναι πλέον γνωστό παντού. Ακόμα και ο Ζελένσκι το λέει! Δεν είδε την ήττα από το Ιράν, την ήττα στην Υεμένη, στη Συρία και την "καυτή" υποχώρησή τους στο Αφγανιστάν; Το ΝΑΤΟ, μια απεχθής γραφειοκρατία που έχει σχεδιαστεί για να ξεζουμίζει τους φορολογούμενους, δεν είναι εκεί για να πολεμήσει: το πολύ-πολύ να προκαλέσει, με την ανικανότητά του και το θράσος του, το τέλος του κόσμου.

 

Αυτό που απομένει είναι το κυνήγι των αγωγών και ο υβριδικός πόλεμος - ο οποίος δεν είναι και πολύ ευφυής πνευματικά (θυμηθείτε τις πατάτες που μετονομάστηκαν σε πατάτες Ελευθερίας κατά τη διάρκεια του πολύ χρήσιμου και ηθικού πολέμου κατά του Ιράκ). Ο Patrick Armstrong, ο οποίος επαναλαμβάνεται από τον Bruno Bertez, γράφει σχετικά με αυτό το θέμα:

 

"Για τη Δύση, όπως ήταν, τελείωσε. Η σύγχυση, οι βλακείες, οι κομπασμοί, η υστερία, οι απαγορεύσεις: η Δύση δεν έχει πια τίποτα στο τσεπάκι της. Ρίχνουν ρωσική βότκα στην τουαλέτα, απολύουν έναν τραγουδιστή και έναν σκηνοθέτη, αλλάζουν το όνομα ενός ποτού ή μιας σαλάτας, απαγορεύουν τις γάτες ή τα δέντρα, επιβάλλουν κυρώσεις σε έναν Ρώσο πλουτοκράτη και κλέβουν το γιοτ του, φορούν μπλε και κίτρινο μπλουζάκι. Αξιολύπητο".

 

Έτσι μένουν οι κυρώσεις, οι εύπιστες και ευχάριστες κυρώσεις, οι ερωτομανείς κυρώσεις, οι οποίες θα μας βλάψουν ακόμη περισσότερο από τη Ρωσία. Γιατί; "Οι Δυτικοί δεν πυροβολούν πλέον τους εαυτούς τους στο πόδι αλλά στο κεφάλι" είπε ο Charles Gave στον Bercoff.  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ζούμε σε μια ηλιθιοκρατία σε όλες τις δυτικές χώρες. Ο Pepe Escobar γράφει για τη σημερινή βιομηχανική μας κατάρρευση:

 

"...Η Γερμανία και άλλες χώρες δεν έχουν αρχίσει να αισθάνονται τον πόνο της στέρησης φυσικού αερίου, ορυκτών και τροφίμων. ΑΥΤΟ θα είναι το πραγματικό παιχνίδι... έως και το 60% της γερμανικής παραγωγής και το 70% της ιταλικής βιομηχανίας θα μπορούσαν να αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά, με καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες. Η μη εκλεγμένη υπερκαφκική ευρωπαϊκή μηχανή των Βρυξελλών επέλεξε να διαπράξει τριπλό χαρακίρι, παριστάνοντας τους υποταγμένους υποτελείς της Αυτοκρατορίας, καταστρέφοντας κάθε εναπομείνασα παρόρμηση γαλλικής και γερμανικής κυριαρχίας και επιβάλλοντας την αλλοτρίωση της Ρωσίας και της Κίνας".

 

Η αγγλοσαξονική Δύση περιορίζεται όπως στις αρχές της (βλ. Keynes) στην πειρατεία (κλέβοντας χρυσό, ασήμι, γιοτ, οτιδήποτε βλέπεις).

 

Αλλά ο Patrick Armstrong προσθέτει:

 

"Το τζούντο έχει να κάνει με την εξαπάτηση και τη χρήση της δύναμης του αντιπάλου εναντίον του. Ο Πούτιν, ο τζουντόκα, έχει οδηγήσει τη Δύση στην αυτοκτονία. Αποκάλυψε αυτό που δεν είχε γίνει κατανοητό: βάλτε τα χρήματά σας στις τράπεζές μας, μπορούμε να τα κατασχέσουμε- τοποθετήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία στο έδαφός μας, μπορούμε να τα κλέψουμε- χρησιμοποιήστε τα χρήματά μας και μπορούμε να τα ακυρώσουμε- βάλτε το γιοτ σας στο λιμάνι μας, μπορούμε να το χακάρουμε- βάλτε το χρυσό σας στο χρηματοκιβώτιό μας, μπορούμε να τον κατασχέσουμε".

 

Οι συνέπειες είναι σαφείς με τη δυσπιστία όλων των αναδυόμενων χωρών (είναι η επιστροφή του Μπαντοένγκ ή του αποαποικιοκρατικού εθνικιστικού κομμουνισμού) και το γρήγορο τέλος του SWIFT:

 

"Αυτό είναι ένα μάθημα που θα αντηχήσει σε όλο τον κόσμο. Μια γυμνή απεικόνιση ότι η "διεθνής τάξη που βασίζεται σε κανόνες" είναι απλώς μια μυθοπλασία: εμείς φτιάχνουμε τους κανόνες και σας διατάζουμε να τους υπακούσετε. Σε 2 ή 3 εβδομάδες, όλοι όσοι βρίσκονται στη λίστα των πιθανών στόχων της Δύσης θα έχουν μετακινήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία εκτός της εμβέλειας της Δύσης. Ο Σι θα επιτρέψει στον εαυτό του ένα μικρό χαμόγελο".

 

Και ο Armstrong καταλήγει:

 

"Όσον αφορά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ απλή απάντηση σε αυτό: την περασμένη εβδομάδα, 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κόστιζαν 1.000 δολάρια- σήμερα είναι υπερδιπλάσια. Την επόμενη εβδομάδα, σίγουρα δεν θα είναι φθηνότερα.

 

Το ίδιο ισχύει και για το αλουμίνιο, την ποτάσα, το τιτάνιο, το σιτάρι. Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μισθώνουν τα αεροπλάνα τους. Τι γίνεται τώρα; Ρωσικοί κινητήρες πυραύλων. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Δυτικοί είναι ότι το ρούβλι είναι το νόμισμα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στο εσωτερικό της χώρας, αλλά η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι το ρωσικό νόμισμα εκτός της χώρας. Εκπλήσσομαι με την ηλιθιότητα: κόβουν τον λαιμό τους και καταστρέφουν τις οικονομίες τους".

 

Με άλλα λόγια, για τους ανόητους τεχνοκράτες μας: οι κυρώσεις δεν ενισχύουν τους Ρώσους, αλλά τους πλουτίζουν. Και ο Πούτιν χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις του με αυτόν τον τρόπο. Οι παράλογες απειλές του Μπάιντεν εναντίον της Ινδίας και του υπόλοιπου κόσμου δεν είναι πιθανό να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό σύστημα, το οποίο μπορεί να κλέψει την πελατεία του ανά πάσα στιγμή.

 

Όπως γνωρίζουμε, οι Ρώσοι (βλ. Laurence) έχουν προβλήματα με τις τράπεζές τους, με την Apple, με το Facebook, με την Google, με την GAFAM να είναι το τελευταίο αυτοκρατορικό απότοκο που προορίζεται να μας βασανίσει περισσότερο από τους Ρώσους ή τους Κινέζους. Αλλά τίποτα που δεν μπορεί να λυθεί γρήγορα (βλ. το άρθρο της Karine για το θέμα αυτό), και το άρθρο του Escobar για το δόγμα Glaziev (διακοπή των δεσμών με τη Δύση και μετάβαση στον κανόνα χρυσού).

 

Απομένει σε αυτές τις παγκοσμιοποιημένες ελίτ να πάρουν εκδίκηση από το ποίμνιό τους, κάτι που φαίνεται εύκολο, δεδομένου του βαθμού υποταγής ή προετοιμασίας αυτών των πληθυσμών που έχουν συνηθίσει να είναι εξαρτημένοι και κακοποιημένοι. Θα μπορούσαμε να έχουμε τη δήμευση του χρήματος, το τέλος του φυσικού αερίου και όλου του ηλεκτρισμού, το τέλος των εργοστασίων (που ήδη σταμάτησαν στη Γερμανία), με λίγα λόγια τη Μεγάλη Επαναφορά του Schwab ή το σχέδιο Morgenthau, του διάσημου τραπεζίτη του Ρούσβελτ που ήθελε να μειώσει τον γερμανικό πληθυσμό στο μισό.

 

Nicolas Bonnal

 

Πηγές :

https://thesaker.is/how-russia-will-counterpunch-the-u-s-eu-declaration-of-war/

https://brunobertez.com/2022/03/04/russia-observer-tactiques-strategie-et-operations-article-severe/

https://brunobertez.com/2022/03/03/larme-de-lor-le-veritable-objectif-de-poutine-briser-le-dos-de-davos-et-de-ses-agents-aux-etats-unis-et-au-royaume-uni/

https://russiepolitics.blogspot.com/2022/03/premiere-victoire-de-larmee-russe.html

 

nouveau-monde.ca 

 


2 σχόλια:

  1. XAXAXAXAXA

    NA TO ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΗΣ ΚΙ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΗΣ ΖΕΛΕΝΣΚΑΣ:

    https://www.youtube.com/watch?v=BQHNGtOWeCk

    "Zelensky σε διαφήμιση για την αλυσίδα Epicentre. Ανήθικος και επίμονος. Προβλήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ουκρανία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή