Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Μεγάλο το κόστος τού να μετατρέψεις μια πλωτή φύρα σε σκραπ-λαμαρίνες που θα γίνουν υπόστεγα για γίδια στο Βλαδιβοστόκ..

 γράφει ο Διονύσης Κλαδάς (Μποτίλια στο Πέλαγος)

 

Κατά την εκτίμησή μου, ΟΛΟΙ ψεύδονται στους ισχυρισμούς τους, αναφορικά με την βύθιση τού ΜΟΣΚΒΑ. ΟΛΟΙ νομίζουν, ότι κερδίζουν από το ψεύδος, καθότι αυτό είναι ενα κύριο όπλο στα πλαίσια τού ψυχολογικού πολέμου· πλην όμως το ψεύδος δεν αποτελεί μόνον μέθοδο σκόπιμης παρασκευής τής κοινής γνώμης, αλλά και τέχνασμα εξαπάτησης των αντιπάλων. Είναι αστείο να αποδεχθώ, ότι μια Ρωσική "ναυαρχίδα" κτυπήθηκε από βλήματα Neptun, καθώς αυτή βρισκόταν σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από το μέρος εκτόξευσης των βλημάτων. 

Οι Neptun R360 αναπτύσσουν ταχύτητα 183 χιλιόμετρα την ώρα. Όσο δηλαδή το καγιέν τού ντήλερ, που πουλάει κόκα στην πλατεία Ομονοίας. Για να διανύσουν την αναγκαία απόσταση αυτά τα βλήματα, απαιτείται μισή ώρα. Σε αυτό το διάστημα, το βλήμα αυτό γίνεται αντιληπτό ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, όχι μόνον από τα συστήματα μιάς "ναυαρχίδας", αλλά και από τούς ψαράδες, που ψαρεύουν χταπόδια στον Πόντο. Το επιχείρημα τού Ρωσικού Επιτελείου, ότι το σκάφος κτυπήθηκε από νατοϊκή τορπίλη, είναι εξίσου αδιανόητο. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο άνω μέρος τού πλοίου και αυτό συνέχισε επί ώρες να επιπλέει.
 

Ο Μεγάλος Σκακιστής δεν γνωρίζει απλά, αλλά είναι σε θέση να εφαρμόζει με απαράμιλλη ευστροφία την αρχή, "θυσίασε το άλογο σου, για να εξοντώσεις τον βασιλιά τού αντιπάλου". Ήταν όμως το "ΜΟΣΚΒΑ" ένα αλογάκι επάνω στην σκακιέρα των επιχειρήσεων; Δεν το νομίζω. Με δυσκολία θα το χαρακτήριζα άχρηστο πιόνι τρίτης τάξεως. Ένα σκαρί, που φτιάχτηκε πριν σαράντα χρόνια, ενώ ο αντικαταστάτης του βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και κάποιο διάστημα, προορίζεται μόνον για σκραπ. Όσον αφορά τα οπλικά συστήματα που αυτό φέρει, αυτά μοντάρονται και ξεμοντάρονται. Και μεταξύ μας, η μετατροπή 12.500 τόνων άχρηστου ατσαλιού σε σκραπ, κοστίζει χρόνο και έξοδα, που μια χώρα που διαθέτει άφθονη ενέργεια, αντί να σπαταλά χρόνο για να επεξεργάζεται σκουριασμένες λαμαρίνες, για να φτιάξει υπόστεγα για γίδια στο Βλαδιβοστόκ, είναι επόμενο να προτιμάει την κατασκευή νέου ατσαλιού πολύ υψηλών προδιαγραφών.
 

Άρα το πλοίο αυτό, το βύθισαν οι Ρώσοι κατά την ρυμούλκισή του, αφού είχαν προηγουμένως βάλει φωτιά σε αυτό ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ οι ίδιοι. Όχι όμως με τσιγάρο, όπως ισχυρίζονται, αλλά με πούρο τού κυβερνήτη. Αυτήν την στιγμή, ο Διοικητής τού Στόλου, που σκόπιμα αφήνουν οι Ρώσοι να διαρρεύσει ότι συνελήφθη.. πίνει το καφεδάκι του μαζί με τον Σουίγκου και σπάνε πλάκα με την επαναλαμβανόμενη ηλιθιότητα των νατοϊκών, να καταπίνουν με βουλιμία, όποια φόλα τούς ρίχνουν. 

Ο Πούτιν εμφανίζεται δήθεν εξαγριωμένος, να τραβάει τα μαλλιά του και να εφαρμόζει "ασυγκράτητη εκδίκηση". Σχεδόν κανείς όμως δεν συνδυάζει το όλο στημένο φιάσκο, με την πρόσφατη εξαγγελία τού Μεγάλου Σκακιστή, ότι στο άμεσο μέλλον, οι Ρωσικές Δυνάμεις πρόκειται να κτυπήσουν δημόσια κτίρια στην Ουκρανία. Αυτά όμως δεν γίνονται στο πόδι και χωρίς να έχουν προϋπάρξει προηγουμένως οι κατάλληλες καταστάσεις, που παρέχουν τις σκόπιμες λαβές, για κτυπήματα, που τα δυτικά μέσα θα έσπευδαν να χαρακτηρίσουν σαν κτυπήματα κάτω από την μέση. ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΚΟΒΙΟΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ, ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ. 

Αγαπητόί φίλες και φίλοι, οι 3.000 οπλισμένοι αστακοί τού Αζόφ, που είχαν κάθε δυνατότητα να οχυρωθούν μέσα σε σήραγγες έκτασης πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, που είχαν οργανωθεί από πριν άψογα για μια τέτοια περίπτωση με εφόδια και πυρομαχικά για σύγκρουση διαρκείας και με τοποθέτηση παγίδων με εκρηκτικά σε ένα σωρό σημεία στο Αζόφσταλ, είναι αδύνατον να νικηθούν, χωρίς την εκ των προτέρων περισσότερο από γνωστή στους Ρώσους.. άσκοπη θυσία τουλάχιστον διπλάσιου (αν όχι πολλαπλάσιου) αριθμού μαχητών. Και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να κατισχύσουν, ούτε οι Τσετσένοι, ούτε οι Δυνάμεις των Συριακών Τίγρεων. Τέτοιου είδους παράφρονες επιχειρήσεις, θα οδηγούσαν στην μοιραία κατασπατάληση τεράστιου αριθμού υψηλής ικανότητος μαχητών. Και αυτές είναι οι απαράδεκτες για ώριμα και σώφρονα επιτελεία πρακτικές, που μπορούν να καταρρακώσουν το ηθικό ενός στρατεύματος. 

Αλλά ούτε και αέρια μπορούν να διοχετευθούν σε σήραγγες τεράστιου μήκους. Πέραν από την διεθνή κατακραυγή, που θα ακολουθούσε, η έκλυση των δηλητηρίων στην συνέχεια έξω από τις σήραγγες, θα μετέτρεπε μια ολόκληρη πόλη σε κόλαση. Άρα, το μόνο που μένει είναι οι βομβαρδισμοί πλήρους επιφανείας με στρατηγικά αεροσκάφη. 

Ανάλογα κωλύματα υπάρχουν για στοχευμένα κτυπήματα με πυραύλους μέσα σε κατοικημένες πόλεις. Από εχθές, οι Ρωσικές Δυνάμεις έχουν τα επιχειρήματα, για την εφαρμογή πολεμικών πρακτικών, που μόνο από τα γεράκια τού πενταγώνου γνωρίσαμε μέχρι τώρα. Ενώ τα δυτικά μέσα εξαπάτησης χαχανίζουν βαυκαλιζόμενα με την υποτιθέμενη νίλα των Ρώσων, αναμένοντας... να πέσει ο Πούτιν από τα μέσα.. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΑΛΛΑ.. όπως θα επιχειρηματολογήσω σχετικά προσεχώς, ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε βίντεό του στο γερμανικό διαδίκτυο εχθές ο Kai Wodag, "πηγαίνετε να αγοράσετε μια Ρωσική Σημαία. Μπορεί να την χρειαστείτε τούς επόμενους μήνες". 

 

-------------------------------------------------------------------

 

17/4/2022, 01:45

ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ, ΤΑ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ  ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ, ΩΣ.. 

..ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΑ - botilastopelagos :  

 

Ανώνυμος 16 Απριλίου, 2022 16:15

Ξεκινας με λαθος input:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/R-360_Neptune
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kh-35
Ο πρωτος ειναι εξελιξη του δευτερου
Εμβελεια/ταχυτητα πρωτου: 160νμ/0.9μαχ (και οχι 180 οπως αναφερεις)
Εμβελεια/ταχυτητα δευτερου: 70νμ/0.9μαχ
Απο κει και περα ειναι οντως εντυπωσιακο και ουσιαστικο κτυπημα και επισης παραβλεπεις την υστερηση των ρωσων στον ναυτικο πολεμο επιφανειας (στον υποβρυχιο ειναι καλοι) και στην αντιμετωπιση βλαβων εν πλω

 

botilastopelagos 16 Απριλίου, 2022 23:00
 

@ Ανώνυμον 16 Απριλίου, 2022 16:15

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,
σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και για την αποκατάσταση των δεδομένων, που αφορούν την ταχύτητα τού βλήματος Neptun R360. Πράγματι, αναφορικά με την ταχύτητα τού βλήματος έχεις δίκιο. (Παρόλο, που η ταχύτητα τού βλήματος δεν είναι ακριβώς 0,9 mach, αλλά σύμφωνα με το λινκ https://www.navyrecognition.com/index.php/naval-news/naval-news-archive/2020/february/8034-newest-ukrainian-r-360-cruise-missile-of-neptun-coastal-system-unveiled.html η ταχύτητα είναι κάπως μικρότερη, αριθμώντας 900 Km/h. Οπωσδήποτε και αυτή η ταχύτητα είναι ριζικά μεγαλύτερη από τα 183 Km/h, που εγώ ανέφερα στο κείμενό μου, υιοθετώντας μια αναφορά σε άρθρο ελλαδικής εφημερίδας, οπότε ο χρόνος διανύσεως τής αποστάσεως των 90 χιλιομέτρων διαφέρει ριζικά από τον χρόνο που ανάφερα εγώ και αριθμεί στην πράξη 6 λεπτά, οπότε περιορίζεται δραστικότατα ο εν δυνάμει χρόνος αντίδρασης, που έχει στην διάθεσή του κάποιος άνθρωπος, ως χειριστής κάποιου αντιβαλιστικού συστήματος).
 

Πέραν αυτού, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα επειδή σχολίασες ανωνύμως, μια και αυτό στο οποίο αποδίδω αξία με έμφαση, είναι οι απόψεις και τα επιχειρήματα και όχι τόσο τα πρόσωπα που τα προβάλουν, επιθυμώ να σημειώσω, ότι ενώ η ένστασή σου αναφορικά με την ταχύτητα τού βλήματος είναι ορθή, το δεύτερο επιχείρημά σου ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ. Ισχυρίζεσαι συγκεκριμένα ότι: "...επισης παραβλεπεις την υστερηση των ρωσων στον ναυτικο πολεμο επιφανειας (στον υποβρυχιο ειναι καλοι) και στην αντιμετωπιση βλαβων εν πλω".
 

Σε αυτό το επιχείρημά σου, επιθυμώ να υπεισέλθω με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να καταδείξω, ΟΤΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟΥ "ΜΟΣΚΒΑ" ΒΑΣΕΙ ΠΑΓΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΘΗ, πέραν τής ταχύτητας τού βλήματος Neptun R360.
Οπωσδήποτε, από την στιγμή που δεν υφίσταται ουσιαστικά επαρκής χρόνος, για να μπορέσει να δράσει αποτρεπτικά κάποιος χειριστής αντιμέτρων ματαίωσης τού πλήγματος, ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΤΙ ΤΟ "ΜΟΣΚΒΑ" ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ. Όπως έχει επανειλημμένα γραφεί, από πρόσωπα πολύ ειδικότερα από εμένα σε αυτά τα θέματα, όχι μόνον είχαν, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΕΙΧΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ “|ΜΟΣΚΒΑ”, τις οποίες ουδόλως αξιοποίησαν, ΠΡΑΚΤΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, εφ' όσον βεβαίως δεν υποθέσουμε, ότι το Ρωσικό επιτελείο επανδρώνεται από αφελείς και τελείως άσχετους περί τα στρατιωτικά.

Το Ρωσικό Επιτελείο άφησε τελείως ανυπεράσπιστο το εν λόγω σαπιοκάραβο, ενώ γνώριζε πολύ καλά το δεδομένο, ότι οι ουκρανοί διαθέτουν συστήματα Neptune, καθώς και τις αποδόσεις αυτού τού συστήματος (μια και στο φινάλε αυτοί το έφτιαξαν κατά βάση) όπως επίσης ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ. Όπως αναφέρει ένα από τα περισσότερα σχετικά δημοσιεύματα άρθρο στην σελίδα “DYNATI ELLADA NEWS”:


“.... Αν τελικά τους χτύπησαν οι Ουκρανοί, τότε οι Ρώσοι δεν είχαν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, την ώρα που μάλιστα οι Ουκρανοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους εκτοξεύοντας αντιπλοϊκούς Neptune κατά της φρεγάτας «Έσσεν», πριν από λίγες ημέρες. Άρα με αυτό τον τρόπο είχαν δείξει ότι τα ρωσικά πλοία ήταν μέσα στην ακτίνα δράσης των ουκρανικών πυραύλων.
....Η Ρωσία θα μπορούσε να είχε «θορυβηθεί» από την επίθεση στο «Έσσεν» και να δημιουργηθεί μια ομάδα μάχης γύρω από το «Moskva», με πλοία τα οποία θα διέθεταν αντιπυραυλικά συστήματα, καθώς όπως αποδείχθηκε το «Moskva» δεν είχε τέτοιου είδους πυραυλικά.
Τέτοιου μεγέθους σκάφος χωρίς αντιπυραυλικά σήμερα είναι βυθισμένο σκάφος.
Έπρεπε να είχε υπάρξει ομάδα μάχης που να του προσέφερε την κατάλληλη αντιπυραυλική προστασία, όπως έχουν οι δυτικοί σε όλα τα σκάφη τους και ειδικά από τη στιγμή που ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου...".


ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ, ΟΤΙ, ΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΜΗΣΗΔΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑΣ “ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ”!!!!!!!, όπως επιχειρούν να μάς πείσουν οι δυτικοί “αναλυτές”, Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ.
 

Το να βλέπουμε τα προφανή, αγαπητέ φίλε, και να παραμένουμε κολλημένοι σε αυτά, αναπαράγοντας τα μυθεύματα, διαφέρει ποιοτικά από τις μεθόδους τής συνωμοσιολογίας. Όσο πιο βαθιά ερευνούμε, τόσο περισσότερο τα ευρήματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με το να βαυκαλίζονται οι δυτικοί, απαξιώνοντας τις διανοητικές ικανότητες ενός αντιπάλου, που βρίσκεται έτη φωτός πιο μπροστά από αυτούς, για να αυτοπαρηγορηθούν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους ευκολόπιστους, το μόνον που πετυχαίνουν, είναι να φάνε ακόμη περισσότερο χώμα. 

Ένα ζήτημα βεβαίως άξιο προσοχής είναι το γραμματόσημο το οποίο εξέδωσε το καθεστώς Ζελένσκι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανάρτηση,
“Το πρωί της ίδιας μέρας που όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί χτυπήθηκε το Ρωσικό πλοίο, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είχε παρουσιάσει το νέο γραμματόσημο της χώρας, προς τιμήν ακριβώς της ηρωικής αντίστασης των συνοριοφυλάκων, που αναπαριστά έναν εξ αυτών να υψώνει το δάχτυλό του προς το Moskva!”.
 

Είναι λοιπόν Ηλίου φαεινότερον, ότι το καθεστώς τού ζελέ στοχοποίησε την “ναυαρχίδα” τού Ρωσικού στόλου με πάσα δημοσιότητα και φωναχτά μερικές ώρες πριν λάβει χώρα η συγκεκριμένη επίθεση εις βάρος αυτού τού στόχου. ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΠΟΙΗΣΕΙ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; Μήπως μπορούν να απαντήσουν οι πεπεισμένοι από την άποψη, ότι πράγματι το “ΜΟΣΚΒΑ” χτυπήθηκε και βυθίστηκε με βλήματα Neptune, σε αυτήν την ερώτηση;
 

Ακόμη και εάν δεχθούμε αυτήν την εκδοχή ως ισχύουσα, δεν είναι δυνατόν να βγει άλλο συμπέρασμα, από το ότι ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ “ΜΟΣΚΒΑ” ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΧΟ. Οπότε δεν είχαν και το παραμικρό πρόβλημα, να βγουν και να προαναγγείλουν ευθαρσώς αυτόν τον στόχο, επαιρόμενοι προς άπαντας, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων τους. 

Εφόσον είναι δεδομένο, ότι τα Ρωσικά επιτελεία παρακολουθούν σχολαστικά και τα προπαγανδιστικά βήματα των Ουκρανών, μια και οι πόλεμοι στην εποχή τής κυριαρχίας των πολυμέσων, διεξάγονται τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε προπαγανδιστικό επίπεδο. 

Οπότε γεννάται το ερώτημα.. για ποιον λόγο οι Ρώσοι πρόσφεραν στις συστοιχίες βλημάτων των Ουκρανών την “ναυαρχίδα” τους σαν γλυκό στο πιάτο, στην φάση που οι δεύτεροι είχαν προαναγγείλει την στοχοποποίηση τού εν λόγω σκάφους; Λαμβάνοντας υπ' όψιν μάλιστα, ότι κάποιες ημέρες πριν είχε επιχειρηθεί κτύπημα σε άλλο σκάφος τους με ιδίου τύπου βλήματα, που αποτράπηκε; 

Το επιχείρημα, ότι οι Ρώσοι ήσαν αδρανείς υπό την μέθη των επιτυχιών τους, είναι παιδαριώδες. Είναι σαν να ισχυρίζονται όσοι προωθούν τέτοιες “ερμηνείες”, ότι κάποιος είδε ένα αυτοκίνητο με πατημένο γκάζι να κατευθύνεται επάνω στο παιδί του, που διέσχιζε τον δρόμο. Αλλά επειδή προηγουμένως είχε κερδίσει μερικά κατοστάρικα στο προπό, σκέφτηκε, “γιατί να χολοσκάω τώρα που τα κονόμησα; Δεν πάω να πιω καμιά μπύρα;”. 


-----------------------------------------------

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο, ο Διονύσης Κλαδάς αναπτύσσει σκέψεις του πάνω στους όρους "Εισβολή" και "Στρατιωτική Επιχείρηση Αποκατάστασης Ισορροπίας σε Περιοχή", οι οποίοι όροι αφορούν και την Ρωσία και τους Δυτικούς κατά τις τελευταίες δεκαετίες:

botilastopelagos17 Απριλίου, 2022 02:46  

 

Και ΕΔΩ, σκέψεις περί του "γιατί είναι χρονοβόρα η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, και γιατί χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση  πεπαλαιωμένος οπλισμός", σχολιασμός επίσης περί των κυρώσεων κ.ά.

 

 

59 σχόλια:

  1. ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΦΡΙΧΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ // ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΕ ΒΑΖΟΥΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ // ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ (ΣΑΝΓΚΑΗ) // ΑΛΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ? ΙΤΕ ΑΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκινας με λαθος input:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/R-360_Neptune
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kh-35
    Ο πρωτος ειναι εξελιξη του δευτερου
    Εμβελεια/ταχυτητα πρωτου: 160νμ/0.9μαχ (και οχι 180 οπως αναφερεις)
    Εμβελεια/ταχυτητα δευτερου: 70νμ/0.9μαχ
    Απο κει και περα ειναι οντως εντυπωσιακο και ουσιαστικο κτυπημα και επισης παραβλεπεις την υστερηση των ρωσων στον ναυτικο πολεμο επιφανειας (στον υποβρυχιο ειναι καλοι) και στην αντιμετωπιση βλαβων εν πλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος βρε παιδιά..! Απευθύνεστε στον συντάκτη χωρίς ούτε ένα ψευδώνυμο;

      Διαγραφή
    2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ16 Απριλίου, 2022 18:15

      ΡΕ ΣΕΙΣ !
      ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΚΑΡΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΈΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ;
      ΤΟ ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.
      ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΕΆΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ,ΑΛΛΑ ,ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑ ΛΑΘΟΣ.
      ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΟΥΤΕ ΤΟΡΠΙΛΗ ,ΟΥΤΕ ΝΕΠΤΟΥΝ ,ΟΥΤΕ ΡΑΚΟΥΝ.
      ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΙΓΊΔΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΧΝΟΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ.
      "ΒΟΎΛΙΑΞΕ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ..."
      ΕΕΕ ;;;ΠΩΣ ;
      ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ;
      ΜΕ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΥΛΙΚΑ.
      ΑΒΥΘΙΣΤΟ ;
      ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΗ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ,ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΈΓΑΜΕ.
      ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ;
      ΦΕΛΟΥΚΑ ;
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Χωρίς ειρωνεία, φίλε μου χρειάζεσαι γνώση για καλύτερη αντίληψη των τεχνολογιών. Διαστημικά υλικά σε πλοίο του 1970;

      Διαγραφή
    4. Αριστόμαχε,
      Κι εγώ το είδα σήμερα το πρωί γραμμένο σε άρθρο του προνιους. Το προνιους όπως και το warnews247, δυο τρεις μέρες τώρα έχουν αρχίσει και τον γυρνάνε τον αμανέ, σε "λάθη Ρωσίας", "παραίτηση Πούτιν κατ΄απαίτηση του λαού" και άλλες πονηρές μαλακιούλες...

      Διαγραφή
    5. Διόδοτε, το προνιουζ είναι ένα πονηρό σάιτ. Έχω παρατηρήσει ότι τις δυσάρεστες εσωτερικές ειδήσεις τις παρουσιάζει με πνεύμα ηττοπάθειας και αποδοχής. Και είναι και κρυφο-συριζαίικο.

      Διαγραφή
    6. ΚΜ,

      ΤΡΈΧΑ ΓΎΡΕΥΕ.. ΚΑΠΟΤΕ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙΣ ΕΞΩ ΤΕΛΙΚΑ. Ο ΓΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
  3. ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ // 1. Η ΚΥΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΓΚΑΗ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΟΝΚ-ΚΟΝΚ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΛΙΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ // 2. ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ "ΜΟΣΧΑ" ΔΕΝ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, ΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιχαλης Σκορπιος16 Απριλίου, 2022 18:11

    Αγαπητε ΚΥΡΙΕ ΚΛΑΔΑ για το μονο που λυπαμαι ειναι οτι δεν εχω ΚΑΠΕΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΒΓΑΛΩ τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως φίλε μου τόσο πολύ σίγουρος που είσαι για αυτά που λες,σε σταυρώνω τρίς μέσα από την οθόνη του κινέζικου κινητού μου.Ενα θα πω,καλά, εγώ νόμιζα ότι το γεγονός οτι δεν έχουν χτυπήσει τα διοικητικά κτήρια του Κιέβου είναι η πράξη που απλά δείχνει κάτι περισσότερο από υποψία προδοσίας. Το πρώτο ήταν το ένα δεμένο χέρι πίσω της επιχείρησης, δηλαδή η στην ουσία απαγόρευση πυρών σε ένα στρατό(αυτό δηλαδή που ο στρατός κάνει),για να μην σκοτωθούν άμαχοι. Και αν πας έτσι σε πόλεμο,δεν κάνεις ούτε χτύπημα στον αλήτη εκεί που συνεντευξιάζεται; στα κωλο-υπουργεία του;τα τραίνα;στις τηλεοράσεις του; στους δορυφόρους που σε κοιτάζουν; δηλαδή τι πόλεμος αν σε βυθίζουν, σε πυροβολούν, σε καίνε, σε καταρρίπτουν, μήπως αναρωτιέσαι πόσα ρωσικά άρματα ομοίως(κατά την ίδια μέθοδο)"βυθίστηκαν"από τους ουκρανούς;πόσα αεροπλανα, ελικόπτερα; γιατί δεν είναι μόνο το μοσκβα στη θάλασσα, το αποβατικό πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως οι δηλώσεις ήταν πιο σαφείς: "για να μην σκοτωθούν άμαχοι Ρώσοι, που αποτελούν και την πλειοψηφία στις πληγείσες περιοχές", και θέλω να πιστεύω ότι συμπεριλαμβάνονται επίσης και μη ρωσόφωνοι κάτοικοι (Έλληνες, οικογένειες Ουκρανών κ.ά.).
      Ίσως να μην υπάρχει κάποια προδοσία εκ των έσω, όπως υπαινίσσεσαι, κι απλά να παραδεχτούμε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά ο εξοπλισμός των Ουκρανών από τη Δύση, καθώς και ότι αυτή η τακτική της προστασίας των αμάχων από πλευράς Πούτιν, σημαίνει απλά ότι πήγε με τον Σταυρό στο χέρι, όπως έκανε κι ο Τραμπ για να αποδείξη τη νοθεία μέσω δικαστών ενώ έπρεπε να βάλει το στρατό να συλλάβει τους υπόπτους αμέσως, και μετά να ξεκαθαριστεί το θέμα.
      Αυτό είναι το αδύναμο σημείο των Δυνάμεων του Φωτός αγαπητέ Αργύρη. Ότι πάνε με το σταυρό στο χέρι· δεν θέλουν να γίνουν σαν τα μούτρα των αντιπάλων τους, των Δυνάμεων του Σκότους.

      Διαγραφή
    2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ16 Απριλίου, 2022 21:39

      ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΤΟ 1982.
      ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ,ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ .
      ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ .ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΜΑΙ ,ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ .
      ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ,ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΦΕΣ .
      ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ .
      ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ .
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ,ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ,
      ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ;
      ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΝΟΘΕΥΑΝ. ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ .
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ .
      ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙΣ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ,ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ .
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

      Διαγραφή
    3. Σταυρό στο χέρι και πας πολεμο(βλέπε άγιος Κωνσταντίνος).
      Φυσικά μπράβο που δεν θέλει να σκοτώσει, έστω και με κίνητρο να μην εναντιώσει τους λαούς, άρα πρέπει οπωσδήποτε να σκοτώσει την δοτή κυβέρνηση και να σιγήσει τις δράσεις της, τι από αυτα έκανε; Δεν χτύπησε τον κλοουν, τα κυβερνητικά κτήρια, τον Τζόνσον μαζί με τον κλόουν που βγήκαν στο ξάστερο. Γίνεται οι εχθροί σου να δρουν εναντίον σου ακαριαία και εσύ να δίνεις προθεσμίες λες και ελέγχεις τον ρου της ιστορίας με στρατό που τρέχει κατά πίσω, ανατινάζεται και σκάνε οι ναυαρχίδες του;.
      Ποιο εξοπλισμό υποτίμησαν; δεν ήξεραν πως δρουν οι δυτικοί σατανάδες;από το Αφγανιστάν ακόμη είχαν δώσει οι νατοικοί τον πρώτο-εμφανιζόμενο στινγκερ, έκανε πίσω η σοβιετική αεροπορία και η τότε επιχείρηση τερματίστηκε.Ξέρουμε εμείς την μπλακ γουοτερς,τα όπλα τους, τους μισθοφόρους της δύσης και δεν ξέρουν οι Ρώσοι; Μα τα δείχνουν και στα έργα τους. Δεν γνωρίζουν τι έγινε στην Αρμενία με τα ντρόουν; τι μέτρα πήραν ως χώρα; γιατί δεν τα πήραν από τους Τούρκους αφού είναι φίλοι και αφού δεν είχαν την τεχνολογική δυνατοτητα να τα κατασκευάσουν;
      Νομίζω η προδοσία θα γίνεται περισσότερο φανερή όσο προχωράει η καταστροφή της Ρωσίας στην ουκρανία.
      Ένα έχω να πω, κρίμα για την Ρωσία την μόνη ελπίδα του κόσμου με αυτούς τους βλαμμέους και αργούς που την κυβερνούν

      Διαγραφή
    4. Αριστόμαχε,

      ναι, κρατώ κι εγώ σε μια πλευρά του μυαλού μου αυτά που είχαμε συμπεράνει από παλιά. Θέλω κι εγώ να πιστεύω ότι στο παρασκήνιο παίχτηκε όντως κάτι πιο εμπνευσμένο από το ταπεινό "πάω με το σταυρό στο χέρι'.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Αργύρη,

      όσο για τις καταστροφές που υπέστησαν οι ρωσικές μονάδες από τον ουκρανικό στρατό, γι αυτά κράτα καλάθι. Στο έχω ξαναπεί: Τις πληροφορίες αυτές τις είδαμε μόνο στα πορνοκάναλα της Δύσης και της ελλαδικής. Τα 3/4 από αυτές έχουν διαψευσθεί πανηγυρικώς από ρωσικά μέσα.

      Διαγραφή
    6. Αργύρη, δεν θα υπάρξει καμία καταστροφή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
      Κι για όλα αυτά που δεν μπορείς να εξηγήσεις, παρά μόνο με την εκδοχή της προδοσίας, θα απαντηθούν σύντομα από τον ίδιο τον Πρόεδρο Πούτιν, να είσαι σίγουρος.

      Διαγραφή
    7. Μακάρι, όμως για τις μεγάλες απώλειες μίλησε ο ίδιος ο λαβρώφ, εκτός του ότι η ύπαρξη τους είναι εμφανής πλεον και με το απίστευτο συμβάν της βύθιση. Το να πω, μακάρι να υποπτεύομαι λαθος

      Διαγραφή
    8. Το προσωπικό του πλοίου πιστεύω ότι είναι όλο ζωντανό, αλλά αυτή την στιγμή δεν πρέπει να το μάθει ούτε ο ρωσικός λαός. Πρέπει να νομίζει ότι είναι νεκρό. Οπότε δεν εξεπλάγην με τις ανακοινώσεις Λαβρώφ.

      Διαγραφή
  6. Μιχαλης Σκορπιος16 Απριλίου, 2022 20:03

    Παλια πηγαιναν στο γηπεδο να εκτονωθουν τωρα πανε προνιους τι κακο ειναι αυτο με τα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μού αρέσει να τα διαβάζω όμως.. Ρίχνω το γέλιο της αρκούδας!

      Διαγραφή
  7. Μιχαλης Σκορπιος16 Απριλίου, 2022 20:07

    οσο για το προνιους συμφωνο μαζι σου Κωστα λες να μπηκε στην λιστα π@υτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Πέτσα και πίτσα κι ό,τι θες..
      Ο προηγούμενος διευθυντής του προνιούς ήταν από τη Βουλγαρία.
      Το ξέρεις το γνωστό.. "Είμαι από την Βιλγαρία και μι αρέσιν οι πίτσες!'
      🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  8. Αυτοί που πίστεψαν ότι το βύθισαν οι Ουκρανοί ή οι ΝΑΤΟικοί
    ενημερώνονται από τον πορδοσάλταγ@μήδι και τα όμοια σαπρόφυτα.

    Ο Πούτιν δεν ξέρει σκάκι, έχει εφεύρει το σκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ16 Απριλίου, 2022 22:49

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΡΓΥΡΗ ΜΥΛΩΝΑ : ΤΟ 1970 ;
    ΠΟΤΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ;
    ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΑ ;
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ,Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ,
    ΑΛΛΑ ΜΠΟΥΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ .
    ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ .
    ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ Χ ΜΕΣΑ.
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ; ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ .
    ΟΥΤΕ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ,ΠΟΙΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΙΑ ΠΟΙΕΣ .
    ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ .
    ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ,ΩΣ ΕΔΩ .
    ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ .ΔΙΑΒΕΙΤΕ ΤΟ ,ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ απλώς κατάλαβα για διαστημικά υλικά σε καράβι στη θάλασσα.Δηλαδή με λίγα λόγια ρε φίλε, οι Ρώσοι έκοψαν την τσουτσού τους για να ετοιμαστούν να πηδ...καλΰτερα; με τι; μην αρχίσουν να κόψουν και τίποτα άλλο φοβάμαι, ας πούμε το κεφάλι τους πάνω στο σκακι

      Διαγραφή
  10. @ Ανώνυμον 16 Απριλίου, 2022 16:15

    Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,
    σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και για την απποκατάσταση των δεδομένων, που αφορούν την ταχύτητα τού βλήματος Neptun R360. Πράγματι, αναφορικά με την ταχύτητα τού βλήματος έχεις δίκιο. (Παρόλο, που η ταχύτητα τού βλήματος δεν είναι ακριβώς 0,9 mach, αλλά σύμφωνα με το λινκ https://www.navyrecognition.com/index.php/naval-news/naval-news-archive/2020/february/8034-newest-ukrainian-r-360-cruise-missile-of-neptun-coastal-system-unveiled.html η ταχύτητα είναι κάπως μικρότερη, αριθμώντας 900 Km/h. Οπωσδήποτε και αυτή η ταχύτητα είναι ριζικά μεγαλύτερη από τα 183 Km/h, που εγώ ανέφερα στο κείμενό μου, υιοθετώντες μια αναφορά σε άρθρο ελλαδικής εφημερόιδας, οπότε ο χρόνος διανύσεως τής αποστάσεως των 90 χιλιομέτρων διαφέρει ριζικά από τον χρόνο που ανάφερα εγώ και αριθμεί στην πράξη 6 λεπτά, οπότε περιορίζεται δραστικότατα ο εν δυνάμει χρόνος αντίδρασης, που έχει στην διάθεσή του κάποιος άνθρωπος, ως χειριστής κάποιου αντιβαλιστικού συστήματος).
    Πέραν αυτού, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα επειδή σχολίασες ανωνύμως, μια και αυτό στο οποίο αποδίδω αξία με έμφαση, είναι οι απόψεις και τα επιχειρήματα και όχι τόσο τα πρόσωπα που τα προβάλουν, επιθυμώ να σημειώσω, ότι ενώ η ένστασή σου αναφορικά με την ταχύτητα τού βλήματος είναι ορθή, το δεύτερο επιχείρημά σου ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ. Ισχυρίζεσαι συγκεκριμένα ότι: "...επισης παραβλεπεις την υστερηση των ρωσων στον ναυτικο πολεμο επιφανειας (στον υποβρυχιο ειναι καλοι) και στην αντιμετωπιση βλαβων εν πλω".
    Σε αυτό το επιχείρημά σου, επιθυμώ να υπεισέλθω με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να καταδείξω, ΟΤΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟΥ "ΜΟΣΚΒΑ" ΒΑΣΕΙ ΠΑΓΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΘΗ, πέραν τής ταχύτητας τού βλήματος Neptun R360.
    Οπωσδήποτε, από την στιγμή που δεν υφίσταται ουσιαστικά επαρκής χρόνος, για να μπορέσει να δράσει αποτρεπτικά κάποιος χειριστής αντιμέτρων ματαίωσης τού πλήγματος, ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΤΙ ΤΟ "ΜΟΣΚΒΑ" ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ. Όπως έχει επανειλημμένα γραφεί, από πρόσωπα πολύ ειδικότερα από εμένα σε αυτά τα θέματα, όχι μόνον είχαν, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΕΙΧΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ “|ΜΟΣΚΒΑ”, τις οποίες ουδόλως αξιοποίησαν, ΠΡΑΚΤΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, εφ' όσον βεβαίως δεν υποθέσουμε, ότι το Ρωσικό επιτελείο επανδρώνεται από αφελείς και τελείως άσχετους περί τα στρατιωτικά.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέχεια προηγούμενου...

    Το Ρωσικό Επιτελείο άφησε τελείως ανυπεράσπιστο το εν λόγω σαπιοκάραβο, ενώ γνώριζε πολύ καλά το δεδομένο, ότι οι ουκρανοί διαθέτουν συστήματα Neptune, καθώς και τις αποδόσεις αυτού τού συστήματος (μια και στο φινάλε αυτοί το έφτιαξαν κατά βάση) όπως επίσης ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ. Όπως αναφέρει ένα από τα περισσότερα σχετικά δημοσιεύματα άρθρο στην σελίδα “DYNATI ELLADA NEWS”:
    “.... Αν τελικά τους χτύπησαν οι Ουκρανοί, τότε οι Ρώσοι δεν είχαν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, την ώρα που μάλιστα οι Ουκρανοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους εκτοξεύοντας αντιπλοϊκούς Neptune κατά της φρεγάτας «Έσσεν», πριν από λίγες ημέρες. Άρα με αυτό τον τρόπο είχαν δείξει ότι τα ρωσικά πλοία ήταν μέσα στην ακτίνα δράσης των ουκρανικών πυραύλων.
    ....Η Ρωσία θα μπορούσε να είχε «θορυβηθεί» από την επίθεση στο «Έσσεν» και να δημιουργηθεί μια ομάδα μάχης γύρω από το «Moskva», με πλοία τα οποία θα διέθεταν αντιπυραυλικά συστήματα, καθώς όπως αποδείχθηκε το «Moskva» δεν είχε τέτοιου είδους πυραυλικά.
    Τέτοιου μεγέθους σκάφος χωρίς αντιπυραυλικά σήμερα είναι βυθισμένο σκάφος.
    Έπρεπε να είχε υπάρξει ομάδα μάχης που να του προσέφερε την κατάλληλη αντιπυραυλική προστασία, όπως έχουν οι δυτικοί σε όλα τα σκάφη τους και ειδικά από τη στιγμή που ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου...".
    ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ, ΟΤΙ, ΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΜΗΣΗΔΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑΣ “ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ”!!!!!!!, όπως επιχειρούν να μάς πείσουν οι δυτικοί “αναλυτές”, Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ.
    Το να βλέπουμε τα προφανή, αγαπητέ φίλε, και να παραμένουμε κολλημένοι σε αυτά, αναπαράγοντας τα μυθεύματα, διαφέρει ποιοτικά από τις μεθόδους τής συνομωσιολογίας. Όσο πιο βαθιά ερευνούμε, τόσο περισσότερο τα ευρήματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με το να βαυκαλίζονται οι δυτικοί, απαξιώνοντας τις διανοητικές ικανότητες ενός αντιπάλου, που βρίσκεται έτη φωτός πιο μπροστά από αυτούς, για να αυτοπαρηγορηθούν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους ευκολόπιστους, το μόνον που πετυχαίνουν, είναι να φάνε ακόμη περισσότερο χώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🙂 👍 _ 🎤 _ 👏🏼 _ 🐼 _ 💥 _ ⚓️ _ 🔥 _ 💒 _ 💣 _ 💙 _ ☸️ _ ♛ _ 🐻‍ _ 🇷🇺

      Διαγραφή
    2. "Σαπιοκαραβο" δεν ηταν επ'ουδενι. Το κτυπημα ΗΤΑΝ με R-360 Neptune ΚΑΙ τους επιασαν στον "υπνο". Εαν δεις το σετ των φωτογραφειων εχει υποστει 2 χτυπηματα περιπου στο μεσο του σκαφους και στην ισαλο γραμμη
      (αρα το επιχειρημα περι εκρηξεως λογω μεταγορας πυρομαχικων ή λαθους δεν ευσταθει). Επισης τα κτυπηματα στην ισαλο ειναι ενδεικτικα για πυραυλους επιφανειας-επιφανειας τυπου sea skimming και ειναι πρακτικα ΑΔΥΝΑΤΟ να ανιχνευτουν (θελει CIWS με δικο του αυτονομο radar οπως πχ το φαλανξ ή το sea ram). Αν δεις στις φωτο τοσο το μεγαλο ρανταρ "μπαλα" στην πρυμνη οσο και οι α/α πυραυλοι οσα επισης στην πρυμνη ειναι σε θεση στερεωσεως πραγμα που σημαινει πως δεν ειδαν καν τους πυραυλους να ερχονται...

      Διαγραφή
  12. Ένα ζήτημα βεβαίως άξιο προσοχής είναι το γραμματόσημο το οποίο εξέδωσε το καθεστώς Ζελένσκι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανάρτηση,
    “Το πρωί της ίδιας μέρας που όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί χτυπήθηκε το Ρωσικό πλοίο, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είχε παρουσιάσει το νέο γραμματόσημο της χώρας, προς τιμήν ακριβώς της ηρωικής αντίστασης των συνοριοφυλάκων, που αναπαριστά έναν εξ αυτών να υψώνει το δάχτυλό του προς το Moskva!”.
    Είναι λοιπόν Ηλίου φαεινότερον, ότι το καθεστώς τού ζελέ στοχοποίησε την “ναυαρχίδα” τού Ρωσικού στόλου με πάσα δημοσιότητα και φωναχτά μερικές ώρες πριν λάβει χώρα η συγκεκριμένη επίθεση εις βάρος αυτού τού στόχου. ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΜΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΠΟΙΗΣΕΙ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; Μήπως μπορούν να απαντήσουν οι πεπεισμένοι από την άποψη, ότι πράγματι το “ΜΟΣΚΒΑ” χτυπήθηκε και βυθίστηκε με βλήματα Neptune, σε αυτήν την ερώτηση;
    Ακόμη και εάν δεχθούμε αυτήν την εκδοχή ως ισχύουσα, δεν είναι δυνατόν να βγει άλλο συμπέρασμα, από ότι ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ “ΜΟΣΚΒΑ” ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΧΟ. Οπότε δεν είχαν και το παραμικρό πρόβλημα, να βγουν και να προαναγγείλουν ευθαρσώς αυτόν τον στόχο, επαιρόμενοι προς άπαντας, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων τους. Εφόσον είναι δεδομένο, ότι τα Ρωσικά επιτελεία παρακολουθούν σχολαστικά και τα προπαγανδιστικά βήματα των Ουκρανών, μια και οι πόλεμοι στην εποχή τής κυριαρχίας των πολυμέσων, διεξάγονται τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε προπαγανδιστικό επίπεδο. Οπότε γεννάται το ερώτημα, για ποιον λόγο οι Ρώσοι πρόσφεραν στις συστοιχίες βλημάτων των Ουκρανών την “ναυαρχίδα” τους σαν γλυκό στο πιάτο, στην φάση που οι δεύτεροι είχαν προαναγγείλει την στοχοποποίηση τού εν λόγω σκάφους; Λαμβάνοντας υπ' όψει μάλιστα, ότι κάποιες ημέρες πριν είχε επιχειρηθεί κτύπημα σε άλλο σκάφος τους με ιδίου τύπου βλήματα, που αποτράπηκε. Το επιχείρημα, ότι οι Ρώσοι ήσαν αδρανείς υπό την μέθη των επιτυχιών τους, είναι παιδαριώδες. Είναι σαν να ισχυρίζονται όσοι προωθούν τέτοιες “ερμηνείες”, ότι κάποιος είδε ένα αυτοκίνητο με πατημένο γκάζι να κατευθύνεται επάνω στο παιδί του, που διέσχιζε τον δρόμο. Αλλά επειδή προηγουμένως είχε κερδίσει μερικά κατοστάρικα στο προπό, σκέφτηκε, “γιατί να χολοσκάω τώρα που τα κονόμησα; Δεν πάω να πιω καμιά μπύρα;”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κεντρικό ζήτημα, που αφορά όμως την προπαγάνδα των δυτικών ενάντια στην επιβολή στρατιωτικών μέτρων εντός τής Ουκρανίας από τούς Ρώσους, το οποίον δεν έτυχε ακόμη για συγκεκριμένους λόγους επαρκούς πραγματείας, είναι η μόνιμη τάση να παρουσιάζουν το καθεστώς τού ζελέ ως θύμα αυθαίρετης επιθετικής πρακτικής, κάνοντας λόγο για “εισβολή”. Αντιθέτως οι Ρώσοι αναφέρονται σε “στρατιωτική επιχείρηση”. Οι επιλογή των δυο αυτών προσδιορισμών δεν είναι διόλου τυχαία, αλλά αντιθέτως έχει τεράστια σημασία, στην διαδικασία των στρατιωτικών επεμβάσεων με άκρως βίαιο τρόπο, που από το 1991 μέχρι σήμερα βρίσκονται κατά κόρον ως επιβολή κάποιου κράτους, ή συμμαχίας κρατών, στα εσωτερικά κάποιου άλλου κράτους. Οι δυτικοί μάς δίδαξαν από το 1991 και μετά, ότι η διεξαγωγή επιθετικών παρεμβάσεων, με στόχο την μετατροπή κάποιων χωρών κυριολεκτικά σε μπάζα, αποτελεί τον πάγιο τρόπο αναπαραγωγής τού συστήματός τους: Πρώτη εισβολή στο Ιράκ, επίθεση στην Γιουγκοσλαβία, επίθεση στο Αφγανιστάν, επίθεση στην Λιβύη, δεύτερος πόλεμος εναντίον τού Ιράκ και η επίθεση εναντίον τής Συρίας αποτελούν την μακρά αλυσίδα επιβολής χάους και ανείπωτων καταστροφών, που χαρακτήρισαν το λεγόμενο “τέλος τής ιστορίας” και την εγκαθίδρυση ενός απεχθούς μονοπολικού μοντέλου, που προωθήθηκε στα πλαίσια τής λεγόμενης “νέας τάξης πραγμάτων”, μετά την διακήρυξή της από τον τζωρτζ μπους κατά την συνάντησή του στην Μάλτα με τον Γκορμπατζώφ, και την οικειοθελή διάλυση τού σοβιετικού μπλογκ. Η μεγάλη ειδοποιός διαφορά μεταξύ των προσδιορισμών “εισβολή” και “στρατιωτική επιχείρηση” έγκειται, στο ότι η πρώτη έχει επιθετικό, ενώ η δεύτερη έχει αμυντικό χαρακτήρα. Είναι όμως δυνατόν, μια βίαιη στρατιωτική παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους να έχει αμυντικό χαρακτήρα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, έδωσαν εξ αρχής οι δυτικοί, στα πλαίσια τής κλιμάκωσης των επιθετικών τους ενεργειών, ενώ σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία. Πάγια πρακτική τους ήταν να προσδώσουν με ψευδείς προφάσεις και κάλπικα επιχειρήματα αμυντικό περιεχόμενο στις επιθετικές τους ενέργειες, προσπαθώντας με κάθε δυνατό τρόπο να εμπλέξουν στην ύπουλη και αυθαίρετη στρατηγική τους τον ΟΗΕ. Στον βαθμό, που μια χώρα επιδεικνύει ανεξέλεγκτη επιθετικότητα με την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής και απειλεί την ειρήνη στην περιοχή που αυτή βρίσκεται, ή και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθίσταται προφανές, ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να παραμείνει παθητικά αναμένουσα, πότε θα εξαπολυθεί η προετοιμαζόμενη ανάφλεξη. Πλην όμως, οι πρώτοι και κύριοι επιθετιστές τέτοιου είδους είναι ακριβώς αυτοί, που υποκρίνονται ότι επωμίζονται αυτοβούλως, ή προσπαθώντας να αποπλανήσουν τον ΟΗΕ, τον ρόλο τού παγκόσμιου ταξιθέτη, δηλαδή οι δυτικοί. Μετά την έκδοση τού λιβελογραφήματος “το τέλος τής ιστορίας” η καμπάλ ανάθεσε στις “δεξαμενές σκέψεις”, ή επί το ορθότερον στις αποχετεύσεις επιθετικών ακαθάρτων λυμάτων, να δημοσιεύσουν μέσω τού ίδιου αλητάμπουρα το βλακώδες “πόνημα” με τίτλο „state building“, δηλαδή “αποκατάσταση κρατών”. Με αυτόν τον τρόπο έσπρωξαν μέσω των μηχανισμών προπαγάνδας τον όρο - μπαμπούλα „failed state“, „κράτος υπό διάλυση”. Προβάλλοντας υποτιθέμενα φαντάσματα στα μαζικά μέσα, κρατών, στα οποία είχαν επικρατήσει δήθεν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που απειλούσαν την σταθερότητα στην μείζονα περιοχή και προωθούσαν το χάος, με την βίαιη καταπίεση μειονοτήτων, την υποτιθέμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά κυρίως στηριζόμενοι σε αυτό, που οι νεοταξίτες προσπάθησαν να επιβάλλουν ως το κατ' εξοχήν εκτρωματικό αποπαίδι, που απειλούσε υποτίθεται την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη, δηλαδή αυτό που ονόμαζαν “εθνικισμό” και “νατιβισμό”. Ως δήθεν “σωτήρες” στα πλαίσια μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας σταυροφορίας, που προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν με τέτοιου είδους σαθρή προπαγάνδα, εξαπέλυσαν όργια αίματος σε βάρος ολόκληρων λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέχεια προηγούμενου...
    Άρα οι ίδιοι οι δυτικοί, που σήμερα κλαίγονται και ωδείρονται, ήσαν αυτοί που δίδαξαν πρώτοι, ότι μια στρατιωτική παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους μπορεί να έχει αμυντικό χαρακτήρα, όταν ο παρεμβαίνων απειλείται άμεσα από τις δραστηριότητες, που κλιμακώνει ο δεχόμενος την παρέμβαση. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ: ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΕΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ, ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.
    Κατά συνέπεια, οι Ρώσοι οφείλουν απέναντι στην ανθρώπινη κοινότητα απτές και τεκμηριωμένες εξηγήσεις, αναφορικά με το είδος των επιθετικών απειλών, που προωθούνταν με συστηματικό τρόπο σε βάρος τής ύπαρξής τους στην Ουκρανία. Οι ξέφρενες επιθέσεις σε βάρος τής Ρωσικής εθνότητος στην ανατολική Ουκρανία μέσω των ναζιστικών ορδών τού καθεστώτος τού ζελέ, είναι γνωστές τοις πάσι και είναι ήδη επαρκώς τεκμηριωμένες. Πέραν αυτών όμως υπάρχει σωρεία και άλλων επιθετικών ενεργειών, οι οποίες κλιμακώθηκαν με πολύ ύπουλο τρόπο από τούς δυτικούς με μοχλό το καθεστώς τού ζελέ. Πολλές εξ αυτών έχουν σαφώς κατονομασθεί, πλην όμως δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα τεκμήρια στην διάθεση τής δημοσιότητας. Η Ρωσική ηγεσία έχει προαναγγείλει, ότι πρόκειται να επέλθει σεισμός, με όσα θα καταθέσει σχετικά σε πλήρες φως, μετά την αποπεράτωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Είναι προφανές, ότι η επέμβαση των Ρώσων στην Ουκρανία έχει διπλή στόχευση. Αφ' ενός να εξουδετερωθούν οι άμεσες απειλές από την κατασκευή λίαν επικίνδυνων βιολογικών όπλων, των “βρώμικων” πυρηνικών βομβών, καθώς και την γιγάντωση τής δύναμης κρούσης των ναζιστικών ορδών, με την μόνιμη εισαγωγή όπλων από το εξωτερικό, την μόνιμη επέκταση τής ουκρανικής πολεμικής τεχνολογίας και μηχανής και την δράση μισθοφόρων και εκπαιδευτών. Όμως παράλληλα προωθείται επισταμένα και ένας άλλος στόχος. Η συλλογή στοιχείων και τεκμηρίων σχετικά με την ανάπτυξη τής απάνθρωπη δράσης τής καμπάλ στην Ουκρανία, που δεν κατευθύνεται ως απειλή μόνον εναντίον τής Ρωσίας, αλλά και ολόκληρης τής ανθρωπότητος. Χιλιάδες χιλιόμετρα υπογείων στοών, όπου εκτρέφονται χιλιάδες παιδιά, που δεν αντίκρυσαν ποτέ το φως τού ηλίου για να παράγεται με τα βασανιστήρια, που αυτά υφίστανται, αδρενόχρωμα. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος από ναρκωτικά, καταστροφή των παιδικών ψυχών με την εμφύτευση σε αυτές μιλιταριστικής εκπαίδευσης και νοοτροπίας. Αντικρίζοντας τις αποκρουστικές δερματοστιξίες στα σώματα των καθαρμάτων, που συλλαμβάνουν οι Ρώσοι, ή και που οι ίδιοι προκλητικά επιδεικνύουν, τα βασανιστήρια, στα οποία οι ουκρανοί βρυκόλακες υποβάλλουν τούς αιχμαλώτους, ή ακόμη και μη τούς εμπλεκόμενους στις στρατιωτικές συγκρούσεις Ρωσόφωνους, μπορούν να αντιληφθούν, όσοι δεν αποφεύγουν την πραγματικότητα, το μέγεθος τού οχετού, που κυριαρχεί σε αυτήν την περιοχή. Η ώρα, που όλα αυτά θα βγουν άπλετα στο φως τής δημοσιότητος, με μια αδυσώπητη τεκμηρίωση, πλησιάζει. Και τότε θα δούμε, σε ποια λαγούμια θα τρέξουν να κρυφτούν όλες αυτές οι κουράδες, που σήμερα το παίζουν “ανθρωπιστές”, στηρίζοντας τα χειρότερα αποβράσματα τού πλανήτη.
    Ρώσος γερουσιαστής: «Όταν ξεκινήσουν οι δίκες θα δει όλος ο κόσμος την στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosos-gerousiastis-otan-ksekinisoun-oi-dikes-tha-dei-olos-o-kosmos-tin-stratiotiki-emploki-tou-nato-stin-oukrania/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Αργύρης Μυλωνάς

    Αγαπητέ φίλε Αργύρη,
    επειδή από τα σχόλιά σου διαφαίνεσαι άνθρωπος αγαθών προθέσεων, αλλά όχι πάντοτε επαρκώς ενημερωμένος και επειδή επί πλέον προβαίνεις στα σχόλιά σου σε πολύ σημαντικούς εντοπισμούς, τούς οποίους όμως δεν ερμηνεύεις αρκετές φορές με ορθό τρόπο (πάντοτε σύμφωνα προς την γνώμην μου και μόνον) θέλω να καταθέσω μερικές συμπληρώσεις, απευθυνόμενος και προς το σύνολο των επισκεπτών.
    Αναφέρεσαι έντονα στις απώλειες των Ρώσων. Ορθόν και δίκαιον. Για να συμπληρωθεί όμως μια σφαιρική εικόνα, οφείλουμε να αναφερθούμε ταυτοχρόνως και στις απώλειες τού καθεστώτος Ζελένσκι. Σύμφωνα προς το κάτωθι δημοσίευμα, οι απώλειες των ουκρανών φασιστών (διότι δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι οι Ουκρανοί φασίστες και δεν αρμόζει να δαιμονοποιούμε όλους τους αναξιοπαθούντες κατοίκους μιας χώρας, τής οποίας το πραξικοπηματικά επιβεβλημένο φασιστικό καθεστώς αποτελεί διεθνή απειλή) αριθμούν μόνον στην Μαριούπολη 19.000 σε σύνολο 22.000 χιλιάδων πολεμιστών. Πρόκειται δηλαδή για σχεδόν πλήρη καταστροφή, η οποία προεικάζεται να είναι ολοσχερής, εάν δεν παραδοθούν τα υπολείμματα αυτών των δυνάμεων άμεσα. Ειδικά οι ναζιστικές ορδές έχουν εξοντωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά.
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-synolikes-apoleies-ton-oukranon-mexri-simera-oi-perissoteres-simeiothikan-stin-marioupoli/
    Επί πλέον ο συνολικός αριθμός των εξουδετερωθέντων δυνάμεων τού Ουκρανικού στρατού (νεκροί, βαριά τραυματίες και αιχμαλωτισθέντες) είναι (μέχρι 15 Απριλίου) 40.162 άτομα. Πέραν αυτού έχει καταστραφεί σχεδόν πλήρως η πολεμική βιομηχανία και οι υποδομές συντήρησης και παραμονής πολεμοφοδίων τού Ουκρανικού στρατού. Επί πλέον έχουν καταστραφεί 75 κέντρα επικοινωνιών, 34 ραντάρ, 482 τανκς, 130 μαχητικά αεροπλάνα, 99 ελικόπτερα, 15 πολεμικά πλοία, 1507 τεθωρακισμένα οχήματα, 55 βάσεις ραντάρ, 850 βαριά πυροβόλα, 300 μη επανδρωμένα, 4 συστήματα πλοήγησης τακτικών πυραύλων, 2110 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτών, 189 συστήματα εκτόξευσης βλημάτων μέσης και μακράς αποστάσεως. Εγώ αυτές τις απώλειες τις χαρακτηρίζω ως εξουδετέρωση τού πυρήνα τής πολεμικής ετοιμότητος τής Ουκρανίας. Οπωσδήποτε, παραμένει ενεργός ο κύριος όγκος των στρατιωτών. Όμως, όπως εξήγησε ο φίλος Κώστας, στόχος τής Ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν είναι η εξόντωση ανθρώπων, με εξαίρεση τα ναζιστικά τάγματα, που όπως προανήγγειλαν τα Ρωσικά επιτελεία, αυτοί ή θα εξοντωθούν ή θα καταδικαστούν για τα εγκλήματα που διέπραξαν, χωρίς να διαφύγει κανείς. Και για ποιον λόγο χαρακτηρίζεις ως “προδοσία” από την πλευρά των Ρώσων, ότι προσπαθούν στο μέτρο τού δυνατού να διαφυλάξουν τις ζωές των μάχιμων και των αμάχων Ουκρανών; Ας μην πορωνόμαστε, θέλοντας σώνει και καλά να μην μείνει ρουθούνι στην Ουκρανία, επειδή τυχαίνει να συμπαθείς υπερβολικά τούς Ρώσους. Οι Ρώσοι πράττουν πολύ ορθά, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να διαφυλάξουν το ανθρώπινο δυναμικό τής Ουκρανίας. Στόχος τους είναι να εξουδετερώσουν υπαρκτές άκρως επικίνδυνες απειλές και όχι να αντεκδικηθούν σε τομωριτική βάση αθώους. Αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι εωσφοριστές και όχι οι καλοί άνθρωποι. Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί είναι άνθρωποι και αυτοί, που κάνουν την δουλειά τους και πολλοί από αυτούς βρίσκονται στις ένοπλες δυνάμεις τής Ουκρανίας αρκετά πριν το ξενοκίνητο πραξικόπημα τής κλίκας τού ζελένσκι. Εγώ, παρ' ότι δεδηλωμένος φιλορώσος, εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς αυτούς τούς ανθρώπους, εύχομαι να τερματιστεί νικηφόρα μια ώρα αρχίτερα η στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων, ώστε να επιστρέψουν όλοι οι μαχόμενοι και των δυο αντιπάλων στις οικογένειές τους και θα απαιτήσω από τούς Ρώσους, να παρέχουν πλήρη αμνηστία στους Ουκρανούς στρατιώτες, εάν αυτοί δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου, μετά το πέρας των συγκρούσεων. Βεβαίως, είμαι εκ των προτέρων σίγουρος γι αυτό, γνωρίζοντας την πρακτική των Ρώσων στην Συρία. Ας μην πορωνόμαστε λοιπόν, θέλοντας εμείς να είμαστε φιλορωσικότεροι τού Προέδρου Πούτιν.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ενώ σε συμπαθώ πολύ, αγαπητέ φίλε Αργύρη, γιατί είσαι φανατικός φιλορώσος, με στενοχώρησες κάπως, που δεν μελέτησες επαρκώς την αναφορά στο κείμενο τής ανάρτησης στον Kai Wodang, που διαθέτοντας εσωτερική ενημέρωση, είναι ο σημαντικότερος καλυμμένος εκπρόσωπος των Ρωσικών επιτελείων στο Γερμανικό διαδίκτυο. Αν και παραπροχθές τα έβγαλε όλα φόρα παρτίδα χωρίς προσχήματα πλέον, έχοντας την διαβεβαίωση από πολύ ψηλά, ότι σύντομα επίκειται να φθάσει ο Ρωσικός στρατός στα σύνορα Γαλλογερμανικά σύνορα. Θα μού πεις, ότι μάλλον δεν γνωρίζεις γερμανικά. Εντάξει γι αυτό έχω κατανόηση. Εγώ πάντως σού δίνω τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, κι εάν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις αυτά που λέει ο Κai Wodang, ευχαρίστως μπορείς να με καλέσεις τηλεφωνικά στο νούμερο 0049-30-94885724, για να σε καλέσω εγώ στην συνέχεια και να σού εξηγήσω στα Ελληνικά με δικά μου έξοδα, αυτά που λέει ο Kai.

    https://terraherz.wpcomstaging.com/2022/04/14/ukrainekrieg-was-passiert-weiter-teil-2/

    Σχετικά με την προγραμματισμένη επέλαση τού Ρωσικού Στρατού, ως τα Γαλλογερμανικά σύνορα, είναι και η πρόσφατη τοποθέτηση τού Μανωλάκη Μακρόν, ότι “ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Ουκρανοί κάνουν γενοκτονία στην Ουκρανία”, που απόκρυψαν τα δυτικά μέσα. Εξ άλλου στην άτυπη συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Μακρόν,και τον λόγο που κρατάει ίσες αποστάσεις ο Μακρόν, έχει αναφερθεί σε βίντεο ο κύριος Αντωνάκης, που αναφέρθηκε σε ανάρτηση κειμένου μου εδώ. Ο κύριος Αντωνάκης αναφέρεται, ότι δεν είναι τυχαίο, ότι η σημαία τής Γαλλίας έχει τα ίδια χρώματα και είναι ανεστραμμένη η σημαία τής Ρωσίας.

    https://www.youtube.com/watch?v=DDANdhPeQUE

    Επί πλέον αρμόζει να ερμηνεύουμε με ορθό τρόπο την πρόταση τού Μανωλάκη, να εκκενωθεί με Γαλλικά, Τουρκικά και Ελληνικά πλοία η Μαριούπολη. Πρόκειται για μια αναφανδόν φιλορωσική πρόταση, στην βάση, ότι είναι αναγκαίο να πάρουν πόδι οι ναζιστικές ορδές από την Μαριούπολη, άσχετα τι ήθελε να κατανοεί ο καθένας από αυτήν Τα πράγματα ομιλούν μι;α αδυσώπητη πραγματικότητα. Αυτοί που πρόδωσαν τους στόχους τους, δεν είναι οι Ρώσοι, αλλά οι δυτικοί, που σαν προδόταροι άφησαν στα κρύα τού λουτρού,μετά το ξεκίνημα τής Ρωσικής επιχείρησης τα πρακτόρια τους στην Ουκρανία. Διάβασε εάν επιθυμείς τα πλείστα δημοσιεύματα στα διεθνή και ελλαδικά μέσα. Οι εξαγωγές Ρωσικών ενεργειακών φορέων ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ “ΚΥΡΩΣΕΙΣ”. Οι Ρώσοι όμως έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα, στο οποίο θα αναφερθώ στην συνέχεια.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε,εγώ δεν ασχολούμαι με τις συνομωτικές μεθόδους τους αλλά με αυτά που ως απλός πολίτης προσλαμβάνω από τα συμβάντα των πεδίων συγκρινόμενα με την ιστορία, παλαιότερη και σύγχρονη,φυσικα και την λογική. Δηλαδή θέλω να πω, σε πόλεμο που εσύ καλώς ή κακώς ξεκινάς,δεν γίνεται να κερδίσεις χάνοντας(εν ήδη σκακιστικών κινήσεων) ούτε για πλάκα. Αυτό φαίνεται και από τους αμερικανικούς ιμπεριαλιστικους πολέμους,που πήγαιναν αγκαζέ με το χολιγουντ για επίδειξη της δύναμης, που απέκρυπταν και την παραμικρή απώλεια κλπ.
      Αυτόν τον άνθρωπο που λες για φιλορωσο στο γερμανικό διαδίκτυο,δεν θα τον ακολουθούσα γιατί απλά μπορεί να παίζει τον ρόλο του:"πω, πω τι δυνατοί που είστε, και τι δυνατά που χτυπάτε εσείς οι Ρώσοι με αυτές τις τεχνικές της αρκούδας,συνεχίστε έτσι", ώστε απλά οι Ρώσοι να συνεχίσουν και παραπέρα "γυμνοί"στο χαμό τους. Βεβαια νομίζω ξέρουν(οι Ρώσοι στρατιωτικοί, οι πολιτικοί όμως;που μπορεί να νομίζουν κάτι που δεν ισχΰει για τις ένοπλες δυνάμεις τους;ή οι κόλακες παρατρεχάμενοι;) το πόσο γυμνοί είναι και το επαναλαμβάνω, στα συμβατικά όπλα, φυσικά λόγο της ανεπάρκειας στα ηλεκτρονικά, τόσο που φοβάμαι ότι επηρεάζονται και τα πυρηνικά τους απεναντι σε αυτά των δυτικό σατανάδων.
      Ένας πολίτης, ή πολιτικός μπορεί να θεωρήσει ότι κάποιος φοβερός πύραυλος που έχει η χώρα μπορεί να βυθίσει κάθε πλοίο(το "κάθε πλοίο" πόσα πλοία του αντιπάλου όμως είναι δεν ξερει, ούτε περί κορεσμού) με μια βολή και να νομίζει ότι η χώρα του είναι θωρακισμένη απέναντι σε απόβαση,ο στρατιωτικός όμως ξέρει ότι υπάρχουν δυνάμεις απέναντι που ενδέχεται να του καταστρέψουν το όπλο με χίλιους τρόπους. Λοιπόν ο πολιτικός με αυτή την διαμορφωμένη εκτίμηση για το καλό όπλο θα τολμήσει τον πόλεμο που ο στρατιωτικός δεν θα τον ξεκινούσε ποτέ.
      Αυτά φοβάμαι με δεδομένο ότι η απόδοση των συμβατικών ρωσικών δυνάμεων είναι κακή, πρόσεξε όχι συγκρινόμενη με την ζημια που προκάλεσαν απέναντι στις δυνάμεις του κλόουν, απλά γιατί κάθε τι που συμβαίνει σε αυτό τον πόλεμο το ανάγω σε αυτόν που θα έρθει με τους δυτικούς, υπό αυτό το πρίσμα, τι με νοιάζει πόσο έπληξαν την πολεμική τεχνολογία του ζελένσκι αφού η δυτική έδειξε να κατατροπώνει την ρωσική και σχεδόν ένα οπλο(αντιαρματικο),να καταργεί ένα ολόκληρο όπλο το ρωσικό τανκ. Το ντρόουν να διαλύει φάλαγγες, πυροβολικό κλπ, μαλιστα από στρατό χάλια.
      Γιατί οι εικόνες που στέλνουν οι Ουκρανοί από το γιου τουμπ είναι αληθινές, να κάτι άλλο που ήξεραν οι Ρώσοι και δεν σταμάτησαν, όπως ακόμη έχουν αφήσει τον εχθρο τους με τηλεοράσεις, δορυφόρους, επικοινωνίες, τραίνα, δρόμους λιμάνια κλπ, αυτα δεν γίνονται στον πόλεμο, όσο και κάποιος να θέλει να τον ονομάσει ειδική επιχείρηση. Μάλλον μήπως τον ονόμασε έτσι για να γίνει αυτός ο πόλεμος έτσι; δηλαδή εξευτελισμός του επιτιθεμενου;
      Τέλος δεν είπα εγώ να σκοτώσει κόσμο, του βγάζω το καπέλο για αυτό, όμως επειδή αυτό θέλει πρέπει να πολέμησει αλλιώς για να αντικαταστήσει το "δεμένο χέρι" πίσω στον καυγα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Αργύρη,
      σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η προβληματική που εκφράζεις είναι καθ' όλα σεβαστή, έστω κι αν δεν την ασπάζομαι. Αυτή η προβληματική μού προσέφερε την δυνατότητα να εκφράσω και εγώ κάποιες σκέψεις μου σχετικά. Κρίνω, ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Επειδή δεν μού αρέσει να επιμένω στην γνώμη μου, χαίρομαι, που και εσύ με ένα κάπως εκτενέστερο σχόλιο που κατέθεσες, μάς προσφέρεις σημαντική τροφή για σκέψη. Νομίζω, ότι η συζήτησή μας ήταν μεστή και από τούς δύο, προσφέροντας κάποια ερεθίσματα στούς επισκέπτες να κάνουν τις δικές τους σκέψεις σχετικά και να αναπτύξουν με βάση την δική τους κρίση, αλλά και όσα εμείς καταθέσαμε, την δική τους προβληματική. Να είσαι καλά και θα χαρώ να διαβάσω νέες τοποθετήσεις σου στο μέλλον, διότι αυτό που προωθεί τον διάλογο είναι η διατύπωση διαφορετικών απόψεων, με ευγενικό τρόπο και επιχειρήματα, όπως πράττεις.

      Διαγραφή
  17. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΥΘΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ "ΜΟSKVA"...?
    http://sinomosiologos.blogspot.com/2022/04/skva.html
    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΛΑΔΑ...
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Νιόνιο, ξεχνάς ότι και στα ρώσικα επιτελεία υπάρχουν και ΆΡΧΟΥΝ μασώνια, όπως και στα επιτελεία όλου του κόσμου. Οι Αραπάκηδες και οι Μπονάνοι (και οι Φλώροι) δεν είναι ελληνική πατέντα, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Προφανώς υπάρχουν και οι μάχιμοι πατριώτες όπως ο Γερασίμωφ που πλέον κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα σε αντίθεση με τα κορακοζώητα της στοάς. Στην αρχή του πολέμου, το 'πε ο Βλαδίμηρος ότι τώρα θα μετρήσουμε τους προδότες και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ήξερα ότι εννοεί την λίγδα των επιτελείων που παίρνουν γραμμή από τις παρτούζες και όχι τραπεζίτες και κοντυλοφόρους που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατον να κρυφτούν. Αλλά ουδείς έδωσε βάρος σε αυτή τη δήλωση και δεν την ταύτισε με την ήττα στο Χάρκοβο φερ' ειπείν και κατά πόσο αυτή οφείλονταν σε σκόπιμη "ανικανότητα" των επιτελείων. Προσωπικά πιστεύω ότι μια τέτοια "ανικανότητα" ήταν και η περίπτωση του Μόσκβα. Το στείλανε στη σφαγή και μάλιστα για να βυθιστεί αύτανδρο κάτι που μάλλον δεν κατάφεραν. Θα 'ταν μεγάλο πλήγμα 500 πνιγμένοι ναύτες για το τίποτα. Δεύτερος στόχος η αντίδραση της Ρωσίας με ευρείς βομβαρδισμούς και σφαγή αμάχων, κάτι που ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ να συμβεί. Και βέβαια την ισοπέδωση της χαλυβουργίας της Μαριούπολης για να μην τους βγάλουν οι Ρώσσοι ζωντανούς στα μανταλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου καλέ, πάντα είναι ευπρόσδεκτος και αναγκαίος ο αντίλογος. Μόνον όταν κατίθενται αντίθετες απόψεις, μπορούμε να σκεφτόμαστε συνδυαστικά και να ενισχύουμε, είτε να αποδομούμε την ισχύ των όποιων επιχειρημάτων και αντιλήψεων, δικών μας ή μη. Ωραίο το σχόλιό σου και παρέχει πολύτιμη τροφή για σκέψη. Δεν ανήκω σε αυτούς, που βιάζονται, ή αισθάνονται εσωτερική πίεση να κατισχύσουν σώνει και καλά απέναντι στις όποιες διαφορετικές απόψεις. Εξ άλλου, ποτέ δεν υπάρχει η "μόνη" και "απόλυτη" άποψη. Ο ίδιος ο όρος δηλώνει αντιληπτική πρόσληψη και νοητική επεξεργασία φαινομένων και δεδομένων από κάποια συγκεκριμένη σκοπιά. Ευχαρίστως θα μελετήσω αυτά που καταθέτεις και θα τοποθετηθώ, είτε συμφωνώντας, είτε διαφωνώντας, μερικά ή συνολικά. Ζητώ όμως συγγνώμη, που προηγουμένως θέλω να ολοκληρώσω την τοποθέτηση, που ξεκίνησα ήδη με άλλη αφορμή.

      Διαγραφή
  19. Και μια άλλη άποψη επί του θέματος, που δεν ακυρώνει τα πάρα πάνω, αλλά τα επαυξάνει.

    "Οι Ρώσοι οργάνωσαν με γλαφυρό τρόπο τη βύθιση της Μόσχας. Υπάρχει μόνο ένα μικρό και στενό πέρασμα στη Μαύρη Θάλασσα, πλάτους περίπου 135 μ., προς τα λιμάνια της Οδησσού και του Νικολάεφ. Οι Ρώσοι, κατά μήκος, βύθισαν ένα πλοίο που δεν είχαν ανάγκη. Έκλεισαν έτσι την είσοδο του λιμανιού και απέκλεισαν 12 υποβρύχια του ΝΑΤΟ, ένα από τα οποία ήταν πυρηνικά και πάνω από 80 ΝΑΤΟϊκά πλοία. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει αυτή η ομάδα του ΝΑΤΟ. Θα καταστραφεί ή θα αιχμαλωτισθεί. Αυτά αναφέρουν τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες".

    https://dimpenews.com/2022/04/17/%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%cf%8d%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΗΗΗΗ!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ!

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ.. ΠΟΎ ΗΣΟΥΝ ΠΙΔΙ 'Μ ΕΣΥ ΕΔΩ ΚΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ..; ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ.

      🌹

      Διαγραφή
  20. Κατ' αρχήν παραθέτω ένα σύνδεσμο, που παρουσιάστηκε αρκετά μετά τον ισχυρισμό μου, ότι ο Emmanuel Macron αρνήθηκε την γενοκτονία από πλευράς των Ρώσων, κρατώντας ίσες αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εκδηλώσει σχετικά την οργή του ενάντια στον Macron, ώστε να επιβεβαιώνεται τού λόγου το αληθές.
    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/v-zelenski-an-o-makron-erthei-stin-oukrania-tha-dei-oti-yparxei-genoktonia/
    Ο φίλος Αργύρης Μυλωνάς έκανε μια πολύ σημαντική διαπίστωση σε σχόλιό του. Οι επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία προχωρούν πολύ αργά και σε αυτές εκδηλώνεται μια υπερβολική αυτοσυγκράτηση στην επιλογή των στόχων. Εγώ θα πρόσθετα επί πλέον, ότι και τα οπλικά συστήματα, που κινητοποιούν οι Ρώσοι στο έδαφος είναι υπερβολικά πεπαλαιωμένα. Πολύ μεγάλο ποσοστό των Ρωσικών αρμάτων έχουν κατασκευαστεί προ τεσσαρακονταετίας και είναι τεχνολογίας, που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης σύγκρουσης. Στην ουσία πρόκειται για ώριμη προς ανακύκλωση σκουριά στα υπόστεγα γιδοπροβάτων, ενώ η Ρωσία διαθέτει άρματα πολύ υψηλής τεχνολογίας, τα οποία προς ώρας ξεσκονίζουν κάποιοι παροπλισμένοι χειριστές. Αυτή η κατάσταση δεν ωθεί μόνον τον φίλο Αργύρη να κάνει δικαιολογημένες σκέψεις, σχετικά με τι “είδους βλαμμένοι και αργοί” κυβερνούν την Ρωσία, αλλά και τι είδους “προδότες” σχεδιάζουν και συντονίζουν τις εν λόγω στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος έχει συντονιστεί αναφανδόν και η συνολική προπαγάνδα των δυτικών, με στόχο να απαξιώσουν την πολιτική διοίκηση και τα στρατιωτικά επιτελεία τής Ρωσίας, άλλο εάν ο φίλος Αργύρης καταθέτει ως φιλορώσος αυτές τις ενστάσεις με πόνο ψυχής. Για ποιον όμως λόγο εφαρμόζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία μακρόπνοες συγκρούσεις φθοράς,ενώ αυτοί, όπως διαφαίνεται από τα σχόλια τού φίλου Αργύρη, θα μπορούσαν να καταλάβουν όλη την Ουκρανία μέσα σε λίγες ημέρες; Πρόκειται πράγματι για “ανεγκέφαλους και προδότες”, οι οποίοι οδηγούν λόγω ηλιθιότητος ή ύπουλης σκοπιμότητος την Ρωσία με μαθηματική ακρίβεια σε μια πικρή ήττα, Η ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΦΥΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, με αποτέλεσμα, όχι μόνον να μην “κόψουν το κεφάλι τους πάνω στο σκάκι” οι Ρώσοι, όπως φοβάται ο Αργύρης, αλλά να μετατρέψουν την σκακιέρα σε οδοντογλυφίδες, μια και στο εγγύς μέλλον όχι μόνον δεν θα υπάρχει καν αντίπαλος για μια παρτίδα, αλλά θα ανήκει αυτό το παίγνιο στο μουσείο τής ιστορίας;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνέχεια προηγούμενου....

    Σχετικά με τις συνέπειες ενός πολέμου φθοράς στην Ουκρανία αναρτήθηκε μερικές ώρες πριν ένα ενδιαφέρον άρθρο στην ιστοσελίδα Pronews.gr, που επιχειρεί να σταθμίσει εύστοχα, κατά την γνώμη μου, τις συνέπειες μιας σύγκρουσης φθοράς, τόσο για την Ρωσία, όσο και για τούς δυτικούς:
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukrania-pos-o-keraynovolos-polemos-ekselissetai-se-polemo-fthoras-ki-opoios-anteksei/
    Στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά:
    “...Σε ένα «πόλεμο φθοράς» μεταξύ Ρωσίας από την μία και ΗΠΑ και ΕΕ από την άλλη εξελίσσεται η σύγκρουση στην Ουκρανία που από «κεραυνοβόλος πόλεμος» των πρώτων ημερών τελικά εξελίσσεται σε αγώνα αντοχής των δύο συνασπισμών.
    Η μεν Μόσχα αναπροσάρμοσε πλήρως την στρατηγική της μετά την στρατιωτική αδυναμία να διατηρήσει τα εδαφικά κέρδη στην Βόρεια Ουκρανία «πηγαίνοντας» τους δυτικούς σε έναν αγώνα αντοχής σε ότι αφορά τις οικονομίες των χωρών που επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πλήττεται και η ρωσική οικονομία.
    Με την θεμελιώδη διαφορά ότι η ρωσική οικονομία-κοινωνία είναι διαφορετικά δομημένη από τις δυτικές και δεν είναι τόσο ευάλωτη. Τέτοιες κυρώσεις σε ένα δυτικό κράτος, ακόμα και από τα μεγάλα, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, σε ένα μήνα θα τις είχαν διαλύσει. Όχι όμως την ρωσική.
    Έτσι η Ρωσία δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ενεργειακό ζήτημα όπως η ΕΕ και κυρίως αυτό που θα αντιμετωπίσουν κράτη όπως η Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Βουλγαρία, Ελλάδα κ.λ.π. ενώ έχει πλήρη επάρκεια στα βασικά είδη διατροφής: Είναι ο σιτοβολώνας της Ευρώπης και μετά το 2014 έχει αναπτύξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την βιομηχανία τροφίμων.
    Οι ρωσικές αντικυρώσεις ουσιαστικά δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτές από τις δυτικές κοινωνίες. Τα δύσκολα έρχονται και αυτό αφορά και την Ελλάδα που βιάστηκε να κάνει το αντίθετο από τη Τουρκία στην οποία όλοι προστρέχουν.....".
    Το αντίστοιχο άρθρο προέρχεται από το „Newsroom“ τής google, άρα μόνον φιλορωσική μεροληψία δεν μπορούμε να τού καταχωρήσουμε. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΕΛΥΣΑΣΤΑ “ΣΕΞΟΥΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ”, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ “ΚΥΡΩΣΕΙΣ” ΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ, ΟΤΙ Θ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ΅Σ ΚΑΙ ΩΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΧΑΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ. Όπως τόνισα ήδη σε προηγούμενο σχόλιο εδώ, ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ. Οι δυτικές χώρες και πριν απ' όλες η γερμανία, η οποία είναι το προπύργιο τής καμπάλ στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε συνθήκες ολοκληρωτικού ανεξέλεγκτου χάους σε ιδιαίτερα εύκολη λεία για την υπεροπλία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν των στρατών από άλλες 10 χώρες, που συμμετέχουν στην Συμμαχία ανατροπής τής καμπάλ σε πλανητική κλίμακα. Πλην όμως αυτή η διαδικασία έχει ένα αγκάθι. Εάν κόψουν οι Ρώσοι με δική τους πρωτοβουλία την ροή τω ενεργειακών πηγών απέναντι στην δύση, οι λαοί αυτών των χωρών θα αντιμετώπιζαν εχθρικά μια παρουσία τού Ρωσικού στρατού στις χώρες τους. Τουναντίον, εάν οι δυτικοί σταματήσουν να εισάγουν αυτά τα προϊόντα με δική τους πρωτοβουλία, τότε οι τοπικοί πληθυσμοί θα αποδεχθούν φιλικότατα αυτούς, που θα τους εξασφαλίσουν τρόφιμα και τάξη.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνέχεια προηγούμενου...
    Εδώ και μερικές ημέρες βγήκε στο γερμανικό διαδίκτυο ο Kai Wodang (και δεν είναι ο μόνος) και τα αποκάλυψε όλα χωρίς περιστροφές. Αλλά δεν χρειάζεται να προστρέχουμε στα γερμανικά διαδίκτυα και να τρέχουμε στην κούλουρη, για να βγάλουμε άκρη σχετικά με την ευφυή στρατηγική τής Διοίκησης Πούτιν και των Αντιδυνάμεων. Ενώ ουρλιάζουν τα δυτικά μέσα με πλήρη απόγνωση, ότι “τρίζει” δήθεν η καρέκλα τού Πούτιν, μέσα σε πλαίσια που δεν δύνανται να βρουν μια πιο σοβαρή, πιο πειστική και πιο προσγειωμένη διέξοδο, αναρτήθηκε πριν πολύ λίγες, ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο, σχετικά με μια προειδοποίηση τού Ν. Μεντβέντεφ προς τούς δυτικούς.
    Ν.Μεντβέντεφ: «Οι νταβατζήδες των Βρυξελλών να αλλάξουν ρητορική – Θα δείτε φωτιές στις πόλεις σας»
    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/n-mentventef-oi-theies-kai-oi-theioi-ton-vryksellon-na-allaksoun-ritoriki-tha-deite-foties-stis-poleis-sas/
    “...Στην συνέντευξή της, η φον ντερ Λάιεν συμπλήρωσε ότι οι επικείμενες νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία θα στοχεύουν τις τράπεζες, ιδίως τη Sberbank, η οποία είναι και η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Επίσης, στόχος των νέων κυρώσεων θα είναι και το πετρέλαιο σημείωσε η ίδια.
    «Εξετάζουμε περαιτέρω τον τραπεζικό τομέα, ειδικά τη Sberbank, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% του ρωσικού τραπεζικού τομέα. Και, φυσικά, υπάρχουν ενεργειακά ζητήματα», είπε, ερωτηθείσα για τα επόμενα σχέδια της Κομισιόν.
    Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής εξαιρέσει μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας από προηγούμενους γύρους κυρώσεων επειδή, μαζί με την Gazprombank, είναι ένας από τους κύριους διαύλους πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το οποίο εξακολουθούν να αγοράζουν οι χώρες της ΕΕ παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία...."
    Ο Μεντέβεντεφ τής απάντησε:
    “Τυχόνχρεοκοπία της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία της Ευρώπης. Και ηθική και, πολύ πιθανό, υλική. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ δεν είναι αρκετά σταθερό και η εμπιστοσύνη των πολιτών πέφτει.
    Και δεν κλονίστηκε τόσο πολύ ακόμη και το αξέχαστο 2008, και τότε ήταν πολύ δύσκολο.
    Περιμένετε την ευγνωμοσύνη των απλών Ευρωπαίων για τον υπερπληθωρισμό, που δεν μπορεί πλέον να αποδοθεί στους κακούς Ρώσους, για την έλλειψη στοιχειωδών προϊόντων στα καταστήματα και για την εισροή προσφύγων.
    Τότε οι θείες και οι θείοι των Βρυξελλών θα πρέπει να αλλάξουν τη ρητορική τους.
    Και τότε στους δρόμους των περιποιημένων ευρωπαϊκών πόλεων θα καίνε βρωμερές φωτιές από λάστιχα για τη δόξα των ηρώων του Μαϊντάν (σ.σ. κίνημα διαδηλώσεων στην Ουκρανία υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. που κατέληξε στην ανατροπή της ρωσόφιλης κυβέρνησης το 2014) και τη μεγάλη νίκη επί της Ευρώπης τους!».
    ΕΤΟΙΜΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΟΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΘΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΛΛΕΞΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΚΑΣΚΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΕΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.
    Άρα σκάκι και πάλι σκάκι, αγαπητοί φίλοι και φίλες. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διονύση,

      ο Αργύρης Μυλωνάς έχει αφήσει μιαν απάντηση κάτω από τα πρώτα 2 μέρη της απάντησής σου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ τον φίλο Αργύρη Μυλωνά για τα αξιόλογα επιχειρήματα που κατέθεσε με καλή διάθεση τεκμηρίωσης και για τον διάλογο που αναπτύξαμε.

      Διαγραφή
    3. Να είστε καλά. Πάντως εντύπωση προκαλεί η δημοσίευση των φώτο του διαύλου πλοίου, φυσικά από ρωσικές πηγές γιατί αυτοί ήταν εκεί. Εκτός εάν η προδοσία ή η βλακεια είναι αμφότερα εντός του ναυτικού των ρώσων. Δεν πιστεύω το ρεζίλη και η καταβαράθρωση του ηθικού εν καιρό πολέμου να είναι "κίνηση"

      Διαγραφή
    4. Το "διαύλου" είναι του διαλυμενου

      Διαγραφή
  23. Εάν δείτε τις φωτογραφίες πριν την βύθιση τού "MOSKVA" μπορείτε να διαπιστώσετε, ότι όλα τα συστήματα είχαν προηγουμένως ξεμονταριστεί από αυτό, όπως με βε βαιότητα υπέθεσα στα σχόλιά μου.

    Εικόνες από το φλεγόμενο καταδρομικό «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/naytiko/eikones-apo-to-flegomeno-katadromiko-moskva-ligo-prin-vythistei/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αστυνόμος Μπέεεκας18 Απριλίου, 2022 17:27

    Εάν οι φώτο που κυκλοφόρησαν είναι αυθεντικές τότε όντως το πλοίο δεν έχει τα συστήματα πυραύλων, άρα ο γραφών έχει δίκιο, την βρωμοδουλειά την κάναν οι Ρώσοι για να αιτιολογήσουν τις περεταίρω επιθέσεις, πιθανότατα στο Κίεβο. Τα ίδια άλλωστε που κάναν οι παρθενοπιπίτσες οι Αμερικάνοι με τους δίδυμους πύργους. Διάβασα και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον, δεν γνωρίζω αν αληθεύει. Το σημείο που βυθίστηκε είναι ένα στενό και το κουφάρι του ...εμποδίζει την πρόσβαση Αμερικανικών υποβρυχίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://defencereview.gr/oi-protes-fotografies-apo-to-moskva-h-onoma/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επίσης κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση, αντί να πάνε τα άρματα από παγωμένες στεπες και να είναι στο απυρόβλητο των μικρής εμβέλειας αντιαρματικων, τα έβαλαν στην άσφαλτο όπου οι Ουκρανοί μπόρεσαν και ακροβολίστηκαν, καθότιν λιγότερη έκταση οι δρόμοι από τις στεπες, γνωστοί, σημαδεμένοι, σε πυροβολικό κλπ. Μετά τα ρίχνεις να τρέχουν στον δρόμο χωρίς να καλύπτεις το τι υπάρχει μπροστά τους ούτε με ντρον, ούτε με δορυφόρους, ενώ οι άλλοι με αυτά ακριβώς τα μέσα σε βλέπουν να έρχεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Πράγματι υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Σκοπεύω να επανέλθω στο θέμα μετά από την μελέτη και διερεύνηση περισσότερων στοιχείων.
      Και τα θέματα που έθεσε ο φίλος Ανώνυμος17 Απριλίου, 2022 14:08 παρουσιάζουν ενδιαφέρον και αξίζει να μελετηθούν. Εκτιμώ, ότι δεν αρμόζει να κλείσει αυτή η προβληματική εύκολα και να εξαχθούν στα γρήγορα συμπεράσματα. Προσωπικά σκοπεύω να επιμείνω, αποδίδοντας αξία και στα επιχειρήματα όσων φίλων έκφρασαν αντίθετες εκτιμήσεις από την δική μου. Επειδή δεν έχω να προσθέσω προς στιγμήν κάτι επί πλέον, θεωρώντας ότι το όλο θέμα είναι σημαντικό, αλλά και πολύπλοκο ταυτοχρόνως, συνεχίζω να σκέπτομαι και να ερευνώ, σε τελευταία ανάλυαη ως μη ειδικός. Αυτή η αδυναμία με ωθεί να προστρέξω σε κάποιους γωστούς και φίλους, που έχουν σημαντική στρατιωτική εμπειρία, με την προσδοκία να μπορέσω προσεχώς να συμβάλω σε αυτήν την συν-ζήτηση σε μια πιο συγκροτημένη βάση.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.