Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Άμεση σύγκρουση: Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δολοφόνοι του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας; [OBSERVATEUR CONTINENTAL]

 ΘΑ ΓΕΛAΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΤΟΥ NATO.. Νομίζουν ότι πολεμούν με το Ιράκ…


 

 15.06.2022

Η Δύση εξακολουθεί να συζητά αν θα στείλει περισσότερα βαρέα όπλα και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ο Continental Observer επισημαίνει τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα.

 

Η αποστολή φονικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, όπως το Reaper, σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εμπλέκονται όλο και πιο άμεσα, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για αυτή την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και ιδιαίτερα η Γαλλία κωφεύουν. Η Γαλλία θα είχε ένα πολύτιμο χαρτί να παίξει, σταματώντας αμέσως αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση και κάνοντας τη φωνή μιας ισχυρής και κυρίαρχης Γαλλίας να ακουστεί ξανά στη "συναυλία των εθνών".

Δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν εκτός Ουκρανίας. Η τρέχουσα τεχνολογία επιτρέπει την πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών δολοφόνων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις με τον πιλότο να βρίσκεται σε ένα γραφείο σε μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Επισήμως, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να πετάξουν τους πιλότους και τα πολεμικά τους αεροσκάφη στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, λόγω του κινδύνου να δείξουν στη Ρωσία ότι οι δυνάμεις τους εμπλέκονται στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, κάτι που θα άνοιγε αμέσως την πόρτα στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο σημείο αυτό, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει με σαφήνεια τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τις στρατιωτικές τους ενέργειες. Η αποστολή δολοφονικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Reaper και η τοποθέτηση των πιλότων τους να κρατούν τα χειριστήρια των αεροσκαφών σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση, όπως το Ramstein στη Γερμανία, θα ήταν απόδειξη ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας, ότι ο πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι ανοιχτός σε μια άμεση αντιπαράθεση, που ήδη αποδεικνύεται από την αποστολή βαρέων όπλων.

Το Politico εξηγεί σε άρθρο του ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες, και ειδικότερα οι Ουκρανοί πιλότοι, δεν είναι σε θέση να πετάξουν αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δολοφόνων, επειδή δεν διαθέτουν τις γνώσεις αυτής της τεχνολογίας. Το Politico προειδοποιεί για την κλιμάκωση της σύγκρουσης: "Η πιθανή πώληση των Grey Eagles, της στρατιωτικής έκδοσης του πιο γνωστού Reaper, αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την αποστολή ακόμη πιο εξελιγμένων συστημάτων στο Κίεβο.

Η Γαλλία διαθέτει πιλότους Reaper. Η Defense Zone ανέφερε ότι η Γαλλία εκπαιδεύει πιλότους δολοφονικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών: "Από την άφιξη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper, η γαλλική πολεμική αεροπορία είχε αυξανόμενη ανάγκη για προσωπικό ικανό να το χρησιμοποιήσει. Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, δημιουργήθηκε το 2019 στην αεροπορική βάση 709 στο Κονιάκ ένας νέος κύκλος μαθημάτων, εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στην εκπαίδευση τηλεχειριστών. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Επιχείρησης Barkhane, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή Nicolas, επικεφαλής του αποσπάσματος Reaper στη βάση Niamey, έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αφρική.

Η βάση Ramstein στη Γερμανία. Σε άρθρο της, η L'Express ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι "ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα The Intercept δείχνει ότι η αμερικανική βάση του Ramstein [Γερμανία] είναι στην πραγματικότητα η τεχνολογική καρδιά του προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εφαρμόζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες". Η Γερμανία τυγχάνει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το Ramstein φιλοξενεί τους Αμερικανούς πιλότους που πέταξαν ή πετούν τα φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σομαλία, την Υεμένη και το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, το οποίο σημειώνει ότι "η βάση Ramstein, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013, είναι μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες βάσεις των ΗΠΑ που βρίσκονται εκτός αμερικανικού εδάφους", "το έγγραφο εξηγεί ότι η τοποθεσία αυτής της εγκατάστασης [στο Ramstein] είναι ιδανική για να διασφαλιστεί η αναμετάδοση του σήματος από γεωγραφική άποψη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο στόχο.

Το Ramstein είναι ο κόμβος και το κέντρο διοίκησης των φονικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επιπλέον, εκτός από το Ramstein, η Διοίκηση της Αφρικής (AFRICOM) ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2019 ότι, μαζί με το Τζιμπουτί, το Agadez στον Νίγηρα έχει γίνει μια νέα μόνιμη βάση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτό καταδεικνύει την ικανότητα των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πολλαπλές παγκόσμιες γεωγραφικές περιοχές.

Λίγο πριν από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 15-16 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ο Mykhailo Podoliak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι το Κίεβο χρειάζεται βαρέα όπλα για να τερματίσει τον πόλεμο, ζητώντας συγκεκριμένα "1.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη". Μαζί με τα φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ζήτησε 1.000 οβιδοβόλα των 155 χιλιοστών, 300 MLRS (πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών), 500 άρματα μάχης, 2.000 τεθωρακισμένα οχήματα.

Το Politico αναφέρει ότι ο Colin Kahl, ανώτερος πολιτικός του Πενταγώνου, δήλωσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια την Τρίτη ότι είναι "απολύτως σωστό" να λέγεται ότι τα τέσσερα συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας ή HIMARS που στάλθηκαν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα που θα ακολουθήσουν και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποσχεθεί να στείλει τρεις από τους δικούς του εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων M270, ένα παρόμοιο όπλο. Ο David Deptula, κοσμήτορας του Mitchell Institute of Aerospace Power Studies και απόστρατος στρατηγός τριών αστέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφέρεται από το Politico ότι οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 200 MQ-1 [μη επανδρωμένα αεροσκάφη] σε απόθεμα που θα μπορούσαν να πάνε στην Ουκρανία.

Το θέμα είναι ότι - με αυτό το φορτίο βαρέων όπλων στην Ουκρανία - ένας Αμερικανός αξιωματούχος υπονοεί ότι οι πιλότοι των αμερικανικής κατασκευής φονικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα μπορούσαν να τα πετάξουν από αμερικανικές ή νατοϊκές βάσεις εκτός Ουκρανίας, όπου λαμβάνει χώρα η σύγκρουση: "Δεν είναι γνωστό πού η Ουκρανία θα μπορούσε να βασίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή τους πιλότους, αλλά οι χειριστές θα μπορούσαν θεωρητικά να τα πετάξουν από εκτός Ουκρανίας, εάν έχουν πρόσβαση σε δορυφορικές επικοινωνίες.

Αυτό σημαίνει ότι εισερχόμαστε στη φάση μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος περιοδεύει αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Μολδαβία), δεν δίνει μια αυστηρά διαφορετική θέση καταγγέλλοντας τη στρατηγική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο γαλλικός πληθυσμός δεν χρειάζεται να βλέπει τη χώρα του να εμπλέκεται σε μια σύγκρουση που δεν τον αφορά και να υποφέρει από τις συνέπειες της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, της βενζίνης και των τροφίμων εξαιτίας των Ηνωμένων Πολιτειών και ενός πολιτικού ηγέτη που είναι προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ αντί εκείνων της Γαλλίας.

 

Olivier Renault

observateurcontinental.fr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου