Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Μαριούπολη: Οι πρώτες οικογένειες παραλαμβάνουν τα κλειδιά των νεόδμητων διαμερισμάτων τους.


 
Μετά τη μάχη της Μαριούπολης, πολλά σπίτια και διαμερίσματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφήνοντας πολλές οικογένειες άστεγες. Μόλις τελείωσαν οι μάχες και η πόλη καθαρίστηκε, ξεκίνησε επειγόντως η κατασκευή νέων κατοικιών, προκειμένου να στεγαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι της Μαριούπολης πριν από την έναρξη του χειμώνα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, βρεθήκαμε στη Μαριούπολη για να παρακολουθήσουμε την παράδοση των πρώτων διαμερισμάτων στους νέους ιδιοκτήτες τους. Αρκετές οικογένειες, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, επιλέχθηκαν για να λάβουν αυτά τα πρώτα διαμερίσματα.

Ανάμεσά τους, η οικογένεια Σμόλα: ο Σεργκέι, η Ευγενία και οι τρεις κόρες τους Σεραφίνα, Σοφία και Ξένια. Η συγκίνησή τους είναι περισσότερο από αισθητή και όλοι λένε ότι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όλα αυτά είναι αληθινά.

Δείτε το βίντεο με γαλλικούς υπότιτλους, ΕΔΩ.

Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτό το νέο συγκρότημα κατοικιών κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ: 80 ημέρες με όλα τα έξοδα (συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού φινιρίσματος). Οι υπάλληλοι της ρωσικής στρατιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας που ήταν υπεύθυνοι για την κατασκευή αυτής της νέας μικροπεριφέρειας εργάστηκαν νυχθημερόν κατά τη διάρκεια αυτών των 80 ημερών για να τελειώσουν εγκαίρως.

Και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου πρόχειρο. Το στυλ είναι καθαρό, αλλά τα κτίρια είναι τόσο όμορφα εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Δεν έχει καμία σχέση με τα περίφημα κτίρια τύπου "panelka" που έχτισε η ΕΣΣΔ. Και ανάμεσα στα κτίρια υπάρχει μια τεράστια αυλή με ένα πάρκο με τσουλήθρα και παιχνίδια για τα παιδιά, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις αντάξιες ενός γυμναστηρίου.

Αυτά τα τρία πρώτα κτίρια περιλαμβάνουν περισσότερα από 270 διαμερίσματα και σε λίγες εβδομάδες θα προστεθούν και άλλα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 1.011 διαμερίσματα, τα οποία παραχωρήθηκαν δωρεάν στους κατοίκους της Μαριούπολης που δεν έχουν στέγη. Αργότερα θα κατασκευαστούν και άλλα κτίρια, με αποτέλεσμα το σύνολο των κτιρίων να ανέλθει σε 22 μόνο σε αυτή τη μικροπεριφέρεια. Ο νέος οικισμός θα διαθέτει επίσης αρκετά σχολεία, γήπεδα άθλησης, πυροσβεστικό σταθμό και πολυκλινική.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες των οποίων η κατοικία δεν επισκευάζεται καθόλου, ενώ το 30% των κατοικιών προορίζεται εξίσου (10% ανά κατηγορία) για τους εργαζόμενους στον τομέα της ιατρικής, της εκπαίδευσης και τις οικογένειες στρατιωτών και αστυνομικών.

Όλοι οι άνθρωποι που ερωτήθηκαν επί τόπου ελπίζουν ότι ολόκληρη η Μαριούπολη θα ανοικοδομηθεί με βάση αυτό το μοντέλο. Και κοιτάζοντας το αποτέλεσμα, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο όμορφη πόλη θα γινόταν μετά από μια τέτοια ανοικοδόμηση. Ακόμα πιο όμορφη από ό,τι πριν από τον Φεβρουάριο του 2022.


μετάφραση: Διόδοτος


6 σχόλια:

  1. 9.11.2022

    1011 διαμερίσματα

    22 κτήρια

    Τα νούμερα δεν είναι τυχαία..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβως το ιδιο εκανε και ο μαλακοκουλης,με τους πυροπληκτους της Αττικης και της ευβοιας....γιατι σας κανουν εντυπωση τα κτιρια της Μαριουπολης;;;;;; Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς το ίδιο με τους προσφυγικους συν -οικισμούς το 1922, 1974 κτλ και συνήθως μετά από κάποια "φυσική " καταστροφή πχ Ηλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://attikanea.info/%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%AE-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Deep fake /Ενισχύσεις - https://t.me/vchkogpu/32947

    ΑπάντησηΔιαγραφή