Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Μαύρη "λίστα Mirotvorets " των εχθρών της Ουκρανίας! Απειλές για τη ζωή τους! Στοχοποιούνται πολιτικοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, πολιτικά κόμματα... Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να την αγνοούν...

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αγνοούν τη δημόσια «λίστα δολοφονίας» της Ουκρανίας που απευθύνεται σε όσους αμφισβητούν το καθεστώς του Κιέβου
 

Η λίστα Mirotvorets είναι ένα θέμα που εμφανίζεται στην τάση στα ανεξάρτητα και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι στον κύριο διεθνή Τύπο.

Το σχετικό άρθρο της Έυα Μπάρτλετ:


[ Η Eva Bartlett είναι Καναδή ανεξάρτητη δημοσιογράφος. Έχει περάσει χρόνια στο έδαφος καλύπτοντας ζώνες συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, ειδικά στη Συρία και την Παλαιστίνη (όπου έζησε για σχεδόν τέσσερα χρόνια) ]

Αυτή την εβδομάδα, ένας αριθμός διεθνών και Ρώσων δημοσιογράφων συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα – με περισσότερους να συμμετάσχουν μέσω βίντεο – για να συζητήσουν τη διαβόητη πλέον ουκρανική «λίστα δολοφονιών» Mirotvorets. Πολλοί από αυτούς περιλαμβάνονται και οι ίδιοι.
Αν και ορισμένοι δεν το παίρνουν στα σοβαρά, η φρικτή δολοφονία της Darya Dugina από βόμβα αυτοκινήτου στις 20 Αυγούστου και η επακόλουθη σήμανση στην καταχώρισή της στο Mirotvorets ως «εκκαθαρισμένη» καθιστά σαφές ότι οι άνθρωποι πίσω από τη λίστα θέλουν, στην πραγματικότητα, ανθρώπους νεκρούς. 


Το ίδιο συνέβη με την είσοδο του Ρώσου φωτορεπόρτερ Αντρέι Στένιν και πολλών άλλων που καταγράφηκαν και στη συνέχεια σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού Andrea Rocchelli.
 

"Η 8η Σεπτεμβρίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης των Δημοσιογράφων. Την ημέρα αυτή, ο κόσμος τιμά τη μνήμη των μελών του Τύπου που πέθαναν εν ώρα καθήκοντος..."
 

Πώς είναι να είσαι στη λίστα


Η επικεφαλής του Ιδρύματος για τη Μάχη της Αδικίας, Μίρα Τεράντα, που συγκάλεσε την επιτροπή, σημείωσε ότι από τα χιλιάδες ονόματα που καταχωρήθηκαν στον ιστότοπο, οι 341 είναι δημοσιογράφοι και, σοκαριστικά, οι 327 είναι ανήλικοι.
 

«Η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων είναι έγκλημα. Είναι σαν ένα μενού για παιδεραστές ή ανθρώπους που κάνουν εμπόριο ανθρώπων».


Ενώ η ανησυχία της είναι για τα παιδιά, τους δημοσιογράφους, τους ακτιβιστές, τα πολιτικά πρόσωπα και ακόμη και τους απλούς Ουκρανούς που έχουν εξοργίσει κατά κάποιο τρόπο το καθεστώς του Κιέβου και όσους βρίσκονται πίσω από τη λίστα, η Terada πρέπει τώρα να είναι προσεκτική αφού η ίδια προστέθηκε στη βάση δεδομένων.
 

Μιάμιση ώρα μετά από μια συνέντευξη Τύπου στις 21 Ιουλίου σχετικά με την τοποθέτηση παιδιών στο Mirotvorets, η Mira βρέθηκε στη λίστα. «Αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Πρέπει να είμαι σε εγρήγορση 24/7» , είπε.
 

Η Christelle Néant, μια Γαλλίδα πολεμική ανταποκρίτρια που έκανε ρεπορτάζ από το Donbass τα τελευταία εξήμισι χρόνια, μου ανέφερε πριν ξεκινήσει η επιτροπή ότι ορισμένες από τις πληροφορίες στον ιστότοπο δεν αποκαλύπτονται στο ευρύ κοινό και είναι κλειδωμένες με κωδικό πρόσβασης.
Η Néant, η οποία είπε ότι δέχεται απειλές θανάτου εδώ και χρόνια, μίλησε για το πώς την επηρεάζει: «Κάθε φορά που χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου, ελέγχω από κάτω του για τυχόν δυσάρεστη έκπληξη», αναφερόμενη σε μια πιθανή βόμβα αυτοκινήτου. «Δεν δημοσιεύω καμία φωτογραφία με ανθρώπους που ζω ή αγαπώ. Πρέπει να είμαι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή».
«Δεν είμαι τρομοκράτης, δεν είμαι εγκληματίας, είμαι απλώς ανταποκριτής. Αυτή η λίστα πρέπει να κλείσει και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν».
 

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Τόμας Ρέπερ σημείωσε σωστά ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προτιμούν να κοιτάζουν από την άλλη πλευρά. «Θα μπορούσαν να έχουν αναφέρει για αυτό, αλλά δεν λένε τίποτα».
Επισήμανε επίσης τη σιωπή της γερμανικής κυβέρνησης, ακόμη και όταν ρωτήθηκε σε συνεντεύξεις Τύπου.
 

«Ένα κράτος έχει καθήκον να προστατεύει τους πολίτες του, αλλά δεν έχω δει τίποτα από την κυβέρνησή μου που να καταδικάζει το γεγονός ότι οι Γερμανοί βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο και ότι ένας Γερμανός υπήκοος σκοτώθηκε». Και, στην πραγματικότητα, αντί να προστατεύει τους Γερμανούς δημοσιογράφους, η κυβέρνηση τους διώκει, όπως συμβαίνει με την Alina Lipp, της οποίας ο τραπεζικός λογαριασμός και αυτός της μητέρας της έκλεισαν αφού η γερμανική κυβέρνηση κίνησε ποινική υπόθεση εναντίον της για το ρεπορτάζ της από το Ντονμπάς.
 

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Veronika Naydenova, με καταγωγή από την Κριμαία αλλά ζούσε στη Γερμανία, προστέθηκε στη λίστα τον Ιανουάριο, επίσης μετά την αύξηση της συμπερίληψης παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της 13χρονης Faina Savenkova, από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.
 

«Την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο μου, προστέθηκα στη λίστα. Αλλά αυτό δεν με σταμάτησε, έκτοτε έχω γράψει πολλά άρθρα».
 

Τόνισε μια επιπλέον, πολύ πραγματική, απειλή: ότι για τους πρόσφυγες που έχουν έρθει στη Γερμανία από την Ουκρανία, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποιος είναι απλώς πρόσφυγας και ποιος έχει ουκρανικές εθνικιστικές εξτρεμιστικές απόψεις. Αυτός είναι ένας πολύ πραγματικός φόβος για τη Naydenova, η διεύθυνση της οποίας αναφέρεται στο Mirotvorets.
 

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Sonya van den Ende φοβάται επίσης την επιστροφή στο σπίτι. «Με χαρακτηρίζουν «εχθρό του κράτους» τώρα στην Ολλανδία. Δεν μπορώ να επιστρέψω, είναι πολύ επικίνδυνο για μένα να το κάνω».
Ο Janus Putkonen, ένας Φινλανδός δημοσιογράφος που ζει στο Donbass από το 2015, επεσήμανε πώς ο κίνδυνος επεκτείνεται παγκοσμίως.
 

«Επειδή η λίστα με τους νεκρούς Mirotvorets δεν έχει σταματήσει, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν τώρα να πέσουν θύματα της κρατικής τρομοκρατίας του ουκρανικού ναζισμού, συγκρίσιμη με την τρομοκρατία του ISIS».
 

Κυρίως όμως απειλεί τους Ουκρανούς εντός της Ουκρανίας, κάτι που τόνισε ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζόνι Μίλερ.
 

«Εάν είστε δημοσιογράφος, blogger, πολιτική προσωπικότητα ή πολίτης στην Ουκρανία που θέλει να επικρίνει τον εξτρεμισμό στην Ουκρανία, που υπάρχει πολύ, ή εάν θέλετε να επικρίνετε τις πολιτικές της ουκρανικής κυβέρνησης, πιθανότατα θα έχετε μπει σε αυτή τη λίστα. Και είστε υπό σοβαρή απειλή θανάτου».


Ο Μίλερ, ο οποίος έχει αναφερθεί από περιοχές της δυτικής Ουκρανίας, έθιξε ένα άλλο σημαντικό σημείο:
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία που θέλουν να πιέσουν για ειρηνικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Αλλά αν κάποιος στην ουκρανική κοινωνία θέλει να σηκωθεί και να προωθήσει αυτή τη γραμμή, είναι πολύ πιθανό να μπει σε αυτήν τη λίστα. Το Mirotvorets είναι σε μεγάλο βαθμό σύμβολο των εξτρεμιστικών στοιχείων στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή».
Για μένα, βρίσκομαι στη λίστα από το 2019, αφού πήγα στην Κριμαία και έδωσα αναφορά από περιοχές της ΛΔΔ όπου οι άμαχοι τρομοκρατούνταν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς, σπίτια που καταστράφηκαν «δρόμο με δρόμο», όπως μου είπε ένας ντόπιος.
 

Συνένοχοι μέσων

Για διάφορους λόγους, δεν έχω πάει στην πατρίδα μου τον Καναδά από τον Φεβρουάριο του 2020 και σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω τι μοίρα θα είχα αν επέστρεφα.
Η Οτάβα υποστηρίζει άνευ όρων το καθεστώς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου κατά των αμάχων του Ντονμπάς, τον οποίο η χώρα έχει υποστηρίξει στέλνοντας χρήματα και όπλα στην Ουκρανία για χρόνια πριν ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.
Ο Καναδάς έχει ξοδέψει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων από το 2014, συμπεριλαμβανομένων των νεοναζί μαχητών του Αζόφ.

Αλλά εκτός από αυτό, η καναδική κυβέρνηση γνωρίζει για το Mirotvorets. Η κρατική Canadian Broadcasting Corporation (CBC) τον Ιούλιο δημοσίευσε ένα σημείωμα για μένα , χρησιμοποιώντας πληροφορίες που προφανώς προέκυψαν από την καταχώρισή μου στο Mirotvorets, αν και δεν αναφέρει ονομαστικά τη λίστα δολοφονιών.

Πώς νομίζω ότι ξέρω ότι η CBC γνώριζε την καταχώριση στη λίστα σκοτών σε εμένα; Ο παραγωγός τους μου έστειλε email για μια συνέντευξη (την οποία δεν παραδέχτηκα), αναφέροντας τη συμμετοχή μου τον Απρίλιο σε πάνελ με έδρα τη Μόσχα για τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας. Μόνο που δεν ήταν Απρίλιος, ήταν στις 11 Μαρτίου. Η μόνη άλλη πηγή για τη συμμετοχή μου τον Απρίλιο ήταν, το μαντέψατε, ο Mirotvorets.
 

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία καταδίκη ή έκκληση για το κλείσιμο του Mirotvorets (για το οποίο ανεξάρτητα καναδικά μέσα ενημέρωσης μου πήραν προηγουμένως συνεντεύξεις και στη συνέχεια επικοινώνησαν με το CBC). Αντίθετα, προσπάθησαν να περιγράψουν τις πολλαπλές μου αναφορές για τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας στο Ντονμπάς ως έναν τρόπο να με δυσφημήσουν ως Ρώσο προπαγανδιστή.
 

Και τώρα, το CBC έχει επισημάνει το όνομά μου σε Ουκρανούς Εθνικιστές στον Καναδά που διαφορετικά θα μπορούσαν να μην με γνώριζαν και σε Καναδούς που πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ριζοσπαστικοποιήθηκαν και κατήχθησαν και μπορούσαν να διαπράξουν εγκλήματα τύπου Αζόφ εναντίον δημοσιογράφων όπως εγώ που έχουν κάνει αναφορές από την άλλη πλευρά.
 

Οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη αρκετούς λόγους να φοβούνται ότι θα στοχοποιηθούν – ένα παράδειγμα είναι ο βομβαρδισμός στις 4 Αυγούστου από τις δυνάμεις του Κιέβου σε ξενοδοχείο του Ντονέτσκ στο οποίο βρίσκονταν πολλοί δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. αλλά δεδομένων όλων των προαναφερθέντων, είναι σίγουρα εντός του πεδίου των δυνατοτήτων

 

Μια βάση δεδομένων τρομοκρατών

Μετά το πάνελ, μίλησα ξανά με τη Néant, η οποία είπε ότι έκανε έκκληση σε διεθνείς οργανισμούς για το Mirotvorets εδώ και χρόνια.
«Έχω γράψει σε οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΕ, η Αμνηστία κ.λπ. Κανένας δεν αντέδρασε, ακόμη και όταν ανακάλυψα ότι τα παιδιά περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα». Το μόνο που πήρε ήταν μια αυτοματοποιημένη επιβεβαίωση παραλαβής.
Κατά τη διάρκεια ενός Q&A μετά το πάνελ, ένας Αμερικανός στο κοινό πρότεινε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να έχει τη δική της «χτυπημένη δύναμη» να βγαίνει και να κάνει το ίδιο πράγμα στην ουκρανική πλευρά.
 

Απαντώντας, ο Johnny Miller σημείωσε:
«Όταν λέω στους ανθρώπους εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο για αυτή τη λίστα δολοφονιών, ένα από τα πρώτα πράγματα που μου απαντούν οι άνθρωποι είναι:
«Λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι η Ρωσία έχει παρόμοια λίστα». Και πρέπει να τους εξηγήσω ότι, όχι, η Ρωσία δεν έχει δημοσιευμένη λίστα στο διαδίκτυο με ονόματα και διευθύνσεις κατοικιών δημοσιογράφων και παιδιών και να προωθεί τη δολοφονία τους. Αυτή είναι η διάκριση μεταξύ μιας πολιτισμένης κυβέρνησης και του εξτρεμισμού και της βαρβαρότητας».
 

Σύμφωνα με τη Mira Terada, το ίδρυμά της μετέφερε έγγραφα και τα στοιχεία που συνέλεξε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και ζητά από την υπηρεσία να αναγνωρίσει το Mirotvorets ως τρομοκρατική οργάνωση.
 

Ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών Σκοτ ​​Ρίτερ περιέγραψε επίσης το Mirotvorets ως «όργανο τρόμου» που «θα πρέπει να καταργηθεί με την επιμονή της κυβέρνησης των ΗΠΑ». Σημειώστε την ειρωνεία: Είμαστε καταχωρισμένοι ως τρομοκράτες για το έργο που κάνουμε για να αναδείξουμε τα δεινά των αμάχων υπό την πραγματική τρομοκρατία του καθεστώτος του Κιέβου.
 

Οι δηλώσεις, οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτή τη στήλη είναι αποκλειστικά του συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του RT.

 
πηγή 10-9-22 Eva Bartlett

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Το σχετικό βίντεο με συνεντεύξεις, στο γερμανικό rtde.tech

Το άρθρο από το RT, μεταφράστηκε και στο kanenazori

Η Αλεξάνδρα Σαλαμανούδη, που έχει το φοβερό  hellenicrevenge , μετάφρασε επίσης το άρθρο σε κείμενο, 

αλλά αφηγείται τα σχετικά, και σε προσωπικό της βίντεο.

Εμείς το είδαμε στο enaasteri 

 

 

5 σχόλια:

  1. Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΜΠΙΝΤΕ, ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

    Η ΧΑΖΑΡΙΑ ΝΥΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

    ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΥΡΕΤ.

    Η ΚΑΜΠΑΛ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ.

    ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΠΠΙΚΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΖΑΡΙΚΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ουκρανία είναι σαν να τους έπεσε στο κεφάλι πυρηνική βόμβα με τις εκτινάξεις και το μπλακ-άουτ, το CNN όμως συνεχίζει αυτή τη στιγμή πρωι πρωι να πουλάει σανό στους αναγνώστες του:

    https://www.cnn.gr/kosmos/story/328217/oykrania-se-dyskoli-thesi-o-poytin-poia-tha-einai-i-epomeni-kinisi-toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο 'Πρώτο ανά-Θεμα' τα ίδια:

    https://www.protothema.gr/world/article/1283654/polemos-stin-oukrania-einai-o-mainomenos-kadirof-o-profitis-tis-ittas/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια σκεψη. Η Ουκρανια μπορει να ειναι και μια κουρτινα να σκεπαση αλλες κρισεις που λαμβανουν χωρα αλλου στο κασμο.

    Η λιστα ειναι παλαια δοκιμασμενη τακτικη και τωρα που η Ρωσσια χτυπαει τα γραφεια οπου γραφουν τις λιστες, θα τα βρουν λιγο στριμοκολα.

    Ο Κλαπτον και ο Σαντανα στελνουν ενα μηνυμα χαρας και αισιδοξιας ακουστε τους https://www.youtube.com/watch?v=pAf3gqdCrDs



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Πάγωσαν» οι ουκρανικές μεταφορές στρατευμάτων και οι επικοινωνίες: Η Ουκρανία επέστρεψε στον 19ο αιώνα
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/pagosan-oi-oukranikes-metafores-strateymaton-kai-oi-epikoinonies-i-oukrania-epestrepse-ston-19o-aiona/

    ΑπάντησηΔιαγραφή