Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

✅ Δεκέμβριος 2022: «Τα αστυνομικά ρομπότ επιτρέπεται να σκοτώνουν στο Σαν Φρανσίσκο» ✅ Ιούλιος 2017: «Ομάδα διευθυνόντων συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk, προειδοποιεί για "ρομπότ δολοφόνους»


Τα αστυνομικά ρομπότ επιτρέπεται να σκοτώνουν στο Σαν Φρανσίσκο

12 Δεκεμβρίου 2022 

"Τα ρομπότ που είναι εξοπλισμένα με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιούνταν μόνο σε ακραίες περιπτώσεις για να σώσουν ή να αποτρέψουν περαιτέρω απώλεια αθώων ζωών"

Τα ρομπότ είχαν επιτραπεί στην αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο για να κάνουν τη "βρώμικη δουλειά", αλλά η απόφαση τελικά ανατράπηκε, αν και δεν αποκλείστηκε εντελώς. Λέγεται ότι αποτελούν μέρος της αστυνομικής δύναμης και έχουν λάβει άδεια να επιτίθενται και να σκοτώνουν εγκληματίες σε μια αμφιλεγόμενη διαδικασία νομιμοποίησης.

Τεχνολογία για να "σταματήσει η βία και να σωθούν ζωές...

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζήτησε από το συμβούλιο των εποπτών της πόλης την άδεια να αναπτύξει δώδεκα τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση βομβών ή για επιθεωρήσεις, για να βοηθούν τις αστυνομικές δυνάμεις όταν "ο κίνδυνος θανάτου για το κοινό ή τους αστυνομικούς είναι επικείμενος".

Η πρόταση αυτή έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός του διοικητικού συμβουλίου. Όμως, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαν Φρανσίσκο ψήφισε οκτώ έναντι τριών υπέρ της χρήσης ρομπότ. Τελικά, ο δήμαρχος London Breed ανέτρεψε την απόφαση και την παρέπεμψε εκ νέου σε επιτροπή, αλλά δεν δήλωσε ότι είναι υπέρ της χρήσης τους.

Ρομπότ εξοπλισμένα με εκρηκτικά...

Σύμφωνα με την Daily Mail, η συζήτηση αυτή για τη νομιμοποίηση των ρομπότ στο δημοτικό συμβούλιο της Καλιφόρνιας προκάλεσε έντονες συζητήσεις, διότι μπροστά στην επικείμενη νομιμοποίηση, οι αντίπαλοι σοκαρίστηκαν από αυτή την πρόσθετη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο μας διαβεβαιώνει ότι δεν διαθέτει προ-εξοπλισμένα ρομπότ και δεν σχεδιάζει να εξοπλίσει ρομπότ με πυροβόλα όπλα. Θα είναι μόνο ρομπότ εξοπλισμένα με εκρηκτικά "για να έρθουν σε επαφή, να εξουδετερώσουν ή να αποπροσανατολίσουν έναν βίαιο, οπλισμένο ή επικίνδυνο ύποπτο" όταν κινδυνεύουν ζωές, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Allison Maxie. "Τα ρομπότ που είναι εξοπλισμένα με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιούνται μόνο σε ακραίες περιστάσεις για να σώσουν ή να αποτρέψουν περαιτέρω απώλειες αθώων ζωών", διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι αστυνομικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν ρομπότ μόνο αφού εξαντλήσουν όλες τις άλλες εναλλακτικές τακτικές άσκησης βίας ή αποκλιμάκωσης ή αφού καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαν να ακινητοποιήσουν τον ύποπτο με αυτά τα εναλλακτικά μέσα.

Ρομπότ εξοπλισμένα με εκρηκτικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση υπόπτων στις ΗΠΑ...

Τα 12 πλήρως λειτουργικά ρομπότ της πόλης του Σαν Φρανσίσκο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ εναντίον ατόμων ή έχουν παραδώσει εκρηκτικούς μηχανισμούς, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Ωστόσο, ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Το 2016, για να εξουδετερώσει έναν δράστη που σκότωσε πέντε αστυνομικούς, η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικά εκρηκτικά δεμένα σε ένα ρομπότ: "Δεν είδαμε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουμε το εκρηκτικό ρομπότ μας και να τοποθετήσουμε μια συσκευή στην προέκτασή του για να πυροδοτηθεί εκεί όπου βρισκόταν ο ύποπτος".

francesoir.fr


---------------------------------------------------------


Ομάδα διευθυνόντων συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk, προειδοποιεί για "ρομπότ δολοφόνους

19 Ιουλίου 2017

Εκατό στελέχη της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, έγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας για τους κινδύνους των αυτόνομων όπλων, που ονομάζονται "ρομπότ δολοφόνοι".

Τα αυτόνομα επιθετικά όπλα (...) θα επιτρέψουν ένοπλες συγκρούσεις σε μια κλίμακα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και σε ταχύτητες που είναι δύσκολο να συλλάβει ο άνθρωπος", αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή προς τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα όπλα.

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο Elon Musk, επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών και μερικώς αυτόνομων αυτοκινήτων Tesla, της διαστημικής εταιρείας SpaceX και ο Mustafa Suleyman, της βρετανικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης DeepMind, που ανήκει στην Google.

"Ως εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά για την ανάπτυξη αυτόνομων όπλων, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου", λένε.

"Μπορεί να είναι τρομακτικά όπλα, όπλα που δικτάτορες και τρομοκράτες χρησιμοποιούν εναντίον αθώων πληθυσμών και όπλα που χακάρονται για κακόβουλους σκοπούς", συνεχίζουν οι υπογράφοντες, σε επιστολή που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από το Ινστιτούτο Future of Life, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που προειδοποιεί για τις πιθανές βλάβες της τεχνολογίας.

"Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να δράσουμε. Μόλις ανοίξει αυτό το κουτί της Πανδώρας, θα είναι δύσκολο να κλείσει. Γι' αυτό σας εκλιπαρούμε να βρείτε έναν τρόπο να μας προστατεύσετε από αυτούς τους κινδύνους", γράφουν οι υπογράφοντες από όλο τον κόσμο.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξετάζουν αυτό το είδος όπλου από το 2013 και οι συνεδριάσεις για το θέμα επρόκειτο να διεξαχθούν από τη Δευτέρα στη Γενεύη, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν και αναβλήθηκαν για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Το 2015, αρκετές χιλιάδες ερευνητές και προσωπικότητες είχαν ήδη απευθύνει έκκληση για την απαγόρευση των "αυτόνομων επιθετικών όπλων".

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος είναι μέλος του Ινστιτούτου Μέλλον της Ζωής, καθώς και ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, προειδοποιούν τακτικά για τους "κινδύνους" της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέροντας συγκεκριμένα τα "ρομπότ δολοφόνους".

Ο συναγερμός σήμανε καθώς το Κοινό Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνήλθε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τη Δευτέρα, με 2.000 συμμετέχοντες, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ένας εμπειρογνώμονας υποστήριξε ότι τα αυτόνομα όπλα θα ενθάρρυναν τους πολέμους. "Σήμερα, η πιθανή απώλεια ανθρώπινων ζωών αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την έναρξη ή την κλιμάκωση μιας σύγκρουσης. Όταν όμως τα κύρια θύματα είναι ρομπότ, ο παράγοντας αποτροπής αλλάζει εντελώς και η πιθανότητα σύγκρουσης αυξάνεται", δήλωσε η Mary-Anne Williams, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ.

francesoir.fr 

 

---------------------

μετάφραση: Con

 

9 σχόλια:

  1. ο ρομποκοπ ειναι εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ *ΚΩΣΤΑΚΗ* ? ............ ΑΦΟΥ ΕΠΑΜΕ.............*ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ* ..............ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ *ΥΠΟΠΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ*...................ΧΕΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλά ύποπτος...
      ΚΑΡΑΫΠΟΠΤΟΣ!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      Βλέπω σού το κόλλησε κι εσένα ο Μιχαλάκης το "χεχε". Μάς κόλλησε όλους μας, την επόμενη φορά θα τού αφιερώσω το don't speak χαχαχαχαχα .....ε..συγνώμη.. χεχεχεχεχε

      Διαγραφή
  3. Έξοχο καί εύστοχο θέμα....
    Μέ δύο λόγια απλά καί σταράτα, οι τότε δημοφιλέστατες εκείνες κινηματογραφικές ταινίες, δέν ήσαν μόνο προφητικές, αλλά περιέγραφαν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τούς καταχθόνιους - πάντα δημοκρατικούς! - σχεδιασμούς που μας ετοίμαζαν, ανέκαθεν γιά τό ...καλό μας!
    Ακόμα μία άκρως χαρακτηριστική επιβεβαίωση του απερίγραπτου ρόλου του Χόλλυγουντ στήν ζωή όλων μας...
    https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZWVlYzU2ZjQtZmNkMi00OTc3LTkwZmYtZDVjNmY4OWFmZGJlXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_.jpg
    https://prod-images.tcm.com/Master-Profile-Images/robocop1987.88483.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς κύριε Καποδίστρια! Όπως επίσης είπε και ο ανώνυμος σχολιαστής, πιο πάνω, "Ο Ρομποκόπ είναι εδώ".
      Κι άντε να δώσεις να καταλάβουν, η πλειοψηφία γύρω μας, ότι στην χώρα μας γίνεται εν τάχει αντικατάσταση πληθυσμού, ή ότι οι σκοτεινοί εξουσιαστές ξεκίνησαν να μας τσακίζουν μέσω της τεχνολογίας (γι αυτό δεν χρειάζονται πλέον τα τσιράκια/αρχηγούς κρατών και αποκαλύπτουν τις βρωμιές τους). Τί να καταλάβουν λοιπόν οι τετραμπολιασμένοι με τα φίμωτρα στη μούρη.. Η βλακεία τους μάς νίκησε:
      https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh5DBy5GZeY4lCP8ENfm8GZ6fXHeZNQ8gMQEMx4H9ckmHy2WZhUCNZmAdxC7dEu8LeHuOagNyl6k1Fx3iWs8O1ZgVa-h4Y7UT4ncyJMISXiuY5K5xGJD-ViHc691lywIwmGa1SxsgaafeJVkYqP2oFcDYVKLFV-z7yJw2LIDwQcAXCYU3xIyf8JwmR5ZQ=s303

      Καλό βράδυ αγαπητέ μας Καποδίστρια!

      Διαγραφή
  4. Ο αντίχριστος οταν εμφανιστεί θα δείχνει φιλάνθρωπος, αλλά αργότερα θα είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου. Θα κατάγεται απο την φυλή του Δαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι λάτρης της φύσης ♥️
    https://pbs.twimg.com/media/FjwHpc0WAAIUFaG?format=jpg&name=900x900
    https://pbs.twimg.com/media/FjwAPN2WIAEkvCX?format=jpg&name=medium
    https://pbs.twimg.com/media/Fj5eGrIXkAcFg-8?format=jpg&name=large
    ----------
    https://www.youtube.com/watch?v=6i0mAFJOo48
    https://www.youtube.com/watch?v=JBqXZHo7DBs

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ellon o maskaras
    απέλυσε από το Twitter
    όλες τις καθαρίστριες και έβαλε ΡΟΜΠΌΤ για να του κάνουν την δουλειά.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν εχουν αναδειχθει-καταγγελθει με τον πλεον κατηγορηματικο τροπο οι προαιωνιες, καθημερινες και συνεχιζομενες ψυχολογικες-προπαγανδιστικες μεθοδοι του Νεοταξικου εχθρου.Στο επιπεδο γενικοτερα της προβλεψης η της δηθεν επιστημονικης φαντασιας, μελλοντολογιας και τα τοιαυτα. Τα παραπανω οπως και οι προφητειες παλαιοτερα της Π. Διαθηκης, οι προορασεις δηθεν μυστων, οι οικονομικες προβλεψεις τυπου Ρουμπινι και οι Χολυγουντιανες ταινιες ιδιως ειναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ αυτο χωρις ομως να παψουμε να γνωριζουμε τι θελουν να κανουν. Ειναι λοιπον ψυχολογικες-προπαγανδιστικες επιχειρησεις που προδιαγραφουν ΑΥΤΟΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ. Ας το δουμε ετσι. Ειναι μοχλευσεις και υποδορειες προτροπες προς το επιζητουμενο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ η συνηθως μικρο μερος αυτης!!!! Μας σπρωχνουν προς τα εκει. Δεν ειναι ασυνηθιστο λοιπον να βλεπουμε διαννοουμενους προερχομενους απο θρησκευτικες η φυλετικες ομαδες που ειναι ας πουμε υπο κριτικο και δημοκρατικο ελεγχο ΝΑ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΖΟΥΝ τις προβλεψεις και τις προφητειες για τα κακα επερχομενα με εξονυχιστικες λεπτομερειες και ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑ χρησιμοποιωντας ακομα και την ιδια την ΑΛΗΘΕΙΑ.Θα πω κατι που ισως ξενισει.Οσοι προβλεπουν συνεχως το κακο χωρις πιστη στην Νικη, χωρις προτροπη σε Αντισταση, ακομα και εντελως καλοπροαιρετα γινονται χωρις να το ξερουν προπαγανδιστες και νεροκουβαλητες του εχθρου. Ιδιως οταν δεν κομιζουν ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και πιστης σε μια ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ των φριχτων επερχομενων. Ιδιως οταν δεν προδιαγραφουν ενα ευοιωνο, ανθρωπινοτερο και ασφαλεστερο μελλον. Οταν ειναι ξεκαθαρο οτι οντας σε καταθλιψη δεν πιστευουν στην ΝΙΚΗ του Ανθρωπου.Αυτοι οι ανθρωποι ανηκουν στον εχθρο, οχι στον Ανθρωπο. Ειδικα οι δηθεν μελλοντολογικες ταινιες του Χολλυγουντ αυτο τον ρολο παιζουν. Τζαμπα δεν δουλευε η σχολη της Φραγκφουρτης τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή