Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ο αγράμματος γουστάρει γάμους ομοφυλόφυλων... Στη Σλοβενία όμως.. το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι είναι "παράνομο για τους συντρόφους του ίδιου φύλου να έχουν επίσημη σχέση"


 

 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Σλοβενίας επικύρωσε την Πέμπτη την απόφαση του κοινοβουλίου να εμποδίσει το δημοψήφισμα για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Σε ανακοίνωσή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι το δημοψήφισμα ήταν "απαράδεκτο και αντισυνταγματικό", ανέφερε το Anadolu (AA).

Αφού το Κοινοβούλιο ψήφισε τον Οκτώβριο του 2022 την απόρριψη του δημοψηφίσματος για τη "νομιμοποίηση του γάμου για όλους", μια ΜΚΟ ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση.

"Το Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι ένα δημοψήφισμα για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ήταν απαράδεκτο", αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

"Αξιολογήσαμε την απόφαση αυτή σύμφωνα με το αίτημα που λάβαμε, καθώς επτά μέλη ενέκριναν την απόφαση του κοινοβουλίου, ενώ ένα άλλο εξέφρασε διαφορετική γνώμη", αναφέρει η ίδια πηγή.

"Είναι νομικά αποδεκτό σε αυτή τη χώρα να παντρευτεί κανείς άτομο διαφορετικού φύλου. Ωστόσο, είναι παράνομο για τους συντρόφους του ίδιου φύλου να έχουν επίσημη σχέση και δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά", δήλωσε το δικαστήριο.

*Μετάφραση από τα αραβικά από τον Wejden Jlassi

aa.com.tr/fr

 

 

1 σχόλιο:


  1. ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΑΦΟ

    Γελοία 😝😝😝

    https://www.youtube.com/watch?v=w6jEjc6BfrQ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή