Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν S.Ε.Khatib δήλωσε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο ο πρόεδρος των ΗΠΑ να καθορίζει πολιτικές για τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, αλλά είναι η CIA που του λέει "τι να πει και ποια θέση να πάρει".


 

Ο Khatib έκανε επίσης μια σύγκριση μεταξύ των σημερινών και των πρώην ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας, λέγοντας ότι κάποτε οι ηγέτες αυτών των χωρών κατέθεσαν προτάσεις για την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.

Ανεξάρτητα από το αν η επιρροή που άσκησαν ήταν "καλή ή κακή" το όνομα των ηγετών αυτών των χωρών καταγράφεται στην ευρωπαϊκή ιστορία, δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA και στην εφημερίδα Iran που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο υπουργός Πληροφοριών αναφερόταν πιθανότατα σε πρώην Γάλλους προέδρους όπως ο Σαρλ ντε Γκολ που κυβέρνησε τη Γαλλία από το 1959 έως το 1969 και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ που δεν υπέκυψε στις πιέσεις των ΗΠΑ.

Πριν από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ηγέτες αντιτάχθηκαν σθεναρά στην επίθεση εναντίον της χώρας σε βαθμό που η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα "τιμωρήσει τη Γαλλία" και θα "αγνοήσει τη Γερμανία". Ή ο υπουργός Άμυνας του Τζορτζ Μπους Ντόναλντ Ράμσφελντ έκανε υποτιμητικά σχόλια κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας και τις αποκάλεσε "παλιά Ευρώπη".

Ακόμη και οι καγκελάριοι Χέλμουτ Κολ και Άνγκελα Μέρκελ, αμφότεροι από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, ήταν προσεκτικοί σε σχόλια εξωτερικής πολιτικής και θεωρούνταν οξυδερκείς και βαριάς βαρύτητας πολιτικοί.

"Υπάρχουν αστρονομικές αποστάσεις" μεταξύ των σημερινών και των πρώην ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

"Για παράδειγμα, συγκρίνετε τώρα με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας που πλέον δεν είναι απαραίτητο ο πρόεδρος των ΗΠΑ να του λέει τι να ακολουθήσει, αλλά μια χαμηλόβαθμη διεφθαρμένη πηγή στη CIA του υπαγορεύει τι να πει και ποια θέση να πάρει", εκτίμησε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: "Δεν είναι πια αυτοί οι ανεξάρτητοι και ισχυροί ηγέτες των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών".

Οι χώρες αυτές έχουν μετατραπεί σε οπαδούς των "σιωνιστών" και των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και μερικές φορές κάνουν χειρονομίες ανεξαρτησίας, παρατήρησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει υποστηρίξει ανοιχτά τις διαδηλώσεις στο Ιράν.  Πρόσφατα συναντήθηκε με τον Μασίχ Αλινετζάντ, τον οποίο ο υπουργός Πληροφοριών χαρακτήρισε "πολιτικό κλόουν".

Πραγματοποίησε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μακρόν στο Μέγαρο Ελιζέ στις 11 Νοεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση, ο Μακρόν δήλωσε σε συνέδριο στο Παρίσι τον "σεβασμό και τον θαυμασμό του στο πλαίσιο της επανάστασης στην οποία ηγούνται".

Στις 14 Νοεμβρίου, ο Μακρόν χαρακτήρισε επίσης τις διαδηλώσεις στο Ιράν ως "επανάσταση".

"Συμβαίνει κάτι πρωτοφανές", δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του. "Τα εγγόνια της επανάστασης πραγματοποιούν μια επανάσταση και την καταβροχθίζουν".

Ο Χατίμπ δήλωσε ότι οι θέσεις του Μακρόν κατά του Ιράν έχουν και άλλους λόγους, όπως "ο εντοπισμός και η σύλληψη δύο μελών των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας" από το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών.

Ο υπουργός είπε ότι μόνο ένα μέρος των αποστολών αυτών των δύο Γάλλων κατασκόπων έχει αποκαλυφθεί. "Δεν έχουμε ακόμη αποκαλύψει το πιο σημαντικό και πιο σημαίνον θέμα".

Ο Χατίμπ περιέγραψε τον Μακρόν ως ένα αφελές άτομο που εξαπατάται εύκολα.  Ανέφερε τη συνάντησή του με τον Μασίχ Αλινετζάντ ως επαίσχυντη.

Ο Μακρόν ως ηγέτης μιας από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες επανέλαβε όσα του είπε αυτός ο "πολιτικός κλόουν" και έβλαψε τη φήμη του.

Επισήμανε επίσης την υποστήριξη της Γαλλίας προς τον Σαντάμ Χουσεΐν στον πόλεμό του κατά του Ιράν τη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών Mirage στο Ιράκ.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε επίσης, την εκτεταμένη υποστήριξη της Γαλλίας στην Οργάνωση Mujahedin Khalq (MKO), την πώληση αίματος μολυσμένου με HIV στο Ιράν και την κατασκοπεία του Ιράν, ως συγκεκριμένα παραδείγματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Γαλλία.

"Η Ευρώπη έχει τεθεί σε ομηρία από τις ΗΠΑ"

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε επίσης ότι δεν είναι απλώς μια "ανάλυση" αλλά μια "μυστική πληροφορία" ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν τεθεί σε ομηρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Οι παρατηρήσεις μου δεν είναι απλώς μια ανάλυση που βασίζεται σε παρατηρήσεις.... αλλά οι μυστικές πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν ένα είδος αιχμαλωσίας της Ευρώπης από τις ΗΠΑ. Έχουμε έγγραφα σχετικά με τον τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ακόμη και τη Γαλλία και τη Γερμανία".

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι το Ιράν έχει "έγγραφο" ότι οι ΗΠΑ καθορίζουν το επίπεδο των οικονομικών και στρατιωτικών δεσμών μεταξύ ορισμένων αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Οι Αμερικανοί "θέτουν ειλικρινά ένα ανώτατο όριο για τις σχέσεις τους με την Ευρώπη", συμπεριλαμβανομένων των αγορών όπλων.

"Ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις τους λένε τι απαντήσεις δίνουν στους Ευρωπαίους".

Είπε ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγνοούν τις αμερικανικές επιταγές προς αυτά τα κράτη του Περσικού Κόλπου, αλλά δεν είναι πλέον σαν τους πρώην Ευρωπαίους ηγέτες που άντεχαν στις υπερβολικές απαιτήσεις της Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν ανοιχτά τις απόψεις τους για τις ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς.

Ο Khatib είπε επίσης ότι το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία πληρώνεται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους υπό την πίεση της Βρετανίας και των ΗΠΑ σε βαθμό που οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν συμβουλευτεί να επιλέξουν μεταξύ "θέρμανσης και φαγητού" τις κρύες εποχές.

 Το Ιράν έχει δεχθεί πρωτοφανείς πιέσεις από τη Δύση υπό την κατηγορία της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βαθμό που υπό την αιγίδα της Γερμανίας το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) υιοθέτησε στις 24 Νοεμβρίου ψήφισμα κατά του Ιράν το οποίο υποστηρίχθηκε κυρίως από τις δυτικές χώρες.

Ωστόσο, ο Χατίμπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου, η οποία κατηγορεί το Ιράν για χρήση βίας κατά των διαδηλωτών, έχει καταστείλει τους διαδηλωτές σε 12 γερμανικές πόλεις με τη βοήθεια της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Επιπλέον, παραβιάζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, όπως οι εκπαιδευτικές διακρίσεις κατά των αλλοδαπών φοιτητών που ζουν στη Γερμανία, η άσκηση ρατσισμού κατά των γυναικών που φορούν χιτζάμπ όταν πρόκειται για εργασία, οι μισθολογικές διαφορές με βάση το φύλο κ.λπ.", εξήγησε.

Ο υπουργός προέβλεψε επίσης ότι οι ηγέτες των χωρών που υποστηρίζουν την αναταραχή στο Ιράν θα πρέπει να περιμένουν την αναταραχή στις δικές τους χώρες, διότι αυτό είναι "θεϊκό πεπρωμένο".

Είπε ότι σε κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πληροφοριών και την Οργάνωση Πληροφοριών του IRGC αποκαλύφθηκε η παρουσία Αμερικανών στα αρχηγεία των μαχητικών αυτονομιστικών ομάδων στο ιρακινό Κουρδιστάν.

"Πρόσφατα, Γερμανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν επίσης επισκέψεις στην περιοχή του (ιρακινού) Κουρδιστάν και συναντήθηκαν με αυτούς τους ένοπλους τρομοκράτες αυτονομιστές και έδωσαν κάποιες υποσχέσεις. Αυτό σίγουρα δεν θα μείνει αναπάντητο", πρόσθεσε.

 

 Tehran Times

μετάφραση: Διόδοτος



1 σχόλιο:

  1. Σκεφτείτε οτι κάποτε όλα αυτά ΔΕΝ τα γνώριζαν παρά μόνο ελάχιστοι. Το οτι έρχονται στο φώς και πλέον η πληροφορία είναι διαθέσιμη εύκολα, σημαίνει οτι το "καράβι" μπάζει νερά και "κάποιοι" ΔΕΝ μπορούν πλέον να κρυφτούν. Και ως γνωστόν, άν δεν κινείσαι στο σκοτάδι, η βρωμοδουλειά ΔΕΝ γίνεται !!

    Βέβαια, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε ό,τι διαβάζουμε, διότι δεν ξέρουμε ούτε τι ρόλο βαράει αυτός που τα λέει, ούτε αν είναι αλήθεια. Θέλει κριτική σκέψη, αν αυτό είναι εφικτό. Αν δεν είναι, τότε απόρριψη.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή