Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Tί παίζεται στη Γεωργία...


Το κόμμα "Γεωργιανό Όνειρο" απέσυρε το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες (ΜΚΟ), υπό την επίθεση της "ανεκτικής" Δύσης και των δικών του ακτιβιστών που προσανατολίζονται στον George Soros. Πήρε η Γεωργία τη σωστή απόφαση αποσύροντας αυτό το νομοσχέδιο;

Οι (ψυχικά άρρωστοι) ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν νέο πόλεμο, αυτή τη φορά μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας

Ένα τηλεφώνημα από την Ουάσινγκτον αποφασίζει την τύχη του νομοσχεδίου για τους ξένους πράκτορες

Πλήθη Γεωργιανών "υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", ανεμίζοντας γεωργιανές, ουκρανικές και ευρωπαϊκές σημαίες, απαίτησαν την κατάργηση του σχεδίου νόμου "Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής". Οι ταραχές στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, διήρκεσαν τρεις ημέρες.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, απαίτησαν την αποπομπή της κυβέρνησης και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών. Οι γεωργιανές αρχές ακολούθησαν το παράδειγμα του πλήθους και ικανοποίησαν όλα τα αιτήματα, εκτός από τη διάλυση του κοινοβουλίου (όχι ακόμα, τουλάχιστον).

 

Λίγες ώρες πριν από την απόσυρση του νομοσχεδίου, ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Irakli Garibashvili δέχθηκε τηλεφώνημα από τον σύμβουλο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Derek Chollet. Ο ίδιος έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπό την απειλή κυρώσεων, απαγόρευσε στις γεωργιανές αρχές να κάνουν χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.

 

Η Γεωργία δεν ξέφυγε από τη μοίρα όλων των μετασοβιετικών χωρών. Η χώρα εισήλθε στην αμερικανική σφαίρα επιρροής μέσω της χρηματοδότησης των "επιδοματοφάγων", οι οποίοι στη συνέχεια έρχονται στην εξουσία μέσω ταραχών στους δρόμους.

 

Όταν εργάζονται για την προετοιμασία αυτών των δυνάμεων, συνήθως δηλώνουν θετικούς στόχους, όπως περιβαλλοντικούς στόχους, την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών κ.ο.κ., αλλά μόνο τα αμερικανικά υπάκουα σκυλιά παίρνουν τις επιχορηγήσεις.

 

Στην Τιφλίδα, οι εθνικιστές του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο αποφάσισαν να μειώσουν την εξωτερική επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες, όπως οι εκλογές κ.λπ. Αυτός είναι ο λόγος για τον νόμο περί ξένων πρακτόρων ή "διαφάνεια της εξωτερικής επιρροής".

 

Οι Γεωργιανοί ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν ποιος επιδιώκει τα εθνικά συμφέροντα και ποιος τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Αυτός ήταν ο σκοπός του νόμου. Φυσικά, δεν άρεσε στη Δύση.

Όλα τα σχέδια της Ουάσινγκτον στον μετασοβιετικό χώρο αποσκοπούν στο να στρέψουν τα πρώην σοβιετικά κράτη εναντίον της Ρωσίας. Επιπλέον, οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν πολέμους όπου είναι δυνατόν. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τιφλίδα ακούστηκαν συνθήματα για την επιστροφή της Αμπχαζίας στη Γεωργία. Το γεωργιανό κοινοβούλιο απέσυρε το νομοσχέδιο, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προωθούν την "έγχρωμη επανάσταση" στη χώρα.

 

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ικανοποιημένη με την ουδετερότητα της Γεωργίας. Η Γεωργία δεν έχει τηρήσει τις κυρώσεις και αρνείται να βοηθήσει την Ουκρανία προμηθεύοντάς την με όπλα. Ως εκ τούτου, η Ουάσινγκτον σκοπεύει να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση και να φέρει στην εξουσία φιλοδυτικές δυνάμεις.

 

Στις 5 Μαρτίου, η Washington Post κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Μιχαήλ Σαακασβίλι, ενός υποστηρικτή του Σόρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί στη Γεωργία με ποινικές κατηγορίες.

 

"Ο κ. Σαακασβίλι θα πρέπει να του επιτραπεί να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό. Αν πεθάνει στη φυλακή, αυτό πιθανότατα θα σημάνει το τέλος των προσπαθειών της Γεωργίας να ενταχθεί στην Ευρώπη - και έναν θρίαμβο για τον κ. Πούτιν, καταδικάζοντας τους 3,7 εκατομμύρια ανθρώπους της Γεωργίας σε πολλά ακόμη χρόνια αυταρχικής διακυβέρνησης", γράφει η Washington Post.

 

Η εφημερίδα πιστεύει ότι η Γεωργία κυβερνάται πλέον από τον "φιλορώσο" δισεκατομμυριούχο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι και ότι η παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος "Γεωργιανό Όνειρο" ήταν μια απλή τυπική διαδικασία.

 

"Η κυβέρνηση του κ. Ιβανισβίλι κλίνει προς τον κ. Πούτιν και έχει αποδυναμώσει την κοινωνία των πολιτών και τη δημοκρατία στη Γεωργία", αναφέρει το άρθρο.

 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γεωργία κάλεσε το κυβερνών κόμμα να μην ακολουθήσει νομοθεσία που είναι ασύμβατη με τις γεωργιανές και ευρωπαϊκές αξίες. Φυσικά, οι Αμερικανοί "ξέρουν καλύτερα" τι χρειάζονται η Γεωργία και η Ευρώπη.

 

Η Γεωργία στις παραμονές τραγικών γεγονότων

Η Γεωργία μπορεί να ξεχάσει τη συνεχιζόμενη τάση οικονομικής ανάπτυξης 10% που θα μπορούσε να είναι δυνατή χάρη στο εμπόριο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη διαμετακόμιση αγαθών (προς την Αρμενία και νοτιότερα προς το Ιράν και την Ινδία) και την εισροή Ρώσων μεταναστών. Η γεωργιανή οικονομία και η κοινωνική σφαίρα θα καταρρεύσουν. Ο εμφύλιος πόλεμος και η ποινικοποίηση είναι επίσης πιθανές.

 

Παρόμοια σενάρια έγχρωμων επαναστάσεων έχουν λάβει χώρα στην Αρμενία (με επιτυχία για τις ΗΠΑ), στη Λευκορωσία (ανεπιτυχώς), στο Καζακστάν (ανεπιτυχώς) και λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη Μολδαβία. Περιττό να πούμε ότι η επανάσταση στην Ουκρανία ήταν η πιο επιτυχημένη για τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία προετοιμάζει την απάντησή της στη φιλοαμερικανική Γεωργία

Το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο αποτελεί πλέον όνειρο για τις ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει προετοιμάσει την απάντησή της. Πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, γινόταν λόγος για την προσάρτηση της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία. Πριν από λίγο καιρό, οι αρχές της Αμπχαζίας δήλωσαν ότι θα αποδέχονταν την ιδέα μιας κρατικής ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αμπχαζίας Inal Ardzinba δήλωσε ότι η προσχώρηση της Αμπχαζίας στην κρατική ένωση με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία "δεν θα αποτελούσε παραβίαση της κυριαρχίας της Αμπχαζίας".

 

Υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί η πιθανότητα στρατιωτικής απάντησης στις εδαφικές διεκδικήσεις της φιλοαμερικανικής Γεωργίας.


france.pravda.ru

μετάφραση: Con

 

 

6 σχόλια:

  1. Κατεβαίνει προς τα δω, έτσι όπως το βλέπω. Εν τω μεταξύ πολλούς σεισμούς στη Νίσυρο...
    ks7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οτι εκαναν στην ουκρανια θα κανουν και στην γεωργια εαν δεν βαλει μυαλο το γεωργιανο ονειρο .Αν ανεβει ο σακαασβιλλι στν εξουσια (τον πανε συρομενο μιας και ειναι προδοτης της γεωργιας και φιλο αμερικανος )τοτε θα κανουν το ιδιο και στην γωργια οπως και στην ουκρανια αλλα και οπως πανε να κανουν στην μολδαβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ;
    ΑΥΤΟΙ ,ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΟΣΕ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ .
    ΝΟΜΙΖΟΥΝ ,ΟΤΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ,ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΛΕΟΥΣ ,
    ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ .
    ΑΑΑΑΜΜΜΜΜ ! ΕΡΠΕΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ! ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ .
    ΠΑΤΕ ΑΤΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Παγκόσμιες εξελίξεις όπως δεν θα σας τις πουν ποτέ τα ΜΜΕ

    https://www.brighteon.com/c7ebbb60-146b-44f8-862d-9c7ec7dcd744

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπήρχε ένα άρθρο της πράβδα , έχει πάνω από 10 χρόνια που είχε κυκλοφορήσει, και έλεγε ξεκάθαρα την σειρά των γεγονότων
    Πρώτα Ουκρανία, μετά Γεωργία, μετά Ισραήλ και Κωνσταντινούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή