Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Εκλογές, όπως λέμε «εμβόλιο»: υποχρεωτικό… δικαίωμα! Καταρρίπτουμε τους ισχυρισμούς κατά της αποχής

γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς

«Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις», αλλά σε μια χώρα που ομιλείται η ομορφότερη και ακριβέστερη γλώσσα παγκοσμίως, οι έννοιες κατάντησαν… «αερικά»

Συνήθως, δε χάνω την ψυχραιμία μου, ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η «αχίλλειος πτέρνα» μου ωστόσο, είναι η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, με οποιονδήποτε τρόπο. Κι η κακοποίηση της γλώσσας πραγματοποιείται είτε με την ανορθογραφία, είτε με τα περιβόητα «greeklish», είτε με τη διαστρέβλωση των εννοιών. Ένας παλιός, καλός μου φίλος, έλεγε πάντα:

Η παρανόηση της γλώσσης, προκαλεί διασάλευση λογικού!

Και δεν μπορώ, παρά να συμφωνήσω στο έπακρο…

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών (21 Μαΐου 2023), μου έρχονται στο μυαλό κάποιες σημειολογίες σχετικά με την ημερομηνία. Αρχικά, η γνωστή λαϊκή παροιμία «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι«. Η παροιμία αυτή, λέγεται για κάτι το οποίο είτε μπορεί να καθυστερήσει να γίνει, είτε δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί. Για παράδειγμα: «Αν περιμένεις προκοπή από τους πολιτικούς, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι«… Τι; Όχι;

Για την ιστορία πάντως, η παροιμία έχει ποδοσφαιρικές ρίζες. Για την ακρίβεια, η παροιμία όπως την ξέρουμε σήμερα. Στα παλιά χρόνια ήταν: «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι«. «Μαύρους» οι παλιοί εννοούσαν τα υποζύγια (άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια) αλλά και τα βόδια. Ωστόσο, στα μεταγενέστερα, η παροιμία τροποποιήθηκε χάρη στον παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδος «Ντροπαλός Ελευσίνας» Ανέστη Μάη. Ο Ανέστης Μάης ήταν ένας σκληρός αμυντικός ο οποίος είχε μία τάση: δάγκωνε τους αντιπάλους του…

Αυτά, για να προσφέρουμε και λίγη γνώση…

Η δεύτερη σημειολογία που μου έρχεται στο νου είναι ότι με το Νέο Ημερολόγιο, οι εκλογές πραγματοποιούνται ανήμερα της εορτής μνήμης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης! Από τον Κωνσταντίνο, πρώτο αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης (= Βυζάντιο), έχει μείνει το γνωστό «Διάταγμα των Μεδιολάνων» (313 μ.Χ.), το οποίο όριζε ένα αρχικό είδος ανεξιθρησκείας, ενώ από την Ελένη η εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Για μένα, αυτή η σημειολογία μου λέει πως όποιος κι αν κληθεί να κυβερνήσει, δε θα φέρει ανεξιθρησκεία, αλλά θα καταργήσει επί της ουσίας τη θρησκεία. Κι αντί του Τιμίου Σταυρού, θα φέρει οριστικά τον Βλάσφημο Σταυρό, ήτοι τον ανάποδο του σατανισμού. Και πείτε με όπως θέλετε…

Τρίτη σημειολογία, αποτελεί το γεγονός ότι την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, εορτάζεται και με το Νέο Ημερολόγιο και με το Παλαιό Ημερολόγιο, η Κυριακή του τυφλού, δηλαδή το θαύμα που πραγματοποίησε ο Ιησούς και ο τυφλός ανέβλεψε. Σημειολογικά, ως τυφλούς μπορώ να χαρακτηρίσω τους ψηφοφόρους. Πολύ πιθανόν, αυτές οι εκλογές ν’ αποτελέσουν το έναυσμα για να καταλάβουν πολλοί εξ αυτών την απάτη των εκλογών…

Πάμε τώρα στον κύριο λόγο που ξεκίνησα αυτό το άρθρο: την κακοποίηση της γλώσσης!

Τελικά, δικαίωμα ή υποχρέωση;

Στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, στον τομέα «Εκλογές» διαβάζουμε τα εξής:

Το εκλογικό σώμα


Το εκλογικό σώμα είναι το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που έχουν το δικαίωμα της ψήφου (ή το «δικαίωμα του εκλέγειν» ή το «ενεργητικό εκλογικό δικαίωμα»).Το δικαίωμα αυτό διαθέτουν όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια, έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους (ή πρόκειται να το συμπληρώσουν εντός του έτους στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές), έχουν ικανότητα για δικαιοπραξία και δεν έχουν υποστεί αμετάκλητη ποινική καταδίκη για ορισμένα εγκλήματα (άρθρο 51 παρ. 3 Σ.). Για να ασκηθεί το εκλογικό δικαίωμα πρέπει ο εκλογέας να έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. [Σημειώνεται, πάντως, ότι τα ανωτέρω ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές. Στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέχουν στο εκλογικό σώμα, υπό προϋποθέσεις βέβαια, και κοινοτικοί υπήκοοι που διαμένουν στην Ελλάδα].

Από αυτήν την παράγραφο, κρατάμε τη λέξη «δικαίωμα» και πάμε παρακάτω… Εκεί δηλαδή που διαβάζουμε στον τομέα «Αρχές που διέπουν την ψηφοφορία«, παράγραφος Ε:

Ε) Η αρχή της υποχρεωτικής ψηφοφορίας. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 καταργήθηκε η πρόβλεψη για νόμο που θα επιβάλει ποινικές κυρώσεις στον εκλογέα που δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές.

Από εδώ, κρατάμε τη λέξη «υποχρεωτική»…

Πάμε να μάθουμε ελληνικά τώρα…

Ο όρος δικαίωμα αναφέρεται γενικά είτε σε ηθικό δικαίωμα, το οποίο θεμελιώνεται σε ηθικές αρχές, είτε σε νομικό δικαίωμα, το οποίο κατοχυρώνεται από το νόμο. Τα νομικά δικαιώματα είναι εξουσίες (και ελευθερίες) οι οποίες παρέχονται από το δίκαιο εις τα πρόσωπα προς επιδίωξη και πραγματοποίηση διαφόρων βιοτικών τους συμφερόντων και επιβάλλονται (προστατεύονται) από το νόμο.

Πηγή: Wikipedia

Δηλαδή, με απλά λόγια, πρόκειται για κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε, χωρίς κανείς να μας υποχρεώνει / επιβάλλει αλλά ταυτόχρονα κατοχυρώνεται από σχετική νομοθεσία.

Υποχρέωση είναι ό,τι ο νόμος (γραπτός ή άγραφος) ή κάτι άλλο σε αναγκάζει να πράξεις.

Πηγή: Wikidictionary

Δηλαδή, κάτι το οποίο επιβάλλεται!

Μπορούμε να αντιληφθούμε τη διαφορά; Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται, δεν μπορεί το δικαίωμα του εκλέγειν να είναι υποχρεωτικό. Υπάρχει λογική – εννοιολογική – ηθική αντίφαση! Ή δικαιούσαι να ψηφίσεις, ή υποχρεούσαι να ψηφίσεις. Και τα δυο μαζί δε γίνεται! Στην ουσία, η ψηφοφορία θυμίζει τα εμβόλια για τον COVID-19: «Δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά αν δεν τα κάνεις δεν μπορείς να εργαστείς, δεν μπορείς να μπεις σε εστιατόριο κοκ»! Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο!

Ας αποφασίσει τελικά η βουλή ή ο Άρειος Πάγος, αν τελικά η ψηφοφορία είναι δικαίωμα ή υποχρέωση, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Γιατί αν είναι δικαίωμα, τότε μιλάμε για θεμελιώδη ατομική ελευθερία, αλλά αν είναι υποχρέωση μιλάμε για καταπάτηση της θεμελιώδους ελευθερίας! Διαφωνείτε κύριε Μπαμπινιώτη μου;

Αποχή…

Εκείνο το οποίο ζορίζει τους απανταχού… «δημοκράτες», είναι το θέμα της αποχής, το οποίο τσούζει και πονάει όσο τίποτε άλλο. Για να καταπολεμήσουν την αποχή, σκαρφίζονται γελοία σενάρια που άλλες φορές δείχνουν κομματική εξάρτηση, άλλες φορές άγνοια κι άλλες φορές φόβο. Πάμε να απαντήσουμε στα… «ευφυολογήματα» που λέγονται.

– Η αποχή δε συνιστά ενεργή συμμετοχή στα κοινά…

ΛΑΘΟΣ! Η αποχή συνίσταται στην αποδοκιμασία του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων! Δηλαδή η αποχή αποτελεί ενεργή συμμετοχή στα κοινά, ως έκφραση του «κανείς δεν είναι άξιος» ή του «είστε όλοι το ίδιο» ή του «είστε όλοι απατεώνες«! Επί του πρακτέου, θα λέγαμε ότι η αποχή είναι μια μορφή απεργίας έναντι μιας διαδικασίας ή ενός πολιτικού συνόλου που δεν εκφράζει ή που δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα στον απέχοντα / απεργό.

Καθώς λοιπόν πρόκειται για μια μορφή απεργίας, δεν είναι απορίας άξιο το πώς οι κύριοι πολέμιοι αυτής της μορφής απεργίας είναι οι διάφοροι «εργατοπατέρες» που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματά μας;

Όπως όταν ο εργαζόμενος απεργεί αποδοκιμάζοντας κάποιον ανθεργατικό νόμο, έτσι κι ο ψηφοφόρος απεργεί αποδοκιμάζοντας το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Απλά πράγματα!

– Με την αποχή τα ποσοστά των κομμάτων διπλασιάζονται…

Αυτή είναι μία καινούρια έμπνευση που εμφανίστηκε φέτος και βασίζεται σε αυτό που εγώ αποκαλώ «τα μαθηματικά του γύφτου«! Ανάθεμα αν αυτοί που το λένε αυτό ξέρουν τι τους γίνεται!

Βασικά, εκείνο που ισχυρίζονται είναι το εξής:

Εάν σε μία εκλογική αναμέτρηση συμμετέχει το 100% του εκλογικού σώματος κι ένα κόμμα πάρει το 10% των ψήφων, τότε στην αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση αν απέχει το 50% του εκλογικού σώματος, τότε τα ποσοστά αυτού του κόμματος διπλασιάζονται κι αντί για 10% παίρνει 20%…

Ευλογοφανές το επιχείρημα, αλλά πιο άστοχο (κι ηλίθιο) δεν μπορεί να γίνει! Πρόκειται για τον ορισμό της αμάθειας και της βλακείας! Και να εξηγήσω το γιατί:

  1. Αρχικά, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξει 100% συμμετοχή! Αφ’ ενός υπάρχουν εκείνοι που λόγω ασθενείας δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν κι αφ’ ετέρου στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένα άτομα τα οποία δε βρίσκονται πλέον εν ζωή για τον οποιοδήποτε λόγο (ασθένεια, δυστύχημα κοκ)
  2. Τα ποσοστά των κομμάτων, προέρχονται από το σύνολο των ψηφοφόρων που θα πάνε να ψηφίσουν κι όχι από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Κατά συνέπεια, όχι μόνο δεν αυξάνονται τα ποσοστά, αλλά αντίθετα μειώνονται!
  3. Εάν ίσχυε αυτό το επιχείρημα, τότε τα κόμματα θα προωθούσαν την αποχή, προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά. Αντίθετα όμως, την καταπολεμούν λυσσαλέα γιατί γνωρίζουν ότι έτσι χάνουν δυνάμεις.
  4. Όσοι επικαλούνται αυτό το άθλιο επιχείρημα, δεν έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν την ποσόστωση των κομμάτων με βάση τον εκλογικό νόμο. Την παραθέτουμε παρακάτω…
  5. Η δεινή πραγματικότητα στην οποία όλοι οι «δημοκράτες» εθελοτυφλούν, είναι μία: Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσετε! Όλα είναι κανονισμένα από την «ελίτ» που ελέγχει την πολιτική ζωή (Rothschild, Rockefeller, Miller, Morgan, Schwab κλπ). Ψηφήστε ό,τι θέλετε! Στο τέλος της ημέρας, όταν τα ψηφοδέλτια φτάσουν στο υπουργείο εσωτερικών, θα αναγράφουν αυτά που η «ελίτ» θέλει να αναγράφουν! Οι εκλογές είναι απλά μια καλοστημένη θεατρική παράσταση, η οποία «τρώει» δισεκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογουμένων και σκοπό έχει να διχάζει το λαό (διαίρει και βασίλευε).

– Με την αποχή, μεγαλώνουν τα ποσοστά του πρώτου κόμματος…

Ναι! Κι ύστερα ήρθε ο δράκος…

Ό,τι ισχύει για την παραπάνω περίπτωση, ισχύει και σ’ αυτήν. Τα «μαθηματικά του γύφτου» εν δράσει!!!

Τι συμβαίνει με την αποχή;

Τι έχει συμβεί με την αποχή όμως κι όλοι οι «δημοκράτες» έχουν τρομοκρατηθεί;

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα», από το 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 σχεδόν 2.000.000 ψηφοφόροι από το ενεργό εκλογικό σώμα. Αυτό βέβαια δείχνει μία απαξίωση, ειδικά από τη νέα γενιά ψηφοφόρων, δηλαδή εκείνους που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Φαίνεται ότι μέχρι πρότινος, οι νέοι ήταν εκείνοι που απαξίωναν τους πολιτικούς σε μεγαλύτερο βαθμό από τους μεγαλύτερους.

Το συγκεκριμένο άρθρο, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που αναφέραμε πιο πάνω για τους εκλογικούς καταλόγους, γράφοντας:

Βεβαίως από τεχνικής πλευράς η ανάλυση με όρους αποχής είναι σαφώς πιο αναξιόπιστη, λόγω της προβληματικής εικόνας των ανεκκαθάριστων (και υπερδιογκωμένων) εκλογικών καταλόγων, με 9.984.934 εγγεγραμμένους το 2019, όταν ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας αριθμεί συνολικά 9.715.375, με βάση την απογραφή του 2021, ενώ ο αριθμός των ενηλίκων πρέπει να κυμαίνεται προσεγγιστικά σε 8-8,5 εκατ.

Η εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας ότι η αποχή από τις εκλογές, είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται διεθνώς και που, όπως αναφέραμε κι εμείς, βασίζεται κυρίως στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

η μείωση της εκλογικής συμμετοχής ερμηνεύεται πρωτίστως ως μία ακόμα έκφανση της κρίσης του πολιτικού συστήματος, η οποία εν προκειμένω εκφράζεται είτε ως αδιαφορία για την πολιτική και τις εκλογικές διαδικασίες (η χαμηλότερη μέχρι τώρα συμμετοχή έχει καταγραφεί στις Ευρωεκλογές του 2009 – 5,2 εκατ.), είτε ως μήνυμα διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης προς τα κόμματα.

Ωστόσο, για τα άτομα που απέχουν από την εκλογική διαδικασία και δεν είναι νέοι ψηφοφόροι αλλά μεγαλύτερης ηλικίας, το άρθρο επισημαίνει ότι αυτοί δύσκολα θα επιστρέψουν στην κάλπη:

Εν τούτοις για τους ψηφοφόρους μεγαλύτερων ηλικιών πιο δύσκολα θα ανέμενε κανείς μια μαζική επιστροφή στην κάλπη, καθώς η σχετική σταθεροποίηση της συμμετοχής το 2019 μαρτυρεί ότι ο βασικός κορμός των απεχόντων μετράει ήδη τουλάχιστον 8 χρόνια αποστασιοποίησης από τις εκλογικές διαδικασίες (από τον Σεπτέμβριο του 2015).

Το συγκεκριμένο άρθρο το υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Κουστένης, ο οποίος είναι εκλογικός αναλυτής, δρ Πολιτικής Επιστήμης. Και φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, επίτηδες επέλεξα την αναφορά σε ένα συστιμικό μέσο ενημέρωσης, προκειμένου να μην υπάρξει αμφισβήτηση από τους «δημοκράτες» πολέμιους της αποχής. Κι όπως θα δει όποιος το διαβάσει, πουθενά δεν αναφέρεται όλη αυτή η μπαρουφολογία που έχουν κάνει παντιέρα οι δημοκράτες…

Εκλογικός Νόμος

Όλη αυτή η μπαρουφολογία, στην ουσία οφείλεται στην παρερμηνεία του εκλογικού νόμου (προφανώς εσκεμμένα), αλλά και στο γεγονός ότι έχουν τρομοκρατηθεί. Τα κέντρα που διαδίδουν αυτήν την μπαρουφολογία, απευθύνονται κυρίως σε ηλίθιους και σε υπάκουους. Αυτοί είναι που τη διαδίδουν κι ακόμα χειρότερα την πιστεύουν. Ο λόγος που την πιστεύουν είναι ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι γράφει ο εκλογικός νόμος.

Για να δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της φετινής «απλής αναλογικής»…

Ένα κόμμα που παίρνει 25% παίρνει 20 επιπλέον έδρες και μετά για κάθε μισή μονάδα μία μέχρι άλλες 30 το πολύ. Δηλαδή με 40% (απόλυτο ποσοστό) παίρνει επιπλέον 50. Αν πάρει το 1ο  κόμμα 30% θα έχει 30 επιπλέον, αν πάρει 35% θα έχει 40. Πόσο χρειάζεται; Με 38% θα πάρει 46 και 105! Με 37% θα πάρει 44 και 103. Με 37,5% θα πάρει 45 και 104. Πάντα λέγοντας ότι θα μείνει 8% αχρησιμοποίητο.

Τι γίνεται δηλαδή; Απλά παίρνει από ένα σύνολο εδρών επιπλέον έδρες. Γενικά, δεν ακριβολογούμε. Δεν παίρνει επιπλέον 50 έδρες αν πάρει 40%. Με 40% παίρνει με βάση την αναλογική των 300 130 έδρες και με βάση την νέα πρόταση 108+50. Δηλαδή 28 επιπλέον έδρες (που είναι το μέγιστο που μπορεί να πάρει). Έτσι, το λεγόμενο μπόνους είναι το πολύ 30 και όχι 50. Θα πρότεινα να υπάρχει κλιμακωτή ενίσχυση (πχ από 25 μέχρι 31 να παίρνει 2 έδρες ανά 1,5% -δηλαδή με 26,5 να πάρει 22, με 28 να πάρει 24, με 29,5 26 και με 31 28. Μετά από 31 μέχρι 36 δύο ανά μονάδα –με 36 38 και τέλος από 36 να παίρνει 4 ανά μονάδα ώστε να φτάσει στο 39 τις 50).

Πηγή: syntagmawatch

Τελικά, μόνο απλή δεν είναι η φετινή «απλή αναλογική», έτσι; Στην απλή αναλογική, ό,τι ποσοστό πάρει ένα κόμμα, αυτές τις έδρες λαμβάνει, με την απλή μαθηματική πράξη: έδρες κόμματος = ψήφοι που έλαβε το κόμμα επί σύνολο εδρών δια 100! Τέλος! Αυτή είναι η πιο απλή μορφή απλής αναλογικής. Η συγκεκριμένη «απλή αναλογική» που θα πραγματοποιηθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, δεν έχει αυτήν τη μορφή. Αντίθετα, υπάρχουν όροι, προϋποθέσεις και πριμοδότηση εδρών,που ξεφεύγουν κατά πολύ από την έννοια της απλής αναλογικής.

Βέβαια, στις επόμενες εκλογές, ξεχνάμε πάλι την – έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο – απλή αναλογική και πάμε στο καζάνι του σεφ με την ενισχυμένη αναλογική, δηλαδή εκείνη που επιτρέπει μεγαλύτερο «μαγείρεμα» αποτελεσμάτων από την «απλή αναλογική» της 21ης Μαΐου! Όχι, που θα τη γλυτώναμε…

Εύχομαι να έγιναν κατανοητά όσα έγραψα σε αυτό το άρθρο και να λύθηκαν κάποιες απορίες!

Σε όσους πάνε να ψηφίσουν, εύχομαι καλό… (τζούφιο) βόλι!


kanenazori.com



67 σχόλια:

  1. Εκλογές!!

    € Κ Λ Ο Γ € Σ. ????

    ΨΗΦΙΣΕ Μ@ΛΑΚΑ!!

    ΕΝΑΝ ΑΠΑΤΕΏΝΑ ΑΠΌ ΑΥΤΟΥΣ ..

    ΚΑΙ. ΑΥΡΙΟ. ΘΑ ΚΛΑΙΣ.



    🇬🇷....... ΑΝΑΞΊΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολη μας η πολιτικη παιδεια στηριζεται στην αιρετοτητα των αρχοντων και οχι στην κληρωση που ειναι η βαση του δημοκρατικου πολιτευματος.Θα προσθετα οτι σε ενα πολιτικο συστημα οπου θα υπηρχε κατα βασει η κληρωση απο μια ευρυτατη βαση ικανων πολιτων θα μπορουσε να συνυπαρχει και η αιρετοτητα συμπληρωματικα.Αιρετοι αρχοντες και αμεσα ανακλητοι που να ελεγχοναι απο τους κληρωτους.Οι Ρωμαιοι αρχικα οι Βυζαντινοι,οι Τουρκοι καθως και τελευταια οι Αγγλοσαξονες δια του κοινοβουλευτισμου κατεστρεψαν καθε Ελληνικου τυπου οργανωση της πολιτικης και της κοινωνιας.Αν δεν βρουμε τον εαυτο μας αν δεν αποτιναξουμε τα απιστευτα στρωματα ψευδους και αποκρυψης που ΟΛΕΣ οι παγκοσμιες εξουσιες μας εχουν ταισει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.Να θυμηθουμε και τον Ισοκρατη που ελεγε:ΓΕΝΟΥ ΟΙΟΣ ΕΙΣΙ!!!!Αυτο διαβαζεται και αναποδα:Τελικα αυτο που γιναμε και το συστημα που φτιαξαμε ισως να το αξιζαμε αφου τοσο πολυ ξεστρατισαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλογές δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια.
    Η συμμορία κόβει και ράβει τα κοστούμια για όλους άντε και καλό ..
    ΤΆΦΟ .... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!


    🇬🇷....... ΑΝΑΞΊΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο δια ταυτα: ακομα και αν ΟΛΟΙ οι ψαγμενοι και μη γυρισουν την πλατη στο συστημα και κανουν αποχη ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν οι κομματικοι στρατοι οι οποιοι θα δινουν κυβερνησεις. Νιωθω οτι κυνηγαμε την ουρα μας με το θεμα της αποχης ή μη.

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω. (αναδημοσίευση του σχολίου μου της 04/05/2023 και να με συγχωρήσετε προκαταβολικά που το αναρτώ ξανά, αλλά ΕΠΙΜΕΝΩ)

    Μέρος 1ο

    Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκα αρκετά για την απόφαση αυτή, αλλά αν βάλεις κάτω την κοινή λογική, τελικά ήρθε σαν ΦΥΣΙΚΟ επακόλουθο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που την υποστηρίζουν. Θα αναφέρω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ κάποιους, με ΧΡΟΝΙΚΗ σειρά και ΔΕΝ θα πάω πίσω στην προηγούμενη «κυβέρνηση» γιατί θα γράφω 3 μέρες. Υπόψιν ότι θα μπορούσα να γράψω πολλούς λόγους, εξίσου σημαντικούς, αλλά δεν έχει νόημα ρε παιδιά !!!

    - ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να με υποχρεώσουν να τσιμπηθώ. Πολλοί το δέχθηκαν γιατί εκβιάστηκαν ή φοβήθηκαν ότι θα χάσουν την δουλειά τους και το έκαναν, παίρνοντας μέρος σε ένα αποτυχημένο πείραμα, όπου δέχτηκαν να είναι τα πειραματόζωα. Τα αποτελέσματα είναι ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ και προσεχώς ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    - Μετά ήρθαν οι παρακολουθήσεις. Πραγματικά τι να σχολιάσω !!!! Απλά έτσι αποδεικνύεται ο λόγος που οι «δικοί» του ΔΕΝ τον ρίχνουν. Τους κρατάει από τα π@π@ρι@ με υποκλαπέν υλικό !!!

    - Μετά, ο «αγώνας» που θα έδινε κατά της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών πήγε …. άπατος. Από το όχι στο ναι και μη μιλάς μ@λ@κ@ Έλληνα. Είναι για το συμφέρον σου να διαχωρίζεσαι από τους Μακεδόνες. Είναι άλλο είδος οι Μακεδόνες, δεν είναι Έλληνες. Και αυτό ΔΕΝ το είπε ένα αριστερό κόμμα. Το είπε ένα υποτιθέμενο «πατριωτικό» κόμμα (έτσι δεν πλασάρεται;). Σειρά έχουν οι Μυρμιδόνες.

    Στη συνέχεια άρχισαν τα … πιο ωραία.

    - Η Δημοκρατία (έστω αυτή η μισή) καταλύθηκε με «δημοκρατικό» τρόπο.

    - Θέσπισαν νόμους για να κόψουν κόμματα (αυτά ούτε ο …. Σημίτης !!).

    - Δικαστές παίρνουν εντολές από την κούλα, αντί από εμένα το Λαό και το Σύνταγμα, το οποίο έκαναν κουρελόχαρτο. Όχι ότι ΔΕΝ ήταν ΗΔΗ κουρελόχαρτο από το ΠΡΩΤΟ μνημόνιο, αλλά έτσι για να έχουμε να λέμε.

    - Οι Δικαστές αποφάνθηκαν (!!!) ότι υπάρχει κόμμα το οποίο απεργάζεται σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας και μάλιστα αυτό ΔΕΝ είναι το ΚΚΕ !!!!!. Με άλλα λόγια, υποχρεώνουν ΕΜΕΝΑ να ΜΗΝ έχω το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποφασίσω ποιον θέλω να με αντιπροσωπεύσει στο, έστω και λειψό, κοινοβούλιο. Αυτή η υποχρεωτικότητα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, διότι ΔΕΝ έχω την επιλογή να ΜΗΝ την ακολουθήσω, όπως το τσίμπημα.

    - Συνεπώς, το εκλογικό αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές, είναι ΗΔΗ νοθευμένο, αφού σε ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας απαγορεύτηκε να εκφραστεί όπως ΕΠΙΘΥΜΕΙ. Έχουμε χάσει «από τα αποδυτήρια».

    Συνεχίζεται…

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραλληλα ο καθε νεος ΠΘ που τοποθετειται εχει και το αλαθητο και ακαταδιωκτο του παπα για καθε θυσια που εκτελει εις βαρος .... των ψηφοφορων που τον ανεδειξαν καλυπτοντας νομικα την ολη φαιδρη διαδικασια που μονο δημοκρατικη και συνταγματικη ΔΕΝ ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω.

    Μέρος 2ο

    Και μετά μου λέτε να πάω να ψηφίσω μικρά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ή να ρίξω ψήφο αντίδρασης στον τσίμπλα (!!!!!) ή στην άκρα αριστερά !!! Μα πηγαίνοντας να ψηφίσω, ΣΥΝΑΙΝΩ σε όλα τα παραπάνω. Είναι σαν να τους λέω «καλά μου κάνετε αφού σας ανέχομαι και θα έρθω να ψηφίσω αυτό που ΕΜΕΙΝΕ να ψηφίσω». Μετά δεν θα έχουν όλα τα δίκια να μου πουν «μα εσύ το ψήφισες, ας πρόσεχες. Είσαι ενεργός πολίτης που αποφασίζει», όπως έχουν αρχίσει χωρίς αιδώ να λένε «μα εσύ ήθελες να τσιμπηθείς, δεν σε υποχρέωσα» ;;;;!!!!

    Ρε άντε μου στο Δι@ολο και ακόμα παραπέρα, σιχάματα. Το κακό (για αυτούς) είναι ότι πραγματικά πιστεύουν ότι όλοι είμαστε πρόβατα. ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά τι να σας κάνω που εμείς είμαστε ανοργάνωτοι (για πόσο ακόμα όμως;) και ΔΕΝ αποφασίζουμε εύκολα να ΠΡΑΞΟΥΜΕ. Αλλοίμονό σας όμως αν το αποφασίσουμε.

    Αν με κοροϊδέψεις μια φορά, ντροπή σου. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ.

    Στις εκλογές του 2019 η συμμετοχή ήταν 57,78 %, δηλαδή αποχή 42,22 % (δες εδώ :
    https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/)

    Το 2019, η κούλα πήρε 39,85 %. Δηλαδή την ψήφισε το 39,85 του 57,78. Με άλλα λόγια έχουμε αφήσει να μας τυραννά μια κούλα, με απόφαση του 23,02 % ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ποσοστού Ελλήνων. 2 στους 10 ρε παιδιά !!! Οι 2 στους 10, έδωσαν το ελεύθερο στην κούλα να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. Κάντε τις πράξεις. Αν κάνετε τις πράξεις και για τους υπόλοιπους, θα σας πιάσει ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ για το πραγματικό νούμερο Ελλήνων που έδωσαν το δικαίωμα σε κάτι Βαρουφάκηδες, Βελόπουλους κλπ να μας ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ στο σβέρκο, λες και είναι σημαντικές προσωπικότητες.

    Για να ΜΗΝ αφήσουμε αυτό να ξανασυμβεί, σε αυτές τις εκλογές, η συμμετοχή ΠΡΕΠΕΙ να είναι όσοι τα κομματόσκυλα και οι γριές που φιλάνε το χέρι του Μωυσή και του άλλου του ανεκδιήγητου του άεργου προέδρου του 15μελούς. Για να μην μιλήσω για τους υπόλοιπους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ προδότες που έχουν φορέσει το μανδύα του πατριώτη και φωνάζουν «λύκος λύκος» για να μας παρασύρουν. Όπως ΜΗΔΕΝΙΚΗ θα έπρεπε να ήταν και η ανταπόκριση σε κάθε είδους pass.

    Αλλά τέτοιοι είσαστε, τέτοιοι σας αξίζουν. Και ΔΕΝ βάζω τον εαυτό μου μέσα, γιατί εγώ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να είμαι τέτοιος. ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ, ανόητοι.

    Μαζική ΑΠΟΧΗ.

    Θα ξαναψηφίσω όταν κληθώ να το κάνω σε ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοαναιρείσαι αγαπητέ φίλε..
      Μόνος σου το λες ότι λόγω της αποχής πήρε 39,85%
      Χωρίς αποχή θα έπαιρνε 23,02%!
      Τι άλλο να σου πει κανείς;;;

      Διαγραφή
    2. Τα είπες σχεδόν όλα εύγε ωρέ ΕΛΛΗΝΑ.
      ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ με Έλληνες ψηφοφόρους και μόνο με ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς....
      ΔΠ

      Διαγραφή
    3. Διός Κούρος14 Μαΐου, 2023 09:18

      @Δανάη Πολυχρονίου

      Αγαπητή φίλη, ΟΧΙ δεν θα έπαιρνε 23,02% αν δεν υπήρχε αποχή !! Αυτό που ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ποσοστό, βάσει αποτελεσμάτων. Αν δεν υπήρχε αποχή κανείς δεν ξέρει τα ποσοστά.

      Άλλωστε και μόνο που είδα την κούλα, σε ένα βίντεο απο μια συγκέντρωση, να λέει "πηγαίνετε όλοι να ψηφίσετε", για εμένα προσωπικά είναι ισχυρότατη ένδειξη να ΜΗΝ πάω. Κάτι ξέρει αυτός και προτρέπει.

      Κατά τα άλλα, ΔΕΝ θέλω να μου πει κανείς ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Για το άρθρο, όμως, ποιά είναι η γνώμη σου ;

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    4. Φίλε Διός Κούρε,
      αυτό το "πηγαίνετε όλοι να ψηφίσετε" της κούλας..κι εμένα με ανατρίχιασε. Κάτι μαγειρεύουν. Και ήταν ένας ακόμα λόγος να αναρτήσω το άρθρο του Μεταξά. Από εκεί και πέρα, και όπως είδες, τις τελευταίες 8 μέρες δεν ξαναπροσπάθησα να σας πείσω να πάτε να ψηφίσετε και σας είπα πράξτε κατά συνείδηση.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    5. Το.. "πηγαίνετε όλοι να ψηφίσετε" του Κούλη, θα μπορούσε να μεταφραστεί από πολλούς ότι στοχεύει στο αντίστροφο. Γνωρίζει οτι τον σιχαίνονται οι περισσότεροι, οπότε από αντίδραση θα κάνουν το αντίθετο από αυτό που λέει .

      Διαγραφή
    6. Ενδιαφέρουσα άποψη Γιάννη. Είναι σαν να μας λες ότι η αποχή θα ενισχύσει το ποσοστό του 1ου κόμματος (ΝΔ) στις πρώτες εκλογές, κάτι που θεωρούσα κι εγώ -και σας το είχα πει προ 20 ημερών- ότι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή όμως.. έχω χάσει τον μπούσουλα μετά από όσα ειπώθηκαν. Ξαναλέω: Κάντε ό,τι νομίζετε.

      Διαγραφή
    7. http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2023/05/blog-post_12.html

      Διαγραφή
  8. Η ευρώπη να καεί για να σωθεί η Ελλάς13 Μαΐου, 2023 20:24

    "Γιατί αν είναι δικαίωμα, τότε μιλάμε για θεμελιώδη ατομική ελευθερία, αλλά αν είναι υποχρέωση μιλάμε για καταπάτηση της θεμελιώδους ελευθερίας!" Κλασσική απολιτίκ αμερικανιά που φανερώνει -σε μένα τουλάχιστον- την προέλευση των γραφομένων. Η ελληνική σκέψη θέλει την συμμετοχή στα κοινά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και τέλος. Τώρα, αν τα "κοινά" είναι για το μπούτσο και αισθανόμαστε κορόιδα όταν συμμετέχουμε είναι άλλη κουβέντα και να την κάνουμε με ουζάκι, ελιές και ντομάτα στα τέσσερα. Τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ -και όχι οι περισπούδαστες μπούρδες- λένε σαφώς ότι με την αύξηση της αποχής μειώνεται ΡΑΓΔΑΙΑ και η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού. Π.χ. με αποχή ρεκόρ στις Αμερικάνικες εκλογές, εγένετο Μπους Τζούνιορ με όλο το συρφετό από ύαινες. Με συμμετοχή ρεκόρ εγένετο Τραμπ που ξεδόντιασε τις ύαινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάστε το τεράστιο ποσοστό Σκοπιανών που απείχε στο δικό τους Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών;;;
      Μια χαρά ΝΟΜΙΜΟ το έβγαλαν πάλι!
      Σιγά μην κολώσουν ακόμη και αν η αποχή φτάσει στο 90%!

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος13 Μαΐου, 2023 23:14

      Δείξε μου τον Έλληνα Τραμπ και ΔΕΝ θα απέχω. Αλλά πουντος ;;
      Πώς συνδέεται η αποχή με το αξιόλογο πολιτικό προσωπικό ;; Δεν το καταλαβαίνω. Αν υπήρχαν αξιόλογοι υποψήφιοι δεν θα υπήρχε ανάγκη αποχής.
      Επίσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζουμε πρόεδρο αλλά κόμματα.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Και ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, όσο οι καθαροί Έλληνες Πατριώτες επιλέγουν το στρίβειν δια της αποχής!
      Και επειδή πλέον, όσοι πνέουμε μένεα με όλους τους καραγκιοζάκους που παριστάνουν τους πολιτικούς, έχουμε χωριστεί σε υπέρμαχους και επικριτές της αποχής (καλή τη πίστει θέλω να πιστεύω), δείτε ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, αν θέλετε, και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, στο link που δίνω στο παρακάτω σχόλιο... Κάνετε τις συγκρίσεις σας και μετά πράξτε ότι σας φωτίσει!

      Διαγραφή
    4. Δανάη μου Καλημέρα!

      Έχεις δίκιο. Καταντήσαμε να είμαστε χωρισμένοι και στο θέμα της αποχής. Προσωπικά, έως τώρα, προώθησα την άποψη κατά της αποχής, και εξήγησα πολλές φορές τους λόγους. Οι περισσότεροι σχολιαστές όμως είναι υπέρ της αποχής. Με την ανάρτηση του φίλου Μεταξά..θέλησα να τους δείξω ότι είναι σεβαστή από το μπλογκ η γνώμη τους και ότι πρέπει να διαβαστεί και από επίσημη ανάρτηση (όχι μόνο στα σχόλια). Τί καλύτερο λοιπόν να είναι και άρθρο φίλου που τον αγαπώ και τον εκτιμώ πολύ.
      Εντός των ημερών που ακολουθούν, μπορεί και να μπουν αναρτήσεις που ασχολούνται με το λευκό και το άκυρο επίσης.

      Καλή Κυριακή Δανάη μου!

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Κώστα, θέλω να πιστεύω ότι τόσο ο αρθρογράφος, όσο και οι σχολιαστές λειτουργούμε καλόπιστα, απλά έχουμε διαφορετική οπτική των πραγμάτων. Γι αυτό το λόγο αντιπαρέβαλα με link σχετικό άρθρο της Κ. Χατζηθεοδώρου που επιχειρηματολογεί με τετράγωνη λογική και δεν γράφει απλά έκθεση ιδεών!
      Δεν θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα στο τόσο ΑΡΤΙΟ ΑΡΘΡΟ της, παρά μόνο λάβετε υπόψη ότι αυτοί που απέχουν είναι οι δυσαρεστημένοι και ποτέ τα κομματόσκυλα! ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
      Το ότι ο Μητσοτάκης μας κάλεσε να ψηφίσουμε, μπορεί κάλλιστα να είναι για ξεκάρφωμα! Κανείς δεν ξέρει πως δουλεύει το διαστροφικό μυαλό τους! Άλλωστε ζούμε πλέον σε ανάποδο κόσμο!
      Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να υπάρχουν εκατέρωθεν ύβρεις! Δεν μας τιμούν καθόλου...
      Προσωπικά θα ευχηθώ "καλό βόλι" και ο Θεός να βάλει το χέρι του!
      Στο δεύτερο φαντάζομαι ότι είναι σύμφωνοι όλοι!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. Εδώ είναι όλη η ουσία. Προς το τέλος ο Χαραλαμπίδης βάζει ένα ερώτημα που σχετίζεται και με τη σημερινή κατάντια μας....

    Tα αμυντικά υπερόπλα των Δελφών
    ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟ Θ: ΟΥΡΑΝΙΑ Ἱστορίαι (8.17.1-8.39.2)
    https://www.youtube.com/watch?v=ztavcq8m6x8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ!!!!
    ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΥΓΕΣ:
    https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%af/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡXΗ ΔΙΑ PASS MπαΓλαMά.
    Άι στα διαλα .

    https://pbs.twimg.com/media/Fv_Wm8DXwAI3zfw?format=jpg&name=900x900

    XAXAΑXAXAXA
    ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ!! ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ...

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ χεχε Τελικα δεν καταλαβα ρε παιδια στις 21 να παμε ψηφο η για τσιπουρα????? χεχεχεχεχεχεχε ΜΙΧ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντυπωσιάζομαι παρακολουθώντας τα περισσότερα "πατριωτικά" ιστολόγια, με το μεγάλο αγώνα που δίνουν σ΄αυτές τις εκλογες για να παρακινήσουν τους αναγνώστες τους να απέχουν. Ειλικρινά δημιουργούνται αποριες ακριβώς από αυτή την μεγάλη εμμονή. Κι άλλες φορές έχουμε μιλήσει για το αν κάποιος είναι σωστό να απέχει ή όχι, έχουμε καταθέσει επιχειρήματα αλλά είναι τουλάχιστον περίεργο για να μην πω ύποπτο, να φθάνουν στο σημείο άνθρωποι που τους είχα και σε κάποια εκτίμηση να ονομάζουν συμπατριώτες ηλίθιους, πουλημένους ή ακόμα και χαφιέδες επειδή θα πάνε να ψηφίσουν, και με τέτοια ένταση, τόσο πάθος λες και κάποιος τους έχει κουρδίσει. Τελικά όσοι δεν θέλουν να πάνε να ψηφίσουν, τι φοβούνται? Τι συμβαίνει και είναι ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Γιατί το ζητούμενο αυτό είναι. Δεν προσπαθούν να πείσουν τους γνωστούς ηλίθιους ή βολεμένους που θα ψηφίσουν ένα από τα κόμματα που είναι στο κοινοβούλιο, προσπαθούν να πείσουν εκείνους που θέλουν να βάλουν μικρότερα κόμματα μέσα. Δεν είναι κάπως ύποπτο? Τελικά πόσους χαφιέδες έχει αυτό το σύστημα εδώ μέσα, ντυμένους με παχιά λόγια, πόσους απατεώνες. Και αν θέλετε μην δημοσιεύσετε καν το μηνυμα μου. Ειλικρινά ντρέπομε για λογαριασμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναρτώ ανώνυμα σχόλια, και να το έχετε υπ' όψιν σας την επόμενη φορά.
      Αυτό το ανάρτησα όμως.. για να σάς ενημερώσω ότι το μπλόγκ μας έχει την ίδια άποψη με τη δική σας. Μάλιστα έχει δημοσιευτεί και ως ανάρτηση, και στα σχόλια προσωπικά από εμένα το 20ήμερο που προηγήθηκε. Ήταν όμως η ώρα να μπει και μια ανάρτηση με την αντίθετη (από τη δική μου) άποψη. Και εξηγώ γιατί το έκανα αυτό..στη φίλη Δανάη (πιο πάνω στο 14 Μαΐου, 2023 13:27)

      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Η ανωνυμία υπάρχει γιατί έχω τη δική μου σελίδα και το σχόλιο μου δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω για να κάνω διαφήμιση :) Είμαι η Βασιλική κι εύχομαι και σε εσάς Καλή Κυριακή και καλή δύναμη για τη συνέχεια.

      Διαγραφή
    3. Επειδή με αφορά ΑΜΕΣΑ το παρόν σχόλιο, αναγκάζομαι να παρέμβω.
      Εγώ προσωπικά ντρέπομαι για τα "πατριωτικά" ιστολόγια που παρακινούν τον κόσμο να ψηφίσει. Όσοι ψήφισαν, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στα όσα έγιναν στη Μάνδρα, στην Πελοπόννησο, το Μάτι, τα Τέμπη. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα των Πρεσπών. Είναι συνένοχοι στο πανηγυράκι της "πανδημίας". Είναι συνένοχοι για το θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας από τα εμβόλια του θανάτου. Είναι συνένοχοι για το έγκλημα κατά των εν αναστολή υγειονομικών. Είναι συνένοχοι για την αθρόα λαθρομετανάστευση και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας. Είναι συνένοχοι στο Νόμο Πατασκευόπουλου. Είναι συνένοχοι για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, για την αύξηση των ανέργων, για την αύξηση των φτωχών, για την αύξηση της φορολογίας, για την κατάσχεση των πρώτων κατοικιών από τις τράπεζες, για την ακρίβεια, για την αλλοίωση της παιδείας και πάρα πολλά άλλα. Κι είναι συνένοχοι γιατί αυτοί που επέλεξαν τα δημιούργησαν. Γιατί συμμετέχουν σε ένα έγκλημα διαρκείας κατά του Ελληνικού Έθνους.
      Κι επειδή βάλατε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και τη ρίχνετε όπου βρείτε, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είμαι δεδηλωμένος ΕΧΘΡΟΣ της δημοκρατίας. Τάσσομαι ΑΝΟΙΧΤΑ υπέρ της μοναρχίας κι ως εκ τούτου, δεν παραπέμπω κανέναν να ψηφίσει το οποιοδήποτε κόμμα. Είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στις αρχές μου και την ιδεολογία μου.
      Εσείς βέβαια, είστε ελεύθερη να συνδράμετε στην καταστροφή του Έθνους από τη δημοκρατία. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας! Αλλά θεωρώ, ότι ο δικός σας ρόλος, του να οδηγείτε κι άλλους να γίνουν συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα διάρκειας, είναι ΜΑΚΡΑΝ πιο ύποπτος από τον δικό μου που καλώ τους Έλληνες ν' αποδοκιμασουν ενεργά τη σπείρα των εγκληματιών που αποκαλείται "πολιτικός κόσμος".

      Διαγραφή
    4. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ

      Διαγραφή
  14. Διός Κούρος14 Μαΐου, 2023 09:30

    Κώστα, πολλά τρολλάκια βλέπω (δυο μέχρι στιγμής) !! Καλά κάνεις και τα ανεβάζεις. Η "περισπούδαστη" γραφή ΔΕΝ σημαίνει και ορθή σκέψη. Η ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ στα καλύτερά της. Πολύ "πρεμούρα" βλέπω σε κάποιους να μας πείσουν να πάμε να ψηφίσουμε. Το οτι προσπαθούν να ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ τις απόψεις μας, αποδυκνύει το τρολλάρισμα.

    Απο ό,τι μπορεί να αντιληφθεί το φτωχό μου μυαλό, το σύστημα καίγεται να πάμε να ψηφίσουμε. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος με το εκλογικό σύστημα, το οποίο και να διαβάσει κάποιος δυο και τρείς φορές, αν δεν έχει συγκεκριμένες γνώσεις ΔΕΝ βγάζει συμπέρασμα.

    Το οτι όμως όλοι οι "πολιτικοί αρχηγοί" μας προτρέπουν να πάμε στην κάλπη, σημαίνει οτι η αποχή τους καίει.

    Έρρωσθε και ηρεμήστε.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι,
      σού απάντησα πιο πάνω, κάτω από την απάντησή σου στη Δανάη.

      Διαγραφή
    2. Και κοιτώντας ακριβώς από πάνω, θα διαπιστώσεις ότι δεν ήταν τρολλάκι, και το ένστικτό μου καλά έκανε και με ειδοποίησε να αναρτήσω το ανώνυμο σχόλιο και να απαντήσω.

      Διαγραφή
    3. Διός Κούρος14 Μαΐου, 2023 14:12

      Φίλε Κώστα,

      ΔΕΝ έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με όλες τις απόψεις, όταν αυτές αναπτύσσονται μέσα σε πλαίσια ευγένειας και αλληλοσεβασμού. Αλλωστε και εσύ και οι συν-σχολιαστές που με γνωρίζουν, μπορούν να το βεβαιώσουν. Επίσης ΔΕΝ έχω το αλάθητο !!! Σε πολλά θέματα διαφωνούμε, αλλά αυτό το blog μας δίνει βήμα να αντιπαραθέσουμε τις απόψεις μας.

      Όμως όταν διαβάζω απαντήσεις σε σχόλια (δικά μου ή άλλων εγνωσμένων
      Φίλων), οι οποίες είναι (ας πούμε) λίγο ερειστικές, απαντώ αλλά ευγενικά.

      Οι καιροί είναι δύσκολοι και το μόνο που ΔΕΝ πρέπει είναι να πέσουμε για άλλη μια φορά στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε. Άλλωστε το όποιο αποτέλεσμα θα επηρρεάσει όλους μας το ίδιο !!

      Η κεντρική ιδέα της απο πλευράς μου αποχής, είναι η ΜΗ συναίνεσή μου στην καλοστημένη πλάνη που έχουν στήσει και η ΜΗ επιβράβευση εκ μέρους μου των πεπραγμένων τους. ΔΕΝ επιθυμώ να συμμετέχω και ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να μου αλλάξει την άποψη, απο τη στιγμή που επιθυμώ να κοιμάμαι με τη συνείδησή μου ήσυχη. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει οτι δεν σέβομαι και την αντίθετη άποψη και ας μην την ενστερνίζομαι. Ο καθένας έχει την ελευθερη βούληση να πράξει όπως επιθυμεί.

      Έρρωσθε και Ηρεμήστε.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  15. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι πολίτευμα εισαγωγής εξ Εσπερίας. Ουδεμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, που αφορούσε την αυτοδιοίκηση κάποιων πόλεων, για κάποια εποχή.
    Ο μέγας πολιτικός φιλόσοφος Αριστοτέλης όταν χρησιμοποιούσε τον όρο δημοκρατία, εννοούσε οχλοκρατία.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αστρολογικά οι εκλογές μοιάζουν πολύ με την 17 Ιουνίου του 2012.Αποχή 38,8% και παρόλο που η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτο κόμμα δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ είχαν προηγηθεί οι εκλογές της 6 Μαϊου χωρίς αποτέλεσμα και ορίζεται κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.Την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου ενώ με τη δύση του Ηλίου θα έχουν περάσει στο ζώδιο των Διδύμων που δείχνει έναν λαό ο οποίος βρίσκεται σε δίλημμα, έχει τάσεις φανατισμού ή πίεσης και ίσως ψηφίζει κάτι που δεν τον εκφράζει αλλά ψηφίζει "τιμωρητικά" για όλα όσα έχουν συμβεί.Η Σελήνη και ο Ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται πάνω σε έναν αστεροειδή τον Algol αλλά και η νέα Σελήνη που γίνεται στις 19 Μαϊου ο οποίος ιστορικά έχει συνδεθεί με βία, με θυμό,με την βία του όχλου,με ανεντιμότητα,με πτώση από μια θέση,με εξτρεμιστές ενέργειες,με χρεοκοπία,με αυτοκτονίες,με δολοφονίες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά συνδέεται και με τη σελήνη της ΕΕ που δείχνει διχασμό, απώλεια θέσης κάποιου σημαντικού ή δολοφονία που μπορεί να φέρει διχασμό και αλλαγές σε κράτη που συνδέονται με την ΕΕ.Η νέα Σελήνη τετραγωνίζει(δύσκολη όψη) τον Ερμή της Ελλάδας που βρίσκεται στον 10 οίκο και ανάδρομος και ο 10ος είναι εκεί που βρίσκονται τα κόμματα, οπότε η συνεννόηση θα είναι μάλλον δύσκολη μεταξύ των κομμάτων.
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημοσκόπηση Ζούγκλα :

    https://www.zougla.gr/politiki/article/nd---siriza-sta-oria-tou-statistikou-la8ous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά.......
    ίσως και να μην χρειάζεται να αναρτηθούν άρθρα που θα μιλούν υπέρ του λευκού και του άκυρου.
    Δύο κινήσεις που θα σάς δώσουν τεκμηριωμένη ενημέρωση, είναι να δείτε τις αναρτήσεις του Διηνέκη, του μπλογκ Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως, υπέρ του Άκυρου,
    και να δείτε τις αναρτήσεις με ετικέτα "Παλαιός", στο μπλογκ ΕργΔημΕργ, υπέρ του Λευκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και θα κλείσω λέγοντας ότι εγώ προσωπικά θα πάω να ψηφίσω -πάντα ψήφιζα.
    Όχι γιατί με έπειθε ο οποιοσδήποτε με τις σεβαστές ή όχι απόψεις του (ή η πονήρω Κούλα),
    αλλά επειδή μού το ζητούσε ο ίδιος ο Θουκυδίδης τον οποίο θαυμάζω και έχω σε τόμους όλο το έργο του:
    «Τους μη μετέχοντας των κοινών ηγούμεθα ουκ απράγμονας αλλ' αχρείους»
    (από το "Περικλέους Επιτάφιος")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά.. δεν θα αντιπαρατεθώ σε κανέναν, αν γυρίσει και μού πει.."Μα Κώστα.. και η αποχή είναι πολιτική πράξη". Δεκτόν -και ειδικά στην σημερινή εποχή.

      Διαγραφή
    2. Μόνο να υπογραμμίσω..ότι ποτέ δεν ψήφιζα μεγάλα κόμματα. Ψήφιζα μόνο μικρά, εξωκοινοβουλευτικά, τα οποία θεωρούσα ότι αν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, αυτό θα ήταν η αρχή για κάτι καλύτερο. Η τελευταία φορά που ψήφισα μεγάλο κόμμα, τον Κωστάκη Καραμανλή, ήταν το 2009, γιατί ο ΓΑΠ μού προκαλούσε εμετό.

      Διαγραφή
    3. Κώστα-Ταύρε σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι αυτό το σχόλιο σου, «Τους μη μετέχοντας των κοινών ηγούμεθα ουκ απράγμονας αλλ' αχρείους»
      προσυπογράφω .
      ΗλίαςΦ

      Διαγραφή
    4. ΑΛΛες εποχες οταν γραφτηκε το αποφθεγμα φιλαρακιμ Τατρια...τωρα δεν κολλαει πουθενα .Ας υπηρχαν οι εκεινες επιλογες , η' εστω πολιτικα οι ιδεις αξιες και θα σου εδινα 100000000000000000000000000 thumps up //σε αυτο ..

      Διαγραφή
  20. Κώστα γιατί αγχώνεσαι?Στο blog πρέπει να εκφράζονται όλες οι απόψεις και εγώ σέβομαι την άποψη του Διός Κούρου γιατί δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω ή όχι.Πολλοί είναι μπερδεμένοι και πολλοί μου έχουν πει για το ΚΚΕ τον τελευταίο καιρό.Φαντάσου ότι συνάδελφος μου είπε να κοιτάξω την ημερομηνία 11 Μαϊου του 1958 αν σχετίζεται με αυτές τις εκλογές.Πολλοί θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή αν θα πάνε ή όχι και για το τι θα ψηφίσουν.Εσυ κανείς το σωστό νομίζω και ο καθένας ας αποφασίσει.
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μικρα κόμματα λοιπον , εξωκοινοβουλευτικα ισως ...
    Τους πριμοδοτουν ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ και πρεπει να τους πριμοδοτησουμε και εμεις ολοι..... ;
    Γιατι αραγε ;
    Να μεγαλωσουν ισως ..
    Οπως ακριβως τοσοι και τοσοι....
    Να γινουν και αυτοι μεγαλοσχημονες , να μπουν και αυτοι στο κλαμπ , να γ@μησουν και αυτοι το κατα δυναμη κανοντας ακριβως οτι τους πουν....οπως ολοι...οι δηθεν αρχηγοι στα τέσσερα..
    ΑΡΚΕΤΑ με ΟΛΟΥΣ αυτους τους κολομπους στα τέσσερα. ΑΡΚΕΤΑ , ΩΣ ΕΔΩ.
    ΤΩΡΑ εχουμε αλλα πλανα μπροστα και αυτα ΔΕΝ εχουν να κανουν με τα κυνοβουλια...τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιάννης Κότσιρας - Κοίτα Γύρω. ( GREECE )

    Κοίτα γύρω
    Πόσο μίκρυνε ο κόσμος
    Πως αγρίεψαν τα μάτια
    Χρεωμένη μοναξιά
    Κοίτα γύρω
    Πόσο ασχήμυνε η πόλη
    Πόσο ακρίβυνε η αλήθεια
    Μόνο γέλια ειρωνικά


    Κοίτα γύρω
    Τους αλλιώτικους ανθρώπους
    Τους μετέτρεψαν σε στόχους
    Από μίσος και φοβία
    Γι' αυτό κι εγώ φωνάζω
    Συγνώμη αν σε ταράζω
    Στα μάτια σε κοιτάζω
    Να γίνουμε φωτιά
    Να διώξει όλους εκείνους
    Που είν' η γενιά του κτήνους
    Να μην ακούμε θρήνους
    Γραμμένους για παιδιά
    Γι' αυτό κι εγώ φωνάζω
    Να γίνουμε παιδιά


    https://www.youtube.com/watch?v=PhFuV78Wdfw



    use yoyr illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Lux Æterna Metallica

    Μια θάλασσα από καρδιές χτυπούν σαν μία, ενιαία
    Μεγέθυνση, όλες οι γενιές

    Πλησιάζει βροντές περιμένοντας το φως

    Πλήρης ταχύτητα ή τίποτα, πλήρης ταχύτητα ή τίποτα

    Lux æterna, ναι

    Έξαψη, ξέφρενη αίσθηση

    Συγγενική συμμαχία συνδεδεμένη μέσα

    Συμφιλίωση, ηχητική σωτηρία

    Διώξε τους δαίμονες που στραγγαλίζουν τη ζωή σου

    Πλήρης ταχύτητα ή τίποτα,
    Lux æterna

    Η χειραφέτηση σκοτώνει την απομόνωση
    Ποτέ μόνος για τα ίδια συναισθήματα

    Ενίσχυση κεραυνός στο έθνος

    Ποτέ ζωντανός περισσότερο από εδώ απόψε

    Πλήρης ταχύτητα ή τίποτα, Lux æterna
    Lux æterna, ναι
    Lux æterna, yeah
    Άναψε το!
    Light it!

    Πηγή: Musixmatch
    Τραγουδοποιοί: Lars Ulrich / James Hetfield
    Στίχοι τραγουδιού Lux Æterna © Creeping Death Music


    https://www.youtube.com/watch?v=IX34gq-ZaWw

    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι να πω μαλλον οι τουρκοι ειναι κορο'ι'δα μιας και η συμμετοχη εκει σημερα ξεπερασε το 90%!!!!

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡14 Μαΐου, 2023 19:34

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ, 14 Μαΐου, 2023 14:35, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.

    ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ:
    H KOINOBΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΑ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ,
    ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΣΤΗΜΕΝΑ, ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,
    ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΑΣΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΣΙΓΚΙΟΥΛΑΡ, Ο ΟΠΟΙΟΣ,
    ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΠΙΤΟΝΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΣΤΗ ΒΙΛΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΟΥΙΣΚΙ Η ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ,
    ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ, ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ,
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΕΑΚΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ 1,5 %,
    ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ 800.000 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΑ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΘΑ ΠΑTE ΝΑ ΨΗΦΙΣΕTE ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟYΣ ΣAΣ;
    ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΜΕ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΠΟΤΕ,
    ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,
    ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,
    ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,
    ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΚΙ.
    ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ

    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ.

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ,
    ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ,
    ΑΠΕΧΩ, ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ, ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡14 Μαΐου, 2023 22:03

    ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,
    ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .
    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ.
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΚΥΛΙΣΟΥΝ ΟΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΕΜΑΛΙΣΤΗΣ ΣΚΙΛΙΤΣ ΝΤΑΡΟΓΛΟΥ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΣΗ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,
    ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ.

    ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟΝΑΤΟΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟ ΣΚΙΛΙΤΣ ΝΤΑΡΟΓΛΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΥΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
    Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΟΡΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΕΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ.
    ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΡΝΤOΓΑΝ;
    ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΟΥΛΙΚΟ ΣΚΙΛΙΤΣ ΝΤΑΡΟΓΛΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΠΙΖΝΑ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ, ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΙ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΩΣΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Σαρώνει» ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές με 50,43% – «Ξεφτίλισε» τις δημοσκοπήσεις – Στο 43,77% ο Κ.Κιλιτσντάρογλου
      Με καταμετρημένο το 80,48% των ψήφων !!!

      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/ekleisan-oi-kalpes-stin-tourkia-pote-anamenontai-ta-prota-apotelesmata/

      Διαγραφή
  27. Kατερίνα Χατζηθεοδώρου.15 Μαΐου, 2023 20:33


    Αγαπητέ μου Διός κούρε, όποιος δεν συμφωνεί με τη δική σου νόηση, ανήκει στην αντινόηση και μάλιστα «στα καλύτερα της»;

    Λοιπόν, σας έχουν μπερδέψει όλους με ένα ψευτοδίλημμα: αποχή ή συμμετοχή. Ενώ στις εκλογές πρέπει να τίθεται το σωστό ερώτημα κατά τον δάσκαλο μου, φιλόσοφο κ. Απόστολο Πιερρή. Και το σωστό ερώτημα είναι: πώς θα τους διώξουμε; Ή τουλάχιστον πώς θα τους αποδυναμώσουμε τόσο, ώστε να μην μπορούν να παραδώσουν το μισό ΑΙΓΑΙΟ στους Τούρκους. Κάτι που έρχεται, με την διάσπαση που μας δέρνει, αμέσως μετά τις εκλογές, ή σχεδόν αμέσως.

    Το σύστημα έχει καταφέρει (εκεί αποσκοπούν και οι προτροπές Μητσοτάκη),να μας «υποβάλει» το λάθος ερώτημα. Και αν διαβάστε το άρθρο μου, που η καλή μου φίλη Δανάη σας έστειλε τον σύνδεσμό του, (και μετά με πήρε τηλέφωνο ότι σας το έστειλε!) θα δείτε ότι δεν τους αποδυναμώνουμε με λευκά, άκυρα ή αποχή. Αυτά ήταν «πολυτέλειες» για άλλες εποχές. Όχι τώρα, στο επικείμενο τέλος της Ελλάδος αν τυχόν αστοχήσουμε στο ερώτημα μας γι’ αυτές τις εκλογές και την σωστή του απάντηση

    Και ένα ακόμη ερώτημα, για όσους υποστηρίζουν αποχή. Γιατί άραγε είμαι συνένοχος στα εγκλήματα του συστήματος, αν π.χ. ψηφίσω Νατσιό ή Καζάκη, ή Κωνσταντοπούλου ή Κασιδιάρη εφ’ όσον κατέβει στις δεύτερες; Μπορεί να μου το απαντήσει κάποιος;
    Κι ένα τελευταίο προς τον φίλτατο Κώστα Κ-Τ: γιατί δεν αναρτάς και τη δική μου επιχειρηματολογία, υπέρ της, ει δυνατόν, καθολικής συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές, χωρίς άκυρα ή λευκά. Τον σύνδεσμο σου τον έστειλε η Δανάη.
    Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, Κατερίνα μου, έχω ήδη φτιάξει από τα μέσα Απριλίου 4-5 αναρτήσεις που τούς είπα ακριβώς αυτά που γράφεις στο άρθρο σου. Εφόσον είδα πολλές αντιστάσεις, είπα κι εγώ "καλά..μην νομίζουν ότι θέλω να τούς κατευθύνω κιόλας..όποιος κατάλαβε..κατάλαβε". και καπάκι εχθές έβαλα και το άρθρο του φίλου Μεταξά, για να είμαι σε πλαίσια πολυφωνίας. Σήμερα, μίλησα στο τηλέφωνο με τον φίλο Γιάννη25. Μού είπε: "Τί είναι αυτό ρε Κώστα..; Όχι μόνο στο μπλογκ σου, αλλά και σε άλλα, όπως και στην καθημερινότητα.. βλέπω τους υπέρμαχους της αποχής να έχουν μια λύσσα, μια κάποια επιθετικότητα προς την αντίθετη άποψη". Αυτό Κατερίνα μου αποδεικνύει αυτά που έγραψες στο σχόλιό σου για ψευτοδίλημμα.

      Καλή εβδομάδα!!!
      Καλή ψήφο!!!

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος15 Μαΐου, 2023 22:42

      Αγαπητή Κατερίνα,

      Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Μάλλον δεν έχω γίνει κατανοητός όταν λέω "η αντινόηση στα καλύτερά της". ΔΕΝ εννοώ ότι όποιος δεν συμφωνεί με την άποψή μου είναι αυτόματα και αντινόηση. Μακρυά απο εμένα οι απολυτότητες !! Μάλλον φταίω στο πως εκφράζω το συλλογισμό μου. ΔΕΝ διεκδικώ το αλάθητο και το έχω πεί επανειλημμένα. Όμως δεν μπορείς να αρνηθείς οτι η αντινόηση κάνει πάρτυ !!! Απόδειξη είναι οτι οι περισσότεροι είναι μπερδεμένοι.

      Όσο αφορά στο "να τους διώξουμε", η άποψή μου είναι οτι με εκλογές ΔΕΝ μπορούμε να διώξουμε ΚΑΝΕΝΑΝ, για τον απλούστατο λόγο οτι όλοι λίγο ως πολύ ανήκουν στην ίδια "πλευρά", άσχετα με το χρώμα και έχουν στήσει πολύ καλά το παιχνιδάκι. "Παιδιά" της σβάμπαινας και της ΝΤΠ είναι ΟΛΟΙ τους και πλέον δεν υπάρχει αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω. Υπάρχει το Φως και το Σκότος. Και το Σκότος ΔΕΝ φεύγει με εκλογές. Φεύγει με ραβδί (που λέει και ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ). Εδώ σε "θέλω" να προτείνεις λύσεις (δεν το λέω ειρωνικά).

      Για να σου λύσω τυχόν απορίες σχετικά με την απόφασή μου για αποχή. Για εμένα ΔΕΝ αποτελεί ψευτοδίλημμα. Ήξερα και ξέρω πολύ καλά τι θα "έριχνα" στην κάλπη και άν ΔΕΝ είχαν κοπεί κάποιοι συνδυασμοί ΔΕΝ θα απείχα της διαδικασίας και ας ήταν μέρος του συστήματός ΤΟΥΣ. Θα ψήφιζα με τη λογική "το μή χείρον βέλτιστον". Όταν όμως μου στερούν το δικαίωμα επιλογής, προσπαθώντας να με ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ έντεχνα στο να ψηφίσω αυτό που θέλουν αυτοί, τότε να με συγχωρήσετε αλλά ΔΕΝ θα τους κάνω τη χάρη να εμφανιστώ καν. ΔΕΝ είναι τσοπάνηδες να μου πουν τι θα κάνω !!! Συνεπώς ΚΑΝΕΝΑ ψευτοδίλημμα.

      Απο την άλλη, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μου για το πως λειτουργεί. ΟΥΤΕ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ !! Αν για να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, η συνείδησή μου με κατευθύνει στο να απέχω, τότε θα απέχω. Στον μόνο στον οποίο είμαι "υπόλογος" είναι ο Ανώτερος Εαυτός μου και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ. Και αυτός μου έχει δώσει ένα ποσοστό Ελεύθερης Βούλησης, το οποίο και ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΩ σε κανέναν ο οποίος προσπαθεί ΥΠΟΥΛΑ να το υποδαυλίσει (όπως με τα μπόλια).

      Κώστα, απλά σημειώνω οτι το να υποστηρίζω την αποχή ΔΕΝ σημαίνει οτι λυσσαλέα προσπαθώ να την επιβάλλω. Απλά αναφέρω την άποψή μου. Ξέρω οτι ο Γιάννης25 δεν εννοεί εμένα, αλλά εμείς που τόσα χρόνια τώρα προσπαθούμε με πραότητα να κρατήσουμε άμυνα για τα μπόλια κλπ,, δεν είναι δυνατόν να είμαστε "μανιώδεις" σε καμμία άποψή μας, πόσω μάλλον δε να την επιβάλλουμε.

      Κατερίνα και πάλι ευχαριστώ για το κόσμιο σχόλιό σου.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Κατερἰνα Χατζηθεοδώρου.16 Μαΐου, 2023 00:13

      Διός Κούρε, με κάλυψες απολύτως με την απάντηση σου. Σέβομαι όσο τίποτ' άλλο την ελεύθερη βούληση κάθε ανθρώπου. Και αν δεν μπορώ να πείσω, ούτως ή άλλως δεν έχω τη δύναμη να επιβάλω τίποτα σε κανέναν.
      Συμφωνώ απόλυτα ότι ο πόλεμος είναι φωτός-σκότους, γι αυτό δίνω μεγάλη έμφαση στον εσωτερικό μας αγώνα. Όταν γίνουμε εμείς ΦΩΤΕΙΝΟΙ, το σκοτάδι θα φύγει, θέλει δεν θέλει.
      Ωστόσο και επιμένω: στην παρούσα φάση πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε ζωντανή την Ελλάδα , γιατί το σύστημα της ετοιμάζει την χαριστική βολή.
      Οι εκλογές έχουν κάτι "μαγικό", αν μείνουν ανόθευτες. Επειδή είναι μια μεγάλη συλλογική απόφαση, κατά κανόνα είναι σωστή . Αλλά τις νοθεύουν . Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να το νικήσουμε και αυτό. Άρχισαν να διαφαίνονται τρόποι.
      Κάνω μια σκέψη Διός Κούρε μόλις τώρα και συχώρα με. Μήπως υπάρχει ένας είδος εγωισμού που υπερβαίνει την αγάπη για την πατρίδα; "Με εμπόδισες -δεν έρχομαι" . Ξεκαθάρισε το μέσα σου, ώστε να γίνει εντελώς φωτεινή η απόφαση σου.
      Τα ξαναλέμε. Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
    4. Μπερδεμένοι όχι δεν είμεθα... το 70% από όσους γνωρίζω και γνωρίζω αρκετούς είναι σίγουροι για την αποχή με απόψεις πλησίον της δικής σου... οπότε δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα... μπέρδεμα έχουν μόνο όσοι διαβάζουν απόψεις σε διάφορα μπλογκς και σε σχόλια... ευτυχώς οι πιότεροι είναι αγνοί και αδιάβαστοι από διχασμένες απόψεις του διαδικτύου... είναι πως να το πω χωρίς να φανώ λαικίστρια;;; ΛΑΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι και τις δύο απόψεις που ακούγονται...
      ΔΠ

      Διαγραφή
    5. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡16 Μαΐου, 2023 00:41

      ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΩΤΑΣ.
      Και ένα ακόμη ερώτημα, για όσους υποστηρίζουν αποχή. Γιατί άραγε είμαι συνένοχος στα εγκλήματα του συστήματος, αν π.χ. ψηφίσω Νατσιό ή Καζάκη, ή Κωνσταντοπούλου ή Κασιδιάρη εφ’ όσον κατέβει στις δεύτερες; Μπορεί να μου το απαντήσει κάποιος;

      ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ KAI NA TΡΕΦΕΙΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΕΝΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΘΛΙΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΝΟΜΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
      ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΡΙΖΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
      ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 51% ΑΠΟΧΗΣ;
      ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
      ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ, ΟΙ ΑΞΙΟΙ,
      ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ, ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ, ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΑΡΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
      ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΕΜΠΟΡΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΩ.
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΤΖΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΛΗΤΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ, ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ.

      ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ;
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ.

      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
      ΗΛΙΑΣ.

      Διαγραφή
    6. Κατερἰνα Χατζηθεοδώρου.16 Μαΐου, 2023 00:42

      Κώστα μου καλή ψήφο και σε σένα, μήπως δώσει ο Θεός και τους ψοφήσουμε!

      Ναι έχεις δίκιο, υπάρχει ένα είδος επιθετικής μανίας υπέρ της αποχής. Ωστόσο στον απλό κόσμο, στους πολίτες, παρατηρώ την αντίθετη τάση. Ψάχνονται. Το κύριο συλλογικό χαρακτηριστικό είναι ότι ψάχνονται. Αλλά η επικρατούσα τάση είναι να πάνε να ψηφίσουν. Διαβλέπω μακρά περίοδο ακυβερνησίας. Ό,τι καλύτερο. Αυτό θέλουμε, να μην μπορούν να "κυβερνήσουν"!

      Θα είναι η καλύτερη περίοδος να δουλευτούν πράγματα μέσα στον συλλογικό ΈΛΛΗΝΑ, και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Ας αγρυπνούμε. Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
    7. @ ΗΛΙΑ
      Μόνο που...
      και στην αποχή θα κάνουν νοθεία. Θα μάς πουν το πολύ για 48% αποχή, ακόμα κι αν είναι 60%

      Διαγραφή
    8. Κατερίνα μου, το καλό θα ήταν..σε μία μακρά περίοδο ακυβερνησίας, να μην νομιμοποιείται ή όποια υπηρεσιακή ή περιορισμένης αρμοδιότητας κυβέρνηση, να προχωρήσει σε προδοτικές υπογραφές σε εθνικά θέματα και να υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών. Γίνεται αυτό..; μακάρι να ίσχυε κάτι τέτοιο!

      Διαγραφή
  28. Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Οσο αυξάνεται η συμμετοχή, τόσο περισσότερο νομιμοποιείται το σύστημα, αφού αποδέχεσαι το στημένο της διαδικασίας, τη φύση του πολιτεύματος, τους νόμους κι ΟΛΑ τα υπόλοιπα… Η αποχή είναι απο-νομιμοποίηση του συστήματος κ βαθύτατη πολιτική πράξη, η οποία εξελικτικά μπορεί ενδεχομένως ( όχι από μόνη της ) να βοηθήσει στην αλλαγή του πολιτεύματος. Όσο ψηφίζει ο κόσμος, τόσο συντηρείται το σύστημα”
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΝΟΘΕΙΑ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΣΤΑΡΑ.ΗΔΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ χαχαχαχαχ ρε σεις ...μιλαμε για την πολιτικη στην χωρα της μπανανιας/ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟς με αξιες οταν μπαινει μεσα στην βουλη ?χαχαχαχ ειστε τοσο αφελεις , που νομιζετε οτι θα παει καποιος και θα αποκαλυψει μαυρες οικονομικες κρατικεσ τρυπεσ , παρασκηνιακα προγραμματα , ναρκολεφτα , παρτουζες δημοσιογραφων , πολιτικων και τζενατι ?θα παει καποιος και θα αποκαλυψει το σκλαβεμποριο παιδιων ?θα παει καποιος να εξαγνισει το καρτελ τεχνοκατρτων τραπεζω ν ?κρυφα σιωνιστικα σχεδια , ατλαντιες ατζεντες καταστροφης του γενους , προγραμματα καταστροφησ καθε χριστινιακου τοξου και συνεργασιας περα απο το ισραηλ και το παλατι και το βατικανο ?και ποσα αλλα που τρεχουν ηδη οσο κοιταμε το καροτο των εκλογων.ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤαι το συστημα ,αλλα συμμετοχη θα υπαρχξει απο 1-3 μυρια λαθρο και πακι και γυφτων και κομματοσκυλων ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ /ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ολουσ σασ αγορια και κοριτσια ....ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ γαιτι ολοι ξερετε οτι το επομενο βημα (εχει ηδη γινει )ειναι η διασπαση του αιγαιου στον 25 παραλληλο (γιαυτο δεν πηγαν διακοπεσ στα νησια την ανασταση οπως καθε χρονο τα σιχαματα οπως ο φλωρος )///απλα δεν εχει ανακοινωθει ξεκαθαρα .ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΝΤΙΣΙΟΝΙΝΓΚ κοινησ αποδοχης και οπως σε ολα , οταν θα γινει δεν θα το πουνε αλλα ολοι θα το ξερουμε ...οπως εγινε με το δημοψηφισμα του τσιπρα..μπροστα στα ματια μασ ,,,μετα εχει την αποσχιση του εβρου και για αυτο πηγε εκει αμρικλανικη βαση ..Η Κα Κ.Χατζηθεοδωρου (που με ξεκαθαρη ταυτοτητα αναρρωτιεται ) αναφερει πως να εμποδισουμε τον διαμοιρασμο τουαιγαιου και ολα οσοα μασ μελουν ...Η απαντηση ειναι μια και δυστυχως αργα η' γρηγορα θα αναγκαστουμε να την εμπεδωσουμε με το δυσκολο τροπο .
    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ /οσοι νομιζετε οτι μας παιρνει να μιλαμε και αλλο μαλλον ειτε πολυ ρομαντικοι ειστε και αφελεις ειτε απλα θελετε αλλοι να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα (κυριολεκτικα ).Ανθρωποι πνευματικοι , μη βιας προσωπικοτητες και φιληρεινηστες ΠΑΝΤΑ προστατευοντουσαν απο ανθρωπους που δεν ειχαν κανενα προβλημα με την βια , προκειμενου οι πρωτοι να ανοικοδομουν καλυτερεσ κοινωνιες (μιλωντας αντικειμενικα και οχι θεωρητικα ) .Για να εισαι της μη βιας , ΟΦΕΙΛΕΙς να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις αλλα και να διαχειριστεισ (αποδιδεις) ανειπωτη βια ωστε να προστατευεισ τις αρχες σου και τον χωρο σου και τισ αξιες σου και την φυλη σου και το γενος σου και την πατριδα .ΛΗΞΙΣ .ΤΟ δικαιωμα να λεμε οτι ναναι απο αποψεις καποιοι ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥς (Ας ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΙΗΣΟΥ ΜΕΣΑ )//Ειναι ασεβες να μην ειστε διατεθειμενοι να κανετε το ιδιο (φιλε τατρια που λες τα αποφθεγμαυτα μιας εποχης που με τα τσαρουχαια θα ψηφιζαμε οοοολοι εαν υπηρχαν εκεινοι οι ανδρες και εκεινες οι επιλογες ) Σημερα οι επιλογες οι πολιτικες ειναι η μια σιχαμεροτερη της αλλης και μονο η ελπιδα παραμορφωνει τους καινουριους πολιτικους σε κατι ισως λαμπερο αλλα (σιγουρα κιβδηλο )μιασ και οποιο χρυσο πεταξεις μεσα σε απυθμενο βαλτο με σκατα , χαθηκε για παντα .Ετσι λειτουργει η πολιτικη παιδεσ παγκοσμια /Σκεφτειτε το .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργος
    Δεν ξέρω αν αυτό φτάνει για να μην είναι το σχόλιο ανώνυμο
    Ήμουνα από τους φανατικούς τους οπαδούς της αποχης
    Ψήφισα για τελευταία φορά μετά τις φωτιές της Πελοποννήσου γιατί είχα την ελπίδα μήπως κάνει τίποτα ο ταβερνιάρης
    Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα
    Αλλά σήμερα ο σκοπός είναι να μην κυβερνήσουν οι ίδιοι
    Με αυτό το σύστημα που υπάρχει αν μπουν στην βουλή 7-8κομματα δεν κάνουν κυβέρνηση με τίποτα καμία συνεργασία και όλοι θα πάνε για δεύτερες εκλογές
    Μέχρι τότε πολλά μπορεί να γίνουν και να ξεκουμπιστουν όλοι αυτοί που μας έχουν πιει το αίμα και κυριολεκτικά
    αλλά και μεταφορικά
    Το θέμα που με έκανε εμένα να ψηφίσω ήταν το ισχύον σύστημα
    Απλή αναλογική χωρίς μπόνους όσο απλή μπορεί να ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή