Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ανατροπές επί ανατροπών και μπάχαλο για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών - του Γιώργου Μεταξά _ (κλικ στην εικόνα)

5 σχόλια:

  1. Γερμανίδα ευρωβουλευτής εκλιπαρεί για το καθεστώς που
    έρχεται: «Μην υπακούσετε» – «Θόρυβος» με το ΒΙΝΤΕΟ

    https://www.el.gr/nea-taxh/germanida-eyrovoyleytis-ekliparei-gia-to-kathestos-poy-erchetai-min-ypakoysete-thoryvos-me-to-vinteo/

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Μαΐου, 2023 12:29

    Πολύ καλή η προσέγκιση των κομμάτων, η συμμετοχή των οποίων απαγορεύτηκε στο παρελθόν "εκλογικό" μπαλ μασκέ, αλλά επετράπει στο επόμενο. Πλην όμως, το όλο πόνημα, ενώ έχει αξιόλογο ενημερωτικό περιεχόμενο, η σημασία του περιορίζεται σε αυτό, αφού αυτός που αποφασίζει δεν είναι ο ψηφοφόρος, αλλά αυτοί που έχουν μοχλό την singular logic. Με βάση τα "αποτελέσματα" των προηγούμενων "εκλογών", περιμένω, η αποχή στις επόμενες να εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο από το 70% των προηγούμενων.
    Ενώ έχω κάνει μνεία, τόσο στην αντίθεση τής Σελήνης / Ποσειδώνα, που κυριάρχησε κατά την καταμέτρηση των ψήφων στις 21.05, όσο και στο τετράγωνο που σχηματίζουν τα δυο αυτά ουράνια σώματα κατά στις 25.6, που η αλφαβήτα τής αστρολογίας ερμηνεύει αμφότερα ως χονδροειδή εξαπάτηση τού λαού, θεωρώ ενδεικτικό, ότι ουδείς αστρολόγος στην Ελλάδα, παρά τις πολυάριθμες προβλέψεις που προηγήθηκαν δεν έκανε αναφορά σε αυτά. Όπως έδειξε εξ άλλου η πράξη, οι δυο αυτοί κοσμικοί συσχετισμοί, αποτελούν από αστρολογική πλευρά, τον πυρήνα τής όλης διαδικασίας. Κατά την εκτίμησή μου, αυτό το δεδομένο είναι ενδεικτικό για την ποιότητα τής σύνολης πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα. Ενώ γίνεται πλήθος μελετών σχετικά, πολλές από τις οποίες είναι άκρως αξιόλογες, δυστυχώς κατά κανόνα, δεν επιτυγχάνουμε να αναδείξουμε εκάστοτε τον κεντρικό άξονα, που αποτελεί επίσης την κύρια προϋπόθεση για την εκπόνηση μιας ρεαλιστικής και επιτυχούς στρατηγικής. Υπό αυτήν την σκοπιά, παρόλο που το μέσον ενδιαφέρον για την τέχνη τής αστρολογίας μπορεί να μην ενδιαφέρει την πλειοψηφία τής κοινωνίας, το κατεστημένο αποδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πολιτική αστρολογία (mundane astrology).
    Αναγνωρίζω την λογική τής άποψης, ότι είναι δεοντολογικά σωστό, να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία μόνον αυτοί, που θα δεχθούν τις συνέπειες τού αποτελέσματος. Γι αυτό, δεν διατύπωσα καν άποψη στο διαδίκτυο για τις εκλογές, πριν την διεξαγωγή τους, σεβόμενος τα πάθη – αλλά και τα σύνδρομα - των συμπατριωτών μου στην Ελλάδα. Εξ άλλου, με αυτήν την λογική συνάδει και η θεμοθετημένη εξαίρεση των μονίμων κατοίκων εξωτερικού από την υποχρέωση στράτευσης. (Την οποία όμως το σύστημα εφαρμόζει επιλεκτικά μόνον σε κομματόσκυλα και υμετέρους για λόγους εξαγοράς συνειδήσεων. Χαρακτηριστηκά, το σύστημα έχει ξεσκίσει στην κυριολεξία την πλειοψηφία των μακρόχρονων μεταναστών με κυρώσεις λόγω “ανυποταξίας”).
    Πλην όμως σε αυτήν την λογική αντιφάσκει η συνταγματική θεσμοθέτηση των εκλογών, που προβλέπει “εθνικές εκλογές” και όχι κρατικές, οπότε είναι θεσμοθετημένη η συμμετοχή όλου τού έθνους. Παρόλο, που ουδέποτε απέδωσα την παραμικρή σημασία στην συμμετοχή στον κοινοβουλευτισμό, θεωρώ εμπαιγμό για την ομογένεια την επιλογή τού συγκεκριμένου όρου. Ούτως ή άλλως, για το σύστημα το “έθνος” αποτελείται μόνον από τούς δωσιλόγους.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Μαΐου, 2023 13:06

    Συνέχεια προηγούμενου....

    Ο πυρήνας τής όλης συλλογιστικής σχετικά με τις εκλογές, αυτομάτως συμπεριλαμβάνει τον ρόλο τής ομογένειας. Διαβιώνοντας περισσότερο από μισό αιώνα στην Γερμανία και έχοντας ενταχθεί επί δεκαετίες στο μεταναστευτικό κίνημα, μπορώ υπεύθυνα να διατυπώσω την εκτίμησή μου, ότι η ομογένεια διακατέχεται εξ ίσου από τις ίδιες παθογένειες, που χαρακτηρίζουν τούς ημεδαπούς στην Ελλάδα. Το σύστημα έχει φροντίσει να εγκαταστήσει στούς σημαντικούς χώρους ,που ζουν Έλληνες στο εξωτερικό, ένα ισχυρότατο πλέγμα των κομματικών παραμάγαζων (που κατά την εκτίμησή μου είναι όλα συστημικά) χαφιέδικων μηχανισμών, μασονικών στοών και εμπορίας και διάδοσης ναρκωτικών. Παρ' όλα αυτά, όπως έδειξα με ανάρτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Βερολίνο, πριν αυτά αλλοιωθούν από την νοθεία, η πραγματική δύναμη τής νέας δουλεμπορίας κινείται γύρω στο 4% και τού σύριζα στ 6%, παρά την μάζα των διαπλεκόμενων και των εξαγορασμένων με παροχές, στα πλαίσια μιας διογκούμενης απαξίωσης των συστημικών μηχανισμών.
    Το εν τέλει ζητούμενο, τόσο αναφορικά με τούς ημεδαπούς, όσο και με την ομογένεια, δεν σχετίζεται με τον κοινοβουλευτισμό, αλλά με την ανάπτυξη κινηματικών διαδικασιών. Όπως κατέδειξαν στο παρελθόν πχ. μεγάλες διαμαρτυρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό για την προάσπιση τής Μακεδονίας, το σώμα τής ομογένειας και τής κοινωνίας στην Ελλάδα διαθέτει αξιόλογα εθνικά και κοινωνικά ανακλαστικά. Αυτά όμως δεν αξιοποιούνται από κανένα κόμμα ή εκλογικό μηχανισμό, είτε μαγάλο είτε μικρό, με ελαχιστότατες εξαιρέσεις. Τουναντίον όμως, καταγρέφεται πλέον σημαντικός αριθμός ιδιωτών, που προωθούν αξιόλογη διαφώτηση στο διαδίκτυο, αλλά και συγκεκριμένες κινηματικές διαδικασίες στην πράξη, όπως η κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και η αντίσταση των υγειονομικών. Η περεταίρω ανάπτυξη αυτών των πρωτοβουλιών και συγκεκριμένες προσπάθειες για τον συντονισμό τους, θα μπορούσαν να συμβάλλουν ποιοτικά στην διαμόρφωση τού συσχετισμού των δυνάμεων. Πρέπει να καταστεί συνείδηση και στόχος, αυτοί που δημιούργησαν και προωθούν ειλικρινή αγωνιστικά κανάλια με μη ευκαταφρόνητη επιρροή, αυτά να διοχετευθούν σε ένα από κοινού χείμαρρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεδίον Δόξης Λαμπρόν για την ανάπτυξη κινηματικών διαδικασιών, όχι αύριο αλλά χθες...

    https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%83/

    Ας ευχηθούμε πως ο Φοίνικας δε θα δειλιάσει μπροστά στο Χρέος:
    Να Αναγεννηθεί απ' την Τέφρα Του...

    Ν.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταξα, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ εχει ο κ. Κασιδιαρης με τον γερο και την βιζιτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή