Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΠOY: παγκόσμιο πραξικόπημα των διεθνών κανονισμών υγείας


 

ΜΌΝΟ 25 ΧΏΡΕΣ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΊ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΈΝΗΣ KAI ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΠΟΥ ΥΠΈΓΡΑΨΕ ΤΗ δουλεία μας ΤΟ 2022

 

Ο WHO προτρέπει τα κράτη να μην καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις για να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία.

Η Γαλλία του Μακρόν αναμένει την παγκόσμια επανάσταση στον τομέα της υγείας δίνοντας καλύτερη πρόσβαση στα εμβόλια messenger RNA, αυτή είναι η αποστολή που επέλεξε η Γαλλία για να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Αλλά κάτω από τον ψεύτικο αέρα της καλοσύνης, η Γαλλία προωθεί την ατζέντα της όπου η υγεία θα προταθεί από τη θεραπεία με RNA.

 

Οι βιοϊατρικές είναι μεγάλα μόρια που χορηγούνται μέσω ενέσεων".

Είναι 20 έως 40% φθηνότερα από τα γενόσημα φάρμακα.

Το 2017, το Ελεγκτικό Συνέδριο τα χαρακτήρισε ως "κατάθεση αποταμιεύσεων προς εκμετάλλευση", που εκτιμάται σε 680 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η φλέβα δεν έχει ξεφύγει από τα νοσοκομεία και τις κλινικές, τα οποία τα επαινούν εδώ και πολύ καιρό, ειδικά στον καρκίνο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λόγο για"βιογενετική"

 

Οι "βιοϊατρικές" που δεν έχουν τίποτα οργανικό, είναι θεραπείες που προέρχονται από νέες τεχνολογίες διόρθωσης γονιδίων.

Ο Yves Levy, σύζυγος της Agnes Buzyn, συμμετέχει σε αυτό το νέο φάρμακο με την INSERM στο παρελθόν και επί του παρόντος με την Aviesan society for genomic medicine στη Γαλλία που έχει προγραμματιστεί για το 2025.

 

Δεδομένης της επικινδυνότητας που παρατηρείται με το εμβόλιο Covid 19, είναι μια πραγματική στρατιωτικοποίηση της υγείας, όπου κάθε άνθρωπος θα χάσει την κυριαρχία του.

 

Για να ξεκινήσει αυτό το μετανθρωπιστικό πρόγραμμα, Ο που θα επαναδιαπραγματευτεί δύο εμβληματικά έργα, τη Συνθήκη για την πανδημία και την αναθεώρηση των διεθνών κανονισμών υγείας (IHR-2005).

 

Ο Bill Gates δεν θα έχει πλέον τον ελεύθερο χρόνο να ξεκινήσει τις προσομοιώσεις του όσο για αυτό του Covid, θα υπακούσουμε στις εντολές του που.

 

ΔΉΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗ ΔΈΚΑΤΗ ΠΈΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΏΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΏΝ ΥΓΕΊΑΣ (2005) ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΊΑ ΤΗΣ ΝΌΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ 2019 (COVID-19)

δήλωση 5 Μαΐου 2023

 

Ο γενικός διευθυντής του που είναι στην ευχάριστη θέση να διαβιβάσει την έκθεση της δέκατης πέμπτης συνεδρίασης της Επιτροπής έκτακτης ανάγκης των διεθνών κανονισμών υγείας (2005) (IHR) σχετικά με την πανδημία της νόσου του κοροναϊού 2019 (COVID-19), η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 από τις 12 μ.μ. έως τις 17 μ. μ. (CET).

 

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν την πτωτική τάση των θανάτων λόγω COVID-19, τη μείωση των νοσηλειών και των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που σχετίζονται με το COVID-19, καθώς και τα υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού έναντι του SARS-cov-2. Η θέση της Επιτροπής έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες. Αναγνωρίζοντας τις αβεβαιότητες που παραμένουν σχετικά με την πιθανή εξέλιξη του SARS-cov-2, ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μια μακροπρόθεσμη διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

 

Ο γενικός διευθυντής του που συμφωνεί με τη γνώμη της Επιτροπής σχετικά με την τρέχουσα πανδημία COVID-19. Πιστεύει ότι ο COVID-19 είναι πλέον ένα καθιερωμένο και επίμονο πρόβλημα υγείας που δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος (USPPI).

 

Ο γενικός διευθυντής του που εξέτασε τις συμβουλές που παρείχε η Επιτροπή σχετικά με τις προτεινόμενες προσωρινές συστάσεις και εξέδωσε τις εν λόγω συστάσεις, όπως ορίζονται στη συνέχεια στην παρούσα Δήλωση. Ο γενικός διευθυντής του που θα συγκαλέσει Επιτροπή Αναθεώρησης του ΔΔΑ η οποία θα γνωμοδοτήσει σχετικά με τις μόνιμες συστάσεις για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση της πανδημίας SARS-cov-2, λαμβάνοντας υπόψη το στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και αντίδρασης 2023-2025 για την καταπολέμηση της COVID-19 (στα αγγλικά). Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, τα κράτη μέρη συμβουλεύονται να συνεχίσουν να ακολουθούν τις προσωρινές συστάσεις που δημοσιεύονται. Ο Γενικός Διευθυντής εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο, τα μέλη και τους συμβούλους της Επιτροπής για τη δέσμευση και τις συμβουλές τους τα τελευταία τρία χρόνια.

 

===

Πρακτικά της συνεδρίασης

 

Ο γενικός διευθυντής του που Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus καλωσόρισε τα μέλη και τους συμβούλους της Επιτροπής έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης. Σημείωσε ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών που αναφέρθηκαν κάθε εβδομάδα συνέχισε να μειώνεται, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι εκθέσεις επιτήρησης που αποστέλλονται στον που έχουν μειωθεί σημαντικά, ότι η πρόσβαση σε παρεμβάσεις διάσωσης παραμένει άνιση και ότι η κόπωση ενόψει της πανδημίας συνεχίζει να αυξάνεται. Ο Γενικός Διευθυντής ανακοίνωσε τη δημοσίευση του στρατηγικού σχεδίου ετοιμότητας και αντίδρασης 2023-2025 για την καταπολέμηση του COVID-19 (στα αγγλικά), με σκοπό να καθοδηγήσει τις χώρες στη μετάβασή τους στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του COVID-19. Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει τα σημαντικά μέτρα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι χώρες σε πέντε τομείς: συνεργατική επιτήρηση, προστασία του πληθυσμού, ασφαλή και κλιμακούμενη περίθαλψη, πρόσβαση σε μέτρα ελέγχου και συντονισμό των μέτρων έκτακτης ανάγκης. Ο Γενικός Διευθυντής ευχαρίστησε τον καθηγητή Houssin για την ηγεσία που έχει δείξει στην επικεφαλής της Επιτροπής τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και καθένα από τα μέλη και τους συμβούλους της Επιτροπής για την εμπειρία, την αφοσίωση και τη δέσμευσή τους.

 

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου ενημέρωσε τα μέλη και τους συμβούλους της Επιτροπής για τους ρόλους, τις αρμοδιότητες και τις εντολές τους σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του ΔΔΑ. Ο υπεύθυνος Δεοντολογίας του τμήματος συμμόρφωσης, Διαχείρισης Κινδύνων και Δεοντολογίας υπενθύμισε στα μέλη και τους συμβούλους το καθήκον τους για εμπιστευτικότητα όσον αφορά τις συζητήσεις και το έργο της Επιτροπής, καθώς και την ατομική τους ευθύνη να αποκαλύπτουν εγκαίρως στον ΠΟΥ οποιοδήποτε συμφέρον προσωπικού, επαγγελματικού, οικονομικού, πνευματικού ή εμπορικού χαρακτήρα που θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση ή αντιληπτή σύγκρουση συμφερόντων. Δεν εντοπίστηκαν συγκρούσεις συμφερόντων για τα παρόντα μέλη και συμβούλους.

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής έκτακτης ανάγκης, καθηγητής Didier Houssin, παρουσίασε τους στόχους της συνάντησης: να γνωμοδοτήσει στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ σχετικά με το εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί USPPI και να εξετάσει τις προσωρινές συστάσεις που απευθύνονται στα κράτη μέρη.

 

Αν και ο κίνδυνος που αξιολογείται σε παγκόσμια κλίμακα παραμένει υψηλός, τα δεδομένα δείχνουν μείωση των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία κυρίως λόγω της υψηλής ανοσίας του πληθυσμού που προκαλείται από τη μόλυνση, τον εμβολιασμό ή και τα δύο.μια σταθερή μολυσματικότητα των υπο-γραμμών Omicron του SARS-cov-2 που κυκλοφορούν σήμερα σε σύγκριση με τις υπο-γραμμές Omicron που κυκλοφορούσαν προηγουμένως * και βελτίωση στην κλινική διαχείριση των περιπτώσεων. Αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στη σημαντική μείωση παγκοσμίως του εβδομαδιαίου αριθμού θανάτων, νοσηλειών και εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που σχετίζονται με τον COVID-19 από την αρχή της πανδημίας. Αν και το SARS-cov-2 συνεχίζει να εξελίσσεται, οι παραλλαγές που κυκλοφορούν σήμερα δεν φαίνεται να σχετίζονται με αυξημένη σοβαρότητα.

 

Ο ΠΟΥ έχει παράσχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του παγκόσμιου εμβολιασμού και τα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη σχετικά με τις επιπτώσεις της πιθανής διακοπής του USPPI. Η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι 13,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως. Επί του παρόντος, το 89% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και το 82% των ενηλίκων ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν λάβει πλήρη αρχικό εμβολιασμό (μία ή δύο αρχικές δόσεις που συνιστώνται σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού), αν και η κάλυψη σε αυτές τις ομάδες προτεραιότητας ποικίλλει ανά περιοχή.

 

Όπως ζητήθηκε από την Επιτροπή, η Γραμματεία του που παρείχε μια επισκόπηση της κατάστασης της ενσωμάτωσης της επιτήρησης COVID-19 στο παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης και αντιμετώπισης της γρίπης και των δυνατοτήτων εξορθολογισμού αυτής της προσέγγισης.τη διαδικασία έκδοσης μόνιμων συστάσεων βάσει του IHR * και τις πιθανές κανονιστικές επιπτώσεις για την έγκριση επείγουσας χρήσης βάσει του πρωτοκόλλου EUL όταν λήξει ένα USPPI. Δεδομένου ότι ο Γενικός Διευθυντής θα συνεχίσει να εγκρίνει τη χρήση βάσει του πρωτοκόλλου EUL, το τέλος του USPPI δεν θα πρέπει να επηρεάζει την πρόσβαση σε εμβόλια και διαγνωστικά προϊόντα που έχουν ήδη λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Τα συμβαλλόμενα κράτη θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα εμβόλια και τα διαγνωστικά προϊόντα (υπό την προϋπόθεση ότι οι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να τα παράγουν). Ο μηχανισμός COVAX θα συνεχίσει επίσης να παρέχει χρηματοδοτούμενες δόσεις και υποστήριξη παράδοσης προϊόντων καθ ' όλη τη διάρκεια του 2023 ανάλογα με τη ζήτηση. Αυτή η συνέχεια μπορεί να επιτρέψει την ομαλή μετάβαση από την έγκριση επείγουσας χρήσης βάσει του πρωτοκόλλου EUL στην προεπιλογή εμβολίων και διαγνωστικών προϊόντων. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεραπειών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του COVID-19 είναι φάρμακα που έχουν ήδη εγκριθεί για άλλες ενδείξεις που έχουν εκχωρηθεί εκ νέου για το σκοπό αυτό, η απόφαση της USPPI δεν πρέπει να επηρεάζει το Ρυθμιστικό τους καθεστώς.

 

Η Επιτροπή εξέτασε τα τρία κριτήρια ενός USPPI για να προσδιορίσει εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να τα πληροί, δηλαδή μια κατάσταση που συνιστά: 1) ένα έκτακτο γεγονός, 2) κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε άλλα κράτη λόγω της διεθνούς εξάπλωσης της νόσου και 3) την πιθανή ανάγκη συντονισμένης διεθνούς δράσης. Συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας COVID-19 και θεώρησαν ότι, αν και το SARS-cov-2 έχει κυκλοφορήσει και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ευρέως και να εξελίσσεται, δεν ήταν πλέον ένα ασυνήθιστο ή απροσδόκητο γεγονός. Η Επιτροπή αναγνώρισε ότι ο γενικός διευθυντής μπορεί να αποφασίσει να συγκαλέσει μια επιτροπή έκτακτης ανάγκης του IHR για τον COVID-19 στο μέλλον, εάν το απαιτεί η κατάσταση.

 

Το USPPI που σχετίζεται με τον COVID-19 ενθάρρυνε τις χώρες να ενισχύσουν τις λειτουργικές τους ικανότητες, ιδίως όσον αφορά τον συντονισμό των μέτρων έκτακτης ανάγκης, τη συνεργατική επιτήρηση, την κλινική περίθαλψη, την επικοινωνία κινδύνου και τη δέσμευση επικοινωνίας. Ο κόσμος έχει σημειώσει αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή πρόοδο από τη διακήρυξη USPPI τον Ιανουάριο του 2020. Το γεγονός ότι το COVID-19 μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν αποτελεί πλέον USPPI πρέπει να θεωρηθεί ως αναγνώριση των προσπαθειών διεθνούς συντονισμού και δέσμευσης για την παγκόσμια υγεία.

 

Όπως και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, η Επιτροπή συζήτησε τα οφέλη και τα πιθανά προβλήματα που δημιουργεί η διατήρηση του USPPI. Αν και το USPPI υπήρξε ένα πολύτιμο μέσο για την υποστήριξη της παγκόσμιας αντίδρασης στο COVID-19, η Επιτροπή συμφώνησε ότι είχε έρθει η ώρα να προχωρήσουμε στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του SARS-cov-2 ως επίμονο πρόβλημα υγείας.

 

Για το μέλλον, η Επιτροπή πρότεινε στον Γενικό Διευθυντή να εξετάσει το ενδεχόμενο σύγκλησης Επιτροπής αναθεώρησης του IHR για τη διατύπωση μόνιμων συστάσεων σχετικά με τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που ενέχει το SARS-cov-2, λαμβάνοντας υπόψη το στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και αντίδρασης 2023-2025 για την καταπολέμηση του COVID-19 (στα αγγλικά). Ταυτόχρονα, η Επιτροπή σημείωσε ότι τα κράτη μέλη διαπραγματεύονται επί του παρόντος την παγκόσμια συμφωνία για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των πανδημιών, συζητούν τροποποιήσεις στο ΔΑΔ και εξετάζουν τις δέκα προτάσεις που αποσκοπούν στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου μαζί με την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ετοιμότητας, αντίδρασης και ανθεκτικότητας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας (ΕΠΕΠ).

 

Η Επιτροπή ευχαρίστησε τη Γραμματεία του ΠΟΥ και τα Συμβαλλόμενα Κράτη για τη συνεχή δέσμευση και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη τους και τόνισε ότι τώρα δεν ήταν η ώρα να σταματήσουν οι εργασίες ή να διαλυθούν τα συστήματα. Τόνισε ότι θα είναι απαραίτητο να καλυφθούν τα κενά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υγείας, συνέχισης της ενεργητικής επικοινωνίας κινδύνου και της κινητοποίησης της κοινότητας, εφαρμογής μιας προσέγγισης "One Health" για την ετοιμότητα και την ανταπόκριση και ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων επιτήρησης και απόκρισης COVID-19 σε προγράμματα ρουτίνας υγείας. Η Επιτροπή συνέστησε στον ΠΟΥ, στους εταίρους και στα κράτη μέρη να αφιερώσουν συνεχή προσοχή και πόρους στην ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα στις αναδυόμενες απειλές.

 

===

 

Προσωρινές συστάσεις που εκδίδει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για όλα τα κράτη μέρη

 

Διατηρήστε τα επιτεύγματα όσον αφορά τις εθνικές ικανότητες και προετοιμαστείτε για μελλοντικά γεγονότα, προκειμένου να αποφύγετε την εμφάνιση ενός κύκλου πανικού και παραμέλησης. Τα συμβαλλόμενα κράτη θα πρέπει να εξετάσουν τρόπους βελτίωσης της ετοιμότητας των χωρών για μελλοντικές επιδημίες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του που, τα κράτη μέρη θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα σχέδια ετοιμότητας για πανδημία για αναπνευστικά παθογόνα ενσωματώνοντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις μεταθανάτιες ανασκοπήσεις που διεξήχθησαν σε εθνικό και υποεθνικό επίπεδο. Τα κράτη μέρη θα πρέπει να συνεχίσουν να αποκαθιστούν τα προγράμματα υγείας που πλήττονται από την πανδημία COVID-19. (Ετοιμότητα και ανθεκτικότητα σε αναδυόμενες απειλές * ενίσχυση του σχεδιασμού ετοιμότητας για πανδημία αναπνευστικών παθογόνων: σύντομη πολιτική * σημειώσεις καθοδήγησης του ΠΟΥ για τον COVID-19 * αναθεώρηση των μέτρων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, στα αγγλικά)

 

Ενσωματώστε τον εμβολιασμό COVID-19 σε προγράμματα Δια Βίου εμβολιασμού. Τα κράτη μέρη θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης COVID-19 για όλα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας (όπως ορίζονται στον χάρτη πορείας SAGE του Απριλίου 2023) με εμβόλια που συνιστώνται από τον ΠΟΥ και να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν ενεργά τα ζητήματα αποδοχής εμβολίων και ζήτησης με τις κοινότητες. (Στρατηγική για έναν παγκόσμιο εμβολιασμό κατά του COVID-19 σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο-ενημερώθηκε: Ιούλιος 2022, στα αγγλικά * Χάρτης πορείας SAGE-ενημερώθηκε τον Μάρτιο του 2022 * δήλωση ορθών πρακτικών σχετικά με τη χρήση εμβολίων κατά του COVID-19 που στοχεύουν σε διαφορετικές παραλλαγές, στα αγγλικά * συνεχής συνεργασία με την IVAC και άλλες οντότητες για τη σύνοψη μελετών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων * συμπεριφορικοί και κοινωνικοί παράγοντες εμβολιασμού: εργαλεία και πρακτικές συμβουλές για

 

Συγκεντρώστε πληροφορίες από διάφορες πηγές δεδομένων παρακολούθησης αναπνευστικών παθογόνων, προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση στο σύνολό της. Τα συμβαλλόμενα κράτη θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν στον ΠΟΥ δεδομένα θνησιμότητας και νοσηρότητας καθώς και πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση παραλλαγών. Η επιτήρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες από κατάλληλο συνδυασμό αντιπροσωπευτικών πληθυσμών sentinel, επιτήρησης βάσει συμβάντων, παρακολούθησης ανθρώπινων λυμάτων, ορολογικής παρακολούθησης και επιτήρησης ορισμένων ζωικών πληθυσμών που είναι γνωστό ότι διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης από SARS-cov-2. Τα συμβαλλόμενα κράτη θα πρέπει να επωφεληθούν από το Παγκόσμιο Σύστημα Επιτήρησης και αντιμετώπισης της γρίπης (GISRS) και να υποστηρίξουν τη δημιουργία του παγκόσμιου δικτύου εργαστηρίων κοροναϊού του που (CoViNet). (Παρακολούθηση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της COVID-19)

 

Προετοιμασία για την έγκριση ιατρικών αντιμέτρων στα εθνικά κανονιστικά πλαίσια, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητά τους και η μακροπρόθεσμη προσφορά τους. Τα συμβαλλόμενα κράτη θα πρέπει να ενισχύσουν τις ρυθμιστικές αρχές τους για να υποστηρίξουν την έγκριση και τη μακροχρόνια χρήση εμβολίων, διαγνωστικών προϊόντων και θεραπειών. (Θεραπείες και COVID-19: εξελισσόμενες κατευθυντήριες γραμμές * Οδός κλινικής φροντίδας για το COVID-19 * Πρωτόκολλο του ΠΟΥ για την έγκριση επείγουσας χρήσης * διαδικασίες προεπιλογής εμβολίων ; Διαδικασίες προεπιλογής για in vitro διαγνωστικές συσκευές, στα αγγλικά)

 

Συνεχίστε να συνεργάζεστε με τις κοινότητες και τους ηγέτες τους για την εφαρμογή προγραμμάτων επικοινωνίας κινδύνου και κινητοποίησης Κοινότητας (RCCE) και διαχείρισης πληροφοριών που είναι ισχυρά, ανθεκτικά και χωρίς αποκλεισμούς. Τα συμβαλλόμενα κράτη θα πρέπει να προσαρμόζουν τις στρατηγικές και τις παρεμβάσεις διαχείρισης της ΣΕΚ και των πληροφοριών στα τοπικά πλαίσια.

 

Συνέχιση της άρσης των υγειονομικών μέτρων κατά της COVID-19 στο πλαίσιο διεθνών ταξιδιών, βάσει εκτίμησης κινδύνου, και να μην απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού κατά της COVID-19 ως προϋπόθεση για διεθνή ταξίδια. (Προσωρινή συνοπτική σημείωση: εκτιμήσεις σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 για διεθνείς ταξιδιώτες* εκτιμήσεις πολιτικής για την εφαρμογή προσέγγισης βάσει κινδύνου για διεθνή ταξίδια στο πλαίσιο της COVID-19)

 

Συνεχίστε να υποστηρίζετε την έρευνα για τη βελτίωση των εμβολίων που μειώνουν τη μετάδοση και έχουν ευρύ πεδίο εφαρμογής.να κατανοήσουν ολόκληρο το φάσμα, την επίπτωση και τον αντίκτυπο της κατάστασης μετά το COVID-19 και την εξέλιξη του SARS-cov-2 σε ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς * και να αναπτύξουν σχετικές ολοκληρωμένες οδούς φροντίδας.

 

Η ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΥΓΕΊΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΊ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ ΟΡΌΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ, ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ

1 Δεκεμβρίου 2021 Δελτίο τύπου

 

Στο πλαίσιο μιας απόφασης που εγκρίθηκε με συναίνεση και αποσκοπεί στην προστασία του κόσμου από μελλοντικές κρίσεις μολυσματικών ασθενειών, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει μια παγκόσμια διαδικασία με στόχο την ανάπτυξη και διαπραγμάτευση σύμβασης, συμφωνίας ή άλλου διεθνούς μέσου, σύμφωνα με το Σύνταγμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί η πρόληψη, η ετοιμότητα και η ανταπόκριση στις πανδημίες.

 

Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η απόφαση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας ήταν ιστορική, ζωτικής σημασίας ενόψει της αποστολής της και αντιπροσώπευε μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής Υγείας προκειμένου να προστατευθεί και να προωθηθεί η ευημερία όλων.

"Η πανδημία COVID-19 έχει επισημάνει τα πολλά ελαττώματα στο παγκόσμιο σύστημα που στοχεύει στην προστασία των πληθυσμών από πανδημίες, δηλαδή: τα πιο ευάλωτα άτομα που στερούνται εμβολίων.εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκτέλεση του Σωτήριου έργου τους * και προσεγγίσεις που ευνοούν προσωπικά συμφέροντα που εμποδίζουν την παγκόσμια αλληλεγγύη που απαιτείται για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας απειλής", δήλωσε ο Δρ Tedros.

 

"Ταυτόχρονα, έχουμε δει εκδηλώσεις επιστημονικής και πολιτικής συνεργασίας που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.από την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων έως τη δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα οι χώρες να διαπραγματευτούν μια παγκόσμια συμφωνία που θα προστατεύσει τις μελλοντικές γενιές από τις επιπτώσεις των πανδημιών. »

 

Η Συνέλευση Υγείας συνεδρίασε στο πλαίσιο μιας έκτακτης συνόδου, η δεύτερη που συγκλήθηκε από την ίδρυση του που το 1948, και υιοθέτησε μια ενιαία απόφαση με τίτλο "φέρνοντας τη διεθνή κοινότητα μαζί". Η απόφαση που εκδίδεται από τη Συνέλευση Υγείας θεσπίζει διακυβερνητική διαπραγματευτική ομάδα η οποία θα είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση και τη διαπραγμάτευση σύμβασης, συμφωνίας ή άλλου διεθνούς μέσου της ΠΟΥ για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας, με σκοπό την έκδοσή της σύμφωνα με το άρθρο 19 ή οποιαδήποτε άλλη διάταξη του Συντάγματος της που την οποία η διαπραγματευτική ομάδα θεωρεί κατάλληλη.

 

Το άρθρο 19 του Συντάγματος της που δίνει στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας την εξουσία να εγκρίνει συμβάσεις ή συμφωνίες για οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της που. Το μόνο μέσο που έχει θεσπιστεί μέχρι σήμερα βάσει του άρθρου 19 είναι η σύμβαση-πλαίσιο του ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά και ταχέως στην προστασία των πληθυσμών από τον καπνό από την έναρξη ισχύος της το 2005.

 

Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα, η διαπραγματευτική ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση έως την 1η Μαρτίου 2022 (προκειμένου να συμφωνήσει για τις μεθόδους εργασίας και τα χρονοδιαγράμματα) και η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έως την 1η Αυγούστου 2022 (με σκοπό τη συζήτηση της προόδου που σημειώθηκε κατά την κατάρτιση σχεδίου εγγράφου εργασίας). Επιπλέον, θα οργανωθούν δημόσιες ακροάσεις προκειμένου να χρησιμεύσουν ως βάση για τις συζητήσεις της. να παρουσιάσει μια έκθεση κατάστασης στην εβδομήντα έκτη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 2023 ; και να υποβάλει τα αποτελέσματά της για εξέταση από την εβδομήντα έβδομη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 2024.

 

Στην παρούσα απόφαση, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ζήτησε επίσης από τον Γενικό Διευθυντή του που να συγκαλέσει τις συνεδριάσεις της διαπραγματευτικής ομάδας και να υποστηρίξει το έργο της, ιδίως διευκολύνοντας τη συμμετοχή άλλων οργανισμών του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, μη κρατικών φορέων και άλλων σχετικών ενδιαφερομένων μερών στη διαδικασία, εντός των ορίων που θέτει η διαπραγματευτική ομάδα.

 

Οι 25 που υπέγραψαν:

Boris Johnson, Prime Minister of the United Kingdom; Volodymyr Zelensky, President of Ukraine; Erna Solberg, Prime Minister of Norway; António Luís Santos da Costa, Prime Minister of Portugal; Mario Draghi, Prime Minister of Italy; Klaus Iohannis, President of Romania; Emmanuel Macron, President of France; Angela Merkel, Chancellor of Germany; Charles Michel, President of the European Council; Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece; Pedro Sánchez, Prime Minister of Spain; Mark Rutte, Prime Minister of the Netherlands; Sebastián Piñera, President of Chile; Aleksandar Vučić, President of Serbia; Andrej Plenković, Prime Minister of Croatia; Moon Jae-in, President of the Republic of Korea; J. V. Bainimarama, Prime Minister of Fiji; Prayut Chan-o-cha, Prime Minister of Thailand; Paul Kagame, President of Rwanda; Uhuru Kenyatta, President of Kenya; Carlos Alvarado Quesada, President of Costa Rica; Edi Rama, Prime Minister of Albania; Cyril Ramaphosa, President of South Africa; Keith Rowley, Prime Minister of Trinidad and Tobago; Kais Saied, President of Tunisia; Macky Sall, President of Senegal; Joko Widodo, President of Indonesia; and, of course, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General of the World Health Organization.

Συν φυσικά.. Canada, the US, Australia, New Zealand

 

 πηγές:

geopolintel.fr 

worldfreedomalliance.org 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου