Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Θέλετε να ξεκινήσετε μια επανάσταση; - του Dmitry Orlov



Ζω τώρα στη Ρωσία, μια ευτυχισμένη χώρα όπου περίπου το 90% του πληθυσμού υποστηρίζει τον πρόεδρο και την ειδική του επιχείρηση στην πρώην Ουκρανία, πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι γενικά ενωμένη και πατριωτική.

 

Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έζησα πριν και όπου περίπου ο μισός πληθυσμός μισεί απολύτως την κυβέρνηση, γεγονός που καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε σύγκριση με τη Ρωσία. Επιπλέον, για το άλλο μισό του αμερικανικού πληθυσμού μισεί απολύτως τη χώρα τους, απολαμβάνοντας την καύση Σημαιών και την ανατροπή ιστορικών μνημείων. Είναι μια μανιακή και διπολική χώρα, με έναν υπαινιγμό σχιζοφρένειας.

 

Αυτό που κάνει αυτή την κατάσταση ιδιαίτερα διασκεδαστική είναι ότι το πρώτο μισό, το οποίο μισεί την κυβέρνηση, περιλαμβάνει πολλούς στρατιώτες, αστυνομικούς και μπαρμπούζ, πρώην ή ενεργούς, ενώ το δεύτερο μισό αποτελείται από κάθε είδους ακτιβιστές, αναρχικούς, τρομοκράτες στην εξουσία και περιθωριοποιημένους και δυσαρεστημένους γενικά. Και οι δύο πλευρές έχουν σχηματίσει Οργανώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, επίδοξους μανιακούς που κρατούν δαυλούς και δίκρανα, φαινομενικά έτοιμοι να ξεκινήσουν σε κύματα δολοφονίας και αταξίας εν ριπή οφθαλμού.

 

Λοιπόν, τι είναι αυτό που επιτρέπει σε αυτό το φιάσκο της χώρας να παραμείνει υπό έλεγχο;

 

Γιατί δεν έχει εκραγεί ακόμα; Η διείσδυση, η πρόκληση, η επιτήρηση και οι πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης για όλους εκείνους που προσπαθούν να ενεργήσουν αντί να μιλήσουν είναι τα κλειδιά για αυστηρό έλεγχο. Κάθε οργανισμός είναι γεμάτος πράκτορες και πληροφοριοδότες. Οποιαδήποτε εκκολαπτόμενη δράση υποστηρίζεται από πράκτορες που είναι έμπειροι στην τέχνη της πρόκλησης και της παγίδευσης.

 

Το σύστημα είναι απλό και στοιχειώδες και είναι πολύ πιο εύκολο να γίνεις πράκτορας παρά να ενταχθείς, για παράδειγμα, σε μια συμμορία ή στη μαφία. Οι πράκτορες έχουν περισσότερα χρήματα, περισσότερο ελεύθερο χρόνο και μπορούν να δείξουν με ασφάλεια περισσότερη πρωτοβουλία από άλλους. Εάν οι τεχνικές τους δεν λειτουργούν, οι ταραχοποιοί μπορεί να έχουν ένα μικρό ατύχημα και να καταλήξουν κάτω από τους τροχούς ενός φορτηγού ή να καταλήξουν στη φυλακή για έναν ή τον άλλο λόγο (οι νόμοι είναι τέτοιοι που ο μέσος Αμερικανός διαπράττει πολλά εγκλήματα την ημέρα, τις περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζει).

 

Οι περισσότερες από τις πιο γνωστές υποθέσεις εναντίον δεξιών και αριστερών εξτρεμιστών αφορούν ανθρώπους, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους είναι πράκτορες. Μερικές φορές είναι πολύ κωμικό: για παράδειγμα, από τα πέντε άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που επρόκειτο να προσπαθήσουν να απαγάγουν τον κυβερνήτη του Μίσιγκαν, τρία ήταν πράκτορες του FBI. Δεκάδες άτομα που εμπλέκονται στην εκδήλωση της 9ης Ιανουαρίου δεν αναγνωρίζονται ονομαστικά – επειδή είναι πράκτορες. Και αποδείχθηκε ότι ο επικεφαλής μιας από τις πιο κακοποιημένες δεξιές οργανώσεις–τα περήφανα αγόρια – είναι πράκτορας του FBI, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αποθάρρυνε τις αρχές να κατηγορήσουν αυτούς τους λευκούς υπερασπιστές για κάθε πιθανό έγκλημα.

 

Όταν η διείσδυση δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο, υπάρχει επιτήρηση. Σχεδόν όλες οι συγκεντρώσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, παρακολουθούνται: Εκκλησίες, Τζαμιά, Συναγωγές, κλαμπ, μέχρι ενώσεις συγκυριαρχίας και κύκλοι ραπτικής και πλέξης. Όπου η ενεργή παρακολούθηση δεν θεωρείται χρήσιμη, υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη. Έχετε λογαριασμό στο Facebook ή στο Twitter; Χρησιμοποιείτε το WhatsApp; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλες οι επικοινωνίες σας αναλύονται από έναν αυτοματοποιημένο πράκτορα για σημάδια ανατρεπτικής δραστηριότητας.

 

Αλλά υποθέστε ότι είστε ένα πολύ διακριτικό άτομο και ότι ποτέ δεν μοιράζεστε τις ανατρεπτικές και επαναστατικές σκέψεις σας με κανέναν. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μια τεχνική για να σας προσελκύσουμε: θα προσπαθήσουμε να κάνουμε φίλους μαζί σας, να σας προσκαλέσουμε σε συναντήσεις ή να εμπλακείτε σε μια ομάδα άλλων ανθρώπων που μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνοι και ευχάριστοι για να μην σας τρομάξουν. Εάν αφήσετε την φρουρά σας κάτω και εκφράσετε την αποδοκιμασία σας για την κυβέρνηση ή προτείνετε ότι πρέπει να αλλάξει, το όνομά σας θα τεθεί σε μια λίστα και θα εξεταστείτε για σημάδια ανατρεπτικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών σας κινήσεων, των οικονομικών συναλλαγών και των μελών της οικογένειάς σας. Εάν θεωρείτε ένα θέμα αρκετά υψηλού κινδύνου, ένας πράκτορας θα σας προσεγγίσει και θα σας προσφέρει αποζημίωση για τη συμμετοχή σας σε μία ή την άλλη ενέργεια. Θα κρατηθείτε στο σκοτάδι για τη φύση της δράσης μέχρι να συλληφθείτε – αλλά καλή τύχη να το αποδείξετε στο δικαστήριο!

 

Συνοπτικά, εάν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζείτε σε ένα πολύ προηγμένο και μερικώς ρομποτικό αστυνομικό κράτος. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ευημερία σας. Η κύρια λειτουργία του είναι να προστατεύει τα κέντρα εξουσίας και την υποδομή τους από τον πληθυσμό. Κατανοώντας πλήρως ότι το κράτος είναι εχθρός του λαού-και όχι μόνο του δικού του λαού, αλλά του λαού γενικά, προσπαθεί να συντρίψει την πρωτοβουλία του λαού με όλα τα δυνατά μέσα και, όταν αυτό δεν είναι δυνατό, να συντρίψει τον ίδιο τον λαό.

 

Τι να κάνετε σε αυτή την κατάσταση; Η απάντηση είναι απλή: κάθε φορά που κάποιος σας πλησιάζει και προσπαθεί να σας εμπλέξει σε μια κάπως ανατρεπτική συζήτηση, απλά γελάστε συγκαταβατικά, ζητήστε συγγνώμη και αλλάξτε θέσεις ή, ακόμα καλύτερα, απομακρυνθείτε. Στην ερώτηση " Τι περιμένεις;", μπορείτε να απαντήσετε ότι περιμένετε να καταρρεύσουν τα πάντα, αλλά ότι δεν θα σηκώσετε ένα δάχτυλο για να το επιβραδύνετε ή να το επιταχύνετε, γιατί θα ήταν ανήθικο. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας εμπλέξει σε οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση, υπάρχει πάντα το παλιό μου μάντρα: "οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι δημοκρατία και η ταυτότητα του προέδρου δεν έχει σημασία". Ελπίζω ότι αυτό θα σας εξοικονομήσει κάποιο πρόβλημα.

 

lesakerfrancophone.fr


5 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.....
    ΕΝΩ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤWITTER ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ????

    The page isn’t redirecting properly
    An error occurred during a connection to twitter-com.translate.goog.
    This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept cookies.
    ΧΘΕΣ ,ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...
    ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΑΥΤΟ???

    ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ....
    ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ....ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ......

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
    Δεν ήταν δυνατή η λήψη της μετάφρασης

    ΓΙΑΤΙ???????????

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από εδώ και πέρα Αγγελικούλα μου, προτίμησε να αντιγράφεις το κείμενο και να το επικολλάς στο https://www.deepl.com/translator

      Διαγραφή

  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΓΆΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΊΤΣΕΣ !!!!
    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2023/06/7-1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΛΙΑΡΗ Χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε Μιχ Σκ

      Διαγραφή