Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ο ΟΗΕ θα ήθελε να μετατρέψει την κριτική στην ιδεολογία των φύλων σε "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"! - Dr Gérard Delépine


Ο ΟΗΕ δημιουργήθηκε για να διατηρεί την ειρήνη. Αλλά δεδομένου ότι η χρηματοδότηση ορισμένων από τις υπηρεσίες του εξαρτάται από ιδιωτικούς φορείς ή δισεκατομμυριούχους ακτιβιστές, έχει παραμελήσει την ιδρυτική του αποστολή (δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες ειρηνευτικές προτάσεις του ΟΗΕ για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη ή την Αφρική) για να επικεντρωθεί κυρίως στα προβλήματα της κοινωνίας, και ιδιαίτερα σε αυτά των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Οι εξτρεμιστές του φύλου θέλουν να αλλάξουν τον ορισμό του φύλου και να κηρύξουν την ομοφοβία και την τρανσφοβία εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτή η παρέκκλιση εκφράζεται ήδη σε κείμενα του ΟΗΕ, τα οποία συστηματικά αντικαθιστούν τη λέξη φύλο με τη λέξη gender1. Ευτελίζει την έννοια και δείχνει απαράδεκτη περιφρόνηση για τα δεινά των Σεφαραδίμ Εβραίων, των Αρμενίων, των Γεζίντι και άλλων θυμάτων πραγματικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Γιουγκοσλαβία, τη Ρουάντα και το Κονγκό, των οποίων την εξαιρετική απανθρωπιά αρνείται.
 

Η έννοια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και η κλασική χρήση του

Η έννοια των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας επινοήθηκε το 1943 από τους κύριους συμμάχους κατά του ναζισμού, οι οποίοι ανέλαβαν να καταδιώξουν "τους εγκληματίες πολέμου μέχρι τα πέρατα της γης και να τους παραδώσουν στους κατηγόρους τους, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη "2.

Ορίστηκε το 1945 στο Καταστατικό του Στρατοδικείου της Νυρεμβέργης ως "η σκόπιμη και επαίσχυντη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων που εμπνέεται από πολιτικά, φιλοσοφικά, φυλετικά ή θρησκευτικά κίνητρα".

Ο ορισμός καλύπτει τη δίωξη οποιασδήποτε αναγνωρίσιμης ομάδας ή συλλογικότητας για πολιτικούς, φυλετικούς, εθνικούς, εθνοτικούς, πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους, όπως δολοφονία, εξόντωση, υποδούλωση, απέλαση, βίαιη μεταφορά πληθυσμού, φυλάκιση, σοβαρή στέρηση της σωματικής ελευθερίας, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπων, απαρτχάιντ, βασανιστήρια και κάθε μορφή σοβαρής σεξουαλικής βίας (βιασμός, σεξουαλική δουλεία, αναγκαστική πορνεία, αναγκαστική εγκυμοσύνη, αναγκαστική στείρωση). Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, ο όρος "φύλο" αναφέρεται σε οποιοδήποτε φύλο, αρσενικό ή θηλυκό, ανάλογα με το πλαίσιο της κοινωνίας, και δεν υπονοεί καμία άλλη έννοια.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συνεπάγονται την προσωπική ποινική ευθύνη των ατόμων που τα διέπραξαν και όχι των κρατών που ενδεχομένως τα ενέπνευσαν.

Το έγκλημα αυτό δεν παραγράφεται3 , πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διωχθεί ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της τέλεσής του και της υποβολής μήνυσης. Τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Ο νόμος της 26ης Δεκεμβρίου 1964 συμπεριέλαβε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον γαλλικό ποινικό κώδικα. Αυτό επέτρεψε στον Paul Touvier και τον Klaus Barbie να καταδικαστούν στη μέγιστη ποινή. Ο Παπόν, ο οποίος δικάστηκε για την οργάνωση των συλλήψεων των Εβραίων, υπερασπίστηκε τον εαυτό του υποστηρίζοντας ότι ήταν απλώς ένας δημόσιος υπάλληλος που υπάκουε σε ένα κράτος που δεν ακολουθούσε "πολιτική ιδεολογικής ηγεμονίας"- καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση4 για συνέργεια.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο συστάθηκε για να δικάζει τους υπεύθυνους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- η λειτουργία και το καθεστώς του επισημοποιήθηκαν με τη συμφωνία της Ρώμης το 1985. Ωστόσο, το ιστορικό του Δικαστηρίου είναι πολύ μεικτό, λόγω της αμφισβητήσιμης ανεξαρτησίας του από τις μεγάλες δυνάμεις, της κακής ποιότητας ορισμένων υποθέσεών του και της ενίοτε αμφισβητήσιμης διακυβέρνησής του, που θυμίζει το μύθο του La Fontaine για τα ζώα που νοσούν από πανούκλα:

"Ανάλογα με το αν είσαι ισχυρός ή άθλιος, οι δικαστικές αποφάσεις θα σε κάνουν λευκό ή μαύρο".


Η προτεινόμενη τροποποίηση του ορισμού του φύλου στις συνθήκες

Ο ακριβής ορισμός του φύλου στο άρθρο 7 παράγραφος 3 του Καταστατικού της Ρώμης προστέθηκε για να αποφευχθεί η κατάχρησή του για τη δίωξη πεποιθήσεων και απόψεων. Κρίθηκε απαραίτητος επειδή* στη Συνθήκη της Ρώμης, το έγκλημα των "σεξιστικών τιμωριών" εφαρμόζεται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα ενεργειών και μπορεί να περιλαμβάνει τον λόγο.

Το νέο σχέδιο συνθήκης, που καταρτίστηκε από την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου, επιδιώκει να αλλάξει τον ορισμό του φύλου για να φιλοξενήσει τους ακτιβιστές των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ.

Η μετατροπή του ορισμού του φύλου σε φύλο στη νέα συνθήκη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή τη δίωξη οποιουδήποτε εκφράζει την αντίθεσή του στις ιδέες, τη συμπεριφορά ή τις πρακτικές των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ.

Τον Απρίλιο του 2023 οι υποστηρικτές αυτής της αλλαγής του ορισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, πίεσαν τη Γενική Συνέλευση να υιοθετήσει τον νέο ορισμό.

Όμως ο εκπρόσωπος του Μαρόκου, μιλώντας εκ μέρους των 54 χωρών της Αφρικανικής Ομάδας, δήλωσε ότι "οι νόμιμες ανησυχίες όλων των κρατών μελών δεν πρέπει να αγνοηθούν" και προειδοποίησε ενάντια σε "κάθε προσπάθεια επιβολής των απόψεων ενός μέρους ή οποιασδήποτε θεωρίας ή νομικού ορισμού" που δεν είναι διεθνώς αποδεκτός.

Αρκετές αντιπροσωπείες, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Ρωσική Ομοσπονδία και το Πακιστάν, υποστήριξαν τη δήλωση αυτή απορρίπτοντας τον νέο ορισμό του φύλου στο σχέδιο συνθήκης.


Οι περισσότερες χώρες θεωρούν το φύλο ως μια βιολογικά βασισμένη πραγματικότητα με νομικές συνέπειες και το φύλο ως μια απλή κοινωνική ιδεολογία που βασίζεται στα συναισθήματα. Οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν μόνο μια μειοψηφία (2-4% του πληθυσμού)6 7 8 , και οι τρανσέξουαλ μια ελάχιστη μειοψηφία (<0,05%). Τα αιτήματα των ακτιβιστών τους τυγχάνουν προσοχής εντελώς δυσανάλογης με τον αριθμό τους στους κύκλους εξουσίας, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στις δυτικές ταινίες και τηλεοπτικές σαπουνόπερες.

Μεταξύ των μελών του ΟΗΕ, μόνο μια μειοψηφία χωρών έχει προσχωρήσει στα αιτήματα των ακτιβιστών των σεξουαλικών μειονοτήτων. Μετά τις Κάτω Χώρες το 2001, μόνο 14 άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Παγκοσμίως, 21 άλλες χώρες επιτρέπουν στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται, δηλαδή συνολικά λιγότερο από το 20% των χωρών μελών του ΟΗΕ (36 από τις 197). Μόνο περίπου δεκαπέντε χώρες (<8%) επιτρέπουν στα τρανσέξουαλ άτομα να αλλάξουν την αστική τους ιδιότητα απλώς με μια δήλωση, ενώ 13 χώρες μέλη του ΟΗΕ εξακολουθούν να ποινικοποιούν ρητά τις σεξουαλικές μειονότητες στους νόμους τους.

κλικ για μεγέθυνση:


Όπως στην Ουγκάντα, όπου ο νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας του 2023 προβλέπει αυστηρές ποινές για τα άτομα που έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, καθώς και το αδίκημα της "βαριάς ομοφυλοφιλίας" που τιμωρείται με θάνατο.  


Ο προτεινόμενος από την Επιτροπή ορισμός του φύλου ως κοινωνικού κατασκευάσματος θα αναγάγει νομικά τον "σεξουαλικό προσανατολισμό" και την "ταυτότητα φύλου" σε προστατευόμενη κατηγορία του διεθνούς δικαίου στην ίδια βάση με το φύλο και θα επιτρέψει στα όργανα των Ηνωμένων Εθνών και στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να αναγνωρίζουν τόσα φύλα όσα υποκειμενικά μπορούν να ισχυριστούν τα άτομα και θα ανοίξει την πόρτα στην ποινική δίωξη οποιουδήποτε αντιτίθεται στις ιδέες, τη συμπεριφορά ή τις πρακτικές των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ.

Απειλεί την ικανότητα των ανθρώπων να εκφράζονται ελεύθερα για το τι πιστεύουν για τη φύση του ανθρώπινου προσώπου, τους άνδρες, τις γυναίκες, το γάμο και την οικογένεια και να θεσπίζουν νόμους σύμφωνα με αυτές τις πεποιθήσεις.

Όχι στις προτάσεις των τρανς εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν τον ΟΗΕ ως εργαλείο στον αγώνα τους να αρνηθούν τις βιολογικές πραγματικότητες. Όχι στον ευτελισμό των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ενημερώστε την οικογένεια και τους γείτονές σας.

Ενημερώστε τους αντιπροσώπους και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους σας, ώστε να απορρίψουν αυτή την παρέκκλιση και να υπερασπιστούν τη βιολογική πραγματικότητα. Απορρίψτε τις προτάσεις των τρανς εξτρεμιστών που περιθωριοποιούν τη Δύση και επιτρέπουν στους εχθρούς μας να κοροϊδεύουν την ηθική και πνευματική μας παρακμή.

Όπως επεσήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ στις 4 Οκτωβρίου 2023 στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος:

    "Δεν πρέπει να μας πτοεί η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όποιο φύλο επιλέξουν... Ο άνδρας είναι άνδρας και η γυναίκα είναι γυναίκα, είναι απλώς κοινή λογική".


Η επισήμανση μιας βιολογικής πραγματικότητας δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"!


1 https://www.unwomen.org/sites/default/files/2022-01/Identifying-gender-persecution-in-conflict-and-atrocities-fr.pdf

2 https://www.cairn.info/revue-humanisme-2006-2-page-38.htm#pa57

3 Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη μη εφαρμογή της παραγραφής στα εγκλήματα πολέμου και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

4 https://francearchives.gouv.fr/fr/article/714107630

5 Το κείμενο του Καταστατικού της Ρώμης περιέχεται στο έγγραφο A/CONF.183/9 της 17ης Ιουλίου 1998, όπως τροποποιήθηκε με τα πρακτικά της 10ης Νοεμβρίου 1998, της 12ης Ιουλίου 1999, της 30ής Νοεμβρίου 1999, της 8ης Μαΐου 2000, της 17ης Ιανουαρίου 2001 και της 16ης Ιανουαρίου 2002. Το καταστατικό τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2002.

6 "AIDS και σεξουαλική συμπεριφορά στη Γαλλία. Κυρίως τα ινδικά κορίτσια επηρεάζονται από τα κορίτσια της Γαλλίας. ACSF investigators", Nature, vol. 360, no 6403, décembre 1992, p. 407-9

7 Smith, C. E. Rissel, J Richters, A. E. Grulich et R. O. De Visser, “Sex in Australia: Sexual identity, sexual attraction and sexual experience among a representative sample of adults”, Australian and New Zealand Journal of Public Health, vol. 27, no 2,‎ 2003, p. 138–45

8 Julia Haversath & al., « Sexual Behavior in Germany », Deutsches Ärzteblatt International, vol. 114, nos 33-34,‎ 2017, p. 545–50


nouveau-monde.ca



2 σχόλια:

  1. https://twitter.com/DrSaripanidis/status/1763359918608801997

    ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://gr.euronews.com/2018/02/15/oi-paidofiloi-katefninontai-stis-anthropistikes-organeis

    XΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή