Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Sarband & Fadia el Hage«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»(Greek-Arab Orthodox Easter Hymn)Arabian Passion according to J.S.Bach

7 σχόλια:

  1. Όλα άρχισαν όταν ο Μπαχ αποφάσισε να γράψει τα Κατά Ματθαίον Πάθη Του Χριστού. Για πολλά χρόνια έδινε έμπνευση σε πολλά ανά τον κόσμο μουσικά σχήματα, να ακολουθήσουν την υμνολογία αυτή μέσα από προσαρμογές στην δική τους κουλτούρα, ή συγκερασμούς ευρωπαϊκής εκκλησιαστικής μουσικής (Μπαχ) με το βυζαντινό μέλος και την περαιτέρω μετεξέλιξή του βυζαντινού (ορθοδόξου) μέλους σε χώρες της Ανατολής.
    Το σχήμα Sarband (σύνολο μουσικών από 7 έθνη, που εστιάζει στις μουσικές συνδέσεις μεταξύ Orient & Occident. Εβραϊκή, Χριστιανική και Μουσουλμανική μουσική) ακολούθησε τα Κατά Ματθαίον Πάθη του Μπαχ με αυτόν τον βυζαντινίζοντα αραβικό μουσικό δρόμο, με τραγουδίστρια την Fadia el Hage, μεγάλο όνομα στον Λίβανο, η οποία είναι καλλιτέχνης με θαυμαστές Δυτικές και Ανατολικές μουσικές σπουδές. Και είναι πολύ όμορφη 😉 https://www.sarband.de/Images/ArtistsLarge/Fadia250.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό καλέ μου φίλε Κώστα...!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σού αρέσει Μιχάλη μου,
      Αυτοί οι Sarband είναι καταπληκτικοί. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ακούσεις μια διασκευή σύνθεσης του κλασσικού Ερίκ Σατί, σε οριεντάλ στυλ, κάτι σαν κωνσταντινουπολίτικο και αραβικό μαζί.

      https://www.youtube.com/watch?v=rNg-L73Xin8

      Διαγραφή
    2. Kαι εδώ, απόλαυσε την Fadia μόνη της, από live του 2020

      https://www.youtube.com/watch?v=_Cr2QSZjINk

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ.Καλή συνέχεια...!!!...

      Διαγραφή
  3. https://youtu.be/JhbMdTyL1d8?si=qn20DbnTBOk88MH4.....
    ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι! Τέλειο! Άλλωστε ο Τζων Λορντ είχε ήδη κάνει κλασσικές μουσικές σπουδές και είχε μάθει μέχρι και εκκλησιαστικό όργανο από μικρός.

      Καλημέρα φιλαράκι!

      Διαγραφή