Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Το κοινοβούλιο της ΕΕ ψηφίζει για την επιβολή κυρώσεων στην Ουγγαρία και την Πολωνία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία - παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες υποδέχθηκαν 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε ένα δεκαπενθήμερο.

 Σχόλιο CON: Ναι, EXOYME MEΓA  ΜIΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΓΕΡΜΑΝAMEPIKANΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΔΙΑΛΥΣΗ» TΩΝ ROTHCHILD, GEORGE SOROS & BILL GATES

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε το πρωί της Πέμπτης υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία και την Πολωνία, τα δύο κράτη μέλη του που έχουν υποδεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό ουκρανών προσφύγων μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Το νομοθετικό σώμα της ΕΕ υποστήριξε με ψήφους 478 έναντι 155 την έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει άμεσες κυρώσεις στις δύο χώρες, παρά το γεγονός ότι η ανθρωπιστική κρίση από τη ρωσοουκρανική σύγκρουση διαχέεται στο ουγγρικό και πολωνικό έδαφος.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε λίγο μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέμεινε ότι είναι "καιρός" για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ από κράτη μέλη που αγνοούν το κράτος δικαίου του μπλοκ.

 

Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας

Η Ουγγαρία και η Πολωνία ενδέχεται να στερηθούν τα κονδύλια της ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες αναπτύξουν ένα νέο, ισχυρό όπλο κυρώσεων που υποστηρίζεται από το αριστερό-φιλελεύθερο ρεύμα της Ευρώπης

Οι νομοθέτες της ΕΕ επέμειναν ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να προστατεύονται "από εκείνους που υπονομεύουν τις αξίες της ΕΕ".

Τον Ιανουάριο του 2021, η ΕΕ εισήγαγε τον μηχανισμό αιρεσιμότητας του κράτους δικαίου, ο οποίος παρείχε ένα εργαλείο με το οποίο η Επιτροπή μπορούσε να αρνηθεί την αποδέσμευση κονδυλίων της ΕΕ σε εθνικές κυβερνήσεις που θεωρούσε ότι παραβιάζουν το κοινό κράτος δικαίου.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι εάν συντηρητικές χώρες διαφωνούν με το φιλελεύθερο ευρωπαϊκό ρεύμα σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης - για παράδειγμα, η ψήφιση από την Ουγγαρία νομοθεσίας που απαγορεύει τη διδασκαλία της προπαγάνδας LGBT+ στα σχολεία ή απορρίπτει τη μαζική μετανάστευση - η χώρα που παρανομεί θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούται.

Πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία από τον πόλεμο φτάνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Ζάχονι της Ουγγαρίας, Κυριακή 6 Μαρτίου 2022. Ο αριθμός των Ουκρανών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους αυξήθηκε σε 1,5 εκατομμύριο και η ρητορική του Κρεμλίνου αυξήθηκε, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προειδοποιεί ότι η ουκρανική κρατική υπόσταση βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ίδιος παρομοίασε τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας με "κήρυξη πολέμου". (AP Photo/Darko Vojinovic)

Τόσο η Ουγγαρία όσο και η Πολωνία, υπό τις αντίστοιχες συντηρητικές κυβερνήσεις τους, αμφισβήτησαν τον κανονισμό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ), μια προσφυγή που απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ στις 16 Φεβρουαρίου.

Η κοινοβουλευτική ψηφοφορία σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στρέψει την προσοχή και τους πόρους της προς την επιβολή κυρώσεων σε δύο από τα ίδια της τα μέλη, σε μια εποχή που η ευρύτερη ευρωπαϊκή ήπειρος βρίσκεται σε σύγχυση και η Ρωσία επιδιώκει να τεντώσει τους μυς της και να επιβάλει την κυριαρχία της στην Ουκρανία. Σημαίνει επίσης ότι οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας πρέπει να στρέψουν το δικό τους χρόνο και τους δικούς τους πόρους στην αντιμετώπιση της εχθρότητας των Βρυξελλών, καθώς και οι δύο χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υποδεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

 

90.000 Ουκρανοί πρόσφυγες φτάνουν στην Ουγγαρία

Ο Ερυθρός Σταυρός και οργανώσεις αρωγής προσφέρουν βοήθεια

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα στοιχεία του ΟΗΕ αποκαλύπτουν ότι η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι οι δύο χώρες που έχουν επεξεργαστεί τους περισσότερους Ουκρανούς πρόσφυγες. Μέχρι τις 8 Μαρτίου, η Πολωνία είχε υποδεχθεί τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.412.503 προσφύγων, ενώ η Ουγγαρία ήταν δεύτερη με 214.160. Με εξαίρεση τη γειτονική Σλοβακία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία, όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δεχθεί συνολικά 258.844 άτομα.

Παραμένει αβέβαιο πόσο σημαντική θα είναι η επίδραση τυχόν επακόλουθων κυρώσεων στην κοινή γνώμη της Ουγγαρίας, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να προσέλθει στις κάλπες στις 3 Απριλίου.

 

 rmx.news

 

 

1 σχόλιο:

  1. https://katohika.gr/diethni/gia-osous-pistevoun-akomi-tis-eidiseis/
    https://katohika.gr/diethni/pagkosmio-krach-me-technito-tropo-i-moscha-proeidopoiei-ton-planiti-gia-tous-diethnistes-tis-megalis-epanekkinisis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή