Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚA ΕΡΓΑΣΤHΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝIΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΠΑΡAΣΙΤΑ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡIΔΩΝ

του Bruno Bertez


 

"ΜΟΣΧΑ, 10 Μαρτίου /TASS/.

Περισσότερα από 140 δοχεία που περιείχαν εκτοπαράσιτα νυχτερίδων αφαιρέθηκαν από βιολογικό εργαστήριο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής Δύναμης Ακτινοπροστασίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Ιγκόρ Κιρίλοφ.

"Η ανάλυση των εγγράφων που ελήφθησαν επιβεβαιώνει ότι περισσότερα από 140 δοχεία που περιείχαν εκτοπαράσιτα νυχτερίδων - ψύλλους και τσιμπούρια - μεταφέρθηκαν από το βιολογικό εργαστήριο του Χάρκοβο στο εξωτερικό", είπε, προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο ενδιαφερόταν επίσης για έντομα ικανά να μεταφέρουν επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η ανάλυση εγγράφων από βιοεργαστήρια στην Ουκρανία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα αυτή αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Πεντάγωνο είχε χρηματοδοτήσει έρευνα με στόχο την ανάπτυξη ενός μηχανισμού λανθάνουσας εξάπλωσης θανατηφόρων παθογόνων μικροοργανισμών".

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει έγγραφα σχετικά με την εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας. Το στρατιωτικό τμήμα δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με:

❗Μεταφορά βιοϋλικών από ουκρανικά εργαστήρια στην Αυστραλία και τη Γερμανία ,

 

❗Έργο μελέτης νυχτερίδας ,

 

❗UP-4 πρόγραμμα μελέτης μεταναστευτικών πτηνών και πρωτόκολλο για τη σύλληψη πτηνών από την Ουκρανία στη Ρωσία,

 

❗ Πράξεις καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων σε βιοεργαστήρια.

 

ΜΠΟΝΟΥΣ:

 

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, [10/03/2022 13:43]

🇷🇺 🇺🇦 ☣ Ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των εγγράφων ( https://disk.yandex.ru/d/62hsNB8kC7MXPQ)που σχετίζονται με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να μελετά έγγραφα σχετικά με την εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από διάφορες πηγές επιβεβαιώνουν τον ηγετικό ρόλο της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση και διεξαγωγή στρατιωτικών βιολογικών ερευνών στο ουκρανικό έδαφος.

Έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του έργου UP-4, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή εργαστηρίων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό και σχεδιάστηκε για την περίοδο έως το 2020.

Στόχος της ήταν να μελετήσει την πιθανότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων από τα μεταναστευτικά πτηνά, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης υψηλής παθογονικότητας H5N1, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 50% για τον άνθρωπο, και της νόσου των πτηνών Newcastle.

Λόγω του γεγονότος ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μια μοναδική γεωγραφική θέση όπου διασταυρώνονται διηπειρωτικές μεταναστευτικές διαδρομές, στο πλαίσιο του παρόντος έργου μελετήθηκαν 145 βιολογικά είδη. Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο είδη μεταναστευτικών πτηνών, των οποίων οι διαδρομές περνούν κυρίως από το έδαφος της Ρωσίας. Παράλληλα, συνοψίστηκαν πληροφορίες σχετικά με τις μεταναστευτικές διαδρομές μέσω των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Από όλες τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποσταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης, αυτή είναι μία από τις πιο απερίσκεπτες και ανεύθυνες, καθώς δεν επιτρέπει τον έλεγχο των περαιτέρω εξελίξεων. Αυτό επιβεβαιώνεται από την πορεία της πανδημίας μιας νέας λοίμωξης από κοροναϊό, η εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά της οποίας εγείρουν πολλά ερωτήματα.

 

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το έργο R-781, όπου οι νυχτερίδες θεωρούνται δυνητικοί φορείς βιολογικών όπλων.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που προσδιορίστηκαν είναι η μελέτη των βακτηριακών και ιογενών παθογόνων που μπορούν να μεταδοθούν από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο: παθογόνα της πανώλης, της λεπτοσπείρωσης, της βρουκέλλωσης, καθώς και των κοροναϊών και των ιώσεων των νησιδίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξάγεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας - στις περιοχές των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και του Καυκάσου.

Το έργο υλοποιείται με τη συμμετοχή όχι μόνο των ουκρανικών, αλλά και των γεωργιανών βιολογικών εργαστηρίων που ελέγχονται από το Πεντάγωνο σε συνεργασία με το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα που αναλύθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα UP-8, το οποίο αποσκοπεί στη μελέτη του ιού του αιμορραγικού πυρετού του Κονγκό-Κρίμα και των χανταϊών στην Ουκρανία, καταρρίπτουν σαφώς τη δημόσια δήλωση των ΗΠΑ ότι μόνο Ουκρανοί επιστήμονες εργάζονται στα βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή Αμερικανών βιολόγων. Ένα από τα έγγραφα επιβεβαιώνει ότι όλες οι σοβαρές μελέτες υψηλού κινδύνου διεξάγονται υπό την άμεση επίβλεψη αμερικανών ειδικών.

Επιπλέον, τα έγγραφα που εξετάστηκαν περιείχαν προτάσεις για την επέκταση του στρατιωτικού-βιολογικού προγράμματος των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, υπήρχαν στοιχεία για τη συνέχιση των ολοκληρωμένων βιολογικών έργων UP-2, UP-9, UP-10, που αποσκοπούσαν στη μελέτη των παθογόνων του άνθρακα και της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Το Πεντάγωνο ενδιαφέρεται επίσης για τα έντομα-φορείς που μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες. Η ανάλυση των ληφθέντων υλικών επιβεβαιώνει τη μεταφορά περισσότερων από 140 δοχείων με εκτοπαράσιτα νυχτερίδας - ψύλλους και τσιμπούρια από το βιολογικό εργαστήριο του Χάρκοβο στο εξωτερικό.

 

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, [10/03/2022 13:43]

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοια έρευνα διεξήχθη τη δεκαετία του 1940 για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων από την ιαπωνική Μονάδα 731, τα μέλη της οποίας διέφυγαν αργότερα στις ΗΠΑ για να αποφύγουν τη δίωξη για εγκλήματα πολέμου.

Υπενθυμίζω ότι οι εκπρόσωποι των δυτικών χωρών είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί στην παράδοση των βιοϋλικών τους.

Ταυτόχρονα, τα διαθέσιμα έγγραφα επιβεβαιώνουν πολυάριθμες περιπτώσεις μεταφοράς βιολογικών δειγμάτων Ουκρανών πολιτών στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, 350 κρυοπεριέκτες που περιείχαν δείγματα ορού αίματος μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας στο Εργαστήριο Αναφοράς για τις Λοιμώδεις Ασθένειες του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Doherty με το πρόσχημα του προσδιορισμού των τίτλων αντισωμάτων.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το χρηματοδοτούμενο από τη Γερμανία έργο αριθ. 68727 EL για τη μελέτη των παθογόνων του αιμορραγικού πυρετού του Κονγκό-Κρίμα και των χανταϊών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, χίλια δείγματα ορού αίματος πολιτών από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας που ανήκουν αποκλειστικά στη σλαβική εθνοτική ομάδα παραχωρήθηκαν στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Bernhard Nocht (Αμβούργο)

Είναι πολύ πιθανό ένας από τους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να είναι η δημιουργία βιολογικών παραγόντων που θα μπορούν να στοχεύουν επιλεκτικά διαφορετικούς εθνοτικούς πληθυσμούς.

Σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας στις 8 Μαρτίου, η υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland επισήμανε την παρουσία βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, όπου είχε διεξαχθεί έρευνα για τη βιοασφάλεια. Εξέφρασε την ανησυχία της ότι αυτά τα βιοεργαστήρια και τα υλικά που βρίσκονται σε αυτά θα μπορούσαν να περιέλθουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταφέρει να εκκενώσουν το μεγαλύτερο μέρος του υλικού, συμπεριλαμβανομένων βάσεων δεδομένων, βιοϋλικών και εξοπλισμού από τα εργαστήρια στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Υγιεινής στο Λβοβ και στο προξενείο των ΗΠΑ στο Λβοβ. Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους της συλλογής στην Πολωνία.

Στην πραγματικότητα, με τη δήλωσή της, η Nuland επιβεβαίωσε έμμεσα το στρατιωτικό-βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου στην Ουκρανία, παρακάμπτοντας τις υπάρχουσες διεθνείς συμφωνίες.

 

brunobertez.com 

 

Στο brunobertez διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛYΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚA ΕΡΓΑΣΤHΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝIΑ - Μίκολα Αζάροφ: Μας ανέτρεψαν επειδή θέλαμε να κλείσουμε τα βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου