Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Εκατοντάδες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο - η Σερβία λέει ότι η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου (9 Δεκεμβρίου 2022) ---- ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟI “ΦIΛΟΙ ΜΑΣ”……


 

December 9, 2022

Απλά για να επαναλάβουμε, περίπου 300 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου (KSF), συνοδευόμενα από πολυάριθμα τεθωρακισμένα οχήματα, εισήλθαν χθες το βράδυ στο βόρειο τμήμα της πόλης από την κατεύθυνση του νότιου τμήματος της Κοσσόβσκα Μιτρόβιτσα.

Η λεγόμενη αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου...ανέφερε η Gazeta Express.....

Ο αντιπρόεδρος της Σερβικής Λίστας, Ιγκόρ Σίμιτς, δήλωσε ότι από σήμερα το πρωί η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Κοσοβσκα Μιτρόβιτσα είναι "ήρεμη αλλά τεταμένη". Ο κ. Σίμιτς δήλωσε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Σερβίας ότι ορισμένες από τις μονάδες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου που εισήλθαν χθες το βράδυ στο βόρειο τμήμα της Κοσοβσκα Μιτρόβιτσα εξακολουθούν να βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης.

"Άλλη μια άγρυπνη νύχτα βρίσκεται πίσω μας εξαιτίας της προσπάθειας της Πρίστινα να καταλάβει το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια. Σε κάποιον από έξω μπορεί να φαίνεται ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική από το πρωί, αλλά εδώ βράζει", δήλωσε ο Simić.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν αποσταθεροποιητικές συνθήκες που να δικαιολογούν την αποστολή της αστυνομίας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. "Το σχέδιο του (πρωθυπουργού της κυβέρνησης του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου) Άλμπιν Κούρτι είναι σαφές, να ασκήσει τέτοια πίεση στους Σέρβους ώστε να αποσυρθούν από αυτές τις περιοχές", δήλωσε ο Σίμιτς.

Πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων θα κάνουν "τα πάντα για να διατηρήσουν την ειρήνη", αλλά εκτίμησε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι μελλοντικές κινήσεις της Πρίστινα.

Ένα μέλος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε περίπολο στην περιοχή του δήμου Zvečan.....

***

Μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου εισήλθαν χθες το βράδυ στο βόρειο τμήμα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, ενώ ανακοινώθηκε ότι αυτό έγινε προκειμένου να "ενισχυθεί η παρουσία" στους εθνοτικά μικτούς οικισμούς.

Οι ενέργειες του Άλμπιν Κούρτι μας έφεραν στα πρόθυρα της ένοπλης σύγκρουσης, δήλωσε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Σερβία έχει το δικαίωμα βάσει του ψηφίσματος 1244 του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς και την πρόθεση να μεταφέρει ορισμένο αριθμό στρατευμάτων της στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια.

Η ίδια σημείωσε ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός της Πρίστινα αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Σέρβους, αλλά και για τους Αλβανούς και ολόκληρη την Ευρώπη.

"Πρόκειται για μια πολιτική του 19ου αιώνα. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχη....Ο Κούρτι μας έφερε όλους στα πρόθυρα του πολέμου", δήλωσε ο Μπρνάμπιτς σε σχόλιό του για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια μετά τα τελευταία επεισόδια στην επαρχία.

"Αλλά δεν το έκανε μόνος του. Οι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, αγνοούν πλήρως την κατάσταση και δεν αντιδρούν ή αντιδρούν μόνο όταν τα πράγματα γίνονται κρίσιμα. Έχετε την KFOR [του ΝΑΤΟ] και την EULEX, οι οποίες δεν κάνουν τη δουλειά τους, όχι μόνο βάσει της συμφωνίας των Βρυξελλών, αλλά και βάσει της συμφωνίας του Κουμάνοβο. Δεν προστατεύουν τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, είτε νότια του ποταμού Ίμπαρ είτε στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια", δήλωσε ο Μπρνάμπιτς, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες παραβιάζονται καθημερινά.

"Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις του για το αίτημα επιστροφής των δυνάμεών μας στο Κόσοβο-Μετόχια, επειδή η KFOR δεν κάνει τη δουλειά της και επειδή οι Σέρβοι στο Κόσοβο-Μετόχια δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς", είπε.

"Οι ζωές τους, συμπεριλαμβανομένων των ζωών των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, απειλούνται εκεί", πρόσθεσε ο Μπρνάμπιτς, αναφερόμενος στην επιδρομή της Πέμπτης της KFOR και της ROSU σε έναν παιδικό σταθμό στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια.

Η Brnabic σημείωσε ότι πιστεύει ότι, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του ΣΑ του ΟΗΕ, η Σερβία έχει το δικαίωμα να μεταφέρει ορισμένο αριθμό στρατευμάτων της στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, καθώς και την πρόθεση να το πράξει.

Εάν η KFOR αποτύχει να διασφαλίσει την ειρήνη, η Σερβία θέλει να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα, εξήγησε.


antibellum679354512.wordpress.com

μετάφραση: Διόδοτος

 

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Είναι καί η ηπαπαραίϊκη βάση Μπόντστηλ στα Σκόπια. Έμ, βέβαια! Θέλουν να βάλουν "τάπα" καί από ξηράς στην κάθοδο της Ρωσσίας προς νότο (από θαλάσσης είναι τα Στενά), θέλουν να εκβιάζουν τα τυχόν Ρωσσόφιλα κράτη των Βαλκανίων (μόνο τη Σερβία προς το παρόν), θέλουν καί να ελέγχουν τα ντερβένια (ντερβεναγάδες!...), ήτοι τις οδούς των ναρκωτικών (κυρίως - αλλά καί του trafficking).
    Σιγά μην κάνανε τα χαλβανά καί οι πρεζέμποροι Κοσσοβάροι από μόνοι τους τσαμπουκάδες με τη Σερβία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ! ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΥΡΩΝ ΣΕΡΒΩΝ-ΑΛΒΑΝΩΝ.ΠΟΛΕΜΟΣ;;;;
    ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    https://dimpenews.com/2022/12/11/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%83%cf%83%cf%85%cf%86%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5/

    Αρχίσαμε.. η Γερμανία υποστηρίζει Κοσοβάρους.. Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατηγορεί τη Σερβία ότι πυροδοτεί σκόπιμα εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και πιστεύει ότι η πρόταση του Βελιγραδίου να στείλει στρατεύματα στην αποσχισθείσα επαρχία είναι “εντελώς απαράδεκτη”.


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ..
    ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ..

    Πυροβολισμοί και εκρήξεις στην Μιτρόβιτσα: ΝΑΤΟϊκοί μετακινούνται κοντά στα σερβικά οδοφράγματα
    Μεγάλη συγκέντρωση σερβικών δυνάμεων στην οριογραμμή με το Κόσοβο
    https://www.pronews.gr/kosmos/pyrvolismoi-kai-ekrikseis-stin-mitrovitsa-natoikoi-metakinountai-konta-sta-servika-odofragmata/

    ΑπάντησηΔιαγραφή