Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ντόνετσκ, 9 και 10 Δεκεμβρίου.....

 

Στις 9 Δεκεμβρίου έφτασα λίγο πριν το μεσημέρι στο Ντονέτσκ για λίγες ώρες "ξεκούρασης".

Ήρθε η ώρα να παραγγείλω μια ζεστή σοκολάτα και μια ρουκέτα "Grad" των 122 χιλιοστών έπεσε 60 μέτρα από την καφετέρια όπου βρισκόμουν, κοντά στη διασταύρωση των οδών Mira και Artiom.

Ακριβώς στην καρδιά του κέντρου της πόλης!

Βομβαρδισμός του κέντρου της πόλης στις 9 Δεκεμβρίου 2022

Εδώ και αρκετές ημέρες, το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ πλήττεται από ρουκέτες "Grad" των 122 χιλιοστών που εκτοξεύονται από ουκρανοατλαντικές θέσεις στον τομέα Avdeevka. Κάθε ένας από αυτούς τους φονικούς βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ, όπως συνηθίζεται τα τελευταία 8 χρόνια, στοχεύει κατοικημένες περιοχές σε ώρες αιχμής, όταν οι πολίτες αφήνουν τη δουλειά τους για να πάνε σε εστιατόρια ή καταστήματα.

Δεν ήταν λιγότερες από 10 ρουκέτες Grad εκτοξεύθηκαν μεταξύ 1 και 2 μ.μ. στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ οβίδες των 155 χιλιοστών του ΝΑΤΟ έπληξαν άλλα μέρη του Ντονέτσκ, όπως την περιοχή Κίεφσκι.

Στην κεντρική αρτηρία του κέντρου της πόλης, αρκετά κτίρια ήταν
σοβαρές ζημιές, τεχνικό πανεπιστήμιο, εστιατόρια, καταστήματα
καταστήματα, οικονομικό πανεπιστήμιο, δημοτικές διοικήσεις

Για να προλάβω τα επαναλαμβανόμενα σχόλια που δεν καταλαβαίνουν γιατί οι ρωσικές δυνάμεις δεν καταφέρνουν να καταστρέψουν αυτά τα εχθρικά συστήματα πυροβολικού μετά από 9 μήνες συγκρούσεων θυμίζω εν συντομία:

 🔴   Η έκταση και το βάθος του πεδίου μάχης δεν επιτρέπουν τη μόνιμη κάλυψη από μέσα ταχείας αντίδρασης.
 🔴   Τα συστήματα πυροβολικού είναι είτε πολύ μακριά από τις εμβέλειες των κλασικών ρωσικών πυροβολαρχιών.
 🔴   Ο τρόπος λειτουργίας του πυροβολικού, ο οποίος διασκορπίζει τους σωλήνες του και τους αφήνει στα σημεία βολής τους για λίγα μόνο λεπτά, δεν επιτρέπει προσαρμοσμένες αντιδράσεις.
 🔴   Για αρκετούς βομβαρδισμούς, οι ρουκέτες εκτοξεύονται όλο και πιο "χαμηλά" σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα ραντάρ της αντιαεροπορικής άμυνας.
 🔴   Η εχθρική αντιαεροπορική κάλυψη δεν επιτρέπει στην τακτική αεροπορία, η οποία είναι η ταχύτερη ακριβής αντίδραση, να διεισδύσει στις εχθρικές συστοιχίες.

Το απόγευμα επήλθε ύφεση στο κέντρο του Ντονέτσκ, με τους βομβαρδισμούς να περιορίζονται στην περιοχή του μετώπου μεταξύ 5 και 10 χιλιομέτρων από την ακτή, αλλά καθώς έπεφτε η νύχτα, ο εφιάλτης για τους κατοίκους του Ντονέτσκ άρχισε και πάλι με νέο βομβαρδισμό του κέντρου της πόλης τους, αυτή τη φορά με 20 ρουκέτες "Grad" των 122 χιλιοστών.

Οι πύραυλοι έπληξαν και πάλι την περιοχή της κεντρικής αγοράς της πόλης, κοντά στις οδούς Βατούτινα και 50ή επέτειος της ΕΣΣΔ, πλήττοντας και πάλι σπίτια πολιτών με αρκετά απευθείας χτυπήματα.

Ακόμη και πριν από την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και παρά την απειλή περαιτέρω βομβαρδισμών, 
οι κάτοικοι έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές για τη διάσωση
των τραυματισμένων ή παγιδευμένων κατοίκων
στα φλεγόμενα σπίτια τους. Ανθεκτικότητα και θάρρος.

Οι δρόμοι του κέντρου της πόλης είναι καλυμμένοι με διάφορα συντρίμμια
ανατιναγμένα παράθυρα, σπασμένοι τοίχοι και θραύσματα
Η πόλη αποκοιμήθηκε μέσα στους καπνούς και τις σειρήνες των ασθενοφόρων, ενώ ο πρώτος προσωρινός απολογισμός της ημέρας έδειξε 4 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Χθες το βράδυ, σαν δάκρυα των θεών, η βροχή επέστρεψε για να καθαρίσει το πρώτο χιόνι που βάφτηκε με το αίμα των αθώων που σκοτώθηκαν μόλις χθες από το δυτικό μίσος.

Στις βόρειες παρυφές, ο πόλεμος δεν ηρεμεί,
οι βομβαρδισμοί και οι εχθρικές επιθέσεις
που απειλεί να ξεχυθεί στις οικογένειες...

Πριν ακόμη το φως της ημέρας εμφανιστεί στον ορίζοντα του μνημείου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στην καρδιά του Ντονέτσκ, οι εκρήξεις ηχούν ξανά στα βόρεια της πόλης που ξυπνάει.

Στις 10 Δεκεμβρίου ξεκινά μια νέα μέρα αντοχής και μάχης για αυτή την πόλη των ορυχείων, τη ρωσική πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, η οποία αναμφίβολα αξίζει τον ένδοξο τίτλο της ηρωικής πόλης που θα στεφθεί με τις δάφνες της από την επερχόμενη Νίκη των Ελεύθερων Λαών επί αυτής της ολοκληρωτικής και εκφυλισμένης Δύσης που πνίγει την Ευρώπη εδώ και πάρα πολύ καιρό.                                                         

Erwan Castel

μετάφραση: Διόδοτος


Δείτε καθηλωτικά βίντεο ΕΔΩ



2 σχόλια:

  1. ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ Ανθρωπόμορφα ναζιστικά τέρατα του Ζελένσκι με πρακτικές ΙSIS μαστιγώνουν δημοσίως ξεγυμνωμένους πολίτες που έχουν δέσει σε στύλους! Στο Κίεβο περιφέρουν γυμνούς αντιφρονούντες και στα γεννητικά όργανα έδεσαν το κορδόνι του Αγ. Γεωργίου. Οι σταυρωμένοι του Κιέβου. Οι Στυλίτες Μάρτυρες στη νεοΧιτλερική Ουκρανία. ΝΑΤΟ- ΕΕ- ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ !ΒΙΝΤΕΟ.

    https://dimpenews.com/2022/03/04/%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b1-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b6%ce%b5/

    ΜΩΡΗ ΚU LEE
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΟΠΛΑ ΜΩΡΗ ????????????
    ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΟΨΥΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ Α@ΧΙΔΙ..............

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Αγγελικούλα!!!
      Βλέπω αρχίζεις να βρίσκεις τη φόρμα σου..

      Διαγραφή