Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Απλά μαθήματα γεωπολιτικής πονηριάς – 2

γράφει ο ΕργΔημΕργ (προηγούμενο)


 

Πώς, λοιπόν, θα το κάνουμε αυτό; (Να υπερασπίσουμε την Πατρίδα, δηλαδή.)

Τί γνώσεις πρέπει να ψάξουμε;

Τις εξής:

  • Ιστορία. (Εννοείται, σε κεφάλαια που μας ενδιαφέρουν άμεσα· αν καί πχ η εξολόθρευση των αυτοχθόνων της Αμερικής μας ενδιαφέρει κι αυτή τα μάλα…)
  • Μυθολογία. (Παρομοίως. Κι άλλων λαών, αν έχουμε χρόνο γιά διάβασμα.)
  • Συν λεπτομερείς παρατηρήσεις της συμπεριφοράς των κρατών. Διότι, τα μεν ισχυρά θα μας δείξουν πού το πάνε καί πώς το προχωράνε, τα δέ ασθενή θα μας δείξουν πώς αμύνονται.

Αυτά όλα, τώρα, συνδυαζόμενα, θα διαπιστώσετε ότι αρχίζουν να δίνουν νοητικά σχήματα.

Κάπως σαν το σκάκι, δηλαδή· όπου, γιά να παίξεις σε σοβαρό επίπεδο, πρέπει να έχεις διαβάσει «ανοίγματα» καί «κλεισίματα» της παρτίδας. Γι’ αυτό βλέπεις στα τουρνουά οι σοβαροί σκακιστές να κάνουν τις πρώτες δέκα κινήσεις πολύ γρήγορα, καί ν’ αρχίσουν να σκέφτονται (καί να αργούν) μονάχα στις επόμενες. Το ίδιο καί οι κινήσεις των κρατών: υπάρχουν οι «αυτονόητες», καί μετά όσες απαιτούν σκέψη.

Μόνο που η πραγματική ζωή δεν είναι παιχνίδι – καί καλά θα κάνουμε να μελετήσουμε επιμελώς τα φαινόμενα.

Αλλά, έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα να κόψουμε δρόμο: οι (τρομάρα τους!) ισχυροί του πλανήτη μας κατά κανόνα δρούν με τον ίδιο τρόπο, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Εμμονή; Βλακεία; Ξεροκεφαλιά;

Ούτε, ούτε, ούτε.

Απλώς, εφαρμόζουν αυτό που στις θετικές επιστήμες ονομάζεται «rectification» (διόρθωση) : κοιτάζουν τί πήγε λάθος, τότε που φάγανε τα μούτρα τους, καί προσπαθούν να το έχουν διορθώσει στην επόμενη απόπειρα. Βλέπε πχ γερμαναράδες: όταν πήγαν να κατακτήσουν την Ευρώπη με τα όπλα, παραλίγο να το πετύχουν – πέτυχαν σε ποσοστό 80%, ας πούμε. Τώρα, που πήγαν να την κατακτήσουν με το χρήμα, σχεδόν το πέτυχαν κατά 90%. (Ελπίζω να μην υπάρξει τρίτη φορά! 🙂 )

. . . . . . . . . . .

β1. Το εις βάρος μας pattern

Ας αρχίσουμε την παρατήρηση καί την εξαγωγή συμπερασμάτων.

. . . . . . . . . . .

i. Ο σκοπός τους

Βλέπουμε πως ο σκοπός όλων (ναί, κι αυτών που δήθεν κρύβονται στο βάθος, στα τελευταία καθίσματα! 🙂 ) είναι να ξεκινήσει η ένοπλη φάση του Γ’ ΠΠ. Το γιατί δεν κάνουν ευθέως την αρχή οι ίδιοι, το εξηγήσαμε: δεν θέλουν να λουστούν το κάρμα· γι’ αυτό, περιμένουν τον βλάκα, που θα βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα.

[Γιατί; απλούστατα, διότι όλοι προσβλέπουν στην ιστορική τους συνέχεια γιά τα χρόνια που έρχονται – τουλάχιστον τα επόμενα 100. Καί οι ισχυροί προσβλέπουν στο να γίνουν αφεντικά γιά τον επόμενο αιώνα. Μετά, θα ξανασχεδιάσουν το πρακτέον.]

Ο σκοπός τους, επομένως, είναι ξεκάθαρος.

. . . . . . . . . . .

ii. Η δική μας «συμμετοχή»

Συμμετοχή, όπως λέει το παμπάλαιο αστείο: «- Θέλω τρείς εθελοντές! Εσένα, εσένα, κι εσένα!» 🙂

Βλέπουμε, λοιπόν… αισθανόμαστε, καλύτερα, ότι όλη αυτή η ιστορία θα περάσει από την καμπούρα μας. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το ότι θα (ξανα)πάρουμε τημΜπόλιν – καί τα ρέστα, γιά να μας καθησυχάσουν.

[Τί να την κάνουμε τημΜπόλιν, αν είναι η Τουρκία να μας φάει το Αιγαίο ολόκληρο; Τα ίδια όπως κι επί Παλαιολόγου, δηλαδή, που η «αυτοκρατορία» ήταν η Κωνσταντινούπολη κι ο Μυστράς – άντε, κι η Μονεμβασιά; Να τη χέσω τέτοια επανάκτηση!!!]

Προσέξτε, όμως!

  • Όσες φορές ξεκίνησε η φάση να επανακτήσουμε τα σκλαβωμένα μας εδάφη, καί στο τέλος φάγαμε σφαλιάρα (που ακόμη πονάει), είχαμε βασιλεία. (Ελληνική Ιστορία του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.)
  • Κι εδώ είναι το τζίζ: όσες φορές, πάλι, κινδύνευσε η Κωνσταντινούπολη (καί, κατ’ επέκταση όλη η αυτοκρατορία) από επιδρομές, τόσο οι δικοί μας, όσο κι οι επιτιθέμενοι, είχαμε βασιλεία. (Ολόκληρη η Βυζαντινή Ιστορία το λέει!)

Αρχίζετε να βλέπετε, τώρα, πού κολλάνε όλες αυτές οι φάσεις, με το «λαϊκό προσκύνημα» στον νεκρό τέως, με τις μισο-εκπεφρασμένες φιλοδοξίες του μεγάλου του γυιού, καί τα παραμύθια περί καταγωγής από Κωνσταντίνο Παλαιολόγο;

Φυσικά καί δένουν μεταξύ τους όλ’ αυτά!

Το αβίαστο συμπέρασμα, είναι πως μας ξαναπεριμένει ΠΟΛΥ γερή σφαλιάρα προσεχώς – αφού πρώτα με τον άλφα, ή βήτα τρόπο επανορθωθεί η βασιλεία στη χώρα μας. Κι αν έχετε αντιρρήσεις, μάλλον δεν μαθαίνετε ειδήσεις.

. . . . . . . . . . .

Ξέρετε, τα βαρέα όπλα μας καί τα άρματα μάχης τα δικά μας, κι όχι του γείτονα, τα έχει η Ουκρανία πλέον, όχι εμείς. Εντάξει, οι Ρώσσοι μεταβάλλουν σε σκράπ όσα πάνε εκεί, αλλά δεν τα έχουμε εμείς. Εξακολουθούμε να μην τα έχουμε.

Ο δέ αφοπλισμός της χώρας μας -κι όχι μονάχα των νησιών-, δήθεν γιά να βοηθήσουμε την Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα επειδή υποχωρούμε στις απειλές της Τουρκίας, είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση, που ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (ναί, ο γνωστός) αναγκάστηκε να γκρεμίσει το τείχος του Ισθμού της Κορίνθου (στα περίφημα Εξαμίλια), μετά από τις απειλές κι επιδρομές του Τουραχάν καί του γυιού του, του Ομέρ Τουραχάνογλου.

Μετά, βέβαια, γνωρίζετε πολύ καλά τί επακολούθησε. 368 χρονάκια δουλείας ήταν αυτά!… καί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, πανωπροίκι άλλα 90!

. . . . . . . . . . .

Δεν περιμένω από το τυχόν Ζό να μου πεί αν ο κατακτητής της Πόλης θα ονομάζεται Βατάτζης, ή Εξαδάκτυλος, ή Παλαιολόγος αναστημένος, ή Παύλος (Γκλύκσμπουργκ, ή όπως αλλοιώς). Το Ζό δεν μπορεί να διακρίνει την κοροϊδία, δηλαδή το να απονέμεται η θέση του ηγήτορα των Ελλήνων με αμπεμπαμπλόμ.

Αλλά περιμένω στοιχειώδεις γνώσεις Ιστορίας, καί την απλή σκέψη ότι: χωρίς όπλα, δεν μπορούμε να κατακτήσουμε ούτε σκουπιδοτενεκέ, νικώντας τους αρουραίους που τρώνε μέσα του. Όχι την Κωνσταντινούπολη!

Αυτό ακριβώς είναι το χειρότερο σενάριο γιά την Ελλάδα!

Οι προφητολάγνοι, τώρα, καθίστε καί διαβάστε προφητείες. Τον φραππέ μην ξεχάσετε!

. . . . . . . . . . .

β2. Το εις βάρος μας pattern – 2

Αλλά τα δεινά μας δεν σταματάνε εδώ.

Όσοι Έλληνες επιζήσουμε απ’ όσα έρχονται στο άμεσο μέλλον, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η γεωπολιτική (όπως την εννοούν ειδικά οι Δυτικοί) αντιμετωπίζει τον χώρο καί τον χρόνο ως ενιαίες παραμέτρους. Τί παναπεί αυτό – στην πράξη;

Όσον αφορά εμάς τους Έλληνες, σημαίνει πως δεν αρκεί να διευθετήσουν την περιοχή μας οι Δυτικοί καταπώς τους βολεύει. Ο απώτερος στόχος τους είναι (με εφαλτήριο την περιοχή μας) να επεκταθούν ανατολικά, δηλαδή να φάνε την Κίνα, που απέτυχαν να τη φάνε με τους πολέμους του οπίου. (Είπαμε! Επιχειρούν ξανά τα ίδια, αλλά αφού κάνουν τις διορθώσεις στον σχεδιασμό τους.)

Πράγμα που δεν θα γίνει αύριο-μεθαύριο, αλλά σε ορίζοντα 50ετίας. Δηλαδή, επί μισόν αιώνα ακόμη (μετά τα γεγονότα της Πόλης) θα τρώμε αγγούρι απ’ τους βρωμιάρηδες Δυτικούς.

Διαφωνείτε; Έλα, όμως, που συμφωνούν …οι προφητείες!!! 🙂

Πρέπει να τις διαβάζετε όλες, κι όχι να προσπερνάτε όσες σας ξυνίζουν. Λοιπόν, λένε ότι ο κατακτητής της Πόλης θα βασιλεύσει 33 χρόνια, κατά τα οποία θ’ απαγορεύσει τελείως μπουζούκια καί τέτοια. Μετά απ’ αυτόν, όμως, θά ‘ρθουν κάτι διεφθαρμένοι, που θα τα κάνουν όλα ώπα, χειρότερα από πρίν. Τελικώς, η Πόλη θα καταρρεύσει από τις αμαρτίες της. (Λένε οι προφητείες.)

Δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα γιά το ποιός θα κυβερνάει την Κωνσταντινούπολη, αλλά εμένα αυτά όλα μου λένε άλλα πράγματα, διατυπωμένα κάπως αλλοιώς:

  • Συμβιβασμοί.
  • Υποχωρήσεις.
  • Ξανά ραγιαδισμός.
  • Απρόβλεπτο τέλος. (Ή, μήπως, προβλεπόμενο;… )

Καί το χειρότερο απ’ όλα:

Μέσα σ’ όλ’ αυτά, η Ελλάδα απούσα.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά οι «ασκήσεις επί χάρτου» λένε άλλα, όπως είδατε. Κανονίστε την πορεία σας.

. . . . . . . . . . .

Επίλογος

Πολλά ακόμη θα μπορούσα να σας πω επί του θέματος, αλλά δεν θα τελειώναμε ούτε του χρόνου. Γιά παράδειγμα, το πού θα είναι τα σημεία αποβάσεως των Τούρκων. Δεν είναι δύσκολο να τα βρήτε! Λίγο Ιστορία να διαβάζατε, θα τα γνωρίζατε.

Όπως καί τα σημεία αποβάσεως των Δυτικών. Patterns ακολουθούν, ειδικά οι Δυτικοί!

Ως παράδειγμα: σταυροφόροι από Μασσαλία, εναντίον ανατολικής Μεσογείου. Χιτλερικοί από Μασσαλία, εναντίον ανατολικής Μεσογείου. «Αυτοί του σταυρού!», λέει ο Νοστράδαμος, αν καί δεν διευκρινίζει αν οι πρώτοι, ή οι δεύτεροι. (Βέβαια, οι σταυροφόροι στην εποχή του ήταν ήδη παρελθόν.)

Πιστεύω, όμως, πως σας έδωσα αρκετά μεθοδολογικά εργαλεία, ώστε να κάνετε τις δικές σας έρευνες…

…Καί να προετοιμαστήτε γιά τα επερχόμενα.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ: Με λίγο ψάξιμο καί σύγκριση καταστάσεων… καί σκέψεις, βέβαια… βγαίνουν αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Γιά παράδειγμα: έχουμε Πέρσες εναντίον Δελφών (παρ’ ό,τι οι Δελφοί είχαν αρκετά φιλο-Περσική στάση πρό των Περσικών επιδρομών), Γαλάτες εναντίον Δελφών, Ερούλους, καί τα ρέστα. Γιατί, όμως, οι Γαλάτες κι οι μεταγενέστεροι βάρβαροι επιδρομείς δεν πήγαν να λεηλατήσουν το (πλούσιο) Δίον, που ήταν καί πιό εύκολα προσβάσιμο; Έ;

[Το λεηλάτησαν …Έλληνες, τελικώς. Καί τού ‘βαλαν καί μπουρλότο.]

Απλά θρησκευτικοί λόγοι; Ή τίποτ’ άλλο, βαθύτερο;

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

4 σχόλια:

  1. Άθελά σου επιβεβαιώσες την προφητεία μιας γιαγιάς Λαμπρινής,είπε,θα σας φέρουν και βασιλιά,ποιος σας είπε ότι θα σας ρωτήσουν;; Σχέδιο λοιπόν,Εξαδάκτυλος είναι παραπληροφόρηση,ακόμα το πιστεύει ο κόσμος;τύλωμα λέει η προφητεία,τύλωμα,γάγγλιο, κά λο,κότσι,παραμορφωτική αρθρίτιδα;πάντως δεν είναι έκτο δάχτυλο,στον επίλογο θα ήθελα να γνωρίζω τα σημεία που αναφέρεις μπας και την γλιτώσουμε, μου φτιάξες την διάθεση,άντε να μετακομίζουμε κατά Ανταρκτική μεριά,να την χαίρονται τέτοια Ελλάδα,περί προφητικών,ατομικά όπλα θα πέσουν όταν μπει η Κίνα Σιβηρία Ουράλια και πλακώσουν εκεί κι οι άλλοι,εκ των ρωσων αγίων αυτά,έτσι,πυρηνικά και γππ μήπως απλώς τρομοκρατούν; λέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Άγιο Ανδρέα τον διαΧριστόν σαλο αναφέρεσαι όπως κατάλαβα όταν μιλά για το τέλος του κόσμου μετά το ξανθό γένος,έχει δρόμο ακόμα,υπάρχει ένας παράγοντας που δεν τον αναφέρεις ποτέ,ίσως επειδή γράφεις λογικά και ξεκάθαρα,που όμως,θεωρείται πάρα πολύ σημαντικός,δεν εξαρτάται από μια ανθρώπινη πράξη,πχ Ησαΐας 47,14,ένα παράδειγμα,όπου σε μια τέτοια περίπτωση θα συμβεί παγκόσμιο μη ελεγχόμενο από κανέναν μπαχαλο,,λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΕργΔημΕργ,
    Γράφεις ότι όσες φορές ξεκίνησε η φάση να επανακτήσουμε τα σκλαβωμένα μας εδάφη, και στο τέλος φάγαμε σφαλιάρα, είχαμε βασιλεία, όπως μας διδάσκει η ελληνική ιστορία του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.
    Μα η απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, με τος Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, δεν έγινε επί Βασιλείας;
    Και αντιστρόφως, η κατάληψη του 40 % της Κύπρου το 1974 δεν έγινε επί Δημοκρατίας;
    Όσο δε, για την αναφορά σου στο Βυζάντιο, ότι όσες φορές κινδύνευσε η Κωνσταντινούπολη και η αυτοκρατορία από επιδρομές, είχαμε Βασιλεία, θα είχε αξία μόνο εάν στην υπερχιλιετή ιστορία του βυζαντινού κράτους υπήρχαν και περίοδοι δημοκρατικής διακυβέρνησης. Αφού όμως υπήρχε μόνο Βασιλεία, είναι αυτονόητο ότι όλα τα γεγονότα και οι συνέπειές τους, θετικές και αρνητικές, έγιναν επί Βασιλείας.
    Άρα, δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε συλλήβδην τις περιόδους με Βασιλεία.
    Είναι καλύτερο να γράψεις ότι δεν θέλεις να έχουμε στην Ελλάδα Βασιλιά και θέλεις π.χ. Σακελλαροπούλου, προτίμηση καθ΄ όλα σεβαστή.
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό. Αλλά, επειδή γράφω βιαστικά, δεν ξεκαθάρισα ότι εννούσα ειδικώτερα τις περιόδους των δύο ΠΠ καί την Μικρασιατική Καταστροφή.

      Υγ: Την Κατίνα αρχηγό κράτους; Ούτε με σφαίρες!!! :-) Αλλά, καί πάλι, με το σόϊ του Κοκού κάτι δεν μου κάθεται καλά.
      Τέλος πάντων, το πολιτειακό θέμα νομίζω ότι θα διευθετηθεί μία καί καλή, όταν (ξανα)φτιαχτεί το φυλετικό μας ιερατείο.

      Διαγραφή