«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Απλά μαθήματα γεωπολιτικής πονηριάς – 1

 γράφει ο ΕργΔημΕργ


Πώς μού ‘ρθε αυτό τώρα, έ; …ενώι εδώ καιγόμαστε;

Θα το διαπιστώσετε.

Το θέμα δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Γιά την ακρίβεια, είναι εξ ίσου σημαντικό, όσο με το να βρίσκετε κάθε μέρα φαγητό να φάτε, γιά να μην πεθάνετε.

Κι έχει σχέση με πολλά φαινομενικώς άσχετα· όπως με μιά πρόσφατη κηδεία, που απασχόλησε πολύ τα φώτα της δημοσιότητας.

. . . . . . . . . . . .

α1. Αλήθειες εκ των ούκ άνευ

Όμως, γιά να συζητήσουμε σοβαρά, πρέπει να διατυπώσουμε σαφώς τη θέση του ιστολογίου σε επίπεδο αξιώματος, δηλαδή σε επίπεδο (ακλόνητης) αρχής της κουβέντας μας. Επίσης, πρέπει να τη δεχθήτε αυτούσια, ως έχει, χωρίς «μά» καί «μού». Αν όχι, να πάτε αλλού· εκεί, που θα σας χαϊδέψουν τ’ αυτιά με ψέμματα.

. . . . . . . . . . .

i. Γεωπολιτική

Παρά το ότι αυτό το αντικείμενο σήμερα διδάσκεται σε πανεπιστήμια καί στρατιωτικές (καί διπλωματικές) σχολές, εν τούτοις (σήμερα) είναι:

Η ΨΕΥΔεπιστημονική προσπάθεια να δικαιολογηθεί εκ των προτέρων η επέλαση ισχυρών κρατών εις βάρος αδυνάμων, με σκοπό να τους πάρουν καί τα σώβρακα. (Τα πρώτα, των δευτέρων.)

Αυτό ακριβώς.

Παναπεί, η Γεωπολιτική εξ ορισμού παράγει τέρατα.

Μιλάει, ας πούμε, ο Άγγλος γιά την «χώρα-καρδιά» (heartland), καί την τοποθετεί κάπου στη Μογγολία… εννοώντας την Κίνα. Εγώ, όμως, αφού επισημάνω ότι η μόνη σημασία της Μογγολίας γιά τον πολιτισμό είναι η εφεύρεση του γιαουρτιού (άντε, καί του ερχού), θα ρωτήσω:

  • Άγγλε, ξέρεις κατά πού πέφτουν η Μογγολία κι η Κίνα;
  • Κι αν ξέρεις, μπορείς να μας πείς τί δουλειά έχουν αυτές οι χώρες με τη δική σου; Κι όχι μασημένες απαντήσεις, παρακαλώ!

Να σε βγάλω, όμως, από τη δύσκολη θέση: καμμία απολύτως δουλειά δεν έχουν.

Άρα, τί μας τσαμπουνάς γιά χώρες-καρδιές καί χώρες-παχέα έντερα; Γιατί δεν κοιτάζεις τη δική σου την τύφλα στη δική σου χώρα; Εσύ, δηλαδή, έχεις λυμένα όλα σου τα προβλήματα;

[Μην περιμένετε να σας απαντήσει…]

. . . . . . . . . . .

ii. Οι αιτίες των πολέμων

Οι αιτίες των πολέμων είναι πάγιες …»αξίες», καί δεν αλλάζουν. Όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ακόμη καί δεκάδες χιλιετιών. (Ναί! Ούτε ο Τρωϊκός τελείωσε ακόμη, ούτε ο Ελληνο-Ατλαντικός. Λίγα περί αυτών, παρακάτω στο κείμενο.)

  • Σε πρώτη ανάγνωση, αιτία πολέμου είναι η απληστία μιάς χώρας, άλλως γνωστή ως ο ιμπεριαλισμός της.
  • Σε βαθύτερο επίπεδο από τον ιμπεριαλισμό, αν το ψάξει κανείς λιγάκι, θα βρεί ότι οι πόλεμοι είναι θρησκευτικοί.
  • Σε ακόμη βαθύτερο επίπεδο, καί ας μην έχουμε αυταπάτες (πολιτικής ή άλλης φύσεως), οι πόλεμοι είναι φυλετικοί.
  • Τέλος, σε ακόμη βαθύτερο επίπεδο (καί μάλλον το θεμελιώδες, το τέρμα βαθύ), οι πόλεμοι έχουν αιτία τη βιολογική ανέλιξη (ή καταβαράθρωση) της ανθρωπότητας.

Αυτά, καί να μην ακούω αντιρρήσεις. Αν επιθυμείτε παιδιάστικες ερμηνείες των κοινωνικών φαινομένων, μπορείτε να βρήτε με το τσουβάλι ανά το Διαδίκτυο. Όχι εδώ.

. . . . . . . . . . .

iii. Ποιοί εναντίον ποιών;

Ξεχάστε την πέρα-γιά-πέρα ανόητη πολιτική αντίληψη των Ελλαδέζων, που τα πάντα τα βλέπουν με όρους μαύρου / άσπρου, καλού / κακού. (Υπάρχουν καί τα χρώματα, ξέρετε. Καί όλα τα γκρίζα απ’ ανάμεσα.)

Πάντα υπήρχε το μεικτό μοντέλο ομαδοποιήσεων, αλλά οι Ναΐτες Ιππότες είναι οι χρονικά πρώτοι στην Ιστορία, που μας έδειξαν στα ίσα πως υπάρχουν (τουλάχιστον) τρείς κύκλοι στις ομάδες των ανθρώπων: ο εξωτερικός, ο εσώτερος, κι ο εσώτατος. Όπου, αυτά που λέγονται στον έναν κύκλο, πιθανώτατα αναιρούν αυτά που λέγονται στους άλλους.

Οι μασώνοι το εφαρμόζουν κατά κόρον αυτό, στους βαθμούς τους· πχ στην αρχή μαθαίνεις ότι το καθήκον κι οι υποχρεώσεις σου οφείλουν να εκπληρώνονται, αλλά κάπου παραπάνω (στον έκτο βαθμό, νομίζω – εκεί που ο φύλακας ακούει καυγά μεταξύ του βασιλιά καί του Χιράμ Αμπίφ καί μπουκάρει μέσα) μαθαίνεις ότι η μή τήρηση του καθήκοντος δεν είναι, δά, καί προς θάνατον.

Καί ποιοί μασώνοι;! Το παράδειγμα που έχουμε ολοφάνερο μπροστά μας, είναι τα κόμματα!

  • Αν νομίζετε ότι όλα τα κομματόσκυλα ενός κόμματος έχουν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς,
  • αν νομίζετε ότι ακολουθούν ακριβώς την ιδεολογική «γραμμή» του κόμματος (αν κι όποτε υπάρχει αυτή),
  • αν νομίζετε πως δεν υπάρχουν κομματόσκυλα ανωτέρου καί κατωτέρου επιπέδου (με την έννοια της απόστασης από τον εσώτατο κύκλο της κομματικής ηγεσίας), πως όλα είναι ίσα κι αδελφωμένα μέσα στο κόμμα,

να σας μπουγελώσω με παγάκια, να ξυπνήσετε!

Πρώτα-πρώτα, δέεεεν σκοτώνονται γιά τις υποψηφιότητες στην ίδια εκλογική περιφέρεια τα υποψήφια γιά βο(υ)λευτές κομματόσκυλα, αν η υποψηφιότητα του ενός υπονομεύει την υποψηφιότητα του άλλου; Τί μου λες, τώρα, γιά ομοψυχία κι ιδεολογία!…

[Υπόψιν, το κομματόσκυλο Α είναι θανάσιμος εχθρός του κομματόσκυλου Β του ίδιου κόμματος, αν το δεύτερο πάει να του φάει τη θέση. Καί αντιστρόφως.

Τα κομματόσκυλα άλλων κομμάτων δεν είναι θανάσιμοι εχθροί των προειρημένων Α καί Β· είναι απλώς αντίπαλοι, διότι τα ψηφίζει άλλη πελατεία Ζών.]

Ως έτερο αντιπαράδειγμα, οι ανόητοι σημερινοί θαυμαστές του Γ’ Ράϊχ θεωρούν πως τότε υπήρχε ομοψυχία υπό μία ενιαία (καί αδιαπραγμάτευτη) «στιβαρή» εθνική ιδεολογία. Σαχλαμάρες!!!

Έτσι, γι’ αρχή, θυμίζω πως στο Ράϊχ υπήρχαν πεντέξη αλληλοϋποβλεπόμενες μυστικές υπηρεσίες, συν αλλες πεντέξη αποκρυφιστικές οργανώσεις, επίσης αλληλοϋποβλεπόμενες. Είναι θαύμα, που υπ’ αυτές τις συνθήκες η Γερμανία μπόρεσε να κρατήσει πόλεμο επί έξι χρόνια!… όταν άλλοι δικοί της ξερογλείφονταν γιά να τακιμιάσουν με τους Άγγλους και τους Αμερικάνους, άλλοι ήταν κρυπτο-μασώνοι καί κρυπτο-τζιούζ, κι άλλοι ήταν απλά χιτλερικοί στόκοι «ύμπερ άλλες».

. . . . . . . . . . .

Οπότε, κάθε φορά ποιοί πολεμάνε εναντίον ποιών;

Στα σίγουρα, ένα κράτος ή ένας συνασπισμός κρατών εναντίον άλλου κράτους, ή άλλου συνασπισμού κρατών. Αλλά, ανάμεσα στους μαχόμενους, ακόμη καί στο ίδιο κράτος υπό την ίδια σημαία, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Συνδυάστε το αυτό με την παραπάνω ενότητα (ii.), καί θ’ αρχίσετε να βλέπετε καθαρώτερα την εικόνα του τί συμβαίνει σήμερα στον κόσμο μας. Ή, τί πάει να συμβεί.

. . . . . . . . . . .

iv. Οι προφητείες

Ξεκαθαρίζω: σέβομαι στον απόλυτο βαθμό τους ανθρώπους, που μιά ζωή υπηρέτησαν πιστά τις ιδέες τους – κι εδώ, εννοώ τους αγίους που προφήτευσαν.

Αλλά, θεωρώ σκουπίδια το 90% των όσων (εντός, ή εκτός εισαγωγικών) προφητειών κυκλοφορούν σήμερα στο Διαδίκτυο· καί, μέχρι το ευρέως λαϊκό Διαδίκτυο στην Ελλάδα (1995 περίπου), που κυκλοφορούσαν σε ημιλαθραίες ρυπαροφυλλάδες. («- Κάποιος μου είπε, που άκουσε από κάπου…», κτλ κτλ κτλ.) Αυτές είναι καθαρά εφευρέσεις των ξένων «υπερεσιώνε», διότι ξέρουν πολύ καλά ότι θα τσιμπήσουν τα εδώ γιδοπρόβατα.

Περιττό να επαναλάβω, ότι όλες αυτές οι σκουπιδο-«προφητείες» έχουν ως σκοπό την αδρανοποίηση (νοητική καί πρακτικής δράσεως) του Έλληνα, ώστε την κρίσιμη στιγμή οι ξένοι να μπούν απερίσπαστοι καί ν’ αλέσουν, κι αλεστικά να μή δώσουν. (Διότι ο υπερήφανος Έλλην θα περιμένει άλλους -ποιούς, αλήθεια;- να τρέχουν καί να σκοτώνουν βαρβάρους γιά χατήρι του – ενώι ο ίδιος θα κάαααθεται.)

[Οι ξένοι, βεβαίως, άμα πάρουν φόρα, μπορεί ν’ «αλωνίσουν» καί τα εδώ Ζά… αλλά πού να περάσουν απ’ τα μυαλά των ηλιθίων τέτοια ενδεχόμενα!]

Αλήθεια, αυτές τις ιστορίες με τον Βατάτζη ( ; ), που θα πάρει την Πόλη, πώς τις κόβετε να υλοποιούνται; Θα είσαστε με τον φραππέ στο χέρι, καί θα παρακολουθείτε έναν εκτός τόπου καί χρόνου μισότρελλο με μεσαιωνική στολή / πανοπλία να ορμάει μόνος του καί να ξιφομαχεί με σύγχρονους στρατιώτες με κάμερες κράνους καί ρομποτικά βοηθήματα; Καί στο φινάλε, μόνος του θα την πάρει τημΜπόλιν;

Ειλικρινά σας λέω, εγώ αυτήν ακριβώς την εικόνα έχω σχηματίσει (σύμφωνα με όσα «προφητικά» κυκλοφορούν) – κι έχω ήδη προμηθευτεί ικανή ποσότητα καφέ. 🙂

Αν νομίζετε ότι λέω υπερβολές, κυκλοφορεί ήδη εδώ καί χρόνια στην πιάτσα ένας «προφητολάγνος» στόκος, που έχει διαψευστεί χοντρά -σε όσα πασάρει ως προφητείες «γεροντάδων» καί καλά- τουλάχιστον δύο φορές, αλλά μυαλό δεν βάζει. (Ούτε «μά», ούτε «μου» εδώ. Τον έχω φακελλωμένον τον κοπρίτη. Πράγματι πρόκειται γιά ντενεκέ· γιά Ψευδάργυρο.) Μ’ αρέσει, όμως, που κάποιοι άλλοι ολιγόμυαλοι τον επικαλούνται ως πηγή αναφοράς τους!…

. . . . . . . . . . .

Από το υπόλοιπο δέκα τοις εκατό των προφητειών (των καθαρών, δηλαδή – που προέρχονται από ανθρώπους καλοπροαίρετους, καί δή μοναχούς), αφαιρέστε ακόμη ένα (υπολογιζόμενο) 2%. Αυτές πέφτουν έξω, επειδή αυτοί που μας τις δίνουν δεν διαθέτουν (ακόμη) τα κατάλληλα «φίλτρα» να κόψουν την κοροϊδία του αστρικού επιπέδου, ώστε αυτή να μή μπαίνει κάν στο μυαλό τους. («Στους λογισμούς» τους, όπως το εκφράζουν.)

«- Μά, τί λες, ρέ Εργοδότη; Καλόγεροι μιά ζωή μέσα στην προσευχή καί την άσκηση καί βλέπουν ψεύτικα οράματα;»

Σαφώς! Άλλως τε, οι ίδιοι το λένε, από μόνοι τους: προσωπικώς, έχω διαβάσει αρκετές φορές περιπτώσεις μοναχών, που έβλεπαν οράματα με τον Χριστό στον θρόνο καί αγγελούδια, αλλά ο ηγούμενος τους απέδειξε πως όλ’ αυτά ήταν ψεύτικα!

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον ηγούμενο. Το αστρικό επίπεδο, δηλαδή το επίπεδο των απεικονίσεων, κοροϊδεύει συνεχώς. Άλλως τε, οι περισσότεροι από μας έχουμε δεί «προφητικά» όνειρα – αλλά, πόσες φορές πέσανε μέσα αυτά;

. . . . . . . . . . .

v. Το χειρότερο δυνατό σενάριο

Ωραία, λοιπόν!

Καί, πές, έχουμε διαθέσιμο ένα τρομερό «οπλοστάσιο» καθαρών καί μή αμφισβητουμένων προφητειών, δοσμένων από αγίους. Δηλαδή, έχουμε μπροστά μας ανοιχτό το «λυσάρι» του μέλλοντος.

Εάν, όμως, στις κρίσιμες στιγμές σας έβαζαν, τον καθέναν από σας, αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, θα στηριζόσασταν στις προφητείες γιά να προετοιμάσετε τα στρατεύματά μας;

Να το θέσω κάπως αλλοιώς:

Όλες οι μηχανικές καί ηλεκτρικές συσκευές σήμερα έχουν ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς. Ανάμεσά τους καί οι ηλεκτρικές κουζίνες. Ξέρετε, όμως, εσείς κάποια νοικοκυρά, που θα έβαζε στην κουζίνα φαγητό γιά μαγείρεμα, θα ρύθμιζε τον προγραμματισμό της κουζίνας, καί μετά θά ‘φευγε από το σπίτι, να πάει γιά καφέ; Εγώ, καμμία.

Έ, αυτό ακριβώς λέμε καί γιά την επιλογή πιθανού «σεναρίου» δράσεως – παρά τις (σωστές) προφητείες:

Αν θέλουμε να είμαστε συνετοί καί σώφρονες, διαλέγουμε το χειρότερο δυνατό.

Ποιό είν’ αυτό; Παρακάτω.

. . . . . . . . . . .

α2. Τα είδη του μέλλοντος

Η (αποδεδειγμένη) δυνατότητα να μπορεί να προβλέψει κανείς το μέλλον, έστω κι αν αυτός ο «κανείς» δεν είναι ο τυχαίος περαστικός, μας βάζει σε σκέψεις…

…που καταλήγουν πως υπάρχουν πέντε (5) πιθανά είδη μέλλοντος. Μάλλον, καλύτερα: τέσσερα σύν δύο (4+2).

. . . . . . . . . . .

i-α. Το τελείως ελεύθερο ( ; ) μέλλον

Εδώ, έχουμε ένα μέλλον τελείως απροσδιόριστο, άρα απρόβλεπτο. Σ’ αυτό, υφίστανται πολλές πιθανές επιλογές. Κάπως σαν δέντρο με κλαδιά.

Κι εντάξει, η ελευθερία της επιλογής δίνεται εκ Θεού σ’ όλα τα πλάσματα, θα μου πήτε. Όμως, καί μόνον η ύπαρξη επιτυχημένων προφητειών, μας δείχνει ότι η εικόνα ενός τελείως χύμα μέλλοντος δεν είναι καί τόσο σωστή.

. . . . . . . . . . .

i-β. Το τελείως ελεύθερο, αλλά χειραγωγούμενο μέλλον

Αυτό είναι το μέλλον, το οποίο διαμορφώνουν κατά το δοκούν οι ισχυροί του πλανήτη μας. Δηλαδή, το ίδιο το μέλλον, ως κομμάτι του χρόνου, είναι μέν τελείως ελεύθερο, αλλά το τί θα γίνει τελικώς, αποφασίζεται από ισχυρά άτομα της εξουσίας.

Η πλάκα είναι πως εδώ ακριβώς εμφανίζεται επί σκηνής ένα είδος «χρονικού dna»! Δύο περιπεπλεγμένες χρονικές αλυσίδες…

[Άμα πάμε καί σε τέτοιες δουλειές, δηλαδή σε Φυσική που δεν έχουμε κάν υποψιαστεί την ύπαρξή της, με πολλαπλές χρονικές αλύσεις… Άσε, μπλέκουμε αγρίως! Γιά τους καιρούς μας, ας κρατήσουμε την περιγραφή μας απλή.]

Δηλαδή:

  • Οι ισχυροί σχεδιάζουν το (τελείως αδιαμόρφωτο) μέλλον.
  • Οι προφήτες προφητεύουν το (σχεδιαζόμενο από τους ισχυρούς) μέλλον.
  • Οι ισχυροί διαβάζουν τις προφητείες, κι αλλάζουν τα σχέδιά τους, ώστε να μην περιπέσουν στους κινδύνους ενός εξαγριωμένου, αλλά πλήρως ενημερωμένου από τους προφήτες λαού.
  • Οι προφήτες ξαναπροφητεύουν, αλλά δίνουν διαφορετικές προφητείες αυτή τη φορά.
  • Καί ούτω καθ’ εξής.

Οπότε, εδώ κερδίζει αυτός, που πρώτος θα σπάσει την αλυσίδα της παράξενης αυτής συνέχειας.

. . . . . . . . . . .

ii. Το προδιαγεγραμμένο μέλλον

Άρα, αν το μέλλον δεν (μπορεί να) είναι τελείως ελεύθερο, κι αφού (έστω, υπό συνθήκες) προφητεύεται, τότε μήπως είναι προδιαγεγραμμένο; (Όπώς λέμε: μοίρα, κάρμα, καί τα ρέστα.)

Αυτό, όμως, είναι ένα μέλλον 100% ανελεύθερο! Που, ούτε έτσι είναι, ούτε θα μας άρεσε να είναι.

. . . . . . . . . . .

iii. Το επαναλαμβανόμενο μέλλον

Η πιθανή περιοδικότητα των γεγονότων!… Μέγα θέμα.

Το πλήρωσε με τη ζωή του ο Νικολάϊ Κοντράτυεφ, ο οποίος ανακάλυψε (ανεξήγητους μέχρι σήμερα) οικονομικούς περιοδικούς σταθερούς κύκλους… αλλά το κρυφό ιερατείο των ιουδαίων μπολσεβίκων φοβήθηκε μην κάνει το επόμενο λογικό βήμα, κι επεκτείνει την ανακάλυψή του στα κοινωνικά καί ιστορικά φαινόμενα. Τελικώς, τον εκτελέσανε πρίν προλάβει να το κάνει.

[Η πλάκα είναι πως τον είχαν φυλακισμένον επί οκτώ χρόνια πρίν την εκτέλεσή του! (Πολύ περίεργο, διότι άμα είναι να ξεκάνουν κάποιον τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, δεν αργούν τόσο πολύ. Δεν τον κρατάνε φυλακισμένον, διότι πρέπει καί να τον ταΐζουν. Άσε που μπορεί στο μεταξύ να «μολύνει» κι άλλους με τις ιδέες του.) Κατά τα οποία οκτώ χρόνια δημοσίευε κι άλλες μελέτες.

Σκατοπονηριά… Σου λέει, άσ’ τον να βγάλει τίποτε χρήσιμο ακόμη, καί τον καθαρίζουμε μετά.]

Στην περίπτωση αυτού του είδους μέλλοντος, ούτε η προφητεία είναι προφητεία, ούτε καί το μή καταγεγραμμένο παρελθόν είναι τόσο άγνωστο.

Κι αυτό το μέλλον είναι δεσμευμένης (καί δή, ενιαίας), ανελεύθερης επιλογής. Μόνο που γίνεται κάπως πιό υποφερτό, αν έχουμε κύκλους πολύ μεγάλης περιόδου (πχ δεκάδων χιλιάδων ετών). Οπότε: είτε τα ξεχνάμε όλα (καί τα ξανατρώμε στη μάπα, σαν δήθεν καινούργια), είτε τα ξέρουμε… αλλά, δεν έχουμε αφορμή να βαρεθούμε! 🙂

. . . . . . . . . . .

iv. Το «φυσικομαθηματικό» μέλλον

Μέλλον ελεύθερης επιλογής, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις αρχικές συνθήκες. Όπως πχ αν πετάξεις μία πέτρα με δύναμη, θα πάει πχ τριάντα μέτρα μακριά. Με περισσότερη δύναμη, σαράντα. Καί ούτω καθ’ εξής.

Το κακό είναι πως, η μεν Φυσική καί τα μεν Μαθηματικά είναι τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Μετρημένα κουκκιά! Αλλά τα δέ κοινωνικά φαινόμενα (πχ μόδα, ιδεολογίες, κτλ) δεν υπακούν σε «αρχικές συνθήκες» καί άκαμπτους μαθηματικούς νόμους. Άρα, τί κάνεις σ’ αυτή την περίπτωση;

Οι ισχυροί της Γής απλά κοιτάζουν να επιβάλουν με το στανιό τη θέλησή τους, κι όχι να περιμένουν να βρούν πρώτα τα Μαθηματικά των κοινωνικών φαινομένων, καί μετά να ενεργήσουν.

[Αν καί ήδη έγινε μιά απόπειρα προς τούτο: η «Θεωρία της Καταστροφής» – δες πχ εδώ (καί ποιός παπάρας σχεδίασε μιά ιστοσελίδα, που μας βγάζει τα μάτια; ντροπή, γιά πανεπιστήμιο!), κι εδώ. Εσφαλμένη ονομασία, αλλά έχει επικρατήσει.]

. . . . . . . . . . .

v. Μέλλον μεικτού μοντέλου

Δηλαδή, το μέλλον-σαλάτα! Πότε έτσι, πότε γκιουβέτσι. Πότε πλήρως ελεύθερο, πότε λίγο ελεύθερο, πότε καθόλου.

Χαοτικό μέν, αλλά είναι το πιό ενδιαφέρον απ’ όλα!

Καί, μήν απελπίζεστε, αντιμετωπίζεται κι αυτό.

. . . . . . . . . . .

α3. Ένα κάποιο Μάτριξ

Εάν, τώρα, λάβουμε υπ’ όψιν μας όλα τα δεδομένα της ανωτέρω ενότητας (α1), συν το γεγονός ότι το μέλλον δείχνει να είναι το του μεικτού μοντέλου, τότε όντως έχουμε ένα ισχυρώτατο όπλο, να το αντιμετωπίσουμε:

Τον συνδυασμό γνώσεων καί μυαλού.

Δεν εννοώ, φυσικά, το να γίνουμε κι εμείς προφήτες καί να δοξαζόμαστε στα ιντερνέτια, αλλά το να μπορούμε να υπερασπίσουμε αποτελεσματικώς την πατρίδα μας στους καιρούς που έρχονται.

(συνεχίζεται)


ergdhmerg.wordpress.com


36 σχόλια:

  1. Το ρεζουμε είναι ότι δεν γνωρίζουμε να επιβιώνουμε γιατί καταργήσαμε την δημιουργία τη φύση,απ' τις ζωές μας,ακόμα και τώρα ίσως προλαβαίναμε,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες να επιστρέψουν στα χωριά,θα επιβιώσουν άνθρωποι όπως η γυναίκα στα επόμενα βίντεο,οι υπόλοιποι θα αργοπεθαινουμε φιλοσοφωντας κοινώς θα ψοφολογουμε αργά και μαρτυρικά,λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://youtu.be/xgQNmbxJzPI λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν βρε Λέα..!! Μού τρέχανε τα σάλια με αυτή τη λαχανόσουπα!!!

      Διαγραφή
    2. Αχ εμένα με κάτι ποταμίσια ψάρια που τηγάνισε,τα οποία αν δεν γνωρίζετε,του γλυκού νερού,ειδικά η πέστροφα τηγανίζεται σε αγελαδινό βούτυρο,και τοφτιαξε σωστά η Ουκρανή των ουκρανικών Καρπαθίων,για αυτό αδερφοί μου,στα βουνά στα βουνά και γρήγορα,θα εκτιμήσω δεόντως μια μελέτη για τον κοντρατυεφ

      Διαγραφή
    3. Αν δεν γνωρίζεις αυθεντική ρωσική κουζίνα,μην δεις τα βίντεο της,ιδιαίτερα κάτι τηγανητές με φρέσκο τυρί και μαρμελάδα σπιτική,στις ζύμες δεν παίζονται,Πίσια,μπλινις,τηγανητές,τσουρέκια,τσάι χαβιαρια σαμοβαρια,άρχιζουμε πείνα γιατί έρχονται τα σκουληκοκατσαριδαλευρα και οι αράχνες τσιπς

      Διαγραφή
    4. Εκχε εκχε λαχανοσουπα ηηηηη λαχανοντολμαδες Κωστακη????Εχεεχεχεχεχεχεχεχεχε για πες??? Μιχ Σκορπιος ο καλοφαγας χεχεχε

      Διαγραφή
    5. Σταμάτα Μιχαλάκη.. και γουργουρίζει το στομάχι μου χεχεχε

      Διαγραφή
    6. Ακομα 59 εισαι Κωστακη μου χεχεχεχε σαν την πεθερα μου που οταν εφτασε 80 σταματησε να μετραει,μια πενταετια,λεγωντας οτι ειναι 79 ετων,11μηνων,29 ημερων,και 23ωρων για να μην πη 80 χεχεχεχεχεχεχε οσο για την φιλη μας την ΛΕΑ δεν πρεπη να πινει τσιπουρο, η ρακι αλλιως θα ηξερε ποσο δυσκολο εναι να πινεις τσιπουρο Αραχτος Με Αγαπη Μιχ Σκορπιος Ο Ρακο συλεκτης χεχεχεχε

      Διαγραφή
    7. Γιατί τα λες αυτά Μιχαλάκη..; Μήπως περπατάς με Π ; 🤣🤣🤣
      Στις 23 Σεπτεμβρίου θα κλείσω τα 59 και θα είμαι επισήμως 60. Ικανοποιήθηκες τώρα; χαχαχαχαχα

      ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!

      Διαγραφή
  3. https://youtu.be/bjqrzo3j87A λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://youtu.be/LAAhUtG9f7Q δυστυχώς,λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι προφητείες δίνονται για να μην γίνουν,είναι προειδοποιήσεις,ο Βατάτζης ήρθε,κυβέρνησε,πέθανε,γιατί να ξανάρθει;οι ημερομηνίες σε προφητείες είναι πλάνη,απαγορεύονται,κάποιες ακυρώνονται αναλόγως της μετανοίας των πολλών,κάποιες είναι σταθερές,όπως η συντέλεια θα γίνει όταν ο τελευταίος μάρτυρας συμπληρώσει τον αριθμό των εκπεσοντων κάτι που γνωρίζει μόνο ο Θεός,μόνο, ο αντίχριστος,η αποκάλυψη,,και κάποιες είναι γεγονότα ,συνέδρια, αποφάσεις που την στιγμή που γίνονται κάποιος άγιος εκτός χωροχρόνου αόρατος,λόγω αγιότητας είναι παρών,φυσικά ψευδοπροφήτες,ψευδοδιδασκαλοι,γο ητες και πονηροί είναι από τις σος προειδοποιήσεις του ιησου Χριστού,λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι 59 ετών. Από μικρό παιδί, άκουγα:
      "Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά 'ναι",
      "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς"
      Τα περί Βατάτζη όμως.. ξεκίνησαν από το 2009 και μετά. Οπότε έχω κάθε δικαίωμα να υποψιάζομαι ότι αυτό δουλεύτηκε και προωθήθηκε από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εντός κι εκτός Ελλάδος, για να επαναπαύσει τους Έλληνες σε αυτά που θα έρθουν, να πίνουν αμέριμνοι τον φραπέ τους, κι επειδή είναι πολύ μάγκες..ο Θεός θα τούς χαρίσει και την Πόλη.

      Διαγραφή
    2. 1εισαι μωμογερος,τι ανησυχείς;;2 από όπου κι αν δουλευτηκε το ζουμί είναι επιστροφή σε φυσιολογική ζωή,επιτρέπεται στο Αζερμπαϊτζάν να βλέπεις παραδείσους στα χωριά,αγροτική ζωή,παπάκια,κουτάβια,λουλούδια,αγάπη στη φύση,την ομορφιά τα πλάσματα κι εμείς επιμένουμε να αυξάνουμε την κάθε είδους πλαδαρότητα μας σε μια χώρα αγροτική,καραβοκυρηδων,οικοτεχνίας,τέχνης,υπεροχής φύσης; 3 εμείς φταίμε,χτίσαμε τις φυλακές μας,οι δεσμοφύλακες έχουν λιγότερες ευθύνες, στα 59 άνετα πιάνεις την τσάπα,μπορείς,όσοι αρέσκονται στο αραλικι και τον φραπε,δικό τους θεμα,λέγε λέγε θρύλους και προφητικά ως λαός χάσαμε πολύτιμο χρόνο,ερήμωσαν τα χωριά,ουφ ουφ lea lea lea

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά δεν με ενδιέφερε ποτέ το να πάρουμε την Πόλη όταν όπως έλεγε η μάνα μου να την κάνω τι όταν θα έχει καεί ο πλανήτης θά έχει φύγει τόσος κόσμος,την Αγιά Σοφιά την απόλαυσαν οι Έλληνες αρκετά τα τελευταία 20 χρόνια, πονάει να την βλέπεις τζαμί,αλλά πονάνε περισσότερο τα μαρτύρια των ανθρώπων,ιδιαίτερα σε εμπόλεμες χώρες η άλλες όπως Υεμένη,χωρίς νοσοκομεία,τροφή,αξιοπρεπή ζωή,διωγμοί χριστιανων,όλα αυτά,όσοι με τον φραπε ηδονιζονται να πάνε στην πόλη,ευχαριστώ δεν θα πάρω,ως τότε μπορεί να βλέπω τα ραδίκια ανάποδα,ο θάνατος είναι έξω απ' τις πόρτες μας, και κάποτε θα πρέπει να σοβαρευτούμε,ακόμα κι αν την πάρουμε θα ζούμε;σε τι κατάσταση θα είναι; Τι θα εχει προηγηθεί; Και να σου πω και κάτι;είναι τόσο όμορφη που αν γίνει παραναλωμα του πυρός θα μου κοστίσει παρά πολυ,όπως και το να δω μια Πρίγκηπο καμμένη γη,δεν είναι μόνο η Αγία Σοφιά,η μόνη της χώρας δεν είναι;;τόσα μνημεία,ο ιππόδρομος;το μιλλιον;άρα το δούλεμα σύννεφο. Λεα

      Διαγραφή
    4. Πολύ νερό στον μύλο έριξαν ανώριμοι καλοπροαίρετοι ονειροπόλοι,δυστυχώς,λες κι αξίζουμε μεγαλεία όταν ξεσκιζουμε τα παιδιά μας στις εκτρώσεις,τρέχουν ποτάμια αίματος ο ναός τα ντουβαρια θα μας σώσουν,δεν βλέπουμε ότι τρέχουμε πιο βαθειά απ' την κόλαση χωρίς σταματημό λεα

      Διαγραφή
    5. Μεγάλωσες με παραμύθια, όπως εγώ με τους Γκριμ για αυτό και δεν ενοχλούμαι με βασιλιάδες και τίτλους,πύργους,άμαξες,και γκλαμουριες,άλλος είναι βασιλιάς,άλλος υδραυλικός,έτσι είναι η ζωή,το θέμα είναι πώς θα ζήσει την ζωή του ο καθένας που έρχεται να εκπληρώσει έναν σκοπό σ αυτόν τον κόσμο,τον οποίο τον βλέπουμε όπως είναι κι όχι όπως θέλει ο καθένας να είναι,οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι στην τραγική πραγματικότητα,η χώρα τελείωσε,λυπηρό αλλά αληθινό,δεν στολίζεται αυτή η κατάσταση,πήραμε ότι αξιζαμε,οτιδήποτε αυθεντικό είναι προορισμένο να ζήσει,είναι η μόνη ελπίδα,τίποτα άλλο,το αυθεντικό βέβαια,είναι σπάνιο,και η μοναδική μας ελπίδα πλέον είναι μόνο ο Χριστός,γιατί η ελπίδα είναι ενυποστατη και είναι ο Χριστός,δυστυχώς οι άνθρωποι θα το κατανοήσουν όταν βουλιάξουν βαθύτερα απ' τον πάτο της κόλασης,αυτό το σχόλιο δεν είναι σχόλιο απόγνωσης ή παραίτησης,αντιθέτως απόλυτης προσγείωσης στην πραγματικότητα,όπου χωρίς αυτήν ο άνθρωπος εξακολουθεί να πλέει στις φαντασιώσεις του,και να αποτελεί πρόσκομμα στην πρόοδο των άλλων lea

      Διαγραφή
  6. https://youtu.be/zRIbf6JqkNc παρηγορήσουν λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ Ο ΓΑΛΛΟΚΑΝΑΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ SERGE MONAST KAI O ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ BLUE BEAM.
    ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΠΩΘΕΙ; ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ;
    ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΚΙ [ΛΕΕΙ] ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ. ΧΑΧΑΧΑ....
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΗΡΘΕ ``ΞΑΦΝΙΚΑ'' Ο ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΣ, Ο ΦΟΒΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ.
    ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΣΕ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς ΔΕΝ μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιές προφητείες είναι πραγματικές και ποιές φυτεμένες. Κάποιοι ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρουν και πιστεύω οτι οι ίδιοι τις "μπασταρδεύουν" κατα το δοκούν, για να οδηγήσουν τα πράγματα σε ΜΙΑ ΧΡΟΝΟΓΡΑΜΜΗ.

    ΔΕΝ μπορούμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να ζούμε πολλές χρονογραμμές. Τα σενάρια που αναλύει ο Εργοδότης, με το φτωχό μου μυαλό αποτελούν διαφορετικές χρονογραμμές, οι οποίες για κάποιους είναι ΟΠΛΑ και αντιμάχονται και ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τη ΜΙΑ, έτσι ώστε να καθορίσουν το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που αυτοί επιθυμούν. Και σίγουρα ΔΕΝ τους βγαίνει και για αυτό βλέπουμε ΣΗΜΕΡΑ τις ψυχές σε αυτό τον πλανήτη να είναι τόσο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ (όσο αφορά την αντίληψη των πραγμάτων) και ας ζούν τα ΙΔΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    Έχω την εντύπωση οτι "αυτοί οι κάποιοι" έχουν χάσει τη "μπάλα" και ΔΕΝ είμαι σε θέση να κατανοήσω αν αυτό είναι καλό ή όχι για την ανθρωπότητα. Αυτό που ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ είναι οτι το πανηγύρι όπου νάναι ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Και είμαι σίγουρος οτι το σέρν έχει παίξει καταλυτικό ρόλο, τον οποίο θα κατανοήσουμε στο τέλος (και μόνο τότε).

    Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια του Αργοναύτη Εργοδότη.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κακό,οι αληθινές προφητείες των αγίων είναι καρποί χαρίσματα του Αγίου πνεύματος,η προφητεία,η ενόραση,η ίαση κλπ, άρα για να ξεχωρίσει κάποιος ποια είναι ποια,πρέπει να έχει πνεύμα θεού,αν τίθεται λόγος να μπει σε διαδικασία,δεν το κάνουν όσοι αγιάζουν,ποιος έχει πνεύμα θεού,εξηγεί ο Ιησούς πως θα τον καταλάβουμε,γιατί πολλοί πλασάρονται ότι έχουν αγιότητα αλλά στην τελική είναι πλανοι,γοητες,έξτρα επικίνδυνοι και πολύ δύσκολο να τους διακρίνει κάποιος,συν τα πλήθη των ακόλουθων τους,που θα σε ξεσκίσουν αν αμφισβητήσεις κάποιον τέτοιο,όσοι επιχειρούν με το νου να τις χρησιμοποιήσουν κατά τα σχέδια τους,θα χάσουν την μπάλα,θα προκαλέσουν μέγιστο κακό,αυτά είναι του Θεού πράματα και μόνο οι άνθρωποι του που διακρίνονται από το άγιο πνεύμα και τους καρπούς του,ταπεινότητα πχ,όχι ταπεινό λόγια,ταπεινοσχημια,μπορούν να τα ερμηνεύσουν κι αν επιτρέψει ο θεός να δώσουν την πληροφορία,πχ παράδειγμα του προφήτη Ιωνά ,συμπέρασμα, κρατ α μικρό καλάθι,την αγιότητα και τους Αγίους τους γνωρίζει μόνο ο θεός,και κρύβονται,αν δοθεί εντολή θα βγουν στον κόσμο,αν είσαι σε σωστή συχνότητα με τον Θεό θα τους καταλάβεις,μας ζαλι σαν με τις προφητείες κι ο καθένας με τις ερμηνείες του,άσε που μπερδευουν αριθμολογιες,και σε λίγο και ταρώ θα βλέπουμε σχετικά με ερμηνείες,με μια λέξη,μακριά από πλανους και πλανες,λεα

      Διαγραφή
    2. Κλείνοντας,αυτό που κατάλαβα,η μανία κι ο ζήλος όσων παραασχολουνται κρύβει προσπάθεια ικανοποίησης του εγώ,και λαχτάρα ναρθει ο από μηχανής θεός να τα κάνει όλα ωραία να τη γλιτώσουμε,η ζωή θέλει αγώνα,κι οι προφητείες ντε φάκτο δίνονται για μετανοια,για μετανοια,διότι εκτροχιάζεται η ανθρωπότητα ανέκαθεν,για να επανέλθει, ο λόγος του Θεού είναι προφητεία,στους φοβερούς καιρούς που ζούμε,εννοείται ότι θα παιχτούν ανάλογα παιχνίδια από ανάλογα πιονια προκειμένου να κατευθύνονται τα ζώα,οσοι δεν τσιμπήσουν,φτυσιμο, μαρτύριο,διωγμός,φυλάκιση,θα τον λένε αιρετικό,πλανεμενο,ανάποδος κόσμος, θα υποστεί τα πάνδεινα λεα

      Διαγραφή
    3. Το παρακάτω,πιθανότατα είναι προφητεία,αν και ένας συγγραφέας λόγω φαντασίας ενδεχόμεν ως να γίνει ακουσιος προφήτης,μόνο που, μόνο που, ο Ντοστογιέφσκι είχε συχνότατη επαφή με το μοναστήρι της οπτινα,και τους Αγίους της μονής,υπάρχει το ενδεχόμενο να μετέφερε έτσι κάτι από αυτούς,στους Καραμαζώφ υπάρχει με άλλο όνομα άγιος γέροντας του μοναστηριου,με τους οποίους είχε βιωματικές προσωπικές σχεσεις,όπως και άλλοι διάσημοι Ρώσοι λογοτεχνες,λεα

      Διαγραφή
    4. https://www.triklopodia.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%86%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5/ lea

      Διαγραφή
    5. Μπράβο Λέα! Το έχω πει κι εγώ αρκετές φορές εδώ στο μπλογκ: Οι προφητείες δώθηκαν για μετάνοια. Αν δεν υπάρξει μετάνοια τα γεγονότα θα αλλάξουν.

      Διαγραφή
    6. Δεν υπήρξε μετάνοια,οι νινευιτες έβαλαν σε νηστεία από νερό και τροφή ακόμα και τα ζώα τους,ήταν άγριοι ο Ιωνά ς δεν ήθελε να πάει,και το παράδοξο όπως και αναμενόμενο,έως σήμερα,ο Ιωνά ς του Θεού,θύμωσε, γιατί ο θεός άλλαξε αποφαση,με απλά λόγια,οι θρονατοι ιεραρχικά θα σε πολεμήσουν,ο αγ Γρηγόριος ο Θεολόγος Πατριάρχης,ασθενής δεν τους άντεξε,ψελιζε απελπισμένος πάρτε με τώρα από αυτά τα θηρία,σε σύνοδο αυτό,βγάλτε με από δω μεσα απ' τα θηρία,και έτρεχαν πίσω του τα πλήθη,σχετικά με τις προφητείες έχουμε τους μεγάλους Αγίους πατέρες της Ορθοδοξίας,τεράστιοι,τα είπαν όλα όσα έπρεπε εκ Θεού να γνωρίζουμε,και φυσικά μαρτύρησαν από τους συνοδικούς,αυτοκρατορίες κλπ,όλοι,βολεύει όμως η προφητεία σύγχρονων γερόντων ότι τάχα κάτι θα γίνει ξαφνικά και θα γλιτώσουμε βάσανα,άγχη,λογαριασμούς,όσο σκοτώνεται κόσμος στις γειτονιές μας και στη χώρα μας,μια από τις καραντι προφητείες που αμετάκλητα θα πιστεύω είναι του αγ Παϊσίου,είπε,θαρχονται οι Γερμανοί κι οι Αμερικάνοι να μάθουν στα παιδιά σας αρχαία ελληνικά,και τα παιδιά σας θα σας φτύνουν στα μούτρα,τελικά,τόσα χρόνια καμία προφητεία ή διδασκαλία μεγάλων αγίων δεν άκουσα ώστε να προετοιμαστεί ο κόσμος να μην χαθούν ψυχές,άγιοι ιεράρχες; Μόκο,άγιος Αθανάσιος,μακάριος,Αντώνιος,τόσες άγιες,Μούγκα,τα ίδια και τα ίδια,κι όλοι γνώρισαν παισιους Πορφύριους,γάλακτιες,λες και δεν μπορεί κάποιος να συνδεθεί μαζί τους τώρα,αν αγιάζει,νταλίκες σανού, έχει κορεστεί το θέμα,αναρωτιέμαι πως δεν μπέρδεψαν ιτσινγκ,ταρώ,ακομα,γιατί ,μπαμπά βαγκα,Νοστράδαμο,Παϊσίου,όλους τους πετούν στο μπλέντερ, λεα

      Διαγραφή
  9. Κάτι που σίγουρα δεν θα ισχύσει τώρα στα φοβερά δεινά,είναι το ότι ο θεός θα μας λυπηθεί γιατί τάχα υπάρχουν πάνω από δέκα δίκαιοι μες την πόλη,δεν συνέβη στην άλωση,μάταια έτρεφαν ελπίδες μέχρι που άρχισαν τα γιαταγάνια να κόβουν λαι μους και να βιάζουν,καίνε,λεηλατούν,και όπως διαβεβαίωσε Ρώσος άγιος,σύγχρονος,ούτε και τώρα,ο θεός πριν την καταστροφή,καταποντισμό έξαυλωση,θα βγάλει τους δίκαιους από πόλεις και χωριά,φεύγεις τώρα,με άμεση εντολή,όπως τον Λωτ,όσοι δεν καταλάβουν θα χαθούν,είδες εσύ τον Λωτ να ειδοποιεί τους άλλους;αυτός κι οι δικοί του ήταν η εντολή,οι γαμπροί έμειναν και κάηκαν,το θέμα είναι ποιοι είναι οι δίκαιοι;;είμαστε;;λεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ λέει προφητείες,τα ζούμε,και ότι οι άγιοι δεν τα έλεγαν όλα για να μην πανικοβληθουμε ή κατά την ταπεινή μου άποψη,όταν τα γνωρίζεις όλα,το αυτεξουσιο αποδυναμώνεται,ο θεός θέλει να πας σε αυτόν άμεσα και ξεκάθαρα και να θέσεις το αυτεξουσιο σου χωρίς υποκρισία άμεσα σ αυτόν https://youtu.be/CnW1t6ctU90 lea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέα,
      ούτε στον π.Ελπίδιο μην δίνεις πολλή βάση. Το 2012 έλεγε "Έρχεται σεισμός 8 ρίχτερ που θα βουλιάξει την πατρίδα μου τη Ρόδο"

      Διαγραφή
    2. Τον συγκεκριμένο τον θεωρώ άνθρωπο με στοιχειώδη λογική που εκφράζει διαπιστώσεις,δεν τον παρακολουθώ ως προφήτη,λέει αυτά που ήδη ζούμε και που λογικά θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα δεινα εντελώς ψυχρά λογικά τον ακούω,σα να λέει κάποιος πάψε να τρέχεις σαν τρελή με τ αμάξι θα τρακάρεις και τον γράφω,όταν τρακαρω και σπάσω μούτρα θα καταλάβω,λογικά τον έχω παρακολουθήσει,σα ν ακούω πχ γεωπολιτικές αναλύσεις,λεα

      Διαγραφή
    3. Αν είπε ημερομηνία σεισμού,τότε πλάνη,αν όχι,ισχύει αυτό που είπε κάποιος άγιος,δεν απορρίπτεις,δεν πιστεύεις,τις προφητείες μέχρι να δούμε αν επαληθευτούν λεα,,🤔

      Διαγραφή
    4. Ναι, είχε πει μέσα στο τρέχον έτος, και ότι αυτή την πληροφορία την είχε δώσει η Παναγία μέσα στα όνειρα των μικρών μαύρων παιδιών της ιεραποστολής του.
      Τέλος πάντων.. είναι καλός άνθρωπος όμως, με θεάρεστο έργο, έστω κι αν τού έμεινε λίγο η ρετσινιά του πλανεμένου.

      Διαγραφή
    5. Έχει καλή διάθεση, αλλά καλή διάθεση είχε κι ο Άρειος κάποτε που έπειθε πλήθη με την ευφράδεια του και την μόρφωση του,η πλάνη κι η αίρεση του κόστισαν μια αιωνιότητα,καλεί σε προσευχή κι αυτό δεν το άκουσα από άλλον λεα

      Διαγραφή