Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η ένωση του πατριωτικού χώρου, η Νίκη κ' οι επερχόμενες εκλογές

γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός


 

Σε περίπου 2 ώρες από τώρα (στις 12 το μεσημέρι) θα ανακοινωθεί και επίσημα η ένωση 10 πολιτικών κομμάτων και κινημάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Από τη στιγμή που χθες ιστοσελίδα διέρρευσε την είδηση και στη συνέχεια αργά το βράδυ ο Φαίδων Βόβολης το ανακοίνωσε με LIVE μήνυμα του, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πήραν φωτιά. Αυτή τη στιγμή κυριαρχούν δύο απόψεις. Κάποιοι που συντάσσονται με την κίνηση και η δεύτερη ότι γίνεται μόνο και μόνο για να κόψει τα φτερά της Νίκης και του Βελόπουλου ώστε να αποδυναμωθούν, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα της ΝΔ (τα ίδια βέβαια έλεγαν και για τη Νίκη...).

Καταρχήν είναι μια καλή είδηση ότι επιτέλους κάποιοι έβαλαν στην άκρη τον όποιο θυμό τους (αληθινό ή για το γυαλί δεν έχει σημασία), το προεδριλίκι (πολύ σημαντικό) και μπήκαν κάτω από την ίδια ομπρέλα μέσα στην καταιγίδα, που δυστυχώς οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες προκάλεσαν με την ψήφο τους.

Το αρνητικό γεγονός και για να είμαστε και σαφείς σε ότι λέμε είναι ότι η ένωση αυτή πρώτον δεν είναι ικανοποιητική, αφού συμμετέχουν 3 πολιτικά κόμματα από αυτά που κατέβηκαν στις προηγούμενες εκλογές και υπάρχει πιθανότητα αυτές τις ώρες να μπουν ακόμα 2 ή και 3. Όμως αυτά τα τρια κόμματα αν αθροίσει κανείς τις ψήφους τους και κάνει και αναγωγή στην ενισχυμένη αναλογική δεν συγκεντρώνουν πάνω από 1-1,2%, οπότε η βάση τους είναι 1,2% + ότι δώσει η δυναμική Εμφιετζόγλου (που κανείς δεν την ξέρει γιατί κόπηκαν από δικό τους λάθος στις εκλογές της 21ης Μαϊου).

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η τακτική Κασιδιάρη. Εάν κατεβάσει σε όλους τους νομούς της Ελλάδας ανεξάρτητους υποψηφίος και επειδή όντως η ακροδεξιά έχει μια ισχυρή δυναμική (της τάξης του 5 έως και 8%) μπορεί να μην καταφέρει μεν να εκλέξει βουλευτές λόγω εκλογικού νόμου (πλην 3 έως 5 νομών, με πιθανότερο σενάριο να βγει μόνον ο ίδιος) όμως θα κόψει πολύ τη φόρα σε πολλά κόμματα όπως η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και φυσικά το νέο πατριωτικό σχήμα.

Τώρα πολλοί σχολιάζουν αρνητικά τη στάση της Νίκης και του Βελόπουλου που αρνήθηκαν την ένωση, όμως υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα που προσωπικά ως πολιτικός αναλυτής τους δίνω εν μέρη δίκιο. Καταρχήν ο Βελόπουλος είναι ήδη στη Βουλή, άρα γιατί να υποβαθμιστεί και η Νίκη βλέπει την είσοδο στη Βουλή να είναι μερικές εκατοντάδες ψήφους μακριά, οπότε δεν έχει λόγο να κάνει πίσω, τόσο σε θέσεις (μην ξεχνάμε η Νίκη έχει θρησκευτικοκεντρικό πρόγραμμα που για τους υπόλοιπους είναι στα όρια του τραγελαφικού..., όχι όμως για όσους την ψήφησαν και θα την ψηφήσουν πάλι τώρα που την έμαθαν), όσο και στο θέμα της ηγεσίας, από τη στιγμή μάλιστα που ο Νατσιός έχει κερδίσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας από τις εμφανίσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης για τη στάση που τηρεί στις επιθέσεις που του κάνουν και κυρίως για την ήρεμη δύναμη που εκπέμπει το παρουσιαστικό του, θυμίζοντας μεγαθήρια της πολιτικής ζωής της χώρας (τους λεγόμενους πολιτικούς παλαιάς κοπής, που δεν φωνασκούσαν αλλά επιχειρηματολογούσαν).

Χθες ο Φαίδων Βόβολης έκανε ένα κατ΄εμέ τραγικό λάθος, μιας και οι έμμεσες πλην σαφέστατες επιθέσεις ήταν αποκλειστικά προς τη Νίκη, αφού καταφέρθηκε ακόμα και εναντίον του Αγίου Όρους και του Χριστεπώνυμου πληρώματος, ενώ υπονόησε διαπλοκή, την ώρα που όλοι όσοι έχουν μάτια βλέπουν μια απέλπιδα προσπάθεια όλου του συστήματος να απαξιώσουν τη Νίκη και το πρόγραμμά της.

Αυτές οι κινήσεις πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγήσουν για μια ακόμη φορά στο διαμοιρασμό της πίτας και ο μόνος κερδισμένος που θα τρίβει τα χέρια του θα είναι ο Μητσοτάκης και η αριστερά.

Δυστυχώς οι του πατριωτικοί χώρου, που εκτός ότι έχουν πλήρη έλλειψη πολιτικής εμπειρίας και το ακόμα χειρότερο δεν έχουν δίπλα τους ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν εκλογές, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι αντίπαλος τους δεν είναι τα κόμματα του ιδίου χώρου (δλδ Βελόπουλος και Νίκη) αλλά το πρώτο κόμμα, το οποίο μάλιστα είναι πολύ πιο ευάλωτο σε πολιτικές επιθέσεις λόγω συνεχώς σκανδάλων (πρώτη φορά κυβέρνηση μέτρησε 100 σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν και μάλιστα πριν γίνουν οι εκλογές). Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά τα κόμματα έχουν ένα κοινό παρονομαστή (διαχείρισης περιόδου κόβιν, υποχρεωτικότητα εμβολιασμών κλπ) που αριθμεί 2,5 εκατομμύρια ψήφους...

Μια λεπτομέρεια που πιστεύω είτε θα δώσει δυναμική ή θα τις κόψει τα πόδια είναι η επιλογή του Αντιπροέδρου της νέου κόμματος υπό τον Εμφιετζόγλου. Βλέπετε λόγω ηλικίας του προέδρου όλοι θα κοιτάνε τον αντιπρόεδρο και εάν τυχόν γίνει κάποια λανθασμένη επιλογή λυπάμαι που το λέω αλλά η όποια ένωση θα πάει περίπατο.

Αυτά προς τα παρόν. Τα υπόλοιπα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.


 enaasteri.blogspot.com

 

Διαβάστε επίσης:

"ιδού η Ρόδος, ιδού κι η μαλακία" 



3 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντικειμενικός ο αρθρογράφος!
    Δυστυχώς ενώ φτάσαμε στα μη περεταίρω ο λεγόμενος "Πατριωτικός χώρος" - ο Θεός να τον κάνει δηλαδή- εξακολουθεί να επιδεικνύει εγκληματική ανωριμότητα (αν είναι δηλαδή ανωριμότητα και όχι εσκεμμένη αβάντα στο πρώτο κόμμα)!
    Και τους ερωτώ:
    Όλοι εσείς κύριοι που αθροιστικά πιάσατε το 1+%,(και ότι δώσει το κόμμα Εμφιετζόγλου) τι ακριβώς περιμένετε από αυτή την ένωση;;
    Και γιατί να ακολουθήσουν εσάς, είτε ο Βελόπουλος, που ήδη είναι στη Βουλή, είτε η ΝΙΚΗ που έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι αύριο;;;
    Πλέον υπάρχουν τα δεδομένα και η λογική λέει ότι ηγείται εκείνος, που είναι σε θέση ισχύος. Με ποιο σκεπτικό καλούν τους ισχυρότερους να ακολουθήσουν και δεν ακολουθούν αυτοί τους ισχυρότερους;;;
    Θα μου πείτε παλαιοκομματικός ο Βελόπουλος!
    Μα και Μπογδάνος το ίδιο!
    Θα μου πείτε ψήφισε μνημόνια ο Βελόπουλος!
    Μα υπάρχει και ο άλλος της ΝΙΚΗΣ! Ο αδοκίμαστος!
    Α! είναι χριστιανοκεντρικός και "γραφικός"!
    Μα και το Σύνταγμα της Ελλάδος μα την επίκληση της Αγίας Τριάδας ξεκινάει! Γραφικό και αυτό;;
    Περίμενα να δω ποιοι θα συμμετέχουν!
    Με αυτούς που βλέπω όμως, έως τώρα τουλάχιστον, διακρίνω προσπάθεια κατακερματισμού και όχι ενότητας!
    Ανοησία; Ή μήπως μαξιλαράκια αυτοδυναμίας Κούλη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή