Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ευτυχώς κυρ Σωτήρη μου… Εσύ, μας άφησες νωρίς…

         γράφει ο Γιώργος Μεταξάς


 

Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος Σωτήρης Σοφιανόπουλος, θα έκλαιγε με μαύρο δάκρυ για την κατάντια του πατριωτικού χώρου… 

Σήμερα καθόμουν και σκεφτόμουν το τι συμβαίνει σε αυτό που αποκαλούμε «πατριωτικό χώρο». Κι αίφνης, στο μυαλό μου ήρθε ο κυρ Σωτήρης! Ο μεγάλος Έλληνας πατριώτης που το Σύστημα φρόντισε να εξοντώσει, γιατί είχε το «απύθμενο θράσος» να είναι πάνω απ’ όλα Έλληνας και μετά οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή γνήσιος Έλληνας πατριώτης που να μην του λείπει ο κυρ Σωτήρης… Να μην αναπολεί τα λόγια του, τα έργα του και τη θέρμη με την οποία αγωνιζόταν για την Πατρίδα, ενάντια στο πείσμα του Συστήματος.

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτόν τον άνθρωπο που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Τον άνθρωπο που Έβγαλε το γυμνάσιο Αναβρύτων και σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ. Που εργάστηκε στη ΧΡΩΠΕΙ (Χρωματουργεία Πειραιώς) ώσπου έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας (1950). Τον άνθρωπο που δημιούργησε το γνωστό παυσίπονο Algon, κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα και τους πρώτους ελληνικούς βαλιστικούς πυραύλους (τους οποίους και σταμάτησε το Σύστημα).

Και να ήταν μόνο αυτά; Ξεκίνησε να κατασκευάζει τορπιλακάτους των οποίων η κατασκευή σταμάτησε ως «δια μαγείας». Συνέθεσε το υγρό προωθητικό πυραύλων Υδραζίνη, δημιούργησε ένα άκρως απόρρητο σύστημα για το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (για το οποίο το Υπουργείο δεν μπήκε στον κόπο να τον καλέσει στις δοκιμές), απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στην Πατρίδα μας αλλά το κράτος φρόντισε να εμποδίσει το όλο εγχείρημα. Μαντέψτε γιατί…

Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου… Μαντέψτε γιατί…

Το μεγάλο χαστούκι του κυρ Σωτήρη στο ελληνικό κράτος ήρθε όταν ανακάλυψε πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου. Έβγαλε δύο άδειες εκμετάλλευσης του πετρελαίου και κατέληξε με χειροπέδες για «παράβαση της νομοθεσίας». Δικαιώθηκε στα δικαστήρια, αλλά του απαγορεύτηκε η συνέχιση αυτής της δραστηριότητας. Καταλάβατε γιατί. Δε χρειάζεται να μαντέψετε…

Όσο διάστημα έβγαζε πετρέλαιο από τη Ζάκυνθο, ανέπτυξε έναν τρόπο να το μετατρέπει σε πετρέλαιο κίνησης χωρίς διύλιση. Με μέρος αυτού του πετρελαίου, κινούσε τα φορτηγά της ΧΡΩΠΕΙ. Πολλοί ζήτησαν την πατέντα, κανείς δεν την πήρε…

Αν συνεχίσω να απαριθμώ τις εφευρέσεις και τους αγώνες του κυρ Σωτήρη, θα γράφω για πολλές ώρες. Θα περιοριστώ μόνο στο να προσθέσω ότι κατάφερε με έναν αγώνα 7 ετών (1990 – 1997) να κηρυχθούν παράνομα τα πανωτόκια… Ίδρυσε το «Κόμμα Ελληνισμού» με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του 1981. Το Σύστημα, μέσω της κρατικής μηχανής, φρόντισε να «θάψει» το κόμμα του κυρ Σωτήρη και να μην πάρει σημαντικά ποσοστά. Εδώ που τα λέμε, σε αυτό βοήθησαν και κάποιες… «πατριωτικές» παρατάξεις…

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, όντας οδηγός αγώνων αυτοκινήτου με το ψευδώνυμο «ΙΕΠΩΡΧ» (αντίστροφο ΧΡΩΠΕΙ), ήξερε να αγωνίζεται σε αντίξοες συνθήκες. Ήξερε τι θα πει να «παλεύεις με το Θηρίο», να ρισκάρεις, να κερδίζεις, να χάνεις.

Ένα πράγμα δεν ξέρω αν θα μπορούσε ν’ αντέξει η ελληνική του καρδιά… Το πώς έχει καταντήσει σήμερα ο πατριωτικός χώρος. Αντί να είναι μία δεξαμενή ανιδιοτελών αγωνιστών, κατάντησε ένας οχετός προσωπικών συμφερόντων. Ένα βόλεμα σε μία καρεκλίτσα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Ο πατριωτικός χώρος σήμερα, θυμίζει περισσότερο τους πάγκους πανηγυριού που τα κόμματα διαλαλούν την «πραμάτεια» τους στο δικό τους πάγκο και ταυτόχρονα στήνουν δολοπλοκίες για να μην μπορέσει ο δίπλα να βρει «πελάτες» … Όλοι τους διατυμπανίζουν ότι έχουν το «καλύτερο προϊόν» που σώζει! Και μην πάει ο νους σας μόνο στις κηραλοιφές. Όλοι τους έχουν ένα «προϊόν» που θα «σώσει» τη χώρα! Και πάντα αυτό το «προϊόν» , είναι ο ηγέτης της παράταξης! Ο αδιαμφισβήτητος» πολιτικός μεσσίας» !

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα κόμματα έχουν «προέδρους»; Αναρτήθηκε ποτέ κανείς γιατί έχουμε «πρόεδρο» της δημοκρατίας; Γιατί απλά, τόσο τα κόμματα, όσο κι η χώρα, είναι εταιρείες! Και το πιο πετυχημένο; Όλα είναι ΕΠΕ! Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης! Έχουν το δικαίωμα να ρημάξουν τα πάντα και να «τη βγάλουν καθαρή» με ένα απλό «συγγνώμη, λάθος, πάμε παρακάτω…»

Πού παρακάτω; Παρακάτω δεν έχει… Είναι γκρεμός! Θα τσακιστούμε…

«Ήδη πέφτεις βλήμα και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι», απαντά το Σύστημα…

Και μην κοιτάτε το ΚΚΕ που έχει «γενικό γραμματέα». Αυτοί έχουν κολλήσει στην κομμούνα του 1923 και στις προσταγές της Κομμουνιστικής Διεθνούς! Ο όρος «γενικός γραμματέας», στην ουσία σημαίνει «διευθυντής υποκαταστήματος». Τους έχει μείνει ο τίτλος από τότε που τα κομμουνιστικά κόμματα ήταν «υποκαταστήματα» της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Τιμής ένεκεν…

Δυστυχώς, για τον υφιστάμενο πατριωτικό χώρο, όλα έχουν μία τιμή! Ακόμη κι η Πατρίδα! Αν ψάχνετε να βρείτε ποια είναι η τιμή, απλά καν’ τε μια πρόσθεση: μισθός βουλευτή + επιδόματα + μίζες και τη βρήκατε! Κι αν περιμένετε ότι αυτοί που τάζουν μείωση μισθού βουλευτών, κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση βουλευτικής ασυλίας ότι θα τηρήσουν το λόγο τους, θα περιμένετε για πάρα πολύ. Τάζουν εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρουν ότι ποτέ δε θα κυβερνήσουν. Θα είναι πάντα μια ελάσσονα αντιπολίτευση στην θαυμαστή περίπτωση που θα καταφέρουν να μπουν στη βουλή.

Άσε που για να μπεις στη βουλή, ή δικός τους θα πρέπει να είσαι, ή να το βουλώνεις. Αλλιώς δεν μπαίνεις.

Κάποιοι λένε να ενωθεί ο πατριωτικός χώρος! Ναι! Το ίδιο λένε κι οι παλαιοημερολογίτες! (θυμίζω ότι προσωπικά ακολουθώ το Παλαιό Ημερολόγιο)

Το πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις, είναι το ίδιο ακριβώς, αλλά με διαφορετικό όνομα. Για τον μεν πατριωτικό χώρο αποκαλείται «προεδρική καρέκλα», για δε το Παλαιό Ημερολόγιο «αρχιεπισκοπική πατερίτσα». Όταν ξεκινάει μία συζήτηση για ένωση, πάντα το πρώτο θέμα που τίθεται είναι το ποιος θα αναλάβει την αρχηγία! Οπότε, με το που ξεκινάει η συζήτηση, αυτόματα τελειώνει. Και τελειώνει με κοκορομαχία! Έτσι! Για το γαμώτο!

Θα ρωτήσει κάποιος: «Υπάρχει ηγέτης να αναλάβει τον πατριωτικό χώρο;» Σίγουρα υπάρχει, απαντάω και συνεχίζω: άντε να πείτε στους «προέδρους» ν’ αφήσουν τα προεδριλίκια και να τεθούν υπό την ηγεσία κάποιου άλλου… Σας έφαγαν ζωντανούς! Αφήστε που θα πάρουν μπροστά οι ανεμιστήρες κι ο έρμος ο «ένας» θα φάει τόση λάσπη που δε θα τον γνωρίζει ούτε η μάνα του!

Είπαμε: στον πατριωτικό χώρο έχουμε «αδιαμφισβήτητους πολιτικούς μεσσίες»…

Ευτυχώς, ο κυρ Σωτήρης μας άφησε στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, και δεν πρόλαβε να δει την πλήρη κατάπτωση του πατριωτικού χώρου. Την είδε ως ένα σημείο, όπου τότε υπήρχαν έστω και αμυδρές ελπίδες να αναστηθεί αυτός ο χώρος… Τώρα…

Ευτυχώς κυρ Σωτήρη μου! Εσύ, μας άφησες νωρίς… 

 

kanenazori.com 

 

19 σχόλια:

  1. Κωστάκη, δωράκι:
    https://www.youtube.com/watch?v=3X6eR6F-720

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάντια!
    https://www.youtube.com/watch?v=DWjm2gsukQY

    ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ υπερήφανος θα ήταν ο αείμνηστος Σοφιανόπουλος με την ωριμότητα που δείχνουν τα μικρά κόμματα του πατριωτικού χώρου μετά το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών. Δείτε σε αυτό το βίντεο πως μιλάνε και δρουν οι πραγματικοί Έλληνες:

    https://m.youtube.com/watch?v=S1FlfmrG4M8&fbclid=IwAR1T_yrjFonNa73p3fslfEnfKbrC8n-j84CB9giAbacXBnL2x82PSBkLPU8_aem_th_AaHVHSwyA4sHdLYjCtSuSI1JcPTRNXQYji-t3skR6m_Wh4AElxkMyE2GbYo2nFstOJQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος31 Μαΐου, 2023 13:07

      Θετικό και αναγκαίο βήμα η προβολή τού βίντεο από τον / την ΠΓ σε προηγούμενο σχόλιο. Η υπόθεση, ότι με την πρωτοβουλία τού Κωνσταντίνου Αρβανίτη θα ήταν ο αείμνηστος Σοφιανόπουλος υπερήφανος, είναι υποθετική, διότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Χωρίς να είμαι σε θέση να αποφανθώ για την άποψη κάποιου άλλου, είμαι όμως βαθύτατα βέβαιος, ότι εάν ζούσε ο Σοφιανόπουλος, πολλά θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει μια πορεία ποιοτικά διαφορετική.
      Ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης είναι μια πολύτιμη προσωπικότητα για τα δρώμενα στην Ελλάδα. Αν και δεν ταυτίζομαι πλήρως με την οπτική του, εκτιμώ, ότι οι προσπάθειές του για ἑνοποίηση των δυνάμεων, που εκδηλώνουν πατριωτική εκφορά σε εκλογική βάση, είναι αξιόλογη και βρίσκεται γενικά σε θετική κατεύθυνση. Θεωρώ, ότι το πρόταγμα τής ενότητος είναι περισσότερο προωθημένο ως στόχος, από αυτόν τής εκλογικής σύμπραξης. Η επίτευξη τής ενότητος έχει πολύ περισσότερες προϋποθέσεις και απαιτεί μεγαλύτερη πορεία. Πλην όμως, η εμπράγματη ενότητα δεν μπορεί να πέσει από τον ουρανό αφ' εαυτής και προσπάθειες για συμπόρευση / σύμπραξη σε συγκεκριμένη βάση οπωσδήποτε συμβάλλουν εν δυνάμει σε μια ενωτική πορεία.
      Γενικά, οι στοχεύσεις που τίθενται εκάστοτε στο πολιτικό / κοινωνικό γίγνεσθαι, έχουν διπλό αντίκτυπο. Ο πρώτος είναι άμεσα πρακτικός. Ο δεύτερος αφορά την σφαίρα τής ζύμωσης. Η Ελληνική πραγματικότητα στάθηκε πολύ συχνά έντονα διασπασμένη, ενώ αναμφιβόλως υπήρξαν περιπτώσεις, που η ενότητα στην πράξη πράγματι επιτεύχθηκε με μεγαλειώδη και σωτήρια αποτελέσματα, όπως συνέβη στο έπος τής Αλβανίας. Όποτε ο Ελληνισμός πέτυχε την ενότητα στην δράση, μεγαλούργησε. Κατά συνέπεια το πρόθεμα τής ενότητος, παρότι καλείται να λειτουργήσει σε ψυχολογικά, ιστορικά και παραδοσιακά δυσμενές περιβάλλον, κάθε άλλο παρά ουτοπία αποτελεί. Ο διακαής πόθος και οι αμείωτες προσπάθειες τού Κώστα Αρβανίτη για εκλογικές συμπράξεις, είναι άξιες συγχαρητηρίων, διότι λειτουργούν συνενωτικά.
      Το συγκεκριμένο βίντεο ξεκινά με μια εσφαλμένη υπόθεση εργασίας, από την πλευρά τού κυρίου Αρβανίτη. Ευθύς εξ αρχής αναπτύσει την πρόταση του και την συλλογιστική της λέγοντας “... εάν εξαιρέσουμε την περίπτωση που φιμολογείται από πάρα πολλούς τής πιθανής νοθείας και πάμε στο ότι τα αποτελέσματα είναι απολύτως ορθά...”. Πλην όμως Η ΝΟΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΦΗΜΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ. Ενώ διαφοροποιούμαι ριζικά προς αυτήν την εκτίμηση, είμαι σαφώς πρόθυμος να αφουγκραστώ και να αξιολογήσω την όποια πρόταση διαμορφώνεται σε ειλικρινή και ανιδιοτελή βάση, ασχέτως τής υπόθεσης εργασίας επί της οποίας αυτή δομείται, όταν μάλιστα αυτή η πρόταση συνοδεύεται από έντονες προσπάθειες και επί πλέον μάλιστα στοχεύει στην συμπαράταξη δυνάμεων με βάση το πρόθεμα τής ενότητος. Υπό αυτήν την έννοια, η πρόταση και η προσπάθεια τού Κώστα αρβανίτη ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΥΜΩΣΗΣ, αδιάφορο τού ότι αυτός προσβλέπει αποκλειστικά στο πρακτικό της αντίκτυπο.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    2. Μποτίλια στο Πέλαγος31 Μαΐου, 2023 13:52

      Συνέχεια προηγούμενου...

      Ο Κώστας Αρβανίτης είναι άνθρωπος με πολύ σημαντικές ικανότητες. Κατ' αρχήν είναι ένας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ κοινωνικός ακτιβιστής, που ουδέποτε επιδίωξε προσωπική προώθηση, χάρισμα, που δεν είναι σύνηθες. Επί πλέον είναι έμπρακτος κοινωνικός ακτιβιστής, έχοντας συμβάλλει σε κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα των δηλητηρίων. Είναι καλός ομιλητής και διέπεται από σοβαρότητα και μειλίχια εκφορά. Αυτές οι αρετές πιστοποιούν, ότι δρα συσπειρωτικά, εξασκώντας συμπάθεια και έλξη σε όσους απευθύνεται. Αναμφίβολα η συνεισφορά του διαφαίνεται να είναι όχι μόνον θετική, αλλά σημαντική στην πορεία των εξελίξεων. Ως ιατρός διαθέτει ανακλαστικά για τον ανθρώπινο πόνο και στην βάση τής ψυχοσύνθεσής του εδράζεται η ίασις ασθενειών, η οποία σε συνδυασμό με τις κοινωνικές / πολιτικές ευαισθησίες που εκδηλώνει, εμφανώς στοχεύουν και στην θεραπεία κοινωνικών παθογενειών. Και μια από τις κυριότερες είναι η πολυδιάσπαση. Η σημαντικότερη αδυναμία του μοιάζει να είναι, ότι δεν διαθέτει μακρά εμπειρία συμμετοχής στα δρώμενα τής κοινωνικής ανατροπής. Αυτό διαφαίνεται και στον προσεκτικό τρόπο με τον οποίον εκφράζεται. ¨Ομως “το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη”. Και ένας ευσυνείδητος ιατρός, έχει από μακρόν εξασκηθεί να μπορεί να εκφέρεται με πειθώ, όταν προτείνει κάτι στον ασθενή του για το καλό του. Εκτιμώ, ότι η επαγγελματική πορεία ενός ακτιβιστή, σφραγίζει την μεθοδολογία των παρεμβάσεών του.
      Η πρακτική αξία τής πρότασης τού κ. Αρβανίτη, πέραν τής όποιας επιτυχίας μπορεί να επιτρέψει η βέβαιη κατά την εκτίμησή μου νοθεία στις 25.06 στην κοινοποίηση τής καταμέτρησης ψήφων, ξεπερνάει τής σφαίρα μιας καθ' όλα αποδοτικής ζύμωσης. Είναι εκ των προτέρων βέβαιο, ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει στην επίτευξη τής ενοποίησης κάποιων δυνάμεων. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ. Αποτελεί συγκεκριμένο βήμα προς την προώθηση τού προτάγματος τής ενότητος, πέραν τού κατά πόσο αυτή η σύμπραξη μπορεί να ευδοκιμήσει ως πόλος συσπείρωσης δυνάμεων μακροπρόθεσμα. Η ζωή δεν ακολουθεί πάντοτε ευθεία οδό. Η πορεία προς την επίτευξη στόχων περιέχει εξ ίσου καμπύλες, τεθλασμένες, πισωγυρίσματα και αναδιπλώσεις. Αυτό που μετράει όμως, δεν είναι η ατραπός, αλλά η πυξίδα ανά χείρας.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    3. Μποτίλια στο Πέλαγος31 Μαΐου, 2023 14:40

      Συνέχεια προηγούμενου...

      Η βασική αδυναμία τής πρότασης τού κ. Αρβανίτη, προέρχεται κατά την γνώμη μου από τον προσωπικό του περιορισμό, που προανέφερα. Εστιάζει την όλη προσπάθεια αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη εκλογική σύμπραξη, χωρίς να την συνδέει με την ανάπτυξη κινηματικών διαδικασιών και σε αυτό το σημείο επικεντρώνεται η διαφοροποίησή μου. Υπό αυτήν την έννοια, δεδομένης τής προηγηθήσης και τής επομένης νοθείας, η πρότασή του παραμένει ανολοκλήρωτη. Μια επαρκώς δομημένη πρόταση δεν μπορεί να αφήνει εκτός συλλογιστικής την συγκεκριμένη αυτή προοπτική.
      Ενάντια σε αυτήν την εκτίμησή μου, μπορεί να αντιτάξει κάποιος το επιχείρημα, ότι όσο πιο περιορισμένη και συγκεκριμένη απο πλευράς οριοθετήσεως στόχων είναι μια πρόταση, τόσο ευκολότερα μπορεί να συσπειρώσει τούς εν δυνάμει αποδέκτες της. Και αυτό δεν ισχύει μόνον για τούς φορείς, που κλήθηκαν να συμπράξουν εκλογικά, αλλά και τούς εν δυνάμει ψηφοφόρους. Περισσότερο προωθημένοι σε κοινωνική και πολιτική βάση στόχοι μπορεί να αποθαρρύνουν κάποιους σχετικά συντηρητικούς ψηφοφόρους, που προσβλέπουν σε αλλαγή τής κατάστασης κυρίως με δια τής κοινοβουλευτικής οδού. Και όσον αν μια τέτοιου είδους θεώρηση διέπεται από αυταπάτες, σε μια εκλογική κάθοδο βαραίνει σαφώς το ποσοστό των αποδιδόμενων ψήφων. Εδώ νομίζω, ότι αρμόζει μια σημειολογικής υφής παρατήρηση: Όλα τα πράγματα μπορούν να διατυπωθούν με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Και η προώθηση στόχων απαιτεί σκόπιμα επιλεγμένες και εύστοχες διατυπώσεις. Ο όρος “κινηματικές διαδικασίες” δεν είναι σε θέση να συσπειρώνει σήμερα πλατύ κοινό. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ, διότι απευθύνομαι σε ανθρώπους με προωθημένη σνείδηση και αυξημένη ετοιμότητα. Αντί αυτού τού όρου όμως, θα μπορούσε να γίνει αναφορά σε “προοπτική ανάπτυξης άλλων πολιτικών και κοινωνικών κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων εκτός βουλής”. Σε αυτά τα πλαίσια θα ήταν σκόπιμο να αποφευχθεί ο όρος “εξωκοινοβουλευτικός”, διότι αυτός έχει αποκτήσει συγκεκριμένει χροιά, που στενεύει το φάσμα της αποδοχής προτάσεων.
      Προσωπικά χαίρομαι για την πρωτοβουλία τού κ. Αρβανίτη. Ακόμη δεν γνωρίζω, τι θα πράξω στις επερχόμενες εκλογές, διότι χρειάζομαι να εκτιμήσω επί πλέον δεδομένα και εξελίξεις. Εάν όμως μού επιτραπεί να εκτιμήσω την απόληξη αυτής τής πρότασης εδώ και τώρα, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα το έκανα στην βάση τής προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας των βασικών θιασωτών, που απευθύνθηκε η πρόταση. Γιατροί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί και οικονομολόγοι, εξ όσων μπορώ να γνωρίζω. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ στην διαδικασία σύγκλησης και συμπόρευσης δυνάμεων, που στοχεύουν σε ανατροπές. Προσωπικά όμως επιλέγω ως πλέον σκόπιμο, να απευθύνομαι στο δυναμικό, που συγκεντρώνεται στο ιστολόγιο Διόδοτος. Προγραμματιστές υπολογιστών, που κατέχουν από αλγορίθμους και λογικά διαγράμματα, κοινωνικοί λειτουργοί, που μπορούν να συσπειρώνουν ανθρώπους, φυσικομαθηματικοί, που επισκοπούν τις εσωτερικές διαστάσεις φαινομένων και εξελίξεων, έμποροι ηλεκτρικών προϊόντων, που γνωρίζουν πως σπρώχνεται το καλό προϊόν, φύλακες, που γνωρίζουν να περιφρουρούν, εκπαιδευτικοί, που μποροουν να διδάσκουν, νομικοί, που ξέρουν να απαγγέλουν ποινές, μηχανικοί δομικών έργων με μακρά εμπειρία σε δύσκολες κατασκευές, που επισκοπούν δομές και μηχανικές αλληλουχίες, αλλά προ πάντων άνθρωποι, που σκαμπάζουν από συνομωσιολογία. Συγγνώμη εάν ξέχασα κάποιους. Όμως είναι γνωστό, ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι σε κάθε καλή προσπάθεια.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    4. Μποτίλια στο Πέλαγος31 Μαΐου, 2023 15:08

      Συνέχεια προηγούμενου...

      Και last but not least...
      Ο κ. Αρβανίτης λέει προς το τέλος τού βίντεο, ότι για να ματαιωθεί η νοθεία των ψήφων που θα δοθοῦν στην σύμπραξη, θα τοποθετηθούν αντιπρόσωποι σε όλα τα εκλογικά τμήματα, που θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα στα κεντρικά τής σύμπραξης. Πλην όμως, έχουν προηγηθεί καταγγελίες, ότι κατά την διεξαγωγή των “εκλογών” στις 21.05 απαγορεύτηκε η είσοδος αντιπροσώπων σε πολλά εκλογικά τμήματα, που περίμεναν έξω από αυτά. Εύχομαι, αυτή η πρακτική να μην επαναληφθεί. Εκτιμώντας όμως, ότι η πραγματική δύναμη τής ΝΔ. δεν είναι πάνω από 6% και έχοντας προβεί ήδη σε ανάλυση των αστρολογικών δεδομένων τής ώρας, που πρόκειται να γίνει η καταμέτρηση (εάν σταθεί δυνατόν να στηθεί τελικά εκλογική διαδικασία, αλλά αυτό αφορά μια άλλη, επόμενη προσέγγιση και σάς καλώ να θυμάστε αυτήν την παρένθεση μετά την λεγόμενη “εαρινή επίθεση”) η ματαίωση τής νοθείας μού φαίνεται διαίτερα ευσεβής πόθος. Τουλάχιστον, σε μια τέτοια περίπτωση, η σύμπραξη θα καταθέσει μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερή καταγγελία των πεπραγμένων.
      Εάν επιβληθεί νοθεία, περί τής οποίας είμαι πεπεισμένος, χωρίς όμως να θεωρώ την προσπάθεια τής συμμετοχής τής υπό σύσταση σύμπραξης μάταιη, θωρώ, ότι μια πολύ χρήσιμη συνεισφορά της, πέρα από την αξιόλογη προσπάθεια ενοποίησης, θα είναι η επίγνωση που θα ακολουθήσει, σχετικά με ότι η ανατροπή δεν μπορεί να περάσει κυρίως μέσα από τις όποιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Τότε το πρόταγμα των κινηματικών διαδικασιών θα ξεκινήσει να εμπεδώνεται ως επίγνωση στις συνειδήσεις. Και κάτω από αυτόν τον όρο, δεν εννοώ μόνον όσα μπορούν να συμβούν σε πλατείες και δρόμους, αλλά αυτά, στα οποία αναφέρθηκα σε δυο εκτενή βίντεο τον παρελθόντα Ιούλιο με την βοήθεια τού καλού μου φίλου.

      Διαγραφή
  4. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ:
    https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/347242406_789235019451545_3997009715881756510_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_eui2=AeH_ttBMM7jU_FnYT1ASqoHa6V79IAXwYBbpXv0gBfBgFjSux7dJsA525BiM9xikF0jQFRabzFL5Sjqe49LViGXg&_nc_ohc=hWHvTwUM4WwAX9CUPCM&_nc_oc=AQlcNadpOCBJ0rQH7dsCk5gWxEqMDnCnzmVY2g1v6R0tbDhRfMsTVUiw2Fj_l1ycwzU&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=00_AfDTnMAbkwWh3Yfg3wKXetzQXfm1TpcVoXJyWL_nglG9fg&oe=6479D4E9
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ;
    ΕΜΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ;

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://anatropi.substack.com/p/776

    https://anatropi.substack.com/p/b81

    https://anatropitora.blogspot.com/2023/05/blog-post_31.html (akouste ta me kafe kai poooly iremia.prepei na broyme lysi an oxi na arxizoume na katharizoyme opoio politiko kai disythynti sxoleiou ta prowthisei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λινκ αυτά, είναι σαν να μάς λες.. ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΝΑΤΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!
      Δεν γνωρίζω κάποιον άλλο που να αγωνίζεται για το θέμα αυτό τοσο πολύ επί 15 χρόνια, δηλ. την καταστροφή της ελληνικής οικογένειας (και παράλληλα με την καταστροφή της ελληνικής Ιστορίας).

      Διαγραφή
  6. Απάντηση στον ΠΓ για την ΣΥΝΕΠΕΙΑ

    Τίποτα δεν είναι ο Αρβανίτης. Ένα λαμόγιο είναι που έχει βαρεθεί την ιατρική (αν την έχει εξασκήσει και καθόλου) και θέλει να κάνει την μεγάλη ζωή ως βουλευτής κάποιου κόμματος. Αυτός αυτοανδείχτηκε την περίοδο του των λοκ ντάουν, και χρησιμοποιώντας τον τίτλο του "Διδάκτωρα του Παν. Αθ." έβγαζε διάφορα σχεδιαγράμματα και έρευνες για τον ιό, και έβγαινε σε διάφορες τηλεδιασκέψεις. Όλα αυτά καλά ήτανε, και πολύς κόσμος "φωτίστηκε", αλλά βέβαια δεν ήταν ο μόνος που τα φανέρωνε. Τώρα, πότε προλάβαινε να διατηρεί ιατρείο και να βλέπει ασθενείς, είναι ένα άλλο θέμα. Αυτός οπωσδήποτε έχει ζηλέψει την "τακτική" του γερμανού δικηγόρου Ράινερ Φούλμιχ. Εγώ, όπως και πολύ άλλοι, έδωσα βάσει στα λεγόμενά του, τα δυο χρόνια του εγκλεισμού, αλλά όταν έμαθα ότι ψάχνεται για να πολιτευτεί, άρχισα να ξυνίζω. Αποκορύφωμα, ξημερώνοντας Κυριακή του Πάσχα, αυτός δημοσίευσε στο φέισμπουκ το γνωστό θέμα με τις επιστολές του Ιησού, που προωθούσε ο Βελόπουλος. Δεν είπε ένα "Χριστός Ανέστη", δεν είπε ένα "Χρόνια Πολλά" και σε όσους του ευχήθηκαν δεν απάντησε καν. Τον ρώτησα, γιατί βγάζει το μπαγιάτικο θέμα του Βελόπουλου, ανήμερα του Πάσχα, και δεν λέει "Χριστός Ανέστη" ή ένα "Χρόνια Πολλά" τουλάχιστον. Μήπως πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα και θέλει να κόψει τα ποσοστά του Βελόπουλου, μου απάντησε πως δεν πολιτεύεται και μετά με διέγραψε. Φαίνεται πως τώρα οργανώθηκε καλύτερα, όχι όμως για τον Βελόπουλο, αλλά για το κόμμα "ΝΙΚΗ". Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόμμα Νίκη το καταδικάζει ο Αρβανίτης.
      Αλλά και η ένωση που οραματίζεται θα πάει κουβά.

      Διαγραφή
    2. Μποτίλια στο Πέλαγος31 Μαΐου, 2023 21:22

      Αγαπητέ / ή Preete, παρόλο που το σχόλιό σου απευθύνεται στον ΠΓ και όχι στις δικές μου τοποθετήσεις, θα ήθελα να διατυπώσω μια άποψη σχετικά. Κατά την γνώμη μου κάνεις πολύ καλά, που αναφέρεις στοιχεία που αμφισβητούν το ποιον τού Κώστα Αρβανίτη. Μόνον στην βάση τής κατάθεσης σχετικών πληροφοριών είναι δυνατόν να σχηματισθεί μια εικόνα για όσα συμβαίνουν και ο αντίλογος είναι πάντοτε αναγκαίος. Εγώ γνωρίζω τον κ. Αρβανίτη μόνον από μια μερική εικόνα, που προσέλαβα σχετικά με την δράση του από το διαδίκτυο. Και ως εκ τούτου, είναι κάλλιστα πιθανόν, οι εκτιμήσεις που διατύπωσα σχετικά, ως ένα βαθμό ή και πλήρως, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
      Αυτό όμως που δεν βλέπω να τεκμηριώνεις στο σχόλιό σου, είναι η εκτίμηση, ότι "Αυτός οπωσδήποτε έχει ζηλέψει την "τακτική" του γερμανού δικηγόρου Ράινερ Φούλμιχ". Ο Ράινερ Φούλμιχ δεν είναι μόνον ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος, αλλά ένας ποινικός απαταιώνας ολκής, εφ' όσον καταχράστηκε 1,4 εκατομμύρια ευρώ, που κατέβαλαν επιχειρηματίες στην "Επιτροπή Κορώνα" (Corona Ausschuß) για την διεξαγωγή δίκης, με αίτημα την αποζημίωσή τους για τις βλάβες που υπέστησαν από την ψευδεπίγραφη "πανδημία". Ο Ράινερ Φούλμιχ καταχράστηκε αυτά τα χρήματα σε προσωπική βάση, χωρίς να προωθήσει ποτέ αντίστοιχες νομικές διαδικασίες και κρύβεται πλέον στο Μεξικό. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ενώ έχει μηνυθεί στην Γερμανία, η εισαγγελία τον καλύπτει με κωλησιεργίες σκανδαλωδώς.
      Οπωσδήποτε η πολιτική των κομμάτων είναι χώρος, που κρύβονται ιδιοτέλειες και εξαπατήσεις. Εγώ προσπαθώ να παίρνω αφετηρία από τα όποια δρώμενα, με στόχο να προάγω μια ζύμωση για την ατζέντα που θεωρώ πρόσφορη και όχι για να στηρίξω κομματικές πρωτοβουλίες.
      Όσο αφορά τις πιθανότητες να αποδώσει, ή να μην αποδώσει σε εκλογική δύναμη ψήφων η πρωτοβουλία τού κ . Αρβανίτη, θεωρώ την όλη προβληματική μέσα σε καθεστώς απροκάλυπτης νοθείας χωρίς νόημα. Ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια μπορούν να προκύψουν τριβές με την πρακτική τής Singular Logic, από τούς οιοδήποτε, που μπορεί να εκτιμούν ότι εξαπατήθηκαν από την καταμέτρηση, το θεωρώ επίσης πρόσφορο δεδομένο για την προώθηση τής ζύμωσης.

      Διαγραφή
    3. Φίλε, σε σένα απευθυνότανε η απάντησή μου. Η τακτική του Αρβανίτη κάνει μπαμ από μακρυά. Αυτά για τον Φούλμιχ τα ξέρω πολύ καλά. Απλά ένα παράδειγμα έφερα, γιατί όπως και αυτός ξεγέλασε τον κόσμο και τελικά θέλει και αυτός να πολιτευτεί στην Γερμανία, κάτι ανάλογο βλέπω εκ των υστέρων με τον Αρβανίτη. Σε τοπική κλίμακα βέβαια. Και ενώ εκόπτετο ότι δεν πολιτεύεται, τσουπ νάτος και αυτός.

      Διαγραφή
  7. Ανήκω στην κοινωνική ομάδα αυτών που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν με τα σκουπίδια του Μπούρλα και αντιτάχθηκαν στα φασιστικά αστυνομικά κορονομέτρα που επέβαλε το καθεστώς (φίμωτρα, έλεγχος μετακινήσεων, απαγορεύσεις, πρόστιμα) υποτίθεται για την αντιμετώπισης ενός υγειονομικού προβλήματος αποδεδειγμένα ασήμαντου, και παράλληλα είχαν να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα και τις ύβρεις των νουδούλων και συριζαίων και την ηλιθιότητα του μασκοφορεμένου κοπαδιού

    Αρωγή και υποστήριξη της επιχειρηματολογίας μας όταν βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τα λοβοτομημένα ζα του Μητσοτάκη, την αντλούσαμε από τις αναλύσεις κάποιων λίγων γιατρών (του Γάκη του Αρβανίτη του Βόβολη κλπ) που είχαν σηκώσει ανάστημα εναντίων των ακαταδίωκτων, μπουκωμένων με χρήμα, λαμόγιων του καθεστώτος (την Παγώνα , το Μαγιορκίνι , τον ψυχάκια κλπ)

    Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πολίτης που εναντιώθηκε στην υγειονομική χούντα και αμφισβητεί την επιστημονική ιατρική αξία των γιατρών που στάθηκαν στην δική του πλευρά, αυτοαναιρείται, πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε η από κει πλευρά όπως «δεν γνωρίζει από ιατρική» «σιγά το ιατρό» «ψεκασμένος ιατρός» «δεν έχει μπει σε ΜΕΘ» και άλλα ωραία που ακούγαμε από τα τρολάκια της ΝΔ 3 χρόνια
    Όποιος το κάνει από μικροκομματικό φανατισμό , είναι λάθος.

    Αρνητική κριτική για τις πολιτικές τους επιλογές των Γάκη, Βοβολη Αρβανίτη, Κούβελα μπορώ να γράψω ένα κατεβατό για τον καθένα.
    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡31 Μαΐου, 2023 22:51

    ΓΙΩΡΓΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗ, ΣΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΕΙΣ.
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ, ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ.
    ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ.
    ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΝΑΙ, Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΜΟΝΙΟ , ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.
    ΗΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή