Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Με 60% αποχή, καλά να πάθουμε...

 γράφει ο Παντελής Λαμψιώτης (Sportime)

".. η χώρα πορεύεται με μια κυβέρνηση που την ψηφίζει περίπου το 11% του συνολικού πληθυσμού. Ο ένας στους 10 πολίτες βγάζει κυβέρνηση και αποφασίζει τι θα υποστούν οι άλλοι 9. Μιλάμε για απόλυτη κατάρρευση της δημοκρατικής λειτουργίας.."

Όταν η τηλεθέαση για τη φετινή Eurovision έφτασε το αστρονομικό ποσοστό του 71,6% και την ίδια στιγμή η αποχή στις Ευρωεκλογές κινείται στο 60%, τότε με κάθε βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι κάτι πάει φρικτά λάθος με τον ελληνικό λαό. Για τα πανηγυράκια είμαστε πρώτοι, αλλά για να ρίξουμε μια ψήφο μπας και κρατηθεί όρθια η χώρα, ούτε συζήτηση. Αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Οι πρόγονοι μας παρέδωσαν πατρίδα, κι εμείς παραδίδουμε την… παρτίδα μας και την πάρτη μας.

Μέσα σε δύο δεκαετίες, το σύστημα κατάφερε να αχρηστέψει έναν από τους πιο πολιτικοποιημένους λαούς της Ευρώπης, τον ελληνικό. Μέχρι να μπούμε στα μνημόνια, το χρέος στην κάλπη παρέμενε πολύ ισχυρό στη συνείδηση του Έλληνα. Από εκεί και μετά ξεκίνησε η μεγάλη κατηφόρα.

Μερικές ώρες στην παραλία, την καφετέρια και την ταβέρνα, κρίνονται πιο σημαντικές από μια κάλπη που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τη μοίρα του ευρωπαίου πολίτη για τα επόμενα 5 χρόνια. Τα περισσότερα νομοσχέδια πλέον, πηγάζουν από τις Βρυξέλλες. Και οι 6 στους 10 Έλληνες επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στο αύριο της χώρας, και μάλιστα την ώρα που έχουμε πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη που απέχει λίγο από το να μετατραπεί σε παγκόσμιο.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές είναι – χοντρικά – 40% και η τραυματισμένη ΝΔ λαμβάνει 27-28%, αυτό σημαίνει ότι η χώρα πορεύεται με μια κυβέρνηση που την ψηφίζει περίπου το 11% του συνολικού πληθυσμού. Ο ένας στους 10 πολίτες βγάζει κυβέρνηση και αποφασίζει τι θα υποστούν οι άλλοι 9. Μιλάμε για απόλυτη κατάρρευση της δημοκρατικής λειτουργίας. Μόνο προσχηματικά μπορούμε πλέον να λέμε ότι ισχύει η συνταγματική αρχή της πλειοψηφίας. Μας κυβερνάει μια ολιγαρχία με τους χειροκροτητές τους, κι εμείς δεν λέμε ακόμα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Μάλλον δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: Οι Έλληνες που ψήφισαν… παραλία, προφανώς βρίσκουν ότι στα Τέμπη έγιναν όλα καλά, το σούπερ μάρκετ είναι φτηνό, το ρεύμα είναι κοψοχρονιά, οι φόροι είναι βελούδινοι, οι τράπεζες μας αγαπάνε, η Τουρκία δεν μας απειλεί, τα Σκόπια δεν μας κλέβουν τη Μακεδονία, η ΝΔ δεν συγκαλύπτει σκάνδαλα, τα νησιά μας δεν αφοπλίζονται, ο Τύπος είναι ελεύθερος, το ΕΣΥ δεν ιδιωτικοποιείται, ο ελληνικός πληθυσμός αυξάνεται κ.ο.κ.

Αν πιστεύουν όλα τα παραπάνω, να το κλείσουμε το «μαγαζί» που λέγεται κράτος και να ζήσουμε την… ευτυχία μας με τον Μητσοτάκη. Αν δεν τα πιστεύουν, τότε γιατί δεν κάνουν το ελάχιστο καθήκον της ψήφου για να τα ανατρέψουν; Ακόμα και αν δεν πιστεύουν ότι θα ανατρέψει κάτι η ψήφος τους, πώς αλλιώς θα ακουστεί η φωνή τους;

Ο θάνατος της δημοκρατίας δεν στέλνει κανένα «μήνυμα» μέσω της αποχής, γιατί κανένα εκ των συστημικών κομμάτων δεν θα εγκαταλείψει εξουσίες, ακόμα και αν εκλέγεται από 100… νοματαίους που λέει ο λόγος. Από εκλογές σε εκλογές, η αποχή μεγαλώνει, και η «καραμέλα» τους παραμένει ίδια: «ακούσαμε το μήνυμα». Και δεν ακούνε κανένα μήνυμα. Κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και η αποχή τους βολεύει απόλυτα.

Η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, και γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα φταίει ο λαός. Γιατί ναι μεν οι πολιτικοί είναι εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την αποστροφή του πολίτη για την ψήφο, αλλά κανένας πολιτικός δεν τον εμποδίζει να κατανοήσει τη δύναμή της και να ψηφίσει.


sportime.gr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 


38 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΑΜΨΙΩΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω πει από τον Αύγουστο 2017 που ξεκίνησε το μπλογκ:

    Αν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας αντάξιους των αρχαίων ημών προγόνων, θα έπρεπε να λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν και όλες τις πολύτιμες ρήσεις τους, όπως αυτήν όσον αφορά τις εκλογές:

    Απόσπασμα από λόγο του Περικλή (Θουκυδίδη, Ιστοριών, κεφ. 40,2):

    «Μόνοι γαρ τόν τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν [=Γιατί είμαστε οι μόνοι, που όποιον δεν παίρνει καθόλου μέρος σ’ αυτά (τα πολιτικά πράγματα), τον θεωρούμε άνθρωπο όχι ήσυχο, αλλά άχρηστο]

    --------------------------------
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΨΕ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΊΑ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ (ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ή ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ) "ΝΑ ΠΑΤΕ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ" - Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΜΨΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ :

    " ..ναι μεν οι πολιτικοί είναι εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την αποστροφή του πολίτη για ΤΗΝ ΨΗΦΟ, αλλά κανένας πολιτικός δεν τον εμποδίζει ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ και να ψηφίσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 30% ΑΠΟΧΗ , Η ΚΟΥΛΑ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ 17%

      Διαγραφή
    2. Άκουσα κι άλλους να λένε γι αυτόν τον μαθηματικό υπολογισμό φίλε μου Τιμωρέ. Δεν ξέρω πώς γίνεται. Πάντως δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Στις 11 το βράδυ η Κούλα είχε 27,54% και η αποχή ήταν 60%. Πριν από λίγο όμως είδα την Κούλα στο 28,31 και την αποχή στο 58,61. Θα μού πεις είναι και η νοθεία στη μέση.. Θα δούμε, θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα πολλά...

      Διαγραφή
    3. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ... ΑΛΛΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙ... ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
      ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
    4. Σωστά Γιώργο.
      Όσο για το ότι είπε το ίδιο εδάφιο ο μπουμπούκος εχθές.. αυτό τώρα το μαθαίνω από εσένα. και ομολογώ πως ξενέρωσα. Αν το ήξερα, σίγουρα δεν θα το επαναλάμβανα κι εγώ.

      Διαγραφή
    5. Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ, ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΗΣΥΧΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΩΣ...
      ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
  3. Προχθεσινό άρθρο ΕργΔημΕργ:

    Ρέ Ζό! (Ευρωεκλογές)
    https://ergdhmerg.wordpress.com/2024/06/08/%cf%81%ce%ad-%ce%b6%cf%8c-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82/

    Αποσπασμάτα:

    "Εσένα, που είσαι τόσο ζώον, που δεν καταλαβαίνεις τί κάνεις.

    Τί είπες;

    - Ότι αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι προς το καλύτερο, θα ήταν παράνομες;
    - Ότι οι Ευρωεκλογές δεν βγάζουν κυβέρνηση, άρα δεν έχουν καί τόση σημασία;"

    "..αν σε νοιάζει η ζωή σου, τότε ν’ αλλάξεις μυαλά κατεπειγόντως – καί με την ψήφο σου να στείλεις στον αγύριστο τους «συνταγματικοτοξάκηδες» καί τους «Μενουμευρώπηδες». "

    "Ψηφίζουμε έγκυρο, καί με τέτοιον τρόπο, ώστε να φάει σφαλιάρα ο κουκλοχαιρετάκιας"

    Σχόλιο Κων/νου Αλέξανδρου :

    "Μονο απο το Ενφια πληρωνονται καθε μηνα οι συνταξεις και οι μισθοι του Δημοσιου.
    Δηλαδη οι Ελληνες χρηματοτοτουν τους Ελληνες.
    Οι υπολοιποι φοροι και τα εσοδα απο το ξεπουλημα του Εθνικου πλουτου πηγαινουν στους διεθνεις τοκογλυφους τους οποιους η καθε Ελληνικη κυβερνηση απο το 2010 εως σημερα αναγνωριζει ως ΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΧΙΑΣ.
    Σε αυτες τις εκλογες ψηφιζουν οι Ελληνες τους Ελληνες.
    Μονοι μας θα ελευθερωθουμε οπως εγινε το 1 8 2 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστυνόμος Μπέκας10 Ιουνίου, 2024 04:50

    Πάμε για πανευρωπαϊκές, αν όχι παγκόσμιες εξελίξεις. Όταν βλέπεις ολόκληρος Μακρόν να γκρεμίζεται, τότε τα πράγματα είναι μάλλον σοβαρά. Αν ήμουν Πούτιν θα βγαζα απόψε κιόλας διάγγελμα και θα λεγα "ποια Ευρώπη βρε απατεώνες; Καμία Ευρώπη δεν υπάρχει, οι μισοί δεν πάνε να ψηφίσουν κι οι άλλοι μισοί σας αποδοκιμάζουν". Όσο για το εγχώριο μαριονετοσύστημα λογικά θα συμπαρασυρθεί απ τα παγκόσμια γεγονότα. Έχει και τις αμερικανικές εκλογές αργότερα, θα χει γλέντι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΚΟΡΤΣΟ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα υποατομικά σωματίδια όπως Μακρόνια, Σολτσόνια, ΝτεΚρούνια, Κουλόνια έχουν μικρή διάρκεια ζωής είναι όμως ικανά να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε ανεξέλεγκτο περιβάλλον. Ευτυχώς εξουδετερώνονται εύκολα με Ορμπάνια, ΛεΠένια, Μελόνια. Δύο σημαντικοί καταλύτες Τράμπιο και Πουτίνιο επιταχύνουν την εξουδετέρωση.

    Στη Γαλλία και το Βέλγιο οι ψηφοφόροι που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση κατόρθωσαν και την έριξαν. Στο Ελλαδιστάν οι νέοι προτίμησαν να πάνε να απλώσουν πετσέτα στις παραλίες δίνοντας ευκαιρία στον αφορισμένο ψυχοπαθή να μιλάει για Πύρρειο νίκη με 28% τη στιγμή που έχει πάρει 10.7% επί του εκλογικού σώματος λόγω της αποχής. Χωρίς να υπολογίσουμε την νοθεία της επιστολικής ψήφου όπου είχε αύξηση 94% (συγκρίνοντας το με τί, άραγε;).

    Συμπέρασμα; Περιμένω το 3 7 10.

    Κουλή εβδομάδα στο 28% των ψηφισάντων και καλή εβδομάδα σε εμάς, Κωστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτιας, Αλεξιαδου, μελέτη εις την ευρωβουλή ακόμα και η νίκη εξέλεξε τον Αναδιωτη ενώ είχε αλλά πολύ δυνατά πρόσωπα; και ακόμα απορουμε;

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνανε οι ψηφοφόροι της Νίκης και βάλανε στην Ευρωβουλή τον Αναδιώτη! Σού διαφεύγει το εξής: Όταν θα μιλάει ο Αναδιώτης.. οι ξελιγωμένες Ευρωπαίες βουλευτίνες θα τον κοιτάζουν με λαγνεία και θα προσέχουν τί λέει 🤣. Το ίδιο και οι κρυφές αδερφές του GLBT κοινοβουλίου 🤣.
      Το ίδιο ισχύει και για την Λατινοπούλου!
      Βάλαμε μόντελς στην ευρωβουλή φέτος χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ααααα δεν το είχα σκεφτεί έτσι καλέ, χιχιχιχι

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
  8. Αν αυτοί που απείχαν ψήφιζαν κάποιο μικρό κόμμα, τα ποσοστά του Κούλη θα επηρεαζόταν? Ρωτάω δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν καταλαβαινετε οτι δεν βγαζεισ κατι με τις εκλογες ?ΚΑΙ ολοι να ψηφιζαμε μλκκε παλιο κουλης θα εβγαινε η' οποιος εχει ακομη βηματα στην ατζεντα του .Τωρα για αυτους που επαναλαμβανουν κατι αρχαιεσ ρησεις ....να πω οτι αυτες οι ρησεις ισχυαν οταν ακομη υπηρχαν καυκαλατοι πολιτικοι και αντιπολιτευση .Ανδρες και σταθεροι στισ αποψεις τους .ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ .Αν υπηρχαν και τωρα πολιτικοι με σθενος , σταθεροτητα και φερεγγυοτητα , ολοι μας θα τουσ ακολουθουσαμε ...ΑΝ υπηρχαν 2 τετοιοι μεσα στον βοθρο της βουλης ..τοτε ΝΑΙ θα ψηφιζαμε /ΑΛΛΑ δεν γινεται να διαλεξεισ την πιο καλη σκατουλα απο ολεσ τισ σκατουλες /
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ < ΝΑ ΦΡΕΖΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΤΕΨΕΙΣ.
    καλημερα και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την εποχή του Περικλή όποιος άπλωνε χέρι στο δημόσιο ταμείο έκλεινε ραντεβού με τους τοξότες. Υπήρχε Δημοκρατία καί όχι Κοινοβουλευτισμός. Δεν υπήρχαν κομπιούτερ γιά να μαγειρεύουν τα αποτελέσματα.
    Το άρθρο είναι προβοκατόρικο. Προτιμούσε ο Λαμψιώτης να υπάρχει ελάχιστη αποχή κι ο Μητσοτάκης να έχει πάρει 1.000.000 ψήφους περισσότερους; Τόσους έχασε. Ανάλογα περισσότερους οι υπόλοιποι; Θα ωφελούσε τη χώρα κάτι τέτοιο; Νομίζει ότι αν η αποχή συμμετείχε, θα ψήφιζε άλλα κόμματα εκτός των μεγάλων ή ότι θα επέλεγαν όλοι την δική του προτίμηση; ; Πρώην ψηφοφόροι μεγάλων κομμάτων είναι οι απέχοντες.
    Ελεεινή η προσπάθεια του να συνδέσει όσους δεν πήγαν να ασημώσουν το καθίκι (κάλπη) με Τέμπη, ακρίβεια, Τουρκία κλπ. Τους θεωρεί αναίσθητους, πλούσιους ή απάτριδες;
    Άν τον ήξερα θα του έλεγα να εκτυπώσει το άρθρο του, να το κάνει μασούρι καί να το βάλει στον κώλο του. Αρκετά ανεχτήκαμε τον κάθε προπαγανδόρο του Τύπου καί την κάθε κομματική λεκανατζού. Όσο γιά τους υπάκοους υπήκοους που τσιμπάνε στην προεκλογική προπαγάνδα, είδα τις επιλογές τους. Έναν μισοκακόμοιρο δημοσιογραφάκο (Αυτιάς) καί μιά Τσιτσιολίνα βασίλισσα της νύχτας (Μελέτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ναι, είναι προβοκατόρικο το άρθρο, καλά το κατάλαβες. Αλλά όχι υπέρ της Κούλας. Ο αρθρογράφος, όπως και όλοι του sportime που κάνουν πολιτικό ρεπορτάζ, είναι σίγουρα κι αυτός ψηφοφόρος του κόμματος ΝΙΚΗ.

      Διαγραφή
    2. Δεν ήξερα ποιό, αλλά ήταν φανερό ότι κάποιο υποστήριζε.

      Διαγραφή
    3. Διός Κούρος10 Ιουνίου, 2024 14:41

      Φίλε Αυτόλυκε, την εποχή του Περικλή είχαμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω. Σήμερα τι έχουμε; Τυραννική Ολιγαρχία.

      Διαγραφή
  11. Η Κροατία «πρωταθλήτρια» στην αποχή – Μόνο το 21,34% προσήλθε στις κάλπες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω η Λετονια ειναι Κωστα με γυρω στο 8%....

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  12. Διός Κούρος10 Ιουνίου, 2024 14:40

    Πάντως, απο κοντινά μου πρόσωπα, επιβεβαιώνω ότι υπήρξε μεγάλη αποχή απο κοματόσκυλα της νουδούλας. Μιλάω για ΜΕΓΑΛΗ αποχή, δηλαδή ΔΕΝ πήγαν ολόκληρες οικογένειες !!

    Αντί να πάνε να τους μαυρίσουν, έστω ψηφίζοντας δεξιότερα, προτίμησαν να απέχουν. Και μετά ψάχνουμε τις δικές μας ευθύνες ;;;; !!!!

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το να δώσω το παρόν - ψήφο μου , είναι σαν να νομιμοποιώ τις επιλογές και τις αποφάσεις που βγάζουν προς ψήφιση οι κάθε είδους επιτροπές τους χωρίς να με ρωτούν, οι οποίες δεν ορίζονται από εμάς.
    Τα ηλεκτρικά τετράτροχα και δίτροχα σκουπίδια, τα φαγητά με γρύλους ακρίδες και μεταλλαγμένα, οι ακτινοβολίες των κινητών και των δορυφόρων θα συνεχίσουν να προάγονται από αυτές τις επιτροπές.

    Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε απέναντι μας τον ευρωστρατό σε τυχόν μελόντικα γεγονότα όπου πάλι οι επιτροπές τους τον έχουν καθορίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο χωριό Καμπιά της Χίου, ψήφισαν 38 από τους 417 εγγεγραμμένους, ποσοστό συμμετοχής 8% !! (δηλαδή αποχή 92%), ενώ στο χωριό Κορούνια ψήφισαν 37 στους 331, ποσοστό συμμετοχής 11% (αποχή 89%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για χρόνια πολλά δεν ψήφιζα δεν συμμετείχα γνωρίζοντας πως εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν απαγορευμένες
    Πιστεύοντας πως όταν το δικό μου παράδειγμα το ακολουθήσουν πολλοί τότε αυτοί οι πολλοί θα ανατρέψουν τα πράγματα μέσα και εγώ σε οποιονδήποτε ρόλο
    Αυτό ούτε έγινε ούτε και θα γίνει
    Οι πολλοί που ακολούθησαν δεν επαναστάτησαν και ούτε θα επαναστατήσουν
    Θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται να βρίζουν και να απειλούν μεσω ενος μηχανήματος που τους δόθηκε μόνο και μόνο για να ξεδινουν νομίζοντας πως τάχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτήν την φορά ψήφισα
    Βρήκα κάποιον που τον διαβάζω και τον παρακολουθώ από παλιά και τον ψήφισα
    Είναι κάποιος που τον θεωρώ ανατρεπτικό και πατριώτη
    Είναι κάποιος που κανείς δεν τολμά να αντιπαρατεθεί λεκτικά μαζί του
    Είναι κάποιος πού τον θαυμάζω χωρίς να τον έχω πρότυπο προς μίμηση
    Και τον ψήφισα διότι πολύ θα ήθελα να τον δω να τους τα χώνει από θεσμική θέση
    Και ας γνωρίζω πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είχα ανάγκη να ψηφίσω ούτε αυτόν ούτε και κάποιον άλλον
    Έχω ήδη κάνει τις ετοιμασίες μου για την δύσκολη κατάσταση
    Από χρόνια πολλά μαζεύω κρύβω φροντίζω άρα δεν είχα και ούτε θα έχω ανάγκη να με σώσει αυτός που δέχτηκε την ψήφο μου
    Όπως δεν έχω ανάγκη να με σώσουν όσοι δεν ψήφισαν έναν κάποιον και άφησαν το πεδίο ανοιχτό για τα κομματοσκυλα
    Και τα κομματοσκυλα και οι βλάκες έβγαλαν τον αυτιά και την τσουλα και τον Γλυφάδα η και τον σφογγοκωλαριο και άλλους ων ουκ έστιν αριθμός ανθρώπου μετρησαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και τελικά όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν τι άλλο έκαναν;
    Μήπως ξεκίνησαν καμμία επανάσταση;
    Μήπως άφησαν το πληκτρολόγιο και έπιασαν το στυλιαρι;
    Μήπως βρήκαν τον τρόπο να αλλάξουν το χάλι μας;
    Τι ειρωνεία και αυτή σε αυτόν τον τόπο που οι επανασταστασεις γίνονταν με μπαμ και μπουμ τώρα να γίνονται με κλικ καί μπλιπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://news.marathonpress.gr/wp-content/uploads/2020/08/maxfiles-makis-kouloumpis-rampo-pliktrologiou.jpg

      Διαγραφή
  19. Ψήφισα κάποιον που παραδέχομαι χωρίς να τον έχω ανάγκη
    Κάποιον που θαυμάζω χωρίς να θέλω να του μοιάσω
    Κάποιον που τον έδειχνα στα παιδιά μου
    Τους έδειχνα και τον Μάρκο Μπότσαρη τον Νικόλαο Πλαστήρα και άλλους
    Ας έβρισκαν και οι άλλοι κάποιον που να μην ήτανε λιγδης γλυφτης τσουλα σφογγοκωλαριος και ας τον έστελναν στην ευρωβουλή
    Το μόνο πράγμα που του ταιριάζει η φράση κρίμα ρε αδελφέ είναι το τίποτα
    Κάλλιο το λάθος παρά το τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. diladi re file ΑΚΜΩΝ , ποιον ψηφισες και υπονοεις ενω ταυτοχρονα τον συγκρινεις καιαναφερεσαι σε ηρωες ?ΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΒΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ?απο περιεργεια ρωταω....να τσεκαρουμε και οι υπολοιποιι ..να δουμε τι θα αλλαξει με αυτον ππυ λές η' θα αλλαξει αυτος που λες μολις συναναστραφει με ολα τα αλλα σκατα , οπως γινεται παντα /

      Διαγραφή
    2. Φίλε Pananas,
      δεν ξέρω πόση σημασία έχει να μάθουμε. Άλλωστε σίγουρα θα πήρε (του έβαλε το σύστημα) κανένα 0,02% ή κάτι παρόμοιο, ειδικά αν τον θεωρεί επικίνδυνο. Και τώρα θα τον παρακολουθεί, ούτως ώστε να μην τολμήσει κάτι άλλο κινηματικό όσο υπάρχουν αυτοί.

      Διαγραφή
  20. Αδελφέ panana ας έχω το δικαίωμα να μην πω το ποιόν ψήφισα
    Δεν το λέω διότι δεν θέλω να διαφημίσω κανέναν
    Θέλω να διευκρινίσω πως επ ουδενί λόγω δεν ανάγνωρίζω αυτόν ως ισάξιο και ιδίου αναστήματος άνδρα με τους ΉΡΩΕΣ
    Απλώς ήθελα να πληροφορήσω πως στα παιδιά που μεγαλώσαμε εγώ και η Χριστίνα έδειχνα και άντρες που τιμούσαν το μουστάκι και όχι μόνον πολιτικούς η πολιτικάντηδες
    Τον εν λόγω τον έδειχνα στα παιδιά μου σαν ένα παράδειγμα ρητορικης δεινότητας
    Στο ύψος της αξίας του Μάρκου Μπότσαρη η του Νικολάου Πλαστήρα αναγνωρίζω λίγους
    Κανείς τους δεν ζει
    Εάν υπήρχε ένας τέτοιος Άντρας σήμερα δεν θα τον ψήφιζα αλλά θα εστρωνα τα ρούχα μου για να πατει
    Και τόσο μόνο πάλι τιμή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή