Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Γίναμε ρόμπα και σε διάσημες ξένες αντινεοταξικές ιστοσελίδες..


Χώρα του ΝΑΤΟ στέλνει εκπαιδευτή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία ενόψει των αφίξεων των F-16

γράφει ο Tyler Durden - Zero Hedge


Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αξιωματικός πτήσης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ο πρώτος ξένος εκπαιδευτής πτήσεων που αποστέλλεται στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά ένας εκπαιδευτής του ΝΑΤΟ έφτασε στο Κίεβο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την παραλαβή των F-16 από τους δυτικούς συμμάχους και την ανάπτυξη ουκρανών πιλότων (η πρώτη δημόσια γνωστοποιημένη περίπτωση τουλάχιστον).

Αν και το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε αρχικά την εξέλιξη, το δημοσίευμα του Defencepoint.gr αναλήφθηκε από πολλά διεθνή δημοσιεύματα. 


 

"Η παρουσία του Έλληνα ιπτάμενου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι προφανώς μέρος της πρωτοβουλίας του συνασπισμού εκπαίδευσης F-16, ενός διεθνούς συνασπισμού που σχηματίστηκε στις 13 Ιουλίου 2023 κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, με στόχο την εκπαίδευση των Ουκρανών τεχνικών πιλότων και του προσωπικού υποστήριξης σε αυτόν τον τύπο μαχητικού", αναφέρει το ελληνικό δημοσίευμα.

"Ο συνασπισμός περιελάμβανε αρχικά 11 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία", συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023. Τότε, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε: "Σήμερα έχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τον αεροπορικό συνασπισμό: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην εκπαίδευση των πιλότων των F-16 μας".

Τα F-16 που προμηθεύονται από τη Δύση αναμένεται να αρχίσουν να καταφθάνουν αυτό το καλοκαίρι, όπως ανέφερε το Forbes την περασμένη εβδομάδα: 

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι το Βέλγιο θα δωρίσει 30 πλεονάζοντα F-16, αυξάνοντας σε 85 τον συνολικό αριθμό των ευκίνητων, υπερηχητικών μαχητικών που θα λάβει η Ουκρανία από αυτό το καλοκαίρι.

    Αυτά είναι αρκετά αεροσκάφη για να συντηρήσουν την εκπαιδευτική μονάδα F-16 των Ουκρανών στη Ρουμανία -η οποία πετάει σήμερα με 18 πρώην ολλανδικά F-16- ενώ παράλληλα θα εξοπλίσουν το ισοδύναμο τεσσάρων μοίρες με 16 αεροσκάφη η καθεμία. Τα τρία επιπλέον αεροσκάφη θα είναι πιθανώς σε εφεδρεία για να αντικαταστήσουν τις αναπόφευκτες απώλειες σε μάχες.

    Τα 64 αεροσκάφη πρώτης γραμμής -το ισοδύναμο μιας πτέρυγας μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ- θα μπορούσαν να επιτύχουν τοπική αεροπορική υπεροχή, έστω και προσωρινά, δήλωσε ο Golubtsov πέρυσι.


Παρακάτω: Το δελτίο τύπου του Ζελένσκι από το ταξίδι του Αυγούστου 2023 στην Αθήνα...


Την περασμένη Παρασκευή, ο Ουκρανός βουλευτής Aleksey Goncharenko ανακοίνωσε στο X ότι "η πρώτη ομάδα Γάλλων εκπαιδευτών βρίσκεται ήδη καθ' οδόν προς την Ουκρανία" - αν και δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό αυτό επιβεβαιώνεται στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες αναφορές λένε ότι τα αεροσκάφη θα φτάσουν μέσα σε "εβδομάδες" και όχι μήνες.

Η Δανία και η Ολλανδία έδωσαν πρόσφατα το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα F-16 τους για να χτυπήσει εντός του ρωσικού εδάφους, σε μια τεράστια πρόκληση που θα σηματοδοτούσε σημαντική κλιμάκωση.


zerohedge.com


diodotos-k-t.blogspot.com



9 σχόλια:

  1. Καλο ξεπαστρεμα να ευχηθουμε λοιπον....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν εστάλη για να εκπαιδεύσει απλώς, αλλά και να πετάξει σκάφος προς τα ανατολικά, τότε θα ξεπαστρεφτεί άμεσα από τους Ρώσους. Αν, όπως λέει ο Εργοδότης, βρεθεί κάποιους μήνες αλώβητος στην Ουκρανία, αυτό είναι κακό γιατί θα ανοίξει η όρεξη κι άλλων εν Ελλάδι μισθοφόρων να πάνε εκεί.
      Αν όμως ξεπαστρεφτεί οιονδήποτε τρόπω γρήγορα.. τότε θα κοπεί η όρεξη κι άλλων μιμητών, αλλά και της Κούλας να στείλει κι άλλους. Μια αναγκαστική επιστράτευση από την Κούλα την βρίσκω ούτως ή άλλως αδύνατη. Ό,τι κάνει αυτό το κνώδαλο, το κάνει είτε στη ζούλα είτε με έναν υποτυπώδη τρόπο και περιορισμένης τόλμης, όπως στην παρούσα περίπτωση.

      Διαγραφή
  2. και σιγά τον έλληνα ωρέ Έλληνες... ελληνόφωνος ναι, έτυχε να γεννηθεί εδώ ναι αλλά και πολλοί λαθροτέτοιοι γεννιούνται εδώ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΕΛΕΟΣ!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ05 Ιουνίου, 2024 07:48

      ΣΩΣΤΗ !!!!
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ05 Ιουνίου, 2024 08:00

      ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΆΣΤΕ.
      ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ.
      ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ,ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.
      ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ,
      ΝΑ ΧΑΣΗΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ.
      ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.
      ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΑΧΘΗ ΑΜΑ ΖΗΣΗ.....
      ΜΕ ΒΑΡΕΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ .
      ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.
      ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.
      ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΔΕΝΕΙ Η ΤΟΎΡΤΑ....
      ΟΜΟΡΦΑ ;
      ΟΜΟΡΦΑ .
      3 7 10
      ΒΕΒΑΙΩΣ !
      ΘΥΜΑΣΘΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ;
      ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙ ,
      ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
      ΔΗΛΑΔΉ .....;;;
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

      Διαγραφή
  3. Διός Κούρος05 Ιουνίου, 2024 10:15

    Γιατί έχω την εντύπωση ότι όσα αρεοπλάνα (επίτηδες ο αναγραμματισμός) και να έχει η ζελένσκαγια θα "φύγουν" "με τη μια" !!!!

    Πως το λένε αυτό το όπλο που απο (πολύ) ψηλά στέλνει αυτή την ακτίνα προς τα κάτω ;;!!! Πως το λένε ρε παιδιά ; (εγώ το γνωρίζω, αλλά σας δοκιμάζω χα χα χα)

    Όπως έλεγε και ο αλησμόνητος Λογοθετίδης στο τέλος της ταινίας Ένας ήρωας με παντούφλες "Έναν προβολέα ρε παιδια. ΕΝΑΝ !!!", έτσι θα λέμε και εμείς "Μια ακτίνα ρε παιδιά. ΜΙΑ !!!"

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρεοπλάνα...Θα αραιώσουν σιγά σιγά χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Λες μήπως την ακτίνα (όπλο DEW) που καίει ό,τι στοχεύσει και δεν μπορεί να κάψει μόνο ό,τι έχει μπλε χρώμα;

      Διαγραφή