Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Παγκόσμια Γεγονότα!!!

Παγκόσμια Γεγονότα!!! Σημαντικά γεγονότα των ημερών που μας δείχνουν πράγματα και βοηθούν σε κατανόηση αρκετών στοιχείων όσον αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις των ημερών μας…

Από τη Maggie Smith

1) Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τράμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ: Ας μην κάνουμε λάθος, η διεκδίκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσουμε τις αγορές ανοιχτές, δήλωσε η γενική διευθύντρια εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Sabine Weyard.

2)Ο Τζο Μπάιντεν τράβηξε την προσοχή όλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, και είπε: Ακολουθώ τη συμβουλή του αρχηγού μου… Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκτελεί τον ρόλο του ως προέδρος, υπηρετεί και ως Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας ανώτερός του και όλοι αναρωτιούνται τώρα για το ποιός είναι ο αρχηγός του Τζο Μπάιντεν.

3) Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να μην λάβουν επίσημα αντίποινα κατά της Ουγγαρίας μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βίκτορ ‘Ορμπαν στη Μόσχα στο πλαίσιο μιας ” Ειρηνευτικής Αποστολής”.

Ο Μισέλ είπε ότι η ειρηνευτική αποστολή του Όρμπαν ήταν πρόβλημα και χαρακτήρισε τη διπλωματία του απαράδεκτη. Ωστόσο, πρότεινε ότι η τιμωρία της Ουγγαρίας για μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να ισοδυναμεί με ” πέσιμο σε παγίδα”. Δεν θέλουμε να τιμωρούμε τον εαυτούς μας ως παρενέργεια της προσπάθειας να τιμωρήσουμε κάποιον, πρέπει να είμαστε έξυπνοι, είπε ο Μισέλ…

4) Ο Τζο Μπάιντεν επαινεί τον αντιπρόεδρο Τράμπ σε νέα γκάφα του σε συνέντευξη τύπου υψηλού επιπέδου, και είπε: Δεν θα επέλεγα τον αντιπρόεδρο Τράμπ για αντιπρόεδρο αν δεν πίστευα ότι είχε τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος, είπε ο Τζο. Όλοι καταλάβαμε ότι σίγουρα εννοούσε την Καμάλα Χάρις και μπερδεύτηκε λίγο ο μικρούλης μας…

5)Ο Τζο Μπάιντεν πρόσβαλλε για μία ακόμη φορά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε ” Ανθρωποκτόνο τρελό”…

6) Ορισμένοι κορυφαίοι δωρητές των Δημοκρατικών έχουν παγώσει τουλάχιστον 90 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές έως ότου το Δημοκρατικό Κόμμα αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

7)Ο Τζο Μπάιντεν σύστησε τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι ως τον πρόεδρο Πούτιν της Ουκρανίας, σε μία ακόμη γκάφα του κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

8)Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης ως μόνιμο μέλος.

9)Ο Αλέξι Σαενζ, 29 ετών, ένας από τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης Μάρα Σαλβατρούτσα ( MS-13) που δρούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ομολόγησε την ενοχή του για τη συμμετοχή του σε οκτώ άγριες δολοφονίες στη Νέα Υόρκη.

10) Διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των Τιράνων στην Αλβανία για να διαμαρτυρηθούν κατά της εκτελεστικής εξουσίας που ηγείται της χώρας, επιτέθηκαν σε κυβερνητικά και δημοτικά κτίρια και στο γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα με βόμβες μολότοφ, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την απελευθέρωση του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

11) Η νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κληρονομήσει τη χειρότερη οικονομία από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε η νέα υπουργός οικονομίας Ρέιτσελ Ριβς: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κληρονομιά 14 ετών χάους και οικονομικής ανευθυνότητας αφού οι προκατόχοι μας ενήργησαν από πολιτικό συμφέρον ως μέρος μιας κυβέρνησης που έβαλε το κόμμα πρώτο και τη χώρα σε δεύτερη μοίρα, είπε η Ριβς…

12) Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κεραυνών σε μια ημέρα σε διάφορες περιοχές της ινδικής πολιτείας Ούταρ Πραντές.

 

nikolaosanaximandros.gr 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου