Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Μυκηναϊκή γέφυρα του Αρκαδικού Αργολίδας, του 1.300 π.Χ. !!! Η αρχαιότερη στην Ευρώπη, και εν χρήσει!!! Θεωρείται η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα Παγκοσμίως! (φωτο - βίντεο)


 

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας στην Αργολίδα: Η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας (Αρκαδικού) βρίσκεται στο 15ο χιλιόμετρο του δημόσιου δρόμου Ναυπλίου-Επιδαύρου. 


Είναι κατασκευασμένη με μεγάλες ακατέργαστες ασβεστολιθικές πέτρες με το χαρακτηριστικό μυκηναϊκό (κυκλώπειο) τρόπο κατασκευής χωρίς συνδετικό υλικό. Πρόκειται για χαρακτηριστική μνημειακή κατασκευή της Μυκηναϊκής Εποχής.
 
Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.Η γέφυρα χτίστηκε κατά τον 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας.

Η Γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπαιων Μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες.
 











 ΔΙΟΔΟΤΟΣ

 

 

1 σχόλιο:

  1. Πέραν τού Κατασκευαστικοϋ Επιτεύγματος, το Γεωγραφικόν Σημείον είναι γιά πολύ δυνατές πόζες... Άν είναι κάνας πονηρός, θα κάνει τις εικόνες λεφτά ...´
    ... μέχρι νά τό περιφράξουν καί νά ζητάνε εισιτήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή