Υπάρχουν τόσo πολλά που μπορεί να πάνε στραβά αυτήν τη στιγμή, είναι δύσκολο να εκτιμηθούν…
Άρδην αναμένεται να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο, με το τρίγωνο Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας να διαδραματίζει κατά τα φαινόμενα σημαντικό ρόλο.
Ενδεικτικό
περί αυτού είναι το γεγονός πως την 1η Μαρτίου ο Ισραηλινός υπουργός
Άμυνας Isaac Hajj ανακοίνωσε ότι μονάδες και τμήματα των Ισραηλινών
Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έλαβαν διαταγές να βοηθήσουν αρκετούς οικισμούς
Δρούζων που βρίσκονται στα προάστια της Δαμασκού.
Το σχέδιο είναι
να τεθεί ο έλεγχος αυτών των οικισμών και να μην επιτραπεί σε συριακές -
φιλοτουρκικές κυβερνητικές μονάδες ή σε σχηματισμούς που προηγουμένως
ήταν πιστοί στον Bassar Al Assad να εισέλθουν σε αυτές.
Η απόφαση των
IDF δεν είναι τυχαία. Ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο
πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ δεν θα επιτρέψει
στις νέες συριακές αρχές να πάρουν τον έλεγχο εδαφών νότια της Δαμασκού.
Επιπλέον, ο
αρχηγός του εβραϊκού κράτους ζήτησε να δημιουργηθούν τρεις
αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες ταυτόχρονα: οι επαρχίες As-Suwayda,
Quneitra και Daraa.
Τυπικά, ο λόγος για τις απαιτήσεις από το Τελ Αβίβ είναι η ανησυχία για τους Δρούζους.
Αυτή η συριακή εθνοθρησκευτική μειονότητα ζει κυρίως στις συγκεκριμένες περιοχές.
Αξιοσημείωτο
είναι ότι οι Δρούζοι ζήτησαν προστασία από το εβραϊκό κράτος αμέσως
μετά την είσοδο του Ισραηλινού Στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν, και οι Ισραηλινοί άρχισαν αμέσως να παρέχουν βοήθεια.
Η ανησυχία του Ισραήλ για τους Δρούζους φαίνεται, για να το θέσουμε ήπια, περίεργη.
Είναι
σαφές ότι το Τελ Αβίβ εφαρμόζει κάποιο σχέδιο. Είναι ενδιαφέρον να
κατανοήσουμε ποιους στόχους επιδιώκει η ισραηλινή στρατιωτική-πολιτική
ηγεσία και ποια θέση κατέχει η συριακή εθνοθρησκευτική μειονότητα για
την επίτευξή τους.
Οι Δρούζοι έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Ισραήλ. Υπάρχει μεγάλη διασπορά, που υπολογίζεται σε περίπου 150.000 άτομα.
Η εθνοθρησκευτική μειονότητα εκπροσωπείται στην Κνεσέτ, καθώς και στο IDF, την Αστυνομία του Ισραήλ και τη Συνοριακή Αστυνομία.
Για πολλά χρόνια, οι Δρούζοι παίζουν το ρόλο των δυνάμεων κατοχής στα Υψίπεδα του Γκολάν.
McGregor: Οι Έλληνες φαίνεται να προετοιμάζονται για πόλεμο με τους Τούρκους
Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει δήλωση του γνωστού συνταγματάρχη – αναλυτή McGregor…
«…Υπάρχουν τόσo πολλά που μπορεί να πάνε στραβά αυτήν τη στιγμή, είναι δύσκολο να εκτιμηθούν…
Έχουμε πολλά αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Ισραηλινοί συνεργάζονται στενά με τους Έλληνες, και οι Έλληνες φαίνεται να προετοιμάζονται για πόλεμο με τους Τούρκους…
Μάλιστα,
υπάρχουν άνθρωποι που προτείνουν αυτή τη στρατηγική, ώστε οι Έλληνες να
στραφούν κατά των Τούρκων και οι Τούρκοι να απαντήσουν.
Με
άλλα λόγια, έχουμε μια συνταγή καταστροφής, και δεν νομίζω ότι κάποιος
το σκέφτεται προσεκτικά αυτήν τη στιγμή στην Ουάσινγκτον…».
Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί πως ο McGregor δεν είναι τυχαίος – στην πραγματικότητα, είχε διοριστεί σε πολιτικές θέσεις από την πρώτη κυβέρνηση Trump.
Όταν λέει «έχουμε αποδεικτικά στοιχεία», είναι λογικό να υποθέσουμε ότι δεν τα βγάζει από το στομάχι του.
Δεύτερον,
διαπιστώνεται υπερβολική προσπάθεια από τον ισραηλινό μηχανισμό για
επιρροή στην Ελλάδα σε κάθε επίπεδο – κυβερνητικό, πολιτικό,
επιχειρηματικό, στρατιωτικό, δημοσιογραφικό, κοινής γνώμης.
Στη
δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος, μια σειρά από ανθρώπου έχουν
επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή ερωτικό δεσμό με το Ισραήλ και, με την
προσκόλληση της Ελλάδος σε αυτό, ορέγονται τη συντριβή και την εξόντωση
της Τουρκίας από το πανίσχυρο Ισραήλ.
Έχουν, μάλιστα, φτάσει στο σημείο να λένε λίγο πολύ ότι ο Benjamin Netanyahu θα μας δώσει την Πόλη…
Όταν μιλάμε για «πρωτοφανή» επιρροή, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι σφιχτά δεμένη στο άρμα του Ισραήλ από το 2009.
Μέσα
στην παρανοϊκή πραγματικότητα αυτής της κατάστασης, τα «πολλά
αποδεικτικά στοιχεία» που αναφέρει ο Αμερικανός συνταγματάρχης και πρώην
αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump παρέχουν μια άλλη οπτική.
Τρίτον, τα «πολλά αποδεικτικά στοιχεία» που αναφέρει
ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος προϋποθέτουν μια αρχιτεκτονική
προκλήσεων όπου, ωστόσο, θα είναι η Ελλάδα που θα πάρει κάποια μοιραία
πρωτοβουλία κατά της Τουρκίας.
Να σημειωθεί πως η ελληνική
κυβέρνηση πιέζεται επαρκώς από τη δεξιά και εθνικιστική πτέρυγα του
πολιτικού φάσματος, με τα κόμματα να αυξάνουν συνεχώς τα ποσοστά τους,
την ώρα που η νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για
εθνικιστικούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη.
bankingnews.gr
ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.makeleio.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/%ce%a3%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%9f%ce%a3-vs-%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%97%ce%a3-%ce%9c%ce%97%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a4%ce%91%ce%9a%ce%97%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%9f-%ce%98%ce%95%ce%9f/
Δρουζοι= Γνωστικιστες με επιρροες απο την καμπαλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΟΚΙ
Εξ αρχής θεώρησα ιδιαζόντως ύποπτες τις αναφορές στις ΗΠΑ για ανάκτηση τής Κωνσταντινούπολης, στην φάση που ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αυξάνεται, ειδικά στην περιοχή των πετρελαίουν που αστυνομεύουν οι Κούρδοι. Τα έχει περιγράψει αναλυτικά ο ΕργΔημΕργ, αλλά φοβάμαι ότι παραμένει φωνή βοώντος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν πληροφορήθηκα ότι ο Μασκ μελετάει αρχαία Ελληνική ιστορία, γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές επιλογές διέπονται πάντοτε από τα πλέον στυγνά συμφέροντα, αισθάνθηκα ως ο φασουλής να μελετάει κβαντομηχανική.
Αντιθέτως, όπως έχω ήδη τοποθετηθεί, θεωρώ έντιμη την προβολή τού ζητήματος τής Κωνσταντινούπολης από τον Στηβ Μπάνον. Αυτός όμως βρίσκεται εκτός κυβερνητικών επιτελείων και επηρεάζεται χωρίς να έχει γνώση των εσωτερικών ζυμώσεων. Ο Μπάνον είναι ειλικρινής φιλέλληνας και αποφασισμένος λαϊκιστής, που αντιτίθεται σθεναρά στα σχέδια τού δυστοπικού ψυφιακού κατεστημένου, που έχει καπαρώσει την διοίκηση Τραμπ. Τα σχέδιά τους προβλέπουν πλήρη διάλυση των μηχανισμών τού κράτους και εγκαθίδρυση δικτατορίας μέσω τεχνολογικών εφαρμογών σε παγκόσμια κλίμακα. Παρόλο που υπάρχει σωρεία στοιχείων σχετικά, οι "ειδικοί" στην Ελλάδα αγνοούν πλήρως αυτήν την διαδικασία, μια και αυτό που αποφεύγουν όσο τίποτε άλλο, είναι η έρευνα και η συγκεκριμένη ενημέρωση, αναμασώντας άγνοια. Εννοείται, ότι σύντομα θα προβώ σε αναλυτική τεκμηρίωση των προηγούμενων ισχυρισμών.
Φίλης: Ανελέητη σύγκρουση συμφερόντων, που θα αλλάξει τον κόσμο
Διαγραφήhttps://www.youtube.com/watch?v=Bv7c2yj6Wro
Νομίζω ότι στο βάθος αυτών που λέει ο Φίλης, υπάρχουν ομοιότητες με την άποψή σου Διονύση. Μόνο που γνωρίζει καλά ότι δεν τον παίρνει να τα εξωτερικεύσει έτσι όπως εσύ.
"να εξαπολύσει τους Έλληνες εναντίον των Τούρκων ώστε οι Τούρκοι να στραφούν εναντίον τους"
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, ε; Και πως θα γίνει αυτό;
Γίνεται; Αμ δε γίνεται.
μνκ
Δεν γινεται λες μνκ; να κάνει ένα επεισόδιο σοβαρό η Ελλάδα (αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα δηλαδή) και voila!!! Οι τουρκοι μας την πέφτουν, άλλωστε για αυτό μας έβαλαν στα μνημόνια και στο ουκρανικό, και μια χαρά το έχουν στήσει, με κουλοκατασταση επάνω μια χαρά θα ανοίξει τις πόρτες.
ΔιαγραφήΘσ συμφωνήσω με τον μποτίλια πως όλα αυτά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ σοβαρά και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, οι ταυτότητες πάνε καλά, και το ίδιο και η κατάσταση με την ψηφιοποίηση και τα μετρητά.
Καλημέρα
Ελευθερία
Αγωνιζομενη
@Ελευθερία Αγωνιζόμενη, ΟΛΑ αυτά που παραθέτεις, είναι ο ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ του παλαιού συστήματος. Λίγο υπομονή.
ΔιαγραφήΈβαλα ένα ανάλογο σχόλιο στην ανάρτηση "Τραμπ στο Κογκρέσο: Η Ουκρανία είναι έτοιμη για διάλογο". Μόλις το δημοσιεύσει ο Κώστας, διάβασέ το.
Έρρωσο
Διός Κούρος
Ελευθερία,
ΔιαγραφήΔηλαδή, σαν πόσο σοβαρό να είναι το επεισόδιο που θα κάνει η Ελλάδα, λες;
Το πολύ-πολύ να συγκρουστεί κανένα σκάφος του Λιμενικού με κανένα τούρκικο ψαροκάικο, να βυθιστεί το καΐκι και να πνιγούν καναδυό λαθροψαράδες, έξω από καμιά βραχονησίδα. Για περισσότερα δεν τραβάνε, ούτε οι πολιτικοί ούτε οι στρατιωτικοί.
50 χρόνια "δημοκρατίας", τους έχουν κάνει τα μυαλά πουρέ.
Αν μια τόσο μικρή προβοκάτσια αρκεί για να μας την πέσουν τα τουρκάκια, τότε κάλλιστα θα μπορούσαν να μας την πέσουν και χωρίς αυτή, όποτε τους καπνίσει.
μνκ
Στην πραγματικότητα γίνονται 2-3 σοβαρά επεισόδια τύπου Ιμίων τον χρόνο. Σκοτώνονται και Έλληνες και Τούρκοι, αλλά και οι δύο χώρες ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ με όσο πιο επείγοντα τρόπο γίνεται.
ΔιαγραφήΚι εγώ και άλλοι έχουμε πληροφορίες αλλά δεν μάς παίρνει να τις γράψουμε.
ΠΕΣ ΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ,ΩΡΕ ΚΩΣΤΑ.
ΔιαγραφήΑΝΝΑ