Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Σάββατο 28 Ιουνίου 2025

Γιατί η πραγματική Ιστορία της ανθρωπότητας απέχει έτη φωτός απ’ αυτήν που νομίζουμε - Χρυσούλα Μπουκουβάλα (Απεροπία)


 

 

 

Τί σχέση μπορεί να έχει ένα ιστολόγιο για τον υπερανθρωπισμό και τον μετανθρωπισμό με τον αποκρυφισμό; Έχει, και μάλιστα άμεση. Όπως αναφέρω στο βιβλίο μου «Τι είναι και τι επιδικώκει ο μετανθρωπισμός», από την απώτατη αρχαιότητα τα νήματα της παγκόσμιας ιστορίας τα κινούν οι μυστικές εταιρείες. Έτσι, και τα δύο αυτά ρεύματα είναι δικά τους επινοήματα.

Κάθε σημαντικό ιστορικό γεγονός έχει υποκινηθεί από τις ομάδες εκείνες ανθρώπων που από την προϊστορική εποχή κατείχαν τους τρόπους επηρεασμού και διακυβέρνησης του πλήθους. Παράλληλα, κατείχαν και επιστημονικές γνώσεις που τις κρατούσαν «απόκρυφες», δηλαδή κεκρυμμένες από τις βέβηλες μάζες. Αυτό συνέβαινε διότι μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή, φυσική ή τεχνητή, οι πολιτισμοί κατέρρεαν και οι άνθρωποι βυθίζονταν ξανά στον πρωτογονισμό.

Κάποιοι όμως μύστες, που κατείχαν τις σημαντικότερες επιστημονικές γνώσεις της εποχής τους, όχι μόνο γνώριζαν από καιρό πότε θα συμβούν οι καταστροφές, αλλά διέθεταν τρόπους διάσωσης των ιδίων και των οικογενειών τους καθώς και καταφύγια. Έτσι, ενώ οι μάζες χάνονταν κατά 99%, συνήθως εκείνοι επιβίωναν και μετέδιδαν την απόκρυφη γνώση στις επόμενες γενεές μυστών, δημιουργώντας ξανά τις νέες πολιτικές και θρησκευτικές ελίτ. Η πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας απέχει λοιπόν έτη φωτός από αυτήν που νομίζουμε.

 

Συνέχεια του άρθρου στην Απεροπία

 

Διόδοτος 

 

 

3 σχόλια:

  1. Κώστα άπέχου ὅπου βλέπεις "Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα."

    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνώ ότι είναι ύποπτο αυτό. Απλά κάποιοι δεν έχουν χρόνο να αναρτούν και να απαντούν σε σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Η κυρία Μπουκουβάλα δεν έχει δώσει καμμία αφορμή να είμαστε καχύποπτοι μαζί της.

      Διαγραφή