Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ!!!!! - Ευρωπαϊκός Κανονισμός elDAS 2.0


 

Σημείωση Κ-Τ: Το παρακάτω άρθρο του μαθηματικού κ.Τσόκα είναι χρήσιμο ως προς το πώς πρέπει να αντιδράσουμε όταν μάς αποστείλουν τον ΠΑ. Για τον ευρωπαϊκό κανονισμό  elDAS 2.0 δεν μάς λέει όμως κάτι καινούριο. Μάλιστα, τα έντονα γράμματα στην αρχή του άρθρου, μού δίνουν την εντύπωση ότι από ανάρτησή μας έμαθε για αυτόν τον ευρωπαϊκό κανονισμό. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας, Μαθηματικός-Ερευνητής

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός, που έχει την ονομασία :

Ευρωπαϊκός Κανονισμός elDAS 2.0

 

Αυτός ο ευρωπαϊκός κανονισμός, προστατεύει (ΕΔΩ είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ) ΟΛΟΥΣ τους Ευρωπαίους Πολίτες (άρα και τους Έλληνες) που δεν θέλουν να συμμετέχουν ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας!.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός elDAS 2.0 λέει τα εξής :

Μέχρι το 2026 και οι 27 Κυβερνήσεις των 27 μελών-κρατών της ΕΕ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να παρέχουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ λύσεις (σε όλες τις υπηρεσίες : Τράπεζες, Υγεία κ.λ.π), για όσους Ευρωπαίους Πολίτες (άρα και τους Έλληνες), ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές ταυτότητες με ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ.

Επί πλέον η Ευρωπαϊκή Προστασία Προσωπικών δεδομένων GDPR, επιβάλλει :

Η συλλογή (συγκέντρωση) και η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, πρέπει να γίνεται με ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ των Ευρωπαίων Πολιτών.

Ως εκ τούτου όσοι, Έλληνες που ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να πάρουν την ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ με ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ :

Μέσα στους μήνες : ΙΟΥΝΙΟ-ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ, να ΜΗ ΜΠΟΥΝ στην πλατφόρμα my info (ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ) :

Τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός elDAS 2.0 και η Ευρωπαϊκή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων GDPR 

Και δεν πρόκειται να τους επιβληθεί ΚΑΜΙΑ κύρωση!

Από δε τον Σεπτέμβρη του 2025, σε όσους Έλληνες, ΔΕΝ μπήκαν στην πλατφόρμα my info του προσωπικού αριθμού, για να τους εκδοθεί Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (Π.Α) :

Θα τους έλθει ή στο μέιλ τους (όσοι έχουν μέιλ) Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (Π.Α) ή όσοι δεν έχουν μέιλ, θα τους αποσταλεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσωπικός φάκελος ταχυδρομικώς, που μέσα στο φάκελο θα υπάρχει  Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (Π.Α).

Τι να κάνουν οι Έλληνες Πολίτες, που θα τους έρθει ο Π.Α στο μέιλ τους :

Θα πάνε στην ένδειξη ΑΠΑΝΤΗΣΗ και θα γράψουν

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ (με προστατεύει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός elDAS 2.0)

Τι θα κάνουν τώρα οι Έλληνες Πολίτες, που θα τους έρθει ο Π.Α σε φάκελο (που στη πάνω αριστερά πλευρά του φάκελου, δουν ότι γράφει : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και από κάτω γράφει :

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης :

Αμέσως οι Έλληνες Πολίτες, που θα πάρουν τέτοιο φάκελο :

Να υποψιαστούν ότι μέσα σε αυτό το φάκελο είναι ο Π.Α τους :

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Μην κάνουν το ΛΑΘΟΣ και τον ανοίξουν!

Γιατί, εάν το ανοίξουν (δεν μπορούν να τον επιστρέψουν πίσω, από εκεί που τους στάλθηκε) και τότε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συμπεράνει ότι ο παραλήπτης-Πολίτης ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τον Προσωπικό Αριθμό του (Π.Α).

Στον κλειστό αυτό φάκελο (με τον Π.Α), που θα έχει ο κάθε Έλληνας Πολίτης στα χέρια του, να γράψει (με μπλε στυλό) στην εμπρόσθια πλευρά του φακέλου : ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΟΝ Π.Α (μου το επιτρέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός elDAS 2.0) και με κόκκινο στυλό να γράψει : ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Ύστερα να πάει στο πλησιέστερο ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ή Courier και να  αποστέλλει (συστημένα) αυτόν τον κλειστό φάκελο στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης!.

Και με αυτό τον τρόπο, ο κάθε Έλληνας που ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να πάρει τον Π.Α ΔΕΝ τον αποδέχεται, χωρίς να υποστεί καμία κύρωση ή αποκλεισμό (από διάφορες υπηρεσίες) :

Και αυτό το πετυχαίνει, χάρις τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό elDAS 2.0!

 

messinian-argonaut.blogspot.com 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

13 σχόλια:

  1. Ε ρε γλέντια,,,
    Δεν μπορώ να μην το δείξω,,,
    eIDAS 2.0
    eDIAS 2.0

    Άρνηση στον Π.Α
    Αποδοχή στον ψηφιακό e DIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eIDAS σημαίνει Electronic Identification, Authentication and Trust Services (ηλεκτρονική ταυτοποίηση, επαλήθευση ταυτότητας και υπηρεσίες εμπιστοσύνης).
      Βρε τον Δία.. Νά τος ξανά χαχαχα

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 2026 ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ... Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΡΑΧΝΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ... ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.... ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ... Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ 2026 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;; ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2027 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32024R1183

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
      5α σημ.15
      και
      15

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΟΫ !!!

      Διαγραφή
  3. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ Ο "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ" 2021/953 ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑ κ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα σταθώ στο

    "Μέχρι το 2026 και οι 27 Κυβερνήσεις των 27 μελών-κρατών της ΕΕ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να παρέχουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ λύσεις (σε όλες τις υπηρεσίες : Τράπεζες, Υγεία κ.λ.π), για όσους Ευρωπαίους Πολίτες (άρα και τους Έλληνες), ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές ταυτότητες με ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ."

    Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι οι κυβερνήσεις έχουν περιθώριο μέχρι το 2026 να αναπτύξουν συστήματα για όσους ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές ταυτότητες με τον ΠΑ. Στο διηνεκές! Δεν αναφέρει χρονικό όριο.

    Τις κυβερνήσεις πιέζει να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις ΕΩΣ το 2026.
    ΌΧΙ ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι μετά το 2026!!!

    Πάμε πάλι: δεν λέει ότι οι πολίτες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τον χρησιμοποιούν μετά το 2026. Στην πραγματικότητα δεν λέει τίποτα για τους πολίτες. Οι κυβερνήσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να φροντίσουν να έχουν έτοιμα τα συστήματα τους έως το 2026 για όσους δεν επιθυμούν την ψηφιακή ταυτότητα και να χρησιμοποιούν αυτά για να κάνουν την ταυτοποίηση.

    Όλα είναι θέμα ερμηνείας και όχι ότι μας πασάρουν οι λαγοί του συστήματος. Θα ήθελα την γνώμη ενός νομικού όπου να έχει καλή γνώση αγγλικών/γαλλικών με νομική ορολογία γιατί έχουμε δει και άλλες φορές πως το ανθΕλληνικό μπουρδέλο χρησιμοποιεί διφορούμενες μεταφράσεις ή μεταφράσεις κατά το δοκούν. Η προσεκτική μελέτη του ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ κειμένου θα είναι ο καταλύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο 5α αναφέρεται στην εθελοντική χρήση των ευρωπαϊκών πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας και το άρθρο 15 στην προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία.

    Σε πιο σημείο βρήκατε αυτό που αναφέρεται στην ανάρτηση : “Μέχρι το 2026 και οι 27 Κυβερνήσεις των 27 μελών-κρατών της ΕΕ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να παρέχουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ λύσεις (σε όλες τις υπηρεσίες : Τράπεζες, Υγεία κ.λ.π), για όσους Ευρωπαίους Πολίτες (άρα και τους Έλληνες), ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές ταυτότητες με ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ”

    Εάν επικαλεστούμε τον elDAS 2.0 πρέπει να αναφέρουμε και τα άρθρα που παραβιάζει η απόδοση Π.Α ενάντια στη θέληση μας.

    -Μ31-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανακοίτα σωστά:

      άρθρο 5α-σημείωση 15
      και
      άρθρο 15, όχι από εκεί που αρχίζει τις πλήρεις περιγραφές, αλλά τελείως στην αρχή που ξεκινάει η αρίθμηση των 78 άρθρων.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν για να είναι πιο κατανοητά σε όλους, θεωρώ ότι πρέπει να διατυπωθούν ως εξής:

      1.) Αύξων αριθμός (15) ή α.α. (15) (από την αρχική αρίθμηση (1) έως (78) του κανονισμού). Το λάθος εδώ είναι η χρήση της λέξης άρθρο. Δεν είναι άρθρο αλλά η αύξουσα αρίθμηση του κανονισμού και στη θέση (15) είναι το ζητούμενο μας.

      2.) και άρθρο 5α, παράγραφος 15, είναι το δεύτερο ζητούμενο μας.

      Επιβεβαίωσε Κώστα αυτά που έγραψα, διότι αν απαιτηθεί να επικαλεστούμε τον elDAS 2.0 λόγω άρνησης Π.Α, θεωρώ οτι πρέπει να το κάνουμε με την εισαγωγή των παραπάνω λεπτομερειών.

      -Μ31-

      Διαγραφή
  6. Τι να κάνουν οι Έλληνες Πολίτες, που θα τους έρθει ο Π.Α στο μέιλ τους ...
    ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΙΛ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ NO-REPLY ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΟΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΌ ΚΙ ΑΥΤΟ.
      ΤΟΤΕ.. ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΣΤ' @@ ΣΟΥ!
      Στο επόμενο σχόλιό σου αγαπητέ, βάλε κι ένα ψευδώνυμο στο τέλος σε παρακαλώ. Δεν αναρτούμε εντελώς ανώνυμα σχόλια. Χατιρικώς το ανάρτησα αυτό.

      Διαγραφή