Εξαρτημένοι και Συνδεδεμένοι – Η Απόλυτη εξάρτηση μας μέσα απο ένα 3λεπτο Video
Για δέκα ώρες εχθές, η Πελοπόννησος σώπασε. Και μέσα στη σιωπή ακούσαμε κάτι που είχαμε ξεχάσει. Πώς είναι να μην είσαι διαθέσιμος. Πώς είναι να μην απαντάς αμέσως. Πώς είναι να βαριέσαι. Δεν έπεσε το δίκτυο. Έπεσε η ψευδαίσθηση ότι δεν μπορούμε χωρίς αυτό. Και ίσως εκείνες οι δέκα ώρες να ήταν το πιο καθαρό μας καθρέφτισμα στην σημερινή εποχή…

Η εξάρτηση αυτή είναι χειρότερη και από τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ
"Ναρκωτικό".. δεν λες τίποτα. Δυο τρεις φορές το χρόνο τυχαίνει να πηγαίνω στη δουλειά το πρωί και μετά από λίγο να τους λέω "Φεύγω γιατί μου έτυχε κάτι επείγον, θα επιστρέψω σε μισή ώρα". Τί ήταν το επείγον..;;; Είχα ξεχάσει το κινητό σπίτι.
ΔιαγραφήΕΓΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .
ΔιαγραφήΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΟΝΑΔΕΣ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ
Καλημέρα σας και καλή Σαρακοστή,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε, σας εύχομαι λιγότερη "σύνδεση" και περισσότερη σκέψη...
Και για μένα το κινητό είναι απλά διακοσμητικό. Όμως, το τρομακτικό είναι ότι οι περισσότεροι έχουν μεταφέρει εκεί πληρωμές, ταυτότητα, κάρτες, να μην πω για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην Αθήνα!!! Έτσι και πέσει ή κοπεί το σήμα, δεν έχουν να πληρώσουν, να μετακινηθούν, να αγοράσουν κάτι!!! Πάλι καλά που δεν έχουν μεταφέρει εκεί και τα κλειδιά του σπιτιού τους!!! Για την ώρα!!! Για μένα, αυτό θα έπρεπε να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν διάφορα πράγματα ως προς τι έχουν επιτρέψει σε αυτό το παλιό-πραμα να κατέχει για χάρη τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι οι φίλοι και γνωστοί με "κοροϊδεύουν", γιατί έχω για κινητό ένα NOKIA με ... κουμπάκια. Αν δεν το χρειαζόμουν για το e-banking (μόνο και μόνο για να έρχονται οι κωδικοί επιβεβαίωσης), θα το είχα πετάξει. Βάζω μια κάρτα κάθε τρίμηνο, για να μην γίνει φραγή και χάσω το νούμερο. Εννοείται ότι πολλές φορές φεύγω από το σπίτι χωρίς το κινητό στην τσέπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμολογώ ότι είναι δύσκολο να απεξαρτηθείς από αυτό, αλλά όπως λέει και στο βίντεο, δεν μεγαλώσαμε με κινητό και όταν ως έφηβοι - ή και αργότερα - βγαίναμε έξω με την παρέα. πάντα υπήρχε τρόπος συνεννόησης. Απλά με τα κινητά συνηθίσαμε στην ευκολία. Αλλά πάντα έτσι συμβαίνει με τα ... δολώματα !!!
Η μοναδική μαντινάδα που θυμάμαι :
Αμα πεθάνω βάλτε μου
το κινητό στο μνήμα
μα μη με θάψετε βαθιά
γιατί δεν θά 'χει σήμα
Έρρωσθε
Διός Κούρος
Το Τραγικό είναι πως ειδικά εμείς, ως εκ της Παρακαταθήκης των Αρχαίων ημών Προγόνων, δεν έχουμε ελαφρυντικά...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.youtube.com/shorts/I_NK29mdE0U?t=72&feature=share
Και, προς επίρρωσιν, ο Μάρκ Τουαίην, τη του Σωκράτη διδαχή πειθόμενος,
όρισε τον πολιτισμό ως «τον απεριόριστο πολλαπλασιασμό περιττών αναγκών» αναφέροντας επίσης ότι «κάθε πολιτισμός φέρει τους σπόρους της καταστροφής του».
Προσωπικά δεν έχω κινητό με αποτέλεσμα όταν μου ζητάνε τον αριθμό του κινητού μου, να δηλώνω πως δεν έχω και, καθώς η δήλωσή μου δεν γίνεται πιστευτή, για να αποφύγω μάταια αντιπαράθεση –με δεδομένη την, ως εκ της έλλειψής του, ''ρετσινιά'' του τσιγκούνη, του τρελού που πιστεύει πως η ακτινοβολία θα του αχρηστέψει τον εγκέφαλο και, κυρίως, Του Αρνητή Της Προόδου– λέω πως δήθεν μου το κλέψανε και κάποια στιγμή θα πάρω άλλο.
Ι.Ν.