Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Ο Τραμπ απειλεί να «ανατινάξει» το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο - προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί στο SouthPars, αν το Ιράν επιτεθεί στο Κατάρ λόγω των ισραηλινών επιθέσεων


Οι ΗΠΑ θα «ανατινάξουν ολοσχερώς» το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars – το μεγαλύτερο στον κόσμο – αν το Ιράν συνεχίσει να επιτίθεται σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Κατάρ, προειδοποίησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις την Τετάρτη εναντίον ιρανικών εγκαταστάσεων στο κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars στον Κόλπο, το οποίο μοιράζεται με το Κατάρ. Το South Pars εκτείνεται σε έκταση σχεδόν 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και φιλοξενεί περίπου 1.800 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Σε αντίδραση, το Ιράν επιτέθηκε σε εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του Κατάρ και απείλησε με αντεπιθέσεις εναντίον βασικών ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου.

Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ισραηλινή επίθεση στο South Pars είχε συντονιστεί με Αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ πηγή της Jerusalem Post υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ ήταν πιο δεκτικές σε επιθέσεις κατά υποδομών φυσικού αερίου παρά κατά εγκαταστάσεων πετρελαίου.

Ωστόσο, ο Τραμπ απέρριψε την αναφορά σε μια ανάρτησή του στο Truth Social την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν τίποτα για τη συγκεκριμένη επίθεση και το Κατάρ δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτήν».

Αναγνώρισε ότι το Ιράν δεν είχε γνώση αυτού του γεγονότος, γεγονός που οδήγησε στην επίθεση της Τεχεράνης εναντίον μιας εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ.

Ο Τραμπ συνέχισε υποσχόμενος ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ» στο «εξαιρετικά σημαντικό και πολύτιμο κοίτασμα South Pars». Ωστόσο, προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι αν επιτεθεί στο Κατάρ, οι ΗΠΑ – με ή χωρίς το Ισραήλ – «θα ανατινάξουν μαζικά ολόκληρο το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars με δύναμη και ισχύ που το Ιράν δεν έχει δει ή βιώσει ποτέ πριν».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξασφάλιση του Στενού του Ορμούζ καταλαμβάνοντας μέρος της ιρανικής ακτής ή αποβιβαζόμενοι στο νησί Χαργκ του Ιράν, το κέντρο για το 90% των εθνικών εξαγωγών πετρελαίου.

Μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο South Pars, το Ιράν υπέβαλε επιστολές στον ΟΗΕ στις οποίες διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Κατάρ, του Κουβέιτ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να «διαθέσουν το έδαφός τους για επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της χώρας μας».



rtrunews.com 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

4 σχόλια:

  1. Με τις απειλές θα μείνει,γιατί αλλιώς θα φάει σκατα ο Καραγκιόζης....αεί στο διάολο με δαυτον....ρε όλοι ίδιοι λες και βγήκαν από μια κοιλιά....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ήλιος το ψέμα η αναβάθμιση
    ο Ήλιος (που επικαλείται και ο αγαπητός Διός κούρος) στέλνει τα δώρα του στην ανθρωπότητα ανεβάζοντας την συχνότητα της Γαίας από το 2012
    το ανθρώπινο είδος αναβαθμίζεται, η αναβάθμιση αυτή γίνεται με αργούς ρυθμούς για τα δικά μας δεδομένα, και κάθε άνθρωπός αναβαθμίζεται με διαφορετική ταχύτητα αναλόγως με το πόσα μπλοκαρίσματα ασπίδες χαμηλής συχνότητας (πχ φόβος) του έχει εγκαταστήσει μέσα στο μυαλό του το σύστημα που χειραγωγεί την ανθρωπότητα αιώνες τώρα
    το σύστημα αυτό που έχει καβαλήσει την ανθρωπότητα την έχει καθυποτάξει γεμίζοντας την σκέψη των ανθρώπων με συναισθήματα χαμηλής δόνησης μίσος ζήλια χαιρεκακία φόβος αλλά το κυριότερο μέσο του συστήματος για να πετύχει την απόλυτη υποταγή των ανθρώπων είναι το ψέμα, όλη η πραγματικότητα που έχει κατασκευάσει το σύστημα (δεν μιλάω για τον πεδίο ενσάρκωσης ή όπως το ονομάζουν βάση της ταινίας μάτριξ, άλλο θέμα αυτό) βασίζεται στο ψέμα, ψέματα για την κοινωνία για την ιστορία για τις ιδεολογίες για τους εχθρούς και τους φίλους για το καλό και το κακό
    λοιπόν η σημαντικότερη αναβάθμιση που δέχονται οι άνθρωποι είναι ότι δεν δέχονται τα ψέματα, ένας αναβαθμισμένος άνθρωπος όταν ακούει ένα ψέμα το αντιλαμβάνεται ως ψέμα και ας του βάζει το σύστημα το όποιο περιτύλιγμα αληθοφάνειας
    φυσικά το σύστημα γνωρίζει αυτή την αναβάθμιση την βλέπει στις μετρήσεις που κάνει στην κοινωνία και έχει βάλει αντίμετρα, όχι να σταματήσει την αναβάθμιση, δεν μπορεί, να την καθυστερήσει, γνωρίζει ότι όταν οι αναβαθμισμένοι άνθρωποι, αυτοί που δεν θα μπορεί να πείσει με ψέματα, φτάσουν σε ένα ποσοστό αυτό το σύστημα αιώνων θα καταρρεύσει.
    Ποια είναι αυτά τα αντίμετρα που μπορούν να καθυστερήσουν την αναβάθμιση; Τα παλιά μέσα χειραγώγησης τύπος τηλεόραση ραδιόφωνο έχουν πεθάνει, είναι τα νέα μέσα χειραγώγησης τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ναι εκεί μπορεί κάποιος να μάθει κάποια αλήθεια που ίσως τον βοηθήσει, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία τα χρησιμοποιεί λανθασμένα και γίνεται πάλι έρμαιο της πλύσης εγκεφάλου από το σύστημα (το είδαμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό)
    [η γείωση η επαφή με την γη την φύση τα συναισθήματα υψηλών συχνοτήτων είναι η άμυνα μας]
    Όπως και να χει η αναβάθμιση «το γεγονός» είναι προς εξέλιξη οπότε μια νέα κοινωνία που δεν θα είναι δυνατόν να την χειραγωγήσει το σύστημα με ψέματα παπάτζες και μπούρδες είναι στα σκαριά, οι ψεύτες θα τελειώσουν.
    Οπότε όπως λέει και ο ποιητής
    … Go tell that long tongue liar
    Go and tell that midnight rider
    Tell the rambler, the gambler, the back biter
    Tell 'em that God's gonna cut 'em down

    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα συνάδελφος μου είπε ότι επειδή δεν μπορεί να πάρει ποσότητα πετρελαίου για θέρμανση, πήρε πριν από μερικές μέρες ένα μπιτόνι 22 ευρώ και χθες το ίδιο μπιτόνι 34 ευρώ.Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όμως έχει δύο μικρά παιδιά και πρέπει να ζεσταθούν, επίσης δεν θέλει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και σήμερα με ρώτησε "Γιατί τα ζούμε όλα αυτά"?Είμαστε όλοι μαζί και ταυτόχρονα χωριστά, γιατί ο καθένας ζει τον δικό του Γολγοθά.Στις 19 Μαρτίου του 2020 ο καλύτερος φίλος του αδελφού μου έχασε το κοριτσάκι του ,που ήταν ενάμιση έτους και ο γιατρός στο ιδιωτικό νοσοκομείο που το πήγε, γιατί είχε ασφάλεια, του ζήτησε δέκα χιλιάδες ευρώ για να χειρουργήσει το μωρό μέσα στη νύχτα.Του είπε ότι το χειρουργείο ήταν εύκολο αλλά επειδή έπρεπε να γίνει άμεσα θα έπρεπε να πληρώσει, οπότε ο πατέρας αναγκάστηκε να δανειστεί κάποια χρήματα που του έλειπαν από γνωστούς και φίλους.Η κόρη του πέθανε την επόμενη μέρα το μεσημέρι, γιατί από λάθος στο χειρουργείο της τρύπησαν όλα τα όργανα.Ξεκίνησε δικαστήρια που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και ζει με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί.Αγόρασε τον τάφο και σήμερα ήταν όλη τη μέρα εκεί και της μιλούσε, όπως κάθε χρόνο από τότε που "έφυγε".Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει το Πατρίς, Θρησκεία, οικογένεια αλλά τα μοντέλα έχουν αλλάξει και είναι τόσο δύσκολο πλέον να κρατήσεις κάτι απο το παρελθόν.Επίσης έχουμε "μαθητευόμενους μάγους" σε ολόκληρο τον πλανήτη, οπότε έχουν χαθεί οι ισορροπίες σε όλους τους τομείς, όμως είμαστε ακόμα εδώ και "φυλάμε Θερμοπύλες" μέχρι το τέλος, μέχρι να δούμε το ουράνιο τόξο να ξεπροβάλλει.
    Πιστεύει κάποιος ότι το Ιράν θα πέσει τώρα? Εγώ οχι, γιατί θα πέσει μόνο αν το αποφασίσει ο λαός του συντονισμένα και αυτό μπορεί να πάρει χρόνο ή χρόνια και δεν αναφέρομαι στην αλλαγή καθεστώτος ή κυβέρνησης που θα κάνουν κάποιοι αλλά στο τι θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι του.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή