Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Nord Stream: Η Ρωσική Εισαγγελία έστειλε νέα αιτήματα σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο, Παρίσι και Κύπρο (!) , χώρες οι οποίες είχαν υπογράψει "Διεθνή Σύμβαση για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας" το 1999.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικήs Εισαγγελίαs τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία και η Κύπρος έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για την καταστολή των τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων του 1997 και τη Διεθνή Σύμβαση για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας του 1999.

Η Ρωσική Ρωσική Εισαγγελία απέστειλε πρόσθετα αιτήματα στις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Κύπρου σε σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες και τα συναφή αδικήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Ρωσίας κατά των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των πολιτών της, συμπεριλαμβανομένης της πράξης διεθνούς τρομοκρατίας που συνίσταται στην καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2", δήλωσε ο Αντρέι Ιβάνοφ.

H ρωσική θεσμική αρχή σημείωσε ότι, " παρά τα διαθέσιμα στοιχεία’’, οι αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, Κύπρος και η Γαλλία δεν έχουν διερευνήσει τις συνθήκες της χρηματοδότησης και άλλες μορφές υποστήριξης για τη διάπραξη αυτών των πράξεων τρομοκρατίας, και οι αρμόδιες αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφεύγουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους."

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας τόνισε ότι οι χώρες αυτές έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για την καταστολή των τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων του 1997 και τη Διεθνή Σύμβαση για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας του 1999.

Ως εκ τούτου," είναι υποχρεωμένοι να λάβουν μέτρα για τη διερεύνηση τρομοκρατικών πράξεων "και" να παράσχουν τη μέγιστη βοήθεια στη διερεύνηση τέτοιων παράνομων πράξεων", ισχυρίζεται το ρωσική θεσμική αρχή.

Σε αυτά τα πρόσθετα αιτήματα, "εφιστάται η προσοχή των αρμόδιων αρχών αυτών των κρατών στην ανάγκη λήψης μέτρων για την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών τους για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και τη χρηματοδότησή τους, την οργάνωση ερευνών για παράνομες δραστηριότητες και την προσαγωγή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη".

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Εισαγγελίας ανακοίνωσε στις 3 Απριλίου ότι το ίδρυμα εξέτασε τα αιτήματα Ρώσων βουλευτών σχετικά με την έρευνα σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ξένων προσώπων και δομών στην οργάνωση και χρηματοδότηση ορισμένων τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος της Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και στις εκρήξεις των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream ρωσική Ρωσική Ομοσπονδία. Ως αποτέλεσμα της εξέτασης των εγγράφων, τα αντίστοιχα αιτήματα στάλθηκαν στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Κύπρου.

 

Οι εκρήξεις των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2, οι οποίες δεν ήταν ακόμη λειτουργικές, πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη συντονίστηκε από τον Ρόμαν Τσερβίνσκι, πρώην διοικητή μιας μονάδας των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων. Τον Φεβρουάριο του 2024, η Σουηδία και η Δανία σταμάτησαν τις έρευνές τους. Η Γερμανία συνεχίζει να ερευνά. Η Κίνα ζήτησε έρευνα υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.


observateurcontinental.fr

diodotos-k-t.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου