Επικοινωνία: diodotos.k.t@gmail.com

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

11 / 7 / 24 ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ....

 Τα ίδια... ΟΠΩΣ ΕΔΩ  -  Ξανά "Πόλεις στη σκόνη"

2 σχόλια:

  1. Διός Κούρος12 Ιουλίου, 2024 15:30

    Ετοιμαστείτε για κλιματικά Lock Downs. Ετοιμάζουν σιγά σιγά τη συνείδηση του κόσμου για να τα αποδέχεται. Βέβαια, για ακόμα μια φορά θα χρησιμοποιήσουν την Αγγλική ορολογία, αντί για την Ελληνική λέξη ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ, διότι, όπως και να το κάνουμε η Ελληνική λέξη προκαλεί άσχημους κραδασμούς. Σημαίνων και σημαινόμενον γαρ !!

    Έρρωσθε και μη μασάτε. Η λύση ΕΡΧΕΤΑΙ απο πάνω, όχι απο νότια.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤO ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕIΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΕIΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜEΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΏΝΕΙ !!!

    HARMATTAN
    Όπως σας είπα το Harmattan (η άμμος από τη Σαχάρα) είναι εποχιακό και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ που προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε !!!

    Έχω ζήσει πολύ καιρό στη Δυτική Αφρική και ξέρω τι λέω.

    ΑΥΤO ΔΕΝ ΕIΝΑΙ ΣΚOΝΗ / AΜΜΟΣ ΑΠO ΤΗΝ EΡΗΜΟ XA XA XA XA XA

    Το Harmattan είναι ένα εποχιακό !!!!! (τέλη Νοεμβρίου έως μέσα Μαρτίου).

    https://www.britannica.com/science/harmattan

    https://en.wikipedia.org/wiki/Harmattan
    Harmattan, δροσερός ξηρός άνεμος που πνέει από τα βορειοανατολικά ή ανατολικά στη δυτική Σαχάρα και είναι ισχυρότερος στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα (τέλη Νοεμβρίου έως μέσα Μαρτίου). Συνήθως μεταφέρει μεγάλες ποσότητες σκόνης, την οποία μεταφέρει εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό- η σκόνη συχνά παρεμποδίζει τις λειτουργίες των αεροσκαφών και κατακάθεται στα καταστρώματα των πλοίων.

    Το harmattan είναι ένας εμπορικός άνεμος που ενισχύεται από ένα κέντρο χαμηλής πίεσης πάνω από τη βόρεια ακτή του Κόλπου της Γουινέας και ένα κέντρο υψηλής πίεσης που βρίσκεται πάνω από τη βορειοδυτική Αφρική το χειμώνα και πάνω από τον παρακείμενο Ατλαντικό Ωκεανό κατά τις άλλες εποχές. Η άφιξη του harmattan μπορεί να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας του αέρα σε τμήματα της δυτικής Αφρικής έως και 9 °C . Το καλοκαίρι υποσκελίζεται από τους ψυχρότερους ανέμους του νοτιοδυτικού μουσώνα, που φυσούν από τον ωκεανό και αναγκάζουν το harmattan να ανέλθει σε υψόμετρο περίπου 900 έως 1.800 μέτρων (περίπου 3.000 έως 6.000 πόδια). Η αλληλεπίδραση μεταξύ του harmattan και του μουσώνα παράγει μερικές φορές ανεμοστρόβιλους στη Δυτική Αφρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή