«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Υπάρχει «ασυμμετρία» στο αξίωμα που του έχει δοθεί και στο αηδιαστικό μυστακοφόρο του κεφάλι με την ελιά. Μήπως πρέπει να του αφαιρεθεί ;....

pronews.gr : Κ.Γαβρόγλου όπως... Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανακάλυψε «ασυμμετρία» στην Συνθήκη της Λωζάνης. Άρχισε ο «εκσυγχρονισμός» που είχε προαναγγείλει ο Α.Τσίπρας και η νέα «ερμηνεία» που είχε προαναγγείλει ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος. Ο Ν.Κοτζιάς «βγάζει στην σέντρα» τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου για την Λωζάνη - Ή «μας δουλεύουν» όλοι μαζί; Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


 Άρχισε ο «εκσυγχρονισμός» που είχε προαναγγείλει ο Α.Τσίπρας (και η νέα «ερμηνεία» που είχε προαναγγείλει ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος) και σε μία κατάπτυστη δήλωση ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν για το «ασύμμετρο» της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη σε σχέση με τον μουφτή.
Εκτός από το αδιανόητο της σύγκρισης του Οικουμενικού Πατριάρχη με έναν απλό μουφτή (Επίσκοπος μιας περιοχής ας πούμε) ο Κ.Γαβρόγλου ξεχνάει ότι ο Πατριάρχης εκλέγεται από την Άλωση της Πόλης και εποχής Γεννάδιου με σουλτανικό φιρμάνι και δεν εμπίπτει στην Συνθήκη της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει περιφερειακά θέματα του Πατριαρχείου και όχι την εκλογή του Πατριάρχη αυτή καθεαυτή.
Θέμα εκλογής μουφτή από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης ανοίγει ο κ. Κώστας Γαβρόγλου υποστηρίζοντας ότι υπάρχει «ασυμμετρία» μεταξύ των διαδικασιών ανάδειξης του Οικουμενικού Πατριάρχη και των μουφτήδων.
Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και θα προβληθεί σήμερα στις 21:00  τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή υπό προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε:
«Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότη­τα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», επισημαίνοντας ότι «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέ­γουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».
Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με Προεδρικό Διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.
Αποτιμώντας την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, ο κ. Γαβρόγλου σχολιάζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «άδειασε» τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων ή «μας δουλεύουν» όλοι μαζί στα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού»
Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά «Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία».
Σημειώνεται ότι το θέμα άνοιξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Κ.Γαβρόγλου υιοθέτησε πλήρως τις απόψεις του Τούρκου προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει το «ασύμμετρο» της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη σε σχέση με τον μουφτή.
Εκτός από το αδιανόητο της σύγκρισης του Οικουμενικού Πατριάρχη με έναν απλό μουφτή (Επίσκοπος μιας περιοχής ας πούμε) ο Κ.Γαβρόγλου ξεχνάει ότι ο Πατριάρχης εκλέγεται από την Άλωση της Πόλης και εποχής Γεννάδιου, με σουλτανικό φιρμάνι και δεν εμπίπτει στην Συνθήκη της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει περιφερειακά θέματα του Πατριαρχείου και όχι την εκλογή του Πατριάρχη αυτή καθεαυτή.
Όλα αυτά προέκυψαν στα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού» που είχε προαναγγείλει ο Α.Τσίπρας και της νέας «ερμηνείας» που είχε προαναγγείλει ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ανακλήθηκε έγγραφο του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, το οποίο είχε αποσταλεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας προσωπικά στοιχεία καθηγητών του Πανεπιστημίου που… ασχολούνται «επιστημονικά» με τον όρο «τουρκική μειονότητα».



Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μήνυση από πολίτη για χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» και, στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, εστάλη το έγγραφο (κάτω) με το οποίο ζητούνται «πλήρη στοιχεία ταυτότητας - μαζί με διευθύνσεις κατοικίας – του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου».
Μετά από τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από διαφόρων αποχρώσεων «προοδευτικούς» η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης».
Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.
»Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».
Δηλαδή η «καούρα» του υπουργείου ήταν η «προστασία» της ακαδημαϊκής ελευθερίας και όχι των εθνικών συμφερόντων. Οπότε σήμερα αναρωτιόμαστε, όντως «άδειασε» ο Ν.Κοτζιάς τον Κ.Γάβρογλου ή μήπως υπάρχει συγκεκριμένη «παράσταση» και όλα γίνονται για το «θεαθήναι»; Ένας «εκσυγχρονισμός» χρήζει πάντα πολλών και διαφορετικών «ερμηνειών» και ο νοών νοείτω.


πηγή: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου